|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Indra - ja myśle że mąż ma prędzej spadki nastroju i lekkie stany lękowe (czasem go chwytają) niż depresje. (choć ja w sumie też tak czasem mam ale on pierwszy raxz coś w ogóle wspomniał w tym guście - zawsze był pewny że on sobie ze wszystkim poradzi, że trzeba twardo stąpać po ziemi a nie się użalać nad sobą) też mam w rodzinie osoby w konkretnej depresjii i tak jak piszesz to ciężka i trudna choroba.
ale mimo wszystko musze być czujna - u tej jednej osoby z mojej rodziny na początku były tylko takie drobiazgi, chęć rzucenia wszystkiego w cholere itp... druga osoba w związku to olała i po kilku miesiącach skończyło się nagle w szpitalu i na trudnym leczeniu :-(
|
#2282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że chociaż z 3kg ważyć będzie, więcej mi do szczęścia nie trzeba.Cytat:
![]() Pewnie Cię te porodowe myśli bardzo dręczą, stąd porodowe sny. Cytat:
![]() Powodzenia na dzisiejszych wizytach, dziewczyny!
|
|
#2283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bez zmian, a o twardnieniu nawet nie słyszałam, na pewno będzie dobrze
|
|
#2284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
O wilku mowa... właśnie zadzwonił do mnie Pan ze sklepu z wózkami. W piatek odbiór
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Frau, Mgds dziękuję za uspokojenie... nakręcam się pozytywka ![]() a o tym zatkaniu nie pomyślałam.... ma to sens Więc tak źle ze mną na szczęście nie jest
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje cyce są większe niż zwykle ale miękkie, jak nacisnę sutek to cieknie, ale pokarm pewnie pojawi się po porodzie. Niestety, ale po pierwszej ciąży moje piersi zrobiły się z lekka sflaczałe, w Słonecznym Patrolu juz nie zagram
![]() Futbolowa, mi się wydaje, że niektórzy z zazdrosci tak gadają, serio, dziecku nie może być za ciasno, masz brzuch jaki masz i tyle, tylko się cieszyć, zawsze to trochę wygodniej, przecież sobie go nie napompujesz. Ja w pierwszej ciąży miałam dość mały, teraz też taki średni, dziecko rośnie, ilość wód prawidłowa. Nie martw się
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Keithlyn, ojj czasami niewiele brakuje do zalamania się ;/ ale mąż moze bedzie za tydzien na kilka dni, to moze mi sie poprawi...
Ale tez juz dzieci nie chce ze wzgledu na to jak indra mowi, wykształcenie, wychowanie, kazdy chce cos tym dzieciom zapewnic, a i miec jakies swoje zycie dwójeczka jest wystarczająca. Co nie zmienia faktu, ze obie ciąże ciezkie do zniesienia psychicznie i fizycznie ;/
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-10-20 o 11:31 |
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wieksze piersi, ale miekkie
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
Robił któraś z was to ciasto z mikrofalówki w 5 minut, ale z przepisu z internetu a nie z paczki? Mam ochotę na murzynka i coś czuję, że i tak walnę całą blachę, ale tak bym zjadła kubek, a tak to z pół blachy
![]() Moje cycki też są mięciutkie, a jak ścisnę sutki to coś wypływa, ale raczej jeszcze nic nie cieknie. Futbolowa przecież widziałaś mój brzuch w klubie, a gadałam o nim z lekarzem i mówi, że wszystko jest w porządku także zero stresu z tego powodu. Manieczka zdrówka!
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
witam się poweekendowo
Nasze wątkowe dzieciaczki są śliczne Beata gratulacje esti współczuję Ci sytuacji z pracą zanim zaszłam w drugą ciażę, dyr tak się uwzięła na mnie (nie będę przytaczać szczegółów bo to nieodpowiednie miejsce), że z mężem podjęliśmy decyzję o drugim dziecku... teraz mam spokój ale się tam nie pokazuję i dyr jak mąż zawozi l4 jest fałszywie uprzejma i zatroskana o mnie będę szukać czegoś innego, ale jak nie zznajdę, a łaskawie będzie mi chciała dac kolejną umowe to będę musiała tam wrócić w ogóle od kilku dni zaczęłam normalnie funkcjonować (już nie leżę) i wychodzić z domu a skurcze przystopowały dzisiaj koncze 37tc i chciałabym już na dniach urodzić już mam tak duży brzuch, że pęka mi skóra nad pępkiem i strasznie szczypią te rozstępy.... smarowanie niewiele dajeCytat:
|
|
|
|
|
#2294 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam w trakcie przed ciążą miałam pakiet 4 laserów za 200pln, ale wykorzystałam tylko 3 bo na 4 termin już w ciąży byłam. U mnie tamzawsze był busz nieprzenikniony i zarost aż po wew stronę ud. Teraz jest znacznie lepiej, choć hormony ciążowe spowodowały odrost włosków. Po ciąży na 100% dokończę, bo wstyd na basen wychodzić.Cytat:
Cytat:
Pytałaś o deklaracje. Więc generalnie deklaracje są 3 dla kobiet i 2 dla facetów. Kobieta: położna środowiskowa, pielęgniarka środowiskowa i lekarz rodzinny. Chłopcy po urodzeniu do 6 tyg życie też są pod opieką położnej, tej co kobieta a potem tylko pielęgniarka. Każdą deklaracje możesz złożyć w innej placówce, jeżeli takie jest Twoje życzenie. Moi chłopcy należą do przychodni w K-cach, ale żadna pielęgniarka ani położna nie przyjdą z wizytą domową z tamtej przychodni, więc musiałam poszukać czegoś lokalnie. Położna - warto się do niej zapisać przed porodem, aby przyszła na wizyty patronażowe. Lekarz chyba dopiero po porodzie lub jak masz już pesel, ale nie wiem na 100. Generalnie obywatel polski do 18 roku życia mazapewnioną bezpłatną opiekę lekarską, choć nie każda przychodnia to prawo respektuje. Fajnie się macie. Ja od samego patrzeniana frytki tyję ze 2 kg. Bez względu na ciążę, ale teraz to już szał ciał.... |
|||
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam tylko takie z mikrofali na dietę Dukana, jest z otrębami i można dać kakao, wychodzi jedna porcja.
Zastanawiam siię jakbym w taką pogodę jak teraz urodziła, to jak ubrać dziecko na wyjście ze szpitala, kombinezon to za dużo, upoci się, jest kilkanaście stopni, choć pochmurnie, troszkę wieje. Zapomniałam wszystko.
|
#2296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze jesteśmy w dwupaku. Oby te kilka dni przetrzymac.... Druga noc z rzędu to spanie po 2-3h... I nie czuje sie śpiąca. Moze to stres.... Jeszcze imię nie wybrane!!!! Aaaaa!!!!
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w ogole nie biore kombinezonu na wyjscie, normalnie zaloze getry i skarpetki takie grubsze, bodziak na krótki, koszulka i kurteczke mam taką grubszą plus bawełniana czapka...
|
#2298 |
|
Rozeznanie
|
Pytanko
(mam umowe na czas nieokreślony ) jeżeli chciałabym wrócić do pracy po pół roku... to opłaca i się wziąć wpierw 100%..potem 60% ? czy ZUS mnie potem z tego porozlicza i każe oddać po 20% z każdego miesiaca...? czy drugie pół roku mąż musi wykorzystać ? i wtedy będzie miał 60 % ? (ciekawe...a jak mu nie przedłużą w lutym umowy)... a będzie w trakcie urlopu..to co wtedy..przerwany jest urlop rodzicielski/macierzyński ? |
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepiej jak jeszcze obok jest mąż, który schudł ostatnio parę kilo i nasz piesior, który wygląda jak anorektyk [weterynarz mówi, że taka jej uroda] - to już w ogóle pełen obraz nędzy i rozpaczy Że męża głodzę też ciągle słyszę, a on po prostu gdy mnie poznał przytył 15kg [dwa obiady, dwie kolacje - wiadomo, że musiało się to gdzieś ulokować] i teraz nareszcie wraca do dawnego stanu ![]() A jeżeli chodzi o zrzucanie... Nie mogę się doczekać kiedy już będę mogła ćwiczyć ![]() Przy czym nawet nie mogłam sprawdzić czy waga mi odpowiada, bo teraz dźwigać czegoś takiego raczej nie wolno ![]() No i co parę dni otwieram sobie pokój, do którego zapakowaliśmy resztę moich skarbów: fitballa, worek bokserski, twistera, poduszkę do pilatesu, rolki, łyżwy, obciążniki i hantle - i tak sobie tęsknie spoglądam. Deska do Wii Fit też gapi się na mnie oskarżycielsko, że się z nią nie zadaję ![]() No kurczę, czego jak czego, ale ruchu brakuje mi przeokrutnie. Mam nadzieję, że po porodzie dość szybko można do aktywności wrócić, bo już wariuję, a tu jeszcze w listopadzie moje imieniny i mi małż obiecał jakieś fajne gry ćwiczeniowe na PS3
|
|
#2301 |
|
Przyczajenie
|
no tak tylko ja nie wiem gdzie te metale mają się "trzymać". Kombinuję na różne sposoby ale mi nie wychodzi. W instrukcji jest mowa o prowadnicach i tu pewnie tkwi mój problem bo ja nie wiem jak wyglądają te prowadnice. Może dałabyś radę zrobić mi zdjęcie środka gondolki?
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to skończyłyśmy dziś 36 tydzień. Jeszcze trochę i moja Buła będzie całkiem wyrosnieta. |
|
|
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
olya jesteś w szpitalu? na bank pisałaś a przegapiłam..
sloneczko ja robiłam ostatnio to z kubka i mi pięknie wyrosło ale mnie nie zadowoliło wolę coś lepsiejszego. Wczoraj najadłam się krówek, ogórasów kiszonych, potem paprykę zjadłam i banana skończyło się na 2 wizytach w kiblu..łudziłam się że mnie czyści przed porodem ale tż stwierdził ,ze gdyby on takie rzeczy jadł tez by go czyściło. kuchnia wysprzątana na błysk idę poprasować póki wena została.
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inaczej nie jestem w stanie zrobić
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa mi tez tęskni do ćwiczeń......marzę aby wskoczyć w strój neoprenowy i upocic się jak świnka na orbitreku
![]() No i moja miłość kręcenie hh w końcu kupilam profesjonalne na zamówienie 2 kg i jestem zadowolona -kolko jest w całości wiec nie ma szans się rozleciecU mnie gondolke małż składał wiec nie pomoge
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam sie do fryzjera na 30.10 bo trzeba jakoś na porodówce wygladac
a tak poważnie to potem pewnie nie będzie jak wiec trzeba korzystać poki można.Z tymi brzuchami to wiecie, przy małym głodzi sie dziecko, przy dużym obżera czekolada... Nie ma co ludzi słuchać bo im zawsze coś nie pasuje. |
|
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kcouki za wszystkie dziejeze wizyty
![]() Wozek mam zlozony, Tz zlozy jakis czas temu, zeby sie wietrzyl Noc mialam calkie niezla, bez zgagi, bolu, tylko pare wizyt w toalecie, oby tak dalej
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio uslyszalam w sklepie od jednej pani jaka to gruba jestem
i mam gruby brzuch![]() No hellol końcówka ciąży.....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

Mam nadzieję, że chociaż z 3kg ważyć będzie, więcej mi do szczęścia nie trzeba.
całe wesele w szpilkach
obyś nie musiała brać tego antybiotyku 
za uspokojenie... nakręcam się pozytywka 

23.06.2011
01.06.2013

będę szukać czegoś innego, ale jak nie zznajdę, a łaskawie będzie mi chciała dac kolejną umowe to będę musiała tam wrócić 

w końcu kupilam profesjonalne na zamówienie 2 kg i jestem zadowolona -kolko jest w całości wiec nie ma szans się rozleciec