Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 08:39   #3901
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
My od dwóch godzin walczymy
my walczylismy od 1.40 do 4 rano. Tak mnie to irytuje, że szkoda słów. Kornel nawet nie placze, leży i się patrzy w sufit. Czasem coś stęknie.

TŻ poszedł do pracy, bo mu przeszło, ja już też lepiej, dzieć odsypia nockę teraz. Na szczęście od nocy tylko parę kup, ale bez wymiotów.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:45   #3902
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Tusia poszła spać o 18.30, obudziłą się raz na wodę z połową miarki mm przed 23 i potem spała do 6.50 oby to był początek regularnych nocek

no właśnie myślałam,że na wiosnę, można zrobić zlocik?

mam woreczek do łapania siuśków, jak to wygląda?
najlepiej chyba rano pobrać?i można normalnie do obojętnie jakiego laboratorium i zapłacić si?

fajnie,że urodzinki udane

ciekawe to wszystko. moja wprawdzie nie robi żadnych jazd-tfu tfu-ale z ciekawości można zobaczyć

straszne ciągle coś u Was
na ogolne mysle ze mozesz z woreczka, acz najlepiej jak zlapiesz bezposrednio do pojemniczka na badanie. choć przy takim ruchliwym dziecku to nie lada wyzwanie Mi sie udalo 3 razy w sumie, a badanie robilismy juz wiele bo i teraz i przy 3 dniówce i w szpitalu codziennie.
Najlepiej po nocy od razu jak ja tam dokladnie umyjesz (mozesz psiknąć octa coś tam) i sporbujesz zlapac (a jak nie wyjdzie to przykleisz woreczek). Ale kiedy nie zlapiesz to powinno byc ok. I tak do kazdego lab mozesz zaniesc (tylko najlepiej tego samego dnia, wiec wiekszosc lab przyjmuje tylko rano) i bierzesz ogolne badanie moczu. U mnie to chyba 8 zl kosztuje.
A zlocik na wiosne jak najbardziej
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 08:52   #3903
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
na ogolne mysle ze mozesz z woreczka, acz najlepiej jak zlapiesz bezposrednio do pojemniczka na badanie. choć przy takim ruchliwym dziecku to nie lada wyzwanie Mi sie udalo 3 razy w sumie, a badanie robilismy juz wiele bo i teraz i przy 3 dniówce i w szpitalu codziennie.
Najlepiej po nocy od razu jak ja tam dokladnie umyjesz (mozesz psiknąć octa coś tam) i sporbujesz zlapac (a jak nie wyjdzie to przykleisz woreczek). Ale kiedy nie zlapiesz to powinno byc ok. I tak do kazdego lab mozesz zaniesc (tylko najlepiej tego samego dnia, wiec wiekszosc lab przyjmuje tylko rano) i bierzesz ogolne badanie moczu. U mnie to chyba 8 zl kosztuje.
A zlocik na wiosne jak najbardziej
ja dziś nie złapałam i będę próbowała jutro. Godzinę siedziałam z kubeczkiem, Emilka bez śniadania. Wsadzałam jej nóżki do wanny, ale nic to nie dało.
Robiłam ten test z fb, mi wyszedł Singapur
Stary 2014-10-20, 08:53   #3904
Zakorzenienie

Ja juz oddalam siuski na posiew - wyniki dopiero w czwartek, strasznie dlugo ;/

ja-ika, Ty robilas tez posiew? Jak to sie leczy? Antybiotyk konieczny na bakterie?

Powiem Wam, ze nie sadzilam ze Pola tak duzo rozumie jak do niej mowie. Myslalam ze to jakis przypadek. A ona wyraznie czai jak jej mowie rozne rzeczy. Normalnie reaguje na jakies tam polecenia i probuje odpowadac na pytania tylko jeszcze nie umie mowic

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja dziś nie złapałam i będę próbowała jutro. Godzinę siedziałam z kubeczkiem, Emilka bez śniadania. Wsadzałam jej nóżki do wanny, ale nic to nie dało.
Robiłam ten test z fb, mi wyszedł Singapur
Mi sie udalo, ale bez kitu, czatowalam od 6 rano No hardcore z tym lapaniem..
Stary 2014-10-20, 09:03   #3905
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz oddalam siuski na posiew - wyniki dopiero w czwartek, strasznie dlugo ;/

ja-ika, Ty robilas tez posiew? Jak to sie leczy? Antybiotyk konieczny na bakterie?

Powiem Wam, ze nie sadzilam ze Pola tak duzo rozumie jak do niej mowie. Myslalam ze to jakis przypadek. A ona wyraznie czai jak jej mowie rozne rzeczy. Normalnie reaguje na jakies tam polecenia i probuje odpowadac na pytania tylko jeszcze nie umie mowic

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Mi sie udalo, ale bez kitu, czatowalam od 6 rano No hardcore z tym lapaniem..
ja robiłam tylko ogólne badanie moczu. Tak, dostaje się na to antybiotyk. Jak będziesz miała wyniki posiewu, to będzie wiadomo jaka to bakteria i pod nią można wybrać konkretny antybiotyk

Emilka mi dziś wyszła z łóżeczka Nie mam dwóch szczebelków (tzn mam, ale nie założone, bo brakuje takiego plastiku z jednej strony) Słyszałam z niani, takie stękanie, no ewidentnie się nad czymś skupiała, męczyła. Poszłam zobaczyć co kombinuje, a ona już uciekała z pokoju na raczkach Odsunęła sobie łóżeczko od ściany i wyszła, tylko nie wiem jak Łóżeczko jest na kółkach, a na podłodze panele, także łatwo jest odsunąć
Stary 2014-10-20, 09:08   #3906
Zakorzenienie

Cytat:
ja robiłam tylko ogólne badanie moczu. Tak, dostaje się na to antybiotyk. Jak będziesz miała wyniki posiewu, to będzie wiadomo jaka to bakteria i pod nią można wybrać konkretny antybiotyk

Emilka mi dziś wyszła z łóżeczka Nie mam dwóch szczebelków (tzn mam, ale nie założone, bo brakuje takiego plastiku z jednej strony) Słyszałam z niani, takie stękanie, no ewidentnie się nad czymś skupiała, męczyła. Poszłam zobaczyć co kombinuje, a ona już uciekała z pokoju na raczkach Odsunęła sobie łóżeczko od ściany i wyszła, tylko nie wiem jak Łóżeczko jest na kółkach, a na podłodze panele, także łatwo jest odsunąć

Dziś idę na wyproszona wizytę na 19:40 (najwcEsniejszy termin mieli w środę) do lekarza to pewnie juz cos przepisze.. Zobaczymy. Szkoda ze antybiotyk no ale mus to mus. Pewnie jakis dicoflor sie przy tym przyda.
No i musze opuścić swoją rehabilitację dziś przez ta bezsensu godzinę u pediatry..

W ogóle dziewczyny musze wam powiedziec ze na kilka dni przed rokiem od porodu wreszcie przestała niemal zupełnie bolec mnie dupa - moja kosc ogonowa Alleluja ;D

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Jaika niezła silaczka z Emilki teraz to juz kazdy mebel jej bie ma żartów

Stary 2014-10-20, 09:10   #3907
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle dziewczyny musze wam powiedziec ze na kilka dni przed rokiem od porodu wreszcie przestała niemal zupełnie bolec mnie dupa - moja kosc ogonowa Alleluja ;D

dla kości ogonowej, że dała już spokój

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 09:15   #3908
vea7
Zakorzenienie

Amelcia, Hubcio, Szymon i Piotruś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Sto Lat Kochani

Dużą czekoladę z pomarańczą robi się szybko, czyli idzie do dobrej czekoladziarni
Albo trochę wolniej np. z tego przepisu (chociaz ja poza świeżą pomarańczą lubię dorzucic skórkę własnej roboty i odwracam proporce - więcej ciemnej niż mlecznej... aha, ilości też zazwyczaj na oko i szczyptę kardamonu)
a białą z tego

tassia, bardzo dziękuję za przepis na cielęcinkę - Dziecko pożarło

boja, nie wiem czy z aranżacją pomogę, ale my też mamy łączoną kuchnię z salonem - jedna przestrzeń, więc gdybyś miała jakieś pytania, jak się toto sprawuje, to chętnie odpowiem

kaska, norma Raz, ze domowa waga nie musi by super dokładna i raz zawyży, a raz zaniży, a dwa, że dzieciaki - szczególnie ruchliwe - mają wahania wagi Jeśli Cię to pocieszy, to Janek miał miesiąc spadków, a teraz w dwa tygodnie waga pokazuje 800g zwyżki Pediatra powiedział, że jeśli ma apetyt i waga na roczek mniej więcej się zgadzała (powinien potroi urodzeniową), to się nie przejmowac
Do cc nie kwalifikuje sama wada, ale kilka rzeczy w siatkówce Można miec wysoką wadę, ale zdrową siatkówkę i rodzic naturalnie, a można wady nie miec, a problemy z siatkówką i miec wskazanie
Jak tam w pracy?

Lola

Czaszka, o kurcze, dlaczego tak mało?

policzanka, komplecik... no jakby Ci to powiedziec, żeby nie urazic.... no bardzo, ale to baaardzo nie w moim stylu
Tiul, koronka i "filcowe" gaciochy do mnie nie mówią Za to kołnierzyk ładny - lubię okrągłe kołnierzyki u dzieci

Misia, oj dużo, dużo zdrówka życzę

katarzyna, zmiany, zmiany

motylku, pięknie Ci pospała

Lalala... mamy kolejnego zęba, a Janek "odobraził" się na basen
Z radości wykupiłam mu kolejny karnet

Z wizyty pediatry - Żuk osłuchowo o i ogólnie zdrowy, katar jest pozostałością infekcji wirusowej i może się do 8 tygodni po chorobie utrzymywac
Szczepi jak najbardziej możemy - dla nas optymalny będzie wariant: odra&co+ meningokoki B (kolejna dawka będzie już czterowalentną, bo Bartek będzie do Indii jeździł) a za trzy tygodnie ospa + pneumokoki.

Natomiast spokojnie można by to inaczej pogrupowac - sugestia była, żeby zrobic meningokoki jak najszybciej, potem żywe, a na końcu pneumokoki (z tym nie musimy się spieszy, bo to przypominająca). Ale ja chciałabym miec jak najszybciej odrę z głowy, więc taki system

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:32   #3909
policzanka
Wtajemniczenie

My też wróciliśmy od pediatry i przy okazji zaliczyłysmy wizytę u dermatologa.Lila ma paskudne paznokcie u stóp. Kruche i łamliwe. Dermatolog powiedziała ze nie wie czym to spowodowane . twierdzi ze objawy podobne do łuszczycy. Dała maść i kazała wytrwale smarować. Jezusienku oby to nie była ta chorobamusze koniecznie zasięgnąć opini innego dermatologa.

Vea dziękuję za szczera opinie od zawsze miałam kiepski gust żeby Lila nie chodziła jak mama prawie za każdym zakupem staram się pytać o zdanie blikich
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:41   #3910
vea7
Zakorzenienie

policzanko, o gustach podobno się nie dyskutuje - każdy ma własny Wiesz co, dopóki Młode nie protestuje, możesz ubiera jak chcesz i jak Ci się podoba Dla mnie jedynym na prawdę ważnym kryterium jest komfort dziecka - wybieram rzeczy, w których Jankowi jest wygodnie - nie krępują ruchów, są miękkie, nie mają gryzących metek, z możliwie naturalnych materiałów i takie, które nie zagrażają jego bezpieczeństwu (np. z łatwoodrywalnymi guzikami czy tasiemkami), a czy są ładne czy nie, to rzecz umowna

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-10-20 o 09:50
Stary 2014-10-20, 09:43   #3911
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
papalinko, o gustach podobno się nie dyskutuje - każdy ma własny Wiesz co, dopóki Młode nie protestuje, możesz ubiera jak chcesz i jak Ci się podoba Dla mnie jedynym na prawdę ważnym kryterium jest komfort dziecka - wybieram rzeczy, w których Jankowi jest wygodnie - nie krępują ruchów, są miękkie, nie mają gryzących metek, z możliwie naturalnych materiałów i takie, które nie zagrażają jego bezpieczeństwu (np. z łatwoodrywalnymi guzikami czy tasiemkami), a czy są ładne czy nie, to rzecz umowna
Policznko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 09:52   #3912
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Policznko
Tak jak ja ostatnio biedna ta nasza Poli

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 09:52   #3913
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Policznko
Dziękuję, już poprawione
Swoją drogą coś mnie Papalinka ciągnie, bo w poprzednim poście też próbowałam do niej pisac

WYMIENIĘ

Stary 2014-10-20, 09:53   #3914
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Policznko

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:08   #3915
policzanka
Wtajemniczenie

Oj tam, oj tam mam za swoje. Gdybym sie więcej udzielała pewnie by mnie nie mylono
Stary 2014-10-20, 10:11   #3916
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
My też wróciliśmy od pediatry i przy okazji zaliczyłysmy wizytę u dermatologa.Lila ma paskudne paznokcie u stóp. Kruche i łamliwe. Dermatolog powiedziała ze nie wie czym to spowodowane . twierdzi ze objawy podobne do łuszczycy. Dała maść i kazała wytrwale smarować. Jezusienku oby to nie była ta chorobamusze koniecznie zasięgnąć opini innego dermatologa.

Vea dziękuję za szczera opinie od zawsze miałam kiepski gust żeby Lila nie chodziła jak mama prawie za każdym zakupem staram się pytać o zdanie blikich
Oby to nie łuszczyca

A z tym gustem to chyba żartujesz jak widzę stylizacje Lili to mi szczena opada ostatnio nawet odgapiłam i jej takie geterki - ocieplacze na nóżki kupiłam

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:13   #3917
MsLullaby
Zakorzenienie

A ja znalazłam super kapcie za 5£ i idę dziś kupić takie jakby długie skarpetki ale podeszwa super bo prawie jak skarpetki tyle ze tak nie ciągnie wtedy od podłogi jak w skarpetkach. Ale wytłumaczyłam

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-20, 10:15   #3918
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Oby to nie łuszczyca

A z tym gustem to chyba żartujesz jak widzę stylizacje Lili to mi szczena opada ostatnio nawet odgapiłam i jej takie geterki - ocieplacze na nóżki kupiłam
Dziekowac a te getry to rewelacyjna sprawa! Podciągnie się i nóżki nie marzna
Stary 2014-10-20, 10:17   #3919
MsLullaby
Zakorzenienie

O takie tylko ze szare i inny obrazek byl, pingwinek chyba, jeszcze byly rozowe dla dziewczynki to moze siostrzenicy kupie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-20, 10:23   #3920
policzanka
Wtajemniczenie

O, to nie wiem jakie. Jak kupisz to nam pokaż

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Już widzę mamy podobne z myszką Miki. U nas się nie sprawdziły.a moz ktoś z was chce?z chęcią oddam
Stary 2014-10-20, 10:26   #3921
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
O, to nie wiem jakie. Jak kupisz to nam pokaż

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Już widzę mamy podobne z myszką Miki. U nas się nie sprawdziły.a moz ktoś z was chce?z chęcią oddam
Czemu sie nie sprawdzily? Ja bym nie kupowala ale sama chodze w kapciach bo mieszkamy na parterze i ciagnie strasznie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-20, 10:27   #3922
Isabell12
Zadomowienie

cześć kobietki

wszystkiego naj naj dla Amelki i Hubiego z okazji roczku

dziękuję za życzenia dla Piotrusia
u nas wczoraj impreza roczkowa fajnie minęła - mały był grzeczny i uwaga wczoraj pierwsza noc w miarę super mamy już jedynki i dwójki na górze nareszcie , mam nadzieję że teraz te zębole odpuszczą chociaż na trochę

troszkę was poczytałam , napiszę co pamiętam

kaśka-nie lękaj się, daj znać jak poszło dzisiaj w robocie
misia-zdrówka
jak przeczytałam to co napisałaś o hiszpańskiej służbie zdrowia to mnie poraziło, jak można takie pomyłki popełniać ,dobrze że miałaś tyle szczęścia że wreszcie trafiłaś na kompetentnego lekarza bo jeszcze nie daj bóg leczyli by Cię na cukrzycę ciążową której w ogóle nie miałaś
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:30   #3923
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
O takie tylko ze szare i inny obrazek byl, pingwinek chyba, jeszcze byly rozowe dla dziewczynki to moze siostrzenicy kupie
Amela w takich śmiga, z soxo mamy, fajne bo skórzana podeszwa i się nie ślizga po podłodze i u nas to lepsze niż skarpetki z abs'ami bo te cały czas "się ściągają" a te skarpeto-kapcie się dobrze trzymają na nodze

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:30   #3924
Isabell12
Zadomowienie

Szymuś sto lat roczniaku

poli daj znać jak zadziałają te kąpiele

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-10-20 o 10:34
Stary 2014-10-20, 10:31   #3925
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu sie nie sprawdzily? Ja bym nie kupowala ale sama chodze w kapciach bo mieszkamy na parterze i ciagnie strasznie
U nas Pola poki co chodzi tylko przy meblach i z pchaczem ale te papucki tez u niej sie nie sprawdzaja. Ciagle jej spadaja z nozek. Nie wiem czemu.

Widzialam extra papcie w decathlonie. Za 70 zł. O takie jak w zalaczniku. Widzial ktos? Ma ktos?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8053.jpg (122,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-10-20, 10:31   #3926
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też się nie sprawdziły. Non stop zjeżdżały ze stópek i Bartek je bardziej ciągnął niż nosił

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:31   #3927
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Amela w takich śmiga, z soxo mamy, fajne bo skórzana podeszwa i się nie ślizga po podłodze i u nas to lepsze niż skarpetki z abs'ami bo te cały czas "się ściągają" a te skarpeto-kapcie się dobrze trzymają na nodze
my też takie mamy i tak samo jestem z nich bardzo zadowolona, i zdecydowanie tak jak piszesz lepsze sa od skarpetek z abeesami także polecam
Stary 2014-10-20, 10:33   #3928
Zakorzenienie

Cytat:
widać u każdego sie sprawdza co innego, chyba pozostaje samemu wypróbowac
Stary 2014-10-20, 10:33   #3929
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
U nas Pola poki co chodzi tylko przy meblach i z pchaczem ale te papucki tez u niej sie nie sprawdzaja. Ciagle jej spadaja z nozek. Nie wiem czemu.

Widzialam extra papcie w decathlonie. Za 70 zł. O takie jak w zalaczniku. Widzial ktos? Ma ktos?
bardzo fajne, czy ta podeszwa to jest taka antypoślizgowa, bo jakoś nie mogę się dopatrzeć,
Stary 2014-10-20, 10:36   #3930
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
my też takie mamy i tak samo jestem z nich bardzo zadowolona, i zdecydowanie tak jak piszesz lepsze sa od skarpetek z abeesami także polecam
To chyba ja kupiłam jakieś felerne.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości