|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#601 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-19 o 11:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
ShrinkingViolet - jeszcze fajna jest maseczka jajeczna joanny, bardzo ³adny sk³ad, od¿ywki lidlowe które kocham, w³a¶nie oleo repair i jeszcze taka czerwona garnier fructis do farbowanych z olejem lnianym, ziaja, od¿ywcze i z silikonami jednocze¶nie. polecam te lidlowe bo s± tanie i jak ju¿ to sza³u nie bêdzie ale krzywdy te¿ nie.
ojojoj, to niemi³o z tym siwieniem. moja mama to straci³a w³osy ju¿ drugi raz przez stres ale jan ie mam plackowatego tak jak ona, po prostu mi wypadaj± i s± s³abe. Ze wzglêdu na to ¿e przyczyna mojego stresu znikn±æ nie mo¿e to postanowi³am, ¿e po prostu kupiê sobie zwierz±tko jakie¶ ma³e bo uspokajaj± i bêdê mia³a zajêcie. Mia³am zawsze jakie¶, a t¿ siê zgodzi³ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 570
|
macie jakies godne polecenia pianki czy cus?
bo jest ta lidlowa zielona, ona ma taki sklad: aqua, butane, propylene glycol, propane, polyquaterinium-68, cocotrimonium methosulfate, hydroxyeythylcellulose, parfum, panthenol, phenoxyethanol, caprylyl glycol, ethylhexylglycerin, triethanolamin. Myslicie ze sie nada czy szukac czegos lepszego? |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() Co do zwierz±t to polecam myszoskoczki. ¦wietne s±. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-19 o 16:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
my chcemy szynszylê, mia³am kiedy¶ i s± kochane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- W ogóle jak siê za³atwi³am dzi¶ - na³o¿y³a wczoraj wieczorem maskê humektantow± i zabezpieczy³am potem od¿ywk± bs silikonow± oraz ¿elem lnianym. Wszystko miód malina, po³o¿y³am siê z mokrymi w³osami zrzuconymi za ³ó¿ko i wsta³am, a tu w sumie proste w³osy. Pierwszy raz w ¿yciu. Zgadujê, ¿e ciê¿ar wody i grawitacja zrobi³y swoje bo jak k³adê siê z trochê suchszymi to nigdy nic takiego nie mia³o miejsca, a wczoraj to z tych w³osów a¿ kapa³o. Ale w sumie cieszê siê, zawsze to jaki¶ patent ta zmniejszenie cierpieñ w³osów przy prostowaniu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Hej,
Klaudenc,czyta³am gdzie¶,¿e w³osy zanim osiwiej± staj± siê ja¶niejsze,stopniowo pozbawione barwnika ale u Ciebie to chyba zbyt wcze¶nie,wiec nie pisa³am. Moje w³osy wracaj± do formy czyli jednak to prostowanie im zaszkodzi³o. Dzisiaj bratowa powiedzia³a mi,¿e próbujê wmówiæ wszystkim,¿e mam naturalnie krêcone w³osy i,¿e na pewno co¶ robiê z nimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Od siebie polecam pianki Nivea i Wellaflex. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam taki g³upi problem. D³ugo nie zastanawia³am siê w sumie jak moje w³osy wygl±daj± z ty³u - my¶la³am, ¿e jakie s± po bokach takie s± z ty³u. Nic bardziej mylnego. Wygl±da to jakby po bokach by³a normalna porowato¶æ, a z ty³u wysoka. W³osy s± jakie¶ takie zsianione i chyba zawsze tak mia³am tylko wcze¶niej tego nie dostrzega³am. Wygl±da to jakbym mia³a w³osy 2 ró¿nych osób na sobie. Jakie¶ pomys³y co z tym fantem zrobiæ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Ja te¿
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 979
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Mia³am jeszcze napisaæ, ¿e sprawdzi³am nowy produkt u siebie i jestem zadowolona. Jest to mgie³ka (spray) stylizuj±ca z Joanny. Po myciu i na³o¿eniu b/s z Ziaji popsika³am w³osy, wysuszy³am dyfuzorem z g³ow± w dó³ i zrobi³y mi siê sprê¿ynki- po piance Wellaflex te¿ siê ³adnie krêc± ale nie tak mocno. Niestety w sk³adzie alcohol denat na 2. miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
U mnie wczoraj bylo cudnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze po malinowym alberto, lubimy siê coraz bardziej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Wtajemniczenie
|
Moje w³osy te¿ najgorzej wygl±daj± z ty³u od czubka g³owy.Im ni¿ej tym lepiej.A najlepszy skrêt mam od szyji i na dole.
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 979
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-20 o 12:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Jest jest, takie twarde, spl±tane, aparat nie uchwyci tego ustrojstwa
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
![]() Dzi¶ akurat jak nigdy ( co za zbieg okoliczno¶ci ze i na forum o tym mowa) jako¶ d³u¿ej zajê³am siê stylizacj± tylu bo normalnie mialam tam takie dziwne, suche pasma najwyzej o skrêcie 1b... Po d³ugim okresie Bad Hair wreszcie jest mi³o. A to chyba za spraw± kallosa latte którego kupilam chc±c uzupe³niæ mleczne proteiny. Do tego wlosie b. Miêkkie i jak pachnie! !! Fajna sprawa. Eh chyba powinnam u¿ywaæ masek przynajmniej co drugie mycie...; ( Co prawda podyfuzorowalam sie tez z 40 minut ale jest fajno ![]() ![]() Ja tam zawsze muszê sobie obejrzeæ tyl 'lustro w lustro' ;p
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-10-20 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Joanku!
![]() Te¿ kupi³am dyfuzor, wczoraj pierwszy raz suszy³am i jestem zachwycona. Wiêkszy skrêt + odbicie od g³owy, ale nie takie, jak Twoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
![]()
![]() |
#622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Dziêkujê ¶licznie!
![]() Joanku w³osy cudo! *-* Ostatnio zaopatrzy³am siê w 'Kallosa' Latte i chyba siê skuszê na szybsze sprawdzenie jak dzia³a na moje w³osie ![]() A moje dzisiejsze jakie¶ suche w dotyku, po rozczesaniu miêciutkie, a potem pojawia siê Sahara. Albo ¿elu za du¿o, albo b/s za du¿o, albo protein, albo nie wiem co. Mam w planach oczyszczanie porz±dne, podobno saszetki Detox z Mariona siê fajnie przy oczyszczaniu sprawdzaj±, wiêc zaopatrzê siê w jedn± i zobaczê, co to bêdzie. Polecacie jakie¶ od¿ywki b/s z Ziai? Jak na z³o¶æ ka¿da ma aloes w sk³adzie, a jak nie ma aloesu to nie ma te¿ parafiny, a wola³a bym sprawdziæ jak siê parafina sprawuje w od¿ywce. Bo bez parafiny Ziajê mam i ca³kiem spoko, jak siê z ilo¶ci± nie przesadzi. Albo mo¿e macie jakie¶ inne b/s do polecenia? Nie licz±c Joann, bo je znam.
Edytowane przez zagubiona94 Czas edycji: 2014-10-20 o 18:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#624 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- A, i jeszcze która¶ pisa³a o kremie do loków Marc Anthony. Dla mnie by³ beznadziejny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Efekt super, uwielbiam Twoje w³osy ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-20 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 177
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- A w³a¶nie: Joanku ![]() ![]()
![]() |
#627 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
Uwierz ze gdyby¶ mia³a nieregularny skret to te¿ by¶ walczy³a. Masz ten komfort ze mo¿esz powiedzieæ 'nie chce mi siê' bo masz mocny skrêt. Ja gdybym nie stylizowala to mia³a bym prosto- po³amane, spuszone co¶. Nie wie ten kto nie do¶wiadczy³ ; ( dziêkujê bardzo za komplementy Ale wci±¿ szukam metody na pobicie skretu i utrzymanie go ![]() Skret juz opad³. .. ![]() ![]() W sumie najlepiej by³oby je ¶ci±æ bo one sa serio dziwne i trudne w utrzymaniu. Albo gdzies o jakie¶ zabiegi fryzjerskie popytaæ? Zobaczymy. (Jakisnick, DZIEWCZYNO przecie¿ przy Twoim boskim skrecie ja ¿em marnosc nad marnosciami) ♡
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
Joanku boskie
![]() ![]() mam wra¿enie, ze moje w³osiska wcale nie lubi± protein. Myjê teraz Kallosem no i s± takie ¶rednie, taki miêkki puch, skrêt jest super po myciu ale w trakcie dnia siê nie utrzymuje. Pomy¶la³am , ¿e mo¿e brak im protein bo po ka¿dym myciu ³adujê mocno emolientow± od¿ywkê. No i zajrza³am na blog Wied¼my by przejrzeæ listê proteinowych od¿ywek. Ka¿d± z tych, które s± na li¶cie, a które mia³am przyjemno¶æ testowaæ ¼le wspominam. Farmonê lnian±, Joannê z Apteczki Babuni, Shaumê Krem i Olejek, od¿ywkê Nivea Long Repair, Biovaxy, no i ten kallos mleczny te¿ cudów nie robi ale dam mu szansê jeszcze. Co tu zrobiæ, bo z samymi emolientami to ³atwo o przenawil¿enie co mi siê czêsto zdarza i chyba teraz w³a¶nie je mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-10-20 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
Cytat:
![]() Ju¿ Ci piszê priv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.