Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 10:30   #181
kordelka85
BAN stały

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

W ksiazeczce coazy mam tak jak belly best friend wiec taki przyjelam.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:35   #182
mandy27
Raczkowanie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
Ewunia - a wstawisz chociaż jedno zdjęcie z sesji tutaj? Może być nawet bez twarzy

dorotka - za zakupy:

kocuro88 - a mnie jakoś wyjątkowo się nie spieszy i nie mam ciśnienia. Ja raczej nie będę testować. Na razie to mnie kłuje w boku, a silny okresowy ból brzucha miałam w piątkową noc - myślałam, że się skręcę

guerka - czasami też odnoszę takie wrażenie, że miesiąc za miesiącem mija szybko, a tu nic

mandy - jak się czujesz? kiedy idziesz do lekarza w końcu?
Czuje się całkiem dobrze taka konkretną wizytę będę miała 7listopada i wtedy wszystko się wyjaśni
Stary 2014-10-20, 10:37   #183
aneczka2238
Zakorzenienie

Ja dzisiaj się zajęłam sprzątaniem, ale już mnie brzuch boli, więc na dzisiaj starczy Wstawię obiad i zacznę nadrabiać, odpisywać i pooglądam zdjęcia
Moje tez dodane

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:43   #184
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj się zajęłam sprzątaniem, ale już mnie brzuch boli, więc na dzisiaj starczy Wstawię obiad i zacznę nadrabiać, odpisywać i pooglądam zdjęcia
Moje tez dodane
Cudny
Stary 2014-10-20, 10:46   #185
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

zaraz udostępnie. Na razie czekam na owu i się zastanawiam czy ten zastrzyk juz zadziałał czy jeszcze nie.

Jaką miałaś operacja? Tarczyca?
Ostatnio koleżanka była po monitoringu i wg usg była po owu a na wykresie 2dni później.
Tak tarczyca w maju miałam całą usuwaną. Ot taka kolia

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
moj maz wczoraj ogladal program o porodach i stwierdzil ze on jednak nie chce byc przy porodzie (wczesniej ja nie chcialam zeby byl bo za dobrze go znam i siebie tez jak mnie cos boli wole byc sama) bo jakby zobaczyl jak cierpie to moglby lekarza uszkodziic ... a dzisiaj zanim wyszedl do pracy mnie rozczulil bo akurat wstalam siku a on mnie zatrzymal, przytulil sie i powiedzial zebym zawsze byla przy nim bo on mnie tak bardzo potrzebuje i ppotrzebuje mojej bliskosci i boli go to ze mamy tak malo czasu dla siebie...
męzio romantyk

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny U mnie synek wstał z chrypa i zakaslal takim kaszlem od krtani więc został w domu i się nudzi bo bardzo był zawiedziony że został w domu U mnie plamienie ustąpiło rozmawiałam też że swoim lekarzem i w środę nam podjechac po receptę a dokładniejsz wizyta ma być dopiero 7listopada Mąż zaś pojechał z córka do łodzi z tym złamanym zebem. Życzę Wam miłego dnia
a co to córcia wykombinowała? Zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Nie martw sie mi w pierwstzej nic nie uroslo tez.Zazdroscilam jak laski pisaly<ze maja takie wielkie cyce ze musza namioty kupowac.
Ja bez ciąży mam duże i bardzo mi to przeszkadza

Cytat:
Ale ja mam ochote na sledzia, mowilam mezowi, zeby kupil, a on ze sledz w domu jest, no i zjadlam wczoraj a dzisiaj nie mam
widziałaś może są tzw. śliedziki na raz z Lisnera mój Tż jadł i mówi, że super

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:01   #186
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Ja bez ciąży mam duże i bardzo mi to przeszkadza

widziałaś może są tzw. śliedziki na raz z Lisnera mój Tż jadł i mówi, że super
To oddaj troche

Nie wiem czy w niemczech sa takie sledziki, ale ja chyba kazde wetne.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:57   #187
Franka321
Zadomowienie

Annasar ale jaja Dorotka

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

mikusha dziekuje
Ewus
Zanetka powiem Ci ze myslalam o tym pewnie byn sie zgodzila bo go kocham i wiesz ze ciezko odejsc jak sie kocha.ciagle sie czeka na poprawe... ehh skomplikowane to.
Dzisiaj ma super podejscie do mnie... ja nie wiem co z nim jest nie tak...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

mandy oby synek wyzdrowial... i mam nadzieje ze plamienia juz nie powroca

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

sledzia tez bym zjadla ale takiego zwyklego calego...albo matiasa w smietanie z cebulka.
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 11:58   #188
kasica_89
Raczkowanie

Witam się i ja w nowym wątku

Mandy
moje gratulacje !!! spokojnej ciąży
super, że kolejne II kreseczki się posypały i mam nadzieję, żę to tylko początek wysypu na nowym wątku

Karolinka jak piszesz o tych kopniaczkach to już sama się doczekać nie mogę Cieszę się, że ze szwagierką doszło do cichego pojednania i mam nadzieję, że tak już zostanie

u nas w sobotę byli Ci znajomi co tak bałam się jej powiedzieć i muszę powiedzieć, że tak średnio sympatycznie...

India wow, super, że pęcherzyki tak ładnie urosły: oklaski: teraz mocno trzymamy kciuki ja miałam dostać pregnyl, ale dopiero kiedy gin by zobaczył na monitoringu, że pęcherzyki nie pękały same

Agolandia w końcu do nas wróciłaś bo już się tak martwiłyśmy o Ciebie, ale dobrze, że już jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz i wszystko już będzie w porządku u Ciebie

Franeczko kochana Madziu, spóźnione ale szczere życzonka.. wszystkiego co najpiękniejsze i najszczersze, księcia z bajki i prawdziwej miłości i braku jakich kolwiek problemów

a naszyjnik bardzo ładny.. no i kino... mam nadzieję, że idzie wszystko w dobrym kierunku

Żanetko Ty wiesz jak Ci tutaj kibicujemy zobaczysz, dziewczyny mają rację, że do końca roku to będziesz na ciążowe mdłości narzekała

Koliberku ale słodki Twój tz wiesz co może faktycznie myśli, że po narodzinach maluszka on zejdzie na boczny tor, ale myślę, że sam tak zakocha się w maluszku, że ani przez chwilę tak nie pomyśli, że kochasz maluszka bardziej, a jego już nie

Aniu Annasar ojeja, ale newsem nas tutaj zaskoczyłaś.. chcesz to jeszcze sprawdzić u jakiegoś ginekologa?

lecę nadrobić klub

Edytowane przez kasica_89
Czas edycji: 2014-10-20 o 11:59
kasica_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:12   #189
kocuro88
Zakorzenienie

Franeczko domyslam się że jest Ci cięzko ale nie może być tak że da Ci prezent zaprosi do kina i już jest ok.
przez ostatnie dni a nawet tygodnie to więcej przepłakałas przez niego - i niech On nie myśli że tymi kilkoma gestami zapomniałas o tych wszystkich przykrościach

Kasiu szkoda że wizyta znajomych średnio sie udała.
Stary 2014-10-20, 12:14   #190
Franka321
Zadomowienie

Kasiu
Zanetko no ja wiem
Stary 2014-10-20, 12:15   #191
Meliska86
Wtajemniczenie

Kasia to co obrazili się ?

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Kasia a kiedy ty będziesz focić z nami ?
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 12:18   #192
Franka321
Zadomowienie

Kurde mogl mi nie kupowac tego prezentu. Teraz musze myslec co mu kupic :P

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

bo on ma 26 pazdziernika

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Myslalam o takich syropach smakowych do kawy ale to i tak musze kupic Sobie
Stary 2014-10-20, 12:24   #193
kasica_89
Raczkowanie

Karolinka no chyba muszę się do focenia przymierzyć bo w sobotę zaczęłam 13 tydzień, ale zdaje mi się, że ten mój brzuś to rano mały, a potem w miarę upływu dnia czym więcej piję i jem to się powiększa, a rano znowu znika
może przymierzę się do tego w sobotę, albo jutro

a jak w pracy, uczysz już tą nową dziewczynę?
pytam tak z ciekawości bo za mnie też ma ktoś przyjść na zastępstwo i nie wiem czemu ale wydaje mi się to takie wkurzające tłumaczyć komuś coś po 10 razy, jak samemu się w tym siedzi chyba wredota ze mnie się zrobiła
w ogóle hormony mi buzują... bo w sobotę zrobiłam tz awanturę przy znajomych, że pies strącił szklankę ogonem i jest plama, a on nie zauważył, a ja myłam popołudniu podłogę... masakra... nie wiem co mnie napadło... a wczoraj wieczorem rozryczałam się i zaczęłam łkać bo oglądałam film i skończył się tak smutno, że nawet się nie spodziewałam i łkałam jak dziecko

no dziewczynki wizyta znajomych tak średnio, ja tam w ogóle tematu nie zaczynałam bardziej na początku wizyty pytałam co u nich... ale jak jej tz podszedł do mnie, żeby mnie wycałować i pogratulować to widziałam jej minę.. a ona tylko skomentowała " ja już nie muszę, bo gratulowałam przez telefon"... no i generalnie w trakcie imprezy robiła nam jakieś dzikie komentarze i uwagi takie nie przypiął nie przyłatał... że jak ja wrócę do pracy... że chyba ciężko mi będzie z wózkiem z 2 piętra zejść... w końcu, że nie karminy psa bo tak schudł.. i że wogóle takiego dużego psa to szkoda do bloku bo się męczy... a mamy golden retrievera, który ma być psem rodzinnym, a nie do joggingu i takie różne przytyki...

Franeczko hmmmm... to może jakiś perfum?

Edytowane przez kasica_89
Czas edycji: 2014-10-20 o 12:28
kasica_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:40   #194
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
To oddaj troche

Nie wiem czy w niemczech sa takie sledziki, ale ja chyba kazde wetne.
żeby to tak szło za dzieciaka jadło się kromki bo niby od nich mówili że rosną a teraz to bym nawet skórki nie zjadła jeszcze przytyłam i pierwsze co to cyce ostatnio ciotka pytała czy w ciąży nie jestem ale uwaga nie jem po 18 i ćwiczę 30min i schudłam 1kg

Cytat:
Napisane przez kasica_89 Pokaż wiadomość

no dziewczynki wizyta znajomych tak średnio, ja tam w ogóle tematu nie zaczynałam bardziej na początku wizyty pytałam co u nich... ale jak jej tz podszedł do mnie, żeby mnie wycałować i pogratulować to widziałam jej minę.. a ona tylko skomentowała " ja już nie muszę, bo gratulowałam przez telefon"... no i generalnie w trakcie imprezy robiła nam jakieś dzikie komentarze i uwagi takie nie przypiął nie przyłatał... że jak ja wrócę do pracy... że chyba ciężko mi będzie z wózkiem z 2 piętra zejść... w końcu, że nie karminy psa bo tak schudł.. i że wogóle takiego dużego psa to szkoda do bloku bo się męczy... a mamy golden retrievera, który ma być psem rodzinnym, a nie do joggingu i takie różne przytyki...
nieładnie ze strony koleżanki, chyba jakoś nie może przełknąć twojej ciąży szkoda żeby znajomość się rozpadła przez takie teksty. Mam nadzieję, że przemyśli swoje zachowanie i przeprosi

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:40   #195
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Cześć Aguś

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Witam się i ja w ten deszczowy dzień.Nocka okropna a to wszystko przez pieroga ,ktorego zjadłam przed snem
Ale zgaga, czy bezsenność czy coś innego?

Cytat:
Napisane przez mikusha Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym watku
Wracam na dobre
Akurat wczoraj o Tobie myślalam Super że wróciłaś

Cytat:
Ja nie czulam tej igly wogole, poza tym to juz mi mogli wbijac gdzie tylko chcieli.
Bez bolu to calkiem nie bedzie, misi byc 4 cm rozwarcia co najmniej wiec do tej pory boli. Ja dostalam na 5ciu i zajelo mi to 6 godzin.
Ja przy 4 cm nie miałam pojęcia o porodzie... Zresztą przy 8 też. Więc w moim przypadku, gdybym dowiedziała się trochę wcześniej i można by było wziąć to by się obylo bez
Niestety boję się że sytuacja się teraz powtórzy i nie zdążę dojechać A mam ok. 30km i droga taka... średnia...

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Ja spałam z małą w szpitalu razem w łóżku bo jak ją raz wzięłam to ona nie chciała juz potem spać w tym pojemniku. Głupia prawie 3 doby nie spałam,a teraz to chętnie bym zrobiła jak Aneczka zeby oddać na noc i sie wyspać tylko ze pewnie nie dałabym rady, przy drugim tez pewnie zamiast spać bede jak debil sie wpatrywać zakochanymi oczami w dziecko jak śpi
U nas nie można było dziecka do łóżka, bo polożne obawiały się że zaśniemy i dziecko spadnie... Więc jak i tak miał być w tym "łóżeczku" to wszystko jedno czy kolo mnie czy u pielęgniarek U mnie instynkt obudził się chyba po powrocie do domu, wcześniej było z tym tak nie do końca

Cytat:
Atak wogole to witam w piatym miesiacu.
O jaaaaa, ale leci. Gratulacje
Ja liczę tak jak Ewunia, pełne miesiące od OM, żeby uniknąć zastanawiania się czy wg tego czy tamtego kalendarza liczyć

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
Aniu nie chce robić ci kłopotu zamiast lecieć na pocztę odpocznij

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Cudny
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kasica_89;48597388[B
][/B]

Przykro mi Rozumiem że jest jej trochę żal, że nie jest w ciąży, no ale takie docinki Nie martw się

a co do płaczu, to ja nawet na reklamie Ikei potrafiłam płakać na początkach

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 12:46   #196
dorotape1987
Wtajemniczenie

a mnie cosik polozylo
kordelka sledzik ja ez mam smaka kupilam dwa koreczki z warzywami a rano wszamalam chlebus z najzwyklejsza mielonka i ogorem kiszonym
ja licze wedlug om a ten ostatnio to dojdzie do 9go miecha
jeeejciu dopiero wstalam niewiemvco komu
Stary 2014-10-20, 12:51   #197
Meliska86
Wtajemniczenie

Kasia nie mam jeszcze nowej osoby niby miała być ale z racji oczywiście jak zwykle kosztów nie może przyjść od połowy miesiąca tylko dopiero od 3 listopada
dlatego od środy do 3 listopada będę home office bo muszę poczekać na nową baterię bo mi się laptop spierdzielił
a ja nie mam nic przeciwko uczeniu kogoś nowego wiem jak sama się uczyłam i wiem że to wkurzające ale ja z racji tego że kiedyś uczyłam w szkole to jest mi łatwiej i wydaje się że mam do tego taki dryg Zresztą już raz to przeszłam więc i tym razem dam radę tak mi się wydaje.
mam nadzieje, że będzie jakaś w miarę kumata

to strasznie nie fajnie z tą koleżanką. Pewnie to zazdrość, ale wydaje mi się że powinna przyhamować ... takie przytyki są strasznie irytujące

a ja wczoraj płakałam przy serialu

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:

hahah padłam
Córcia
Stary 2014-10-20, 12:52   #198
dorotape1987
Wtajemniczenie

kordelka gratki jeeezu jak ten czas zapierdziela
kasiu wspoczuje takich znajomych ehhhhh nie jestem tego w stanie zrozumiec...
Stary 2014-10-20, 13:00   #199
kocuro88
Zakorzenienie

Kasiu a wczesniej też tak się czepiała różnych rzeczy?
to sa właśnie "znajomi"

ja dziś do 16.15 bo musze odrobić te wyjście czwartkowe
a jutro znowu sie spóźnie
Stary 2014-10-20, 13:04   #200
Meliska86
Wtajemniczenie

licząć od OM to .... ja już od 3 dni jestem w 5 miesiącu

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

a bo Żanetka ty jutro będziesz oglądać co tam wyhodowałaś
Córcia
Stary 2014-10-20, 13:09   #201
kocuro88
Zakorzenienie

dziewczyny przy Was czas jakby przyspieszył
Stary 2014-10-20, 13:35   #202
Franka321
Zadomowienie

Kasia,niefajnie sie zachowala kolezanka...
Perfum mu nie kupie bo ma cala szafke perfum.bizuterii nie nosi... nie wiem...

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

w ogole powiem wam ze jak on mi dal ten lancuszrk z ta zawieszka to zaczal komentowac zr booze jaka apart ma przebitke to tamto. Pytam go dzisiaj ile zaplacil za spodnie i kurtke ktore sobie dIsiaj zamowil... razem 410 zl heh
Stary 2014-10-20, 13:58   #203
izasalamon
Wtajemniczenie

kasica89 - szkoda, że koleżanka nie potrafi się cieszyć z Waszego szczęścia... Ale docinki to mogłaby sobie darować

kocuro88 - jutro idziesz oglądać pęcherzyki?

A mnie jak brzuch kłuł z lewej strony, to teraz przerzucił się na prawą Muszę iść chyba na USG jamy brzusznej, bo tak nie może być
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 14:14   #204
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Aguś

Ale zgaga, czy bezsenność czy coś innego?

Akurat wczoraj o Tobie myślalam Super że wróciłaś

Ja przy 4 cm nie miałam pojęcia o porodzie... Zresztą przy 8 też. Więc w moim przypadku, gdybym dowiedziała się trochę wcześniej i można by było wziąć to by się obylo bez
Niestety boję się że sytuacja się teraz powtórzy i nie zdążę dojechać A mam ok. 30km i droga taka... średnia...

U nas nie można było dziecka do łóżka, bo polożne obawiały się że zaśniemy i dziecko spadnie... Więc jak i tak miał być w tym "łóżeczku" to wszystko jedno czy kolo mnie czy u pielęgniarek U mnie instynkt obudził się chyba po powrocie do domu, wcześniej było z tym tak nie do końca

O jaaaaa, ale leci. Gratulacje
Ja liczę tak jak Ewunia, pełne miesiące od OM, żeby uniknąć zastanawiania się czy wg tego czy tamtego kalendarza liczyć

Dziękuję

Przykro mi Rozumiem że jest jej trochę żal, że nie jest w ciąży, no ale takie docinki Nie martw się

U mnie też "nie było mozna" ale to moje dziecko a nie pielęgniarek
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:14   #205
kocuro88
Zakorzenienie

Iza tak jutro idę do gin sprawdzic czy wszystko ok
czy sa jakieś pęcherzyki

a może to cie kłuje bo coś tam rosnie
Stary 2014-10-20, 14:16   #206
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Iza tak jutro idę do gin sprawdzic czy wszystko ok
czy sa jakieś pęcherzyki

a może to cie kłuje bo coś tam rosnie
Wątpię, bo kilka dni kłuło z lewej, a teraz z prawej, więc nie sądzę, żeby się przeniosło z jednej strony na drugą

A teraz już mam kłująco-pulsujące uczucie w całym dole brzucha Masakra jakaś. Idę się chyba zaraz położyć.

Edytowane przez izasalamon
Czas edycji: 2014-10-20 o 14:18
Stary 2014-10-20, 14:23   #207
kocuro88
Zakorzenienie

a tam Iza marudzisz

ale w środe testujesz ??
Stary 2014-10-20, 14:26   #208
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
a tam Iza marudzisz

ale w środe testujesz ??
Jak już coś, to w czwartek. Ale jeśli @ się nie pojawi w środę, to chyba wszystko będzie jasne. Przynajmniej tak mi się wydaje

Ale czuję suchość, więc pewnie @ przyjdzie
Stary 2014-10-20, 14:45   #209
dorotape1987
Wtajemniczenie

to czekamy do czwartku moze cosik kielkuje
Stary 2014-10-20, 15:00   #210
mikusha
Raczkowanie

Aneczka goscie wlasnie pojechali.caly tydzien mialam w dup*e motorek. Teraz moge odpoczywac i czesciej zagladac na forum.
U mnie nowy cykl i nowa nadzieja. Juz trzeci z ziolkami. Za pare dni zacznie sie owulka

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Pod warunkiem ze do niej dojdzie.wiem ze bole ani test owu nie swiadcza ze ona jest ale mam taka nadzieje. Jesli i tym razem sie nie uda to pod koniec listopada zaczniemy badania.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości