Scent Bar LIV - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-19, 21:14   #1321
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIV

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
no niby taaaak , ale .....
Ja na grzewczy mam różany krem Dabur , jeszcze nie wypróbowany ponoć silnie nawilża . Najgorsze że im człek starszy , tym więcej mu paszcza wymaga , a nie da rady jednocześnie zapodać wszystkiego co trzeba
Ale np po żeńszeniowym żelu co go od jakiegoś czasu używam zmniejszyła mi się ilość syfów , czyli głębiej też musi wnikać , bo syf to już skóra właściwa nie naskórek
no i np leki w maściach czy kremach czy plastrach też się wnikają więc przełazi , to dlaczemu krem nie ?
Różane polecam wszystkimi rękami i nogami, ja kocham bogaty Hauschki, mimo żeja tłuścioch, i niby on nie dedykowany dla cery tłustrej. Nic mi tak nie pomaga jak on.

Ja wymagam własnie baaardzo dużo.

Nie wniknął Ale jak miał w sibei aktywny sładnik jak żeń szeń, to tak jak olejek z drzewa herbacianego świetnie zadziałał - no popraw mnie bo nie wiem jak to nazwać - bakteriostatycznie? antybakteryjnie? na wierzchnich warstwach.

W sysfach jestem ekspertem z 20 letnim stażem - i naturalne wyciagi, olejki, substancje, np: olejek tamanu, ziel herba, olejek tea tree, aloes i inne pachnotki, owszem likwidują mi i zapobiegają pryszczom ale - w zależności od stężenia.

Chodzi o 3 kwestie.

1. To to, że krem, posiada sam z siebie barierę, w postaci owej kremowej konsystencji, niemożliwą do przeniknięcia skłądnikom weń wmieszanym, głeboko w naskórek.

Ooooraz, że producenci w kremy pakują niskie stężenia. 1 wiąże się z 2. Jakby było łatwo przeniknąć to by więcej pakowano.

2. W sera i inne formulacje pakuje się więcej - i więcej przenika - bo jest formuła bardziej przenikalna. Np kwasy, retinki.

3. Są substancje, które łaczą się i przenikają (czyli działają tam gdzie trzeba) najlepiej tylko w wybranych formułach, vide kwasy BHA (salicylowy) najlepiej w towarzystwie alkoholu a nie kremu

To jest li i wyłącznie chemia.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-10-19 o 21:16
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:21   #1322
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. którym żelu?
2. ja mam postanowienie robić peelingi regularnie najrzadziej raz na tydzień; systematycznie nakładać na gębę mleko z żelatyną, faktycznie nieźle czyści; i w dni, kiedy nie muszę "mieć fryzury" robić OCM. Bosz, jak ciężko być kobietą i znajdować czas na takie dyrdymały No ale to procentuje, teraz kiedy latałam do roboty, nijak nie pielęgnowałam paszczy i spędzałam po 10 godz w makijażu od razu wyglądałam starzej i szarzej.
3. no prosz, nawet tanio.
Pododawałam sobie Wasze linki, dzięki, jak wykończę ten swój tani to będę ewentualnie testować.
1.otakim http://www.magiczne-indie.pl/kosmety...tana-100g.html
2.dlatego praca szkodzi
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Nie wniknął Ale jak miał w sibei aktywny sładnik jak żeń szeń, to tak jak olejek z drzewa herbacianego świetnie zadziałał - no popraw mnie bo nie wiem jak to nazwać - bakteriostatycznie? antybakteryjnie? na wierzchnich warstwach.

W sysfach jestem ekspertem z 20 letnim stażem - i naturalne wyciagi, olejki, substancje, np: olejek tamanu, ziel herba, olejek tea tree, aloes i inne pachnotki, owszem likwidują mi i zapobiegają pryszczom ale - w zależności od stężenia.

Chodzi o 3 kwestie.

1. To to, że krem, posiada sam z siebie barierę, w postaci owej kremowej konsystencji, niemożliwą do przeniknięcia skłądnikom weń wmieszanym, głeboko w naskórek.

Ooooraz, że producenci w kremy pakują niskie stężenia. 1 wiąże się z 2. Jakby było łatwo przeniknąć to by więcej pakowano.

2. W sera, żele, i inne formulacje pakuje się więcej - i więcej przenika - bo jest formuła bardziej przenikalna. Np kwasy, retinki.

3. Są substancje, które łaczą się i przenikają (czyli działają tam gdzie trzeba) najlepiej tylko w wybranych formułach, vide kwasy BHA (salicylowy) najlepiej w towarzystwie alkoholu a nie kremu

To jest li i wyłącznie chemia.
żeńszeń nie ma działania przeciwbakteryjnego , on stymuluje do rozwoju wszystko co żywe , dlatego preparatów z żeńszeniem nie wolno jeść podczas infekcji natomiast źle się wyraziłam - mnie zlikwidował nadmierną produkcję łoju w postaci wszelkiej maści zaskóników dużych i większych , po prostu znormalizwoał mi skórę , więc musiał gdzieś wleźć głębiej , po wierzchu się nie da
zresztą włażą czy nie włażą - działają i o to sie roschodzi , reszta furda jak i którędy

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:22   #1323
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
(...) teraz kiedy latałam do roboty, nijak nie pielęgnowałam paszczy i spędzałam po 10 godz w makijażu od razu wyglądałam starzej i szarzej.
Nie inaczej.

Po pierwsze - nie szkodzić. Kurcze mejkap - czyli malowanie, czyli painting, czyli jak farba na twarz ( sugestywne podejście) codzienna charakteryzacja, na 10 h, a czasami dłużej, nie ma szans odbyć się bez szkody. Moje podejście - po pierwsze: nie szkodzić.

W medycynie juz dawno przeżytek, więc stosuję prywatnie.

Jakim cudem cera ma być zdrowa, lepsza, jak siedzi 10 h pod mejkapem.? Jasne nawet lekkim ale zawsze.

Ja jak się spotykam z przyjaciółkami "na mieście" takie ejsteśmy wypindrzone, niby elegancko, niby lekko, minimalnie, ale patrzymy na siebie i widzimy zmęczenie materiału. Zniszczenie.

Ale jak się spotykamy an domówce, bez mejkapu, nagle każda wow, ale za☠☠☠iscie wyglądasz. Młodziej o 10 lat. Kropka.
Stary 2014-10-19, 21:22   #1324
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
znad powrotu z Beksinskiego, ale była kolejka

o co chodzi z tymi rosyjskimi kosmetykami? ciagle cos mi sie o oczy obija ze rosyjsie to czy tamto

ja na skladach sie nie znam a szkoda ,

ostatnio złapałam kewm aganowy z eveline i nie dosc ze był ze zuotem to mi zrobił wypukłe liszaje po całej mordzie
Było przyjść wczoraj na warsztaty, były krótsze kolejki, a tylko ściana dzieliła kasę od spotkania z Sabbath
Tu też fajne kosmetyki są -nie tylko rosyjskie, litewskie itp. itp. Ale fajne
Idę prasować... 6 godzin zdjęcia z warsztatów obrabiałam, a spałam ostatnio w piątek, więc ledwo kojarzę, co się dzieje...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:27   #1325
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Nie inaczej.

Po pierwsze - nie szkodzić. Kurcze mejkap - czyli malowanie, czyli painting, czyli jak farba na twarz ( sugestywne podejście) codzienna charakteryzacja, na 10 h, a czasami dłużej, nie ma szans odbyć się bez szkody. Moje podejście - po pierwsze: nie szkodzić.

W medycynie juz dawno przeżytek, więc stosuję prywatnie.

Jakim cudem cera ma być zdrowa, lepsza, jak siedzi 10 h pod mejkapem.? Jasne nawet lekkim ale zawsze.

Ja jak się spotykam z przyjaciółkami "na mieście" takie ejsteśmy wypindrzone, niby elegancko, niby lekko, minimalnie, ale patrzymy na siebie i widzimy zmęczenie materiału. Zniszczenie.

Ale jak się spotykamy an domówce, bez mejkapu, nagle każda wow, ale za☠☠☠iscie wyglądasz. Młodziej o 10 lat. Kropka.
ale w pewnym momencie zaczyna sie staro wyglądać i w mejkapie i bez mejkapu a w mejkapie przynajmniej ma się jakotaką cerę bez paskudztw i oczy widać

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:29   #1326
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
żeńszeń nie ma działania przeciwbakteryjnego , on stymuluje do rozwoju wszystko co żywe , dlatego preparatów z żeńszeniem nie wolno jeść podczas infekcji natomiast źle się wyraziłam - mnie zlikwidował nadmierną produkcję łoju w postaci wszelkiej maści zaskóników dużych i większych , po prostu znormalizwoał mi skórę , więc musiał gdzieś wleźć głębiej , po wierzchu się nie da
zresztą włażą czy nie włażą - działają i o to sie roschodzi , reszta furda jak i którędy
no włąśnie w zelu - i jakie miał stężenie, pewnie wysokie, jak aloesowe żele. Jest mega silną substancją to pewne. A krem to nie żel

No i numero 3 - rodzaj substancji.

Dla innych nie furda, bo kupują bez wiedzy i potem wielki bulwers że krem za 700 zł nie zlikwidował zmarszczek, pryszczy, blizna etc Abo zdziwko Polly że jej liszaj po kremie ze złotem wyszedł. No sorrrry, dzisiaj można sprawdzić każdy skład,w dedykowanych temu serwisach online, zweryfikować z grubsza co jest czym i logiczny wniosek wysnuć. Po jednym i drugim takim doświadczeniu wyrabia się nawyk.
Stary 2014-10-19, 21:33   #1327
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
(...)
Niestety w moim przypadku bez makijażu jest o 10 lat starzej - plamy, sińce, żółto-czerwono-sina kolorystka twarzy. Nie powiem, nawalony podkład, pod którym pękają zmarchy, też wygląda źle. Dlatego staram się malować lekko, nie do końca kryć tęczę na twarzy - przynajmniej nic mi nie pęka ale paszczy też to nie wychodzi na dobre.
Może zmiana pielęgnacji cuś pomoże, przynajmniej syfy ogarnęłam i zostały mi do opanowania tylko przebarwienia, suchość, pory i zaskórniki

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:37   #1328
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale w pewnym momencie zaczyna sie staro wyglądać i w mejkapie i bez mejkapu a w mejkapie przynajmniej ma się jakotaką cerę bez paskudztw i oczy widać
Bywa, wiem co masz na myśli.

Jest mejkap i mejkap.

Dopasować trzeba do wieku, czyli rozumieć czym jest dobry mejkap w danym wieku u danej osoby.

Dla mojej Mamy 58 lat, to korektor pod oczy, henna brwi i rzęs plus szminka w odciniu jej ust ale wyraźniejsza.

Bron bosze podkład i puder O to chodzi, nie zawsze mejkap musi oznaczać wszystkei elementy. Niektórym pomaga róż. Niektórym tylko usta, niektórym podkład, ale nie na całej twarzy. Chodzi o miejsca strategiczne, minimum środków maksimum efektu.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Niestety w moim przypadku bez makijażu jest o 10 lat starzej - plamy, sińce, żółto-czerwono-sina kolorystka twarzy. Nie powiem, nawalony podkład, pod którym pękają zmarchy, też wygląda źle. Dlatego staram się malować lekko, nie do końca kryć tęczę na twarzy - przynajmniej nic mi nie pęka ale paszczy też to nie wychodzi na dobre.
Może zmiana pielęgnacji cuś pomoże, przynajmniej syfy ogarnęłam i zostały mi do opanowania tylko przebarwienia, suchość, pory i zaskórniki
Nie starzej Chorzej

Dlatego pacz treść niżej (tfu wyżej ) strategiczne miejsca i kluczem są, zapomniałąm tam dopisać - formuły - im cera suchsza i dojrzalsza tym bardziej odmładzają formuły kremowe - róży, cieni etc.

Red - jak masz suchość, to szamaj awokado i makrele. Bo każda chuuuda laska, zwłąszcza nie poniżej 18stki, ma suchość cery, no bo nie ma skąd generować nawilżenia, natłuszczenia. Parafina nie pomoże.
Mi wyszło, że jak byłam zadowolona z kremów, to zawsze miały one w sobie olej z awokado i pestek winogron. Genialny.

Czas edycji: 2014-10-19 o 21:42
Stary 2014-10-19, 21:53   #1329
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
(...) im cera suchsza i dojrzalsza tym bardziej odmładzają formuły kremowe - róży, cieni etc.

Red - jak masz suchość, to szamaj awokado i makrele.

Bo każda chuuuda laska, zwłąszcza nie poniżej 18stki, ma suchość cery, no bo nie ma skąd generować nawilżenia, natłuszczenia.

Parafina nie pomoże.
1. niestety a tego nie lubię, tzn. mieć kremowej powłoczki na twarzy. Puder/minerały akceptuję.
2. fakt, kiedyś często jadłam i od razu skóra była elastyczniejsza. Ale kalorie, kalorie...
3. zapomniałaś, że jest grooba
4. ale utrzyma nawilżenie z tego co pod spodem.

Stary 2014-10-19, 22:00   #1330
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Trzeba Gryxa dobić więc kolejny babskie temat - korund. Warto?
tanie, więc warto sprawdzić na własnej skórze

ps.
mięso z jedno przyprawo dla Rakelinusa

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:06   #1331
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. niestety a tego nie lubię, tzn. mieć kremowej powłoczki na twarzy. Puder/minerały akceptuję.
2. fakt, kiedyś często jadłam i od razu skóra była elastyczniejsza. Ale kalorie, kalorie...
3. zapomniałaś, że jest grooba
4. ale utrzyma nawilżenie z tego co pod spodem.
1. Zmienisz zdanie, kwestia czasu.

2. No ale co jest ważniejsze jakaś kaloria czy składniki służące wszystkiemu? Przeż jedząc awokada nie jemy czegoś innego, bardziej kalorycznego, a nie mającego dla nas większego pożytku, jak np żółty ser.

3. No fakt, mas rację, zapomniałam Tylko Ty tak twierdzisz

4. No jaaaaaaaaaaacha że utrzyma, ale najpierw musi mieć to nawilżenie spod spodu, a przy takim typie jaki obecnie reprezentujesz - sama piszesz o przesuszu, co ma zatrzymać? Nie ma co zatrzymywać Pogorszysz sytuację, ale do tego też trzeba samamu dojść

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Dzięki.

No tak, wołowina, to akurat mięso, które nigdy nie powinno mieć wielu przypraw. Nie wymaga i nie powinno. To wiem. ale, z racji ceny wołowinę robię rzadko, acz uwielbiam.

Moja Mam jadła takie na Santorini.

Spróbuję. Uwielbiam w pieprzu i słodkiej musztardzie, a to może być podobne, na słodkawo. Za goździkami nigdy nie przepadałąm, ale wiem, że jest różnica między zapachem goździków, a użyciem w potrawie. Thnx za inspirację.

Jutro królik, i włąśnie śmigam po sieciuni czy jest coś co mnie zainteresuje, żeby było inaczej niż zawsze, czyli klasyka duszonego mięsa jakie jadłam od dziecka.

Czas edycji: 2014-10-19 o 22:08
Stary 2014-10-19, 22:17   #1332
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Było przyjść wczoraj na warsztaty, były krótsze kolejki, a tylko ściana dzieliła kasę od spotkania z Sabbath
Tu też fajne kosmetyki są -nie tylko rosyjskie, litewskie itp. itp. Ale fajne
Idę prasować... 6 godzin zdjęcia z warsztatów obrabiałam, a spałam ostatnio w piątek, więc ledwo kojarzę, co się dzieje...
nom rozmyslalam nad nimi, ale z didkiem na warsztaty niebałdzo
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 22:17   #1333
Katty_p13
Piers do przodu

Królik jest boski z garnka rzymskiego w rozmarynie
Stary 2014-10-19, 22:20   #1334
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Królik jest boski z garnka rzymskiego w rozmarynie
Dzięki dobrze wiedzieć na przyszłość, a czy rozmaryn do tradycyjnej patelni do duszenia będzie dobrym pomysłem? Bo właśnie na coś paść musi

Tzn w sumie zrobię i się przekonam, zdam relację

Czytam własnie o marynacie z estragonem, hmmm chyba się skuszę. Bo mam!

Czas edycji: 2014-10-19 o 22:34
Stary 2014-10-19, 22:33   #1335
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Dzięki dobrze wiedzieć na przyszłość, a czy rozmaryn do tradycyjnej patelni do duszenia będzie dobrym pomysłem? Bo właśnie na coś paść musi

Tzn w sumie zrobię i się przekonam, zdam relację

Czytam własnie o marynacie z estragonem, hmmm chyba się skuszę. Bo mam!
jak najbardziej
Stary 2014-10-19, 23:19   #1336
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
1. Zmienisz zdanie, kwestia czasu.

2. No jaaaaaaaaaaacha że utrzyma, ale najpierw musi mieć to nawilżenie spod spodu, a przy takim typie jaki obecnie reprezentujesz - sama piszesz o przesuszu, co ma zatrzymać? Nie ma co zatrzymywać Pogorszysz sytuację, ale do tego też trzeba samamu dojść
1. niestety
2. ale mogę pod spód dac żel hialuronowy albo olej. W każdym razie awokado to jeszcze często jadam ale do ryb coś nie mogę się przekonać ostatnimi czasy. BTW czas przejść na dietę (zdrowe żarcie).

Cytat:
tanie, więc warto sprawdzić na własnej skórze
Nie omieszkam, zamówiłam se

Stary 2014-10-19, 23:26   #1337
Florens
Zakorzenienie

snad/spod męża używającego oleju bynajmniej nie silnikowego
serio kazał se naolejować włosy , normalnie widziała żaba jak konia kują i sama płetwy podstawia

czytam Was i chybe se krem ruski dopaszczowy kupię, ale chwilowo niedostępny

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:28   #1338
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Nie omieszkam, zamówiłam se
możesz jeszcze sprawdzić to - w sensie że kremik

i patent od chirurga plastycznego - na kratery maść na blizny

Stary 2014-10-19, 23:35   #1339
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
możesz jeszcze sprawdzić to - w sensie że kremik

Dzięx
Kratery w sensie pory? A jaka maść np.?

Stary 2014-10-19, 23:40   #1340
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Dzięx
Kratery w sensie pory? A jaka maść np.?
mhm;
najtańszy jest chyba cepan i spore tubsko

Stary 2014-10-19, 23:48   #1341
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
mhm;
nie omieszkaj napomknąć iż wonieje cebulou

ad sinipret -moje dziecie powiedzialo swoje pierwsze słowa
bawół , help i onion

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-10-19 o 23:49
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 23:49   #1342
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nie omieszkaj napomknąć iż wonieje cebulou
Oooooj zepsułaś zabawę!

Ach cepan, nierozerwalny z mym dzieciństwem/dorastaniem.

Szczęśliwcy co go nie znają.

Czas edycji: 2014-10-19 o 23:51
Stary 2014-10-20, 00:46   #1343
gryx82
BAN stały

Cytat:
2.szarą paszczę ożywia niewiemco
Podobno wyciąg z mafefki i wit. C
Cytat:
O! Zapomniałem o tym przepisie, a czuję się wielce zaintrygowany tymi goździkami
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
snad/spod męża używającego oleju bynajmniej nie silnikowego
serio kazał se naolejować włosy , normalnie widziała żaba jak konia kują i sama płetwy podstawia

Cytat:
A maści na hemoroidy podobno świetne pod oczy

---

Skoro dzisiaj Panel Dermatologiczny, to się poskarżę na ślady po pryszczach, tj. czerwone plamki, które tygodniami znikać nie chcą Pewnie polecicie kwas albo peeling, tylko w mojej "pielęgnacji" systematyczność to słowo-klucz niestety

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
bawół , help i onion
Ale jak to?

---

Niezła ulewa była przed chwilą, jednak prawdę mówili w prognozie
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 01:50   #1344
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

bawół , help i onion
: hahaha:

podmienione!!!

Spoko luz, wszystkie na początku gadajo "poangielsku"

Piękne

Wnisokuję, pochodzi oryginalnie z Teksasu Jak krzyknie Fraaaaaaajd cziken t już masz pewość
Powtarzaj głośno - ceepan,cebula, ceeepan=ceeebula.

Na każde Help - odpowiadzasz: You need somebody, ona: help Ty: you need somebody , Ona: help, Ty: you need somebody, aż zrobi heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp

Słodziak, ucałuj

Lete bo odbywałam spontaniczną imprezkę z kuzynkami przy muzyce z lat 90tych m.in.
Tzn teraz robimy kolację

Czas edycji: 2014-10-20 o 02:01
Stary 2014-10-20, 02:45   #1345
gryx82
BAN stały

Miałem sobie zrobić zapieczone parówy z żółtym serem, ale napiłem się wody koniec końców, zdrowiej
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:14   #1346
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Macham znad powrotu z Krakowa o 5 rano
Bylam na wlasnym zawodowym szkoleniu, tylko 3 dni Kocham Krakow, moglabym tam mieszkac

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:54   #1347
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Miałem sobie zrobić zapieczone parówy z żółtym serem, ale napiłem się wody koniec końców, zdrowiej

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Skoro dzisiaj Panel Dermatologiczny, to się poskarżę na ślady po pryszczach, tj. czerwone plamki, które tygodniami znikać nie chcą Pewnie polecicie kwas albo peeling, tylko w mojej "pielęgnacji" systematyczność to słowo-klucz niestety
Witaj w klubie. Szczerze mówiąc próbowałam jednego i drugiego i bez szału. Chyba już peeling szybciej działa.

Cytat:
bawół , help i onion

Już gada??

Cytat:
mhm;
Jak moje Cud Serum nie zadziała to poszukam. Ale coś mi nie pasuje - który to składnik niby rozjaśnia? Bo skoro na blizny to chyba ma rozjaśniać? Wyciąg z cebuli?

Stary 2014-10-20, 09:45   #1348
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:38   #1349
neska951
Zakorzenienie

Hej joł baru
Wczoraj po basenie ścięło mnie z nóg
Lecę nadrabiać

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Bylam na wlasnym zawodowym szkoleniu, tylko 3 dni Kocham Krakow, moglabym tam mieszkac
Ja też fajna atmosfera tam panuję

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Tooo teraz pytania kosmetyczne do pań po trzydziestce
- czy używacie kremów przeciwzmarszczkowych czy raczej co w ręce wpadnie?
- retinoidów, innych dziwnych rzeczy?
- kremów z wysokich półek?
Podejrzewam, że większość używa kremu Ves
1 A ty jesteś po 30 stce ?
2 Ja chyba nie używam używam kremów
3 Retinoidów nie bo mnie uczulają
4 Nie bop mnie nie stać
5 Co to jest krem VES ?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
ciasteczka

1. I see. Głośne myślenie No cóż ja myślę brutalny biznes. To jest właśnie kierunek. Stąd FM rośnie w potęgę. Tak już teraz będzie. Bylejakość nieważna - ważna jest taniość. Widzę to w otoczeniu Masowe myślenie, masowy target. Sprytne.

2. Nie ma juuuuuuuuuuuuż, too leeeeeejt zawiozłam byłam przyjaciółce, strzał w dechę. AN pocieszkę powiem Ci, że na 99 % z tak jasną karnacją z ciepłej brzoskwini nie byąbyś raczej zadowolona. Obczajw Dugu w razie jakbyś chciała kupić.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

[/COLOR]

1. Używacie ale naturalnych - np rokitnikowy, z awokado (pobudzają coś tam kolagenu, nie wiem czy produkcję czy syntezę, nevermind, ogólnie wygładzają naskórek, nawilżają i chronią a to już dużo ale WIEM że sam krem NIE MA SZANS zadziałąć głęboko, on tylko się na powierzchni buja vide pkt 3. (Sanobios, Sylveco, Hauschka ale droga)

2. Kiedyś tak przeciwtrądowe, teraz olejek z róży bo jest boski
Z retinkami trzeba uważać, bo jednak są skóry, które podrażnia, nie jets to uniwersalny cud dla każdej cery. Zwłąszcza cienkie, pergaminowe cery mają po nim przesusze i gorzesz reakcje.

Krem to tylko krem, ma nasłabszą siłę działania.

Podoczny dobry jest YR ten z Riche z olejkami. zara zalinczę.http://www.yves-rocher.pl/krem_przec...zy_riche_creme
1
2 Ooooo to znaczy że nie była mi pisana
3 Jaki to olejek różany?
4 Ale cena

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
2.szarą paszczę ożywia niewiemco najlepiej niepracowanie , dużo snu i dużo na świeżym powietrzu z evelajna uzywałam tego http://eveline.pl/1,28700,SKONCENTRO...B++SPF+8+.html i tego http://eveline.pl/1,40355,PRZECIWZMA...NOC+40%2B.html
z Avy tego http://www.ava-laboratorium.pl/kosme...items/224.html i bielendy kiedyś trafiłąm krem nawilżający z avokado ale go znaleźć nigdzie nie mogę ,

1.zapewne racja , tylko że jak się nie smaruję , stan skóry mi się widocznie pogarsza po jakimś czasie , a jak po pogorszeniu się zacznę smarować , się polepsza , zatem wbrew logice zapewne jakoś działa , a zmarchy itp są jakby nie było na powierzchni
może kremy i nie działają , ale jak mam okazję porównać wygląd kobit , które się regularnie kremują i tych co nie , to z reguły te pierwsze wyglądają o niebo lepiej .

4.bardzo dobry , ale pioruńsko drogi
1 A nie linkowałaś wcześniej evelajna 30 +? Bo już nie wiem którego nabywać...
2 Po kremowaniu wygląda lepiej ponieważ jest nawodniona i natłuszczona ...A im człowiek starszy tym skóra szybciej sięodwadnia
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:40   #1350
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

Ja też fajna atmosfera tam panuję
Jaki to olejek różany?
1.

2. Na Biochemii albo innych sklepach z półproduktami kupowany np olej z róży rdzawej, olej z dzikiej róży. Różne są.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości