Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-19, 11:29   #601
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
martakoow - a to ciekawe, nigdy nie s³ysza³am o takim przypadku. chocia¿ u mnie to od stresu na pewno bo parê innych rzeczy te¿ nie za dobrze wygl±da i nawet by siê zgadza³o wiêc chyba siwizna mi nie grozi hehe
Potwierdzam - moja matka osiwia³a jak mia³a 18 lat ze stresu.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li chodzi o Goodbye Damage, to polecam wy³±cznie kuracjê ekspresow±, zwyk³a od¿ywka to paskudny badziew moim zdaniem. Oleo Repair polecam z czystym sumieniem, sama w³a¶nie zu¿ywam 3 opakowanie pod rz±d.
Tak mówisz? W sumie GB nie mia³ jakich¶ z³ych opinii, ale chyba spróbujê tego OL jak polecasz. Choæ i tak by³abym chêtna na co¶ bardziej silikonowego tylko, ¿e ja zauwa¿y³am dwie tendencje: albo od¿ywka jest ful wypas naturalna, albo jest napakowana silikonami i praktycznie niczym warto¶ciowym. Ciê¿ko mi znale¼æ co¶ pomiêdzy. Na razie tylko GlissKur ¿ó³ty ale nic wiêcej fajnego nie znalaz³am.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-10-19 o 11:31
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 13:32   #602
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

ShrinkingViolet - jeszcze fajna jest maseczka jajeczna joanny, bardzo ³adny sk³ad, od¿ywki lidlowe które kocham, w³a¶nie oleo repair i jeszcze taka czerwona garnier fructis do farbowanych z olejem lnianym, ziaja, od¿ywcze i z silikonami jednocze¶nie. polecam te lidlowe bo s± tanie i jak ju¿ to sza³u nie bêdzie ale krzywdy te¿ nie.
ojojoj, to niemi³o z tym siwieniem. moja mama to straci³a w³osy ju¿ drugi raz przez stres ale jan ie mam plackowatego tak jak ona, po prostu mi wypadaj± i s± s³abe.

Ze wzglêdu na to ¿e przyczyna mojego stresu znikn±æ nie mo¿e to postanowi³am, ¿e po prostu kupiê sobie zwierz±tko jakie¶ ma³e bo uspokajaj± i bêdê mia³a zajêcie. Mia³am zawsze jakie¶, a t¿ siê zgodzi³ nie wiem jeszcze kiedy ale bardzo siê cieszê bo zwierzaki poprawiaj± humor o 100%. szkoda tylko ¿e nie mogê mieæ czego¶ wiêskzego, np. kota albo psa.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 14:12   #603
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

macie jakies godne polecenia pianki czy cus?
bo jest ta lidlowa zielona, ona ma taki sklad: aqua, butane, propylene glycol, propane, polyquaterinium-68, cocotrimonium methosulfate, hydroxyeythylcellulose, parfum, panthenol, phenoxyethanol, caprylyl glycol, ethylhexylglycerin, triethanolamin.
Myslicie ze sie nada czy szukac czegos lepszego?
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 16:14   #604
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
bo jest ta lidlowa zielona, ona ma taki sklad: aqua, butane, propylene glycol, propane, polyquaterinium-68, cocotrimonium methosulfate, hydroxyeythylcellulose, parfum, panthenol, phenoxyethanol, caprylyl glycol, ethylhexylglycerin, triethanolamin.
Moja kole¿anka u¿ywa³a Timotei. Mia³a byæ super i bez alkoholu, ale nie wiem jak to wysz³o w praktyce. Nie mogê znale¼æ sk³adu. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ka-pianka.html

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
ShrinkingViolet - jeszcze fajna jest maseczka jajeczna joanny, bardzo ³adny sk³ad, od¿ywki lidlowe które kocham, w³a¶nie oleo repair i jeszcze taka czerwona garnier fructis do farbowanych z olejem lnianym, ziaja, od¿ywcze i z silikonami jednocze¶nie. polecam te lidlowe bo s± tanie i jak ju¿ to sza³u nie bêdzie ale krzywdy te¿ nie.
ojojoj, to niemi³o z tym siwieniem. moja mama to straci³a w³osy ju¿ drugi raz przez stres ale jan ie mam plackowatego tak jak ona, po prostu mi wypadaj± i s± s³abe.

Ze wzglêdu na to ¿e przyczyna mojego stresu znikn±æ nie mo¿e to postanowi³am, ¿e po prostu kupiê sobie zwierz±tko jakie¶ ma³e bo uspokajaj± i bêdê mia³a zajêcie. Mia³am zawsze jakie¶, a t¿ siê zgodzi³ nie wiem jeszcze kiedy ale bardzo siê cieszê bo zwierzaki poprawiaj± humor o 100%. szkoda tylko ¿e nie mogê mieæ czego¶ wiêskzego, np. kota albo psa.
Dziêkujê, zanotowa³am sobie. Na jajeczn± czajê siê od jakiego¶ czasu ju¿ ale teraz jak na z³o¶æ jej nie ma. Kupie chyba sobie jeszcze Kallosa Keratin jak wykoñczê tego Latte.

Co do zwierz±t to polecam myszoskoczki. ¦wietne s±.

Czas edycji: 2014-10-19 o 16:16
Stary 2014-10-19, 16:56   #605
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ

Dziêkujê, zanotowa³am sobie. Na jajeczn± czajê siê od jakiego¶ czasu ju¿ ale teraz jak na z³o¶æ jej nie ma. Kupie chyba sobie jeszcze Kallosa Keratin jak wykoñczê tego Latte.

Co do zwierz±t to polecam myszoskoczki. ¦wietne s±.
Ja j± mam i lubiê, ale ma dobry sk³ad dla skóry g³owy to nied³ugo sobie zamówiê na zapas i biovaxa chyba z 3 olejami. No i zapas ampu³ek radical. A w ogóle kallos latte to nie jest kallos w tym niebieskim opakowaniu tylko jaka¶ w³oska firma patternon czy podobnie to brzmi ;D

my chcemy szynszylê, mia³am kiedy¶ i s± kochane.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 17:08   #606
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja j± mam i lubiê, ale ma dobry sk³ad dla skóry g³owy to nied³ugo sobie zamówiê na zapas i biovaxa chyba z 3 olejami. No i zapas ampu³ek radical. A w ogóle kallos latte to nie jest kallos w tym niebieskim opakowaniu tylko jaka¶ w³oska firma patternon czy podobnie to brzmi ;D

my chcemy szynszylê, mia³am kiedy¶ i s± kochane.
Tak, wiem, Pettenon. Ale jako¶ siê przyjê³o ju¿, ¿e to Kallos chyba z powodu podobnych opakowañ .

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

W ogóle jak siê za³atwi³am dzi¶ - na³o¿y³a wczoraj wieczorem maskê humektantow± i zabezpieczy³am potem od¿ywk± bs silikonow± oraz ¿elem lnianym. Wszystko miód malina, po³o¿y³am siê z mokrymi w³osami zrzuconymi za ³ó¿ko i wsta³am, a tu w sumie proste w³osy. Pierwszy raz w ¿yciu. Zgadujê, ¿e ciê¿ar wody i grawitacja zrobi³y swoje bo jak k³adê siê z trochê suchszymi to nigdy nic takiego nie mia³o miejsca, a wczoraj to z tych w³osów a¿ kapa³o. Ale w sumie cieszê siê, zawsze to jaki¶ patent ta zmniejszenie cierpieñ w³osów przy prostowaniu.
Stary 2014-10-19, 18:44   #607
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Hej,

Klaudenc,czyta³am gdzie¶,¿e w³osy zanim osiwiej± staj± siê ja¶niejsze,stopniowo pozbawione barwnika ale u Ciebie to chyba zbyt wcze¶nie,wiec nie pisa³am.

Moje w³osy wracaj± do formy czyli jednak to prostowanie im zaszkodzi³o.

Dzisiaj bratowa powiedzia³a mi,¿e próbujê wmówiæ wszystkim,¿e mam naturalnie krêcone w³osy i,¿e na pewno co¶ robiê z nimi.Wkurzy³am siê.Powiedzia³am jej,¿e przegina bo nigdy nie robi³am nic,nigdy nie krêci³am,nie mia³am trwa³ej i wiele razy to mówi³am.Nosz ile mo¿na.Po³owa ludzi ,kotrych znam tak my¶li i mogê im mówiæ a oni swoje.Nie mam s³ów.Wkurza mnie to no to siê wygada³am.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 19:38   #608
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Nie umiem oceniaæ sk³adów pianek, ale wygl±da raczej podobnie jak wiêkszo¶æ. Ja bym wypróbowa³a, krzywdy raczej nie zrobi.
Od siebie polecam pianki Nivea i Wellaflex.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 20:02   #609
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, mam taki g³upi problem. D³ugo nie zastanawia³am siê w sumie jak moje w³osy wygl±daj± z ty³u - my¶la³am, ¿e jakie s± po bokach takie s± z ty³u. Nic bardziej mylnego. Wygl±da to jakby po bokach by³a normalna porowato¶æ, a z ty³u wysoka. W³osy s± jakie¶ takie zsianione i chyba zawsze tak mia³am tylko wcze¶niej tego nie dostrzega³am. Wygl±da to jakbym mia³a w³osy 2 ró¿nych osób na sobie. Jakie¶ pomys³y co z tym fantem zrobiæ?
Stary 2014-10-19, 20:09   #610
migotkaq
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Cytat:
Od siebie polecam pianki Nivea i Wellaflex.
Ja te¿ ewentualnie jeszcze z Isany, ale nie przygl±da³am siê jej jaki ma sk³ad.

migotkaq jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-19, 21:39   #611
201711281320
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 979

Cytat:
Dziewczyny, mam taki g³upi problem. D³ugo nie zastanawia³am siê w sumie jak moje w³osy wygl±daj± z ty³u - my¶la³am, ¿e jakie s± po bokach takie s± z ty³u. Nic bardziej mylnego. Wygl±da to jakby po bokach by³a normalna porowato¶æ, a z ty³u wysoka. W³osy s± jakie¶ takie zsianione i chyba zawsze tak mia³am tylko wcze¶niej tego nie dostrzega³am. Wygl±da to jakbym mia³a w³osy 2 ró¿nych osób na sobie. Jakie¶ pomys³y co z tym fantem zrobiæ?
Te¿ tak mam... Najgorsze s± w³osy z czubka g³owy z ty³u- ta pierwsza warstwa. Ciê¿ko ¿eby siê ³adnie skrêci³a- puszy siê. Najgorzej jest po spaniu.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Mia³am jeszcze napisaæ, ¿e sprawdzi³am nowy produkt u siebie i jestem zadowolona. Jest to mgie³ka (spray) stylizuj±ca z Joanny. Po myciu i na³o¿eniu b/s z Ziaji popsika³am w³osy, wysuszy³am dyfuzorem z g³ow± w dó³ i zrobi³y mi siê sprê¿ynki- po piance Wellaflex te¿ siê ³adnie krêc± ale nie tak mocno. Niestety w sk³adzie alcohol denat na 2. miejscu
201711281320 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 07:32   #612
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Wierzchnia warstwa i tyl - tzw. canopy curls - jest najbardziej podatna na wysuszenie i zniszczenie. Mi sie tez tylko ten fragment puszy. Trzeba donawilzac i nakladac wiecej stylizatora na te obszary.
U mnie wczoraj bylo cudnie nareszcie wlosy dorastaja powoli do tej dlugosci w ktorej zaczynaja sie skrecac dookola wlasnej osi i zwijac w rulony. Po nocy juz nie jest tak piknie ale jak na second day hair nienajgorzej.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:23   #613
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tak mam... Najgorsze s± w³osy z czubka g³owy z ty³u- ta pierwsza warstwa. Ciê¿ko ¿eby siê ³adnie skrêci³a- puszy siê. Najgorzej jest po spaniu
Tez tak mam, nienawidzê tego czubka g³owy... z przodu s± eleganckie a z ty³u okazuje siê, ¿e sianko

Dzisiejsze po malinowym alberto, lubimy siê coraz bardziej
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1413797030848.jpg (54,3 KB, 46 za³adowañ)
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 10:28   #614
Curly81
Wtajemniczenie

Moje w³osy te¿ najgorzej wygl±daj± z ty³u od czubka g³owy.Im ni¿ej tym lepiej.A najlepszy skrêt mam od szyji i na dole.

Stary 2014-10-20, 10:32   #615
201711281320
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 979

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Tez tak mam, nienawidzê tego czubka g³owy... z przodu s± eleganckie a z ty³u okazuje siê, ¿e sianko
No zabij mnie ale ja tu ani krzty sianka nie widzê
201711281320 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 10:36   #616
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
No zabij mnie ale ja tu ani krzty sianka nie widzê
Ja te¿.

Stary 2014-10-20, 12:34   #617
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje w³osy te¿ najgorzej wygl±daj± z ty³u od czubka g³owy.Im ni¿ej tym lepiej.A najlepszy skrêt mam od szyji i na dole.
Cytat:

Dzisiejsze po malinowym alberto, lubimy siê coraz bardziej
Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Wierzchnia warstwa i tyl - tzw. canopy curls - jest najbardziej podatna na wysuszenie i zniszczenie. Mi sie tez tylko ten fragment puszy. Trzeba donawilzac i nakladac wiecej stylizatora na te obszary.
Cytat:
Te¿ tak mam... Najgorsze s± w³osy z czubka g³owy z ty³u- ta pierwsza warstwa. Ciê¿ko ¿eby siê ³adnie skrêci³a- puszy siê. Najgorzej jest po spaniu.
Nie no dziewczyny, ja siê za³ama³am po zobaczeniu ty³u. Zrobi³am zdjêcie i wrzucê na dniach (zostawi³am kabel w akademiku). Ogólnie niby mi siê uk³adaj± te w³osy i w ogóle ale jakie¶ takie suche s±, a z ty³u to ju¿ w ogóle masakra w czystej postaci. Okropno¶æ powiadam Wam. Wstydzê siê wyj¶æ do ludzi, a jak pomy¶lê, ¿e ja 4 czy 5 lat by³am nie¶wiadoma tego co mam z ty³u to mam ciarki.

Czas edycji: 2014-10-20 o 12:38
Stary 2014-10-20, 13:22   #618
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Jest jest, takie twarde, spl±tane, aparat nie uchwyci tego ustrojstwa
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 14:06   #619
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Haaa sk±d ja to znam!

Dzi¶ akurat jak nigdy ( co za zbieg okoliczno¶ci ze i na forum o tym mowa) jako¶ d³u¿ej zajê³am siê stylizacj± tylu bo normalnie mialam tam takie dziwne, suche pasma najwyzej o skrêcie 1b...

Po d³ugim okresie Bad Hair wreszcie jest mi³o. A to chyba za spraw± kallosa latte którego kupilam chc±c uzupe³niæ mleczne proteiny. Do tego wlosie b. Miêkkie i jak pachnie! !!
Fajna sprawa.
Eh chyba powinnam u¿ywaæ masek przynajmniej co drugie mycie...; (
Co prawda podyfuzorowalam sie tez z 40 minut ale jest fajno

Cytat:
wstydzê siê wyj¶æ do ludzi, a jak pomy¶lê, ¿e ja 4 czy 5 lat by³am nie¶wiadoma tego co mam z ty³u to mam ciarki.
Ja tam zawsze muszê sobie obejrzeæ tyl 'lustro w lustro' ;p

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-10-20 o 14:33
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 15:32   #620
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Joanku!

Te¿ kupi³am dyfuzor, wczoraj pierwszy raz suszy³am i jestem zachwycona. Wiêkszy skrêt + odbicie od g³owy, ale nie takie, jak Twoje
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:00   #621
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Haaa sk±d ja to znam!

Dzi¶ akurat jak nigdy ( co za zbieg okoliczno¶ci ze i na forum o tym mowa) jako¶ d³u¿ej zajê³am siê stylizacj± tylu bo normalnie mialam tam takie dziwne, suche pasma najwyzej o skrêcie 1b...

Po d³ugim okresie Bad Hair wreszcie jest mi³o. A to chyba za spraw± kallosa latte którego kupilam chc±c uzupe³niæ mleczne proteiny. Do tego wlosie b. Miêkkie i jak pachnie! !!
Fajna sprawa.

Chyba nic m±drzejszego nie napiszê.... Oddawaj te cuda!

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 16:31   #622
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajna sprawa.

¦wietne s±!

Stary 2014-10-20, 18:09   #623
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
Faktycznie super wygl±daj±!
Cytat:
zagubiona - ¶liczne w³osy
Cytat:
falki konkret
Dziêkujê ¶licznie!

Joanku w³osy cudo! *-*

Ostatnio zaopatrzy³am siê w 'Kallosa' Latte i chyba siê skuszê na szybsze sprawdzenie jak dzia³a na moje w³osie

A moje dzisiejsze jakie¶ suche w dotyku, po rozczesaniu miêciutkie, a potem pojawia siê Sahara. Albo ¿elu za du¿o, albo b/s za du¿o, albo protein, albo nie wiem co. Mam w planach oczyszczanie porz±dne, podobno saszetki Detox z Mariona siê fajnie przy oczyszczaniu sprawdzaj±, wiêc zaopatrzê siê w jedn± i zobaczê, co to bêdzie.
Polecacie jakie¶ od¿ywki b/s z Ziai? Jak na z³o¶æ ka¿da ma aloes w sk³adzie, a jak nie ma aloesu to nie ma te¿ parafiny, a wola³a bym sprawdziæ jak siê parafina sprawuje w od¿ywce. Bo bez parafiny Ziajê mam i ca³kiem spoko, jak siê z ilo¶ci± nie przesadzi. Albo mo¿e macie jakie¶ inne b/s do polecenia? Nie licz±c Joann, bo je znam.

Edytowane przez zagubiona94
Czas edycji: 2014-10-20 o 18:10
zagubiona94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:13   #624
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Sza³owe!

Cytat:
Szukam ostatnio nowego stylizatora, bo ostatecznie stwierdzilam ze zele nie dla mnie - dalam szanse kilku i zawsze jest do bani, szorstkie i sztywne wlosy musze sie przerzucic na pianke albo znalezc jakis krem do lokow.
Nawet mimo odgniatania? U mnie jest dok³adnie odwrotnie. Po ¿elu s± miêkkie i elastyczne, a po piance/kremie do loków szorstkie, sztywne albo pozlepiane. Ale odgniatam ¿el d³ugo i mocno.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A, i jeszcze która¶ pisa³a o kremie do loków Marc Anthony. Dla mnie by³ beznadziejny.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 18:52   #625
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Haaa sk±d ja to znam!

Fajna sprawa.

W sumie... w lustrze jest ok. A potem zrobi³am zdjêcie.

Efekt super, uwielbiam Twoje w³osy choæ dla mnie 40 minut to stanowczo za du¿o na stylizacjê. Ja mam regularny skrêt 3a niezale¿nie od bhd czy jego braku, mam nadziejê, ¿e to siê nie zmieni bo przera¿aj± mnie te zabawy z dyfuzorem. Nie suszê - nie dlatego, ¿eby nie niszczyæ tylko po prostu mi siê nie chce kombinowaæ. Lubiê pokombinowaæ z od¿ywkami, olejami ale to chyba nie dla mnie.

Czas edycji: 2014-10-20 o 18:56
Stary 2014-10-20, 19:37   #626
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Cytat:
Byla gdzies analizowana? ciekawam skladu.
Szukam ostatnio nowego stylizatora, bo ostatecznie stwierdzilam ze zele nie dla mnie - dalam szanse kilku i zawsze jest do bani, szorstkie i sztywne wlosy musze sie przerzucic na pianke albo znalezc jakis krem do lokow.
Trudno powiedzieæ co¶ o sk³adzie szukaj na kwc: syoss heat protect mousse czy jako¶ tak, fajna jest i codzienne u¿ywanie d³u¿szy czas nie wysusza

Cytat:
Patrz wy¿ej

Cytat:
Dzisiaj bratowa powiedzia³a mi,¿e próbujê wmówiæ wszystkim,¿e mam naturalnie krêcone w³osy i,¿e na pewno co¶ robiê z nimi.Wkurzy³am siê.Powiedzia³am jej,¿e przegina bo nigdy nie robi³am nic,nigdy nie krêci³am,nie mia³am trwa³ej i wiele razy to mówi³am.Nosz ile mo¿na.Po³owa ludzi ,kotrych znam tak my¶li i mogê im mówiæ a oni swoje.Nie mam s³ów.Wkurza mnie to no to siê wygada³am.
U mnie w pracy kole¿anka w rozmowie o w³osach i po dowiedzeniu siê, ¿e u¿ywam dyfuzora do suszenia stwierdzi³a mniej wiêcej, ¿e bez niego mia³abym proste w³osy.. nie wiem co powoduje, ¿e ludzie my¶l± ¿e dyfuzor krêci w³osy

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A w³a¶nie: Joanku
Stary 2014-10-20, 19:57   #627
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
W sumie... w lustrze jest ok. A potem zrobi³am zdjêcie.

Efekt super, uwielbiam Twoje w³osy choæ dla mnie 40 minut to stanowczo za du¿o na stylizacjê. Ja mam regularny skrêt 3a niezale¿nie od bhd czy jego braku, mam nadziejê, ¿e to siê nie zmieni bo przera¿aj± mnie te zabawy z dyfuzorem. Nie suszê - nie dlatego, ¿eby nie niszczyæ tylko po prostu mi siê nie chce kombinowaæ. Lubiê pokombinowaæ z od¿ywkami, olejami ale to chyba nie dla mnie.
Haa...40 minut samego suszenia, mycie i maska i recznikowanie to drugie tyle ;/
Uwierz ze gdyby¶ mia³a nieregularny skret to te¿ by¶ walczy³a. Masz ten komfort ze mo¿esz powiedzieæ 'nie chce mi siê' bo masz mocny skrêt.
Ja gdybym nie stylizowala to mia³a bym prosto- po³amane, spuszone co¶.
Nie wie ten kto nie do¶wiadczy³ ; (

dziêkujê bardzo za komplementy
Ale wci±¿ szukam metody na pobicie skretu i utrzymanie go
Skret juz opad³. .. teraz sa jakie¶ pseudo falo-loki które potworzy³y rozci±gniête na dlugosci rulony i wygl±daj± z daleka na proste

W sumie najlepiej by³oby je ¶ci±æ bo one sa serio dziwne i trudne w utrzymaniu.
Albo gdzies o jakie¶ zabiegi fryzjerskie popytaæ?
Zobaczymy.

(Jakisnick, DZIEWCZYNO przecie¿ przy Twoim boskim skrecie ja ¿em marnosc nad marnosciami) ♡
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 20:17   #628
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Joanku boskie i sza³owa objêto¶æ
mam wra¿enie, ze moje w³osiska wcale nie lubi± protein. Myjê teraz Kallosem no i s± takie ¶rednie, taki miêkki puch, skrêt jest super po myciu ale w trakcie dnia siê nie utrzymuje. Pomy¶la³am , ¿e mo¿e brak im protein bo po ka¿dym myciu ³adujê mocno emolientow± od¿ywkê. No i zajrza³am na blog Wied¼my by przejrzeæ listê proteinowych od¿ywek. Ka¿d± z tych, które s± na li¶cie, a które mia³am przyjemno¶æ testowaæ ¼le wspominam. Farmonê lnian±, Joannê z Apteczki Babuni, Shaumê Krem i Olejek, od¿ywkê Nivea Long Repair, Biovaxy, no i ten kallos mleczny te¿ cudów nie robi ale dam mu szansê jeszcze. Co tu zrobiæ, bo z samymi emolientami to ³atwo o przenawil¿enie co mi siê czêsto zdarza i chyba teraz w³a¶nie je mam
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-20, 20:24   #629
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Poka¿ wiadomo¶æ
Joanku boskie i sza³owa objêto¶æ
mam wra¿enie, ze moje w³osiska wcale nie lubi± protein. Myjê teraz Kallosem no i s± takie ¶rednie, taki miêkki puch, skrêt jest super po myciu ale w trakcie dnia siê nie utrzymuje. Pomy¶la³am , ¿e mo¿e brak im protein bo po ka¿dym myciu ³adujê mocno emolientow± od¿ywkê. No i zajrza³am na blog Wied¼my by przejrzeæ listê proteinowych od¿ywek. Ka¿d± z tych, które s± na li¶cie, a które mia³am przyjemno¶æ testowaæ ¼le wspominam. Farmonê lnian±, Joannê z Apteczki Babuni, Shaumê Krem i Olejek, od¿ywkê Nivea Long Repair, Biovaxy, no i ten kallos mleczny te¿ cudów nie robi ale dam mu szansê jeszcze. Co tu zrobiæ, bo z samymi emolientami to ³atwo o przenawil¿enie co mi siê czêsto zdarza i chyba teraz w³a¶nie je mam
Niektórzy nie toleruj± protein w ogóle wiêc je¶li im nie pasuje to nie dawaj protein na si³ê. Choæ mo¿e to jaki¶ okre¶lony typ nie pasuje? Mleczne, zbo¿owe? Btw Vidia, musimy siê w koñcu zgadaæ.

Czas edycji: 2014-10-20 o 20:26
Stary 2014-10-20, 20:45   #630
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Cytat:
Niektórzy nie toleruj± protein w ogóle wiêc je¶li im nie pasuje to nie dawaj protein na si³ê. Choæ mo¿e to jaki¶ okre¶lony typ nie pasuje? Mleczne, zbo¿owe? Btw Vidia, musimy siê w koñcu zgadaæ.
A nie by³o czasem jakiej¶ od¿ywki Ziaja z proteinami zbo¿owymi? Szukam i znale¼æ nie mogê, chyba pamiêæ mnie zawodzi i co¶ mi siê pomyli³o
Ju¿ Ci piszê priv
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.