![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część X
Zapytam się kota czy jeszcze mu palmę postawić
![]()
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mamy ten drapak. Takie trochę g*wno, bo lekkie, ale za tą cenę ujdzie. Stoi w sypialni, korzystają z tego rzadko, to może sobie stać.
![]() |
#1353 |
Nie depcze krokusów
|
Piaseczek w kuwetce, drineczek w miseczce...
![]() |
#1354 |
... choć nie Westwood
|
Moja akeptuje tylko drapaki - słupki, żadne "fale", płaskie, lezące na niej wrażenia nie robią. Sznur musi być
![]() ![]()
![]() |
#1355 |
Zadomowienie
|
Prawie piec lat.
---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Tzn probowac z kazdym po kolei jaki by preferowala? Po czym to poznac? Nie stac mnie na dziesiec drapakow hehe
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zadomowienie
|
uploadfromtaptalk1413586533130.jpg atak i nie pusci... ruch & dieta START
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1358 |
Nie depcze krokusów
|
U mnie też nic nie jest drapane poza drapakami, ale przyznam, że Niunia przyjechała z hodowli grzeczna, a Bury w fundacji nie drapał powierzchni pionowych, tylko dywany (dywan poszedł w odstawkę, odkąd mam drapak tekturowy).
![]() |
#1359 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Masz taką z jakby sztruksowego materiału (nie wiem jak on się nazywa)? Bo ja mam taką kanapę w kuwetowym pokoju i Florka lubi ją sobie podrapać (dzięki temu żeśmy się dowiedzieli, że woli drapaki poziome, a nie pionowe). Tyle, że może.
#1361 |
... choć nie Westwood
|
Nie wiem co to za material, ale taki lekko szorstkawy, z tego co widze dobrze pazury sie zaciagaja, pewnie dlatego lady mylnie kanape wzięła za drapak. Ale spoko, kupiona tansza ze względu na kota właśnie
![]() I kanape tez woli w pionie drapac niz w poziomie.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-10-18 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Wtajemniczenie
|
Hmm a moja nie drapie ani drapaka ani mebli
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
Bożenka mi się zgubiła, już urzadzilam przeszukiwania całego domu, a okazało się, że weszła w taką dziurę pod szafką, gdzie nie dało się zajrzeć. Już nawet wylaczylismy pranie i przeszukalam pralkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
Biedna Bozenka
![]()
#1365 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, znalazłam w necie ogłoszenie o sprzedaży małych maine coonków w baardzo okazyjnej cenie ( albo raczej za bezcen...), zadzwoniłam zapytać czemu takie tanie i kobitka powiedziała, że są to kocięta z miotu nierejestrowanego, bo nie upilnowali kotki w rui i zaszła miesiąc przed czasem... Stwierdziłam, że w sumie mogło się zdarzyć i się z nią umówiłam.
Już po wejściu do jej domu uderzył mnie masakryczny smród sików. Aż w nosie szczypało-serio. W salonie i kuchni było ok. 30 kotów- maine coonów i ragdolli w różnym wieku. Pani bardzo miła, opowiadała jak to jej się nie udało kotki upilnować i to pierwsza taka jej sytuacja od wielu lat i jest zmuszona sprzedać kociaki bez rodowodu... Kociak wyglądał na zdrowego, bawił się, ciekawski taki. Wzięłam go na ręce, miał mokre łapy, wydawało mi się, że śmierdzi moczem ale w sumie wszędzie tam śmierdziało... Dotknęłam dywanu w salonie- był kompletnie mokry! Z tego względu, że nie mogłam już dłużej tam wytrzymać szybko zdecydowaliśmy z mężem, że go weźmiemy, zapłaciliśmy pani, dostaliśmy wyprawkę i książeczkę zdrowia i pojechaliśmy. W domu patrzę do książeczki, a tam.. nic. Pustą nam dała. Dzwonię, że chyba się pomyliła, a ona , że zapomniała wpisać tam odrobaczenia, a szczepień nie miał, chociaż w ogłoszeniu napisała, że odrobaczony i zaszczepiony. Myślicie, że powinnam to gdzieś zgłosić? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
![]()
#1367 |
Konto usunięte
|
Mama tego kociaka wyglądała koszmarnie- skóra i kości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
Najpierw TOZ i moze Fundacja Viva! (moze pomoga). Oni to wezma przynajmniej na powaznie.
Ale masakra ![]() ![]()
#1369 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że powiadomię również TOZ, nie mam żadnych obaw, bo kobieta nie ma żadnych moich danych, nawet żadnej umowy adopcyjnej nie było, NIC! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Wtajemniczenie
|
To chyba pod znecanie sie nad zwierzetami podlega. Dziwie sie, ze nie ucieklas od razu. Zglos. Kota przebadaj, bo moze byc chory
![]()
#1371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
KOTerator
|
Zgłosić powinnaś, ale gdzie? I czy coś z tym zrobią?
Ja dziś rano byłam z jednym kocurem u weta, przyszedł rano pogryziony za uchem na szyi z krwiakiem wielkości mojej pięści. Wet mu strzykawką krew usunął, omal nie zemdlałam bo nie znoszę widoku krwi... z 10 ran kąsanych, cały czas rana mu się sączy, obawa jest, że będzie martwica skóry (?). Nie wiedziałam, że od ugryzienia może powstać tak duży krwiak... A najśmieszniejsze, że od przyszłego tygodnia mojego weta nie ma ponad tydzień i coś czuję, że będzie to problem... Plus mam uczulenie na tego kota i ledwo byłam w stanie wrócić z nim od weta, oczy mam spuchnięte do teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny myślicie, że moja kicia ma szansę schudnąć na suchym Hillsie Science Plan Light? Mam jej dawać wg opakowania 60gr na 5,6kg (tyle ma). Zauważyłam, że to chyba ciut za mało jej... Czy wdrożyć w ten przedział gramów mokrą Animondę Carny ? Czy samą suchą podawać?
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
KOTerator
|
Obstawiamy szczura, ale ostatecznie się nie dowiemy, kot nie chce powiedzieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu chciałaś kupić kota bez rodowodu, przecież wiadomo, że to pseudohodowla :/ ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez esfira Czas edycji: 2014-10-18 o 22:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Historia mojego persa: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post35269377
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
Ok zmniejsze. Juz mi jej szkoda bo stoi miedzy posilkami przy misce i placze. Nie wiem czy faktycznie z glodu czy z nudow. Niechcialabym jej przyglodzic bo to niezdrowe. Pytalam tez czy podawac sama sucha czy tez mokra? I wtedy podzielic gramowo.
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy Edytowane przez CzekoladowyMus Czas edycji: 2014-10-18 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście zszokował mnie smród moczu i ten obsikany dywan ale z drugiej strony mając tyle kociąt które nie zawsze trafiają do kuwety można to jakoś wytłumaczyć... Gdy wróciłam do domu i zobaczyłam tą pustą książeczkę dalej myślałam, że baba się po prostu pomyliła. Telefon rozwiał moje wątpliwości. Pojadę dzisiaj z kociakiem do weta, bo zanim go poznam z moją Aferą chcę mieć pewność, że nie jest na nic chory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie zrób mu testy na fiv/felv, lepiej to sprawdzić, bo w takiej sytuacji babie raczej nie można ufać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.