|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
Naprawdę robią tutaj łapankę? Jak niby? Ja się nadaję do programu o pasożytujących dorosłych dzieciakach
|
|
|
|
#4022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tak kocham ciszę, tak bardzo ją kocham, że jak jestem u babciów i słyszę jak ktoś gdzieś chodzi w bloku, coś stuknie, przesunie, to mi oko lata. Inni tego nie słyszą i im nie przeszkadza, albo słyszą, ale i tak im nie przeszkadza. A ja bym nie mogła. Jednak byłabym straszną sąsiadką bo ja pewnie byłabym z gatunku tych co ciągle proszą o ciszę i im wszystko przeszkadza |
|
|
|
|
#4023 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja byłam w szoku że przy 4 osobowej rodzinie, jedyny dochód to 4000, ktoś decyduje się na kredyt rzędu 2000 zł miesięcznie, gdzie same dojazdy do pracy to 1000 zł bo się robi 100 km dziennie. nie ogarniam. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
ja to wiem ale jednak sama wiesz że jakbym miała wybór dom poza warszawą a mieszkanie na ostatnim piętrze wieżowce, to nawet 20 sekund bym się nie zastanawiała |
||
|
|
|
#4024 | ||
|
O RLY?
|
Cytat:
Moja okolica ze wsi powoli zamienia się w osiedle domków jednorodzinnych i z tego co wiem ludzie wciąż wybierają palenie węglem/mułem/ekogroszkiem bo boją się kosztów gazu. Co do bloków - najbardziej irytujące dla mnie są remonty sąsiadów (chociaż wiem, że często konieczne). Kiedy w sobotę/niedzielę kulturalnie o 6.30 rano sobie śpisz a ambitny sąsiad zaczyna wiercić. Cytat:
Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-10-21 o 13:49 |
||
|
|
|
#4025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja mama też jest z domu z ogrodem, nawet kury i króliki były ale bliźniaczego, a drugi , sąsiedni dom też zaraz za płotem. Wiadomo więc, że rozmowy były dyskretniejsze, też nikt się nie tłukł bo co ludzie powiedzą. Ale myślę, że nawet bez sąsiadów za ścianą jakoś byłoby ciszej. Wszystko zależy chyba od wychowania
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Konto usunięte
|
tzn no już kij z tym co jest lepsze
![]() ale jak nas nie stać na wyższy standard to się zadowalamy tym na co nas stać, prawda ?D: nie kumam idei wzięcia rodziców do kredytu i brania go na 4 czy ileś tam osób. wtf. i to jeszcze przy takich zarobkach : O ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
gorzej z tatą bo chrapie
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja byłam w szoku zdziwieniowym jak mi dziś szefowa w pracy opowiedziała, że jej brat ma taką żonę fajną, co się nigdy pracą nie skalała. Dom postawili, mieszkają, dziecko mają już większe i stosunkowo samoobsługowe, starsze klasy podstawówki, a ona żeby nie iść do pracy - podstępem drugie machnęła
Tymczasem on jest jedynym żywicielem rodziny i zarabia koło 2000 zł. Nie mam pojęcia jak oni się utrzymują za tyle
|
|
|
|
#4028 |
|
Konto usunięte
|
Chyba za karę zostałabym w domu a żonie kazałabym rodzinę utrzymywać. Szkoda faceta, szkoda dzieci. Matka skazuje je na ubóstwo.
Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-10-21 o 13:53 |
|
|
|
#4029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z odśnieżaniem to też dużo zależy, w karkonoszach potrafi spaść kilka metrów śniegu w nocy, na Pomorzu Zachodnim raczej nie ma śniegu albo tak na tydzień dwa i to ledwo, za to mamy duży problem ze szklankami (ale urwał to u mnie kręcone). Wiadomo, zdarzały się cięższe zimy, ale tak raczej zasadą jest śnieg 3-4 tygodnie w roku i to rozłożone na wszystkie miesiące, nie że pod rząd. Problemem bym tego nie nazwała. lexie 2000 to chyba na papierze w takim razie... moja znajoma sie zdziwila jak po dwoch cesarkach i trudnych ciazach miala juz dosc dzieci, wiadomo powinna rok odczekac przed kolejna ciaza a tu bach, znowu. Szok, przeciez wg kalendarzyka nie powinno tak byc.... Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2014-10-21 o 13:55 |
|
|
|
|
#4030 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Aer, a ile metrów kwadratowych masz do ogrzania? I wodę też tym węglem, tak? |
||
|
|
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
a z resztą - judith, ja mam taką filozofię, o której wiesz, że nie od razu kraków zbudowano. wiesz to z doświadczenia swoich rodziców, pewnie moich rodziców i innych rozsądnych ludzi, że mieszkanie czy dom, w którym się zestarzeją nie kupuje się w wieku 20 lat, tylko nieco później... i ja tak też myślę, że zmienia się człowiek, zmieniają się jego potrzeby, wypłata, możliwości i zdolności. więc zaczyna się od skromnych rzeczy a kończy na wielkich. bo zaczynając od bóg wie czego bardzo często kończy się ze spiralą kredytów...
|
|
|
|
#4032 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam nigdy nie mieszkalam w domu i sobie nie wyobrazam w nim mieszkac. Nie przekonuje mnie to ani troche. Mieszkanie latwo sprzedac, szybko sie sprzata, malo roboty.
Mi to by sie nie chcialo nawet trawy kosic, a co tu mowic o jakis wiekszym dbaniu o ogrod. Gdybym miala sprzatac powierzchnie 100 m2, to bym wolala sobie w leb strzelić. tzn. moglabym miec takie mieszkanko, ale to wtedy na pewno mialabym Pania do sprzatania(no bo majac takie mieszkanie w centrum to juz trzeba miec ful kasy )Moj facet mieszkal kilkanscie lat w domu i ma identyczne podejscie. Dom nie jest dla takich leniwych ludzi jak my.
|
|
|
|
#4033 |
|
O RLY?
|
105 mkw. I nie - wodę mamy ogrzewaną bojlerem elektrycznym.
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam w domu na wsi, chcę co bloku
![]() Jak ktoś ma nowy dom z piecem z podajnikiem, ocieplony, z dobrych materiałów to raczej nie ma na co narzekać. Ale jak ma z piecem na wungiel, co go trzeba wrzucić ręcznie do piwnicy łopatą, a potem rozpalać dwie godziny i dokładać cały czas, żeby nie wygasło, z bojlerem, który się od czasu do czasu psuje, z trawą do koszenia, co rośnie jak głupia, z podjazdem do odśnieżania, to ja dziękuję. Wolę do bloku, gdzie się nie muszę o ciepłą wodę martwić (jak jest z wodociągu prosto), gdzie nie trzeba robić remontu dachu, kosić trawy, odśnieżać, naprawiać płotu. Poza tym wszędzie jest daleeeko... |
|
|
|
#4035 |
|
Konto usunięte
|
hm tak mnie ta rozmowa ruszyła że umówiłam się do biura nieruchomości. na wizażu czytałam same złe opinie o metrohouse, ale mieszkanie bardzo fajne >_>
|
|
|
|
#4036 | |
|
Konto usunięte
|
O kurde, to tyle tego na ogrzewanie domu tylko?
Rany borskie, to dużo.---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Nje polecam No i z tego co wiem to wcale nie muszą mieć tych mieszkań, które mają w ogłoszeniach. Fizycznie one często są już sprzedane od dwóch lat a ta agencja nigdy ich nie miała. |
|
|
|
|
#4037 |
|
Konto usunięte
|
no wiem
![]() ale żadnego mieszkania na sprzedaż praktycznie nie ma bez pośredników z tych co mnie interesują. dziwi mnie że mam latać do biura, jak ja chcę konkretne mieszkanie. po co wydłużać te procedury, jak zobaczę to powiem ostateczne tak. bo teraz jestem na tak, ale nie ostatecznie muszę zobaczyć okolicę co najważniejsze, blok, klatkę schodową. bo co jest na zdjęciach widzę, jaki układ pomieszczeń, widzę. na wafla mam do biura jeździć
|
|
|
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
Ale iść raz nie zaszkodzi. Tylko żeby hajsu za pokazanie nie chcieli ani nic.
|
|
|
|
#4039 |
|
O RLY?
|
Niestety, tylko że u mnie dom budowany zaraz po wojnie więc to też ma znaczenie.
|
|
#4040 |
|
PeEma
|
Dziwią mnie 18-latkowie, którzy po 3 miesiącach związku decydują się na ślub, bez wiedzy Rodziców. Znam taką parkę, po slubie wrócili do swoich domków, pochwalili się na fejsie, małżeństwo na 5+! Sie Rodzice zadziwią jak nie dostaną zwrotu podatku na dziecko -.-
|
|
#4041 |
|
Konto usunięte
|
A to tak. U mnie w starym domu z 1950 r. też wychodziło więcej niż teraz.
|
|
|
|
#4042 |
|
Konto usunięte
|
nie chce mi się strasznie, jutro mam wolne miałam cały dzień się owalać nic nie robić. wyślę chyba chłopa, albo odwołam, bo przejrzałam na google maps okolice..
|
|
|
|
#4043 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
Bo to przecież takie romantyczne :P
|
|
|
#4044 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#4045 | |
|
PeEma
|
Cytat:
|
|
|
#4046 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja ostatnio podsłuchałam wybierając ciuchy, że ktoś tam dom buduje mimo że nie ma pracy. Ja nie wiem jak ludzie to robią, ale chyba następnym podejdę i spytam.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-10-21 o 14:36 |
|
|
|
|
#4047 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
U mnie są trawniki. ------- W temacie domów - dziwi mnie stawianie wielgachnych domów dla 3-4 osób. U mnie w rodzinie jest taki: - piwnica (2 duże pomieszczenia) - wysoki partner (3 duże pomieszczenia) - 1 piętro (hall + 3 duże pokoje) - półpiętro (2 pokoje) - 2 piętro (4 pokoje) - I kondygnacja strychu (strych użytkowy) - II kondygnacja strychu (strych użytkowy) w domu mieszkają 3 osoby, 4 okresowo.
Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-10-21 o 14:36 |
|
|
|
|
#4048 |
|
Konto usunięte
|
mnie w domku irytowały dwie rzeczy - kury i koguty, nie dało się spać przy otwartym oknie, szczekający pies sąsiadów na podwórku albo koszenie trawy.
nie widzę różnicy czy wiertara czy hau hau hau łamane na ko ko ko, ewentualnie bzzzz bzbzbzbzbzbzzzzz ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- aer w rodzinie też mam tai architektoniczny przypadek dwóch domów w jednym (?) ![]() wchodzisz, przedsionek, wielka kuchnia, łazienka po lewej, z kuchni do salonu dużego, a z salonu dwa pokoje które zajmowała babcia. potem pierwsze piętro, gdzie są 4 sypialnie i kolejny salon z jadalnią i łazienka a potem strych w którym jest coś ala wielki pokój rozrywek? |
|
|
|
#4049 | |
|
PeEma
|
Cytat:
Co do domów - planujemy z Tz mieć jedno dziecku, więc dom chcemy max 70 m2, a ludzie mówią, że głupi jesteśmy, żeby taką małą klitkę budować :p ale na cholerę nam większy!?:p
|
|
|
#4050 |
|
Konto usunięte
|
kognisia - niby na cholerę, ale jak tak policzysz to dla mnie mało jak na dom :P to salon, kuchnia łazienka i trzy malutkie sypialnie po 10 metrów w zasadzie :P
jakbym miała budować dom to tak ok 90 do max 100 metrów |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

gorzej z tatą bo chrapie