Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-19, 20:06   #751
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dobrze, że zaczęłaś ten temat, zapytam.

W sumie wcale bym się nie zdziwiła, bo byłam na jednej wizycie i robiłam kilka badań i już zauważyłam parę różnic (które mnie trochę kosztowały niestety) w tej ich polityce niż 2 lata temu.
Za coś otwierają te coraz nowsze placówki i pewnie niestety kosztem pacjenta :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 20:08   #752
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
o matko
całe szczęście, ze trafiłaś na inną lekarkę...
A daj mi spokoj, tragedia :/
Widze, ze praktycznie kazda z nas ma pecha, szpitale itp ale to minie i bedziemy miec zdrowe bobaski wierze w to mocno

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 20:18   #753
brownsugar772
Raczkowanie

ok my tu gadu gadu, ja próbuje nadrobić zaległości, ale widze że troszeczke zaniedbałyście wstawianie fotek swoich brzuszków , a miałyśmy robić co tydzień to jak wstawiamy?
brownsugar772 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 20:50   #754
olimpia2009
Zadomowienie

brownsugar...ja wstawie kolo 13 tc...bo co tydzien to chyba az nie bedzie tak wieliej roznicy
Stary 2014-10-19, 20:55   #755
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
A daj mi spokoj, tragedia :/
Widze, ze praktycznie kazda z nas ma pecha, szpitale itp ale to minie i bedziemy miec zdrowe bobaski wierze w to mocno
Też w to wierzę, mimo wszystko
Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
ok my tu gadu gadu, ja próbuje nadrobić zaległości, ale widze że troszeczke zaniedbałyście wstawianie fotek swoich brzuszków , a miałyśmy robić co tydzień to jak wstawiamy?
Ja może jutro strzele w domowych warunkach

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:05   #756
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
brownsugar...ja wstawie kolo 13 tc...bo co tydzien to chyba az nie bedzie tak wieliej roznicy
no ja robię co tydzień bo widać różnicę
Stary 2014-10-20, 06:16   #757
mimi_77
Zakorzenienie

Ja bym zrobila ale nie umiem wstawiac do klubu zdjec

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 07:13   #758
aural
Raczkowanie

Hej

przez te problemy ostatnie jestem na L4 do końca miesiąca i podliczyłam, że w tym miesiącu byłam 4 dni w pracy... ale jako ciekawostkę wam napiszę, że już mi szefowa przywiozła lapka służbowego do domu... i od dzisiaj jadę z robotą chociaż nie chce mi się okrutnie, ale wyboru nie mam

Napisałam to tylko żeby się poskarżyć wogóle mam ostatnio jakiś taki humor do d... czuję taki niepokój przed jutrzejszą wizytą i wszystko inne mnie dobija (echhhhh te humorki ciążowe... kiedy to minie )
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:00   #759
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Hej, ale tu dziś od rana cicho

Właśnie się ogarniam i jadę do gina. Mam nadzieje że mnie przyjmie, bo dodzwonić się do nich nie można.... Wciąż zajęte...

Stary 2014-10-20, 08:06   #760
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej

Mi powoli mijają mdłości i nie wiem czy to dobrze czy źle, aczkolwiek kurczaka dalej nie tknę.

Brownsugar dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, będzie dobrze, uważaj na siebie.
Nawet nie mów, ja nie mam żadnych objawów poza tym, że codziennie popołudniu muszę się zdrzemnąć (tak samo miałam w pierwszej ciąży), już mnie praktycznie nie mdli, brzuch nie boli, piersi bez zmian....

Cytat:
Ruska Dzięki tylko po co mnie straszy ze macica mała, już mam dość lekarzy, w tym momemcie to chciałabym być nabłekitnej lagunie bez lekarzy i urodzić pod drzewem....... Ehhhh.... Właśnie patrzyłam naluxmed i badanie prenatalne kosztuje 270 zł - trochę się zmieniło przez te dwa lata :/
Co za lekarze, przecież powinien Ci dać skierowanie na te badania skoro uważa, że należy je w Twoim przypadku zrobić

hej! wczoraj u nas była taka piękna pogoda a dziś szaro i buro jakoś nie mogę się rozkręcić

edit:

kończymy 9 tydzień

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2014-10-20 o 08:19
TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:19   #761
irenka78
Rozeznanie

czarnulka za wizytę

Aural skarż się, po to jesteśmy, ja też mam humorki, a najbardziej to ostatnio marudna jestem, nie wiem jak mój mąż to wytrzymuje...

Ja też dzisiaj mam wizytę i już się denerwuję, plamienia mnie nie opuszczają, wczoraj było już lepiej a dzisiaj od rana znowu jest mocniej, do tego brzuch mnie pobolewa, ciągnie w dół i na boki, może to jakieś rozciąganie, kurcze nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży.

Dziewczyny które biorą duphaston napiszcie czy Wy czujecie mdłości, zastanawiam się czy te moje ciągłe mdłości nie są też spowodowane tym lekiem, bo podobno może on je nasilać.

Edytowane przez irenka78
Czas edycji: 2014-10-20 o 08:20
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 08:22   #762
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Irenko ja nie brałam co prawda nigdy dupka, ale czytałam ze wzmaga on mdłości i wymioty....

Oczywiście zaciskam kciuki za Twoją wizytę i mam nadzieje że plamienie w końcu pójdzie precz

Edytowane przez Czarnulka7891
Czas edycji: 2014-10-20 o 08:23
Stary 2014-10-20, 08:23   #763
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
czarnulka za wizytę

Aural skarż się, po to jesteśmy, ja też mam humorki, a najbardziej to ostatnio marudna jestem, nie wiem jak mój mąż to wytrzymuje...

Ja też dzisiaj mam wizytę i już się denerwuję, plamienia mnie nie opuszczają, wczoraj było już lepiej a dzisiaj od rana znowu jest mocniej, do tego brzuch mnie pobolewa, ciągnie w dół i na boki, może to jakieś rozciąganie, kurcze nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży.

Dziewczyny które biorą duphaston napiszcie czy Wy czujecie mdłości, zastanawiam się czy te moje ciągłe mdłości nie są też spowodowane tym lekiem, bo podobno może on je nasilać.
Ja mam wizytę jutro, wszystko będzie dobrze!
Biorę Duphaston dwa razy dziennie. I czuję mdłości, ale nie sądzę, że są spowodowane tym lekiem. Bo I trymestr mi się kończy i w zasadzie z dnia na dzień czuję się coraz lepiej, mdłości jest mniej. Więc to raczej nie z powodu tabletek.
Stary 2014-10-20, 08:26   #764
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Aural, a ty na l4 możesz home office brać??

Stary 2014-10-20, 08:27   #765
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Hej

przez te problemy ostatnie jestem na L4 do końca miesiąca i podliczyłam, że w tym miesiącu byłam 4 dni w pracy... ale jako ciekawostkę wam napiszę, że już mi szefowa przywiozła lapka służbowego do domu... i od dzisiaj jadę z robotą chociaż nie chce mi się okrutnie, ale wyboru nie mam

Napisałam to tylko żeby się poskarżyć wogóle mam ostatnio jakiś taki humor do d... czuję taki niepokój przed jutrzejszą wizytą i wszystko inne mnie dobija (echhhhh te humorki ciążowe... kiedy to minie )
Ale jak Ty na L4 siedzisz, to nie możesz chyba pracować??!! Bez jaj...

Pogoda bura ale ciepło mega!!

Dziewczyny, nie nadrobię ;( Widziałam, że pisałyście o wózkach, ja się zastanawiam nad Jedo Fyn ale z klasycznym stelażem (to chyba nie fyn? ;p) bardzo podoba nam się skórzana kremowa gondola, ale podobno spacerówka jest do bani (?)... znajome polecają Maxi Cosi Mura 3 i 4... jeszcze joolz wchodzi w grę, ale ja chyba jednak chcę duże koła, najlepiej pompowane...

My z TŻ poznaliśmy się .. na naszej-klasie Chodziliśmy razem do LO ale ja go nie kojarzę zupełnie (był grubszy;p) on mnie kojarzy, ale ja byłam kujonką ;p Poznałam go jak byłam z innym... jakoś go znalazłam wśród znajomych kolegi z klasy i uznałam, że strasznie sympatycznie wygląda i że aż dziwne, że go nie kojarzę z LO bo mój typ Powiedziałam byłemu, że takiego sympatycznego chłopaka widziałam... i mój były załatwił wszystko za mnie bo napisał do niego z mojego profilu (chciał się mnie chyba pozbyć )... to było jakoś w lipcu.. ahh... ja na niego wchodziłam w czerwcu! I wtedy jeszcze nie było widać kto wchodził na profil i w lipcu patrzę :O on na mnie wszedł! no i wtedy powiedziałam byłemu ;] potem były napisał mu jeszcze życzenia urodzinowe tylko, że już wtedy mój TŻ wiedział, że mam chłopaka i go wkurzyło, że podrywam jego ;p no i tak sobie "wchodziliśmy" na siebie przez sierpień... mało w sumie gadaliśmy.. jak zaczęliśmy ze sobą gadać to od 21 do 6.30 no i tylko dlatego, że o 7.20 musiałam wstać do pracy ;] raaany.. co to był za czasy! Pierwszy raz się spotkaliśmy jak przyjechał po mnie na imprezę byłego (wiem, okropne, ale były mnie strasznie olewał już wtedy) ... no i go pocałowałam... potem spotkaliśmy się dwa dni później bo zostawiłam parasolkę u niego w aucie... no i to było nasze ostatnie spotkanie ... jednak nie wytrzymałam i po paru dniach napisałam, że wciąż o nim myślę, a że akurat rozstaliśmy się z byłym to byłam już wolna, tyle, że nie chciałam wchodzić w kolejny związek... spotykaliśmy się bez zobowiązań może z dwa tygodnie no i już nam minęło 6 lat Cudowne początki niestety okupione czyjąś krzywdą, ale ja się też nacierpiałam w tamtym związku (bez patologii jednak)...

No właśnie, kilka dni temu mieliśmy rocznicę i jakoś nikt z nas o tym nie pamięta już... ehh ;]

Ależ się rozpisałam... no dzień dobry!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 08:37   #766
aural
Raczkowanie

Dziewczyny no cóż ja niestety muszę pracować pomimo L4
Od pewnych poziomów wpisują Ci nienormowany czas pracy i finito... a u mnie w robocie jeszcze jest dość szczególna sytuacja, bo mam w zespole jedną cieżarówkę z terminem na koniec roku i od dzisiaj ma L4 do porodu, więc ktoś musi zrobić robotę... podsumowując mam lekko przekichane... ale nie ma dramatu, bo w tej robocie byłam na tyle sprytna, że nie wzięłam służbowej komórki więc przynajmniej na porodówce nikt mi dzwonić nie będzie (a już takie akcje widziałam...)

a teraz idę zjeść śniadanie i potem zgodnie z zasadą "nie chem, ale muszem" pójdę dziubać...

Crumble jeśli w przypadku jedo masz na myśli taki "krzyżakowy" stelaż to to chyba jest jedo bartatina (wózek ze świetnymi opiniami, ale rzeczywiście jeśli mowa o gondoli), maxi cosi mura bardzo mi się podobał, ale jak zobaczyłam wagę to zbladłam , a joolzem sobie pojeździj chwilę i sprawdź cenę akcesoriów (mi osobiście się podoba, ale cena całego kompletu jest zabójcza...).
Najbliżej centrum dobrze zaopatrzony sklep jest na solidarności między feminą a arsenałem (z obu stron ulicy po tej stronie co femina jest więcej zachodnich firm + x-lander, a po przeciwnej głównie polskie + peg perego). Jeśli podobają Ci się takie bardziej klasyczne wózki to spójrz sobie n hartana (niemiecka firma), tam mają, pojeździłam nim i mi bardzo wygodnie było, ale mi się podoba rochę inna stylistyka

Edytowane przez aural
Czas edycji: 2014-10-20 o 08:45
Stary 2014-10-20, 08:48   #767
Santilia
Wtajemniczenie

hej po weekendzie!
byliśmy u teściów, i tak jakoś odpoczywałam od komputerka

Cytat:
Zapytaj lekarza o to, bo ja też w 1 ciąży zapisalam się też na zwykłe usg za 100 zł i miałam określone ryzyko wystąpienia tych wszystkich wad co opisują teraz w usg prenatalnym i przeziernośc sprawdzoną i kość nosowa, więc nie rozumiem co się zmieniło przez te 2 lata :/ ja na testy pappa nie idę na pewno, chyba że będzie wskazanie do tego (oby nie).

moja gin powiedziała, że teraz to jest głównie "naciąganie" przez lekarzy na te usg prenatalne + testy PAPPa. Generalnie kiedyś było tak, że te badania obowiązkowo robiły kobiety powyżej jakiegoś tam wieku.
Mi gin ma sprawdzać sama te parametry na następnej wizycie, a że to będzie koniec 13tc, to w razie czego, zdąży skierować mnie dalej. Moja znajoma ma 1,5 rocznego synka i mówi, że jej gin sam to sprawdzał, a kierował właśnie dalej, jak kobieta była 'starsza' (pow. 35go roku zycia?) lub były jakieś wskazania..

Pisałyście o chustach. Moja znajoma miała i bardzo sobie chwaliła. także może i ja się zdecyduję

Kurde, chciałabym już robić maluszkowe zakupy chociaż czuję że po następnej wizycie coś kupię bo nie wytrzymam

aaa wózek już w domu X-lander. tylko kurde nie pamiętam jaki model konkretnie

M

Edytowane przez Santilia
Czas edycji: 2014-10-20 o 08:50
Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:01   #768
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Nawet nie mów, ja nie mam żadnych objawów poza tym, że codziennie popołudniu muszę się zdrzemnąć (tak samo miałam w pierwszej ciąży), już mnie praktycznie nie mdli, brzuch nie boli, piersi bez zmian....

Co za lekarze, przecież powinien Ci dać skierowanie na te badania skoro uważa, że należy je w Twoim przypadku zrobić

hej! wczoraj u nas była taka piękna pogoda a dziś szaro i buro jakoś nie mogę się rozkręcić

edit:

kończymy 9 tydzień
Hej

No i ja w dzień przysypiam trochę. U nas pogoda identyczna :/ wiatr wieje masakrycznie. Co do piersi to ja mam wrażenie że przez kp one nie urosły ani milimetra, bo na bieżąco są oprozniane. Dzisiaj w nocy to chyba co 40 min ;/

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
hej po weekendzie!

moja gin powiedziała, że teraz to jest głównie "naciąganie" przez lekarzy na te usg prenatalne + testy PAPPa. Generalnie kiedyś było tak, że te badania obowiązkowo robiły kobiety powyżej jakiegoś tam wieku.
Mi gin ma sprawdzać sama te parametry na następnej wizycie, a że to będzie koniec 13tc, to w razie czego, zdąży skierować mnie dalej. Moja znajoma ma 1,5 rocznego synka i mówi, że jej gin sam to sprawdzał, a kierował właśnie dalej, jak kobieta była 'starsza' (pow. 35go roku zycia?) lub były jakieś wskazania..

Pisałyście o chustach. Moja znajoma miała i bardzo sobie chwaliła. także może i ja się zdecyduję

Kurde, chciałabym już robić maluszkowe zakupy chociaż czuję że po następnej wizycie coś kupię bo nie wytrzymam

No tak naciaganie naciąganiem, ale jak zapisze się na zwykłe usg to mi nic nie pomierzy pewnie. Zaraz zadzwonię do luxmedu i wypytam o co to chodzi. Ja testów pappa na pewno nie zrobię, chyba że przeziernośc wyjdzie nie taka co trzeba.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2014-10-20, 09:05   #769
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Wiecie co? Ja to serio pechowiec, bo droga do ginekologa znowu jest okupiona moimi mekami zjadłam śniadanie które teraz huśta mi się w żołądku i czuje jakbym pawia puścić miała

Stary 2014-10-20, 09:05   #770
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie nadrobię ;( Widziałam, że pisałyście o wózkach, ja się zastanawiam nad Jedo Fyn ale z klasycznym stelażem (to chyba nie fyn? ;p) bardzo podoba nam się skórzana kremowa gondola, ale podobno spacerówka jest do bani (?)... znajome polecają Maxi Cosi Mura 3 i 4... jeszcze joolz wchodzi w grę, ale ja chyba jednak chcę duże koła, najlepiej pompowane...
No spacerówki Jedo do najfajniejszych nie należą a jednak nią jeździ się dłużej.
Maxi Cosi bym nie wybrałą bo ma bardzo słabo osłoniętą spacerówkę a nasze dzieci na zimę powyrastają z gondolek zapewne więc ważne by była jako tako zabudowana.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:09   #771
aural
Raczkowanie

Santilia kiedyś rzeczywiście były zalecenia do pappa i prenatalnych takie jak wiek 35+, ale od kiedy zostały przeprowadzone badania statystyczne wiek matki a występowanie trisomii chromosomowych skutkujących między innymi występowaniem u dziecka zespołów downa, edwardsa czy patau, to się okazało, że 70% dzieci z tymi zespołami zostało urodzonych przez matki poniżej 35 r.ż. stąd bardzo wielu lekarzy zaleca wykonanie testu pappa, który określa ryzyko wystąpienia trisomii (i absolutnie nie świadczy o chorobie!) i stanowi taki test przesiewowy dla ewentualnych badań prenatalnych inwazyjnych jak np. biopsja kosmówki czy amniopunkcja, które dają jednoznaczny wynik czy jest zespół czy nie. Ja chodzę do ginki, która razem z mężem profesorem, są odpowiedzialni za tworzenie zaleceń i standardów w przypadku różnych patologii w ginekologii i oni wymagają testu pappa, więc ja i tak muszę

Poszłam robić śniadanie, otwieram lodówkę, a tam pasztet i ogórki wciągnęłam dwie kanapki i muszę sobie dorobić... jednak tasiemieć ożył
Stary 2014-10-20, 09:09   #772
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość

Crumble jeśli w przypadku jedo masz na myśli taki "krzyżakowy" stelaż to to chyba jest jedo bartatina (wózek ze świetnymi opiniami, ale rzeczywiście jeśli mowa o gondoli), maxi cosi mura bardzo mi się podobał, ale jak zobaczyłam wagę to zbladłam , a joolzem sobie pojeździj chwilę i sprawdź cenę akcesoriów (mi osobiście się podoba, ale cena całego kompletu jest zabójcza...).
Najbliżej centrum dobrze zaopatrzony sklep jest na solidarności między feminą a arsenałem (z obu stron ulicy po tej stronie co femina jest więcej zachodnich firm + x-lander, a po przeciwnej głównie polskie + peg perego). Jeśli podobają Ci się takie bardziej klasyczne wózki to spójrz sobie n hartana (niemiecka firma), tam mają, pojeździłam nim i mi bardzo wygodnie było, ale mi się podoba rochę inna stylistyka
Tak, właśnie to bartatina mi chodzi Dzięki! A Tobie jakie się podobają? (być może pisałaś, ale nie dam rady nadrobić ;()

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
hej po weekendzie!

Już masz wózek?
Stary 2014-10-20, 09:15   #773
aural
Raczkowanie

Cytat:
No spacerówki Jedo do najfajniejszych nie należą a jednak nią jeździ się dłużej.
Maxi Cosi bym nie wybrałą bo ma bardzo słabo osłoniętą spacerówkę a nasze dzieci na zimę powyrastają z gondolek zapewne więc ważne by była jako tako zabudowana.
Ja się całkowicie z Tienshan zgadzam jeśli chodzi o kryteria spacerówki: duża budka, głębokie siedzisko i w miarę możliwości okrycie na nóżki (albo śpiworek, ale to już trzeba wiedzieć czy musi być firmowy )
Stary 2014-10-20, 09:20   #774
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
Mi tak ciąża jakoś tak szybko leci, ze całkiem zapominam o uwiecznianiu brzuszka. A rośnie, oj rośnie...

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Hej, ale tu dziś od rana cicho

Właśnie się ogarniam i jadę do gina. Mam nadzieje że mnie przyjmie, bo dodzwonić się do nich nie można.... Wciąż zajęte...
Trzymam kciuki, żeby przyjął. Ja też dziś mam wizytę, ale idę na luzie, usg i tak nie robi

Cytat:
Moje objawy też ustąpiły Ale mam nadzieję, że wszystko jest ok. Zaczęliśmy w sobotę 11 tydz.

Cytat:
Hej

No i ja w dzień przysypiam trochę. U nas pogoda identyczna :/ wiatr wieje masakrycznie. Co do piersi to ja mam wrażenie że przez kp one nie urosły ani milimetra, bo na bieżąco są oprozniane. Dzisiaj w nocy to chyba co 40 min ;/

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

No tak naciaganie naciąganiem, ale jak zapisze się na zwykłe usg to mi nic nie pomierzy pewnie. Zaraz zadzwonię do luxmedu i wypytam o co to chodzi. Ja testów pappa na pewno nie zrobię, chyba że przeziernośc wyjdzie nie taka co trzeba.

Podziwiam za wytrwałość z kp. Ja jak muszę wstać ze 3 razy w nocy do małego, to już nie wyspana chodzę następnego dnia Ale dzielnie śpi w swoim nowym łózku, na to małe drewniane nawet już nie patrzy Daj znać Kinga, co Ci powiedzą w luxmedzie. Ja wizytę mam dopiero ok 17, to też zapytam.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:21   #775
asiuk
Zakorzenienie

Cześć w pochmurny poniedziałek!

Odnośnie wózków - mam po Ewie Tako 3w1, ale ten fotelik do samochodu chyba nie spełniał żadnych norm :banghead: Wózek zostawiam, ale dokupię dobre nosidło.
Odnośnie wyprawki - ja akurat bardzo intensywnie używałam rożków, mała spała w nich non stop zamiast kołderki. Też nie polecam kaftaników i śpiochów. Ewa jako noworodek non stop w pajacach przebywała
No i pieluchy tetrowe! Do podkładania pod głowę, na ramię doodbicia itp.
Ja ciuchy miałam z SH
I mam poduchę do karmienia Cebuszka- polecam! Nawet do karmienia butelką.

Odnośnie chust - mam mieszane uczucia, u Ewy miałam zakaz od fizjoterapeuty. Ale kuszą mnie bardzo

Aural, czy Ty będziesz miała cc tylko ze względu na pierwszą cesarkę? Mimo tylu lat po porodzie? Ja bym chciała spróbować SN, ale chyba lekarka się nie zgodzi (będę ponad 4 lata od pierwszej cc).

W sobotę świętowaliśmy z T. 6 rocznicę ślubu Byliśmy na obiedzie w restauracja, razem z Ewcią, a wieczorem oglądaluśmy filmy o TV

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:23   #776
Kinga_20
Zakorzenienie

Dzwonilam do luxmedu ale babka sama dokładnie nie wiedziała jaka jest różnica między zwykłym a prenaralnym jak tylko tyle, że to drugie jest dokładniejsze. Ale powiedziała że na zwykłym też mi pomierzy przeziernośc i sprawdzi nosek, brzuszek, mózg itp. Natomiast nie wie czy dostanę taki wykres jak dwa lata temu z oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych. Zapisze się na to zwykłe chyba - zapytam jeszcze gina o to.

Stary 2014-10-20, 09:23   #777
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

no właśnie, lekarze się wycwanili i kierują dalej, zazwyczaj żeby płacić. a mi gin powiedziała, że sprawdzi mi to po prostu na normalnej wizycie, czyt. z normalnym USG. i ta koleżanka też mi mówiła, że jej lekarz sprawdzał na normalnej wizycie...
Zazwyczaj to zależy od przychodni..

Czarnulka, ja w piątek zjadłam płatki z mlekiem na wieczór, bo przez cały dzień się obżerałam.. i było mi mega niedobrze Wczoraj wracaliśmy od teściów, miałam wieeelką chęć na fast-fooda (jak nigdy!). Zajechaliśmy do maka... zjadłam jednego cheesburgera i przez całą drogę mnie męczyło

i dzisiaj zrobię naleśniki z serem

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:24   #778
brownsugar772
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
czarnulka za wizytę

3mam kciuki za wizytę będzie dobrze, musi być a co do duphaston-u to ja biore ale nie mam na szczęście mdłości, ale ja wogole w ciązy nie miałam z tym problemu- na szczęście
Stary 2014-10-20, 09:25   #779
Kinga_20
Zakorzenienie

Scotasia a za kp to ja samą siebie podziwiam. ..... chociaż czasami szlag już trafia :/

Stary 2014-10-20, 09:27   #780
aural
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Tak, właśnie to bartatina mi chodzi Dzięki! A Tobie jakie się podobają? (być może pisałaś, ale nie dam rady nadrobić ;()
ja na razie na topie mam baby jogger city mini gt (trójkołowiec )

Crumble ale jeśli Tobie się takie wózki podobają to popatrz jeszcze na emmaljungi (wózek ponoć niezniszczalny, ze świetnymi opiniami, który potem można odsprzedać za dobrą cenę). Ja niestety nie mogę mieć wózka na klasycznym stelażu, bo się do bagażnika nie zmieści tzn chyba się zmieści, ale napewno nic poza nim

Ostatnio na necie przeczytałam pewną poradę dotyczącą fotelików samochodowych, a w zasadzie techniki ich kupowania może komuś się przyda, ja zamierzam z niej skorzystać
Najlepiej kupować (a przynajmniej wybierać w sklepie stacjonarnym) i poprosić o zamontowanie go w naszym samochodzie (bo okazuje się, że niektóre foteliki są tak głębokie, że pasów brakuje do przypięcia, albo fotelik na naszej kanapie nie jest stabilny) i trzeba poprosić o zamontowanie go na wybranym przez nas wózku (jeśli zamierzamy korzystać z tej opcji żeby od razu zweryfikować czy adaptery są potrzebne oraz czy te adaptery, które są w sklepie, są kompatybilne z ramą wózka i z fotelikiem ). Oczywiście ta porada nie dotyczy osób, które zamierzają korzystać z bazy z izofixem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości