Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 19:33   #4981
aneczka2238
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Aniu

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:37   #4982
ANNASAR
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Ale my Aniu mamy ostatnio złe dni i ciągle narzekamy

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 19:40   #4983
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Ale my Aniu mamy ostatnio złe dni i ciągle narzekamy
Mam nadzieje, że nie będzie tak aż do porodu bo nas stąd pogonią
Marudzimy max do wizyty, a później cisza, ok?

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-18, 19:41   #4984
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Obiecuje

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-18, 19:51   #4985
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecuje
A ja się postaram, ale obiecać nie mogę

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Chyba jednak wstawię te pierogi

Chcę sobie zrobić taki podpisik jak ma Annasar, żeby odliczać dni, ale nie wiem do kiedy liczyć Czy do tp liczonego wg standardowych cykli, czy uwzględniając moją wcześniejszą owulkę i krotsze cykle, czy tego z ostatniego usg Chyba do 24 grudnia sobie policzę...

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-18, 20:03   #4986
ksuwka
Zadomowienie

Witajcie Kochane!
Ja też dzisiaj mam jakiś gorszy dzień. Jakoś tak mi smutno i tęsknię za mężem. Najchętniej to bym chciała ten czas do jego powrotu przespać.
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:08   #4987
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
Ja też dzisiaj mam jakiś gorszy dzień. Jakoś tak mi smutno i tęsknię za mężem. Najchętniej to bym chciała ten czas do jego powrotu przespać.

Brałaś już Ksuwciu tabletki? Jak się po nich czujesz?

Oluś

31.12.2014

Wymianka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 20:12   #4988
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:

Brałaś już Ksuwciu tabletki? Jak się po nich czujesz?
Nie jeszcze ich nie zaczęłam brać. Na razie biorę jeszcze furagimum na te bakterie w moczu i nie chcę tych wszystkich leków brać naraz. Po za tym naczytałam się o tym bromergonie i skutkach ubocznych i trochę boję się go brać, zwłaszcza że jestem sama w domu. Chyba zacznę go brać od ćwiartki na noc.
Stary 2014-10-18, 20:18   #4989
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jeszcze ich nie zaczęłam brać. Na razie biorę jeszcze furagimum na te bakterie w moczu i nie chcę tych wszystkich leków brać naraz. Po za tym naczytałam się o tym bromergonie i skutkach ubocznych i trochę boję się go brać, zwłaszcza że jestem sama w domu. Chyba zacznę go brać od ćwiartki na noc.
Masz rację Ksuwciu, lepiej dmuchać na zimne i powoli przyzwyczajać organizm

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-18, 20:34   #4990
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Masz rację Ksuwciu, lepiej dmuchać na zimne i powoli przyzwyczajać organizm
Ja to po majowych atrakcjach, jestem na to wybitnie uczulona.
W poniedziałek pójdę jeszcze to przedyskutować z moją doktor rodzinną. Wolę się upewnić czy nie będzie interakcji z lekami na nadciśnienie i na tarczycę.
Stary 2014-10-18, 20:38   #4991
Franka321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
u mnie poranna herbatka jeezu jestem traka glodna ale niema bata za wczesnie
czarnulka wspolczuje przejsc oby teraz szlo z gorki
meliska w smaku napewno bedzie wysmienity jak i cala reszta
frania bo najlepsze sa spontany nieplanowane zawsze sie uda
ksuwcia oby lekarstwo nie wywolalo takich skutkow ubocznych jask ostatnio przez te tabletki co mialas rach ciach ciach sie unormuje i bedziecie dzialac ze swoim

a mnie pod wieczor zaczely nachodzic obawy ahhh pewnie glupie to sie wyda... czy bede dobra mama czy maly nie bedzie glodny i skad mam to wiedziec i ogolnie naczytalam sie w m jak mama o kapielach i pielegnacji i przeraza mnie to czy dam rade
DOROTKA GŁUPOLUUU !!! NA PEWNO BĘDZIESZ WSPANIAŁĄ MAMĄ
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:39   #4992
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Kochane!
ksuwka juz kolejny tydzień rozłąki za wami. Jeszcze chwila i znowu będziecie razem.

