Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 21:10   #1861
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Dzien do d :dupa:
Mam dosc, pojechalam do labu i po badaniach pod szpitalem baba na parkingu we mnie wjechala, przerysowala nadkole i drzwi i na mnie z pyskiem, ze ona nic nie czula i to nie ona... nie spisza mi oswiadczenia i koniec no to wezwalam policje bo nie dalo sie z wrzeszczaca baba dojsc do ladu jeszcze przyszla jej siostra i tatus, i mi mowia ze slad na ich zderzaku i reflektorze to oni mieli juz dawno, tak auto kupili wnerwa mialam, przyjechala policja dala jej mandat za kolizje a mnie 100 zl za to że stalam na miejscu do parkowania dla mieszkancow a ja tam wjechalam zeby zawrocic ale nie chcialo mi sie z nimi chodzic do sadu za te 100 zl wiec przyjelam mandat i przed chwila zglosilam szkode - w pon. mam ogledzinyjeszcze i to mnie spotkalo...co za dzien co za klamliwi ludzie chodza po ziemi...
I tak ona stracila przez ta policje bo ma mandat i jeszcze straci czesc znizek za kolizje....

Ale mam dosc, wybaczcie, ze tak egoistycznie dzisiaj,
czytam, ze nikt nie urodzil wiec czekamy na weekend

A i gin mi zlecil badanie plytek krwi w komorze...ktos mial podobne?
Musze poszukac o co z tym chodzi..
Padam spac
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 21:27   #1862
Kasia427
Wtajemniczenie

Kostka wspolczuje... co za policjant zeby ciezarnej mandat wlepic.. bez serca typ... ja bym nie przyjęła ;P
Stary 2014-10-17, 21:32   #1863
ela_86
Wtajemniczenie

Kostka bidulko... co za babsztyl..

A co do komory to chyba po prostu liczenie na piechote a nie przez maszynę. .. a masz jakos malo? Moze cos mnie ominelo....
Stary 2014-10-17, 21:34   #1864
silesianna
Zakorzenienie

o rany Kostka, co za dzień :/ współczuję
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 21:40   #1865
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Kostka wspolczuje... co za policjant zeby ciezarnej mandat wlepic.. bez serca typ... ja bym nie przyjęła ;P
Brat tez mi radzil tak...ale nie mam sily jeszcze po porodzie do sadu chodzic... a pozatym ten policjant to byl znajomy tego ojca sprawczyni kolizji...
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Kostka bidulko... co za babsztyl..

A co do komory to chyba po prostu liczenie na piechote a nie przez maszynę. .. a masz jakos malo? Moze cos mnie ominelo....
Mam malo...coraz mniej.. ostatnio 107 wczesniej 114.. Teraz wlasnie czytam, ze to inna metoda liczenia i jest szansa ze wyjdzie ich wiecej...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 21:53   #1866
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Mam dosc, pojechalam do labu i po badaniach pod szpitalem baba na parkingu we mnie wjechala, przerysowala nadkole i drzwi i na mnie z pyskiem, ze ona nic nie czula i to nie ona... nie spisza mi oswiadczenia i koniec no to wezwalam policje bo nie dalo sie z wrzeszczaca baba dojsc do ladu jeszcze przyszla jej siostra i tatus, i mi mowia ze slad na ich zderzaku i reflektorze to oni mieli juz dawno, tak auto kupili wnerwa mialam, przyjechala policja dala jej mandat za kolizje a mnie 100 zl za to że stalam na miejscu do parkowania dla mieszkancow a ja tam wjechalam zeby zawrocic ale nie chcialo mi sie z nimi chodzic do sadu za te 100 zl wiec przyjelam mandat i przed chwila zglosilam szkode - w pon. mam ogledzinyjeszcze i to mnie spotkalo...co za dzien co za klamliwi ludzie chodza po ziemi...
I tak ona stracila przez ta policje bo ma mandat i jeszcze straci czesc znizek za kolizje....

Padam spac

o matko i trzy córki! co za ludzie, co za ludzie! w Kato to było czy w Miko? aaaaaa

ściskam Cię mocno, mam nadzieję, że kiedyś na żywo też mi się uda
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 21:54   #1867
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Brat tez mi radzil tak...ale nie mam sily jeszcze po porodzie do sadu chodzic... a pozatym ten policjant to byl znajomy tego ojca sprawczyni kolizji...
No to wszystko jasne... ehh no szkoda...

Mama moja upiekla ciasto z brzoskwiniami z puszki i przyniosla całą blachę... oczywiście ciężko było się oprzeć i zjadłam też taką kostkę... cukier- 150 nigdy takiego nie mialam.... oprocz cukru pudru to jeszcze zwykly cukier mama wsypala... fuuj... jutro bede caly dzien na jogurcie naturalnym ... :/
Stary 2014-10-17, 21:55   #1868
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Kostka, co za zrypani ludzie. Współczuję

Narobiłam się jak dzika w kwestii tych urodzin, a jutro drugie tyle roboty przede mną Ja nie wiem, ale przed ciążą mogłam zapitalać cały dzień jak dzika i wszystko było okej, a tutaj te dodatkowe osiem kilogramów tak mnie obciążają i męczą, że nic tylko leżeć i kwiczeć

A, wybrałam się dzisiaj do sklepu KIK - nie wiem czy macie taki koło siebie i czy wszędzie mają te same promocje, ale wzięliśmy dla dziecka kocyk i maskotkę-grzechotkę [aż się popłakałam potem ze wzruszenia, bo to TŻ tak spontanicznie ją chwycił ] i na kasie okazało się, że na większość asortymentu do niedzieli mają 20% zniżki, więc można trochę zaoszczędzić.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 22:07   #1869
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Jak nie urok to sraczka. Wlasnie soe dpwiedzalm ze moja babcia ma prawie na 100% sepse. Lekarz mowil ze szybko wykryte i szybko leczenie podjete ale i tak sie stresuje. Niby dla mnie nie ma niebezpieczenstwa ale we wtorek sie dopytam na wizycie.
Stary 2014-10-17, 22:25   #1870
szybkawolna
Rozeznanie

cos mi sie zdaje podejrzana ta niska aktywnosc na forum ;P

strasznie mi cieplo w stopy :P mam ochote nalac do miski lodowatej wody i se tam wcis te stopy ;P
Stary 2014-10-17, 22:57   #1871
Aleaa_
Wtajemniczenie

Witam sie na szybko. My dzisiaj wrocilismy do domu, ale nawet nie mam sily sie odezwac na dluzej. Jak znajde chwile to sie poodnosze, takze dobranoc

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:06   #1872
eclariss
Rozeznanie

alea super!!!

gdzie Wy na porodówkach??

Kurde zaczyna się mi znów coś w pęcherzu dziać piecze i boli jak sikam :/ a od 38 tyg furaginu nie można i nie wiem co teraz..
Stary 2014-10-17, 23:11   #1873
happywoman
Rozeznanie

Faktycznie jakaś taka podejrzana ta cisza...

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:16   #1874
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
alea super!!!

gdzie Wy na porodówkach??

Kurde zaczyna się mi znów coś w pęcherzu dziać piecze i boli jak sikam :/ a od 38 tyg furaginu nie można i nie wiem co teraz..
Zakwaszaj sie...

Ja mysle ze to bardziej piatkowy wieczor, niz porodowki zawsze w piatki jest slaba frekwencja. No ale jutro sie okaze
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:22   #1875
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Wytapetowaliśmy, przestawiliśmy meble i kącik dla małej gotowy, jeszcze TŻ stwierdził, ze aż się prosi o małą komódkę przy łóżku, ale to moze przy okazji. Jakby co, to wszystko co najważniejsze mamy na powitanie małej Lilki. Może się rodzić, tylko torbę dopakować i uprasować kilka ubranek zaległych

Jutro zaczynam 38tc
Indra ja w ndz! 38!

ale się narobiliście dzisiaj! i Lileczka będzie miała super pokoik naszykowany!
zazdroszczę tego pomieszczenia, bo u nas wszystko na kupie, lozko nasze, zaraz obok lozeczko, ze prawie wstać nie można od nas, ale nie możemy inaczej tego przestawić... miejsca brak!

