|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
![]() A teściową się nie przejmuj,moja też czasami gada takie głupoty, że ręce opadają. Ona uważa, że jak ona rodziła prawie 30 lat temu przez cesarkę a potem miała normalny poród tzn, że teraz też tak jest i że nie ważne ile się ma cesarek, że to nie ma wpływu,że można mieć ile się chce ciąż i rodzić potem przez SN. Tak samo z przesądami ma. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Skłaniasz się do któregoś bardziej czy jeszcze nie ![]() Ja się z jednej strony cieszę, że już mam wózek a z drugiej brakuje mi tego szukania, czekania, analizowania :P
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
kleo
za wizytę ![]() Szczeperka ja mam 158 cm, Tż 30 cm więcej i wybór wózka będzie ciężki... przy niektórych wózkach wyglądam komicznie Tż kupił mi wczoraj Hity, nie jadłam ich ohoho, kilka dooobrych lat, teraz się nimi obżeram |
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale CI powiem, że nawet przy mojej krowiastej Daldze wyglądam ok
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Wróciłam właśnie z SR, utwierdziłam się dzisiaj w przekonaniu, że super prowadząca mi się trafiła. Nic nie narzuca, nie krytykuje, szanuje wybory mam i powtarza, że jest od doradzania, wspierania i pomagania. Widać, że można do niej się zwrócić z każdym problemem
|
#2166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teściowej nie słuchaj Cytat:
zresztą wiem że butelka mi się na bank przyda jak nie na początku to potem ale fakt - zawsze można kupić. a teraz kup sobie jedną awaryjną.Cytat:
i czuję go w dole i po bokach brzucha jak mój synek leżał główką w dół to czułam go wysoko wtedy.
|
|
#2167 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem, że był tu 1000 razy, ale wcześniej miałam kupować w stacjonarmym sklepie gdzieś, a teraz zaczęłam się zastanawiać, żeby z all zamowic ..Cytat:
Cytat:
za wizytę ! wiem co czujesz... mój tż jak się urodził ważył prawie 5 kg, teraz ma równe 2 metry wzrostu, ja też malutka jakaś nie jestem, bo 1,70 mam i też teściowa ciągle mi gada, że niepotrzebnie ja tyle małych ubranek kupiłam (a co, miałam od razu na 74 czy 80 kupić?), że dzidzia będzie wielka i w ogole... Cytat:
![]() Cytat:
więc się nie przejmuj
|
||||||
|
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj 29t0d, może faktycznie jeszcze wcześnie. |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę doradźcie jaką kupić tak na wszelki wypadek - myślę o Avencie ale totalnie nie wiem jaką,czy coś tam ma znaczenie czy po prostu wziąć jakąś niedużą przeznaczoną dla noworodków ![]() Jutro będę w tesco prawdopodobnie i mogłabym kupić bo tam jest dość duży wybór tych butelek. Czy to bardziej o smoczek chodzi??
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2014-10-21 o 11:12 |
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprzedawcy zapominają, że lustro to przydatna rzecz w sklepie sprzedawca to: r_p77 ja też nie wiem czy kupować butelkę czy nie, ale jeśli mam zamiar karmić piersią to jedna jakaś w razie czego wystarczy? i co musi pisać na takiej butelce? kompletnie się na tym nie znam... Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-21 o 11:10 |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2172 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I później jak już po ogrodzie łaziłam z nim to też mi zrobili zdjęcia
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie 2 http://allegro.pl/philips-avent-bute...681268700.html po synku została mi jeszcze taka zwykła avent http://allegro.pl/avent-butelka-anty...688401821.html ze zwykłym smoczkiem Bajlaga 125ml wystarczy spokojnie dzidziuś zjada na początku 30ml mleka potem 60 itd więc spokojnie starczy na początek do dokarmiania tylko.
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
No to u mnie podobnie bo tz ma 193 cm dla równowagi. Oby dzieci odziedziczyły jego wzrost :-P
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() wstyd przyznać, ale jakoś nie miałam w planach kupować butelki, teraz dopiero do mnie dotarło, że warto przecież kupić... nie chcę kupowac kompletów, bo jak dziecku nie podpasuje to klops ![]() a czy to prawda, żeby trzymać się jednej firmy i kupować potem większe butelki z tej samej firmy? Szczeperka no to prawie tak samo fashion ooo, robienie zdjęć będzie ok, potem sobie porównam chciałabym już mieć wybrany wózek, który będzie Nam pasował... w ogóle to wózki 2w1 są według mnie trochę głupie... bo tyle pieniedzy to kosztuje, a często i tak ludzie wymieniają spacerówkę na zwykłą parasolkę, bo się składa, bo lekka... więc w sumie płaci się tyle kasy za gondolę... zapewne my też wymienimy potem na zwykłą spacerówką Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-21 o 11:33 |
|
|
|
#2178 | |||
|
Zakorzenienie
|
o ludzie przeżyłam
oprócz tego że raz mi się słabo zrobiło, ale mąż szybko zareagował, i mnie muliło to było nawet spoko tylko spać mi się strasznie chciało i nadal chce :ziew:zrobię obiad i idę w kimę ![]() ![]() Cytat:
![]() ojej ale duża dzidzia kurcze ciekawe ile nasz Mały waży ah ![]() Cytat:
![]() czasami mnie kopnie powyżej pępka ale to musi mieć dobry dzień ![]() a co do czkawki też jeszcze Mały nie miał ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- a powiedzcie mi, mam głupie pytanie, jak robicie zamówienia z all? dodajecie wszystko do koszyka a potem kup teraz czy jak? nigdy nie kupowałam kilku rzeczy u jednego sprzedawcy nie i mam pojęcia jak to zrobić ![]() Dusiolka, Kinqa i inne, zawitałyście dzisiaj w moim śnie siedziałyśmy wszystkie przed szpitalem, na jakimś murku, i każda z nas czekała na skurcze ![]() potem jak się rozkręciło to hoho a Dusiolka nie miała nic kupione i tylko do męża wydzwaniała i się śmiała z Kinqi, że ma całą wyprawkę zrobioną przed porodem Kinqa urodziła pierwsza a ja z Dusiolką 02.02 ![]() no co za sen to szok! i jeszcze wszystkie takie wystrojone byłyśmy na tym murku że masakra, jakieś szpile krótkie czarne mini, rajstopy i takiee wielkie brzuchy
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaW, mmgi, Montanka, fashionaddicted, bajlaga, Eirene1987, ewka555 dziękuję za słowa otuchy.
Ahh kawały o teściowej chyba nie są przypadkowe, choć ja na swoją aż tak bardzo narzekać nie mogę, bo to dobra kobieta , ale chyba tylko dlatego, że nie mieszkamy razem i mi się we wszystko nie wtrąca A jeszcze jakiś czas temu mnie wkurzyła tekstem "po co ja tyle wszystkiego kupuję", przecież jest jeszcze duuuuużo czasu, a i na pewno jak ktoś będzie nas odwiedzał jak się Mały urodzi to coś przyniesie. No super, tylko od niej niestety póki co nie dostaliśmy nic, a liczyć na kogoś w styczniu? Przecież wyprawka musi być wyprana w płynie dla dzieci, wyprasowana i uszykowana odpowiednio wcześnej![]() Fashionaddicted też już macie wózek? Biało- granatowy? Wielki jest, no nie? Ja się śmieje do TŻ, że Dalga to taka fura terenowa, hehe Ale plusem w niej jest to, że jest wysoka i nie trzeba się będzie zginać w pół do dzieciaczkaBajlanga my już mamy butelki, chyba nawet z 5 |
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
kleo dzięki za odpowiedź
chyba na razie kupimy jedną małą butelkę, najwyżej Tż dokupi, laktator też ![]() smerfetka haha, super sen no i super, że glukoza już za Tobą a Ty jakie butelki kupujesz/kupiłaś? i ile?
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam to tak zrobiłam i obudziłam się po 10, drugie śniadanie tez już zjedzone
Smerfetka ty to miałaś sen
|
#2182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ooo to super, ja chyba też tak zrobie, bo ciągle sie zastanawiam czy smoczki, butelki itp na gemini czy na all, ale na all chyba taniej, to chyba nie ma znaczenia czy sie w sklepie kupi czy w aptece? Cytat:
super, ze wszystko dobrze ![]() I tak nie masz wpływu na to jakie duże dziecko się urodzi heh Cytat:
![]() super, ze wszyzstko przyjdzie dzisiaj ![]() Cytat:
ja kupiłam jeden 100x100 ale jest ogromny :md to tyle co j w kapeluszu hahaCytat:
to pod żebrami wcale takie przyjemne nie jest. Czasem jak krzykne, to mąż mówi, ze odgłosy godowe wydaję ![]() czkawka na początku to fajna, taka śmieszna, ale codziennie po kilka minut to już średnio hehe. Ale doczekasz się i Ty :P ja już mam w koszyku zakupy za ponad 100, jeszcze chyba tą pościel zamówie i pewnie na tym nie poprzestane haha na zgage polecam łyk mleka, mi pomaga
|
|
#2183 | |||||
|
Rozeznanie
|
Brawurka, przykro mi z powodu czworonoga
Cytat:
Jak się dziś czujesz? Lepiej? Cytat:
współczuję zgagi. Karolo, jak patrzę na te twoje 31 pod podpisem, to zazdraszczam. Też juz bym chciała być tak daleko. Ja za 5 tyg od 31 syna miałam już przy sobie ![]() Cytat:
Widzę, że cała Polska obsypaną wysypka bostońską.. ech, u nas też w zeszłym tyg. dzieciaki w pkolu poodpadały. Syn siedział przez to tydzień dłużej w domu, bo nie chciałam go narażać. Wczoraj też jeszcze nie poszedł, ale dziś już go posłaliśmy i nie wiem, czy dobrze, bo wolę w sumie mieć zdrowego w domu, niż chorego. Tym bardziej z taka wysypką. Tfu!! Ale musiał już iść, bo siedział 2 tyg i 1 dzień. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam jeszcze dodać, ze od ostatniej wizyty jest cały czas ułożony główką w dół
Kurcze, ale mnie coś zołądek boli Idę po kawkę i zabieram się za porządki w biżuterii, bo wczoraj kupiłam sobie w Biedrze takie fajne pudełeczka/organizery do biżuterii
|
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Ja widuję, że ludzie mają takie bardzo zwykłe, lekkie, rzadko dobrze wyglądające w sensie wykonania, urody, solidności, które mają np w samochodzie czy na jakieś krótkie wyjscie do sklepu czy coś takiego. Ja sobie nie wyobrażam, żeby następnej zimy, kiedy dziecko prawdopodobnie wskoczy już w spacerówkę, pokonywać właśnie taką spacerówko-parasolką, ale zakładam,że w pewnym momencie też taką kupię ![]() Aczkolwiek pisze to ja laik w tym temacie więc mogę się mylić
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Katerina, Kinga, Elvirka u Was też taka wichura ? Wlasnie jem sniadanie i popijam ciepłą herbatka.a tu trzeba do sklepu wyjsc Fashion dziękuję Dusiolka mnie tez chwile po glowie chodzila ta mura 4 . Ale juz sie zdecydowalam.oczywiscie mąż zbyt pomocny nie byl :/ jaki Ci sie podoba to taki weź . Ooo Eirene dzieki za przypomnienie muszę zamowic pieluchy tetrowe ! Kleo dziekuje I brawo za wizytę Mmgi ja też moją mala czuje nisko , ale polozna kazala mi sie nie martwić Smerferka jesteśmy z Ciebie dumne ! Kinga jak Kornelka ? Montanka Ktos tu miał wstawić przepus na warstwowa salatke z tuńczykiem ?
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
POwiem CI, że myślałam mimo wszystko że bedzie wiekszy - zrobili mi zdjęcia z nim w każdej kompilacji i jestem zaskoczona, że całkiem spoko z nim wyglądam :P Moja teściowa raczej jest zdziwiona, że już wszystko pokupowałam i czasem jak mówię, co kupiłam to wydaje mi się, że patrzy tak "a właściwie po co Ci to..." Ale to też super kobieta jest, ma tak małe wady, że rzadko mi przeszkadzają:P
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
fashion różne są spacerówki, aczkolwiek ja też nie wyobrażam sobie zimy z taką parasolką ...
choć z drugiej strony ludzie naprawdę sobie tak radzą wokół widzę, że spacerówki z wózków 2w1 często są wymieniane na właśnie takie, proste, szybkie w składaniu, zajmujące mało miejsca, standardowe cudownie byłoby znaleźć coś idealnego, no ale jak się mieszka na II piętrze, windy brak, bo to 3piętrowy blok a zostawianie wózka na dole lub samego stelaża ... to nigdy nic nie wiadomo
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-21 o 12:27 |
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkam na 3 piętrze bez windy, ale jeśli będę wracać do domu po spacerze a w domu nie będzie męża to będe zostawiać stelaż przypięty na samym dole lub na pierwszym półpiętrze i on weźmie jak już wróci do domu. Innego wyjścia nie mam ![]() Ja kupując wiedziałam,że wózka i dziecka na raz nie wniosę na to 3 piętro czy będzie ważył 13kg+dziecko czy 16+dziecko. Po prostu jestem małym słabeuszem :P
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy macie zamiar ograniczyć jedzenie cytrusów w 3 trymestrze?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

[/COLOR]
i maz tez teraz hehe;p wczoraj wybrał wanienkę dla małej

za wizytę
zresztą wiem że butelka mi się na bank przyda jak nie na początku to potem
wiem, że był tu 1000 razy, ale wcześniej miałam kupować w stacjonarmym sklepie gdzieś, a teraz zaczęłam się zastanawiać, żeby z all zamowic ..

(poj. 125-150?)
żebyś jej nie zwróciła 

współczuję psiny
oby mała urodziła sie chociaż z wielka czupryna :p
Idę po kawkę i zabieram się za porządki w biżuterii, bo wczoraj kupiłam sobie w Biedrze takie fajne pudełeczka/organizery do biżuterii