![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Wtajemniczenie
|
A daj mi spokoj, tragedia :/
Widze, ze praktycznie kazda z nas ma pecha, szpitale itp ale to minie i bedziemy miec zdrowe bobaski ![]() ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
ok my tu gadu gadu, ja próbuje nadrobić zaległości, ale widze że troszeczke zaniedbałyście wstawianie fotek swoich brzuszków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
brownsugar...ja wstawie kolo 13 tc...bo co tydzien to chyba az nie bedzie tak wieliej roznicy
#755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#756 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobila ale nie umiem wstawiac do klubu zdjec
![]()
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() przez te problemy ostatnie jestem na L4 do końca miesiąca i podliczyłam, że w tym miesiącu byłam 4 dni w pracy... ale jako ciekawostkę wam napiszę, że już mi szefowa przywiozła lapka służbowego do domu... i od dzisiaj jadę z robotą ![]() ![]() Napisałam to tylko żeby się poskarżyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Hej, ale tu dziś od rana cicho
![]() Właśnie się ogarniam i jadę do gina. Mam nadzieje że mnie przyjmie, bo dodzwonić się do nich nie można.... Wciąż zajęte... ![]()
#760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hej! wczoraj u nas była taka piękna pogoda a dziś szaro i buro ![]() ![]() edit: ![]() ![]()
![]() Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2014-10-20 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Rozeznanie
|
czarnulka za wizytę
![]() Aural skarż się, po to jesteśmy, ja też mam humorki, a najbardziej to ostatnio marudna jestem, nie wiem jak mój mąż to wytrzymuje... Ja też dzisiaj mam wizytę i już się denerwuję, plamienia mnie nie opuszczają, wczoraj było już lepiej a dzisiaj od rana znowu jest mocniej, do tego brzuch mnie pobolewa, ciągnie w dół i na boki, może to jakieś rozciąganie, kurcze nie pamiętam już jak to było w pierwszej ciąży. Dziewczyny które biorą duphaston napiszcie czy Wy czujecie mdłości, zastanawiam się czy te moje ciągłe mdłości nie są też spowodowane tym lekiem, bo podobno może on je nasilać. Edytowane przez irenka78 Czas edycji: 2014-10-20 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Irenko ja nie brałam co prawda nigdy dupka, ale czytałam ze wzmaga on mdłości i wymioty....
![]() Oczywiście zaciskam kciuki za Twoją wizytę i mam nadzieje że plamienie w końcu pójdzie precz ![]()
Edytowane przez Czarnulka7891 Czas edycji: 2014-10-20 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę Duphaston dwa razy dziennie. I czuję mdłości, ale nie sądzę, że są spowodowane tym lekiem. Bo I trymestr mi się kończy i w zasadzie z dnia na dzień czuję się coraz lepiej, mdłości jest mniej. Więc to raczej nie z powodu tabletek.
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Aural, a ty na l4 możesz home office brać??
![]()
#765 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pogoda bura ale ciepło mega!! Dziewczyny, nie nadrobię ;( Widziałam, że pisałyście o wózkach, ja się zastanawiam nad Jedo Fyn ale z klasycznym stelażem (to chyba nie fyn? ;p) bardzo podoba nam się skórzana kremowa gondola, ale podobno spacerówka jest do bani (?)... znajome polecają Maxi Cosi Mura 3 i 4... jeszcze joolz wchodzi w grę, ale ja chyba jednak chcę duże koła, najlepiej pompowane... My z TŻ poznaliśmy się .. na naszej-klasie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No właśnie, kilka dni temu mieliśmy rocznicę i jakoś nikt z nas o tym nie pamięta już... ehh ;] Ależ się rozpisałam... no dzień dobry!
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny no cóż ja niestety muszę pracować pomimo L4
![]() Od pewnych poziomów wpisują Ci nienormowany czas pracy i finito... a u mnie w robocie jeszcze jest dość szczególna sytuacja, bo mam w zespole jedną cieżarówkę z terminem na koniec roku i od dzisiaj ma L4 do porodu, więc ktoś musi zrobić robotę... podsumowując mam lekko przekichane... ale nie ma dramatu, bo w tej robocie byłam na tyle sprytna, że nie wzięłam służbowej komórki ![]() ![]() a teraz idę zjeść śniadanie i potem zgodnie z zasadą "nie chem, ale muszem" pójdę dziubać... Crumble jeśli w przypadku jedo masz na myśli taki "krzyżakowy" stelaż to to chyba jest jedo bartatina (wózek ze świetnymi opiniami, ale rzeczywiście jeśli mowa o gondoli), maxi cosi mura bardzo mi się podobał, ale jak zobaczyłam wagę to zbladłam ![]() Najbliżej centrum dobrze zaopatrzony sklep jest na solidarności między feminą a arsenałem (z obu stron ulicy ![]() ![]() Edytowane przez aural Czas edycji: 2014-10-20 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Wtajemniczenie
|
hej po weekendzie!
![]() byliśmy u teściów, i tak jakoś odpoczywałam od komputerka ![]() Cytat:
Mi gin ma sprawdzać sama te parametry na następnej wizycie, a że to będzie koniec 13tc, to w razie czego, zdąży skierować mnie dalej. Moja znajoma ma 1,5 rocznego synka i mówi, że jej gin sam to sprawdzał, a kierował właśnie dalej, jak kobieta była 'starsza' (pow. 35go roku zycia?) lub były jakieś wskazania.. Pisałyście o chustach. Moja znajoma miała i bardzo sobie chwaliła. także może i ja się zdecyduję ![]() Kurde, chciałabym już robić maluszkowe zakupy ![]() ![]() aaa wózek już w domu ![]() ![]()
Edytowane przez Santilia Czas edycji: 2014-10-20 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ja w dzień przysypiam trochę. U nas pogoda identyczna :/ wiatr wieje masakrycznie. Co do piersi to ja mam wrażenie że przez kp one nie urosły ani milimetra, bo na bieżąco są oprozniane. Dzisiaj w nocy to chyba co 40 min ;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Ja to serio pechowiec, bo droga do ginekologa znowu jest okupiona moimi mekami
![]() ![]()
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maxi Cosi bym nie wybrałą bo ma bardzo słabo osłoniętą spacerówkę a nasze dzieci na zimę powyrastają z gondolek zapewne ![]()
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
Santilia kiedyś rzeczywiście były zalecenia do pappa i prenatalnych takie jak wiek 35+, ale od kiedy zostały przeprowadzone badania statystyczne wiek matki a występowanie trisomii chromosomowych skutkujących między innymi występowaniem u dziecka zespołów downa, edwardsa czy patau, to się okazało, że 70% dzieci z tymi zespołami zostało urodzonych przez matki poniżej 35 r.ż. stąd bardzo wielu lekarzy zaleca wykonanie testu pappa, który określa ryzyko wystąpienia trisomii (i absolutnie nie świadczy o chorobie!) i stanowi taki test przesiewowy dla ewentualnych badań prenatalnych inwazyjnych jak np. biopsja kosmówki czy amniopunkcja, które dają jednoznaczny wynik czy jest zespół czy nie. Ja chodzę do ginki, która razem z mężem profesorem, są odpowiedzialni za tworzenie zaleceń i standardów w przypadku różnych patologii w ginekologii i oni wymagają testu pappa, więc ja i tak muszę
![]() Poszłam robić śniadanie, otwieram lodówkę, a tam pasztet ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Cześć w pochmurny poniedziałek!
Odnośnie wózków - mam po Ewie Tako 3w1, ale ten fotelik do samochodu chyba nie spełniał żadnych norm :banghead: Wózek zostawiam, ale dokupię dobre nosidło. Odnośnie wyprawki - ja akurat bardzo intensywnie używałam rożków, mała spała w nich non stop zamiast kołderki. Też nie polecam kaftaników i śpiochów. Ewa jako noworodek non stop w pajacach przebywała ![]() No i pieluchy tetrowe! Do podkładania pod głowę, na ramię doodbicia itp. Ja ciuchy miałam z SH ![]() I mam poduchę do karmienia Cebuszka- polecam! Nawet do karmienia butelką. Odnośnie chust - mam mieszane uczucia, u Ewy miałam zakaz od fizjoterapeuty. Ale kuszą mnie bardzo ![]() Aural, czy Ty będziesz miała cc tylko ze względu na pierwszą cesarkę? Mimo tylu lat po porodzie? Ja bym chciała spróbować SN, ale chyba lekarka się nie zgodzi (będę ponad 4 lata od pierwszej cc). W sobotę świętowaliśmy z T. 6 rocznicę ślubu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do luxmedu ale babka sama dokładnie nie wiedziała jaka jest różnica między zwykłym a prenaralnym jak tylko tyle, że to drugie jest dokładniejsze. Ale powiedziała że na zwykłym też mi pomierzy przeziernośc i sprawdzi nosek, brzuszek, mózg itp. Natomiast nie wie czy dostanę taki wykres jak dwa lata temu z oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych. Zapisze się na to zwykłe chyba - zapytam jeszcze gina o to.
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazwyczaj to zależy od przychodni.. Czarnulka, ja w piątek zjadłam płatki z mlekiem na wieczór, bo przez cały dzień się obżerałam.. i było mi mega niedobrze ![]() ![]() i dzisiaj zrobię naleśniki z serem ![]()
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
3mam kciuki za wizytę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Scotasia a za kp to ja samą siebie podziwiam. ..... chociaż czasami szlag już trafia :/
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Crumble ale jeśli Tobie się takie wózki podobają to popatrz jeszcze na emmaljungi (wózek ponoć niezniszczalny, ze świetnymi opiniami, który potem można odsprzedać za dobrą cenę). Ja niestety nie mogę mieć wózka na klasycznym stelażu, bo się do bagażnika nie zmieści ![]() ![]() Ostatnio na necie przeczytałam pewną poradę dotyczącą fotelików samochodowych, a w zasadzie techniki ich kupowania ![]() ![]() Najlepiej kupować (a przynajmniej wybierać w sklepie stacjonarnym) i poprosić o zamontowanie go w naszym samochodzie (bo okazuje się, że niektóre foteliki są tak głębokie, że pasów brakuje do przypięcia, albo fotelik na naszej kanapie nie jest stabilny) i trzeba poprosić o zamontowanie go na wybranym przez nas wózku (jeśli zamierzamy korzystać z tej opcji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.