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Przeszlo... jak leze to nic nie boli... brzuch mam ogromny i podejrzewam ze moje wiazadla tego nie wytrzymują czuje sie gruba i wielka... ;(

Ja tez czasem czulam te drgania, ale teraz od dluzszego czasu nie czuje... mi sie wydaje ze nie ma sie czym martwic..
więcej odpoczywaj Kasia!

Cytat:

Padam spac
Kostka
przytulam z całego serca, co za gbur wlepiać Tobie mandat! pffffffff....!!!

a mnie jeszcze Mama wyciagnela na zakupy dla wnuczki, bo mowi, ze nic jeszcze nie kupowala ( a kupowala ) wybralysmy z 6 par rajstopek, body, kaftaniki, skarpetki
nachodziłam się po porcie lodz jak glupia i padam! i z 6 razy odwiedzałam wc
ale takie zakupy już nie dla mnie!

padam!
padam!

Elcia ciagle myślami jestem z Wami! kuruj się!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:22   #1876
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kostka ale przeżycia! Okropna baba!

Jakby co to ja nie rodzę Oglądam film i idę spać jak mi dzieć da bo strasznie świruje. Dobrej nocy. Pośpijcie dzisiaj

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 23:28   #1877
eclariss
Rozeznanie

a wogule ordynator szpitala gdzie leżałam i rodzić będe to on liczy tygodnie ciąży tak jakby od poniedziałku zaczynając...to znaczy ja mam termin na 5-6.11 to według niego 40 tydzień zaczynam 3.11... teraz niby jestem w 38 ale według niego to by wychodziło,że jestem w 37 a dopiero od poniedziałku bede w 38...że podobno pare dni w tą czy tamtą to i tak bez różnicy mało kto rodzi w terminie..

zjadłam już vit.c i wypiłam ól litra wody duszkiem ale i tak sie boję bo zawsze mi furagin pomagał
Stary 2014-10-17, 23:49   #1878
Rosalie01
Raczkowanie

Martha jak mozna nie lubic pierogow ruskich???normalnie jestem w takim samym szoku w jakim byla, kiedy moj znajomy z pracy powiedzial mi, ze nie lubi czekolady
Ja KOCHAM pierogi ruskie

Silesianna kotek przeslodki

Frau, Ela zdrowka dla waszych dzieciaczkow

Kostka wspolczuje przezyc

ja pewnie doczekam 4 z przodu, 40tc zczynam we wtorek

caly dzien prawie przespalam, pozniej znajomi na chwile przyszli i tak o to juz prawie 23 i trzeba sie znowu klasc spac

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

ecleriss oby zapalenie pecherza szybko minelo, ja cala noc sie meczylam z bolem, naszczescie to tylko mala zrobila sobie z niego zabawkestrasznie sie balam, ze to infekcja i antybiotyk bede musiala brac.

manieczka lacze sie w bolu, ja tez przeziebiona juz prawie od tygodnia, trzymam kciuki, zeby szybko tobie odpuscilo
Stary 2014-10-18, 00:02   #1879
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
hahahaha

nie no, na zdjęciach hodowczyni wychodził ostro ja nie wiem jak ona to robi, wg mnie bez porządnej dawki valium nie da mu sie zrobić ostrego zdjecia
*oczywiście nie zamierzam próbować, jakby ktoś z TPZ-u chciał się do mnie przyczepić

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

obstawiam, że do UP. ale zadzwoń żeby się upewnić.

natomiast absolutnie nie muszisz posiadać do porodu zaświadczenia o ubezpieczeniu. ciężarnej i rodzącej przysługuje opieka zdrowotna "z urzędu" i za nieubezpieczone płaci państwo. natomiast jeśli się ubezpieczonym jest, to warto mieć "swój" papier żeby leczenie nie było opłacane niejako podwójnie (czyli żeby zamiast z budżetu UP Twoje ubezpiecznie poszło z budżetu na nieubezpieczonych).
dodam jeszcze ze w Pl kazdej kobiecie przysluguje opieka gin w czasie ciazy + 6 tyg. po porodzie.

Kotek sliczny! <3 jaka to rasa? to teraz masz dwie kotki czy kocurki?
ja swoja Roxi od dzis odzwyczajam wchodzenia na nasze lozko

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość

też czasem odczuwa..takie jakby trzęsiawki małego w środku... takie szybkie drgania... co to ?

i położna mi powiedziała, że przy moim wzroście (170cm) przytyłam równe teraz 15 kg..to już za dużo.... że powinnam do 12 kg przytyć...
ja drgan nie czuje, w ogole chyba mam troche leniwego dziecia

ja tez przy tym wzroscie do tej pory przytylam 12kg ale jeszcze miesiac mi zostal

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Przyjadę i Ci wpieprze!!! ja tez jestem mała 165cm przytyłam 20 kg zaczynałam od 60 kg (i absolutnie nie byłam gruba) i teraz nic mi sie nie podoba nawet palce mam grubsze niz moj maz wyglądam jak krowa (nie dojna bo cycki ciagle małe)
usmialam sie z tych palcow

Kostka, wspolczuje przezyc :/ w nas 2dni temu tez wjechala Murzynka. Ona nawet z auta nie wyszla-glupaudala. Tz wyszedl to ta zaczela mowic, ze to nie ona bo nic nie czula. W sumie my mamy mala ryske a ta obdarty blotnik. Nic z tym nie robilismy-pojechalismy dalej. Tu jezdza i nie patrza. A takie stluczki sa na porzadku dziennym.

Martha, słodziaszne ciuszki zazdroszcze troche tych falbanek, kwiatuszkow i wstazeczek

Sweet, kolyska piekna- jak dla malej ksiezniczki

Dzis moja pierwsza noc na podkladzie. Zalozylam w razie odejscia wod plodowych w nocy.
A co jakby wody odeszly w nocy a dopiero rano by sie zorientowalo, ze odeszly? Chodzi mi o to, co by sie stalo jakby sie to 'przespalo'

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

ja tez srednio przepadam za ruskimi. Nigdy bym nie kupila od tak. Tym bardziej bym ich nie robila. Czasami tz jakiegos skubne. Zdecydowanie wole z kapusta i grzybami

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 00:02   #1880
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kumpelki niedawno poszly-fajnie tak powspominac stare czasy

Ela wspolczuje tego swedzenia

Kostka tez bym miała dzień do dupy wiec ci się nie dziwie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 00:05   #1881
martha330
Zakorzenienie

Rosalie no co ja poradze na te pierogi? Moze nie jadlam odpowiednio dobrych zeby polubic, wiec moge sie do ktorejs wprosic jesli robi pyszne ruskie i ocenie - hahaha
Preferuje z serem na slodko albo z kapusta!
Lubie tez z green waya z cukinia
Taka juz jestem

Ale mnie brzuch ciagnie! Z przemeczenia, za duzo nachodzilam sie! chce juz spac....

Stary 2014-10-18, 00:23   #1882
GoniaaaS
Rozeznanie

No ja tez chce juz spac! Przez ostatnie 48h spalam 3, 5h chodze powoli jak zombie. Wyzprzayalam, poprasowalam i padam tylko ze zmęczenia a nie sennosci.
Kostka wspolczuje
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 03:34   #1883
martha330
Zakorzenienie

To ja znowu obudzilam.sie! no ja juz nie wiem, kladac sie bylam zmeczona na maksa! A tu 3 h i po wszystkim. A w ogole to wszystko mnie boli, lewdo sie ruszam, nie wyobrazam sibie nastepnego tygodnia, gdzie bedzie gorzej gdzie bede inwalidka chyba

Stary 2014-10-18, 06:10   #1884
martha330
Zakorzenienie

Dwie godziny i nic. Szlag mnie trafi juz mam dosv, to bedzie zmarnowany dzien niestety. Jednak chyba zakupie melise....

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

Ktora juz nie spi? Przyznac sie tu prosze

Stary 2014-10-18, 06:59   #1885
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Dwie godziny i nic. Szlag mnie trafi juz mam dosv, to bedzie zmarnowany dzien niestety. Jednak chyba zakupie melise....

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ----------

Ktora juz nie spi? Przyznac sie tu prosze
Dzień dobry!
Ja też dziś kiepską noc zaliczyłam, pospałam z godzinę, potem od 22:30 do po 1 oglądałam top gear, jak już udało mi się przysnąć na chwilę, to pęcherz mnie budził i tak w kółko. Wstałam o 5:45, żeby się Z od mojego przewalania nie rozbudził, bo wrócił późno...

Pogoda paskudna, przez mgłę nie widać domów sąsiadów, wilgoć w powietrzu sprzyja rozmnażaniu muszek pranie pewnie nie będzie chciało mi schnąć, ale chociaż nadzieję na gruntowne porządki mam dziś - jak zamontują się dwa ostatnie parapety i lustro w łazience to wsiadam na mopa
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 07:22   #1886
Kasia427
Wtajemniczenie

Czesc...
U mnie noc przespana w calosci... teraz mnie syncio obudzil dopiero...
Chyba ten wczorajszy bol tak mnie wymeczyl...

Milej soboty!
Czy ktoś dzisiaj rodzi??? ;P
Stary 2014-10-18, 07:38   #1887
martha330
Zakorzenienie

Ja na pewno dzis nie rodze, nie wyspalam sie! Nie nadaje sie na porodowke, wiec udostepniam miejca

Stary 2014-10-18, 07:40   #1888
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
cos mi sie zdaje podejrzana ta niska aktywnosc na forum ;P

strasznie mi cieplo w stopy :P mam ochote nalac do miski lodowatej wody i se tam wcis te stopy ;P
Też tak mam, na te wielkie, spuchnięte przeszczepy
zadziałać, ale boję się że mi zaraz na zatoki siądzie. Z resztą cały czas smarkam, a jak zaraz po przebudzeniu czyszczę nos to mi aż mroczki przed oczami skaczą.

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
dodam jeszcze ze w Pl kazdej kobiecie przysluguje opieka gin w czasie ciazy + 6 tyg. po porodzie.

Kotek sliczny! <3 jaka to rasa? to teraz masz dwie kotki czy kocurki?
ja swoja Roxi od dzis odzwyczajam wchodzenia na nasze lozko

ja drgan nie czuje, w ogole chyba mam troche leniwego dziecia

ja tez przy tym wzroscie do tej pory przytylam 12kg ale jeszcze miesiac mi zostal

usmialam sie z tych palcow

Kostka, wspolczuje przezyc :/ w nas 2dni temu tez wjechala Murzynka. Ona nawet z auta nie wyszla-glupaudala. Tz wyszedl to ta zaczela mowic, ze to nie ona bo nic nie czula. W sumie my mamy mala ryske a ta obdarty blotnik. Nic z tym nie robilismy-pojechalismy dalej. Tu jezdza i nie patrza. A takie stluczki sa na porzadku dziennym.

Martha, słodziaszne ciuszki zazdroszcze troche tych falbanek, kwiatuszkow i wstazeczek

Sweet, kolyska piekna- jak dla malej ksiezniczki

Dzis moja pierwsza noc na podkladzie. Zalozylam w razie odejscia wod plodowych w nocy.
A co jakby wody odeszly w nocy a dopiero rano by sie zorientowalo, ze odeszly? Chodzi mi o to, co by sie stalo jakby sie to 'przespalo'

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

ja tez srednio przepadam za ruskimi. Nigdy bym nie kupila od tak. Tym bardziej bym ich nie robila. Czasami tz jakiegos skubne. Zdecydowanie wole z kapusta i grzybami
O nie! Ruskie to najlepsze, co mi się w życiu przytrafiło. Może dlatego, że moja sąsiadka robi najpyszniejsze

My oglądaliśmy wczoraj wieczorem "jak urodzić i nie zwariować" dość śmieszne ;-) no i spałam do teraz nawet bez wstawania do toalety ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:00   #1889
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Miałam w nocy skurcze tzn.bolalo juz fest okresowo ,ale się wyciszylo.....nawet nie wiem kiedy zasnelam,także ja nie rodze....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 08:07   #1890
martha330
Zakorzenienie

czuje się totalnie wypluta

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości