|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
ale wy byliście u niego w tym czasie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak ty sobie radzisz bez stanika? w normalnym chodzisz? Cytat:
u nas w ciągu ostatnich dni jakieś magiczne przełomy nastąpiły. Krzyś wziął smoczka i chyba dzięki temu jest w stanie sam dłużej poleżeć na macie i zasnąć sam w łóżeczku. 6 miesięcy? kiedy to zleciało? super, że tż będzie miał urlop. już czuję dreszczyk emocji.... u nas rewelacyjna noc. Krzyś zasnął co prawda przy piersi ok 21.45 po półtorej godziny leżenia w łóżeczku, ale spał do północy. zaczął popiskiwać więc mu moczek dałam i spał do 4 rano. wtedy karmienie i spanie do 8 z trzema przerwami na wetknięcie smoka. teraz też Krzyś zjadł i poszedł spać do łóżeczka panika jak się czujesz? jak Michaś? natalia co u Was? jak z pracą? jak Mikołaj? wieka jak sprzątanie? czekam z niecierpliwością na zdjęcia pokoju. wika jak malowanie? jak się trzyma mąż?
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Zeberka
za wagę Tosi Kiedy chrzciny?? Anitka matko już pół roczku minęło?? A Kiedy???? ale wszystkiego dobrego dla Królewny Berbie w sumie taki jest plan że wykorzysta ile sie da ale w międzyczasie będzie w dzień musiał coś gdzieś dorobić ale mi to nie przeszkadza, bo najbardziej chodzi mi o to aby był w nocy w domu....TY czujesz dreszczyk a mi się już po nocach poród śni...
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wiaderko, gratuluje!!!!!!! Witaj śliczna Aniu! Rena, i pozytywne mysli! Jest nadzieja! Zebra, gratuluje powodzenia kp. Wybij sobie z głowy odciąganie... Perse wie co mowi ![]() Iza, współczuje problemów z praca, moze czas rozejrzeć sie za czymś ńowym. Przeciez te cotygodniowe umowy to jakis koszmar... Niepewność straszna, ja bym tak rady nie dała. Żadna to stabilizacja. Znow mam niedoczas. T mało spi, w dzien prawie w ogole, w nocy sie budzi kilka razy. Pobudka o 5-6 to juz standard. Jetsesmy z TZ padnięci. W srode wyjeżdżamy do wroclawia, w sobote idziemy tam na ślub i wesele. |
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
ja chce karmić, Tosia chce się karmić i tylko Kasi to nie pasuje
spokojnie i bezpiecznie mogę karmić jak Kasi śpi lub jak jest na spacerze poza tym jest cyrk- mimo tego, że Tz-et w domu to nie mam szans się z małą odizolować bo jest ryk i krzyk "mama", a potem wieszanie się i skakania po mnie i Tosi wraz z próbą przejęcia Tosi- bo Kasia chce ją nosić... jak Tz-et idzie coś podziałać koło domu i Tosia się budzi na jedzenie to zawsze są jakieś straty bo Kasia biega samopas i ściąga i dotyka wszystkiego czego wie, że nie wolno -jest świadoma, że nim do niej dobiegnę to ona swój cel osiągnie tak też wesoło mamy Cytat:
chrzest 16 listopada. impreza w lokalu - w domu nie byłabym w stanie ogarnąć... dla Kasi mam granatową pluszową sukienkę po kostki z kremową koronką (taka z babcinych fotografii ), muszę dokupić płaszczyk i butyco do sukienki chrzcielnej musiałabym ją całą przerobić a to się mija z sensem bo straciłaby swój niepowtarzalny urok, oby Tosia tylko w klacie się zmieściła, z koronkowymi rękawkami dam radę - dokupię coś na górę ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- dla Kasi mam taką http://allegro.pl/ms-elegancka-sukie...717481106.html - kupiłam kiedyś na ciuchach za 4 zł ![]() tylko ta z all.egro jest chyba przerabiana, nasza jest długa po kostki i dołem wychodzi halka i koronka taka jak przy kołnierzu, i koronkę mamy trochę inną (ładniejszą) ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- iza- wracam szybko po macierzyńskim bo wiem na jakie miejsce wracam, gdybym pracowała gdzieś indziej to wykorzystałabym możliwość pozostania w domu na maksa... dziewczynki albo będą zostawać z Tz-etem albo będę wozić do Rodziców, ewentualnie jedna z Tz-etem a druga pojedzie do Dziadków ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Kubek- Tymek budzi się w nocy często- przestawia się na nocny tryb z racji tego zbliżającego się wesela
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-10-20 o 11:23 |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
będziesz miała połozne do pomocy. spoko-loko. Ty masz traumę szpitalową ![]() czuję się OK. byłam właśnie na kontroli i szew lżej trzyma na tylnej ścianie. heh. być może będzie szyciowa powtórka. no i dopytałam o ten tryb życia. leżeć. zero noszenia. moja położna stwierdziła, że z patronażem w każdej chwili przyjdzie jak trzeba oczywistości t. tłumaczyć ![]() no i wielkie brawa dla Krzysia! dba o mamcię zębiska czy wszedł w taki rytm? Zebra, pora spacyfikować małą terrorystkę. korzystać z pomocy babci. tłumaczyć. dla Toffinki.
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Kunegunda- pytałaś o Teściową- czy mnie odwiedza
, raczej nie- przychodzi jak mamy jakichś wspólnych znajomych w gości (rodzina Tz-eta lub moi Rodzice)raz była pilnować Kasi jak Tz-et coś załatwiał, zajmowała się nią abym karmiła Tosię- wyszła cała podrapana i poszczypana... ale jak Tz-et zabiera Kasią na podwórko i robi coś koło domu to Babcia na nią zerka (a ja truchleję i z okna do okna biegam)
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko a dlaczego podcięcie wedzidełka dopiero jak będzie mieć Kasia 5,6 lat?
Błagam nie baw się w odciąganie. To dwa razy tyle roboty ![]() Monika dziękuję za odpowiedź. Szkoda że nie mam uspokokajacza w postaci cyca. My idze prywatnie. 160zl. Lekarz który operował siostrzeńca tż. Więc sprawdzony. Ja nawet skierowania nie wzięłam bo chciałam to zrobić laserowo. A jak okazało się że laser od 2-3 roku życia to olałam sprawę.... Anita to nie było tak że M sam leżał godzinę zanim zasnął tż go głaskał, podawał smoczek itp Sto lat dla Emilii! M nie poleży spokojnie na macie. Odrazu obroty na brzuch zaczął pełzać do przodu i na boki no i opiera się już czasami na samych dłoniach! I zaczął wydawać okrzyki jakieś dziwne Bawi się własnymi głosem. Szkoda że obroty tylko na lewą stronę bo byśmy mieli terapię raz w tygodniu juz. Rena kciuki! Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
pani- tylko, że Kasia naprawdę mocno przeżywa, zaczęła moczyć się w nocy- a do tej pory miała profilaktycznie pampoch na noc zakładany i zawsze rano suchy, budzi się w nocy i płacze, wręcz się zanosi, chce "mamy" mimo, że Tz-et ma dla niej czas, jak idę do niej to i tak nadal płacze i nie potrafimy się dogadać dlaczego....
a jak zaczynam być bardziej "rygorystyczna" i odsuwam ją od Tosi- "nie wolno tak mocno głaskać, nie wolno za głowę ciągnąć, już dość ją przytuliłaś, wystarczy" itp" to obrywam od Tz-eta, że Kasię odtrącam a potem Kaśka wystraszona nocami płacze.... ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- kucyku- tak mi dentystka ostatnio mówiła, że jeżeli niemowlakowi wędzidełka nie podcięto to dopiero można podciąć jak dziecko "współpracuje" w tym tygodniu idziemy do pediatry na pierwszą wizytę z Tosią więc dopytam o wędzidełko Kasi czy którejś z Was pediatra z jakichś przyczyn odradzał szczepienie na rota-wirusy? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- rena- też zerkam kiedy się pojawisz...
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No traumę mam...bo nigdy więcej niż 1 dzień w nim niebyłam...i jakoś sobie tego nie wyobrażam siedzieć tam ok tygodnia... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Dziewczynki RENA w pracy a na betę idzie dopiero ok 13 więc trzeba uzbroić się w cierpliwość
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra ja żałuję że nie podciełam jak M był niekumaty. Teraz sobie tego nie wyobrażam... Nie jestem w stanie zakropić mu nosa czasem (kopie nogami, macha rękami, wyrywa głowę i robi mostek przy tym okropnie krzycząc....) więc co to będzie się działo w środę to nie wiem... Jutro pobranie krwi jezcze
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3701 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Dzieciaki nie mam co narzekać. Michaś jest grzeczniejszy od starszego, ale to jednak dziecko i potrzebuje dużo uwagi i opieki, ze spaniem to różnie zależy od nocy. Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Dziewczyny przepraszam, że odpisuje po łebkach i nie wszystkim, ale nie wyrabiam, cały czas mam coś do zrobienia. Teraz mam chwilę, bo mały wisi na cycu i mam jedną rękę wolną .
|
|
#3702 |
|
Konto usunięte
|
Edyta, nie czuj się upokorzona, tylko wygrana.
Przepraszam, ale to trzeba być naprawdę mega mega dupkiem, żeby zostawić żonę w dzień po porodzie drugiego dziecka!!! Nie mam wręcz słów na to, jak strasznie niehonorowy i niegodny Twojej uwagi jest Twój exTŻ. Nie gotuj mu, niech zostanie ze wszystkim sam. Mamusia jak widać też mu nie pomoże, bo się poznała na synku. Uwolniłaś się od drania i teraz może być tylko lepiej, choć na początku na pewno łatwo nie będzie. Ale ile razy czytam takie historie (a naprawdę czytam tego sporo!) to zawsze kobieta wychodzi na tym zwycięsko. |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol - J. niby troche mowi ale do komunikacji nam daleko. Jak cos chce to sie wscieka a najczesciej sam nie wie czego chce. Zreszta ma 1,5 roku to nie ma co oczekiwac zdan. Generalnie mowe ma w normie wg logopedy.
Troche pomaga mi mama. Zobaczymy jak bedzie jak do pracy wroce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Zeberko piękny przyrost wagi u córci
![]() Pytałaś, czy Staś nie jest zazdrosny? Jest. Choć czasami już zaczyna rozumieć co się dzieje. Najczęściej jednak stara się zwracać na siebie uwagę, strasznie rozrabia, płacze. Czasami mam chwile, że idzie się załamać, bo nie wiem jak mam z nim rozmawiać. Mam wrażenie tak jakby Staś się uwsteczniał np. chce być karmiony, udaje, że nie potrafi się ubrać, ostatnio wpadł na pomysł że on też chce possać cyca .
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Poza tym jak jest wszystko ok wychodzi się po 3 dniach. Ciekawe co u Waderek? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Edytte twój tż to świnia jakich mało
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3706 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie wróciłam z pracy. Nadrobiłam, ale jakoś nie umiem do niczego się odnieść. Odliczam godziny do wizyty i od dzisiaj mam 4 tygodnie wolnego ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie, że starszaki się uwsteczniają przy maluchach.. J. uwstecznia się przy swojej siostrze ciotecznej, to co będzie jak będzie w domu maleństwo
duży i mały dzidziuś? a na dokładkę największy w postaci tż |
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48596948]Edyta, nie czuj się upokorzona, tylko wygrana.
Przepraszam, ale to trzeba być naprawdę mega mega dupkiem, żeby zostawić żonę w dzień po porodzie drugiego dziecka!!! Nie mam wręcz słów na to, jak strasznie niehonorowy i niegodny Twojej uwagi jest Twój exTŻ. Nie gotuj mu, niech zostanie ze wszystkim sam. Mamusia jak widać też mu nie pomoże, bo się poznała na synku. Uwolniłaś się od drania i teraz może być tylko lepiej, choć na początku na pewno łatwo nie będzie. Ale ile razy czytam takie historie (a naprawdę czytam tego sporo!) to zawsze kobieta wychodzi na tym zwycięsko.[/QUOTE] dokładnie! Edytte nie daj się - niech sam sobie gotuje! Jak on w ogóle chce to teraz załatwić? Musisz postarać się szybko załatwić dla chłopców alimenty i niech spada na drzewo. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48597620]Dzień dobry ![]() Ja właśnie wróciłam z pracy. Nadrobiłam, ale jakoś nie umiem do niczego się odnieść. Odliczam godziny do wizyty i od dzisiaj mam 4 tygodnie wolnego [/QUOTE]super, że masz już wolne należy Ci się odpoczynek
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja wiem. wierzę.
sama pamiętam szok jak się pojawił na świecie mój młodszy brat. a jest spooorooo młodszy. dla dziecka to zawsze wielka zmiana. mam nadzieję, że Cię POZYTYWNIE zaskoczą. Cytat:
normalne... przeczekać. tłumaczyć. dawać jakieś zadania "starszego brata". On już kumaty, w końcu zrozumie.
|
|
|
#3710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48596948]Edyta, nie czuj się upokorzona, tylko wygrana. Przepraszam, ale to trzeba być naprawdę mega mega dupkiem, żeby zostawić żonę w dzień po porodzie drugiego dziecka!!! Nie mam wręcz słów na to, jak strasznie niehonorowy i niegodny Twojej uwagi jest Twój exTŻ. Nie gotuj mu, niech zostanie ze wszystkim sam. Mamusia jak widać też mu nie pomoże, bo się poznała na synku. Uwolniłaś się od drania i teraz może być tylko lepiej, choć na początku na pewno łatwo nie będzie. Ale ile razy czytam takie historie (a naprawdę czytam tego sporo!) to zawsze kobieta wychodzi na tym zwycięsko.[/QUOTE] AMEN! [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48597620]Ja właśnie wróciłam z pracy. Nadrobiłam, ale jakoś nie umiem do niczego się odnieść. Odliczam godziny do wizyty i od dzisiaj mam 4 tygodnie wolnego [/QUOTE]
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko dodam od siebie, że lepiej podać o alimenty - ja bym się w żaden sposób na dogadanie nie zgodziła, bo potem wychodzą różne dziwne akcje a dzieci zostają bez pieniędzy, które im się należą...
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48597620]Dzień dobry
![]() Ja właśnie wróciłam z pracy. Nadrobiłam, ale jakoś nie umiem do niczego się odnieść. Odliczam godziny do wizyty i od dzisiaj mam 4 tygodnie wolnego ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ale fajnie odpoczywajPoprzegladałam ogłoszenia o prace pare wysłałam.Zobaczymy co z tego będzie. Co do pracy w Tychach dzwoniłam,gościu mi powiedział zebym mu dała pare dni czasu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłaś w banku?
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
cały czas gdzieś głeboko w głowie łudzę się że moje zdanie będzie zupełnie inne niż mówią inni i że nie będę mieć na co narzekać
Mam nadzieję że POZYTYWNIE mnie zaskoczą Iza no to ogromne!!Edytte dziewczyny już powiedziały wszystko w temacie Gryzia no to super że masz wolne! Odpoczniesz w końcu i może w ciagu dnia nadrobisz zaległości w spaniu a za jutrzejszą wizytę już trzymam P.S. ja tez jutro mam wizytę
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie,chcemy iść razem z tż a on dziś cały dzień w pracy.
|
|
|
#3716 |
|
Konto usunięte
|
Agatko na którą?
Iza kciuki za pracę. Edytte Dziewczyny mają rację - moi rodzice się rozwiedli, ojciec mówił zawsze, że jak będzie miał, to da więcej niż alimenty - nigdy się nie zdarzyło. Poza tym jak nie będzie płacił, a nie będziesz miała wyroku sądu to nawet nie możesz założyć sprawy u komornika... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3717 |
|
Konto usunięte
|
Ją już po. Najważniejsze żeby stasio był zdrowy. Na razie nie kopie
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas to jednak nie był włos, Kamil miał zapalenie krtani, dusił się całą noc
modliłam się żeby chociaż przez minutę nie kaszlał ale on co oddech... ile się nastresowaliśmy, inhalacje o 1 w nocy, okna wszystkie na oścież otwarte i jakoś jakoś do rana, a rano wcale nie dużo było lepiej (chociaż jak nie śpi to jednak jest poprawa). Mama mi kupiła krople zatrzymujące kaszel i następna noc była dużo lepsza chodź ja stresowałam się jeszcze bardziej że w każdej chwili zacznie się dusić.Miałam jechać do szpitala ale szkoda mi było żeby go zostawili i całkiem się wyzarażał, tym bardziej że przy zapaleniu krtani daje się tylko zastrzyk. Prywatnie nikogo nie było, ani żadnych dyżurów Jak podawałam mu krople wieczorem to tak się trzęsłam że nie mogłam trafić na łyżeczkę do tego ciągle jestem sama min do godz 22 (wczoraj był TŻ to odpoczęłam troche psychicznie) już chyba 3 tydzien w domu i wpadam w depresje. Męczy mnie to że ciagle ja jestem odpowiedzialna, wszystkiego muszę ja dopilnować. Jednak we dwoje to całkiem inaczej, rozmowa i jakoś się człowiek uspokaja.Kamil daje w tyłek kompletnie, nauczyłam go wołać mama więc ciągle słysze mama łeeeeee. mam co chciałam taki się wyjec zrobił że muszę go chyba troszkę przystopować, bo latam przytulam a on się robi coraz większy histeryk ![]() no to ponarzekałam na szczęście dzisiejsza noc już całkiem ok, Kamil jeszcze na mokro pokaszluje ale ja nadal nie wiem co będzie za dzień czy dwa. Najgorsze jest to że zapalenie krtani jak już raz jest to wraca i nam tak wróciło, pierwsze styczeń, teraz drugie...Jeszcze właścicielka mieszkania urodziła w piątek dziecko, termin na grudzien. Na szczęście wszystko ok, dzidziuś duży bo 2 kg. Perse widzę że Artuś też coś z krtanią ma. Zdrówka ![]() Fiol ja dziś mysłałam o tym buncie... u Kamila to chyba to bo krzyczy mama, wchodzi na mnie, schodzi, wczoraj nawet uderzył a ja nie wiem o co mu chodzi! mówie pokaż, idziemy i zaraz się rzuca od nowa ![]() Zebra ja kuzynki dziecku dałam inhalator na roczek. Bardzo się ucieszyła ![]() Anitka 100 lat dla Emi ![]() Waderka ogeomne gratulacje!! |
|
|
|
#3719 |
|
Konto usunięte
|
Luna, my mamy to samo. Artek w sumie w dzień już nie kaszle, gorzej jak śpi
I mamy inhalacje ze sterydu, to chyba to, o czym piszesz (w zastrzyku, tylko my mamy do inhalacji). Wczoraj siedziałam do 3 przy nim.. Zaraz mu mierzę gorączkę. Kamil ma gorączkę? Lekarka powiedziała, że jak kaszel staje się mokry, to dziecko jest już bezpieczne, najgorszy jest suchy kaszel. |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia na 13.30 ;/ wcale jechać mi się nie chce....
Waderki wyjdą jutro albo pojutrze bo Ania ma żółtaczke
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

, prawda wyjdzie na jaw jutro bo dzisiaj przywiozłam od Rodziców kilka par moich spodni sprzed ciąży
ale wy byliście u niego w tym czasie? 

i pozytywne mysli! 

Bawi się własnymi głosem. 

dziś 31dc...

klask i:
należy Ci się odpoczynek
dziewczyny już powiedziały wszystko w temacie
taki się wyjec zrobił że muszę go chyba troszkę przystopować, bo latam przytulam a on się robi coraz większy histeryk