Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-20, 19:07   #721
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.. trochę nie pisałam.. ale u mnie nic dobrego.. :/
Trwa u mnie drugi cykl starań. Wiem, że to niedużo i wogóle, ale mamy oboje darmowy pakiet z luxmedu, ja mam bardzo nieregularne cykle więc postanowiłam się przebadać gruntownie, żeby sprawdzić, czy te starania to tylko zależą od szczęścia. No i zrobiliśmy badania nasienia - wyszły ok. Ja poszłam z nimi do gina bo chciałam rozpocząć monitoring cyklu. No ale koniec końców gin miał jakiś gorszy dzień... usg mi nie zrobił... tylko kazał wpierw sprawdzić poziom progesteronu. No i w 22dc wyszedł mi ten progesteron okropnie, ale ot okropnie niski.... na poziomie 1. Czyli wyszło, że mam niedobór progesteronu w fazie lutealnej.. Poziom mam dobry dla fazy owulacyjnej.. No i teraz sama nie wiem.. bo łudzę się nadzieją, że przez to, że te moje cykle takie nieregularne i dlugie to teraz owulacje mialam wlasnie tego 22 dc.. Poprzedni cykl trwał 30 dni, ale jeszcze poprzedni - 50 :/
No ale oczywiscie nie mogę sie dostać do tego gina z luxmedu.. zresztą - tak jak mówię, nie chcą robić monitoringów cyklu, nie chcą leczyz z niepłodnosci... bo oni maja podpisaną umowę z inną kliniką leczenia niepłodnosci .........
No i nic.. dzisiaj idę do innego ginekologa, prywatnie.. ma bardzo dobre opinie na znanym lekarzu.. Na moje oko to powinnam mieć zrobiony monitoring cyklu i gdy będe miala stwierdzoną na 100% owulację sprawdzić ten poziom progesteronu.. a jesli jest go za mało - to powinnam łyknąć luteinę albo duphaston................ .
No ale to powinnam miec potwierdzoną owulkę................... ...a nie - że tak na oko.. że owulację to na pewno miałam w 15 dc... :/
Nie wiem.. juz sama.. jestem na etapie lekarza, ktory po prostu mną się zajmie, pokieruje........... zobacze co mi dzisiaj ten doktorek powie.... :/
Dziwna sprawa. Lekarz najpierw powinien sprawdzić Ciebie, dać coś na uregulowanie cyklu i żeby owu była, kazać działać a jeśli by nie wyszło, to wtedy robić pozostałe badania. Badanie spermy to chyba u was standardowe naciąganie na kase, a do najtańszych nie należy. Oby zmiana lekarza coś pomogła.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:04   #722
Saminka
Raczkowanie

hej nie pisałam bo bylam w szpitalu kupę czasu, remonty... Zaczelam 3 cykl staran po poronieniu. Do tej mojej niedoczynności tarczycy doszlo jeszcze nadciśnienie tętnicze nie wiem jak to będzie z przyszla ciaza

lipiec 2014 Aniołkowa mama
Saminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:56   #723
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saminka Pokaż wiadomość
hej nie pisałam bo bylam w szpitalu kupę czasu, remonty... Zaczelam 3 cykl staran po poronieniu. Do tej mojej niedoczynności tarczycy doszlo jeszcze nadciśnienie tętnicze nie wiem jak to będzie z przyszla ciaza
trzymam kciuki za powodzenie, na pewno sie uda, poszukaj dobrego lekarza, który cię poprowadzi a na pewno się uda

Biorę te oje tabletki i mam po nich okropną zgage chce mi się płakać z byle powodu i mam dużą ochotę na sex :P taki misz-masz
27 października idę na USG żeby podejrzeć jak tam się rozwija jajeto

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2014-10-20 o 20:57
Stary 2014-10-21, 07:16   #724
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dziwna sprawa. Lekarz najpierw powinien sprawdzić Ciebie, dać coś na uregulowanie cyklu i żeby owu była, kazać działać a jeśli by nie wyszło, to wtedy robić pozostałe badania. Badanie spermy to chyba u was standardowe naciąganie na kase, a do najtańszych nie należy. Oby zmiana lekarza coś pomogła.
A widzisz.. bo to te konowały z lux medu takie są... niby prywatnie.. a jednak traktują tych ludzi jak masówkę.. za duzo firm ma te abonamenty pracownicze, zbyt duże kolejki do lekarzy..
Ja byłam wczoraj na tej wizycie prywatnie.. no i jestem zadowolona i to bardzo. Lekarz tak śmieszny takimi żartami rzucał kazał mi się złapać za rękę, bo mówi, że on to ma biofluidy Ale wiedziałam, czytając o nim wcześniej opinię, że on to ma taki sposób bycia.
Mam przyjść normalnie na monitoring cyklu a potem będę brała luteinę jakby co No więc na razie czekam na @... tylko ciekawe kiedy ona się pojawi No ale jestem zadowolona, bo wygląda, że ten gin wie o co chodzi, działa po kolei a nie tak z doskoku.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 09:10   #725
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
A widzisz.. bo to te konowały z lux medu takie są... niby prywatnie.. a jednak traktują tych ludzi jak masówkę.. za duzo firm ma te abonamenty pracownicze, zbyt duże kolejki do lekarzy..
Ja byłam wczoraj na tej wizycie prywatnie.. no i jestem zadowolona i to bardzo. Lekarz tak śmieszny takimi żartami rzucał kazał mi się złapać za rękę, bo mówi, że on to ma biofluidy Ale wiedziałam, czytając o nim wcześniej opinię, że on to ma taki sposób bycia.
Mam przyjść normalnie na monitoring cyklu a potem będę brała luteinę jakby co No więc na razie czekam na @... tylko ciekawe kiedy ona się pojawi No ale jestem zadowolona, bo wygląda, że ten gin wie o co chodzi, działa po kolei a nie tak z doskoku.
A jak nieregularne masz cykle ? U mnie też początek starań...mam podobny problem co Ty - niereguralne cykle i chyba będę musiała bliżej przyjrzeć sie sprawie. A tarczyce badałaś ?
Dziś 39 dc a @ brak....
isabel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 10:38   #726
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabel89 Pokaż wiadomość
Jak burza zadziałaliście gratulacje
Ja nadal czekam na @... objawy @ mam już od prawie tygodnia... bolące piersi plus jajnik i do tego wypryski na twarzy... tak jak pisałam wcześniej mam nieregularne @ ale srednio ok 32-34 dni. Ostatni cykl miał 37 dni i wg tego cyklu powinnam dziś dostać @.... zobaczymy.... chyba wybiore sie na bete....
Isabel ja też czekam na @. Też powinnam dostać dziś, ale u mnie oznak brak, nic nie boli, nic nie w☠☠☠☠ia, jedynie wczoraj minimalne plamienie i to tyle. Ja chyba jutro zrobię test płytowy, na betę nie mam czasu - wychodzę przed 6 rano wracam po 18 :/
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 11:17   #727
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Isabel ja też czekam na @. Też powinnam dostać dziś, ale u mnie oznak brak, nic nie boli, nic nie w☠☠☠☠ia, jedynie wczoraj minimalne plamienie i to tyle. Ja chyba jutro zrobię test płytowy, na betę nie mam czasu - wychodzę przed 6 rano wracam po 18 :/
Daj znać jaki wynik ja jutro rano tez zrobie domowy teścik
Stary 2014-10-21, 12:17   #728
mycha_818
Zadomowienie

Moje Kochane... nie wiem czy to, że udało nam się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań jest dziełem przypadku, szczęścia, przeznaczenia, czy jeszcze czegoś innego. Jakąś tam swoją teorię na ten temat mam, ale zostawię to dla siebie
Jedną rzeczą jednak się z Wami podzielę. Może te głupie, ale uważam, że jakiś wpływ na to miała technika uprawiania seksu I z chęcią Wam o niej opowiem, spróbujcie jeśli macie ochotę, może pomoże i Wam
Kochaliśmy się z mężem, jak już wcześniej wspomniałam co dwa dni, żeby nie przegapić owulacji. Ja zawsze byłam na plecach, a mąż nade mną. A po wszystkim brałam nogi na ścianę i ok. 5 minut tak leżałam, żeby jak najwięcej plemników dostało się do środka i jak najmniej wypłynęło na zewnątrz Dostałam te wskazówki od przyjaciółki, która ma już dwa brzdące, więc zastosowałam też u siebie. Wam również polecam!!!
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 12:50   #729
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak nieregularne masz cykle ? U mnie też początek starań...mam podobny problem co Ty - niereguralne cykle i chyba będę musiała bliżej przyjrzeć sie sprawie. A tarczyce badałaś ?
Dziś 39 dc a @ brak....
Wiesz, ja tabsy odstawiłam na początku stycznia, ale starania to dopiero od sierpnia i to też jak się okazało - przed samą miesiączką. A tabletki brałam 5 lat, tak więc kawał czasu. I powiem szczerze ze po odstawieniu tabletek to nie zwracałam uwagi na to jakie mam cykle... Czy trwał miesiąc czy półtora - nie wiem, nie pamiętam Ten sierpniowy trwał 50 dni, ostatni 30 dni A teraz jestem w 26 dniu cyklu.. No i nie wiem kiedy dostanę
Tarczycy nie badałam...... miałam badane hormony FSH, LH, Estradiol, Testosteron, Prolaktynę.. i ostatnio - Progesteron. Ten ostanti wyszedł poniżej normy........ Ten lekarz co byłam u niego wczoraj stwierdził, że to moze być tzw. niedomoga lutealna i ze muszę w okresie po owulacji przyjmować własnie ten progesteron i ze jest zależnosc ze dzieki temu również uregulują mi się bardziej cykle. No ale nic.. troche dupa.. bo teraz tak - muszę czekać na okres......... potem z 2 tygodnie zeby stwierdzic czy mam owulacje......... potem brac ten progesteron./.... wszystko tak długo trwa... ech

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Moje Kochane... nie wiem czy to, że udało nam się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań jest dziełem przypadku, szczęścia, przeznaczenia, czy jeszcze czegoś innego. Jakąś tam swoją teorię na ten temat mam, ale zostawię to dla siebie
Jedną rzeczą jednak się z Wami podzielę. Może te głupie, ale uważam, że jakiś wpływ na to miała technika uprawiania seksu I z chęcią Wam o niej opowiem, spróbujcie jeśli macie ochotę, może pomoże i Wam
Kochaliśmy się z mężem, jak już wcześniej wspomniałam co dwa dni, żeby nie przegapić owulacji. Ja zawsze byłam na plecach, a mąż nade mną. A po wszystkim brałam nogi na ścianę i ok. 5 minut tak leżałam, żeby jak najwięcej plemników dostało się do środka i jak najmniej wypłynęło na zewnątrz Dostałam te wskazówki od przyjaciółki, która ma już dwa brzdące, więc zastosowałam też u siebie. Wam również polecam!!!
Wiesz, spróbować zawsze można hehe chociaż mnie uczyli ze to nie ma znaczenia ale co tam nie zaszkodzi, więc spoko.
Stary 2014-10-21, 14:52   #730
misioqlka1202
Raczkowanie

Cytat:
widzę, że macie złe doswiadczenia z lux medem, ja wręcz przeciwnie. Pierwszą ciążę miałam prowadziną przez lekarza z lm własnie i teraz staram się o drugie dziecko i nie wyobrazam sobie, że miałabym być pod opieką kogoś innego. Przyznam, że moga się zdarzyć różni lekarze, ale jak wszedzie czy to lux med czy inna przychodnia, staram sie nie wrzucać wszustkich do jednego wora, bo to byłaby krzywdząca opinia.

Tak czy inaczej, kontynuuję leczenie i prowadzenie ciąży u mego lekarza. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie gładko.

Pamiętajcie, że ważne jest dobre nastawienie i nie stresowanie się. Wszędzie można trafić jak to mowisz na konowałów
misioqlka1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 19:50   #731
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać jaki wynik ja jutro rano tez zrobie domowy teścik
u mnie lipa :/ dostałam @
Stary 2014-10-22, 08:18   #732
isabel89
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, ja tabsy odstawiłam na początku stycznia, ale starania to dopiero od sierpnia i to też jak się okazało - przed samą miesiączką. A tabletki brałam 5 lat, tak więc kawał czasu. I powiem szczerze ze po odstawieniu tabletek to nie zwracałam uwagi na to jakie mam cykle... Czy trwał miesiąc czy półtora - nie wiem, nie pamiętam Ten sierpniowy trwał 50 dni, ostatni 30 dni A teraz jestem w 26 dniu cyklu.. No i nie wiem kiedy dostanę
Tarczycy nie badałam...... miałam badane hormony FSH, LH, Estradiol, Testosteron, Prolaktynę.. i ostatnio - Progesteron. Ten ostanti wyszedł poniżej normy........ Ten lekarz co byłam u niego wczoraj stwierdził, że to moze być tzw. niedomoga lutealna i ze muszę w okresie po owulacji przyjmować własnie ten progesteron i ze jest zależnosc ze dzieki temu również uregulują mi się bardziej cykle. No ale nic.. troche dupa.. bo teraz tak - muszę czekać na okres......... potem z 2 tygodnie zeby stwierdzic czy mam owulacje......... potem brac ten progesteron./.... wszystko tak długo trwa... ech
UU no to faktycznie niezły rozstrzał w cyklach...będzie dobrze najważniejsze, że lekarz wie o co chodzi i jak działać ! bądź cierpliwa

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
może następnym razem !
U mnie brak @ nadal... Wczoraj po pracy robiłam test płytkowy - zdecydowanie negatywny... zastanawiam się tylko czy nie za szybko. Może ktoś sie wypowie ? Ostatni okres dostałam 13 września, regularnie kochaliśmy się od 3 października. Ostatnie cykle trwały 37, 34, 30, 34, 29, 29, 32.... myślicie, że jeśli bym była w ciąży to sikany by już wykazał ? W tym tyg chce iść na bete
Stary 2014-10-22, 09:34   #733
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:

Ostatni okres dostałam 13 września, regularnie kochaliśmy się od 3 października. Ostatnie cykle trwały 37, 34, 30, 34, 29, 29, 32.... myślicie, że jeśli bym była w ciąży to sikany by już wykazał ? W tym tyg chce iść na bete
Zrób moze test z rana z pierwszego porannego moczu

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez misioqlka1202 Pokaż wiadomość
widzę, że macie złe doswiadczenia z lux medem, ja wręcz przeciwnie. Pierwszą ciążę miałam prowadziną przez lekarza z lm własnie i teraz staram się o drugie dziecko i nie wyobrazam sobie, że miałabym być pod opieką kogoś innego. Przyznam, że moga się zdarzyć różni lekarze, ale jak wszedzie czy to lux med czy inna przychodnia, staram sie nie wrzucać wszustkich do jednego wora, bo to byłaby krzywdząca opinia.

Tak czy inaczej, kontynuuję leczenie i prowadzenie ciąży u mego lekarza. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie gładko.

Pamiętajcie, że ważne jest dobre nastawienie i nie stresowanie się. Wszędzie można trafić jak to mowisz na konowałów
Wiesz... prowadzenie ciąży - to jedno. A leczenie niepłodności w lux medzie to inna sprawa. Zalezy jeszcze w jaki sposób ma być leczona ta niepłodność. U mnie jest potrzebny monitoring cyklu, którego w lux medzie sie nie wykonuje. Usłyszałam to od 3 lekarzy z 3 róznych placówek. Tak więc jesli masz lekarza, który prowadzi Ciebie w staraniach o dziecko to podziel się jego nazwiskiem plz.
I ja wiem, że moja opinia jest krzywdząca i niesprawiedliwa... Ale wiesz, byłam w przeciągu 2 miesięcy u 6 ginów i każdy tylko mi przepisywał jakies badania na moją prośbę i mi mówił, że leczenie niepłodnosci to nie tutaj................ Żaden nie zerknął w moją historię leczenia, od razu mnie chcą skierować: a to na badanie nasienia, a to na usg hsg (badanie drożności jajowodów) - wszytsko z doskoku. Miałam tydzień wczesniej robione usg transvaginalne - a ginek do mnie, patrząc jedynie chyba w moje oczy mi przepowiada - aaaaaaaaa moze miec pani zespół policystycznych jajników. Ja mówię, że mialam usg transvaginalne i budowa jajników jest ok. A on - aha! no to jak tak to spoko.....

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2014-10-22 o 09:39
Stary 2014-10-22, 12:04   #734
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na Luxmed nie mogę narzekać ,ale u mnie to jakaś inna firma raczej tylko nazwa podobna
Cytat:
U mnie to się sprawdziło :P Też miałam nogi w gorę i zaszłam. Czytałam nawet jakiśartykuł w necie na tych dzieciowych stronach, że to działa bo grawitacja pomaga. Dodatkowo najlepsze do zapłodnienia są 3 pozycje - klasyczna, od tyłu (na pieska) i klasyczna ale z poduszką pod pupą Najlepsza podobno ta od tyłu, bo jest najgłębsza penetracja i mocne rozchulenie, dobrze jeszcze jak kobieta głowę przy poduszce (chodzi o to, ze niżej niż pupę) No i facetów ta pozycja bardzo mocno stymuluje

W tym cyklu będziemy robić to codziennie, żeby nie przegapić owu, może się te plemniory z różnych partii nie pozabijają

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
UU no to faktycznie niezły rozstrzał w cyklach...będzie dobrze najważniejsze, że lekarz wie o co chodzi i jak działać ! bądź cierpliwa

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

może następnym razem !
U mnie brak @ nadal... Wczoraj po pracy robiłam test płytkowy - zdecydowanie negatywny... zastanawiam się tylko czy nie za szybko. Może ktoś sie wypowie ? Ostatni okres dostałam 13 września, regularnie kochaliśmy się od 3 października. Ostatnie cykle trwały 37, 34, 30, 34, 29, 29, 32.... myślicie, że jeśli bym była w ciąży to sikany by już wykazał ? W tym tyg chce iść na bete
Na pewno by już wyszedł, nawet cień. Ja dostałam 16 i miałam cykl 29 dni. Masz nieregularne cykle więc i owu jest ruchowa, jednak to już upłynęło tak wiele czasu, że byłoby już widać, powinnaś dostać prawie w tym samym czasie co ja. U mnie nic nie wychodziło, poszłam do lekarki i powiedziała, ze jakby miało wyjść to juz by było, ale jak masz podejrzenia, to możesz iść na betę, jesli coś to wyjdzie na bank. Może też być tak, że miałam przesunięte owu

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:

może następnym razem !
Na pewno by już wyszedł, nawet cień. Ja dostałam 16 i miałam cykl 29 dni. Masz nieregularne cykle więc i owu jest ruchowa, jednak to już upłynęło tak wiele czasu, że byłoby już widać, powinnaś dostać prawie w tym samym czasie co ja. U mnie nic nie wychodziło, poszłam do lekarki i powiedziała, ze jakby miało wyjść to juz by było, ale jak masz podejrzenia, to możesz iść na betę, jesli coś to wyjdzie na bank. Może też być tak, że miałam przesunięte owu

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-22, 13:49   #735
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Gdyby tż był "pod ręką" to byśmy zastosowali tą metodę. Ale na razie, albo ja siedzę nad zleceniami, albo on ma delegacje.
Tak trochę nam nie idzie, to staranie sie...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Szkoda, ale jeszcze nic straconego.

I przypomniałam sobie, że wczoraj powinnam dostać @ jak do jutra się nie pojawi, to będzie cud
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 21:46   #736
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Gdyby tż był "pod ręką" to byśmy zastosowali tą metodę. Ale na razie, albo ja siedzę nad zleceniami, albo on ma delegacje.
Tak trochę nam nie idzie, to staranie sie...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Szkoda, ale jeszcze nic straconego.

I przypomniałam sobie, że wczoraj powinnam dostać @ jak do jutra się nie pojawi, to będzie cud
No to trzymam za Ciebie kciuki. Mój TŻ po 3 tygodniach przyjeżdża w piątek i zostaje do następnej niedzieli, ale nie mam teraz głowy do starań, kupujemy mieszkanie, musimy załatwić sprawy notarialne, kredyt, wymieniają nam drzwi i jeszcze niedługo remont łazienki więc czas wybrać kafelki. Marzymy o tym, żeby chociaż jeden dzień poświęcić na odpoczynek, kino albo coś innego...
Stary 2014-10-22, 22:04   #737
meryy82
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie o @ i po południu przylazła.

Nas czeka remont kuchni i łazienki bo czekaliśmy z tym na wymianę rur i zgjecie Junkersów. Ale nie przerywamy starań choćby nie wiem co, bo tak to zaraz będziemy za starzy
Stary 2014-10-22, 22:14   #738
rudaska
Zakorzenienie

No my też nie przerywamy, tylko nie wiem czy ten cały stres nam w tym nie przeszkodzi. Ja bym chciała, ale ciężko mi będzie na odprężenie się, relaks itd. A z drugiej strony może tak z doskoku trzeba to robić :P
Stary 2014-10-22, 22:34   #739
meryy82
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że dobrze mieć dużo zajęć by się nie nakręcić. Moja bliska kuzynka kilka lat starała się o dziecko a zaciążyła gdy się przeprowadzili.
No i dla mnie tak jest mniej stresujące, poprostu jesteśmy we dwoje i korzystamy.
Ale coś czuję, że owulkę mam później niż mi się wydawało, wiec w tym cyklu pobawię się z testami owu
Stary 2014-10-23, 08:03   #740
isabel89
Raczkowanie

Zrobiłam porannego sikańca i negatywny... daje sobie spokój w tym cyklu . Bardziej martwi mnie brak @... a dziś już 41 dc. W ostatnich latach nie zdarzyło mi się zeby tak się @ przesunęła ..... W przyszłym tyg do lekarza.

Edytowane przez isabel89
Czas edycji: 2014-10-23 o 08:05
Stary 2014-10-23, 12:45   #741
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie przejmujcie się. Zazwyczaj zachodzi się w momentach, gdy sięw ogóle człowiek tego nie spodziewa. Grypa jelitowa, zwykła, brak czasy itp, wtedy to prawie zawsze się udaje Nadmiar czasu nie jest dobry, bo człowiek się nakręca, kombinuje, siedzi i liczy, wyszukuje każdego znaku że jest owu, nasze wewnętrzne JA czuje się jak w Big Braderze

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-23, 18:08   #742
MilkaJestem
Zakorzenienie

Witam wszystkich Postanowiłam do Was dołączyć, gdyż zaczynamy z mężem starać się o no może nie o trójeczkę od razu hehe, ale jednak o dzidziusia Trochę minie zanim nadrobię Wasz wątek, ale mam nadzieję, że mnie tu przyjmiecie

Pozdrawiam
MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 19:15   #743
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Postanowiłam do Was dołączyć, gdyż zaczynamy z mężem starać się o no może nie o trójeczkę od razu hehe, ale jednak o dzidziusia Trochę minie zanim nadrobię Wasz wątek, ale mam nadzieję, że mnie tu przyjmiecie

Pozdrawiam
Cześć Ja się czasami zastanawiam co by było jakby nam się trafiły bliźniaki Uwielbiam takie dwa cudeńka w wózeczkach podwójnych

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 20:34   #744
MilkaJestem
Zakorzenienie

u mnie w rodzinie ani męża ani jednych bliźniaków nie ma, więc marna szansa, ale hmm.. z jednej strony nie wiem czy poradziłabym sobie z dwójką, z drugiej strony 2w1 to nie głupia opcja zwłaszcza, że marzy mi się dwójeczka
Stary 2014-10-24, 08:19   #745
mycha_818
Zadomowienie

Dziewczyny co Wy gadacie?????? Haha ja drżę o to, żeby na wizycie nie usłyszeć, że są dwa serduszka. A Wy byście chciały????! SZOK
Stary 2014-10-24, 10:25   #746
Fantasmagori
Zakorzenienie

Nooo wiadomo że jest trudniej przy bliźniętach, ale ja bym się cieszyła U Ciebie Mycha są w rodzinie bliźniaki? U mnie nie ma u męża też nie...

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:30   #747
rudaska
Zakorzenienie

Ja też bym chciała bliźniaki. Jedna ciąża, jedna cesarka a masz dwójkę, a mi się marzy dwójka dzieci. Fakt, że na początku nie byłoby łatwo, ale i tak bym się bardzo cieszyła. Ale u mnie ani u TŻ w rodzinie sie nie trafiły niestety. Ale za to teściowa ma siostrę młodszą o 11 miesięcy (ona jest ze stycznia a siostra z grudnia - to jest dopiero hardcore )
Stary 2014-10-24, 12:23   #748
mycha_818
Zadomowienie

Rudaska to faktycznie mega hardcore, wolałabym już bliźniaki ;-) W moim pokoleniu jestem pierwsza w ciąży więc drżę o przyszłość. Mój tata ma tylko młodszą siostrę ale ich mama jest z bliźniaków, a poza babcią były jeszcze 2 pary bliźniaków. Nie jestem biegła w genetyce ale mówi się że to co drugie pokolenie wzrasta ryzyko
wizyta za tydzień i wtedy wszystko się okaże
Stary 2014-10-24, 16:49   #749
MilkaJestem
Zakorzenienie

Hehe kobiecie to nie dogodzi :P

Jedna ma predyspozycje genetyczne a bliźniaków nie chce, my byśmy chciały a w całej rodzinie nawet dalszej wujków, ciotków ni hu hu, ani jednych bliźniąt :P
Stary 2014-10-24, 18:25   #750
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Witaj

U nas predyspozycje sa od strony meza i nawet bym chciala blizniaki.

Zapisalam sie na usg na poniedzialek aoe chyba odmowie bo mi jakos nie zalezy na ogladaniu pechezyka chyba poczekam i zrobie jak nie dostane @.

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości