Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-19, 13:37   #1651
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Sylwia-jak macie mozliwosc to sprobujcie przyzwyczajac dziecko do spania w swoim pokoiku tylko wtedy niania z monitorem albo sam monitor zalezy jak macie daleko sypialnie
My niestety mamy tylko 45 m-salon z aneksem i swoja sypialnie, na szczescie jest dosc spora wiec kacik dla dziecka tam urzadzimy, no ale fakt faktem bedzie z nami w pokoju. Planujemy kupic cos wiekszego jak dzidzia bedzie miec rok i wtedy zrobimy pokoik dzieciecy. Poki co bede sie starala uczyc ja spania w swoim lozeczku a nie naszym, chociaz taka namiastka tej samodzielnosci

Bylam w superpharmie i kupilam jednak femibion natal 2
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 13:38   #1652
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
plus taki ze obejdzie sie bez diety po porodzie
No ale lepiej by z dieta bylo

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
MAŁA - monitor ma odrazu funkcję niani.

SONIA - ten uczony to chyba za wiele do czynienia z niemowlakami nie miał :blink:
Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie uczył dzidzi zasypiania na ręku czy ciągłego taśtania bo potem to się czkawką odbije. Ja tam też jak MAJA stawiam na samodzielność
W przyszłości to zaprocentuje widzę po swoich maludach

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
też nie zgadzam się z tym uczonym
mam w rodzinie parę przykładów- np usypiania na rękach. Dziecko ma 3 lata i dalej na rękach zasypia.

Hehe no fakt,ale nie mozna tez w skrajnosc popadac. Jak plakalam to bylam bujana i moj M tez i jakos nie bylosny potworami dla rodzicow

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Madzix to my tak samo mamy malo miejsca w domu i bedzie z nami dzidzia
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 13:45   #1653
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Sylwia-jak macie mozliwosc to sprobujcie przyzwyczajac dziecko do spania w swoim pokoiku tylko wtedy niania z monitorem albo sam monitor zalezy jak macie daleko sypialnie
My niestety mamy tylko 45 m-salon z aneksem i swoja sypialnie, na szczescie jest dosc spora wiec kacik dla dziecka tam urzadzimy, no ale fakt faktem bedzie z nami w pokoju. Planujemy kupic cos wiekszego jak dzidzia bedzie miec rok i wtedy zrobimy pokoik dzieciecy. Poki co bede sie starala uczyc ja spania w swoim lozeczku a nie naszym, chociaz taka namiastka tej samodzielnosci

Bylam w superpharmie i kupilam jednak femibion natal 2
dzieki dziewczyny, napewno wezme pod uwage wasze rady i coraz bardziej jestem za tym zeby dzidzie od malego zostawic w swoim pokoiku a jak to bedzie w praktyce to same wiecie, wszystko sie moze zmienic

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 13:55   #1654
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny, napewno wezme pod uwage wasze rady i coraz bardziej jestem za tym zeby dzidzie od malego zostawic w swoim pokoiku a jak to bedzie w praktyce to same wiecie, wszystko sie moze zmienic
No wlasnie, w praktyce roznie wychodzi, potem sie slyszy, ze mamie sie nie chcialo w kolko odkladac dziecka do swojego pokoju i spalo razem z nimi w lozku u mojej szwagierki mala spi z nimi w pokoju do dzis a ma juz 2,5 roku..ale i tak hitem sa znajomi, ktorzy w sypialni maja swoje lozko malzenskie i po drugiej stronie dwa lozka dla dzieci 3-5lat juz pomijajac zle nawyki to gdzie tu mowic o jakiejkolwiek prywatnosci dla nich samych?:/

Sonia-no jakos damy rade nie?
Stary 2014-10-19, 13:55   #1655
_Madison_
Zadomowienie

SONIA - ja Marcela nawet jak płakał i cudował nie nosiłam. Przytulałam, masowałam o odkładałam do łóżeczka. Głupia i naiwna jedynie przy dziewczynkach byłam, a potem ile nerwów i stresów oduczanie mnie kosztowało to moje

