Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-19, 17:59   #1231
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
czy któras z Was ma aspirator do noska KATAREK (ten podłączany pod odkurzacz)?

Jak to sie sprawdza? Ja mam gruszke i nose frida. Chciałabym jaknajlepiej ulżyć synkowi w katarze.
Ja mam i dla mnie jest to absolutny must have.
Odciaganie kataru trwa chwilę i jest bardzo skuteczne.
Jak odciągam katar małemu to ten sobie spokojnie przy tym leży. A jak odciągałan frida to był wrzask.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 18:02   #1232
NATALUSIA14
Rozeznanie

Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
ja jestem 4 tygodnie po cc i w piątek na kontroli ginka mi powiedziała, że już mogę normalnie ćwiczyć. fitness siłownia co tam sobie chcę.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Właśnie jak jest po cc bo mnie mówiono że nim się to pozrasta w środku brzucha to powinno się nie ćwiczyć , najwcześniej po pół roku
wie któraś coś w tym temacie.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Pediatra mi mowila ze dziecko tygodniowo powinno przybierac min. 150g. Takze kg na miesiac nie musi. No ale pewnie tesciowa madrzejsza od lekarza;-)
my byliśmy na ważeniu i nasza tyje 200 g na tydzień pediatra mówił że to książkowo.

Dziewczyny karmię mm i chciałabym małą do pajać - jednak nie chce pić ani wody ani herbatek. Jedyne co to wodą osłodzona glukozą ale to jednak cukier!!! co radzicie.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 18:19   #1233
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Właśnie jak jest po cc bo mnie mówiono że nim się to pozrasta w środku brzucha to powinno się nie ćwiczyć , najwcześniej po pół roku

my byliśmy na ważeniu i nasza tyje 200 g na tydzień pediatra mówił że to książkowo.

Dziewczyny karmię mm i chciałabym małą do pajać - jednak nie chce pić ani wody ani herbatek. Jedyne co to wodą osłodzona glukozą ale to jednak cukier!!! co radzicie.
Spróbuj podać herbate lyzeczka

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 19:34   #1234
Metamfetaminax
Zakorzenienie

a ja słyszałam,że nie powinno się podawać dzieciaczkom wody z glukozą... Ale to pewnie chodzi o to,że najlepsza jest sama woda,problemy z próchnicą i w ogóle nie,bo lepiej dziecka nie przyzwyczajać do cukru

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 20:55   #1235
Paulina Darek
Rozeznanie

cwiczenia Chodakowskiwj na brzuch... 😉
https://www.facebook.com/chodakowskaewa?fref=nf

Byliśmy dzis na tej imprezie rodzinnej... Mały wynoszony za wszystkie czasy😉 zobaczę jutro czy nie bedzie sie domagał rączek... Kuzynki i ciotki w niebo wzięte 😊 mały zmęczony juz śpi, a ja jestem głodna...😩

Co do karmienia piersią to ja dzis karmiłam "publicznie" i powiem Wam, ze sie troche wstydziłam, ale bardziej męska cześć rodziny... Jak któryś zobaczył, to w tył zwrot i juz... A kobiety to wiedza o co chodzi️
I nie wiem ktora z Was pisała o karmieniu w łazience, ale ma racje!!! U mnie w mieście w centrum handlowym pokój dla matki i dziecka połączony jest z łazienka dla niepełnosprawnych(!) WTF??? Raz tam karmiłam, bo byłam zmuszona, ale następnym razem wole w aucie... Sami jedzcie w kiblu!!!

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:23   #1236
aa2
Zakorzenienie

hej hej
kurde najczęściej podczytuje na fonie i nie mam jak pisac bo zazwyczaj podczytuje jak karmie młodego

widze ze temat pulicznego kp na topie, ja osobiscie publiczni ekamic nei bede bo po prostu my karmimy si egłównie na leząco, no chyba ze w koncu uda nam sie zgrac i na siedzaco, ale na razi enie musze to korzystamy i leżakujemy
co do wysyłania karmic do wc-przegiencie i wcale mi si eto nie podoba
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:24   #1237
nmartyna
Zadomowienie

Widziałam, że toczyła się dyskusja na temat publicznego karmienia. To i ja się wypowiem
Absolutnie, nigdy w życiu, nie karmiłabym piersią w toalecie! I co to w ogóle za pomysł łączenia pokoju do karmienia z toaletą dla niepełnosprawnych!?
Raz karmiłam Malutką w Ikei w pokoju dla rodzin z dzieckiem, ale tam to warunki super (jak na sklep): przewijak, umywalka, fotel (!)i tak można karmić. Jeżeli kobieta nie wstydzi się i nie ma innego wyjścia, a dziecko głodne, to owszem, można usiąść na ławeczce w CH i nakarmić Malucha, ale nie poprzez ostentacyjne wyciąganie piersi, tak jakby się chciało powiedzieć "Ja karmię piersią i wszyscy patrzcie na mnie!", ale zakryta pieluszką pierś i jest ok...
Osobiście wolę Lenę nakarmić w samochodzie, bez świadków.
W domu co innego, jestem u siebie, co prawda karmię w sypialni, ale nie raz zdarzyło się, że ktoś mi wszedł, gdy byli goście, nie przeszkadzało mi to.

Młoda już śpi (ciekawe jak długo ) i mamy teraz z tż chwilkę wolną dla siebie. Wykąpałam się w koncu na spokojnie, wykremowałam wszystko, co tylko się dało i teraz się relaksuję
No i nasz mały sukces: Lena nauczyła się pić z butelki , ale tak jak chyba Paulina pisała, karmić musiał Tż później już piła ode mnie, ale na początku nie chciała...
Mówiłam już, że Woombie, to cudowny wynalazek? Mała tak spokojnie w nim śpi... Tylko nie chce go ubierać i dlatego nie codziennie ją męczę, ale jak już uda się zapiąć, to momentalnie spokój
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:37   #1238
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dziewczyny która ma laktator ręczny z aventa ? Muszę odciągnąć pokarm na wtorek bo idę do gina a marika nie wytrzyma z rana przez godzinę bez cyca
Dobrze ciągnie ? Wyparzalyscie go ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:41   #1239
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny która ma laktator ręczny z aventa ? Muszę odciągnąć pokarm na wtorek bo idę do gina a marika nie wytrzyma z rana przez godzinę bez cyca

ja mam, wczoraj uzyłam po raz pierwszy i masakra
z jednej piersi udało mi si eniecałe 20 odciagnac a z drugiej moze i dałoby rade wiecej ale si ewkurzyłam bo raz leciało raz nie i olalam
musze sie nauczyc dobrze go dostawic to efekt moz ebedzi elepszy

ja swój laktator wygotowałam
Stary 2014-10-19, 21:45   #1240
ania9106
Zadomowienie

Ja mam laktator ręczny za 30 zł i odciągam nim od 180-260 ml.

Wyparzylam go oczywiscie

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-10-19, 21:47   #1241
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja mam, wczoraj uzyłam po raz pierwszy i masakra
z jednej piersi udało mi si eniecałe 20 odciagnac a z drugiej moze i dałoby rade wiecej ale si ewkurzyłam bo raz leciało raz nie i olalam
musze sie nauczyc dobrze go dostawic to efekt moz ebedzi elepszy

ja swój laktator wygotowałam
O kurde

A wszystko wygotowalas ? Nawet to z klamerka ? Bo ja na razie sama butelke i zastanawiam się jak tamtą część wyparzyc

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-10-19, 21:51   #1242
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde

A wszystko wygotowalas ? Nawet to z klamerka ? Bo ja na razie sama butelke i zastanawiam się jak tamtą część wyparzyc

gotowałam wszytko co miałam , nawet te nakładki gumowe z tym ze ja mam laktator od kolezanki wiec innej opcji niz wygotowanie porzadne nie brałam pod uwage

w ogóle mam wraznie ze jakis trefny ten laktator, spróbuje jeszcze pare razy odciagnac i jak si enei uda to chyba zrezygnuje i poszukam innego
Stary 2014-10-19, 21:52   #1243
Metamfetaminax
Zakorzenienie

oszaleję jak moje dziecko jeszcze wczoraj piło 90 ml i starczało mu to na 3 godziny tak teraz mu daję 90 on głodny,zaraz 60 i dalej głodny,dałam znowu 60 i cisza... łącznie zjadł 210 ml... A ostatni raz jadł o 18... kurcze to chyba niemożliwe żeby z dnia na dzień zaczął jeść o tyle więcej może dlatego dzisiaj tak kwęczał,bo ja go katowałam tymi 90 ml a on tylko wył i wył... może to był głód

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-10-19, 21:58   #1244
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
oszaleję jak moje dziecko jeszcze wczoraj piło 90 ml i starczało mu to na 3 godziny tak teraz mu daję 90 on głodny,zaraz 60 i dalej głodny,dałam znowu 60 i cisza... łącznie zjadł 210 ml... A ostatni raz jadł o 18... kurcze to chyba niemożliwe żeby z dnia na dzień zaczął jeść o tyle więcej może dlatego dzisiaj tak kwęczał,bo ja go katowałam tymi 90 ml a on tylko wył i wył... może to był głód
Może cię pociesze ale moja panna cały dzień na cycu
Karmie cyc za cycem przez 2 h potem młoda poszaleje 30 min i ryk, dostawiam a ona ciągnie jak dzika
Przed wyjściem ja nakarmilam, zdążyliśmy na miejscu (10 km) pojeździć wózkiem z 10 min a ona glodna karmiłam godzine, potem spacer 30-40 min i znowu cyc wróciliśmy do domu

Powiem wam że chyba kolki i wzdecia powoli przechodzą. Kolki już sa za nami póki co a wzdecia jeszcze troszkę męczą, ale kupka jest już co pampers no i pierdy sadzi jak mamusia tż czasami nie wie czy to ja czy to ona

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
gotowałam wszytko co miałam , nawet te nakładki gumowe z tym ze ja mam laktator od kolezanki wiec innej opcji niz wygotowanie porzadne nie brałam pod uwage

w ogóle mam wraznie ze jakis trefny ten laktator, spróbuje jeszcze pare razy odciagnac i jak si enei uda to chyba zrezygnuje i poszukam innego
A no chyba że
To też jakoś to wyparze
Mam nadzieję że coś odciagne

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-10-19, 22:01   #1245
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam i jestem zadowolona. Dzisiaj z jednej piersi (w 15 minut)ściągnęłam 80 ml, a w cycku jeszcze mleko było. Przed pierwszym użyciem wygotowałam go całego, wszystkie części, a teraz normalnie myje i przed użyciem zalewam go przegotowaną, gorącą wodą.

Ktoś mi dziecko podmienił
Młoda po kąpaniu zasnęła przy cycku i od 20 śpi spokojnie. A przez ostatni tydzień były z nią cyrki, trzeba było nosić bujać, a międzyczasie jeszcze dziecko jadło z dwa razy. Samo usypianie zajmowało ok 2-3 godzin, a dziś bez problemu Może miała skok i właśnie się skończył???
Jutro młoda kończy 6 tygodni
Stary 2014-10-19, 22:06   #1246
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Widziałam, że toczyła się dyskusja na temat publicznego karmienia. To i ja się wypowiem
Absolutnie, nigdy w życiu, nie karmiłabym piersią w toalecie! I co to w ogóle za pomysł łączenia pokoju do karmienia z toaletą dla niepełnosprawnych!?
Raz karmiłam Malutką w Ikei w pokoju dla rodzin z dzieckiem, ale tam to warunki super (jak na sklep): przewijak, umywalka, fotel (!)i tak można karmić. Jeżeli kobieta nie wstydzi się i nie ma innego wyjścia, a dziecko głodne, to owszem, można usiąść na ławeczce w CH i nakarmić Malucha, ale nie poprzez ostentacyjne wyciąganie piersi, tak jakby się chciało powiedzieć "Ja karmię piersią i wszyscy patrzcie na mnie!", ale zakryta pieluszką pierś i jest ok...
Osobiście wolę Lenę nakarmić w samochodzie, bez świadków.
W domu co innego, jestem u siebie, co prawda karmię w sypialni, ale nie raz zdarzyło się, że ktoś mi wszedł, gdy byli goście, nie przeszkadzało mi to.

Młoda już śpi (ciekawe jak długo ) i mamy teraz z tż chwilkę wolną dla siebie. Wykąpałam się w koncu na spokojnie, wykremowałam wszystko, co tylko się dało i teraz się relaksuję
No i nasz mały sukces: Lena nauczyła się pić z butelki , ale tak jak chyba Paulina pisała, karmić musiał Tż później już piła ode mnie, ale na początku nie chciała...
Mówiłam już, że Woombie, to cudowny wynalazek? Mała tak spokojnie w nim śpi... Tylko nie chce go ubierać i dlatego nie codziennie ją męczę, ale jak już uda się zapiąć, to momentalnie spokój
Długo ta nauka picia z butelki u Was trwała?

Zamawiam butelki z TT, może bardziej młodemu podpasują 😕
Stary 2014-10-19, 22:08   #1247
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Karmie cyc za cycem przez 2 h potem młoda poszaleje 30 min i ryk, dostawiam a ona ciągnie jak dzika
Przed wyjściem ja nakarmilam, zdążyliśmy na miejscu (10 km) pojeździć wózkiem z 10 min a ona glodna karmiłam godzine, potem spacer 30-40 min i znowu cyc wróciliśmy do domu

Powiem wam że chyba kolki i wzdecia powoli przechodzą. Kolki już sa za nami póki co a wzdecia jeszcze troszkę męczą, ale kupka jest już co pampers no i pierdy sadzi jak mamusia tż czasami nie wie czy to ja czy to ona

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

A no chyba że
To też jakoś to wyparze
Mam nadzieję że coś odciagne

Wiecie u mnie tak było... młody jadł i jadł spał godzinę i znowu jadł...
W końcu wzięłam laktator i zaczęłam odciągac. Zajęło mi to grubo ponad godzinę i odciagnelam ledwie 75 ml.

Powodem częstego jedzenia było mało mleka chyba spowodowane tym,że młody przysypial na cycu ... od tamtej pory odciagam i podaje z butli. Dzięki temu tak jak pisałam mam na jedno karmienie min. 170 ml.

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-10-19, 22:24   #1248
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Długo ta nauka picia z butelki u Was trwała?

Zamawiam butelki z TT, może bardziej młodemu podpasują 😕
Przedwczoraj chciałam jej podać pierwszy raz butelkę, ale mleko ciekło jej bokami, wypychała smoczek języczkiem, denerwowała się i był krzyk, a dzisiaj butelkę wziął Tż, ja się odsunęłam, żeby Młoda mnie nie czuła i jakoś poszło. Na początku też wypluwała, ale Tż włożył jej głębiej smoczek i załapała Więc nauka poszła bardzo szybko i sprawnie

Dziewczyny, mam problem...
W tamtym tyg. myślałam, że czyszczenie macicy się kończy, bo wydzielina była bardzo jasno żółta, a trzy dni temu znów wróciła krew. Niby czytała, że tak może się zdarzyć, ale i tak trochę mnie to martwi. wizytę mam w następnym tyg. Któraś też tak miała???Jutro będę 6 tyg. po porodzie...
Stary 2014-10-19, 22:48   #1249
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
.
Pocieszyłaś,bo ja chociaż wygodniej mogę przekazać butlę dla Tż

Mały zjadł z 240 ml ! jak nie prześpi całej nocy to się wyprowadzam... Jeszcze Tż na rano do pracy i chciał zasnąć o 21,bo jednak po urlopie ciężko będzie mu się przestawić.. Ahaaa.. .
oo dalej wyje... wynoszę się...

Stary 2014-10-19, 23:00   #1250
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ja jem juz prawie wszystko. Tzn nir jem grochow, fasoli itd. Mam opory co do sliwek jeszcze. No i dzis sie zwazylam i waze 51 kilo :|
Moze wyda sie wam to glupie, ale ... jak karmie to znaczy, ze bede jeszcze chudla? Boje sie, ze zaraz zaczna mi wypadac wlosy, psuc sie zeby itd... Biore witaminy dla mam karmiacych, ale czy to wystarczy?
ja jem śliwki codziennie bo bez śliwek mała kupy nie robiła... a po śliwkach robi 4-5 dziennie

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć, ale mam nadzieję, że drastycznie chudnąć nie będziemy. Ja ważę 60kg, przed ciążą tak 56 ważyłam -57. Chciałabym jeszcze brzuszek stracić i będzie okej, nie chce wyglądać jak szkielet

Ja się przyzaznam, że nie biorę żadnych witamin, a powinnam Brałam, zapominałam,a teraz już w ogóle. Jakie bierzesz? Idę we wt do gina to zajdę do apteki.

A słuchajcie, zamierza któraś brać tabletki anty.? Bo ja chciałabym, ale nie wiem jak się to ma do kp.
ja też dostałam receptę na te jednoskładnikowe- podobno nie przeszkadzają w kp. A za 3 mc i tak założe spiralę

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość

No ja po cc jestem i w piątek usg mialam podobno wszystko pięknie pozrastane i można ćwiczyć

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
cwiczenia Chodakowskiwj na brzuch... 😉
https://www.facebook.com/chodakowskaewa?fref=nf

Byliśmy dzis na tej imprezie rodzinnej... Mały wynoszony za wszystkie czasy😉 zobaczę jutro czy nie bedzie sie domagał rączek... Kuzynki i ciotki w niebo wzięte 😊 mały zmęczony juz śpi, a ja jestem głodna...😩

Co do karmienia piersią to ja dzis karmiłam "publicznie" i powiem Wam, ze sie troche wstydziłam, ale bardziej męska cześć rodziny... Jak któryś zobaczył, to w tył zwrot i juz... A kobiety to wiedza o co chodzi️
I nie wiem ktora z Was pisała o karmieniu w łazience, ale ma racje!!! U mnie w mieście w centrum handlowym pokój dla matki i dziecka połączony jest z łazienka dla niepełnosprawnych(!) WTF??? Raz tam karmiłam, bo byłam zmuszona, ale następnym razem wole w aucie... Sami jedzcie w kiblu!!!
ja takie karmienie zaliczyłam w Factory - ale z własnej głupoty bo bluzkę bez guzików założyłam. Jakbym miała rozpinaną pewnie bym się wkurzyła i karmiła na ławce. Ale karmienie na kiblu to jakaś totalna porażka jest!

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:

ja mam ten ręczno - elektryczny i podejrzewam że po nim mnie tak te cycki bolą.
Stary 2014-10-19, 23:09   #1251
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Przedwczoraj chciałam jej podać pierwszy raz butelkę, ale mleko ciekło jej bokami, wypychała smoczek języczkiem, denerwowała się i był krzyk, a dzisiaj butelkę wziął Tż, ja się odsunęłam, żeby Młoda mnie nie czuła i jakoś poszło. Na początku też wypluwała, ale Tż włożył jej głębiej smoczek i załapała Więc nauka poszła bardzo szybko i sprawnie

W tamtym tyg. myślałam, że czyszczenie macicy się kończy, bo wydzielina była bardzo jasno żółta, a trzy dni temu znów wróciła krew. Niby czytała, że tak może się zdarzyć, ale i tak trochę mnie to martwi. wizytę mam w następnym tyg. Któraś też tak miała???Jutro będę 6 tyg. po porodzie...
Jakich butelek używacie?

Ja jestem 6 tydzień po porodzie.3 dni nie miałam krwawienia a dzisiaj znowu, pojutrze mam wizytę w szpitalu u gina, bo mój rodzinny stwierdził że lepiej to sprawdzić.Ale ja innej wydzieliny niż krwista,nie miałam,raz mniej raz więcej ale zawsze krew.
Stary 2014-10-19, 23:09   #1252
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Pocieszyłaś,bo ja chociaż wygodniej mogę przekazać butlę dla Tż

Mały zjadł z 240 ml ! jak nie prześpi całej nocy to się wyprowadzam... Jeszcze Tż na rano do pracy i chciał zasnąć o 21,bo jednak po urlopie ciężko będzie mu się przestawić.. Ahaaa.. .
oo dalej wyje... wynoszę się...
A może się przejadl? Kurcze 240 ml to bardzo bardzo dużo!!! Może spróbuj go oszukać woda lub herbatka

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-10-19, 23:11   #1253
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Jakich butelek używacie?

Ja jestem 6 tydzień po porodzie.3 dni nie miałam krwawienia a dzisiaj znowu, pojutrze mam wizytę w szpitalu u gina, bo mój rodzinny stwierdził że lepiej to sprawdzić.Ale ja innej wydzieliny niż krwista,nie miałam,raz mniej raz więcej ale zawsze krew.
Butelki mamy avent naturals antykolkowe.

Kurcze troche martwi mnie to krwawienie... no nic, czekam do wizyty.

Stary 2014-10-19, 23:12   #1254
Aneta???
Zakorzenienie

Wy tyle pokarmu odciągacie....ja 50 -60 ml z obu piersi i to elektrykiem.Chyba coś robię źle, muszę nad tym popracować, bo raczej na razie nie chcę młodemu mm dawać

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Butelki mamy avent naturals antykolkowe.

Kurcze troche martwi mnie to krwawienie... no nic, czekam do wizyty.

A masz inne objawy czy tylko krwawienie ?
Stary 2014-10-19, 23:14   #1255
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Wy tyle pokarmu odciągacie....ja 50 -60 ml z obu piersi i to elektrykiem.Chyba coś robię źle, muszę nad tym popracować, bo raczej na razie nie chcę młodemu mm dawać
Wiesz tez tak miałam i odciagalam tzw na sucho. Jak już nic nie leciało to dalej odciagalam żeby dac sygnał że mleczka jest za mało. U mnie to podziałalo. Laktator mam ręczny

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-10-19, 23:19   #1256
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Wiesz tez tak miałam i odciagalam tzw na sucho. Jak już nic nie leciało to dalej odciagalam żeby dac sygnał że mleczka jest za mało. U mnie to podziałalo. Laktator mam ręczny
U mnie podczas odciągania więcej nie leci jak leci 😕 a i tak dalej chodzi laktator, bo jak ma być 7 minut to 7.Dziś nie odciągam, mały wisi mi na cycu od 3 dni, hmmm, a może dlatego 😞
Stary 2014-10-19, 23:25   #1257
Aliszcze
Zakorzenienie

Mam pytanie do mam,ktore maja tez starsze dzieci. Dajecie im cos na odpornosc? Z moja ide jutro do lekarki. Ma kaszel ale kaszel kaszlem. Skarzyla mi sie dzis na ucho. Trudno mi stwierdzic czy zatkane choc katar jej mija czy jakies zapalenie. Tydzien byla w domu polepszylo jej sie ale nie do konca. I tak sie zastanawiam czy jakis preparat na odpornosc jej nie kupic.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:27   #1258
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
A może się przejadl? Kurcze 240 ml to bardzo bardzo dużo!!! Może spróbuj go oszukać woda lub herbatka
próbowałam.. bez skutku... ale w końcu śpi choć co chwilę się budzi,szuka smoka i zasypia...

Stary 2014-10-19, 23:29   #1259
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
To ja miałam podobnie... W piatek minęło 6tyg od porodu i juz od ok 2tyg byłam "czysta", kolor wydzieliny jak miedzy miesiączkami przed porodem, albo kompletny jej brak, a od piątku powróciła 😤taka podbarwiona krwią, bardziej brazowa(jakby stara krew)... Troche sie zmartwiłam...😔jutro zadzwonie do gina i tez sie umówię na wizytę...

A do jakiego lekarza mam sie udać z hemoroidami??

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:31   #1260
Aliszcze
Zakorzenienie

Co do hemoroidow moze byc rodzinny. Ale mi w pierwszej ciazy wyszly i ginekolog mi pomogla zapisujac masc.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości