|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "The Walking Dead" - serial !!
Cytat:
boję się o Boba no ale cóż murzyn przychodzi więc jeden musi odejść, w tym przypadku dwóch przychodzi więc dwóch wypada ![]() a co do owłosienia to fajnie że widać po Ricku czy Darylu że ganiają się po lasach, bez tracenia czasu na dbanie o włosy czy paznokcie bo jak widzę serial Czas Honoru i widziałem tych kryjących się po lasach z wiecznie wygolonymi twarzami, zadbanymi włosami i niemal doskonałymi paznokciami to miałem ochotę telewizor wyłączyć, tu przynajmniej jest jakiś realizm i pod paznokciami syf, twarze brudne i tak powinno być a nie że w lasach się chowają i jednocześnie chodzą do kosmetyczki
|
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie naciągane i mało wiarygodne było to, że Terminusowcy swoje ofiary zostawiają w wagonach z całym ekwipunkiem, powinni ich trzymać nago czy w bieliźnie.
Ps. Tassarinian, Ty masz na strefie TWD nick Sachibi? .
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
Nie, w ogóle nie jestem tam zarejestrowana
Czemu pytasz?
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że oni do końca chcą stwarzać takie wrażenie że człowieka nie chcą zabić, a np nastraszyć czy coś takiego. a jaki to oni tam ekwipunek mają? dostali jakieś tam śmieci i tyle, to co cenniejsze i mogące stwarzać zagrożenie od razu zabrali. |
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Konto usunięte
|
No jak widzieliśmy w ostatnim odcinku, nie zabrali im tego co mogło stwarzać dla nich zagrożenie.
Tassarinian - tak pytam bo ktoś tam pytał o Beth z taką nadzieją, jak Ty .
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
Raczej nie jestem jedyną jej fanką w całej Polsce
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko śpi to idę oglądać 2 odcinek
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam.
Odcinek mało ciekawy, bardzo odstaje od poprzedniego. Takie pitu pitu. Ksiądz jest jedynie ciekawym akcentem, nie zaszłam z komiksami tak daleko, więc nie wiem, co z tego wyniknie ![]() Nie mogę zrozumieć, dlaczego Rick, który tak sprawdza wszystkich napotkanych na drodze ludzi, nie żąda od Eugene'a żadnych dodatkowych wyjaśnień na temat leku? Co to jest w ogóle za odpowiedź, że receptura, czy jak to nazwać, jest ściśle tajna? Ciekawe, przed kim należy te informacje teraz kryć, jak została garstka ludzi, a reszta to zombie. Tym bardziej, że ludziom, którzy ich chronią, chyba należą się jakieś wyjaśnienia, wykraczające poza te okrągłe słówka, które padły w tych dwóch odcinkach. Abstrahuję oczywiście od tego, że Abraham, Eugene i ta panna to kłamczuszki. ![]() Scena, w której Daryl biegnie, a właściwie odjeżdża z Carol na pomoc Beth - zero wiarygodności. W ogóle jakoś Daryl ostatnimi czasy obniżył loty ![]() Szkoda Boba, widziałabym parę innych postaci na jego miejscu, tym bardziej, że nawet miło się ogląda jego sceny z Sashą.
|
|
#1029 |
|
Konto usunięte
|
Odcinek nie dorównuje poprzedniemu, ale i tak był niezły.
Na plus ojciec Gabriel, wydaje się bardzo ciekawą i przede wszystkim PRAWDZIWĄ postacią, nareszcie ktoś, kto nie jest badassem, który niczego się nie boi, do tego jest taki lekko awkward (żart o wiewiórkach), wzbudza moją sympatię. Lubię w ogóle tego aktora, znam go już z Teen Wolf (jedyna postać chyba, którą lubiłam i doceniałam w tym serialu tak naprawdę) i The Wire i cieszę się, że będę mogła go oglądać w TWD. Na plus interakcje Tary z Rickiem, Glennem i Maggie, cieszę się, że nikt jej nie wyklucza dlatego, że była w grupie Gubernatora, bardzo łatwo polubić tą postać i jestem ciekawa, w którą stronę pójdzie jej rozwój. Carl trochę przestał mnie drażnić, niesamowite. Niania Tyreese, ech, uwielbiam tego miśka Jestem na 100% pewna, że Eugene kanci z tym lekarstwem. Abraham chyba urwie mu łeb jak to wyjdzie na jaw. Biedny Bob! Serio, może nie jest on najbardziej rozpoznawalną, czy najbardziej lubianą postacią w serialu, ale wyszedł na prostą i bardzo fajnie oglądało mi się go z Sashą, należy im się trochę szczęścia, a tu proszę... W ogóle jak się okazuje, Tyreese jednak nie zatłukł na śmierć tego gościa w domku (Martina), bo siedzi z resztą Termitsów przy ognisku (YOU HAD ONE F*CKING JOB TYREESE), coś czuję, że to może się na nim negatywnie odbić i będzie niemiła niespodzianka (może stąd to jego zranienie, o którym wspominała TakaSobie?). W ogóle macie jakieś pomysły dlaczego Bob wyszedł z kościoła i płakał? Dla mnie jedyna opcja to taka, że kiedy walker wciągnął go pod wodę w food storage to ugryzł go w nogę/stopę i on chował to dla siebie... Scena z Garethem OBRZYDLIWA, naprawdę było mi aż niedobrze i ledwo mogłam na to patrzeć, naprawdę no, biedny Bob Ale tak pomyślałam sobie - gdyby moja teoria o ugryzieniu była prawdziwa, to jeżeli Termitsy zjedli tą nogę to czy się przypadkiem nie zarażą w ten sposób? Oby, życzę im wszystkim wszystkiego najgorszego.POŚCIG DARYLA ZA SAMOCHODEM, KTÓRY PORWAŁ BETH ![]() Nie zastanawiał się ani przez sekundę, tylko rzucił wszystko i wszystkich i pojechał. Carol zupełnie nie rozumie co się dzieje i dlaczego Daryl ciepie wszystkim i jedzie szukać Beth (co reszta olała, włącznie z jej własną siostrą, która radośnie bez zająknięcia się zgodziła jechać do Waszyngtonu), więc w kolejnym odcinku spodziewam się jakiejś rozmowy na ten temat, wszystko wyjdzie na jaw Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-10-20 o 14:31 |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
Aaa, rzeczywiście! Jak ten Tyresee sprawdzał, czy zabił gościa na śmierć?
Co do Boba, to uważam tak samo jak Ty, Tassarinian. Od samej akcji w ścieku domyślałam się, że nie mogło pójść tak gładko. Wątpię jednak, żeby to tak wpłynęło na naszych kanibali (więc albo nie zarażą się w ten sposób, albo z Bobem wszystko wporzo), bo wg trailerów będzie więcej akcji polegającej na korelacji grupy Ricka z nimi. Za proste by to było.
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2014-10-20 o 14:47 |
|
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Tassarinian, po zobaczeniu gifa w Twojej wypowiedzi mam ochotę obejrzeć odcinek. A zaplanowałam sobie naukę i dopiero potem TWD w nagrodę
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48600678]A wiesz czego on dotyczy? Bo ja jestem chyba jedyną osobą tutaj, która się tak tym ekscytuje
[/QUOTE]Chyba tak Ja jednak, z dwojga złego, wybieram Caryl
|
|
#1034 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego też stwierdzam, że z dwojga złego
Jak dla mnie romanse w ogóle do TWD nie pasują, choć ostatnio miło się na Boba i Sashę patrzyło, ale chyba dlatego, że to taka wesoła, optymistyczna sytuacja w serialu, a takich ogólnie jest niewiele.Beth to dzieciak Jakoś mi pasuje do Daryla jak gówniara z podstawówki do doktoranta, na przykład
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Drugi odc. trzyma poziom, zakończenie wgniotło mnie w fotel, koszmarne
Księżula wygląda na takiego co zamknął parafianom drzwi kościoła przed nosem podczas zombiej apokalipsy ![]() Boba bardzo mi szkoda, rzadko w serialu są jakieś wątki komediowe a Bob za jednym zamachem wziął rolę komediową i dramatyczną ![]() Daryl i Carol - nie widzę ich jako para ale przyjaciele na pewno. Czy Eugene nie stworzył przypadkiem tego wirusa? Tak mi przyszło do głowy.
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się wydawało, że Eugen wraz z innymi wynaleźli wirus i stracili nad nim kontrolę.
|
|
#1039 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
Kto wie, co zrobią z tą grupką w serialu.
|
|
#1041 |
|
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;48602344]Nope
[/QUOTE]Nie bądź taka pewna, może w serialu zmienią ten motyw .Największy minus to szybkie pogodzenie Maggie i Tary, bo mogli zrobić między nimi konflikt i te postacie tym samym stały by się ciekawsze. A tak Tara jej powiedziała i Maggie od razu hop i jej wybacza. Nie podobało mi się to kompletnie. Ksiądz jak na razie zrobił na mnie wrażenie neutralne. Szkoda, że nie było retrospekcji z Garethem i jego matką i bratem. Ale podobno jeszcze mają się pojawić. Carol jak widać nie chce być już z grupą. Gdyby nie Daryl to pewnie by odeszła. Już w trakcie uczty widać było po jej minie i spoglądaniu na drzwi. Nie jest już jedną z nich. Bardzo podoba mi się ten motyw, w 4 sezonie trochę przynudzili z Carol jak z resztą ze wszystkimi bohaterami. Bardzo dobrze, że to nie pójdzie w niepamięć, Karen, Dawid, Mika i Lizzie i to, że wyrzucił Rick Carol. Niech ten wątek się rozwija. Bob - wiadomo było, były dyskusje o tym komu zjedzą nogę zamiast Dale'a (swoją drogą wyobraźcie sobie Dejla zamiast Boba... to by było coś). Do tego spoilery, że Bob zginie i teraz już wiemy, że te spoilery się sprawdzą, jak zresztą większość/wszystkie spoilery jakie tu były przeze mnie podane, bo z pewnego źródła. |
|
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Daryl po raz kolejny poluje na wiewiórki
niedługo wszystkie wyginą przez niego. Mam nadzieję, że scenarzyści nie będę swatać go ani z Beth, ani z Carol. Takie posunięcie byłoby ostateczną śmiercią postaci.Najbardziej lubiłam go w dwóch pierwszych sezonach. Nie dziwi mnie, że bez zbędnego gadania pojechał za samochodem z krzyżem. Nie mógł czekać, biec po nikogo, ani tłumaczyć Carol o co chodzi. To była szansa na odnalezienie Beth i taka okazja mogła się więcej nie powtórzyć![]() I NIECH OBETNĄ MU TE KŁAKI ![]() Odcinek nie wzbudził szczególnych emocji, zwłaszcza po pełnym akcji rozpoczęciu sezonu. Nie zdziwiło mnie, że akurat Bob trafił na talerz. Potrzebna była postać, która mogłaby zastąpić Dale`a (którego w komiksie zjedli kanibale) i on nadawał się idealnie. I według mnie nie został ugryziony w tej piwnicy. I nie dlatego płakał pod kościołem. Podobało mi się pojednanie Tary z Maggie i Rickiem. Dobrze, że twórcy nie zrobili konfliktu- Maggie vs. Tara. To nie miałoby sensu. Zastanawiam się kiedy kłamstwa Eugene`a wyjdą na jaw i w jaki sposób zareaguje na to Abraham. Myślę, że w tym aspekcie możemy spodziewać się powtórzenia z komiksu. Gabriel nie jest szczególną postacią. Znałam go wcześniej, z komiksu (to słowo sponsoruje dzisiejszy post) i jego historia nie jest dla mnie zaskoczeniem. Edytowane przez zekori Czas edycji: 2014-10-20 o 22:07 |
|
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
zekori, a jaką masz teorię na łzy Boba?
Ja też uważam, że pojednanie Tary z Maggie było sztuczne i chcieli szybko zakończyć ten wątek, choć moim zdaniem bezsensownie pozbyli się go z grupy Ricka - teraz wśród tych ludzi nie ma prawie żadnych wyrazistych relacji, wszyscy się kochają, ściskają i piją wino, a w dodatku, kiedy zginie Bob, to i umrze ciekawy, optymistyczny wątek jego i Sashy. I Rickowa grupa stanie się nienaturalnie nijaka. Tak to widzę. Zresztą uważam, że w prawdziwym życiu raczej bardzo nieliczne jednostki wybaczyłyby tak łatwo, jak Maggie w tej sytuacji. No ale ja się generalnie po tej postaci nie wiadomo czego nie spodziewam. Po dzisiejszej lekturze wątku aż zaczęłam nadrabiać komiks, tylko kurcze, trochę mi przeszkadza w tym środowy egzamin
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem płakał bo tutaj z Sashą już jest blisko i może przypomniała mu się żona albo dzieci?
chociaż on jakoś później zaczął dziwnie chodzić, no i w pamiętam jak było w komiksie, a grupka Garetha jest w takim samym składzie jak ta grupa z komiksu i możliwe że jednak został ugryziony i powie o tym Garethowi a ten za to go skatuje i podrzuci pod kościół. |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Konto usunięte
|
mi się wydaje, że Bob płakał ponieważ cały czas robił dobrą minę do złej gry i udawał, że wszystko jest ok (np. scena gdy starał się szukać pozytywnych rzeczy w tym co podawała Sasha). W końcu, gdy miał chwilę dla siebie i mógł chociaż na chwilę przestać udawać, wszystko z niego wyszło
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się w 100% z agrestową.
Według mnie grupa Ricka była już wcześniej nijaka. Zbyt szybko pozbyto się postaci, które mogły coś wnieść- Lori, Andrea, czy Merle. A nadal oglądamy wielką miłość Glenna i Maggie, poszukiwanie Beth (dla mnie to jedna z najsłabszych postaci), czy zmagania Carol-Terminator. |
|
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
` mnie się podobają włosy Daryl'a
A co do akcji z Beth,to uważam,że dobrze to rozegrali,Daryl już taki jest,długo się nie zastanawia,tylko przechodzi do czynu,a skoro pojawiła się okazja,to ruszył w pościg
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie mogę tego serialu. Zakończenie nie do przyjęcia dla mnie pod względem mojego progu wrażliwości. Jak dalej pójdą w tym kierunku to zrezygnuje z oglądania. Fizycznie mi się słabo i niedobrze zrobiło. 😕
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak! Dokładnie o to mi chodzi. Dlatego już wysuwałam postulaty, aby pozbyć się jednego elementu z duetu Glenn-Maggie (chętniej Maggie, choć z Glenna się zrobiła przez ostatnie dwa sezony straszna ciapa i też mógłby zniknąć, ale to w sumie zgodne z komiksem), co wygenerowałoby w końcu jakąś emocjonującą sytuację w grupie Ricka. Też uważam, że stawiają na rozwój słabych wątków. Ciekawa jestem, co z Beth, ale nie dlatego, że Daryl będzie ją ratował, a dlatego, że interesujące jest, gdzie trafiła (zajawki z trailera). Co do Boba, to po lekturze komiksu (ale się powtarzam ) uważam jednak, że chodzi o skutki bitki z zombiem. Choć oczywiście nie musi wyjść tak samo.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

.

Ale tak pomyślałam sobie - gdyby moja teoria o ugryzieniu była prawdziwa, to jeżeli Termitsy zjedli tą nogę to czy się przypadkiem nie zarażą w ten sposób? Oby, życzę im wszystkim wszystkiego najgorszego.

Tak mi przyszło do głowy.