|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Cytat:
Zachowanie starszego rodzenstwa- ja mialam 9 lat jak moj brat sie urodzil i nie tyle bylam zazdrosna, ale wsciekla na wiele rzeczy. Wiec co dopiero mlodsze rodzenstwo... najbardziej denerwowalo mnie to, ze jak cos wzial z mojego pokoju np. jak mial roczek to mama mowila, ze trzeba bylo schowac, tak zeby nie wzial a jak juz wzial to niech ma. Wtedy zawsze mowilam, ze co mam wszystko do sufitu poprzyklejac, bo mu wszystko wolno?? I dokuczalam mu, nigdy nie chcial ze mna zostac- moze robilam to specjalnie, bo mama mi go wpychala, a ja bylam zla, ze nie moge sie bawic z kolezankami. Ale za to jak mialam 11 lat to juz umialam i chcialam sie zajmowac 3 miesietrzna siostrzenica, wiec to byla ogromna roznica. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Wiecie co, od kilku dni, mam problem co robic na obiad, no ale zawsze cos wymysle i takie proste rzeczy mi nie wychodza masakra, nawet zrypane mielone kotlety zrobilam!! Az ich jesc nie moglam, Tz zjadl, to zrobilam jajka sadzone, tez niedobre. Dewolaje przesolone.... ![]()
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Daszna - my poszliśmy na pierwszy spacer w 8 dniu, choć myśleliśmy już o tym wcześniej, bo pogoda była sprzyjająca
![]() ![]() ![]() A my dziś zaliczyliśmy niespodziewaną wizytę położnej ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Gosia! Witaj!
![]() Namęczyłaś się bidulko, ale najważniejsze, że Juliuszek zdrowy już z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Gosia fajnie, ze sie odezwalas. Maluszek kochany i faktycznie musialas sie nacierpiec. Jeju zeby u mnie to rozwarcie bylo bo jak widac same skurcze to nic...
Ever to niech Tz teraz gotuje hihi ![]() Ja dzis zrobilam pieczarkowa i filet w ciescie. Tz/chwalil ![]()
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
gosia: Julinek do schrupania!
dziewczyny: u nas ciagle pada, albo wieje, albo to i to. ![]() ever: ja tez tak mialam, teraz juz lepiej, chociaz troche malo gotuje (raczej TZ + gotowce). ![]()
![]() |
#276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- GOSIAK ale duzo h meczenia sie... i jeszcze taki bol a papiery podpisywac!!
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku, mogę dołączyć?
![]() ![]() Gratulacje dla wszystkich Mamuś i Dzidziusiów ![]() ![]() ![]() Nowa, dobrze Cię rozumiem, bo ja też czekam... Termin mam dzień po Tobie i jutro też idę na ktg i czuję, że coś wyjdzie, bo mam dzisiaj cały dzień przepowiadacze. Od piątku zaczęło mnie męczyć takie kłucie w okolicach lewego jajnika, z każdym dniem coraz silniejsze. Dzisiaj już całą noc nie spałam, tak mnie bolało :/ Widziałam się dzisiaj z moją położną i mówiła, że nie mam się co martwić, bo to pewnie Mały już się tam nie mieści i mi uciska, a dopiero jutro widzę się z moim lekarzem. Miała któraś z Was takie silne bóle od uciskania dziecka?
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Hej line. Widzialam, ze niwraz podczytujesz.
Fajnie ze napisalas. Ja mialm bol tak bardziej przy prawej pachwinie. To niby wlasnie od nacisku malej i dlatego tez mam zastój w nerce. No i naciska mi tez ze mi noge paralizuje i boli jak cholera. Daj znac jak po ktg ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Garganttuiczna przywroc nam line ![]() ![]()
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Ever line napisze co trzeba i gargantuiczna doda, no stress
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
gosia wzruszył mnie Twój opis porodu. Pewnie dlatego, że trochę przypominał mi mój pierwszy, z tym że u mnie ostatecznie nie skończyło się CC. A Julinek słodki
![]() Agatkia to u Ciebie kropka w kropkę jak u mnie. Masz jakieś pomysły co z tym zrobić? Moja córka przeszła na wyższy level- do taty też nie wolno mi się zbliżać, bo on też jest jej. Dzisiaj mnie okrzyczala, że się do niego przytulam. Ręce mi opadają... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Od mojego klocka tez mialam nacisk na nerke, na zoladek ciagle mam, ze kwasy sie cofaja i klocie na dole czasami takie ze az podskocze i przeklne
![]()
![]() |
#284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie sie zastanawiałam co tam u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Gargantuiczna wpiszesz nas na listę? Bi tez zniknelismy ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Poczwarkah chyba urodzila bo cisza straszna ![]() Byliśmy dwa dni temu na sesji niemowlęcej. Wiecie ile trwała? 5h!!! Bo mały przez 4h nie chciał usnąć ![]() ![]()
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Sms od Letk_a
Urodzilam sn,slicznegi Arturka o 11 05.bylo ciezko ale udalo sie bez naciecia oraz pekniec.Maly jest sliczniutki i taki kochany przytulanek.53 cm i 3060. Pozdrawiam! Tak wiec witamy kolejne Malenstwo ![]() Gosiaku witaj na nowo,ja bylam na biezaco co u Was ale sie ciesze ze znowu jestes ! ![]() Pisze z telefonu wiec przepraszam za brak polskich znakow. Jestem z tztem. Coffe tak jak napisalas,ja sie o wszystko zamartwiam,panikara ze mnie..Trochę w zyciu przeszlam i boje sie ze znowu sie cos wydarzy.. Fajtycznie od Poczwarki zero info,moze sie cos zadzialo!! ![]() Milego wieczoru,buziaki!
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Gratki dla Letki.
Maja mamuski nr do poczwarki moze ktoras zapyta. Moje dziecie zaczyna szalec. ![]()
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
Gosia - super opis, niesamowicie pozytywny mimo tego, że łatwo nie było. Buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Letka gratulacje!!
Nie wiadomo co u Poczwarki??
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Letka! Gratuluję serdecznie! Masz już swoje małe cudo!
![]() Coffee, Gosiak, fajne te Wasze opisy, takie spokojne, dojrzałe. Widac, że byłyście gotowe na przyjęcie dzieciątek. Farminka, Agatkia, Tynka, wydaje mi się ze zachowanie starszakow jest normalne, świat im się trochę poprzestawial. Jedyna rozsadna rzecz, kt przychodzi mi do głowy i nas się akurat sprawdza to maximum cierpliwości... Wiem, wiem łatwo powiedzieć, sama się za siebie czasem wstydzę, jednak z dnia na dzień u nas to odnosi skutek. Grunt, ze ja sama się juz pozbierałam po porodzie i potrafię się opanować na te złośliwości młodej, jednak im ja łagodniej tym ona lepiej. Choć naprawdę póki co u nas tragedii jeszcze nie było. Największa zmiana to komitywa z tatą, ale bez agresji wobec mnie czy brata. Zosia chyba najbardziej martwi się, ze znów zniknę... A nieposłuszeństwo i upór przypisuję jej charakterowi i etapowi rozwojowemu. Nie jest łatwo być rodzicem dwójki dzieci. Moze za wcześnie na podsumowania, ale inaczej to sobie wyobrażałam, myślałam że będę w tym lepsza ![]() ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-10-20 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#292 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o polnocy zostanie nam 7 dni do terminu!!! gbs odebrany i coz tym razem już go mam. a pierwszej ciąży nie... ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() tak termin 28 i gin chyba chce do niego poczekać. przy Neli cc miałam 3 dni przed terminem. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- DZIEWCZYNY TAKI MINI APEL. mam trochę malutkich ciuszków, takich 50tek chyba, glownie z h&m tej serii mum&dad ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() a z ta zazdroscia to roznie bywa. kiedy moja siostra bierze na kolana Nele jej siedmioletni syn tez ma z tym problem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Gosia - gratulacje! cudny synek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- gratulacje Let_ka ![]() ![]() chyba jestem siodma w kolejce hehe. kolorowych! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej! Witam się na nocne warcie
![]() Ja pospałam od 22, TŻ film oglądał, mała dała się odłozyć na pól godziny do kołysku i zbudziła nas kupa stulecia ![]() ![]() A teraz pomarudzę, była teściowa...... ![]() - nie wychodź na dwór w połogu, bo sobie cycki zaziębisz i będzie zapalenie (jakas makaronowa czy inna goździkowa na wiosce miała i jej cyce rozcinali czy coś...) - nie noście jej na rękach bo się przyzwyczai, nie bujajcie bo się przyzwyczai, nie cośtam bo się przyzwyczai (byłam chamska, ale jak się mała przebudziła to obydwie babcie spróbowały nie brać na ręce i nie bujać "bo się przyzwyczai" - oczwiście syrena i w ciągu 30 sekund była u babci na rękach ![]() - ma zimne rączki = zimno jej (wróciłam, a ta opatulona w 50 kocyków ![]() - kuli nóżki = ma kolkę (jak karmiłam wysłały mi TŻta po herbatkę koperkową na kolki, pani w aptece wyśmiała) - ma kolkę bo ja zjadłam schabowego/czekoladę/jajecznicę (nieszkodzi, że dzisiaj cały dzień ładnie spała...oczywiście ma problem z brzuszkiem bo COŚ ZJADŁAM! A moja mama, która wczoraj mówiła, że ona nie przestrzegała żadnej diety, dzisiaj potakiwała teściowej.....także moje drugie od jutra jem kartoflankę, pomidorową (wspominać jej, że nie wolno pomidorów ![]() ![]() Oczywiście tych absurdów było więcej, a na koniec się w☠☠☠☠iłam maksymalnie, polożyłam się spać skoro mała była nakarmiona i tyle osób do okoła; TŻ i mój tato poszli do sklepu, mała zakwękała, a babcie zamiast postarać się ją uspokoić (jadła pół godziny wcześniej) przyniosły mi, bo głodna ![]() POwiedziałam, że chcę żeby moja mama wróciła do domu, bo jedyne co robi to zmywa, ani razu jej nie przebrała, nie posiedziała w nocy, nie uspiła, nie przewinęla....jakoś nas TŹ pogodził, że mamy sobie dać więcej czasu. Ehhh to się wygadałam. Letka - gratulacje!! ![]() ![]() ![]() Gosia - o masakra, twój opis - wiem co znaczy badanie na skurczu, przez zielonkawe wody, badali mnie na każdym jak były co 2 min, myślałam, że się zesr.... z bólu!!! Diabli - priv ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Letka serdeczne gratulacje!!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
dzień dobry w ten deszczowy dzień
jak czytam Was to mnie to wszystko przeraza, to wstawanie w nocy, jak dziecko bedzie plakalo, naprezało się a ja nie bede wiedziała co zrobić... Wszystkie jesteście takie dzielne. A ja się tego boję... CoffeeMonster ehh biedactwoo... taka "pomoc" jest najgorsza. zamiast wspierać młodą mamę, to jeszcze dobijają swoim zachowaniem. a co na to Twoj TZ? gosiakk23 oczywiscie popłakałam sie przy Twoim opisie. Kobieta może dużo, bardzo dużo przezyć aby mieć swoje upragnione dziecko przy sobie. Dobrze, że juz masz to za sobą. Słodziutki ten Twój Juliuszek ![]() nowa8686 daj znać jak tam na KTG! Dziewczyny od kilku dni nie czuje dobrze smaków. Ostatnio zrobiłam ogórkową, doprawiłam, spróbowałam, myśle sobie nic kwaśnego nie ma. Dolałam więcej wody z ogórków. Próbuje a tak ciągle mało kwasna. Myśle sobie, może takie ogórki. Maż przychodzi z pracy, podaje mu zupkę a ten zaczyna się śmiać że tak kwaśnej zupki nigdy nie jadl... a ja tego nie czuje... tak mieszają hormony w ciązy?? mam nadzieje, że to przejdzie, bo jak tu gotować.. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- dziewczyny może, któraś skorzysta na smyku są duże obniżki http://www.smyk.com/outlet/ubrania http://www.smyk.com/urodziny/ubrania-buty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Coffee - o tym zaziębieniu cycków też mi mówiono i to przy 24stopniach i pełnym słońcu
![]() Przede mną dwa ciężkie dni - m.in. Pożegnanie i pogrzeb mamy przyjaciela, więc próbuję ogarnąć wszystko przynajmniej organizacyjnie tak żebyśmy mogli pójść i pogodzili to z umówionymi wizytami u lekarzy... I proszę o kciuki żeby moje Maleństwo grzecznie spało kiedy powinno ![]()
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
macie może listę co można jeść a czego nie można jeśc podczas karmienia?
co może uczulić? od jakiego miesiąca można wprowadzić dodatkowe produkty, i jakie to maja być te produkty? Chętnie bym sobie takie coś wydrukowała. Pamiętam z warsztatów, że wprowadzanie produktów zaczynamy jak dziecko ma 6 miesięcy ( jeśli się karmi piersią).. dobrze miec gdzies zapisane kiedy kaszke bezglutenowa kiedy glutenowa itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Monic no ja wlasnie pisalam co do gotowania i jedzenia. Ja uwazam,.ze malo co mi wychodzi a.nawet jal.wyjdzie,.Tz je to.mi nie smakuje.
Dobrze, ze wiem,.ze inne tak mialy.to.sie az tak nie przejmuje ![]() Tak z.rodzenstwem to.fajnie taka mala roznica, ale.uwazam,.ze do takiego.czegos musi byc.ktos.do pomocy... sama nie dalabym rady, jak Tz pracuje. Np teraz czasami.czuje.sie fatalnie a.jakbym miala biegac.za 1,5 rocznym.dzieckiem... albo jakbym poszla do szpitala....a rodziny mamy 1000km od nas, niestety... ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- No i LETKA doczekalas.sie. ![]() Gratulacje!! Ja zaraz zbieram sie do poloznej ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Boze COFFEE!!! Rozwalila mnie Twoja tesciowa!! Ja na glowe bym dostala!! Hahaha!! Kiedys Tz babcia u nas byla i tylko tak luzno powiedziala, "nie uczcie jej nosic.na rekach" ja nic sie tam nie odezwalam, a Tz odrazu "a wlasnie, ze nie, mozna nosic ile sie chce" hehe, bo mu mowilam info.z SR ze dzieciaczki.chca bliskosci, bo w brzuszku inne warunki, ze.skora do skory, ze nowe otoczenie i potrzebuja tego po prostu a tak szybko rosna, ze niedlugo nie beda chcialy byc tyle tulone ![]()
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Letk_a GRATULACJE!
CoffeeMonster tak to już jest z teściowymi ![]() ![]() Myłam wczoraj Łucję wieczorem, zwykle to mąż to robi, ale wczoraj miałam chwilę, to poszłam ja i nadziwić się nie mogłam jaka ona duża ![]() Piszecie o problemach ze starszakami, a u nas na szczęście zero problemów. Łucja ciągle by małego głaskała i całowała, pomaga nam w przewijaniu i przebieraniu. Zazdrości nie widać ![]() Tęskniłam za spaniem na brzuchu i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Nocny skowronek jejuuu jaka sesja Neli!! Przepiekna!!! I wygrala konkurs
![]() Mega sa foty czarno biale... tez wlasnie na sesje chcemy isc, tylko sie zastanawialam kiedy. I mialam pytac o akcesoria do zdjec- ale juz wiem, fotograf je ma ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.