|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Widze temat kp... ale ja sie nie wypowiem bo moze zagrzmic :p
My jutro do lekarza na 10:40 ale trzeba pojechać wcześniej by załatwić jeszcze ubezpieczenie i wyjaśnić sprawę z nazwiskiem małego :sciana: troche sie stresuje jak to będzie z karmieniem i czy maly sie podpasuje z rana przed wyjsciem na autobus :/ Meta a smoczek nie da rady zamiast butla ?
|
|
#1262 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dumne z nas wrześniowe mamy, nasze szczęścia są już z nami. Wrześniówki 2014
Cytat:
Cytat:
, z lewej uciagnę nawet 40 - 50 ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziś 8 my tydzien byłam u gina i mam skrzepa jeszcze, jak do wtorku nie wyleci to w środę mam czyszczenie w szpitalu przez gina ![]() Cytat:
![]() Zobaczę ile odciagne, wogule spytam się położnej czy tak to ma być czy może nie wystarcza jej moje mleko. Bo w nocy zje normalnie i śpi a w dzień ciągle cyc. Kto karmi ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc mamuski: *
|
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz bede karmić... bynajmniej mam taja nadzieję
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
My jemy nadal
![]() Tak się zastanawiam, bo do tej pory Marika jadła w dzień co 2-3 h a od kilku dni non stop może to tylko potrzeba ssania ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze ,wy karmicie a ja czekam aż się mój hrabia wybudzi. Moglabym się poozyc w sumie ale jak znam swoje szczęscie to za max 30 min wstanie sam a ja z zezem bedę butle grzać
![]() co podajecie,podawałyscie dzieciaczkom na wzdęcia? od kilki dni zauważyłam ze Oluś spina się , pręży, jęczy ale nie płacze w sumie trwa to jakies 30 min z przerwami na króciutką drzemkę .. i wychodzi kupa, duuuża kupa
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Dziewczyny, jakich wkladek do cycnika uzywacie ? |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Konto usunięte
|
Karmimy sie
![]() Cytat:
Ja używam wkładek Penarena bo jak miałam inne to normalnie przeciekaly a te sa narpawde ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
No i chyba się coś złego dzieje
![]() Laktatorem odciaglam tylko 40 ml metoda 7531 oczywiście zjadła i to ![]() Muszę pogadać z polozna, bo jak jej nie starczyc zaczyna to trzeba pomyśleć o mm, bo i glodzic dziecka nie będę no i cały dzień na cycu to też nie jest fajne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze można udać się do proktologa-lekarz od tylnych spraw Cytat:
Cytat:
nooo i mały budził się w nocy tak czy siak co 3 godziny ale już na 90 ml ufff... z początku miał ogromny problem z zaśnięciem,bo się męczył strasznie i płakał jak go usypiałam na leżąco i co ? oczywiście rączki pomogły
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co widzialam sporo dzieciaczków wczoraj na cycu/butli wisiało. Moj też, jedynue w nocy się uspokoolo i obudzil się raz. A teraz die karmimy orzed wielkim wyjście . . . Przeżywam jak mrówka okres :sciana:
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Ekaterina - mialam to samo co Ty i to samo chodzilo mi po glowie ze mala glodna bo moim cycem sie nie najada
![]() Moja Lenka to ma ostatnio codziennie zły dzień a ja razem z nia wczoraj juz nie mialam sily siedzialam i plakalam wisiala na cycu caly dzien, wczoraj w sklepie juz nawet mleka ogladalam myslalam ze kupie i bedzie spokoj. Moze nie najada sie moim pokarmem bo ciagle glodna byla a wieczorem to juz calkiem zwatpilam w kp jakos z brzuszkiem lepiej u nas ostatnio po espumisanie wczoraj zrobila taka kupe ze sie jej ogarnac nie dalo po same pachy. Ciagle sie zastanawiam nad kp nie mam juz sily do tego naprawde przerasta mnie to a szczegolnie jej placz po prostu nie moge go sluchac. Chyba sie do roli mamy nie nadaje
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zjadła i śpi na mojej klacie. Też nie mam siły słuchać jej płaczu i patrzeć na wystajacy pepek bo mam wrażenie że zaraz pęknie jedni mówią przemecz się jeszcze miesiąc to się unormuje a drudzy że się nie najadla widocznie już dlatego cały dzień wisi na cycu. I weź człowieku coś.teraz wymysl.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli zalezy Ci na kp to bym sie przemeczyla,bo moze to kryzys laktacyjny i za dzien lub dwa bedzie juz ok
|
#1277 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mleka mam tyle że z piersi co mała poje odciagam w pare minut po 40-50ml. Ale i tak najlepszym laktatorem jest moja cora jak zaciąganie to aż w pięty idzie ![]() Laktator zalewam wrzątkiem po każdym ściągnięciu ![]() Cytat:
w biedronce po 15zł. Super chłonne i wygodne.Wcześniej miałam z Canpolu- tragedia |
||
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wkładki Canpolu i jestem zadowolona, oczywiscie uzywam ich caly czas,w nocy tez.
A moje dziecko nie z tych co wiszą na cycu,on zje i sie odrywa i nie chce potem ssac. Na forum karmienia piersia gdzie sie wypowiadaja doradczyni laktacyjne piszą ze niemowlę nie jest glodne co chwile,tylko ma inne potrzeby,ktore nie są zaspokajane i ze cyc to nie jest metoda na wszystko.Poza tym dziecko mozna tez przekarmic i moze wyć z bolu brzucha. Szkoda ze nie ma za darmo wlasnie jakis poradni laktacyjnych... u mnie to koszt 120zl... A wiecie dziewczyny ze niemowlę pobiera caly pokarm z piersi w ciagu 3-4minut???????? oczywiscie nie noworodek ale niemowlę juz tak...
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-10-20 o 09:59 |
|
|
|
#1279 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja jakis czas temu tez miałam takie myśli z tym jedzeniem...zwłaszcza wieczorem jak marudzila ale polozna stwierdziła, ze skoro przybiera na wadze to jest najedzona a marudzenie moze mieć inna przyczynę (bol, zatwardzenie, wzdęcia) i wisi na cycku bo on ja uspokaja...i faktycznie zauwazylam, ze jak ma taka chwile, ze jej kupkę cieżko zrobic i popłakuje to łapczywie łapie piers albo smoczek i tak ssie, ze az słychać w drugim pokoju... Katerina-pytalas o laktator ja mam ręczny Aventu i pięknie odciąga jak sie go dobrze przystawi wprawdzie ja prawie nie odciągam ale jak potrzebowałam mleko do przemywania oczka albo jak miałam nawal to szybko szło to machanie pompką a tak sobie czytam i każdy odciąga ten pokarm i sie zastanawiam czy ja zle robię, ze nie ściągam? A ten pępuszek to tak jest i nic z tym sie teraz nie zrobi? u nas juz ta narosl odpadła na szczescie...Cytat:
No wlasnie dzieci traktują podobno cycka jako formę uspokajacza takze moze byc rożnie moja tylko wisi nerwowo jak kupka słabo idzie ale wtedy to widac po niej i robię podmianke na smoczek ssie wtedy jak wściekła Ale dziewczyny tak naprawde to kp mnie tez wykańcza...niby jeść wszystko...ychyyy...mała znowu ma wysypkę i teraz bądź tu człowieku mądry czy od jogurtu czy od kostki czekolady Poza tym nie wiem co jest ale wieczorem słyszałam, ze ma chrypke Wasze maluszki tez lekko traciły głos? Jak nie minie to jutro do lekarza. Innych objawów na szczescie brak...nie wiem czy to od płaczu (ale ona nie płacze w sumie tylko sobie marudzi) czy od ulewania cos tam sie zrobiło czy od tego, ze tz wczoraj spalił tosty i troche dymu mogła sie nawdychac zanim wywietrzylismy no nie wiem... Teraz jeszcze spi to nawet dzisiaj jej jeszcze nie słyszałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1280 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;48593616]Ja mam ręczny z aventa i daje radę
mleka mam tyle że z piersi co mała poje odciagam w pare minut po 40-50ml. Ale i tak najlepszym laktatorem jest moja cora jak zaciąganie to aż w pięty idzie ![]() Laktator zalewam wrzątkiem po każdym ściągnięciu ![]() Polecam wkładki z Johnsona w biedronce po 15zł. Super chłonne i wygodne.Wcześniej miałam z Canpolu- tragedia[/QUOTE] Tez używam tych wkładek z Johnsona i są bardzo dobre😊 Ja tez mam ręczny laktator aventa,ale u mnie nie zdaje egzaminu... Widzę ze mam mleko, bo piersi są ciężkie i duze, a odciąganie idzie mozolnie i musze ściskać piersi, zeby to mleko wyleciało... Chyba,ze cos robie zle...Tylko dzis w nocy poszło szybko, bo ok 4 obudził mnie potworny ból prawej piesi, ktora była twarda jak skala, gorąca i ledwo mogłam sie dotknąć... Akurat mały wstał wiec go nakarmiłam, a pozniej ściągnęłam jeszcze 80ml, a ok 7 kolejne 60ml... Z lewa lepiej, bo nie twardnieje, ale tez czuje, ze tego mleka jest wiecej niz 3dni temu... Dziewczyny powiedzcie mi czy to możliwe żebym miała nawał pokarmowy??
|
|
#1281 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
wysypke tez juz przerabialysmy ale podobno to nie byla alergia wiec moze u Ciebie tez to nie jest spowodowane jedzeniem. ja ogolnie jem bardzo malo produktow bo szczerze to sie boje przez problemy brzuszkowe chociaz wiem ze kolka nie zawsze jest spowodowana zla dieta
|
||
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma już kilka dni wysypkę na policzkach, nawet kilka takich ropnych krostek, przerabiałyście to? Czym smarowałyście? Ja używam dermalibour A - dermy, ale jakoś słabo pomaga.
|
#1283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko chyba w końcu zasnelo. Nie spala od 8... I ciagle albo jeść albo rączki albo noszenie... Ona strasznie malo spi... A ma tylko 2 tygodnie. A teraz i tak sie wierci i przebudza chyba. Od 8 zjadła 140 ml mojego odciagniętego mleka i jeszcze 30 ml mm niedawno. Jęczy przez sen. Dajemy jej delicol bo polozna twierdzi ze może mieć problem z laktoza i nie moze zasnac bo ja brzuszek boli. Ale do buzi jej to ciezko podac a do odciagniętego bezpośrednio niby nie mozna. Chyba ze nie rozumiem ulotki. Którejś z was ten delicol pomogl?
I jeszcze mam pytanie o ten otulacz woombie o którym któras z was pisała. Faktycznie taki świetny? Bo strasznie drogi A inny otulacz np motherhood któras uzywa?
|
|
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
chwale sie dzis
zdjecia z sesji![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
sporoboj tak
|
|
#1286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała nienawidzi, jak go jej ubieram, ale jak już się z tym uporamy, to jest cisza i spokój ![]() My kupiliśmy używany za 70 zł, bo nowy rzeczywiście mega drogi. POszukaj na OLX albo alledrogo ![]() Dzień dobry Młoda poszła na spacer z ciocią, to mogłam poprasować spokojnie. Mieliśmy też dzisiaj ostatnią wizytę położnej... Szkoda, bo fajna babka i można było z nią normalnie pogadać. No i odbierała mój poród, więc mam do niej jeszcze większy sentyment Pytałam o to moje krwawienie i dowiedziałam się, że to może być okres. Ale dla pewności w przyszłym tyg. mam iść do lekarza- i tak idę na kontrolę ![]() Już druga noc z kolei pięknie przespana Chyba mi dziecko dorośleje Czekam na powrót mojego Słoneczka, nakarmię ją, przebiorę i idziemy dalej w świat ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Ja podaję też na łyżeczce kropelki i Młoda już się przyzwyczaiła do takiej formy podawania
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas ok. Czytam na bieżąco, ale już pisać mi ciężko. Moja dwójka maluchów jest dość absorbująca. Wpaula super zdjęcia. Szkoda, że mój synuś nie chciał współpracować na sesji. Mamy raptem kilka ujęć. Więcej nie dało się zrobić
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taka piękna pogoda wczoraj była a dzieciaki takie marudy najważniejsze,że nocka była ok ![]() Cytat:
mały kaszle... i nie wiem czy się przeziębił czy po prostu tak chrząka i pokasłuje... Boże ! nie znam się !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- moja tez nie wspolpracowala , 4 h meczarni i chyba z 3 h to spac nie chciala;p ciagle sie budzila ale padla w koncu ze zmeczenia;p
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro mielismy miec sesje ale odwolalam bo starsza jeszcze chora. Dzis u lekarza byla. Generalnie ok ale wirus jeszcze trzyma. Kaszel no i od kataru boli ja czasem ucho i dostalam krople do ucha. Oby dala sobie zakroplic. Obiecalam jej juz,ze jak bedzie ladnie brac lekarstwa to w nagrode jajko z niespodzianka jej kupie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

, z lewej uciagnę nawet 40 - 50 

Więc nauka poszła bardzo szybko i sprawnie 

a te sa narpawde ok 

wisiala na cycu caly dzien, wczoraj w sklepie juz nawet mleka ogladalam myslalam ze kupie i bedzie spokoj. Moze nie najada sie moim pokarmem bo ciagle glodna byla a wieczorem to juz calkiem zwatpilam w kp
mleka mam tyle że z piersi co mała poje odciagam w pare minut po 40-50ml. Ale i tak najlepszym laktatorem jest moja cora 

27.07.2013 Ślub