A łączenie leków faktycznie warto przedyskutować z lekarzem
Stary 2014-10-18, 20:42   #4993
Franka321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Oj biedna, na szczescie dobrze sie skonczylo.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Takie obawybywaja normalne.To twoje pierwsze malenstwo wiec nic dziwnego.Ale dasz na pewno. Ja dalam praktycznie sama.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Janie mam tym razem parcia, fajnie by bylo, ale na "walke" o laktacje typu trzymanie non-stop przy cycu, karmienie piersia, potem z butki, odciaganie przy dwojce nie bede miala miala zwyczajnie czasu.
Uda sie to uda, nie to nie, mm tez jest dla ludzi.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Nati ty sie nie martw ruchami, ponc do 22 tygodnia jest czas zeby poczuc.

Dziwnie mi troche, bo niby sie dowiedzialam, ze dziewczynka, ale i takvmam jakies przeczucie, ze chlopak. Wczoraj powiedzalam, ze imie dla chlopca tez musimy wybrac, bo u mnie to zaraz po urodzeniusie pytaja i spisuja wiec jakby co to nie bedzie czasu sie zastanawiac.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Bylismy wczoraj u kardiologa i musze pochwalic stwora bo byl bardzo grzeczny i dal sobie zrobic wszystkie badania. Poprzednio to musial dostac krople uspokajajace bo zrobienie EKG graniczylo z cudem.
Dziurkki w sercu nie ma, moze uprawiac sporty wszelakie i wszystko wyszlo dobrze.
Cieszę się że ze "stworem" i jego serduszkiem ok

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez violino Pokaż wiadomość
@
Już nie mam sił, więc wybaczcie, dziewczyny, ale zniknę. Na pewno na jakiś czas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
trzymaj się

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Violino bardzo mi przykro czekamy w takim razie na Twój powrót

Aniu Annasar melisę można spokojnie pić (wiem, moj refleks jest ze.ebisty ). Mam nadzieję, że jeszcze śpisz
A tak przy okazji, jakich ziół w ciąży nie można/nie powinno się? Ja wiem że mięta polna, krwawnik, Nati pisała że hibiskus, coś jeszcze?

Czarnulka nie zazdroszczę przejść, dobrze że już jest ok Dbaj o siebie i kruszynkę

Mandy, testuj kochana Może kolejne II kreseczki nam się szykują

Dorotko, będziesz dla swojego synka najlepszą mamą na świecie Zobaczysz że po porodzie dużo rzeczy robi się instynktownie, czujesz to poprostu, nie martw się

Ewuniu, czy ja też się będę mogła zwracać po porady odnośnie kp? Oskar byl na mm, głównie przez moją niewiedzę i kilkla innych czynników, a teraz bardzo mi zależy na kp

Ola, dzisiaj już lepszy humor?

Martuś, dla synka. No i super że wszystko jest w porządku

Coś jeszcze chciałam....

Franka, cieszę się że odstresowałaś z koleżankami, tego Ci bylo trzeba A Twój tż też czasami potrafi pozytywnie zaskoczyć

Ksuwka, daj znać jak się czujesz po tabletkach

Justynko, miłej pracy, jeszcze tylko kilka dni

O kim zapomniałam to też

No to biorę się za następny watek
To prawda
Stary 2014-10-18, 20:42   #4994
aneczka2238
Zakorzenienie

Franka, widziałam w mam talent że siostra przyjaciółki, ta od drążka poprzecznego przeszla dalej, prawda? Gratulacje dla niej

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-10-18, 20:43   #4995
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
ksuwka juz kolejny tydzień rozłąki za wami. Jeszcze chwila i znowu będziecie razem.

A łączenie leków faktycznie warto przedyskutować z lekarzem
Aniu, jesteśmy na połowie. 4 tygodnie minęło i czeka nas jeszcze 4.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 20:48   #4996
Franka321
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam drugie i tez mam takie obawy, moze troche inne niz przy pierwszym.
-nie ogarne dwojki
-nie znam sie na dziewczynkach, w rodzinie malo dzieci a jak juz to chlopcy
-mam obawy ze bede faworyzowac starsze dziecko. Raz ze go lepiej znam i na pewno juz nawiazalam z nim jakas wiez i nic porozumienia na pewno lepsza niz z noworodkiem. No i synek mamusi,mam obawy,ze corka bardzie tatusiowata bedzie, ze lepiej sie dogadaja, a ja oczywiscie zazdrosna zaborcza matka.
Myślę że to tak jakos wszystko naturalnie przychodzi, ze kocha sie rowno tak samo... chociaz ja zawsze o brata bylam zazdrosna bo to taki synus mamusi byl ale u mnie w domu to w ogole paranoja byla takze sie nie sugeruje... Dasz rade Mamuśka

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Ale dzisiaj cichutko, od razu widać że weekend

To teraz czas na moje "żale"...
Mam dzisiaj takiego lenia że szok, spać mi się chce, no i poszłabym ale nie mogę się ułożyć Na jednym i drugim boku mały uciska na żebra, wytrzymuję max.5 minut i nie daję rady z bólu, na plecach też nie bo mi tchu brakuje, pewnie co innego uciska. Dziewczynki na wylocie, macie takie problemy?
Do tego zgaga, moja przyjaciółka która nie odstepuje na krok i już migdały nie pomagają, rennie to od dawna nie działa... Jak się położe, nawet tak na wpół siedząco to się ulewa
Coraz częściej zdarza mi się , wczoraj pod sklepem... ehh...
No to się wygadałam Ogólnie trochę wstyd mówić ale mam dosyć tej ciąży, nie lubię w niej być i z utęsknieniem oczekuję dnia porodu...
ojj

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny fajnie macie, że już wkrótce będziecie miały koło siebie wasze maleństwa. Zazdroszczę i się zastanawiam czy ja kiedykolwiek będę miała taką okazję

Dobrze, że nastrój lepszy

a relacji współczuje
pewnie że tak...cierpliwości

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Kawal z fejsa

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

hahahaha
Stary 2014-10-18, 20:49   #4997
malinOla1
Wtajemniczenie

wy tu o jedzeniu a mi w brzuchu burczy bo po 18 już nie jem
Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
a ją nam ochotę na rosół a jutro będą mielone że ją wcześniej nie wiedziałam co bym chciała zjeść

Bić i gdyby którąs chciała mnie znaleść na fb niech poszuka Marzeną Wiaderkowicz tylko zdiecie profile jest inne niż tu bardziej jasne bo robiłam pasemka
też już na rosół na jutro wyciągnęłam troszkę kaczki kurczaka i wołowinki a na drugie również mielone
piękne dzieci a jakie do siebie podobne

Cytat:
A ja właśnie zauważyłam że rozmroziłam pierogi ruskie sobie na obiad i zapomniałam ich ugotować A teraz już mi się jeść nie chce, znaczy może i bym zjadła, ale umrę w nocy...
Trzy dni bolała mnie prawa strona głowy, prawie doba przerwy i dzisiaj popołudniu zaczęła lewa strona Mam nadzieję, że ten ból nie będzie trwał tyle czasu i pośpię w nocy
ruskie
mam nadzieję, że w śnie ból głowy przejdziee

Cytat:
Witajcie Kochane!
Przytulam mocno ja niby codziennie męża w domu ale mam czasem potrzebę większego poprzytulania jak np dziś..

Dobranoc i kciuki za test Marzenko

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:51   #4998
Franka321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
mąż poszedł do pracy i już mi się nudzi

Dorotko na pewno będziesz wspaniałą mama. Wydaje mi się że to przychodzi w momencie gdy się dzidziuś narodzi i będziesz wiedziała jak postępować z Twoim maluszkiem

Melisko pewnie u Ciebie już imprezka trwa więc oby wszystko się udało i weź tam nie psój imprezy swoja ciązą ok?? żartuje oczywiście kochana - baw się dobrze.

Marzenko to co testujesz jutro? Trzymam mocno kciuki. Obyś jutro zobaczyła dwie piękne grube krechy

Martusiu super że z synkiem już wszystko ok

Violino przykro mi bardzo. Domyślam się co czujesz

Aniu Annasar ale z Ciebie śpioch

Ewuniu gratuluje 19 tc

Aneczko jeszcze trochę i będziesz cieszyć się Olusiem
chętnie przejmę Twoje dolegliwości i tak jak o Agnieszka dodała - z gwarancją fasolinki oczywiście

Justynko - uwierz że jesteś w ciąży.

U mnie @ się rozkręciła na całego
teraz tylko mam nadzieje że we wtorek gin będzie miała jakieś dobre wieści
Będzie miał dobre wieści... więcej wiary w swoj organizm powiedz sobie UDA SIĘ ! A nie OBY SIE UDALO

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Wszamałam 2 pstrągi
od czwartku mam taka ochote na rybe a nie mam kiedy porzadnie usiasc i zjesc ciagle cos a to impreza z dziewczynami a to praca dzisiaj szkola

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
a ją nam ochotę na rosół a jutro będą mielone że ją wcześniej nie wiedziałam co bym chciała zjeść

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Bić i gdyby którąs chciała mnie znaleść na fb niech poszuka Marzeną Wiaderkowicz tylko zdiecie profile jest inne niż tu bardziej jasne bo robiłam pasemka
Jutro tez rosolek... uwielbiam caly tydzien moglabym jesc
Stary 2014-10-18, 20:51   #4999
ksuwka
Zadomowienie

Mam pytanko do dziewczyn chodzących na monitoring. Ile razy go macie w cyklu i w jakie dni
Stary 2014-10-18, 20:54   #5000
Franka321
Zadomowienie

Cytat:
yhmmm juz to widze marudźcie wolno wam

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Witajcie Kochane!
:przytu l:

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Witajcie Kochane!
:przytu l:
Stary 2014-10-18, 20:54   #5001
larara123
Wtajemniczenie

Hej a co do jutrzejszych obiadów to mnie robi mąż obiad niespodziankę

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-18, 20:55   #5002
aneczka2238
Zakorzenienie

Kochane zapraszam do następnej części naszego wątku:

KLIK

Oluś

31.12.2014

Wymianka

Edytowane przez aneczka2238
Czas edycji: 2014-10-18 o 20:58
Stary 2014-10-18, 20:55   #5003
larara123
Wtajemniczenie

A na kolacje sobie wymyśliłem sałatkę owocowa i co? Mój se robił frytki i zerzarlam aż mi źle

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-18, 21:01   #5004
Franka321
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn chodzących na monitoring. Ile razy go macie w cyklu i w jakie dni
chodziłam 3 4 do 5 max
13 dc sprawdzal czy rosnie pecherzyk jakis... mowil kiedy mniej wiecej peknie jesli np 15 dnia to kazal 16 przyjsc jesli pekl to ok no i oczekiwanie na @ a raczej jej brak ... jesli przyszlam 16 a on jeszcze nie pekl to kazal przyjsc po 2 dniach czyli 18 dc jesli wypadala to sb lub nd to szlam naturalnie w pn

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Franka, widziałam w mam talent że siostra przyjaciółki, ta od drążka poprzecznego przeszla dalej, prawda? Gratulacje dla niej
Tak. jest najlepsza zazdroszczę jej tego samozaparcia tej pewnosci siebie

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
A na kolacje sobie wymyśliłem sałatkę owocowa i co? Mój se robił frytki i zerzarlam aż mi źle
hahaha ;D biednaa

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

no to juz na nowym watku
Stary 2014-10-18, 21:04   #5005
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się postaram, ale obiecać nie mogę

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Chyba jednak wstawię te pierogi

Chcę sobie zrobić taki podpisik jak ma Annasar, żeby odliczać dni, ale nie wiem do kiedy liczyć Czy do tp liczonego wg standardowych cykli, czy uwzględniając moją wcześniejszą owulkę i krotsze cykle, czy tego z ostatniego usg Chyba do 24 grudnia sobie policzę...
Zrób sobie według OM

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-19, 07:40   #5006
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
Ewunia- bardzo miło mi się czyta o Twoim kp! Napawa mnie to nadzieją, że i mi się uda

Kurczę, ja jeszcze nie jestem w stanie w to uwierzyć, że samo przychodzi

Aniu, ja też ma nieco dość... A przecież dopiero przede mną większość czasu- dzisiaj 14 tydzień 1 dzień. Dzisiaj rano powiesiłam pranie na suszarce i do teraz nie mogę dojść do siebie. Leżę, brzuch twardnieje, boli. Tak mnie zdenerwowało, że nie mogę kompletnie nic zrobić bz późniejszych bóli, omdleń
Pocieszam się, że z dnia na dzień będzie lepiej...
Im wiecej będziesz czytać o zajmowaniu sie noworodkiem tym będziesz bardziej zagubiona w tym wszystkim najlepiej forum, prawdziwe doświadczenia innych mam, koleżanek, rodziny, ale przede wszystkim i najważniejsze słuchać instynktu, wiesz co robic, bo każda ma to we krwi tylko nie jest sie tego świadomym do czasu aż przychodzi odpowiednia pora
Ja np w ciazy czytałam książkę w ktorej było napisane ze noworodek moze płakać przez 12h na dobę przerażajace lekko, a moje nie płakało za wiele, zreszta dziecko które ma zaspokojone wszystkie potrzeby nie ma powodów do płaczu, dzieci nie płaczą dla zasady tylko zawsze jest powód.
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości