|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Lola, Indra extra pokoiki
|
#1922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z reszta oba bardzo przytulne są teraz to każdy może zrobić co tylko zechce w takim pokoiku i nikt inny tego nie powtórzy, bo taki mamy wybór wszystkiego, nic tylko wybierać, przebierać, dekorowac
Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-10-18 o 11:24 |
|
|
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
Początek 34 tc (to dziś) przywitał mnie porządnymi przepowiadaczami. Takimi, że nie miałam wątpliwości, że to skurczybyki, a nie jakieś tam pobolewanie.
Dziewczyny, śliczne macie te pokoiki ![]() Alea - jak tam w domku? Dołączam się do wszystkich, które maja problemy ze snem. Dodatkowo ostatnio mózg mi się lasuje i nie mogę skupić się na czytaniu w ogóle. Z pisaniem idzie mi chyba jeszcze gorzej. Za to syndrom wicia gniazda coraz większy. A myślałam, że większy być nie może. |
|
|
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
Sliczne kaciki dla Maluszkow
Lola gdzie kupowalqs literki?Ja mam mini sukces spalam 3h! Pewnie rano pospalabym dluzej ale o 9 mialAm SR wiec trzeba bylo wstac a tak mi sie nie chcialo :p Po porodzie pocieszyc sie mozna ze wiecej tez pewnie nie pospimy skoro trzeba minimum 8x na dobe karmic w tym 2 karmienia nocne (czyt. Miedzy 12-6) |
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja specjalnie kącika nie robię,mamy taki skos w sypialni ze ledwo lozeczko dało się ustawić,chciałam inaczej ale nie da rady, obok lozeczka wisi lampka -ksiezyc ikeowski a na komodzie stoi pluszak-serduszko, chciałam obrazek jaki nad lozeczkiem ale nie bardzo bo mała by główkę wykrecala do tylu wiec nie kombinuje
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój syn szybko zaczął przesypiać noce, jak dostał cyca o 23, to do 4-5 pospał, zjadł i spaliśmy dalej. Na macierzyńskim chodziłam dość wypoczęta.
Za to jak zaczął ząbkować jak miał 6 miesięcy, to dopiero się zaczęły pobudki w nocy, po7-10 razy nawet, do pracy szłam jak zombie, TŻ tak samo.
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Piękne macie te kąciki
Znów mnie zgaga męczy :-( Idę wyprasować rzeczy, póki nie jest tego taaaaaaaaka kupa. A i sobie zrobię maskę na włosy, o! Potem uzupełnię dziennik M.bo mam tam trochę zaległości. Ela, jak Twój polpasiec? Ja się właśnie zastanawiam czy spotkać się z teściami, bo widzieli się z wnukiem, który był z dzieckiem, któremu w tym tygodniu wyszedł polpasiec (pół roku temu miał ospę a teraz ma polpaśca!:-/) no i teraz mam zgryz, bo ja nawet ospy nie miałam. |
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa
Indra bardzo fajnie ![]() Ja mam caly pokoik dla dzieciaczka, i nie planuje uzywac sypialni zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Goniaa literki kupilam na allegro to sa te 25cm (bo sa rozne rozmiary)
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi było wygodnie z lozeczkiem w sypialni, nie wyobrażam sobie latać do innego pokoju, tylko zerknelam z lozka i spalam spokojnie ze się nie krztusi bo dużo ulewala a tak to bym co chwila sprawdzala
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Lola, Indra pięknie
![]() Lola ja też mam podobne literki tylko inne kolory i też mamy osobny pokoik i mam nadzieję, że taka opcja wypali. U nas w sypialni nawet miejsca nie mam ale mam monitor z niania to moze nie bedzie zle
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-10-18 o 11:53 |
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
W takim wypadku niania na pewno się przyda
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam jak syn się urodził, to bardzo się cieszyliśmy, że łóżeczko jest pod ręką, nie musiałam nawet wstawać.
Raz nam się wydawało,że coś za cicho jest, aż trzeba było się nachylić albo dotknąć, żeby zobaczyć, że oddycha. Czy się nie przekrecił jednak na plecy. Czy jak płacze, to tylko przez sen, wystarczyło włożyć rękę do łożeczka, pogłaskać i tyle. A moze się jednak obudził i chce jeść? Z doświadczenia znajomych, u których łożeczko stało za daleko od ich łóżka albo w drugim pokoju, wiem, że kończyło się to spaniem z dzieckiem cały czas, bo nie chciało im się wstawać w nocy. To nie jest zła opcja, choć ja nie chciałam spać z dzieckiem, bo się nie wysypiałam. U kuzyna córka śpi cały czas z matką, budzi się non stop, choć ma roczek. Kuzyn przeniósł się do pokoju do starszego syna, żeby się wysypiać do pracy, żona z córką śpi w drugim pokoju, a łóżeczko pełni rolę kosza na zabawki.
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, bedziemy miec kolyske pozyczona od znajomych ale to raczej do spania w dzien , a zeby malej nie targac do naszego lozka to kupilismy ta fioletowa sofke, poki sie nie przyzwyczai to pewnie przekimam sie wlasnie na tej sofce
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Później poczytam co tam pisałyście, a teraz szybko weszłam od razu z zakupów, bo mam wiadomości od Kiary.
Sms długi więc w skrócie: Nadal są w dwupaku, mały ma już 2225 g, rozwarcie już na 2 cm, ale skurcze narazie ustały. Jakby coś się działo to już nie będą wstrzymywać akcji porodowej, bo skończyła 33 tc i mały dostał już 2 razy sterydy na płucka i jest już wystarczająco duży. przyjęła już strasznie dużo leków, więc już nie będą ją niczym męczyć. Leży na polnej czyli tam gdzie ja chcę rodzić i mówi, że dzisiaj taki tłok, że nie ma miejsca. Także ja dzisiaj nie rodzę napewno, bo na korytarzu nie chcę. Trochę bez ładu i składu, ale się spieszę, najważniejsze, że są w dwupaku i w razie czego już można rodzić.
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
No to najwazniejsze, ze w razie co moze juz rodzic
ale jakie to malenstwo jeszcze jest...trzymam kciuki
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy tak male lozko, ze nie ma nawet opcji spania z dzieckiem
poza tym maz ma ciezka prace i musi sie wyspac no zobaczymy jak to bedzie mam znajome, ktorych dzieci od poczatku spalo w swoim lozeczku i swoim pokoiku i mam nadzieje, ze u nas tez to sie sprawdzi zycie weryfikuje plany, ale poki co zamiar jest taki
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
dobrze, ze Kiara sie odezwala z optymistycznymy info. Frau, co Ty piszesz w dzienniku M.? Rano jak sie obudzilam moj podklad byl w nogach ![]() Tz obudzil mnie w nocy i pytal dlaczego tak jecze czy chce go wystraszyc... Widocznie jeczalam przez sen... chyba przez te bolace biodra Was tez tak bola w pozycji lezacej?
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że Kiara się odezwała i sytuacja pod kontrolą, synek jednak spory, a może go jeszcze troszkę utrzymają u mamy.
Ja nie chce żadnego sposobu kładzenia dziecka krytykować. Mam tylko pewne wątpliwości, ale rozumiem, że warunki mieszkaniowe też różne opcje wymuszają. Sama ma dwa pokoje, nasz spory, ale jak mała podrośnie, to chcemy ją umieścić z bratem. Chyba że stanie się cud i uda nam się zmienić mieszkanie na większe.
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Zona mojego kuzyna tez miala 'ambitny' plan, zeby klasc malego od poczatku w swoim pokoju,"zeby sie nie przyzwyczajal do spania z nimi".
Nie dlugo wytrzymala w swoim postanowieniu i w koncu maly teraz ma prawie 2 lata i spi z nimi takze zycie weryfikuje. U mnie bedzie tak jak Indra to opisala. Maly bedzie z nami w pokoju, w swoim lozeczku, zeby miec go blisko, w kazdej chwili moc podejsc, spojrzec. Bede wtedy spokojniejsza.
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę czas pokaże jak to będzie ,zależy jaki egzemplarz się trafi
na córkę narzekać nie mogę bo od poczatku ładnie spala,były jazdy przy zabkowaniu ale to większość dzieci maTeraz obawiam sie kolek ![]() Kiara wytrzymaj jeszcze troche
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U Kiary bedzie juz tylko dobrze
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff jak fajnie, ze Kiara dala znac, co u nich!!!
Pokoiki macie piekne! Bez dwoch zdan! Przespalam sie troche z TZ, ale nie wyrownalo to mojego niewyspania z nocy Dzis tez kwiaty od TZ,powiedzial ze chce wynagrodzic zly humor po nieprzespabej nocy Aaaaa i chodze do wc jak nienormalna dzis
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Martha to ja czekam z niecierpliwoscia na relację z wizyty ;P
Ciekawe jak Futbolowa jeszcze po imprezie z teściówką czy to dzisiaj ma byc ? Mama przyszla mi obiad zrobic, zebym nie musiala stac przy garkach co ona taka mila ostatnio... Dziewczyny ja Wam coś powiem : jak pierwsze dziecko bylo spokojne i przesypialo noce, to drugie da Wam w kość, a jak pierwsze dało Wam w kość to drugie będzie aniołkiem z jaką mamuśką rozmawiam co ma dwójeczkę to potwierdza i u mnie też tak było ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Fajnie ze Kiara sie odezwała...
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia właśnie tego się obawiam ze przy drugiej corci juz nie będzie tak kolorowo
![]() Moje stopy dzisiaj od rana jak balony
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale nadzieję trzeba mieć, że będzie wyjątek od reguły :P
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że Kiara się odezwała. Trzymam za nich kciuki cały czas.
Swoją drogą jak zobaczyłam pogrubioną czcionkę to sądziłam, że Słoneczko pisze o swoim porodzie. Młoda tłucze mi dziś po szyjce czy czymś w tym stylu. Czuję jakby igły mi tam wbijała. Ciekawa aż jestem czy na wizycie w czwartek lekarz będzie widział jakieś efekty jej działań. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

ps. Nie zwracac uwagi na szuflade bo jeszcze nie jest przymocowana odpowiednio i lezy na ziemi 

tylko inne kolory
ale mam monitor z niania to moze nie bedzie zle
23.06.2011
01.06.2013

czy chce go wystraszyc... Widocznie jeczalam przez sen... chyba przez te bolace biodra
Was tez tak bola w pozycji lezacej?