|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Iskra Boża widzę, że trochę źle mnie zrozumiałaś. Nie chodziło mi o protesty w sprawie kurdyjskiej, bo żadnego takiego nie widziałam w tv, chodziło mi raczej no ogólnie o protesty, często są rozpędzane przez policję, różnie to bywa.
No ale skoro mówisz, że to bezpieczne no to spoko Magda ja nawet wczoraj przymierzałam Tż kurtkę i jest w niej jeszcze duuuużo luzu na rosnący brzuch tylko kurde sięga mi daleko za tyłek a najgorsze są rekawy Za długie są.Nie wiem co począć Alunia jesteśmy z Tobą Oby to wszystko okazało się pomyłką
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona Niech tż kupi sobie nowa kurtke w której Ty bedziesz dobrze wygladac a on pozniej wynosi
no mój tż w sumie ma płaszcz na zime, wiec on jest za dupke, ale ja tak wole bo ja zmarzlak jestem na razie to tez sie w tym topie ale w grudniu... styczniu.. to kto wie
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
Trochę by to było nielogiczne, gdyby policja miała rozganiac legalny protest, ktory ochrania
A ja nie uczestniczę w zadnych inicjatywach poza kurdyjskimi.
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz rękawy dobre? Czy tylko mój Tż taki niewymiarowy? ![]() Chyba chcąc nie chcąc trzeba będzie sobie coś kupić ehh
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe. Nie no racja ... Ja nie pamiętam w sumie , były chyba trochę dłuższe ale stwierdziłam, że w palce będzie mi cieplej Ja ogólnie nie wiem co zrobić, bo ja nawet teraz nie mam już co nosić... a właśnie oglądałam pogode i w czwartek ma byc 6 stopni ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- W ogóle mam dość... moją najgorszą zmorą są chyba te łóżeczka :/ No ja już nie wiem co kupić, też chcieliśmy z szufladą... w internecie tak wszystko ładnie wygląda. A kurcze jak byliśmy w gdansku to oglądaliśmy łóżeczka i faktycznie większość tych z szufladą to badziew. W ogóle niktóre łóżeczka to badziew. Sie dotknie a to takie niestabilne. Jestem przerażona. Jak już coś było w miarę to oczywiście cena z kosmosu ... Poza tym nie wiem w jakim kolorze brać i w ogóle jestem załamana. A póki nie kupię łóżeczka i komody to za bardzo nie mam jak iść dalej bo nie mam gdzie już kłaść wszystkich rzeczy ehhh
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia
Wszystko bedzie dobrze, nie daj sie ![]() Zwlaszcza ze drugi lekarz nie jest taki predki w ferowaniu wyrokow. To jest twoje dzieciatko bez wzgledu na to czy faktycznie moze rozwinac sie jakas wada czy nie, przygotujecie sie ewentualnie i przez wszystko przejdziecie. Zalamywanie rak nic nie daje, ty juz jestes matka malenstwa i kochacie sie wzajemnie, wiec musi byc dobrze nic sie nie skonczylo i nic sie nie zalamalo. Ty tez nie plamisz, nie czujesz sie zle, popatrz, musi byc dobrze! Gdyby cos mialo byc nie tak organizm dawalby ci sygnaly. Takze ufaj, ufaj!!! Wierz w swoje dzieciatko, bo juz na niejedno dziecko wyroki rzucili a jednak wiele z nich zyje zdrowo i szczesliwie glowa do gory :-*
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja teraz chodzę w takim cieniutkim płaszczyku, nie jest ocieplany ani nic i o ile w dzień jeszcze jest ok, to wieczorem albo rano jak gdzieś idę to marznę, więc Cię rozumiem. Miałam nadzieję jeszcze do końca października w nim pochodzić, ale jak piszesz, ze w czwartek ma być 6 stopni no to ja nie wiem co zrobię
Co do łóżeczka to ja też jeszcze nie wiem... Chyba zamówię na allegro i będę się modlić, żeby było ok
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Emdzik, ja rozglądam się za zwykłymi łóżeczkami, bez żadnych szuflad czy innych dodatków. Ostatnio widziałam w Ikei fajne, zwykłe łóżeczko za 119 zł i to takie by mi odpowiadało. Z szufladą łóżeczko widziałam u znajomych. Dali za nie bardzo dużo. Ja osobiście bym takiego łóżeczka nie kupiła.
Witam Was w tym słonecznym dniu. Widzę, że prawie w całej Polsce słoneczko ładnie świeci. I wcale nie jest aż tak zimno Wczoraj oglądałam The Voice of Poland. Lena i Gracjan z grupy Justyny Steczkowskiej zaśpiewali piękną piosenkę "Say Something" . Łezki poleciały ... . Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-19 o 12:01 |
|
|
|
#399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie tu ujęłaś. Myśle, że wszystkie tak uważamy i wierzymy, że wszystko jest dobrze Alunia ![]() Cytat:
Gorzej w cyckach... az mnie ciagnie... no ale to pewnie pochodze pol miesiaca i koniec ehh No ja najwiecej na allegro ogladam ale widze duzo wlasnie takich ktore sie telepały po dotknięciu... Cytat:
Ale mówie... normalne łóżeczka też oglądaliśmy i dużo też było niestabilnych. Eh uważam że jest za mało sklepów z takimi łóżeczkami. Bo przez internet to naprawdę w ciemno moim zdaniem..
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z płaszczem też już na styk, ale planuje jeszcze za pomysłem którejś z was maksymalnie przeszyć guziki i poszerzyć w ten sposób
![]() kupiłabym kurtkę ale kurde one są takie brzydkie wszystkie, te z hm w miare mi się podobają ale wiem że one z rozmiarem trafić ciężko bo są dziwnie szyte i jak na brzuszku ok to znów w ramionach mogą być wielkie. I taka buba... chyba wolę bujnąć się w płaszczu do końca, może jak ten się "skończy" to się od mamy coś wyszpera bo co też jest kurde dziwne to to, że brzydkie takie a drogooooość... nieprzyzwoita dlatego chyba wolałabym sobie coś kupić piękniejszego za te kaske. No chyba że mnie przyprze do muru to już się nie będę wzbraniać
|
|
|
|
#401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, zadnego pewnie na zywo nie zobaczymy za bardzo,chyba,ze na ulicy,bo te wozki sie zamawia, w sklepie to jeden kolor zazwyczaj,gora dwa:/ Cytat:
Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze, że nie będzie źle ! I bede z Toba jutro myslami, o ktorej masz amnio? Cytat:
pewnie bym brala, gdyby miala krotsze boki loezczka zabudowane, bo takie mi sie podobaja ![]() I pomalowalabym na bialo hehehe Oj tak, ta piosenka byla pieknaaaaaaaaaa Cytat:
Wiesz co, z rozmiarem ciazowki sa ok przynajmniej te z HM boooo jak ja nosze rozmiar 36/38 to takie tez mierze, sa w ramionach/rekawach klasycznie dobre- tylko brzuchowo miejsca maja wieceeeeeeeeej ![]() Drogosc nieprzyzwoita,to sie zgadza, to mnie mega odpycha Ja pewnie skoncze z ta z HM , ta a la parka z podszewka, bo miala duzo luzu, powinna do lutego starczyc, najwyzej bede dwa swetry pod spod zakladac, bo mnie wlasnie stopuje od kupna to,ze jest nie za gruba :/ kupon znizkowy do HM jest za newsletter ,bo bedzie troche taniej bo jeszcze na bonprix .pl sa kurtki , wygladaja ok, cenowo jak HM ale wlasnie..rozmiar cholerka
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Was.
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula...co za historia, jak dobrze, ze z dobrym finałem
![]() Zobaczcie jakie sliczne dziewczynkowe http://allegro.pl/next-sliczny-pajac...707772553.html bralabym gdybym nie miala siusiaka
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() jestem tu nowa,podczytuje od paru dni ale jakos brak czasu na napisanie ![]() moge do Was dolaczyc? udanej niedzieli |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula niesamowita historia, dobrze, że wszystko dobrze się skończyło
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Alunia torbiele często się wchłaniają
sama mówisz, że te wyniki są na granicy, więc nie jest to wszystko poprzekraczane ileś razy i nie jest to wyrok Madzik My łóżeczko dostaniemy od brata TZ, jakieś już prawie 40letnie z tradycjami rodzinnymi więc myślę, że stabilne będzie, skoro tyle dzieciaków przeżyło ![]() Laski co za dzień ! Poszłam do HM po spodnie, wypatrzyłam fajne za 80zł i oczywiście kupon jeszcze do tego więc wychodziłoby z 60zł. Ale babeczka przy kasie mówi, że dzisiaj też jest -25% dla studentów (mam jeszcze legitkę ) więc żebym sobie wykorzystała tą promocję, a ten kupon mam z newslettera mam ważny do 5.11. W sumie myślę spoko, wyciągnę jeszcze TZ w przyszły weekend na zakupy po drugie spodnie albo jakiś sweterek/ koszulę ![]() no i pyta mi się czy w ciąży jestem, jakaś tam gadka, no i w końcu nie nabiła mi tego rabatu. Więc trzeba było zrobić zwrot i kupić jeszcze raz pech chciał, że od razu ściągnęło mi z konta dwie transakcje i zostałam bez grosza No ale myślę sobie zrobię przelew z konta oszczędnościowego bo jeszcze zakupy w biedronce mnie czekają.i co? przelew nie zaksięgował się do tej pory, Jakiś problem wewnętrzny ING na domiar złego stwierdziłam, że zrobię racuszki twarogowe na obiad z przepisów dostępnych dla naszych pacjentów. Już po tej konsystencji wydawało mi się, że ten twaróg to się nie usmaży, no ale mówię - zaryzykuję. I co ? NIC! nie usmażyły się, zrobiła się jedna wielka ciapa więc na niedzielny obiad zjadłam pomidory z mozarellą i brokuła i czekam na TZ, aż jedzenie od teściowej przywiezie. Nic już dzisiaj nie robię
Edytowane przez lui_89 Czas edycji: 2014-10-19 o 13:59 |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
1141655, tak te zwykłe na S. łóżeczka
Tylko nie sprawdzaliśmy je, czy jest bezpieczne i praktyczne.Kasiulka, historia, która napawa wiarą i nadzieją, że wszystko będzie dobrze. Po prostu nie wolno się poddawać i walczyć. Ale się najdłam...sałatka, duuuży gołąbek. Później ciasto z kawą zbożową, a na końcu paszteciki z kapusta i grzybami. W planach mam jeszcze jabłko zjeść. ![]() madzik2221, cześć
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-19 o 14:02 |
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim w to piękne niedzielne popołudnie
![]() Alunia Musi być dobrze! Trzeba wierzyć w to mocno. Tak jak napisała Hope, teraz ty i maleństwo współgracie w jednej drużynie, także ufaj swojemu organizmowi - wszystkie urodzimy, nasze dzieci będą zdrowe i piękne! Moc uścisków w Waszą stronę!!! Kasiula jak najbardziej trzeba wierzyć że wszystko będzie ok, Twoja historia najlepszym przykładem Iskra ja mam już regularne nawroty cieśni....mam nadzieje ze po ciąży wszystko zniknie. Zaczyna się nocą, cierpnięcie, nie czuję kciuka, palca wskazującego i środkowego. pomaga mi chwilowo uniesienie rąk do góry i "strzepnięcie", a na te najgorsze dni rozgrzewam amolem i w bandaż elastyczny pakuję. Najgorsze w tym wszystkim jest to że czuję sie wtedy jak inwalida, bo nawet wstawanie z łóżka (bo teraz z brzuszkiem bez podparcia rękami to ciężko) jest bolesne. Dziewczyny znów czas mnie strasznie goni, nie mam chwili na lenistwo i znowu wpadam na chwilę, staram się nadrobić Waszą produkcję ![]() Meldujemy się wraz z malutką, że u nas w porządeczku, chociaż wczorajszy dzień zaowocował okropnym bólem pleców i uczuciem "ciągnięcia do dołu"....mała tak się ułożyła i dodatkowo skopała jelitka i pęcherz z dnia na dzień coraz silniej kopie
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
widze temat lozeczek....u nas bedzie zwyczajnie,biale lozeczko z ikei,ze sciaganym jednym bokiem.to tak jak maly troche urosnie i bedzie sam chcial wychodzic z lozeczka.zadnych szuflad,urozmaicen,nic.
wozek tez kupujemy uzywany.mialam po straszym ale zostal w Pl i nigdy wiecej nie kupilabym takiego wozka. duzo rzeczy odpuszczam,bo mozna kupic pozniej badz w trakcie,teraz najpotrzebniejsze
Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2014-10-19 o 14:06 |
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Madzik Cześć!
Mi też bardzo podobają się te najzwyklejsze łóżeczka, bez szuflad, najlepiej białe i koniecznie ze ściąganym bokiem.
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam dla starszego kremowo-brazowe firmy klups chyba czy cos takiego.bylo fajne,brakowalo mi tylko sciagnego boku,bo mimo,ze szczebelki dwa byly wyjmowane,to pozniej bylo mu juz ciezko przejsc. teraz kupie biale bo u Michala w pokoju sa juz meble (wlasnie z ikei-uwielbiam ) i sa biale,wiec nie chce zmieniac za bardzo kolorystyki, no i biel-ladna jest,taka skromna
|
|
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Napisz coś więcej o Was ![]() Aguś ja właśnie sama nie wiem jaki w końcu kolor... zastanawiam się nad 3 może 4... ![]() nad kolorem 250, 300, 348 i chyba 356 bo taki widzieliśmy za żywo.. Może jeszcze 276.. sama nie wiem niby aż tak dużego wyboru nie ma ale jak dla mnie chyba i tak za duży
|
|
#413 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na bezpiecznym maluchy u nas były gadzety w reklamówkach na krzesełkach - jakieś sliniaczki, smoczek, ten odcisk własnie, probki białego jelenia - zresztą wklejałam Wam foto, potem były próbki palmersa dla chętnych... Cytat:
![]() Cytat:
no i chcę białe albo biało-jasnoorzechowe, bo takie mi sie najbardziej podobają ![]() Cytat:
![]() madzik2221 witaj napisz coś więcej o sobie ![]() Alunia kochana! jestem z Tobą! na granicy normy to przecież nie jest źle! na pewno okaże sie, że wszystko bedzie dobrze! jestem tego pewna! szczególnie po przeczytaniu historii Kasiulki. u nas piękny i ciepły dzień! idealny na spacer! niestety okazało się, że TZ musi wyjechać służbowo na kilka godzi i plany spacerkowe wzięły w łeb... a samej to tak łyso iść... posiedzę przy otwartym oknie,będzie namiastka świeżego powietrza
|
||||
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle rano do mnie kuzynka zadzwoniła że wpadną popołudniu do nas... i oczywiście od rana znowu sprzątanie itp ... nigdy nie odpoczne
![]() No ale obiadek się już robi... rybka będzie no i w miarę ogarnięte. I oni też niedługo powinni być. Miło, że w końcu nas tu ktoś odwiedzi ![]() Moja kuzynka tegoroczna lutowa mamusia hehe, ja rok po niej ![]() Więc jakbym nie pisała już dzisiaj czy coś to wszystkim Wam życzę miłego i udanego dnia Kochane
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oczywiście się z wami zgodzę, jeżeli by tylko powiedział że na granicy normy, tak jak nie przejmowałam się podwyższoną przeziernością. Teraz jednak ruszyło mnie poruszenie tematu amnio i przerywania ciąży. Pamiętam wyrywkowo bo miałam papkę z mózgu. Poza tym dziewczyny wiadomo, łatwo się mówi jak "ciebie" to nie dotyczy. Ja jestem pełna nadzieji że będzie dobrze inaczej już bym się załamała.
Ja mam kołyskę dla maleńkiej. A na później chcę łóżeczko "rosnące". |
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
apropo zgadzam się że kurtki w HM są beznadziejne...
ja mam cichą nadzieję, że może jakoś na siłę się dopnę w swoją, albo założę 3 swetry i w rozpiętej będę chodzić ![]() Kasiulka cudna historia
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
ja już sie w swoja zimowke nie zapinam
lezy juz w worku prozniowym razem z prawie cala moja garderoba Magda - fajne typy wozkowe, oprocz w groszki i granatu moglabym miec kazdy ![]() ja od rana laze w pizamie i bluzie dresowej, piekna niedziela ale ciagle bylo cos to maz malowal komode x3 to skrecal mi ta nowa bala potem chwile ogarnialam, potem obiad i teraz maz z psem poszli na dwor a ja zostalam i kisze sie w domu bo totalnie niewyjsciowa bylam chce na sloneczkoo
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
wiecej o sobie...ok
![]() Magda lat 29 obecnie mieszkam w uk a pochodze ze swietokrzyskiego ![]() mama 3,5 letniego Michala obecnie spodziewamy sie z partnerem drugiego synka w uk od 6 lat.powoli mam dosc ale perspektyw w Polsce nie widze ![]() wlasnie planujemy przeprowadzke i jestesmy ciagle zabiegani,ja glownie miedzy domem a sklepami, tz w pracy badz na uczelni. termin porodu mam na 14.02.obecnie 23t+1d nie lubie pisac o sobie,jakos tak sztywno pytajcie,bedzie prosciej dziekuje za mile przyjecie |
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Madzik planowo rodzimy razem
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jestem przekonana,ze urodze wczesniej...niestety mialam skurcze w 12 tc.pozniej ustaly i jakis czas temu znowu sie pojawily.bylam badana w Pl i mam tez skrocona lekko szyjke.w zwiazku z tym musze odpoczywac i sie nie przemeczac a z 3 letnim dzieckiem i mania sprzatania to raczej
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- jakies pomysly na meskie imiona?? my na dzien dzisiejszy obstawiamy Olafa,tz chce drugie-Mateusz bo Jego mama chce.ja sie nie godze,nie ze wzgledu na Jej zachciewajke tylko wiem,ze posiadanie drugiego imienia jest dosc uciazliwe w przyszlosci.poza tym nie widze jakos sensu co myslicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

tylko kurde sięga mi daleko za tyłek a najgorsze są rekawy
Za długie są.

na razie to tez sie w tym topie ale w grudniu... styczniu.. to kto wie
A ja nie uczestniczę w zadnych inicjatywach poza kurdyjskimi.

bo co też jest kurde dziwne to to, że brzydkie takie a drogooooość... nieprzyzwoita ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pech chciał, że od razu ściągnęło mi z konta dwie transakcje i zostałam bez grosza 

co myslicie?