|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIV
Cytat:
Ja wymagam własnie baaardzo dużo. Nie wniknął W sysfach jestem ekspertem z 20 letnim stażem - i naturalne wyciagi, olejki, substancje, np: olejek tamanu, ziel herba, olejek tea tree, aloes i inne pachnotki, owszem likwidują mi i zapobiegają pryszczom ale - w zależności od stężenia. Chodzi o 3 kwestie. 1. To to, że krem, posiada sam z siebie barierę, w postaci owej kremowej konsystencji, niemożliwą do przeniknięcia skłądnikom weń wmieszanym, głeboko w naskórek. Ooooraz, że producenci w kremy pakują niskie stężenia. 1 wiąże się z 2. Jakby było łatwo przeniknąć to by więcej pakowano. 2. W sera i inne formulacje pakuje się więcej - i więcej przenika - bo jest formuła bardziej przenikalna. Np kwasy, retinki. 3. Są substancje, które łaczą się i przenikają (czyli działają tam gdzie trzeba) najlepiej tylko w wybranych formułach, vide kwasy BHA (salicylowy) najlepiej w towarzystwie alkoholu a nie kremu To jest li i wyłącznie chemia. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-19 o 21:16 |
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
2.dlatego praca szkodzi ![]() Cytat:
natomiast źle się wyraziłam - mnie zlikwidował nadmierną produkcję łoju w postaci wszelkiej maści zaskóników dużych i większych , po prostu znormalizwoał mi skórę , więc musiał gdzieś wleźć głębiej , po wierzchu się nie da zresztą włażą czy nie włażą - działają i o to sie roschodzi , reszta furda jak i którędy
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze - nie szkodzić. Kurcze mejkap - czyli malowanie, czyli painting, czyli jak farba na twarz ( sugestywne podejście) codzienna charakteryzacja, na 10 h, a czasami dłużej, nie ma szans odbyć się bez szkody. Moje podejście - po pierwsze: nie szkodzić. W medycynie juz dawno przeżytek, więc stosuję prywatnie. Jakim cudem cera ma być zdrowa, lepsza, jak siedzi 10 h pod mejkapem.? Jasne nawet lekkim ale zawsze. Ja jak się spotykam z przyjaciółkami "na mieście" takie ejsteśmy wypindrzone, niby elegancko, niby lekko, minimalnie, ale patrzymy na siebie i widzimy zmęczenie materiału. Zniszczenie. Ale jak się spotykamy an domówce, bez mejkapu, nagle każda wow, ale za☠☠☠iscie wyglądasz. Młodziej o 10 lat. Kropka. |
|
|
|
|
#1324 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() Tu też fajne kosmetyki są -nie tylko rosyjskie, litewskie itp. itp. Ale fajne ![]() Idę prasować... 6 godzin zdjęcia z warsztatów obrabiałam, a spałam ostatnio w piątek, więc ledwo kojarzę, co się dzieje...
|
|
#1325 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i numero 3 - rodzaj substancji. Dla innych nie furda, |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Może zmiana pielęgnacji cuś pomoże, przynajmniej syfy ogarnęłam i zostały mi do opanowania tylko przebarwienia, suchość, pory i zaskórniki
|
|
|
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest mejkap i mejkap. Dopasować trzeba do wieku, czyli rozumieć czym jest dobry mejkap w danym wieku u danej osoby. Dla mojej Mamy 58 lat, to korektor pod oczy, henna brwi i rzęs plus szminka w odciniu jej ust ale wyraźniejsza. Bron bosze podkład i puder ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Dlatego pacz treść niżej (tfu wyżej ) strategiczne miejsca i kluczem są, zapomniałąm tam dopisać - formuły - im cera suchsza i dojrzalsza tym bardziej odmładzają formuły kremowe - róży, cieni etc.Red - jak masz suchość, to szamaj awokado i makrele. Bo każda chuuuda laska, zwłąszcza nie poniżej 18stki, ma suchość cery, no bo nie ma skąd generować nawilżenia, natłuszczenia. Parafina nie pomoże. Mi wyszło, że jak byłam zadowolona z kremów, to zawsze miały one w sobie olej z awokado i pestek winogron. Genialny. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-19 o 21:42 |
||
|
|
|
#1329 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. fakt, kiedyś często jadłam i od razu skóra była elastyczniejsza. Ale kalorie, kalorie... 3. zapomniałaś, że jest grooba ![]() 4. ale utrzyma nawilżenie z tego co pod spodem. |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
ps. mięso z jedno przyprawo dla Rakelinusa |
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No ale co jest ważniejsze jakaś kaloria czy składniki służące wszystkiemu? Przeż jedząc awokada nie jemy czegoś innego, bardziej kalorycznego, a nie mającego dla nas większego pożytku, jak np żółty ser. 3. No fakt, mas rację, zapomniałam 4. No jaaaaaaaaaaacha że utrzyma, ale najpierw musi mieć to nawilżenie spod spodu, a przy takim typie jaki obecnie reprezentujesz - sama piszesz o przesuszu, co ma zatrzymać? Nie ma co zatrzymywać ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() No tak, wołowina, to akurat mięso, które nigdy nie powinno mieć wielu przypraw. Nie wymaga i nie powinno. To wiem. ale, z racji ceny wołowinę robię rzadko, acz uwielbiam. Moja Mam jadła takie na Santorini. Spróbuję. Uwielbiam w pieprzu i słodkiej musztardzie, a to może być podobne, na słodkawo. Za goździkami nigdy nie przepadałąm, ale wiem, że jest różnica między zapachem goździków, a użyciem w potrawie. Thnx za inspirację. Jutro królik, i włąśnie śmigam po sieciuni czy jest coś co mnie zainteresuje, żeby było inaczej niż zawsze, czyli klasyka duszonego mięsa jakie jadłam od dziecka. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-19 o 22:08 |
||
|
|
|
#1332 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#1333 |
|
Piers do przodu
|
Królik jest boski z garnka rzymskiego w rozmarynie
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dobrze wiedzieć na przyszłość, a czy rozmaryn do tradycyjnej patelni do duszenia będzie dobrym pomysłem? Bo właśnie na coś paść musi
Tzn w sumie zrobię i się przekonam, zdam relację ![]() Czytam własnie o marynacie z estragonem, hmmm chyba się skuszę. Bo mam! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-19 o 22:34 |
|
|
|
#1335 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#1336 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. ale mogę pod spód dac żel hialuronowy albo olej. W każdym razie awokado to jeszcze często jadam ale do ryb coś nie mogę się przekonać ostatnimi czasy. BTW czas przejść na dietę (zdrowe żarcie). Nie omieszkam, zamówiłam se
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
snad/spod męża używającego oleju bynajmniej nie silnikowegoserio kazał se naolejować włosy , normalnie widziała żaba jak konia kują i sama płetwy podstawia ![]() czytam Was i chybe se krem ruski dopaszczowy kupię, ale chwilowo niedostępny
|
|
#1339 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Kratery w sensie pory? A jaka maść np.? |
|
|
|
|
#1340 |
|
Wpisz tu zomzing
|
mhm;
najtańszy jest chyba cepan i spore tubsko |
|
|
|
#1341 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie omieszkaj napomknąć iż wonieje cebulou
![]() ad sinipret -moje dziecie powiedzialo swoje pierwsze słowa ![]() bawół , help i onion
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-10-19 o 23:49 |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Oooooj zepsułaś zabawę!
Ach cepan, nierozerwalny z mym dzieciństwem/dorastaniem. Szczęśliwcy co go nie znają. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-19 o 23:51 |
|
|
|
#1343 | |||
|
BAN stały
|
Podobno wyciąg z mafefki i wit. C
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A maści na hemoroidy podobno świetne pod oczy ![]() --- Skoro dzisiaj Panel Dermatologiczny, to się poskarżę na ślady po pryszczach, tj. czerwone plamki, które tygodniami znikać nie chcą Pewnie polecicie kwas albo peeling, tylko w mojej "pielęgnacji" systematyczność to słowo-klucz niestety ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
--- Niezła ulewa była przed chwilą, jednak prawdę mówili w prognozie
|
|||
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podmienione!!! Spoko luz, wszystkie na początku gadajo "poangielsku" ![]() Piękne ![]() Wnisokuję, pochodzi oryginalnie z Teksasu ![]() Jak krzyknie Fraaaaaaajd cziken t już masz pewość Powtarzaj głośno - ceepan,cebula, ceeepan=ceeebula. ![]() Na każde Help - odpowiadzasz: You need somebody, ona: help Ty: you need somebody , Ona: help, Ty: you need somebody, aż zrobi heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp Słodziak, ucałuj Lete bo odbywałam spontaniczną imprezkę z kuzynkami przy muzyce z lat 90tych m.in. Tzn teraz robimy kolację
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-10-20 o 02:01 |
|
|
|
|
#1345 |
|
BAN stały
|
Miałem sobie zrobić zapieczone parówy z żółtym serem, ale napiłem się wody koniec końców, zdrowiej
|
|
|
|
#1346 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Macham znad powrotu z Krakowa o 5 rano
Bylam na wlasnym zawodowym szkoleniu, tylko 3 dni Kocham Krakow, moglabym tam mieszkac
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1347 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już gada?? Jak moje Cud Serum nie zadziała to poszukam. Ale coś mi nie pasuje - który to składnik niby rozjaśnia? Bo skoro na blizny to chyba ma rozjaśniać? Wyciąg z cebuli? |
|||
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
|
|
#1349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej joł baru
Wczoraj po basenie ścięło mnie z nóg ![]() Lecę nadrabiać ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
?2 Ja chyba nie używam używam kremów 3 Retinoidów nie bo mnie uczulają 4 Nie bop mnie nie stać ![]() 5 Co to jest krem VES ? ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
2 Ooooo to znaczy że nie była mi pisana 3 Jaki to olejek różany? 4 Ale cena ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() 2 Po kremowaniu wygląda lepiej ponieważ jest nawodniona i natłuszczona ...A im człowiek starszy tym skóra szybciej sięodwadnia
|
||||
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. 2. Na Biochemii albo innych sklepach z półproduktami kupowany np olej z róży rdzawej, olej z dzikiej róży. Różne są. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

.....
a nie kremu 

No ale to procentuje, teraz kiedy latałam do roboty, nijak nie pielęgnowałam paszczy i spędzałam po 10 godz w makijażu od razu wyglądałam starzej i szarzej.

Pewnie polecicie kwas albo peeling, tylko w mojej "pielęgnacji" systematyczność to słowo-klucz niestety 

To jest właśnie kierunek. Stąd FM rośnie w potęgę. Tak już teraz będzie. Bylejakość nieważna - ważna jest taniość. Widzę to w otoczeniu