|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruskie ;-) może jak zostanie ciasta to tez trochę ze szpinakiem :tak:
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ten kubek niekapek? Nie kupilam takiego, nie wiem gdzje go tu dostac... Ale chhba nie bedzie potrzeby, bo Wiki zjadla wszysyko to, co odciagnelam do butli! Moze wyczula to, ze mnie nie ma, a jedzonko daje jej ktos inny ![]() Jak wrocilam po tych 5 godzinach do domu to nie moglam sie naciszyc małą, tak sie za nia stesknilam ciągle ją tule i caluje zwariowalam na jej punkcie calkowicie!Cytat:
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 Edytowane przez nagiAkt Czas edycji: 2014-10-21 o 18:03 |
||
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Karoseria przyszły mi te skarpetki, są spoko ale widać ze to podroby. Przynajmniej tak mi się wydaje po matce lamaze.
|
|
#3457 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżaczek sprawuje się super. Jest płaski całkiem, więc super. I Hania uwielbia wpatrywać się w te zwierzątka i światełka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, pies od razu zaakceptował Małą, ale zazdrosny jest. Z żalu, że nie jest już jedynym dzidziusiem w domu dość mocno schudł.. ![]() Cytat:
Myślę, że prędzej czy później u większości z nas pojawią się różne negatywne myśli...i to nic złego, bo od myśli do czynów droga jest baaardzo długa. I powiem Ci, że to co przeżywa Halinka jest akurat całkiem normalne, mimo tego, że Ty twierdzisz inaczej. Cytat:
![]() Nie, moja śpi na płasko. Cytat:
Neska, to Ty się ciesz, że Ci się taki egzemplarz trafił ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w domu 22-23 stopnie, rękaw długi lub krótki, spodnie ze skarpetkami albo półśpiochy. Do spania przykrywam kocykiem.
|
|
#3459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój Franio też taki grzeczny ![]() Zosia to dopiero aniołek był, ona nigdy nie płakała ![]() Cytat:
my chrzcimy w grudniu, mam dla małego kurtkę granatową i kombinezon granatowy, ale raczej założę mu kurtkę i szare buciki Co do czapki to nie wiem czy taką pasuję założyć, ale mam jeszcze granatową i niebieską
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ja nigdzie nie napisałam, że to co przeżywa Halinka jest nienormalne
Czytaj ze zrozumieniem... napisałam tylko, że jeśli rozumie matkę Madzi, która zabiła swoje dziecko to to dla mnie nie jest normalne![]() Halinka według mnie powinna jak najszybciej zasięgnąć jakiejś pomocy, może rodzice przyjechali by na jakiś czas? Może Tż wziąłby tydzień urlopu? albo dobra byłaby wizyta u psychologa... Wiadomo, że każdy ma chwilę załamania ale nie można pisać, że ma się ochotę dziecku zrobić krzywdę ![]() Później jak doszłaś do siebie to to odkręciłaś, ok spoko ale żeby kiedyś Cię czasem nerwy nie poniosły bo przecież sama przyznałaś, że nad nimi nie panujesz... i nie piszę tego złośliwie, po prostu się martwię |
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłam dzisiaj remanent w rzeczach Ninki. Większość ciuszków na rozmiar 0-3 juz odłożona. W tym chyba z 10 sukieneczek Dobrze, że nie kupowałam ich po normalnych cenach, bo bym sie pochlastała. Nie założone ani razu
|
|
|
|
|
#3462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam biały kombinezon, ale taki zwykły, nie jakiś chrzcielny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
ja tam Halinkę w pełni rozumiem
głowa do góry!Młoda jak ma gorszy dzień, to sobie mówię: "dzisiaj jest zły dzień, może jutro będzie lepiej". Na szczęście trafił mi się mało płaczliwe dziecko, ale jak się rozryczy, to ciężko uspokoić. Moje dziecko nie chce spać w dzień! W nocy śpi pięknie, ale dzisiaj w dzień np. zrobiła sobie 2 drzemki po 15 min, przy czym zmierzła jest niesamowicie...
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Zuken tak się składa że od pisania czy mówienia do czynów jest daleka droga. Mogę sobie obciąć rękę ze kiedyś powiedziałaś w nerwach ze kogoś zabijesz i co zrobiłaś to?!
Daruj sobie swoje słodko pierdzace mądrości. Nigdzie nie napisałam że nie panuje nad sobą i nie wkładaj mi takich tekstów w usta. |
|
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, niepotrzebnie wogole sie udzielam i martwie:/
Juz widze ta nagonke na mnie jakbym napisala ze rozumiem mame Madzi dlaczego ja zabila ![]() Niewazne, juz od jakiegos czasu czuje sie malo komfortowo i raczej jak intruz na watku:/ Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też szukam czapki i nie wiem jaka kupić, może białą,żeby trochę rozjaśnić ubranko? Mamy szara kurtkę i szare spodnie. Cytat:
Dziś już robiłam zakupy online w hm na 6-9mc bo nic nie mamy, a te na 3-6 zaraz będą małe.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-10-21 o 19:30 |
||
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wrzuciłam wszystko w wielki fioletowy worek, ale nie wiem właśnie w jaki dzień tygodnia odbierają filetowe worki Co więcej wyrzuciłam gondolę do quinny bo miałam dwie,a jedna mi nie pasowała kolorystycznie i tylko zawadzała w mieszkaniu |
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś uprasowałam 68 i 74, te bodziaki na 74 nie są jakoś dużo większe niż na 68, głupie są te rozmiary.
Jutro jadę do mojego gina w końcu (tydzień temu byłam u takiego zwyklego w przychodni), mam nadzieję, że infekcja zniknęła i w końcu dostaniemy zielone światło. |
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sorry Zuken, ale ja tak to widzę jako osoba postronna
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie mam zadnego focha, po prostu napisalam jak ja to widze i tyle
Niewazne, skonczmy temat najlepiej ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co napisała Halinka zszokowało mnie nieźle, ale nie chciałam nic pisać, bo wiem jak skończyło się to z pentuerką ![]() Patrycja buciki kupiłam w c&a http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-133948-1.html
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zuken kazda z nas jest inna i nie powinno sie nikogo osadzac tym bardziej, ze halinka nic takiego nie napisała o czym piszesz, sama sobie takie wnioski wysnułaś... jednak nie ma co sie kłocic kazda z nas ma prawo d własnego zdania i tyle...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-10-21 o 19:49 |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Sara no widzisz i to jest Twoja bardzo dobra cecha
dzieki temu kazdy Cie uwielbia bo potrafisz ugryzc sie w jezyk:P ja niestety tego nie umiem, zawsze pisze to co mysle, pozniej zazwyczaj zostaje za to zjechana, robi mi sie przykro bo chcialam dobrze i tak w kolko No ale coz, jakos juz sie przyzwyczailam ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Moni sama sobie wywnioskowałam niby co??? Ja rozumiem różne stany, kryzysy, załamki itd ale czy pisanie Halinki, że miała ochotę coś zrobić małemu, żeby się uciszył i że zaczyna rozumieć co kierowało mamą Madzi jest według Was ok Czy ja jestem jakaś dziwna???Zresztą wiele z Was ją upomniało i radziło szukać pomocy ale tylko do mojej wypowiedzi się doczepiłyście Chcę już skończyć ten temat bo naprawdę nie ma sensu dalej tego ciągnąć
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie nie jest ok
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, uznajmy że Halinka napisała to co napisała, bo potrzebowała sobie ulżyć, a zamiast np wykrzyczeć to w lesie to napisała tutaj, bo od tego jesteśmy, żeby się sobie żalić i wspierać. Jasne, mnie też zmroziło, zresztą napisałam o tym, ale wydaje mi się, że temat skończyłyśmy wczoraj, a już na pewno dzisiaj po Halinki wyjaśnieniach. Rozstrząsanie tego dalej sprawi że niedługo 3/4 z nas będzie się bało odezwać. Więc przestańcie się kłócić, amen!
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Amen
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
AMEN
uśpiłam dziecko... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

ciągle ją tule i caluje
28.06 

Przecież ona zabiła swoje dziecko