Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 14:43   #2221
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Bajlaga a ja tez ostatnii hity jadlam

Simonee ja to sie wole najesc cytrusow w te ostatnie tygodnie bo potem to woadomo ze nie można

Katerina u mnie caly czas wieje , ale i tak ciepło jest

Elvira dzięki za przepis !

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:44   #2222
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
o matko, ale bym zjadła

Patrzecie znalazłam jeszcze taką:
http://allegro.pl/5-el-posciel-135x1...707311495.html
jeszcze lepsza do marynarskiego pokoju mojego synka
Ale śliczna Jeszcze się nie rozglądałam za pościelą ale ceny wszystkich są tak masakryczne

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:51   #2223
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Ale śliczna Jeszcze się nie rozglądałam za pościelą ale ceny wszystkich są tak masakryczne

Tez uważam ze ceny chore jak na pościele dzieciece.. Jak cos to kupie 2czesciowa bo nie potrzebne mi po 10cz czy ileś tam,znając siebie bedzie mi to gdzieś zalegać ;p

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Co do cytrusów to nie wyobrażam sobie grudnia bez mandarynek;p juz teraz jem ;d

A poza tym to w czasie kp bede jadła wszystko :d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:52   #2224
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zamiar ograniczyć jedzenie cytrusów w 3 trymestrze?
Pierwsze słyszę że należy ograniczyć. W poprzedniej ciąży jeszcze w szpitalu przed porodem zjadłam chyba ze 2 kg mandarynek i pomarańczy dużo jadłam bo zimą są najlepsze po porodzie już nie jadłam bo karmiłam piersią więc na początku jadłam jabłka, ryż i gotowanego kurczaka

Ma.ko nie zamawiałam jeszcze butelek i smoczków bo mam inne źródło jeżeli chodzi o avent

Ewka powiedz lekarzowi o tych obrzękach bo jak nie schodzą w nocy to jest to podejrzane. Nie masz wysokiego ciśnienia? Ogranicz ilość sodu w diecie, np. pij tylko wodę źródlaną niskosodową.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 14:56   #2225
simonee
Zakorzenienie

Dziewczyny dlatego pytam o cytrusy bo jak się słyszy że nie powinno jeść zbyt dużo to normalnie robi mi się smutna mina.

A co diety podczas karmienia to tez chce jeść prawie wszystko ale z samego początku będę bardzo ostrożna.

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-10-21 o 14:58
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:01   #2226
alb
Zadomowienie

A i jeszcze w temacie spacerówki to my chyba w 7 czy 8 miesiącu się przesiedliśmy do parasolki i byłam bardzo zadowolona - miałam wózek inglesina trip i był rewelacyjny ciekawe jak będzie tym razem bo teraz wózek kupuję dużo lżejszy niż miałam poprzednio.
Stary 2014-10-21, 15:01   #2227
akrolowa
Zadomowienie

Ellyunia mnie ostatnio wieczorami zgaga dopada i to taka, że nie mogę zasnąć, bo mam wrażenie, że będę zionąć ogniem!

Smerfetka dzielna kobietko za glukozę

Kinqaa może coś Ci zaszkodziło? Bardzo Cię męczy?

Kleo no to fantastycznie, maleństwo pięknie rośnie
Rzeczywiście takie podgadywanie musi być wkurzające, a gdzie jest powiedziane, że NA PEWNO?!...

Aska świetnie ta komoda Wam wyszła !!!

Ma.ko płaszczyk może nie najpiękniejszy, ale ładnie leży i u góry jest ładnie dopasowany, a brzuszek skrywa. Jak za takie pieniądze to przechodzę w nim listopad i grudzień, a szkoda było mi kasy na coś nowego.
marynarska pościel bardziej wpadła mi w oko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (20,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (16,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2014-10-21, 15:11   #2228
alb
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dlatego pytam o cytrusy bo jak się słyszy że nie powinno jeść zbyt dużo to normalnie robi mi się smutna mina.

A co diety podczas karmienia to tez chce jeść prawie wszystko ale z samego początku będę bardzo ostrożna.
Ja tylko na początku tak się ograniczałam bo córka dużo płakała i myślałam że to może przez jedzenie. Później to już ograniczałam produkty typowo niezdrowe. I w sumie fajnie bo już mi tak zostało i żywiłam się dużo zdrowiej. Unikam soli, konserwantów, glutaminianu itp.
Stary 2014-10-21, 15:11   #2229
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
A i jeszcze w temacie spacerówki to my chyba w 7 czy 8 miesiącu się przesiedliśmy do parasolki i byłam bardzo zadowolona - miałam wózek inglesina trip i był rewelacyjny ciekawe jak będzie tym razem bo teraz wózek kupuję dużo lżejszy niż miałam poprzednio.

Szczerze to nie wyobrażam sobie tak małego dziecka w parasolce..chyba ze nie miałas typowej tylko lekka spacerówke po prostu
Stary 2014-10-21, 15:14   #2230
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Elvira czyli jesz rozsądnie a ja się slinie na samą myśl o cytrusach
Ja też piję sporo herbaty zawsze z cytryną, grejfruty, pomarańcze, na mandarynki dobre jeszcze nie trafilam, ale to kwestia czasu

Po wizycie, szyjka 4cm, zamknięta, serducho malucha ok 140/min, ja mam 4,5kg na plusie, ale przytyłam teraz 1kg w 3 tyg usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1
maluch leży lekko ukośnie, ale główką w dół.

I hicior na koniec - Luxmed mnie wkurza już od jakiegoś czasu, nie ma opcji, żebym u nich drugą ciążę prowadziła, tym bardziej, że gin mnie dzisiaj poinformował, że pracuje w placówce tylko do końca listopada, robią redukcje etatów i zwalniają lekarza, który ma największe obłożenie! A zatem nie poprowadzi mojej ciąży do końca, chyba że będę jeździła do niego do innego miasta na wizyty :/ Jestem mega wściekła!!!
Stary 2014-10-21, 15:18   #2231
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Szczerze to nie wyobrażam sobie tak małego dziecka w parasolce..chyba ze nie miałas typowej tylko lekka spacerówke po prostu
Parasolkę miałam ale taką z trochę większymi kółkami. I córka siedziała w niej dużo lepiej niż w tej z zestawu w której się zapadała bo była szeroka i głęboka. Tylko że moja córka szybko zaczęła siadać i jak miała 5 miesięcy to już stabilnie siedziała. No i ta moja parasolka się rozkładała do leżenia.
Stary 2014-10-21, 15:20   #2232
simonee
Zakorzenienie

Alb ty juz masz doświadczenie , mam nadzieję ze u mnie wszystko będzie ok i dam radę z karmieniem bez szkody dla małej.
Stary 2014-10-21, 15:22   #2233
Kinqaa
Zakorzenienie

Dziewczyny od rana mi przeszło. ..a wizytę i tak mam u lekarza. Może cos przepisze jakby mnie znow dopadło wieczorem. ..

Smerfetka niezły sen
Brawurka wieje strasznie
Elvira ta cebulka surowa ma byc czy podsmazyc?:p

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:23   #2234
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Ja też piję sporo herbaty zawsze z cytryną, grejfruty, pomarańcze, na mandarynki dobre jeszcze nie trafilam, ale to kwestia czasu

Po wizycie, szyjka 4cm, zamknięta, serducho malucha ok 140/min, ja mam 4,5kg na plusie, ale przytyłam teraz 1kg w 3 tyg usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1

I hicior na koniec - Luxmed mnie wkurza już od jakiegoś czasu, nie ma opcji, żebym u nich drugą ciążę prowadziła, tym bardziej, że gin mnie dzisiaj poinformował, że pracuje w placówce tylko do końca listopada, robią redukcje etatów i zwalniają lekarza, który ma największe obłożenie! A zatem nie poprowadzi mojej ciąży do końca, chyba że będę jeździła do niego do innego miasta na wizyty :/ Jestem mega wściekła!!!
Ja w luxmedzie pierwszą ciążę prowadziłam tylko 3 miesiące bo nie było żadnego sensownego lekarza. Teraz od 21 tygodnia chodzę prywatnie a tylko badania robię w luxmedzie te co są w planie ciąży.
Stary 2014-10-21, 15:23   #2235
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

za wizyte natomiast hemoglobina szaleje

O matko i co teraz trzeba szukać nowego gin czy jesteś jednak skłonna jeździć do innego miasta
Zresztą mój gin rezygnuje z Medicover żeby mieć swoja prywatną praktykę i też to ma być na przełomie listopada/grudnia

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-10-21, 15:23   #2236
suszarka
Buc

Cytat:

o fuck.. ale słaba opcja. :/

dziewczyny, help - zjadłam lekko niedosmażonego kotleta mielonego z cielęciny,w sensie, dopiero po zorientowałam sie, że jest lekko różowy w środku. teraz mam mmmmmmmmmmmmmeega stresa z toxo.
Stary 2014-10-21, 15:26   #2237
simonee
Zakorzenienie

Teja za wizytę ale za to masz klopsa z ginem
Stary 2014-10-21, 15:31   #2238
teja1
Zakorzenienie

Będę chyba chodzić prywatnie do kliniki, w której robię wszystkie duże badania w poszczególnych trymestrach, bo tż nie zawsze może mnie wozić, a do Oleśnicy mam jednak kawałek :/ denerwuje mnie tylko, że abonament płacę, a nie mogę z opieki medycznej korzystać. Tż się wkurzył chyba jeszcze bardziej niż ja...
Stary 2014-10-21, 15:34   #2239
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
o fuck.. ale słaba opcja. :/

dziewczyny, help - zjadłam lekko niedosmażonego kotleta mielonego z cielęciny,w sensie, dopiero po zorientowałam sie, że jest lekko różowy w środku. teraz mam mmmmmmmmmmmmmeega stresa z toxo.
Nic Ci nie będzie gdyby tak łatwo było się zarazić to każda z nas by już chorowała. Poza tym w środku też była wysoka temperatura więc na pewno nic tam nie przetrwało

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Będę chyba chodzić prywatnie do kliniki, w której robię wszystkie duże badania w poszczególnych trymestrach, bo tż nie zawsze może mnie wozić, a do Oleśnicy mam jednak kawałek :/ denerwuje mnie tylko, że abonament płacę, a nie mogę z opieki medycznej korzystać. Tż się wkurzył chyba jeszcze bardziej niż ja...
Mnie poprzednio tak lekarka wkurzyła że zrezygnowałam z abonamentu.
Stary 2014-10-21, 15:48   #2240
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion a z jakiej str zamawiasz fotelik?
Stary 2014-10-21, 15:54   #2241
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A ja mam biegunke od wieczora wczorajszego... w sumie takie klucia w brzuchu wrrr... młodego na szczęście czuję. Umowilam się na 17.30 do lekarza
czekamy na wieści, co i jak!
i na lilijkę też, bo mi wcięło cytowanie
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
tommorow też myślałam o Avencie, ale jak dziewczynny nie polecają, to nie wiem sama
ja go chciałam od 2 m-cy, a teraz kilka pomarudziło, ja już zmieniłam zdanie na LOVI,a tu nagle zaczynają chwalić
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
dusiolka ja właśnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie kupić kołdry, pościeli i kłaść Młodego na pościel, ale w rożku czy w czym tam w końcu będzie spał... ale potem sobie myślę, kurde, to od razu dwie, bo przecież wyprać to trzeba i sama już nic nie wiem
ja kupię 2 ,mam już upatrzone tylko dumam nad rozmiarem, bo mnie kusi 100x135 , ktoś ma taką do łóżeczka 120x60???
Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość

A ja po wczorajszej wizycie u ginki jestem zadowolona Wszystko w najlepszym porządku, nasz Skarb waży już 1250 gram i mierzy ponad 30 cm (tutaj babka nie jest w stanie precyzyjnie określić, bo dziecko podkurcza nóżki). Jestem w 29 tygodniu ciąży, 28 skończony, bo lekarze liczą właśnie te skończone

a ostatecznie jak się urodzi, to powiedzą "co takie małe?"
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Proszę doradźcie jaką kupić tak na wszelki wypadek - myślę o Avencie ale totalnie nie wiem jaką,czy coś tam ma znaczenie czy po prostu wziąć jakąś niedużą przeznaczoną dla noworodków
Jutro będę w tesco prawdopodobnie i mogłabym kupić bo tam jest dość duży wybór tych butelek.
Czy to bardziej o smoczek chodzi??
ja chciałam aventa złotą, ale , że zmieniłam zdanie co do laktatora, to biorę LOVI medical plus
tu masz opinie o butelkach https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ext=1&sort=999
w avencie mnie zdenerwowali,że mają sto milionów różnych butelek i już się pogubiłam co z czym kompatybilne
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Dusiolka, Kinqa i inne, zawitałyście dzisiaj w moim śnie
siedziałyśmy wszystkie przed szpitalem, na jakimś murku, i każda z nas czekała na skurcze
ładne rzeczy

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
mi już od jakiegoś czasu mąż rękę podaje przy wstawaniu - to od razu szybciej idzie
Chwalę się jak fajnie wyszła nam stara komoda z jyska koloru wenge przemalowana na jasnoszary+żółty teraz jeszcze łóżeczko i pierdółki typu literki na ścianę
mnie mąż za dupkę wypycha w górę
komoda mega wyszła!

Cytat:

ale Cię urządzili z tym lekarzem..
ja też mam pakiet medyczny od męża, ale mam w nim bardzo dużo przychodni

ja się dzisiaj obkupiłam a aptece-witaminki K, D, czopki z paracetamolem, sól morska, Frida, sól fizj., gaziki, i wiele innych, co się może przydać

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2014-10-21 o 15:56
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:54   #2242
charliss
Zadomowienie

Teja wspolczuje, a moje doswiadczenia z luxmedem sa tez straszne. Az sie denerwuje jak to wspomne.

Suszarka wyluzuj - ile razy w zyciu jadlas niedosmazone mieso albo nawet surowe i jakos tej toxo nie bylo. teraz sa dodatkowe srodki ostroznosci ale to nie jest tak ze akurat w jedzeniu ktore jesz w czasie ciazy jest wiecej toxo niz kiedy indziej wiec prawdopodobienstwo nadal bardzo male
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 15:58   #2243
Kinqaa
Zakorzenienie

Nie polecam tego nowego kurczaka w sosie serowym co reklamują ten sos... strasznie słone

Nie chce mi się nic. Totalnie zmeczona jestem dzisiaj zalatwialam parę spraw z rana i jestem psychicznie rozwalona i fizycznie. Niech juz będzie ten listopad / grudzień. Może będzie lepiej.ehhh.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:12   #2244
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Kiepsko, nie powiem ale właściwie jeśli nie masz większych problemów z ciążą i z maluchem wszystko ok to nie jest tak źle, jakoś sobie poradzicie Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, prywatnie chodziłas do oleśnicy, tak ?
Stary 2014-10-21, 16:19   #2245
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Kiepsko, nie powiem ale właściwie jeśli nie masz większych problemów z ciążą i z maluchem wszystko ok to nie jest tak źle, jakoś sobie poradzicie Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, prywatnie chodziłas do oleśnicy, tak ?
Nie, prywatnie musiałabym teraz tam jeździć, do tej pory miał praktykę tam i pracował dodatkowo we Wro. Problemów nie mam, ale to nie lekarz co mi plecy osłucha więc nie bardzo lubię zmieniać :/
Stary 2014-10-21, 16:21   #2246
alb
Zadomowienie

teja udało Ci się zalogować do portalu pacjenta? Bo u mnie jak na razie nie działa i się zastanawiam czy próbować dalej czy po prostu jechać jutro po wyniki...
Stary 2014-10-21, 16:23   #2247
Brawurka_29
Zakorzenienie

Co do cen artykułów dziecięcych to zawsze mnie zastanawialo dlaczego sa najdroższe .

Teja gratki za udana wizyte
Chore ! Na koniec ciąży musisz szukać nowego gina :/ i dziwne ze zwalniaja lekarza ktory ma oblężenie ciagle :/

Suszarka nie panikuj. Dokladnie jak pisze Alb do konkretnej temperatury doszlo i zabilas dziada w postaci jakiejkolwiek bakterii

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 16:24   #2248
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Fashion a z jakiej str zamawiasz fotelik?
NIe zamawiam ze strony tylko w sklepie u mnie w mieście - ale mają też sklep internetowy
wozki-skleposkar.pl
Fotelik mieli na stanie ale jak rozpakowalismy to sie okazało, że ma wadę i zamówili od producenta/dystrybutora drugą sztukę, a dzisiaj dostali info o nowej kolekcji kolorów. Na swoją stronę jeszcze nie zdązyli wrzucić bo mają kupę roboty, ale znalazłam kolory na stronie Maxi Cosi.
Jutro rano pewnie zadzwonie powiedzieć, żeby zamówili ten inny kolor jeśli już mogą

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Matko ale CIę urządzili

suszarka
spokojnie, ja też myślę, że tam w środku jednak też była wysoka temperatura
Stary 2014-10-21, 16:25   #2249
Martusia1499
Rozeznanie

Na all 20zł rabatu na zakupy powyżej 50zł ale tylko kupując przez telefon i nie za pobraniem tylko normalnie robiąc przelew. Ja już swój wykorzystałam, kupiłam materac do kosza z rabatem a tz prezent na chrzciny dla swojej kuzynki
Stary 2014-10-21, 16:26   #2250
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Nie polecam tego nowego kurczaka w sosie serowym co reklamują ten sos... strasznie słone

Nie chce mi się nic. Totalnie zmeczona jestem dzisiaj zalatwialam parę spraw z rana i jestem psychicznie rozwalona i fizycznie. Niech juz będzie ten listopad / grudzień. Może będzie lepiej.ehhh.
Biedulka
Może już byc grudzień- wcale bym sie nie obraziła

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości