|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Cytat:
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
hej nie pisałam bo bylam w szpitalu kupę czasu, remonty... Zaczelam 3 cykl staran po poronieniu. Do tej mojej niedoczynności tarczycy doszlo jeszcze nadciśnienie tętnicze
nie wiem jak to będzie z przyszla ciaza
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę te oje tabletki i mam po nich okropną zgage chce mi się płakać z byle powodu i mam dużą ochotę na sex :P taki misz-masz 27 października idę na USG żeby podejrzeć jak tam się rozwija jajeto
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2014-10-20 o 20:57 |
|
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj na tej wizycie prywatnie.. no i jestem zadowolona i to bardzo. Lekarz tak śmieszny takimi żartami rzucał kazał mi się złapać za rękę, bo mówi, że on to ma biofluidy Ale wiedziałam, czytając o nim wcześniej opinię, że on to ma taki sposób bycia. Mam przyjść normalnie na monitoring cyklu a potem będę brała luteinę jakby co No więc na razie czekam na @... tylko ciekawe kiedy ona się pojawi No ale jestem zadowolona, bo wygląda, że ten gin wie o co chodzi, działa po kolei a nie tak z doskoku.
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś 39 dc a @ brak.... |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jutro rano tez zrobie domowy teścik
|
|
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Moje Kochane... nie wiem czy to, że udało nam się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań jest dziełem przypadku, szczęścia, przeznaczenia, czy jeszcze czegoś innego. Jakąś tam swoją teorię na ten temat mam, ale zostawię to dla siebie
![]() Jedną rzeczą jednak się z Wami podzielę. Może te głupie, ale uważam, że jakiś wpływ na to miała technika uprawiania seksu I z chęcią Wam o niej opowiem, spróbujcie jeśli macie ochotę, może pomoże i Wam Kochaliśmy się z mężem, jak już wcześniej wspomniałam co dwa dni, żeby nie przegapić owulacji. Ja zawsze byłam na plecach, a mąż nade mną. A po wszystkim brałam nogi na ścianę i ok. 5 minut tak leżałam, żeby jak najwięcej plemników dostało się do środka i jak najmniej wypłynęło na zewnątrz
|
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten sierpniowy trwał 50 dni, ostatni 30 dni A teraz jestem w 26 dniu cyklu.. No i nie wiem kiedy dostanę Tarczycy nie badałam...... miałam badane hormony FSH, LH, Estradiol, Testosteron, Prolaktynę.. i ostatnio - Progesteron. Ten ostanti wyszedł poniżej normy........ Ten lekarz co byłam u niego wczoraj stwierdził, że to moze być tzw. niedomoga lutealna i ze muszę w okresie po owulacji przyjmować własnie ten progesteron i ze jest zależnosc ze dzieki temu również uregulują mi się bardziej cykle. No ale nic.. troche dupa.. bo teraz tak - muszę czekać na okres......... potem z 2 tygodnie zeby stwierdzic czy mam owulacje......... potem brac ten progesteron./.... wszystko tak długo trwa... ech ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
chociaż mnie uczyli ze to nie ma znaczenia ale co tam nie zaszkodzi, więc spoko.
|
||
|
|
|
#730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czy inaczej, kontynuuję leczenie i prowadzenie ciąży u mego lekarza. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie gładko. Pamiętajcie, że ważne jest dobre nastawienie i nie stresowanie się. Wszędzie można trafić jak to mowisz na konowałów
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- może następnym razem !U mnie brak @ nadal... Wczoraj po pracy robiłam test płytkowy - zdecydowanie negatywny... zastanawiam się tylko czy nie za szybko. Może ktoś sie wypowie ? Ostatni okres dostałam 13 września, regularnie kochaliśmy się od 3 października. Ostatnie cykle trwały 37, 34, 30, 34, 29, 29, 32.... myślicie, że jeśli bym była w ciąży to sikany by już wykazał ? W tym tyg chce iść na bete |
|
|
|
|
#733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() I ja wiem, że moja opinia jest krzywdząca i niesprawiedliwa... Ale wiesz, byłam w przeciągu 2 miesięcy u 6 ginów i każdy tylko mi przepisywał jakies badania na moją prośbę i mi mówił, że leczenie niepłodnosci to nie tutaj................ Żaden nie zerknął w moją historię leczenia, od razu mnie chcą skierować: a to na badanie nasienia, a to na usg hsg (badanie drożności jajowodów) - wszytsko z doskoku. Miałam tydzień wczesniej robione usg transvaginalne - a ginek do mnie, patrząc jedynie chyba w moje oczy mi przepowiada - aaaaaaaaa moze miec pani zespół policystycznych jajników. Ja mówię, że mialam usg transvaginalne i budowa jajników jest ok. A on - aha! no to jak tak to spoko..... Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2014-10-22 o 09:39 |
||
|
|
|
#734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsza podobno ta od tyłu, bo jest najgłębsza penetracja i mocne rozchulenie, dobrze jeszcze jak kobieta głowę przy poduszce (chodzi o to, ze niżej niż pupę) No i facetów ta pozycja bardzo mocno stymuluje W tym cyklu będziemy robić to codziennie, żeby nie przegapić owu, może się te plemniory z różnych partii nie pozabijają ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby tż był "pod ręką" to byśmy zastosowali tą metodę. Ale na razie, albo ja siedzę nad zleceniami, albo on ma delegacje. Tak trochę nam nie idzie, to staranie sie... ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Szkoda, ale jeszcze nic straconego. I przypomniałam sobie, że wczoraj powinnam dostać @ jak do jutra się nie pojawi, to będzie cud |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałam sobie o @ i po południu przylazła.
Nas czeka remont kuchni i łazienki bo czekaliśmy z tym na wymianę rur i zgjecie Junkersów. Ale nie przerywamy starań choćby nie wiem co, bo tak to zaraz będziemy za starzy |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
No my też nie przerywamy, tylko nie wiem czy ten cały stres nam w tym nie przeszkodzi. Ja bym chciała, ale ciężko mi będzie na odprężenie się, relaks itd. A z drugiej strony może tak z doskoku trzeba to robić :P
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że dobrze mieć dużo zajęć by się nie nakręcić. Moja bliska kuzynka kilka lat starała się o dziecko a zaciążyła gdy się przeprowadzili.
No i dla mnie tak jest mniej stresujące, poprostu jesteśmy we dwoje i korzystamy. Ale coś czuję, że owulkę mam później niż mi się wydawało, wiec w tym cyklu pobawię się z testami owu |
|
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam porannego sikańca i negatywny... daje sobie spokój w tym cyklu
. Bardziej martwi mnie brak @... a dziś już 41 dc. W ostatnich latach nie zdarzyło mi się zeby tak się @ przesunęła ..... W przyszłym tyg do lekarza.
Edytowane przez isabel89 Czas edycji: 2014-10-23 o 08:05 |
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie przejmujcie się. Zazwyczaj zachodzi się w momentach, gdy sięw ogóle człowiek tego nie spodziewa. Grypa jelitowa, zwykła, brak czasy itp, wtedy to prawie zawsze się udaje
Nadmiar czasu nie jest dobry, bo człowiek się nakręca, kombinuje, siedzi i liczy, wyszukuje każdego znaku że jest owu, nasze wewnętrzne JA czuje się jak w Big Braderze
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Postanowiłam do Was dołączyć, gdyż zaczynamy z mężem starać się o no może nie o trójeczkę od razu hehe, ale jednak o dzidziusia Trochę minie zanim nadrobię Wasz wątek, ale mam nadzieję, że mnie tu przyjmiecie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czasami zastanawiam co by było jakby nam się trafiły bliźniaki Uwielbiam takie dwa cudeńka w wózeczkach podwójnych
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w rodzinie ani męża ani jednych bliźniaków nie ma, więc marna szansa, ale hmm.. z jednej strony nie wiem czy poradziłabym sobie z dwójką, z drugiej strony 2w1 to nie głupia opcja
zwłaszcza, że marzy mi się dwójeczka
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co Wy gadacie??????
Haha ja drżę o to, żeby na wizycie nie usłyszeć, że są dwa serduszka. A Wy byście chciały????! SZOK |
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo wiadomo że jest trudniej przy bliźniętach, ale ja bym się cieszyła
U Ciebie Mycha są w rodzinie bliźniaki? U mnie nie ma u męża też nie...
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała bliźniaki. Jedna ciąża, jedna cesarka a masz dwójkę, a mi się marzy dwójka dzieci. Fakt, że na początku nie byłoby łatwo, ale i tak bym się bardzo cieszyła. Ale u mnie ani u TŻ w rodzinie sie nie trafiły niestety. Ale za to teściowa ma siostrę młodszą o 11 miesięcy (ona jest ze stycznia a siostra z grudnia - to jest dopiero hardcore
)
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska to faktycznie mega hardcore, wolałabym już bliźniaki ;-) W moim pokoleniu jestem pierwsza w ciąży więc drżę o przyszłość. Mój tata ma tylko młodszą siostrę ale ich mama jest z bliźniaków, a poza babcią były jeszcze 2 pary bliźniaków. Nie jestem biegła w genetyce ale mówi się że to co drugie pokolenie wzrasta ryzyko
wizyta za tydzień i wtedy wszystko się okaże
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe kobiecie to nie dogodzi :P
Jedna ma predyspozycje genetyczne a bliźniaków nie chce, my byśmy chciały a w całej rodzinie nawet dalszej wujków, ciotków ni hu hu, ani jednych bliźniąt :P |
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas predyspozycje sa od strony meza i nawet bym chciala blizniaki. Zapisalam sie na usg na poniedzialek aoe chyba odmowie bo mi jakos nie zalezy na ogladaniu pechezyka chyba poczekam i zrobie jak nie dostane @.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

nie wiem jak to będzie z przyszla ciaza 
takimi żartami rzucał
No ale jestem zadowolona, bo wygląda, że ten gin wie o co chodzi, działa po kolei a nie tak z doskoku.

Ten sierpniowy trwał 50 dni, ostatni 30 dni
Haha ja drżę o to, żeby na wizycie nie usłyszeć, że są dwa serduszka. A Wy byście chciały????! SZOK
)