MADZIXX - no właśnoe gdzie Ci znajomi maja prywatność? I to nie tylko oni bo dzieci przecież też potrzebują czasem samotności, swojego kąta...
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Edytowane przez _Madison_
Czas edycji: 2014-10-19 o 13:59
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 13:56   #1656
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, w praktyce roznie wychodzi, potem sie slyszy, ze mamie sie nie chcialo w kolko odkladac dziecka do swojego pokoju i spalo razem z nimi w lozku u mojej szwagierki mala spi z nimi w pokoju do dzis a ma juz 2,5 roku..ale i tak hitem sa znajomi, ktorzy w sypialni maja swoje lozko malzenskie i po drugiej stronie dwa lozka dla dzieci 3-5lat juz pomijajac zle nawyki to gdzie tu mowic o jakiejkolwiek prywatnosci dla nich samych?:/

Sonia-no jakos damy rade nie?
musimy!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
SONIA - ja Marcela nawet jak płakał i cudował nie nosiłam. Przytulałam, masowałam o odkładałam do łóżeczka. Głupia i naiwna jedynie przy dziewczynkach byłam, a potem ile nerwów i stresów oduczanie mnie kosztowało to moje
oby tylko nie nosic ;p
ae bujac mozna?;p
Stary 2014-10-19, 14:04   #1657
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
musimy!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

oby tylko nie nosic ;p
ae bujac mozna?;p
Bujać też nie
W mojej starej pracy moja zmienniczka tak nauczyła córkę bujania we wózku, że ta potem nigdzie spać nie chciała tylko będąc bujaną we wózku

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Ale będzie dobrze same do wszystkiego dojdziemy co i jak i dlaczego. Najlepiej uczyć się na własnych błędach. Wiem po sobie

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

MIRELKA - ty pytałaś o płeć tak no niestety jednej córci wyrósł siusiak
Ale ponoć druga dalej dzielnie się trzyma i chce być kobietką:p
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 14:27   #1658
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

O jeju, usmażyłam sobie patelnię frytek ( a nawet 2) i sa takie pyszne.... Aż mi się nie chce tych placków jeść ;P Ale muszę jakieś warzywo przemycić
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 14:28   #1659
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
O jeju, usmażyłam sobie patelnię frytek ( a nawet 2) i sa takie pyszne.... Aż mi się nie chce tych placków jeść ;P Ale muszę jakieś warzywo przemycić
jejku ja chetnie zjem frytki !

oddaj :P
wlansie gotuje ziemniaki i bede podgrzewac piersi w ciescie
ja zamiast ziemniakow naem sie kalafiora bo M nie chce. i on zje surowke z kapusty
Stary 2014-10-19, 14:29   #1660
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

MADZIXX - no właśnoe gdzie Ci znajomi maja prywatność? I to nie tylko oni bo dzieci przecież też potrzebują czasem samotności, swojego kąta...
O to twarda bylas !

Co do tych znajomych to u nich ona jest 10 lat starsza i jest zakrecona na punkcie dzieci, cos w stylu nieodcietej pepowiny
Maja duzy dom i na dole w salonie jest sajgon, dzieci przeniosly wszystkie zabawki i tam sie bawia w sumie nic dziwnego.
Nie wiem jak zycie seksualne moze istniec spiac w jednym pokoju z duzymi juz dziecmi..taki roczniak to nie ogarnia jeszcze i latwiej ale starsze..to juz nie rozumiem
Stary 2014-10-19, 14:38   #1661
Mirelka_90
Raczkowanie

A ja powiem wam jak u mnie było.
Już w szpitalu leżałam z dzieckiem na jednym łóżku moim nie potrafiłam jej odłożyć do łóżeczka to samo było w domu. w dzień ok spi sama ale na noc nie mogłam mialam zaraz w oczach śmierć łóżeczkową że jej się uleje i sie przydusi itd... a mam jeden pokój niestety. Spała z nami cały czas. W nocy wstawałam tylko zrobić mleczko i niunia spała dalej. W dzień pózniej była usypiana w wózku i to chuśtana ostro szczególnie przez mojego męża. Pózniej gdy wózek już zmieniliśmy na spacerówke usypiana na rękach lulając. A że zrobiła sie cięzka i duża to nie daliśmy rady lulać dokupiłam bieguny do łóżeczka drewnianego i była usypiana lulajac ja w łózeczku ale tylko w dzień. każda metoda była dla nas dobra ale nie było problemu ze zmiana ich a potem żeby przestać też się oduczyła nie musiała być lulana. Może po prostu mam wyjatkowe dziecko że nie było z nią problemu. Z pampersa wyszla w jeden dzien i na siusiu i na kupke. Miała niecałe dwa latka. Smoczek też miała głównie do usypiania ale też wyrzuciła go przez balkon tydzień przed skonczeniem 2 latek i się skończyło i problemu ani płaczu nie było. Nigdy ale to niegdy nie było żebym miała noc nie przespaną przez dziecko moja mama to mówiła ze ja dziecka nie mam w ogóle. Gdy skończyła 7 msc przestała jesc mleko w nocy. CHodziła spać o 19 a wstawała o 6. Moja kochana córeczka taka była
Tylko mówią ze drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego więc wole nie myśleć co ja będę miała.

Wiktorek 15.03.2015r.
Mirelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 14:39   #1662
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
jejku ja chetnie zjem frytki !

oddaj :P
wlansie gotuje ziemniaki i bede podgrzewac piersi w ciescie
ja zamiast ziemniakow naem sie kalafiora bo M nie chce. i on zje surowke z kapusty
A nie dam nie dam :P Ja mam taką ziemniaczaną fazę, że komedia, mogę oddać placki

Cytat:
O to twarda bylas !

Co do tych znajomych to u nich ona jest 10 lat starsza i jest zakrecona na punkcie dzieci, cos w stylu nieodcietej pepowiny
Maja duzy dom i na dole w salonie jest sajgon, dzieci przeniosly wszystkie zabawki i tam sie bawia w sumie nic dziwnego.
Nie wiem jak zycie seksualne moze istniec spiac w jednym pokoju z duzymi juz dziecmi..taki roczniak to nie ogarnia jeszcze i latwiej ale starsze..to juz nie rozumiem
Też tak się zastanawiam, jak przeczytałam. Zresztą też znam ludzi, gdzie dziecko ma 4 lata, kobieta śpi z nim w łóżku a mąż w oddzielnym pokoju... To straszne, a później płacz, dlaczego za innymi się ogląda. Ja nie wiem jak zrobię, jak na razie to chcę łóżeczko postawić w pokoju, w którym będziemy spać, później jak będzie troszkę maluch większy wyprowadzić go ( ją tzn ją ;P). Ale zobaczymy, może zwariuję i nie odstąpię dziecka na krok

Nie no ale w każdym razie uważam, że dziecko powstaje z miłości rodziców i to głupota rezygnować z tej miłości jak pojawia się jej owoc. Ja nie wyobrażam sobie nie spać z TŻetem...(chociaż jak czasem chrapie to jednak nachodzą mnie takie myśli....)
Stary 2014-10-19, 15:02   #1663
_Madison_
Zadomowienie

PAVLINECKA - z tą miłością to bardzo mądre słowa

MIRELKA - zazdro tak bezproblemowego dziecia *
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-10-19, 15:03   #1664
soniuska
Zakorzenienie

to fakt ja tez nie wyobrazam sobie bez M
Stary 2014-10-19, 15:05   #1665
_Madison_
Zadomowienie

Ja z Marcelem niezłomną konsekwencja wypracowałam sobie jego samodzielne zasypianie, częściowo samodzielne organizowanie czasu i ogólnie taką jego mądrość nie wiem kurcze jak to nazwać inaczej :/

Ale np koleżanki z pracy nie rozumieją, że ja całej trójce podaję jeszcze MM... Że dzieci śpią z misiami (dziewczynki) i pieluszką (synek), że ograniczam im dostęp do tv itd..
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 15:07   #1666
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z Marcelem niezłomną konsekwencja wypracowałam sobie jego samodzielne zasypianie, częściowo samodzielne organizowanie czasu i ogólnie taką jego mądrość nie wiem kurcze jak to nazwać inaczej :/

Ale np koleżanki z pracy nie rozumieją, że ja całej trójce podaję jeszcze MM... Że dzieci śpią z misiami (dziewczynki) i pieluszką (synek), że ograniczam im dostęp do tv itd..
co do MM to Twoj wybor
mozesz dac mm a mozesz dac kaszke
jak uwazasz przeciez.
i dobrze ze maja z czym spac, a nie tv ogladaja;p
Stary 2014-10-19, 15:10   #1667
_Madison_
Zadomowienie

Z Zośką i Matim chcę postępować tak samo bo według mnie ten sposób zdaje egzamin. Dzieciaki są szczęśliwe, umieja się bawić, a nie tylko gapić w tv. A i rodzice mają czas dla domu, siebie.
Czego chcieć więcej???

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

SOŃKA - no z tym mm to ja też tak uważam, jedne mamy daja mleko krowie drugie modyfikowane. U mnie dzieciaki po krowim mają brzuszne sensacje, a po mm jest wszystko ok. Bardzo je lubia i rano do śniadanka i wieczorem przed snem kubek wypijają.
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-10-19, 15:18   #1668
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Z Zośką i Matim chcę postępować tak samo bo według mnie ten sposób zdaje egzamin. Dzieciaki są szczęśliwe, umieja się bawić, a nie tylko gapić w tv. A i rodzice mają czas dla domu, siebie.
Czego chcieć więcej???

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

SOŃKA - no z tym mm to ja też tak uważam, jedne mamy daja mleko krowie drugie modyfikowane. U mnie dzieciaki po krowim mają brzuszne sensacje, a po mm jest wszystko ok. Bardzo je lubia i rano do śniadanka i wieczorem przed snem kubek wypijają.
bardzo dobre podejscie
Stary 2014-10-19, 15:26   #1669
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
A wy kupujecie nowe wózki, czy używane? Bo widzę, że gossip wrzucałaś ogłoszenia olx i wyglądają przyzwoicie.
Jak się uda chciałabym kupić wózek używany, ale fotelik i tak kupuję nowy bo to wiadomo bezpieczeństwo na tym nie chce oszczędzać Przynajmniej będę miała fotelik na stałe do samochodu i fotelik do wózka osobno
Cytat:
Hej!
Ale poszalałam na All ;P Miałam kupić coś sobie a dla dzidzi kupiłam chyba milion rzeczy ( ofc nic z listy ;P) Dobrze, ze wypłata niedługo hehe
A Wy kupujecie jakie rozmiary? 52 może nie ryzykować, jak myślicie?:
Na wszelki wypadek kupię Mnie mama urodziła jako wczesniaka (miałam 49 cm) i mojego brata przed terminem więc wolę na wszelki wypadek mieć mniejsze ubranka jakby mi się coś podobnego przydarzyło
Cytat:
dziewczyny bez Was ta ciaza bylaby smutna;*
O tak zgadzam się !!!!!

Co do wózka moja mam dziś ogłosiła, że jak będzie dziewczynka i damy jej na imię Maja to nam kupi wózek oj ta mamka a jak sie napaliła na to imię hehe

Cytat:
a ja sie zaczelam zastanawiac. bedziemy robili pokoik dziecka, wiec lozeczko bedzie w pokoiku, tylko jak to zrobic na poczatku, lozeczko wstawic do sypialny? zastanawialam sie tez nad kolyska ktora byla by w sypialni, tylko nie wiem czy nie szkoda na nia pieniedzy, przegladalam tez uzywane, sama juz nie wiem.. ale wiem ze dzidzie chce miec po porodzie przy sobie ale tez szybko uczyc ja u siebie, nie wiem co z tego wyjdzie. ktoras ma doswiadczenie jakies na ten temat?
Też robimy pokoik osobno a na pierwsze miesiące kupuję dostawke do łóżka nie będzie problemu z karmieniem jak będę spała http://allegro.pl/babybay-original-d...696137471.html tylko ta akurat jest droga... kiedyś widziałam takie zwykłe za niecałe 200 zł na allegro a teraz nie widzę ;/ Będę szukać bo ta za droga

Ogarnęłam na picuś glancuś cały salon ! Kurze podłogę wszystko dosłownie aż czuć świeżość
Zrobiłam na obiadek cycki w cieście i wyszły dobre, gdyby nie to, że za słabo doprawiłam, byłam pewna że przesadziłam ale jak zaczęłam jeść to przypraw w ogóle nie było czuć następnym razem dam full.
Zauważyłam że tracę apetyt i to strasznie, nie mam w ogóle ochoty na jedzenie, to chyba przez wejście w II trymestr :P
Aaaaa zauważyłyście już u siebie brązową kręskę od wzgórka łonowego do pępka ? Ja już mam taką widoczną mocno a myslałam, że to pojawia się później

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 15:28   #1670
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Jak się uda chciałabym kupić wózek używany, ale fotelik i tak kupuję nowy bo to wiadomo bezpieczeństwo na tym nie chce oszczędzać Przynajmniej będę miała fotelik na stałe do samochodu i fotelik do wózka osobno

Na wszelki wypadek kupię Mnie mama urodziła jako wczesniaka (miałam 49 cm) i mojego brata przed terminem więc wolę na wszelki wypadek mieć mniejsze ubranka jakby mi się coś podobnego przydarzyło

O tak zgadzam się !!!!!

Co do wózka moja mam dziś ogłosiła, że jak będzie dziewczynka i damy jej na imię Maja to nam kupi wózek oj ta mamka a jak sie napaliła na to imię hehe

Też robimy pokoik osobno a na pierwsze miesiące kupuję dostawke do łóżka nie będzie problemu z karmieniem jak będę spała http://allegro.pl/babybay-original-d...696137471.html tylko ta akurat jest droga... kiedyś widziałam takie zwykłe za niecałe 200 zł na allegro a teraz nie widzę ;/ Będę szukać bo ta za droga

Ogarnęłam na picuś glancuś cały salon ! Kurze podłogę wszystko dosłownie aż czuć świeżość
Zrobiłam na obiadek cycki w cieście i wyszły dobre, gdyby nie to, że za słabo doprawiłam, byłam pewna że przesadziłam ale jak zaczęłam jeść to przypraw w ogóle nie było czuć następnym razem dam full.
Zauważyłam że tracę apetyt i to strasznie, nie mam w ogóle ochoty na jedzenie, to chyba przez wejście w II trymestr :P
Aaaaa zauważyłyście już u siebie brązową kręskę od wzgórka łonowego do pępka ? Ja już mam taką widoczną mocno a myslałam, że to pojawia się później
ja mam delikatna linea negra

a co do wozka to fajnie,ale toroche mnie by warunek wrkurzal;p

ja tez mam mniejszy apetyt niz w 1 trym
Stary 2014-10-19, 15:29   #1671
rosarioV
Zakorzenienie

Co do tv jak się uda ( mam nadzieję ) to do ukończenia 3 r.ż. będę ograniczać do minimum, a najlepiej w ogóle rozwijanie wyobraźni przede wszystkim

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 15:32   #1672
madzixx88
Zakorzenienie

Madison-podoba mi sie Twoja podejscie, chcialabym podobnie postepowac

Rosario-ja nie mam jeszcze tej kreski
Stary 2014-10-19, 15:36   #1673
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Madison - pewnie gdzieś usłyszałam i zapamiętałam ;P Ale to prawda, bo bez dziecka związek wydaje się trochę pusty, czy to dziecko urodzone, czy adoptowane ale jednak trochę innej miłości wnosi do tej dotychczasowej.

Rosario - ja tu chcę sprawdzić patrzę : ojej, mam! A tu od dresów szew mi się odcisnął ;P hehe

Ale apetyt też dużo mniejszy. A jeszcze nic nie przytyłam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 15:42   #1674
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
nie dziwię sie, że się cieszysz
jaki to wózek?
Bugaboo Cameleon,chociaż ostatnio rozważam też Joolza,bo w Bugaboo wkurza mnie to,że gondola jest strasznie nisko...cena mnie przeraża,ale z drugiej strony to wózek dzięki któremu nie będę musiała kupować spacerówki i który spokojnie na dwójke dzieci starczy a potem się go sprzeda jeszcze w dobrej cenie...

Cytat:
Hej!

Ale poszalałam na All ;P Miałam kupić coś sobie a dla dzidzi kupiłam chyba milion rzeczy ( ofc nic z listy ;P) Dobrze, ze wypłata niedługo hehe

A Wy kupujecie jakie rozmiary? 52 może nie ryzykować, jak myślicie?:
Ja póki co nic jeszcze nie kupuję, czekam na to aż dotrą do mnie obiecane ciuszki od rodzinki,wtedy będę uzupełniać braki

Cytat:
a ja sie zaczelam zastanawiac. bedziemy robili pokoik dziecka, wiec lozeczko bedzie w pokoiku, tylko jak to zrobic na poczatku, lozeczko wstawic do sypialny? zastanawialam sie tez nad kolyska ktora byla by w sypialni, tylko nie wiem czy nie szkoda na nia pieniedzy, przegladalam tez uzywane, sama juz nie wiem.. ale wiem ze dzidzie chce miec po porodzie przy sobie ale tez szybko uczyc ja u siebie, nie wiem co z tego wyjdzie. ktoras ma doswiadczenie jakies na ten temat?
Miałam ten sam dylemat,ale na chwilę obecną chyba będę uczyć maleństwo spania w swoim pokoiku od początku,z tym że na pewno będziemy kupować nianię z monitorem oddechu,dla mnie to takie must have,mimo że nie mam daleko z sypialni do dziecięcego pokoiku

U mnie z apetytem nie najgorzej,ale porcję musze jadac mniejsze,bo takie jak jadłam przed ciążą po prostu mi się nie mieszczą z tym,że co 4 godziny max musze coś zjeść,inaczej mnie muli...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Rosario u mnie jeszcze Linea negra nie ma...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 15:49   #1675
soniuska
Zakorzenienie

co do wozka to ja chce wybrac taki do 1800
choc mamy dostac to nie chce przeginac..
no i ogolem nas by nie bylo stac na taki za 4
Stary 2014-10-19, 15:51   #1676
Nati_kk
Zakorzenienie

Mi też szkoda tyle kasy wydać jednorazowo,cały czas szukam jakiejś alternatywy dla niego,ale póki co na nic lepszego nie trafiłam...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 15:52   #1677
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Mi też szkoda tyle kasy wydać jednorazowo,cały czas szukam jakiejś alternatywy dla niego,ale póki co na nic lepszego nie trafiłam...
jesli macie tyle pieniazkow to super, nam samym ciezko by bylo nawet te 1800 na wozek dac..
wiec ciesze sie z pomocy
Stary 2014-10-19, 16:41   #1678
_Madison_
Zadomowienie

NATI - my też kupujemy bugaboo, ale donkey no i nie nowy, a używany.
Jedynie foteliki nowe. Bo te po dziewczynach są powypadkowe i nie wiem wogóle po co miejsce zawalają w garażu
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-10-19, 16:47   #1679
Mirelka_90
Raczkowanie

A ja już po kąpieli zaraz się kładę do łóżka ale znów stanęłam na wadzę a okazało się że znów waga pokazuje na minusie. Od początku ciąży schudłam już 7kg . Zrobiłam sobie takie małe spa w łazience chwile relaksu tylko dla mnie
Ale jutro znów pobudka o 5.50 ale pocieszam się tym że to tylko trzy dni i uciekam na L4.
Miłego wieczorku wam życzę i nie piszcie za dużo żebym mogła was nadrobić na spokojnie.

Wiktorek 15.03.2015r.
Mirelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 16:47   #1680
_Madison_
Zadomowienie

PAVLINECKA - oj tak dzieci nadają nowy wymiar związkowi i miłości rodziców piękne to jest
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości