![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Dziewczęta jak to badania robicie na nfz?
Ja wszystko prywatnie... w mojej miejscowości (nie mieszkam w samym wrocławiu) nie ma nawet ginekologa na nfz ![]() Nie dosc ze wizyty prywatne to jeszcze wszystkie badania płatne ![]() Temat porodu dla mnie jest zupełnie nieznany i naturalnie przerażający... nie sądzę żebym chciała mieć zdjęcia z tego horroru ![]() chyba że poznam w ciąży jakiegoś fotografa teraz i będzie ze mną rodził, to czemu nie ![]()
#1022 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja nieznajomego fotografa tez bym na sale nie wpuscila. Tz robi zdjecia wiec dlatego mam ochote na taka sesje.Obawiam sie jedynie ze nie bedzie wtedy w stanie aparatu trzymac :P Wgl to chce zeby w sali bylo jak najmniej osob. I rodzic bym tez chciala w wannie .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Ja rodzilam bez jakiegokolwiek znieczulenia i żyję i nawet chciałam mieć drugie dziecko. Chociaż zaraz po porodzie powiedziałam, że nigdy więcej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama nie wiem, czy chciałabym rodzić z mężem. Do pierwszego porodu zawiózł mnie na IP i tu się musieliśmy pożegnać ![]() ![]() A jak czasem słyszę, że kobieta rodzi z mamą albo teściową... Nie wyobrażam sobie tego ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-10-21 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie chcialabym rodzic sama. Przeciez w takiej chwili bliska osoba daje nam duze wsparcie. Jestem zdziwiona jak wygladaja sale porodowe w tym szpitalu. Tutaj jeszcze przyszpitalny dom narodzin: http://szpital.szpitalzelazna.pl/pol...y-dom-narodzin i wszystko to za DARMO.Szok! Chyba jade rodzic do warszawy :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Wtajemniczenie
|
ja z porodu zdjęć nie chcę mieć. jak będzie po wszystkim, z Maluszkiem - jak najbardziej. jakoś chyba nie chcę uwieczniać swojego wyglądu ;P
#1028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A za drugim razem to chyba mogło się obyć bez tego znieczulenia, bo ono chyba nie zaczęło dobrze działać, a ja już urodziłam. Ale za to szycie miałam bezbolesne i czułam się jak u kosmetyczki, bo sobie żartowałam z lekarką między nogami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
Ja też się poważnie zastanawiam nad porodem rodzinnym. Ja się boje, że się za bardzo przy mężu rozkleje
![]() ![]() Iluzja00 o tym jak ciężko się tam dostać to już legendy słyszałam (a nie zamierzam tam rodzić ![]() Edytowane przez Opulka Czas edycji: 2014-10-21 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zachecam do porodu rodzinnego. Super przezycie dla faceta. Mój był bardzo zadowlony i teraz bardzo mnie docenia. Dla kobiety duza pomoc Mi bardzo pomógł choćby podać wodę, ręcznik i dopingował podczas parcia. Chyba mi nawet przecieral pot z czoła. A u mnie bez zmian dalej czuje się źle. dziś robiłam badania to moze wyjdzie skąd to wszytko. W czwartek wizyta. Oczywiście ja wszedzie ida ze swoim ogonkiem (czytaj dzieckiem ). Dziś w pracowni panie jak nas zobaczyły to chcialy uciekać bo myślały że mały na pobfranie krwi. A żyłki ma fatlane po szpitalu. Ucieszyly się ze tylko ja do kucia. Oczywiscie mały był w centrum zaintresownia i byl bardzo z tego zadowolony.
czekamy na ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kefii Czas edycji: 2014-10-21 o 12:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
BAN stały
|
Cytat:
Do warszawy mam kawal drogi.Gdybym zaczela rodzic to pewnie w drodze byloby po wszystkim :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A i wiecie co mi pomogło?? Na SR położna radziła, żeby przy każdym skurczu sobie myśleć, że następny będzie jeszcze gorszy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
Też już słyszałam o szpitalu na żelaznej i domu narodzin, nawet niedaleko mieszkałam
![]() Niby jeszcze daleko, ale trzeba myśleć powoli. Ja się tylko boję, że ze względu na mój ślepawy wzrok będę musiała cc, a nie chce operacji ![]()
#1035 |
Konto usunięte
|
czasami tak boli, że wydaje Ci się, że nic gorszego Cię już nie spotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
Ja się utwierdziłam w swojej decyzji, że mi mąż nie potrzebny pod koniec tylko intesywny kontakt z położną, jak widziałam jego minę, gdy trzymałam go za rękę jak miałam skurcze i wiłam się z bólu. Był taki jakiś przejęty i bezradny jak dziecko, że tylko mi takiej mamałygi potrzeba było w momencie skupienia przy samym finale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mnie gdy cos boli to duzo lepiej robi mi sie gdy wlasnie Tz jest przy mnie. Wlasnie przegladalam zdjecia z USG ktore robilam ponad 2 tygodnie temu.Wczesniej nic na nich nie widzialam a teraz..Glowka, przesliczny nosek i usteczka zlozone w dziubek ![]() Musze pokazac Tz-owi jak wroci z pracy :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chciałam wodotrysków, oddzielnej sali czy położnej, więc mi naprawdę nie robiły różnicy brzydsze kafelki w łazience czy sala 4 osobowa po porodzie. A drugi poród miałam szybki i tylko 2 dni z dzieckiem, to mi się najbardziej podobało ![]() Ale wiem, że są szpitale w Warszawie, gdzie znieczulenie jest bezpłatne na życzenie, podobnie sala do porodu rodzinnego, jeśli jest wolna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak sobie właśnie pomyślałam, może niech Ktoś Odpowiedzialny Za Ten Wątek doda to gdzierodzic.info na pierwszą stronę, do przydatnych linków? Edytowane przez Opulka Czas edycji: 2014-10-21 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
Ja na następna wizytę mam zrobić 7 badań w labo ale nie mogę odczytać tego co mi tam napisała ;/ poza Morfologią, grupą krwi i Hiv. Mam nadzieję że babka w labo mi pomoże.
A ja chciałabym żeby mój mąż był ze mną podczas porodu, może nie do samego końca ale żeby był - a jak go kiedyś pytałam o to , to mi powiedział że chyba oszalałam ?! Poza tym jak zawsze pewnie wypadnie mu tak że będzie w pracy kiedy ja bedę musiała jechać ![]()
![]() ![]() Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2014-10-21 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już wprowadzam.
![]() |
#1043 |
Konto usunięte
|
mój tez tak pow na początku, że jak to, że oszalałam ale dobrze wie, ze poza nim nikogo nie mam kto mógłby ze mną tam być. i on będzie . a jak zacznę rodzić jak bd pracował to nie bd miał wyjscia, bd musiał się zerwać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Raczkowanie
|
A nie boicie się, że facet Wam traumy jakiejś dostanie jak go będziecie przymuszać do bycia przy porodzie? To jest taka sytuacja, że dwie osoby powinny być pewne, że chcą, to za delikatna materia żeby powiedzieć "masz być, koniec kropka!".
Santilia, dzięki, potem nawet mi to przyszło do głowy, że w sumie powinnam Cię o to poprosić...ale zwal na kalafiora. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z drugiej strony.. ja też mogę mieć traumę ![]() taaa, kalafior wszechobecny. co się z nami dzieje to nie wiem ![]() hmm.. moja gin była ordynatorem w szpitalu, który mam tak na prawdę pod ręką.. szpital nowy, 3 lata temu otworzyli oddział ginekologiczno-położniczy. Chyba się jej po prostu zapytam na następnej wizycie, jaką ona ma opinię i jak coś, to od razu będziemy kierować się na Warszawę... wszyscy polecają mi MSWiA..
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
Opulka mi nie zależy na tym żeby stał nade mną głaskał po głowie i trzymał za rąsię albo patrzył uważnie na całą sytuację. Jak dla mnie może stać na korytarzu nawet albo w samochodzie siedzieć wtedy jakoś lżej mi będzie kiedy będę wiedzieć , że jest gdzieś blisko zawsze będzie mógł na chwile podejść do mnie
![]() A na tym skier. na badania to mam mniej więcej tak ; OWA , HBS, erkumi IgCH czy coś takiego bo nie mogę odczytać no i do tego grupa krwi , morfologia, mocz i hiv. O rety pewnie z ponad 200zl takie badania , szkoda że badania nie są na NFZ :p
![]() ![]() Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2014-10-21 o 14:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Konto usunięte
|
dokładnie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż był przy całym porodzie i przecial pępowine i później powiedział, że nie wyobraża sobie że mogło go nie być. Natomiast gdyby nie chciał być to absolutnie bym go nie zmuszała, bo jednak jest to bardzo ekstremalna sytuacja. Kobieta twojego życia cierpi a ty nie możesz jej pomóc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.