|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Bajlaga a ja tez ostatnii hity jadlam
Simonee ja to sie wole najesc cytrusow w te ostatnie tygodnie bo potem to woadomo ze nie można Katerina u mnie caly czas wieje , ale i tak ciepło jest ![]() Elvira dzięki za przepis !
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#2222 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez uważam ze ceny chore jak na pościele dzieciece.. Jak cos to kupie 2czesciowa bo nie potrzebne mi po 10cz czy ileś tam,znając siebie bedzie mi to gdzieś zalegać ;p ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Co do cytrusów to nie wyobrażam sobie grudnia bez mandarynek;p juz teraz jem ;d A poza tym to w czasie kp bede jadła wszystko :d |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pomarańczy dużo jadłam bo zimą są najlepsze po porodzie już nie jadłam bo karmiłam piersią więc na początku jadłam jabłka, ryż i gotowanego kurczaka ![]() Ma.ko nie zamawiałam jeszcze butelek i smoczków bo mam inne źródło jeżeli chodzi o avent ![]() Ewka powiedz lekarzowi o tych obrzękach bo jak nie schodzą w nocy to jest to podejrzane. Nie masz wysokiego ciśnienia? Ogranicz ilość sodu w diecie, np. pij tylko wodę źródlaną niskosodową. |
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dlatego pytam o cytrusy bo jak się słyszy że nie powinno jeść zbyt dużo to normalnie robi mi się smutna mina.
A co diety podczas karmienia to tez chce jeść prawie wszystko ale z samego początku będę bardzo ostrożna.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-10-21 o 14:58 |
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
A i jeszcze w temacie spacerówki to my chyba w 7 czy 8 miesiącu się przesiedliśmy do parasolki i byłam bardzo zadowolona - miałam wózek inglesina trip i był rewelacyjny
ciekawe jak będzie tym razem bo teraz wózek kupuję dużo lżejszy niż miałam poprzednio.
|
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Ellyunia mnie ostatnio wieczorami zgaga dopada i to taka, że nie mogę zasnąć, bo mam wrażenie, że będę zionąć ogniem!
![]() Smerfetka dzielna kobietko za glukozę ![]() Kinqaa może coś Ci zaszkodziło? Bardzo Cię męczy? Kleo no to fantastycznie, maleństwo pięknie rośnie Rzeczywiście takie podgadywanie musi być wkurzające, a gdzie jest powiedziane, że NA PEWNO?!... ![]() Aska świetnie ta komoda Wam wyszła !!! Ma.ko płaszczyk może nie najpiękniejszy, ale ładnie leży i u góry jest ładnie dopasowany, a brzuszek skrywa. Jak za takie pieniądze to przechodzę w nim listopad i grudzień, a szkoda było mi kasy na coś nowego. marynarska pościel bardziej wpadła mi w oko
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na początku tak się ograniczałam bo córka dużo płakała i myślałam że to może przez jedzenie. Później to już ograniczałam produkty typowo niezdrowe. I w sumie fajnie bo już mi tak zostało i żywiłam się dużo zdrowiej. Unikam soli, konserwantów, glutaminianu itp.
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to nie wyobrażam sobie tak małego dziecka w parasolce..chyba ze nie miałas typowej tylko lekka spacerówke po prostu |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
piję sporo herbaty zawsze z cytryną, grejfruty, pomarańcze, na mandarynki dobre jeszcze nie trafilam, ale to kwestia czasu ![]() Po wizycie, szyjka 4cm, zamknięta, serducho malucha ok 140/min, ja mam 4,5kg na plusie, ale przytyłam teraz 1kg w 3 tyg usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1 I hicior na koniec - Luxmed mnie wkurza już od jakiegoś czasu, nie ma opcji, żebym u nich drugą ciążę prowadziła, tym bardziej, że gin mnie dzisiaj poinformował, że pracuje w placówce tylko do końca listopada, robią redukcje etatów i zwalniają lekarza, który ma największe obłożenie! A zatem nie poprowadzi mojej ciąży do końca, chyba że będę jeździła do niego do innego miasta na wizyty :/ Jestem mega wściekła!!!
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
Parasolkę miałam ale taką z trochę większymi kółkami. I córka siedziała w niej dużo lepiej niż w tej z zestawu w której się zapadała bo była szeroka i głęboka. Tylko że moja córka szybko zaczęła siadać i jak miała 5 miesięcy to już stabilnie siedziała. No i ta moja parasolka się rozkładała do leżenia.
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Alb ty juz masz doświadczenie
, mam nadzieję ze u mnie wszystko będzie ok i dam radę z karmieniem bez szkody dla małej.
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od rana mi przeszło. ..a wizytę i tak mam u lekarza. Może cos przepisze jakby mnie znow dopadło wieczorem. ..
Smerfetka niezły sen Brawurka wieje strasznie ![]() Elvira ta cebulka surowa ma byc czy podsmazyc?:p
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
za wizyte natomiast hemoglobina szaleje O matko i co teraz trzeba szukać nowego gin czy jesteś jednak skłonna jeździć do innego miasta Zresztą mój gin rezygnuje z Medicover żeby mieć swoja prywatną praktykę i też to ma być na przełomie listopada/grudnia
|
|
#2236 | |
|
Buc
|
Cytat:
o fuck.. ale słaba opcja. :/ dziewczyny, help - zjadłam lekko niedosmażonego kotleta mielonego z cielęciny,w sensie, dopiero po zorientowałam sie, że jest lekko różowy w środku. teraz mam mmmmmmmmmmmmmeega stresa z toxo.
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Teja
za wizytę ale za to masz klopsa z ginem
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Będę chyba chodzić prywatnie do kliniki, w której robię wszystkie duże badania w poszczególnych trymestrach, bo tż nie zawsze może mnie wozić, a do Oleśnicy mam jednak kawałek :/ denerwuje mnie tylko, że abonament płacę, a nie mogę z opieki medycznej korzystać. Tż się wkurzył chyba jeszcze bardziej niż ja...
|
#2239 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby tak łatwo było się zarazić to każda z nas by już chorowała. Poza tym w środku też była wysoka temperatura więc na pewno nic tam nie przetrwało ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion a z jakiej str zamawiasz fotelik?
|
|
|
|
#2241 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na lilijkę też, bo mi wcięło cytowanie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ostatecznie jak się urodzi, to powiedzą "co takie małe? Cytat:
tu masz opinie o butelkach https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ext=1&sort=999 w avencie mnie zdenerwowali,że mają sto milionów różnych butelek i już się pogubiłam co z czym kompatybilne Cytat:
Cytat:
komoda mega wyszła! Cytat:
![]() ale Cię urządzili z tym lekarzem.. ja też mam pakiet medyczny od męża, ale mam w nim bardzo dużo przychodni ja się dzisiaj obkupiłam a aptece-witaminki K, D, czopki z paracetamolem, sól morska, Frida, sól fizj., gaziki, i wiele innych, co się może przydać Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2014-10-21 o 15:56 |
||||||||
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Teja wspolczuje, a moje doswiadczenia z luxmedem sa tez straszne. Az sie denerwuje jak to wspomne.
Suszarka wyluzuj - ile razy w zyciu jadlas niedosmazone mieso albo nawet surowe i jakos tej toxo nie bylo. teraz sa dodatkowe srodki ostroznosci ale to nie jest tak ze akurat w jedzeniu ktore jesz w czasie ciazy jest wiecej toxo niz kiedy indziej
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Nie polecam tego nowego kurczaka w sosie serowym co reklamują ten sos... strasznie słone
Nie chce mi się nic. Totalnie zmeczona jestem dzisiaj zalatwialam parę spraw z rana i jestem psychicznie rozwalona i fizycznie. Niech juz będzie ten listopad / grudzień. Może będzie lepiej.ehhh.
|
#2244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale właściwie jeśli nie masz większych problemów z ciążą i z maluchem wszystko ok to nie jest tak źle, jakoś sobie poradzicie Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, prywatnie chodziłas do oleśnicy, tak ?
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, prywatnie musiałabym teraz tam jeździć, do tej pory miał praktykę tam i pracował dodatkowo we Wro. Problemów nie mam, ale to nie lekarz co mi plecy osłucha więc nie bardzo lubię zmieniać :/
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
teja udało Ci się zalogować do portalu pacjenta? Bo u mnie jak na razie nie działa i się zastanawiam czy próbować dalej czy po prostu jechać jutro po wyniki...
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cen artykułów dziecięcych to zawsze mnie zastanawialo dlaczego sa najdroższe .
Teja gratki za udana wizyte Chore ! Na koniec ciąży musisz szukać nowego gina :/ i dziwne ze zwalniaja lekarza ktory ma oblężenie ciagle :/ Suszarka nie panikuj. Dokladnie jak pisze Alb do konkretnej temperatury doszlo i zabilas dziada w postaci jakiejkolwiek bakterii
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
NIe zamawiam ze strony tylko w sklepie u mnie w mieście - ale mają też sklep internetowy
wozki-skleposkar.pl Fotelik mieli na stanie ale jak rozpakowalismy to sie okazało, że ma wadę i zamówili od producenta/dystrybutora drugą sztukę, a dzisiaj dostali info o nowej kolekcji kolorów. Na swoją stronę jeszcze nie zdązyli wrzucić bo mają kupę roboty, ale znalazłam kolory na stronie Maxi Cosi. Jutro rano pewnie zadzwonie powiedzieć, żeby zamówili ten inny kolor jeśli już mogą ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() suszarka spokojnie, ja też myślę, że tam w środku jednak też była wysoka temperatura
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
Na all 20zł rabatu na zakupy powyżej 50zł
ale tylko kupując przez telefon i nie za pobraniem tylko normalnie robiąc przelew. Ja już swój wykorzystałam, kupiłam materac do kosza z rabatem a tz prezent na chrzciny dla swojej kuzynki
|
#2250 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Może już byc grudzień- wcale bym sie nie obraziła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

i pomarańczy dużo jadłam bo zimą są najlepsze 
dzielna kobietko za glukozę 

piję sporo herbaty zawsze z cytryną, grejfruty, pomarańcze, na mandarynki dobre jeszcze nie trafilam, ale to kwestia czasu
usg mi nie robił, mam się umówić za jakieś 3 tygodnie. Wyniki glukozy 84, 152, 119 - podobno w normie, chociaż po 1h mogłoby być mniej. Hemoglobina zaliczyła kolosalny wzrost z 11 do 11,1 

czy jesteś jednak skłonna jeździć do innego miasta