Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 14:21   #4171
bachara
Rozeznanie

GG do bachara
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Piątek 12.09.2014
Rano wybraliśmy się z TŻtem na spowiedź. Po spowiedzi do domu po wszystkie rzeczy na wesele, zawieszki na alko, tablice z usadzeniem gości, nagrody za konkursy itp. Na Sali ustaliliśmy jeszcze kilka szczegółów w wystroju sali no i przećwiczyliśmy kilka razy pierwszy taniec, który oczywiście nie chciał nam wyjść.
Potem obiad, ogarnianie domu i czekanie na sąsiadów i znajomych, którzy zaczęli się schodzić około 16 na trzaskanie. Sprzątaliśmy tą porcelanę do 22 praktycznie bez przerwy od 17…uzbierało się tego ponad 150 kilo….masakra na samo wspomnienie.
Szybka kąpiel i spać…..

Edytowane przez bachara
Czas edycji: 2014-12-03 o 13:28
bachara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:25   #4172
bachara
Rozeznanie

GG do bachara
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Sobota 13.09.2014
Po wysiłku przy sprzątaniu całą noc spałam jak dziecko…Obudziłam się o 8 a na 8.30 fryzjera miałam, więc nic nie jedząc umyłam włosy i w drogę. Fryzura zajęła około godziny, po mnie do fryzjera wybrała się reszta a ja wróciłam do domu i w końcu zjadłam śniadanie…później zabrałam się za robienie makijażu….wyszedł prawie idealnie (prawie – bo zawsze mogłam coś zrobić lepiej). Kiedy moja siostra z mama wróciły od fryzjera w domu zaczął się niezły maraton….generalnie kiedy Pan Młody przyjechał pod mój dom nikt nie był jeszcze gotowy…ale to nie było moje opóźnienie tylko on za wcześnie przyjechał od umówionej godziny wszystko było zapięte na ostatni guzik
Młody musiał mnie wykupić , dostałam w ramach wykupin kolczyki do ślubu, piękne Przy błogosławieństwie nikt nie płakał ani się obejrzeliśmy i trzeba było jechać do kościoła. Po drodze mieliśmy kilka bram ale pod kościołem okazało się, że w domu komuś zegarek źle chodził i ,że jesteśmy dobre 20 minut za wcześnie….na szczęście dzięki kierowcy czas minął bardzo szybko no i się zaczęło…
Kościół był ślicznie ustrojony na biało – zielono. Było dużo znajomych. Cała ceremonia była piękna . Pani organistka spisała się na medal. Ksiądz także, msze poprowadził dość sprawnie , nie dłużyła się. Do tego stopnie ,że ani się nie obejrzałam a już byłam mężatką
Wesle było świetne. Zdecydowanie najlepsza impreza w życiu…szkoda, że tak szybko minęła. Wszyscy byli pod wrażeniem sali, jedzenia, naszego wyglądu i co dla mnie najważniejsze DJ-a. Jako podziękowanie dla rodziców mieliśmy mini recital śpiewaczki ,teściowa kocha te klimaty, za co również dostaliśmy wiele pochwał nie tylko od starszej części gości. Impreza trwała do 4. Goście tak się rozkręcili ,że to DJ musiał kończyć zabawę. A następnego dnia były jeszcze poprawiny …..ale o tym nie mam co pisać

Edytowane przez bachara
Czas edycji: 2014-12-03 o 13:29
bachara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:20   #4173
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Mysza, z jednej strony to dobra opcja, bo nie zapłacisz niepotrzebnie za pralnię jeśli nikt nie kupi sukni. ale z drugiej strony plamy się utrwalają i później może być ciężko doczyścić suknię
Mam nadzieje że nie Myslę że kurz i piasek z sukni to powinny zejść nawet po kilku miesiącach Bo ona tylko brudna jest od chodzenia po piachu w niej

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
To i ja pokażę swoje fotki
Piękne!

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia,później skasuję.
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Okej, ja dodam też swoje ale na chwilę
Piękne macie zdjęcia
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 15:49   #4174
ewelinka16169
Raczkowanie

Kochane dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie naszych zdjęć z dnia ślubu powiem Wam ze byłam na 100% przekonana ze będę wyglądać zle- ale moja fryzjerka i makijażystka spisały się na medal, wszystko - zgrało się idealnie z moją jednak prostą sukienką. Wczoraj miałam plener. Tak mi było miło jeszcze raz no i ostatni raz wystąpić w mojej sukni. Jak dostane jakieś fotki to wkleje a teraz króciutka relacja:

piątek 03.10.2014
Poziom stresu ogromny. Od samego rana załatwianie. Moje paznokcie - 4h a tu dzwonili do mnie wszyscy- cukiernia od torta, cukiernia od ciast, managerka lokalu, nagle w pracy mieli milion spraw do mnie itd. Przezyłam...paznokcie zrobione wiec zabraliśmy się z alkoholem, koszami dla rodziców i po drodze po ciasta do cukierni. Byliśmy w kangoo zapakowani po nos wreszcie dotarlismy do lokalu- bardzo późno no ale dobrze ze juz sobie rozpisałam kto gdzie siedzi bo na sali nie dałabym rady. Rozłożenie winietek, ostatnie zakupy i w domu byłam po 22.

sobota 04.10.2014
Spałam do 6.30 bo o 8.00 w trzy ( ja, mama i moja druhna) jechałyśmy do fryzjera. Nagle stres ustąpił. Pogoda była rano beznadziejna- zimno, ponuro, mgliście wiec już mi było wszystko jedno . Po zrobieniu mamie fryzury usiadłam ja. Fryzjerka spisała się na medal- wyszło idealnie. Byłam mega zadowolona. Na 10 byłam u kosmetyczki( pierwszy raz w zyciu się z nią spotkałam). Miała mnie skończyć o 10.40 a przedłużyło się do 11.30...... wyszło prześlicznie ale byłam lekko opóźniona. MOja druhna siadła do make-upu dopiero o 11.30 więc była u mnie dopiero przed 13.00 a o tej miał byc już młody u mnie. Jak wpadłam do domu przed 12.00 nie wiedziałam co robić..zaczełam się ubierać sama i w sumie prawie sama się ubrałam. Przyjechał mój piękny....a ja stres ze nikt nie przyjechał pod dom z mojej rodziny, no ale nic stwierdziłam ze wszyscy bedą pod kościołem. Błogosławieństwo, witanie gości- wszystko przebiegło ok, nikt sie nie poryczał zajeżdzamy pod kościół tak o 13.40 a tu pustka.....myślałam ze się rozpłacze. Nikt nie przyszedł na nasz ślub czy o co chodzi okazało się ze wszyscy byli za 5 albo podjechali od tyłu kościoła. A z gości nikt nie yzawiódł była 100% frekwencja. Msza- prawie nic nie pamietam, tylko przysięgę. Mój luby tak na mnie patrzył ze miałam ciary . Po kościele życzenia itd- od uśmiechania bolały mnie mieśnie koło ust . a zapomniałam dopisać - kolo 12.30 wyszlo słońce i była cudowna słoneczna pogoda . Po drodze do lokalu mieliśmy mnóstwo bram ale wreszcie dotarliśmy.....wieczorem opiszę całą resztę
Stary 2014-10-20, 16:54   #4175
marlenqa22
Zadomowienie

Dziewczyny jakie macie piękne fotki!!!

Zazdroszczę. Nasze będą pod koniec października (dopiero!!), a film jeszcze później...

Jak tylko dostanę fotki od razu wstawiam.

Iza- nie dołuj się, u mnie to samo. Byłam na paru rozmowach, a z jednego miejsca zadzwonili do mnie że byłam super i mam predyspozycje do tej pracy ale niestety wybrali kogoś innego. To po co dzwonili?!

Mąż w pracy, a ja zamulam w domu. Z kasą nie jest najlepiej, wiadomo jak jedna osoba pracuje, no ale dajemy radę.

Też mnie denerwuje że nie mogę sprzedać sukni.. może wiosną coś się ruszy.

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 17:20   #4176
201803090921
Konto usunięte

Ufff, zrobiliśmy dziś jakieś 3/4 pleneru, resztę przełożyliśmy na inny dzień, bo zaczęło lać konkretnie Nie ma to jak parę godzin spędzonych z gołymi plecami przy takiej pogodzie jak dziś (jakieś +15'C, wiatr i co kilkanaście minut przelotny deszcz). Ale w końcu idę do fryzjerki i pozbędę się połowy włosów Mam już serdecznie dość tak długich i tak wooolno schnących
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:00   #4177
Glodomorek
Zakorzenienie

moskit, bachara, madziara super zdjęcia, fajna pamiątka

namisek, przykro to czytać jak można nie przyjść na ślub bo cywilny ale na wesele tak

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Nasze będą pod koniec października (dopiero!!), a film Iza- nie dołuj się, u mnie to samo. Byłam na paru rozmowach, a z jednego miejsca zadzwonili do mnie że byłam super i mam predyspozycje do tej pracy ale niestety wybrali kogoś innego. To po co dzwonili?!
Ale masz pretensje, że zadzwonili podziękować za udział? Ja zawsze to cenię jak ktoś oddzwania i mówi, że jednak nie. Nie czekam w nieskończoność i widać, że pracodawca docenia pracownika-traktuje jak ludzi, a nie kartki z cv.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:38   #4178
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie piękne fotki!!!

Zazdroszczę. Nasze będą pod koniec października (dopiero!!), a film jeszcze później...

Jak tylko dostanę fotki od razu wstawiam.

Iza- nie dołuj się, u mnie to samo. Byłam na paru rozmowach, a z jednego miejsca zadzwonili do mnie że byłam super i mam predyspozycje do tej pracy ale niestety wybrali kogoś innego. To po co dzwonili?!

Mąż w pracy, a ja zamulam w domu. Z kasą nie jest najlepiej, wiadomo jak jedna osoba pracuje, no ale dajemy radę.

Też mnie denerwuje że nie mogę sprzedać sukni.. może wiosną coś się ruszy.
W sumie to dobrze, że zadzwonili, nie musisz czekać bez sensu na telefon.
My z kasą tak w miarę, radzimy sobie, tyle że odzywają się w nas instynkty rodzicielskie, których nie możemy zaspokoić przez brak mojej pracy (stałej). Szukam jakiejkolwiek ale te bez stałej umowy oprócz kasy nic mi nie dadzą...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:56   #4179
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja też teraz średnio mam co pisać. Szukam dalej pracy i mieszkania i martwię się, że nie będziemy mieć dziecka
Przecież nie masz 40 lat żeby się tak zamartwiać, z tego co kojarzę, to jesteś chyba nawet młodsza ode mnie.
Poza tym nawet jak znajdziesz prace, to chyba nie masz zamiaru od razu iść na L4?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:43   #4180
domar123
Raczkowanie

Konkardia Fotoksiążkę my znaleźliśmy na allegro za 27zł z przesyłką. Jest większa niż A4 , w kwadracie i 40 stron.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie fotoksiążki Za mną ciężki weekend.. Szkoła całe dwa dni..

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 19:55   #4181
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Przecież nie masz 40 lat żeby się tak zamartwiać, z tego co kojarzę, to jesteś chyba nawet młodsza ode mnie.
Poza tym nawet jak znajdziesz prace, to chyba nie masz zamiaru od razu iść na L4?
Pewnie nie, ale zawsze ma jakieś zabezpieczenie finansowe
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:07   #4182
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Witam,
my już dostaliśmy zdjęcia i film
a co do sprzedaży sukni to obawiam się że teraz będzie ciężko ja sprzedać,dopiero na wiosnę coś się ruszy

Super wyglądaliście
Cytat:
Okej, ja dodam też swoje ale na chwilę
Super

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Sobota 13.09.2014
Po wysiłku przy sprzątaniu całą noc spałam jak dziecko…Obudziłam się o 8 a na 8.30 fryzjera miałam, więc nic nie jedząc umyłam włosy i w drogę. Fryzura zajęła około godziny, po mnie do fryzjera wybrała się reszta a ja wróciłam do domu i w końcu zjadłam śniadanie…później zabrałam się za robienie makijażu….wyszedł prawie idealnie (prawie – bo zawsze mogłam coś zrobić lepiej). Kiedy moja siostra z mama wróciły od fryzjera w domu zaczął się niezły maraton….generalnie kiedy Pan Młody przyjechał pod mój dom nikt nie był jeszcze gotowy…ale to nie było moje opóźnienie tylko on za wcześnie przyjechał od umówionej godziny wszystko było zapięte na ostatni guzik
Młody musiał mnie wykupić , dostałam w ramach wykupin kolczyki do ślubu, piękne Przy błogosławieństwie nikt nie płakał ani się obejrzeliśmy i trzeba było jechać do kościoła. Po drodze mieliśmy kilka bram ale pod kościołem okazało się, że w domu komuś zegarek źle chodził i ,że jesteśmy dobre 20 minut za wcześnie….na szczęście dzięki kierowcy czas minął bardzo szybko no i się zaczęło…
Kościół był ślicznie ustrojony na biało – zielono. Było dużo znajomych. Cała ceremonia była piękna . Pani organistka spisała się na medal. Ksiądz także, msze poprowadził dość sprawnie , nie dłużyła się. Do tego stopnie ,że ani się nie obejrzałam a już byłam mężatką
Wesle było świetne. Zdecydowanie najlepsza impreza w życiu…szkoda, że tak szybko minęła. Wszyscy byli pod wrażeniem sali, jedzenia, naszego wyglądu i co dla mnie najważniejsze DJ-a. Jako podziękowanie dla rodziców mieliśmy mini recital śpiewaczki ,teściowa kocha te klimaty, za co również dostaliśmy wiele pochwał nie tylko od starszej części gości. Impreza trwała do 4. Goście tak się rozkręcili ,że to DJ musiał kończyć zabawę. A następnego dnia były jeszcze poprawiny …..ale o tym nie mam co pisać
O, Szyb Bończyk pięknie wyglądaliśćie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 22:16   #4183
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

mojakaren A w czym dla fotografa jest problematyczne umówienie się na plener? Co do Twojej sukienki - jak dla mnie jest świetna, model ponadczasowy
.
jak twierdzi "lato go nie rozpieszczało" więc wszystkie sesje inteligentnie poprzesuwał sobie na jesień... co za typ grrrr
dzięki kochana!

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Niestety nie żartuje. PM było strasznie przykro. W dodatku Ci ludzie siedzieli do końca a życzenia złożyli w mało odpowiednim momencie- podczas podawania jednego z posiłków...
strasznie słaba sytuacja ... nigdy nie zrozumiem osób umniejszających wartości ślubu cywilnego .... a na weselu jeść i bawić się już im nie przeszkadzało, fałszywce

Cytat:
Witam,
my już dostaliśmy zdjęcia i film
a co do sprzedaży sukni to obawiam się że teraz będzie ciężko ja sprzedać,dopiero na wiosnę coś się ruszy
bardzo ładne zdjęcie obrączek i to w bramie

Cytat:
Ja też teraz średnio mam co pisać. Szukam dalej pracy i mieszkania i martwię się, że nie będziemy mieć dziecka
czemu się martwisz? stres i smutki takim rzeczom nie sprzyjają chyba większości z nas, teraz na pcozątku jest ciut trudniej źeby ruszyć z kopyta z prawdiwym małżeńkim życiem, ale wszystko przed nami !: )

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Ufff, zrobiliśmy dziś jakieś 3/4 pleneru, resztę przełożyliśmy na inny dzień, bo zaczęło lać konkretnie Nie ma to jak parę godzin spędzonych z gołymi plecami przy takiej pogodzie jak dziś (jakieś +15'C, wiatr i co kilkanaście minut przelotny deszcz). Ale w końcu idę do fryzjerki i pozbędę się połowy włosów Mam już serdecznie dość tak długich i tak wooolno schnących
i tak ci zazdroszczę, że choć tyle pleneru się udało! przynajmniej już coś macie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:10   #4184
moskit30
Raczkowanie

mojakaren zdjecia czarno biale sa piekne
a co do foto ksiazki,poczytajcie dokladnie,ja kiedys zamawialam na internecie i jakosc byla kiepska
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:19   #4185
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie muszę mieć 40 lat, żeby się martwić. Nie chcę być starą mamą (bez urazy), pierwsze dziecko chcę mieć do 25 r.ż. Nie mam zamiaru od razu iść na zwolnienie tylko pracować tak długo jak dam radę (ale czasem zamiar swoje, ciąża swoje), tylko najpierw muszę mieć tą pracę. Mając umowę zlecenie nie będę mieć zabezpieczenia w postaci urlopu macierzyńskiego no i skończy mi się termin umowy i nie podpiszą następnej a przy stałej umowie jestem bezpieczna chociaż rok. Szukam pracy i nie idzie, a nawet jak znajdę na zlecenie czy na czarno to co z tego? Więc mam się czym martwić, zwłaszcza że stałą pracę teraz szuka się latami.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-10-21, 13:49   #4186
moskit30
Raczkowanie

Cytat:
Nie muszę mieć 40 lat, żeby się martwić. Nie chcę być starą mamą (bez urazy), pierwsze dziecko chcę mieć do 25 r.ż. Nie mam zamiaru od razu iść na zwolnienie tylko pracować tak długo jak dam radę (ale czasem zamiar swoje, ciąża swoje), tylko najpierw muszę mieć tą pracę. Mając umowę zlecenie nie będę mieć zabezpieczenia w postaci urlopu macierzyńskiego no i skończy mi się termin umowy i nie podpiszą następnej a przy stałej umowie jestem bezpieczna chociaż rok. Szukam pracy i nie idzie, a nawet jak znajdę na zlecenie czy na czarno to co z tego? Więc mam się czym martwić, zwłaszcza że stałą pracę teraz szuka się latami.
a ja Cie rozumiem,ja juz mam corke i chciala bym miec jeszcze jedno dziecko,ale na razie trzyma mnie to ze prowadze DG i z macierzynskim i wychowczym bylo by kiepsko
a pozatym lepiej miec te 1200zl miesiacznie bedac np.na L4 w ciazy albo pozniej 800zl na macierzynskim niz nie miec nic,sorry ale nikt za darmo nam nie da na pampersy
Ja jestem osoba ktora wychodzi z zalozenia ze jak nam sie nalezy to dlaczego mamy nie korzystac ?
Stary 2014-10-21, 15:19   #4187
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
a ja Cie rozumiem,ja juz mam corke i chciala bym miec jeszcze jedno dziecko,ale na razie trzyma mnie to ze prowadze DG i z macierzynskim i wychowczym bylo by kiepsko
a pozatym lepiej miec te 1200zl miesiacznie bedac np.na L4 w ciazy albo pozniej 800zl na macierzynskim niz nie miec nic,sorry ale nikt za darmo nam nie da na pampersy
Ja jestem osoba ktora wychodzi z zalozenia ze jak nam sie nalezy to dlaczego mamy nie korzystac ?
Problem u mnie leży tylko w tym, że jeszcze nic mi się nie należy ze względu na brak pracy i jak widzę po ogłoszeniach marne szanse na znalezienie tej na stałą umowę ;-)

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-10-21, 15:37   #4188
moskit30
Raczkowanie

Cytat:
Problem u mnie leży tylko w tym, że jeszcze nic mi się nie należy ze względu na brak pracy i jak widzę po ogłoszeniach marne szanse na znalezienie tej na stałą umowę ;-)
Pracodawcy boja sie zatrudniac mlodej babeczki,bo wiedza ze pewnie bedzie chciala za niedlugo zajsc w ciaze a dla nich to sa koszty
Stary 2014-10-21, 15:46   #4189
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Pracodawcy boja sie zatrudniac mlodej babeczki,bo wiedza ze pewnie bedzie chciala za niedlugo zajsc w ciaze a dla nich to sa koszty
Bez przesady, nie są to aż takie wielkie koszty, żeby od razu na starcie odrzucać młode kobiety. Potem rząd rozpacza, że mało dzieci się rodzi
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 17:27   #4190
cude
Zadomowienie

Dziewczyny, zdjęcia piękne, relacje - miło poczytać

Co do pracy, obrączka czasem przeszkadza w znalezieniu pracy. Przekonałam się o tym ;/ Jakby właśnie bai się, że zaraz pójdę na zwolnienie... Teraz szukam pracy od grudnia zobaczymy jak wyjdzie
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 18:47   #4191
Glodomorek
Zakorzenienie

To ja się wyłamię, bo znalazłam pracę z dzieckiem już, na rozmowie od razu powiedziałam, żeby potem nie kombinować. Umowę na czas nieokreślony dostałam po 10 miesiącach pracy (3mce próbny, 7mcy druga umowa). Tyle, że akurat moja praca nie wymaga wysokich kwalifikacji czy wykształcenia, a umiejętności interpersonalnych.
Stary 2014-10-21, 19:20   #4192
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
To ja się wyłamię, bo znalazłam pracę z dzieckiem już, na rozmowie od razu powiedziałam, żeby potem nie kombinować. Umowę na czas nieokreślony dostałam po 10 miesiącach pracy (3mce próbny, 7mcy druga umowa). Tyle, że akurat moja praca nie wymaga wysokich kwalifikacji czy wykształcenia, a umiejętności interpersonalnych.
Ciekawe, czy ja coś takiego posiadam

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-10-21, 19:58   #4193
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, czy ja coś takiego posiadam
Ja musiałam je w sobie odkryć, bo ze względów zdrowotnych potrzebowałam pracy niefizycznej

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Odebrałam dziś nasze skrócone akty urodzenia, za tydzień idziemy do urzędu po stosowne zaświadczenia. I mam pytanie, czy biorąc ślub konkordatowy w urzędzie mam zapłacić 84zł? Przy wydawaniu zaświadczenia czy przy odbieraniu aktów?
Stary 2014-10-21, 20:02   #4194
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Ja musiałam je w sobie odkryć, bo ze względów zdrowotnych potrzebowałam pracy niefizycznej

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Odebrałam dziś nasze skrócone akty urodzenia, za tydzień idziemy do urzędu po stosowne zaświadczenia. I mam pytanie, czy biorąc ślub konkordatowy w urzędzie mam zapłacić 84zł? Przy wydawaniu zaświadczenia czy przy odbieraniu aktów?
Tak, płacisz 84 zł przy wydawaniu zaświadczenia ale to opłata za akty małżeństwa.
Stary 2014-10-21, 20:09   #4195
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, płacisz 84 zł przy wydawaniu zaświadczenia ale to opłata za akty małżeństwa.
Te, które dostanę po ślubie? Dzięki, bo nie byłam pewna czy mam kasę przygotować oprócz naszych aktów.
Stary 2014-10-21, 20:17   #4196
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Te, które dostanę po ślubie? Dzięki, bo nie byłam pewna czy mam kasę przygotować oprócz naszych aktów.
Tak za te
Tylko upewnij się do której jest czynna kasa w urzędzie, żebyście mogli zrobić opłatę ewentualnie dowiedz się na jakie konto możecie wpłacić i zrób wcześniej przelew.
My na wszelki wypadek wszędzie braliśmy ze sobą pieniądze.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-10-21 o 20:20
Stary 2014-10-22, 00:15   #4197
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Przygotuj kasę u nas musieliśmy z USC iść do urzędu gminy i tam wpłacać, bo tak są umiejscowione

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Mamy poratujcie mnie jeszcze raz ;-) co chrzestny może kupić na chrzciny albo jaka jest teraz średnia stawka? Ja byłam chrzestna 5 lat temu mając 17 lat i nikt ode mnie niczego nie wymagał bo to i tak z kasy rodziców, ubierałam tylko chrześniaków i dawałam jakieś drobiazgi. No ale tż ma 22 lata i pracuje, więc wypadałoby coś dać... Po ślubie błędnie uchodzimy za bogatych (nieważne, że kasę zostawiamy na dom) a rodzice małej obróbką nam tyłki że skąpimy a mamy hajs...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-10-22, 10:02   #4198
moskit30
Raczkowanie

Cytat:
Bez przesady, nie są to aż takie wielkie koszty, żeby od razu na starcie odrzucać młode kobiety. Potem rząd rozpacza, że mało dzieci się rodzi
Ja jak szukalam pracy zaraz po szkole,to pracodawca pytal sie czy planuje wychodzic za maz i miec dzieci,bo dla niego to sa koszty moja odpowiedz;TAK a on na toZIEKUJE ale nie dostanie Pani tej pracy
Cytat:

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Mamy poratujcie mnie jeszcze raz ;-) co chrzestny może kupić na chrzciny albo jaka jest teraz średnia stawka? Ja byłam chrzestna 5 lat temu mając 17 lat i nikt ode mnie niczego nie wymagał bo to i tak z kasy rodziców, ubierałam tylko chrześniaków i dawałam jakieś drobiazgi. No ale tż ma 22 lata i pracuje, więc wypadałoby coś dać... Po ślubie błędnie uchodzimy za bogatych (nieważne, że kasę zostawiamy na dom) a rodzice małej obróbką nam tyłki że skąpimy a mamy hajs...
Znajoma niedawno byla na chrzcinach (jej maz jest chrzestnym) i dali 400zl
Teraz to nie wiadomo ile albo co dac bo te stawki z roku na rok rosna ,moja corka 6 lat temu dostala od chrzestnego fotelik samochodowy za 170zl a od chrzestnej kolczyki za 180zl.
Ja jestem za prezentem,bo wiadomo ze to ma byc prezent dla dziecka a nie "zeby rodzicom impreza sie zwrocila"
Stary 2014-10-22, 10:39   #4199
201803090921
Konto usunięte

Cytat:

Ja co prawda nie mam chrześniaków i nie zamierzam mieć, ale najsensowniejszym prezentem wydaje mi się założenie dziecku jakiejś lokaty i wpłacanie regularnie kasy (np.co roku) - a później przekazanie tej kasy, gdy dziecko skończy np.18 lat Nie jestem zwolenniczką biżuterii (bo swoją, którą dostałam na komunię zwyczajnie w świecie opyliłam, nie podobała mi się strasznie) ani pamiątkowych dupereli, które i tak lądują zwykle w szafach.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 11:10   #4200
Robusta
Wtajemniczenie

Dziewczyny wracam żyję !!!
Było super, cudnwne przeżycie i świetna impreza !!!!

Więcej opowiem później

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Jeżeli o bycie chrzestną to ja w tym roku nia zostałam u mojego brata, dziewczynce
kupiłam złote kolczyki z cyrkoniami takie wkrętki w kształcie kokardki. Poprostu słodkie, później jak z nich wyrośnie zawsze można sprzedać. Kosztowały 220 zł, do tego kupiłam małej buciki za jakieś 20-30 zł i do kopery wrzuciłam 150 zł. Ale chrzestny dał opórcz jakiś prezentów jakieś 1000 zł i to już dla mnie bardzo dużo było ...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości