|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Dzień dobry
Widzę że nie tylko ja dziś mam jakiś dziwny dzień, od rana coś mi jest, a to brzuch boli, a to mdli mnie od soku i do tego ciągle jestem zmęczona kiedy to się wreszcie skończy
|
|
|
|
#962 |
|
BAN stały
|
Czesc dziewczyny
Ale tu dzisiaj cisza. Ja prawie od 6 na nogach.Wizyta u lekarza zaliczona, wszystko w porzadku.Badania tez super. USG dopiero w poniedzialek ale posluchalam chwilke serduszka Malej u poloznej wiec jestem spokojna. Za miesiac obciazenie glukoza I nie moge cytryny wziac ze soba.Ale damy rade
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja dziś obudziłam się w bojowym nastroju i z taką złością na cały świat, że mnie mąż się bał W nocy nie mogłam spać, bo bardzo bolała mnie głowa i przypomniało mi się, że jak poprzednie ciąże przechodziłam tak źle i wymiotowałam do końca, miałam nogi opuchnięte jak balony, wyłam z bólu kręgosłupa i mówiłam o tym mojej lekarce to ta małpa zawsze mi odpowiadała "to są uroki ciąży" i nawet nie chciała słyszeć o zwolnieniu i ja jak zombiak zataraniałam do pracy, bo ona nie widziała u mnie złego stanu zdrowia tylko "uroki". I tak w tej wściekłości mi przyszło do głowy, że jak ktoś ma takie podejście, to na grypę też nie powinno się dostać l4, bo łupanie w kościach i dreszcze to uroki grypy, a ból gardła przy anginie to uroki anginy, a jak ktoś nie może chodzić, bo ma rwę kulszową, to to są uroki rwy kulszowej. I tak od rana się to myślą nakręcam, że jak mi lekarz odmówi zwolnienia to na odchodnym podzielę się swoją refleksją
|
||
|
|
|
#964 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko zazwyczaj takie rzeczy trwają kilka dni, a w ciąży jest się przez 9 miesięcy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Rano musiałam pojechać coś załatwić i nie zdążyłam zjeść, właśnie przyjechałam i zrobiłam sobie jajecznicę z pomidorem + bułeczka z masełkiem i serem żółtym. I jem i jem i jem aż tu nagle jak mi wszystko stanęło i czuję, że , kuźwa no i było :O:OJestem w szoku, objawów już żadnych aż tu nagle :O![]() Już nie spojrzę na jajecznicę, zwróciłam całe śniadanie ładne jaja się dzieją :P Ja wiem, że to będzie dziewucha, bo to złe samopoczucie, wypadające włosy, syfki na twarzy to jest na dziewuszkę :P
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przechodzę teraz identycznie więc też mam cichutką nadzieję na dziewczynę no ale co będzie to będzie ))
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja podcięłam włosy w sobotę i tak odżyły! popraw sobie w podpisie suwaczek z Maleństwem;P
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Nadrobiłam Was ale nie mam pojęcia co komu miałam pisać Kefi jak spisuje si ę graco symbio??? ma jakieś wady??? Weekend był ciężki bo dwa dni goście a teraz młoda znowu chora .
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kalafior
|
|
#973 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mdli
Dziewczyny nie mogę znaleźć linku, który wkleiła czarnulka o którym tyle piszecie. |
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
HaHaHa ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
ten ?
|
|
#976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi w pierwszej ciąży nic się nie działo, wręcz wypiękniałam i wtedy wiedziałam na 100%, że chłopak, chyba to jest instynkt :Pa teraz czuję, że to dziewczynka :P Cytat:
skoro było już ok no właśnie kurczę nie wiem czemu link nie działa
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A i tak wydaje mi się, że to chłopiec
|
||
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nic nie czuję, instynkt mi się za popsuł i Nastawiłam się od razu na chłopaka żeby się nie rozczarować
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie super, gondola trochę mnie wkurzała, bo mi dziecko zjeżdżało w niej na dół, bo jest lekko pochylona jakby, ale może to wina tego mojego egzemplarza, bo my używany kupiliśmy. Jest to wózek typowo miejski, raczej na spacer po lesie się nim nie wybierzesz, chociaż myśmy go i na wertepach próbowali i było w miarę ok. Jest mega lekki co dla mnie jest dosyć istotne jak czasami targałam gondolę z dzieckiem na 3 piętro W gondolce za pomocą jednego pokrętła można podnieść oparcie w wózku i wtedy jest pozycja pół-leżąca, materiał, z którego jest wykonany ma filtr UV, w budce podnosi się klapę i jest siateczka - to na upalne dni żeby przewiew był. Stelaż po złożeniu może nie jest jakiś najmniejszy, ale po zdjęciu kółek (co nie jest skomplikowane i trwa 30 sek.) mieścił się wózek nawet do peugeot 206 Spacerówka ma kubełkowe siedzenie i trochę się bałam o to, ale wożę córkę w tym prawie rok i się sprawdza, bo nie kupowaliśmy dodatkowej spacerówki. W spacerówce jest możliwość 3 ułożeń, czyli pionowa, pół-leżąca i leżąco i wszystko to robi się jednym przyciskiem, rączka jest przekładana też za pomocą jednego przycisku. Ogólnie ludzie którzy mają dzieci lub są w ciąży dzwonią do nas co my za wózek mamy bo taki fajny Polecam obejrzeć filmik instruktażowy na YT i oczywiście obejrzeć na żywo w sklepie
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aleee.... jakoś na spoko to biorę co będzie to będzie i tak pokocham <3 Ja objawów jak nie miałam tak nie mam
|
|
#982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż... zrobić nadzieję;p
|
|
#983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może coś będzie już widać ? jak myślicie ?
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam 13go i wtedy będzie koniec 13go tyg...
|
#986 | |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a planujecie zrobic plan porodu i podpisac go pozniej w szpitalu z polozna??Albo czy ktoras z Was (ktora ma dzieci) cos takiego miala?
Bo ja planuje tylko nie wiem czy polozne trzymaja sie tak az tego ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Bo w niektorej ciazy plec widac w 13 tygodniu a w innej dopiero po 20
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 | |
|
BAN stały
|
A wlasnie LuckyLove..Wydaje mi sie ze mialas wrzucic zdjecie swojego M1.
Czy to nie Ty? Czy juz dodalas a ja nie widze ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() Z tego co poczytalam troszke o tym to dziewczyny chwalily, ale zalezy wlasnie od szpitala |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A drugim razem postanowiłam rodzić w szpitalu najbliżej domu, ale nawet nie zainteresowałam się wcześniej , gdzie jest porodówka i jak mnie mąż wiózł ze skurczami, to musieliśmy pytać ochrony, jak trafić na porodówkę, bo to Instytut Matki i Dziecka i tam mnóstwo budynków, nie wiadomo, który jest który. ![]() Ale drugim razem wiedziałam już o co chodzi, więc nastawiłam się psychicznie na współpracę z położną i mimo że pierwszy raz kobietę widziałam na oczy, to rozumiałyśmy się bez słów. Jak mnie zapytała, czy chcę, żeby mąż był przy porodzie (ostatniej fazie, bo tak to był ze mną cały czas), to jej powiedziałam, że nie, bo wolę się skupić na wykonywaniu jej poleceń, a on mnie będzie tylko rozpraszał I w sumie nie było go na sali może z 15 minut, bo wyszedł na chwilę, jak mi dawali znieczulenie, a jak go zawołali, to mała już była na świecie i mógł ją zabrać, a mnie tam dalej opatrywali.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

kiedy to się wreszcie skończy

I nie moge cytryny wziac ze soba.Ale damy rade 
Ale to za momencik

, kuźwa no i było 
.
bo nic nie czuję, instynkt mi się za popsuł i
Nastawiłam się od razu na chłopaka żeby się nie rozczarować