Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 19:45   #4111
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

http://www.blogojciec.pl/dzieci/zasy...zami-w-oczach/

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 20:15   #4112
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Czytałam juz to kiedyś, szkoda ze nie do wszystkich to dociera ja wolę się "męczyć" niż narażać moje dziecko na niepotrzebny stres

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 20:22   #4113
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Passion jest w syropie i daje jej strzykawka i az sie oblizuje a potem steka ze sie skończyło także jest ok. Probiotyk tez jej daje i pewnie podam z miesiąc wiec mam nadzieje ze będzie ok.

W ogóle pola z okazji roczku miała dziś niesamowity humor. Spała do 8 z jedna pobudka o 6 na mleko co jej se nigdy nie zdarza i śmiała sie calutki dzien. Calutki! I z pchaczrm po całym domu gonila. Ja teraz czekam na rehabilitację a moja mama ja ma uśpić. Mam nadzieje ze sie uda pomyślne
Miałam jeszcze dziś okna umyć takie na korytarzu ale kurka zimno jak noe wiem wiec zostawię to na jutrzejsza drzemkę Poli.

Sent from my iPhone using Tapatalk
dla Poli
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jęcząco-stękająco-kaszlący Kornel. Cały czas mama i na rękach przytulony siedział. Teraz śpi.

A ja wzięłam dwie nospy bo już mnie brzuch tak napierdzielał, że masakra.
biedaczek oby szybko przeszło, bo oboje się zamęczycie
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zdrówka biedaczku!
Dziewczyny ile czasu utrzymuje się guz na głowie? Bartek jakiś czas temu miał.starcie z kaloryferem i siniak zszedł ale guz dalej jest.. Juz z dwa tygodnie
A tak poza tym tż sprzedał fife kupił miesiąc temu i sprzedał za tyle samo - uznał, że ma już dość chwalmy Pana

a co do guza to niestety nie wiem

Szymuś zasnął z temp 38,1 zaczynam się martwić...

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 20:26   #4114
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Ja tylko na chwilę, bo wzięłam się w końcu za naukę. Byłam dziś z Olą u pediatry i może ktoś nie wie, to też skorzysta - podobno odkąd dziecko skończy roczek, powinno już dostawać podwójną dawkę wit d zimą (800 zamiast 400). Ja nie wiedziałam Ola waży 9700 i ma 80 cm Powiedziałam, że nie chcę szczepić teraz MMR z powodu ząbkowania, lekarz zajrzał Oli do buzi i powiedział, że bardzo mądrze, bo faktycznie dziąsła bardzo spuchnięte. Wracam do nauki. Miłego wieczoru

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 20:28   #4115
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Kaśka do końca tygodnia jestem teoretycznie na urlopie wiec po 4h czwartek i piątek wolne.

Poziomkowa co to za praca?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Szycie
Nie umiem szyć ani nie mam maszyny ale to jest chyba cos łatwego jakies poduszki i maszynę mi kupią
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jęcząco-stękająco-kaszlący Kornel. Cały czas mama i na rękach przytulony siedział. Teraz śpi.

A ja wzięłam dwie nospy bo już mnie brzuch tak napierdzielał, że masakra.
Zdrówka dla Kornela i siły dla ciebie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 20:37   #4116
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Ja tylko na chwilę, bo wzięłam się w końcu za naukę. Byłam dziś z Olą u pediatry i może ktoś nie wie, to też skorzysta - podobno odkąd dziecko skończy roczek, powinno już dostawać podwójną dawkę wit d zimą (800 zamiast 400). Ja nie wiedziałam Ola waży 9700 i ma 80 cm Powiedziałam, że nie chcę szczepić teraz MMR z powodu ząbkowania, lekarz zajrzał Oli do buzi i powiedział, że bardzo mądrze, bo faktycznie dziąsła bardzo spuchnięte. Wracam do nauki. Miłego wieczoru
Ja Bartkowi nigdy nie podawałam żadnych witamin nie licząc czasem witaminy C

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-21, 20:42   #4117
butterfly20
Zakorzenienie

Witam z nowego lapka

Agata w serialu straciła dziecko

Cytat:
Czytałam juz to kiedyś, szkoda ze nie do wszystkich to dociera ja wolę się "męczyć" niż narażać moje dziecko na niepotrzebny stres
też tak uważam...zaraz poczytam tego bloga.

już przeczytałam i właściwie już kiedyś o tym czytałam.oczywiście się poryczałam

Cytat:
dobrze wiedzieć o tej wit.d.
to nasze dziewczyny są podobnych wymiarów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-10-21 o 20:48
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 20:54   #4118
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cześć . Witam się wieczorową porą po pracy. Kolacja zjedzona to teraz mogę chwilę posiedzieć i poczytać

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Muszę powiedzieć,że super nam idzie odstawienie od piersi. Właściwie Tusia zupełnie zapomniała o cysiu Daję jej jeszcze czasemw nocy jak czuję dyskomfort, ale pokarm już faktycznie zanika.

Jest super, naprawdę cały okres karmienia wspominam super, było kilka kryzysów, ale Tusia zawsze fajnie współpracowała i jejuuu...jestem dumna z tych 13 miesięcy!

Oby z drugim dzidziem też szło tak gładko

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Poli ja już kupiłam butki, jeśli nie będą dobre na śnieg to kupię typowe śniegowce w Decathlonie
Brawa za udane odejście od karmienia. I z całą pewnością przy drugim też pójdzie wszystko gładko.

Cytat:
Hej Ostatnio mi się wydawało, że moje dziecko lepiej śpi, ale to dlatego, że to mąż do niej wstawał. Wiedziałam, że wstaje, ale zdawało mi się, że nie za dużo A dzisiaj była kiepska noc, cały czas suszara chodziła, co 15 minut trzeba było chodzić do Oli, itp i tż mnie uświadomił, że cały tydzień tak jest A wczoraj Ola prawie nic nie jadła cały dzień, a ząb jak nie przebity tak nie przebity. Masakra jakaś, co te dzieci muszą przeżyć, zanim ząbki wyjdą. Właśnie się moje dziecko obudziło: 30 min usypiania, 5 minut spania, a na 13:00 idziemy do lekarza na bilans, więc już chyba nie będzie spała, chyba że w wózku parę minut, ale to się prawie nie zdarza ostatnio.

A poza tym się pochwalę, że moje dziecko kilka dni temu zrobiło pierwsze 4 kroczki, ale tylko raz jak na razie, a tak to chodzi z pchaczem

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Też mi się wydaje, że to nie mleko i nie wiem, czy jest sens. A Nati je jakikolwiek nabiał? My zrobiliśmy w tym tygodniu próbę z masłem, bo tak nam kazała zacząć alergolog: najpierw masło, jogurt i białko jajka i niestety chyba odstawiamy, bo Ola wysypana

Pola sto lat Rośnij zdrowo
Oby nocki się poprawiły
I brawa za kroczki

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny poradzcie cos bo juz nie wiem co mam robic z tym moim małym dzikusem WSZYSTKO wpycha do buzi i gryzie no masakra.Co chwile jej cos wydzieram z buzi.To jakieś niteczki to jakies okruszki (przeciez ciagle sprzatam nie wiem skąd to )kable gryzie piloty to firanke to żaluzje to klocki to zabawki gryzie to kubek nawet maskotki i kocyk tak gryzie i drze mocno, że zawsze nitki wydrze z nich
normalnie ostatnio nie umie sie normalnie bawic tylko wszystko na siłe wpycha do buzi i ucieka przedemną zebym jej nie zabrala
wasze dzieci tez tak mają?
Oj strasznie. Nawet w kafle z parapetu próbował się wbić
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A ja dzis jadę w sprawie pracy chcialam poszukać cos na weekendy i wieczory ale leo i jego zasypianie na razie nie pozwalaja na to, a trafiła sie propozycja pracy w domu. Bede wdzięczna za kciuki
Doczytałam że przełożone na sobotę więc trzymam kciuki

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 20:54   #4119
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dziewczyny uświadomcie mnie w pewnej sprawie... wiem, że temat pojawił się już, ale dziś t. poinformowała mnie, że dostała telefon z przychodni, żebyśmy przyszli na szczepienie jak najszybciej (chodzi chyba o szczepienie między 13-14 miesiącem przeciw odrze - czy odrze, śwince, różyczce Bo już się gubię...). A pytanie jest następujące - Maja nie skończyła jeszcze 13msc, czy mogę odroczyć to szczepienie jeszcze na jakiś czas? Jaką szczepionkę polecacie?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:00   #4120
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za info. Ja nie wiedziałam.
Łącze się w bólu a propos nauki
Adam mial mmr na początku września, więc my juz dawno po.
Co do zębów, ida gorne czwórki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-21, 21:02   #4121
Isabell12
Zadomowienie

witam ! wieczorkiem
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwsze Urodziny świętuje:

Polusia

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

Sto Lat Kochana Śmieszko
wszystkiego naj naj Polusia

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej,
witam się po kolejnej nocy z akcją katar i zęby

szukam w necie jakiejś fajnej kurtki i nic mi się nie podoba
oby szybko się poprawiło

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wiecie ze ja prawie nie odczuwam powrotu do pracy? Jestem bardziej zmęczona ale ogólnie jakoś w miarę zorganizowana ze tego tak nie czuje. Dużo czasu poswiecalam Miłkowi wiadomo. Teraz wieczorem zamiast siedzieć bezczynnie na kompie to prasuje ciuchy, przygotowuje obiad. Rano robie śniadanie i się szykuje jak wszyscy śpią.
Jak nie pracowałam to wsZystko w dzień robilam. A to spacer, to zakupy, to obiad, to kolejny posiłek i malo czasu i tak dla siebie mialam.
Tylko a wczoraj jak się bawilam z Zuzia to mi się oko przymknelo musiała mnie budzić
super ze tak łatwo poszło dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Polusi Sto latek

A ja się wczoraj tak zjadowiłam w pracy że szok. Rozmawiałam z koleżanką o tym że chyba muszę zmienić małemu mleko bo coś ostatnio ciągle ma na buźce uczulenie i już wyeliminowałam jogurty i nawet biszkopty i nic. I wtrąciła się inna koleżanka z tekstem że jestem śmieszna że dziecku 13-miesięcznemu daję mleko dla dzieci. Że w tym wieku już powinno pić zwykłe. Nosz kurczak myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok
a ta laska ma swoje dzieci, że tak się wypowiada

Cytat:
Czeeeść

[B]

no właśnie, w westii sanek-kupujecie takie najzwylejsze drewniane, czy jakieś tam inne, ze śpiworami itp?
my mamy jeszcze po starszaku takie drewniane z oparciem, więc nie kupujemy

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

Kiedy planujecie kupić już buciki na zime? Ja bym się w sumie już pokusila o kupno..

A i miałam pytać, kiedy będziecie przenosić dzieci do większego łóżka? Ja bym chciała na początku roku. Nie jest to za wcześnie?
myślę ze za butkami się rozejrzymy w przyszłym tygodniu jak tż będzie miał wolne, a co do łożka to widzę że mój mały już nie chce spać w łóżeczku, starszaka przenieśliśmy jak miał niecały rok bo wtedy pamiętam przeprowadziliśmy się do mieszkania i od razu kupiliśmy mu łózeczko "dorosłe " a to niemowlęce zostało u rodziców, i spoko dobrze to zniósł
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:03   #4122
kaska87
Zakorzenienie

Papalinka, Snow ja też ryję w książkach więc łączę się z Wami

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 21:08   #4123
katarzyna2811
Wtajemniczenie

[QUOTE=Isabell12;48620189]witam ! wieczorkiem

oby szybko się poprawiło

a ta laska ma swoje dzieci, że tak się wypowiada[\Quote]
Tak ma swoją dwójkę i twierdzi że swojemu synowi od 9-miesiąca życia nie dawała mleka modyfikowanego tylko zwykłe

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-10-21, 21:26   #4124
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Dziewczyny uświadomcie mnie w pewnej sprawie... wiem, że temat pojawił się już, ale dziś t. poinformowała mnie, że dostała telefon z przychodni, żebyśmy przyszli na szczepienie jak najszybciej (chodzi chyba o szczepienie między 13-14 miesiącem przeciw odrze - czy odrze, śwince, różyczce Bo już się gubię...). A pytanie jest następujące - Maja nie skończyła jeszcze 13msc, czy mogę odroczyć to szczepienie jeszcze na jakiś czas? Jaką szczepionkę polecacie?

Z góry dziękuję za odpowiedź!
u mnie w przychodni panie praktykują takie telefoniczne przypominanie o szczepieniu, zastanawiam się tylko dlaczego one tak chcą was widziec natychmiast skoro mała jeszcze nie skończyła 13 m-cy, zdarzyło mi się ze przekładałam szczepienie ze względu na temp, infekcję czy zęby
i jeśli o tym powiedziałam to nie robiły mi większego problemu tylko mówiły ze jak minie to żeby się zgłosić
a spróbuj zadzwonić jeszcze do przychodni i dokładnie dopytać o co chodzi, moze się machnęły nie nie dopatrzyły wieku małej dokładnie

co do szczepionki to sama nie wiem
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Cytat:
Muszę powiedzieć,że super nam idzie odstawienie od piersi. Właściwie Tusia zupełnie zapomniała o cysiu Daję jej jeszcze czasemw nocy jak czuję dyskomfort, ale pokarm już faktycznie zanika.

Jest super, naprawdę cały okres karmienia wspominam super, było kilka kryzysów, ale Tusia zawsze fajnie współpracowała i jejuuu...jestem dumna z tych 13 miesięcy!

Oby z drugim dzidziem też szło tak gładko

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Poli ja już kupiłam butki, jeśli nie będą dobre na śnieg to kupię typowe śniegowce w Decathlonie
wow super ze tak świetnie Tusia daje radę, i dla ciebie wielkie gratki długo karmiłaś

Cytat:
Hej Ostatnio mi się wydawało, że moje dziecko lepiej śpi, ale to dlatego, że to mąż do niej wstawał. Wiedziałam, że wstaje, ale zdawało mi się, że nie za dużo A dzisiaj była kiepska noc, cały czas suszara chodziła, co 15 minut trzeba było chodzić do Oli, itp i tż mnie uświadomił, że cały tydzień tak jest A wczoraj Ola prawie nic nie jadła cały dzień, a ząb jak nie przebity tak nie przebity. Masakra jakaś, co te dzieci muszą przeżyć, zanim ząbki wyjdą. Właśnie się moje dziecko obudziło: 30 min usypiania, 5 minut spania, a na 13:00 idziemy do lekarza na bilans, więc już chyba nie będzie spała, chyba że w wózku parę minut, ale to się prawie nie zdarza ostatnio.

A poza tym się pochwalę, że moje dziecko kilka dni temu zrobiło pierwsze 4 kroczki, ale tylko raz jak na razie, a tak to chodzi z pchaczem

Pola sto lat Rośnij zdrowo
z całego serduszka zyczę wam aby szybko wylazły te zęby , bo to strasznie męczące dla dziecka i rodziców, brrrr jak sobie przypomnę moje ostatnie tygodnie to .................
za pierwsze kroczki

Cytat:
jejku dziewczyny poradzcie cos bo juz nie wiem co mam robic z tym moim małym dzikusem WSZYSTKO wpycha do buzi i gryzie no masakra.Co chwile jej cos wydzieram z buzi.To jakieś niteczki to jakies okruszki (przeciez ciagle sprzatam nie wiem skąd to )kable gryzie piloty to firanke to żaluzje to klocki to zabawki gryzie to kubek nawet maskotki i kocyk tak gryzie i drze mocno, że zawsze nitki wydrze z nich
normalnie ostatnio nie umie sie normalnie bawic tylko wszystko na siłe wpycha do buzi i ucieka przedemną zebym jej nie zabrala
wasze dzieci tez tak mają?
oj czaszka łączę się w bólu , już pisałam jakiś czas temu ze mam podobny problem, sprzątam codziennie podłogi na mokro i odkurzanie dywanów
chociaż.....muszę przyznać ze ostatnio mały jakoś odpuscił trochę z tym wkładaniem wszystkiego co znajdzie na podłodze do buzi, więc jest nadzieja
mam nadzieję ze cię trochę pocieszyłam

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

[QUOTE=katarzyna2811;48620 314]
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
witam ! wieczorkiem

oby szybko się poprawiło

a ta laska ma swoje dzieci, że tak się wypowiada[\Quote]
Tak ma swoją dwójkę i twierdzi że swojemu synowi od 9-miesiąca życia nie dawała mleka modyfikowanego tylko zwykłe
a to niech daje mam nadzieję że aby tylko tym maluchom nie szkodzi
a tak serio to miałam kiedyś podobną sytuację ze starszakiem ( miał skazę białkową wiec dość długo nie dostawał tego prawdziwego, i ogólnie nabiału)
to pewna osoba pokroju twojej znajomej wręcz mnie wyśmiała, i z oburzeniem wypowiedziała się na ten temat .......także ten
nie lubię jak ktoś taki jest
Stary 2014-10-21, 21:36   #4125
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Stóweczka Polusia

Czaszka, bierze do buzi, ale nie aż tak
choć w sumie wolałabym żeby się wyżywał na kocu, a nie tak jak teraz na mnie. Już nie wiem co mam z tym robić, bo ona gryzie z premedytacją. Bierze sobie moje nogi, stopy, dłonie, palce otwiera buzie i widzę, że szykuje się do ataku. Serio, muszę się bronic przed własnym dzieckiem. Ja go tulę, a ten gryzie mnie w polik, w usta... Nie wiem już co robić żeby go tego oduczyć.
A bywa, że krzyknę z bólu. No a wtedy oczywiście się wystraszy. Błędne koło.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

https://www.facebook.com/video.php?v...861149&fref=nf
uśmiechnęłam się jak czytam o tym jak twoje dziecko cię atakuje, wiem ze tobie raczej do śmiechu wtedy nie jest , przepraszam, u mnie podobnie było ja zęby małemu wyłaziły czasami tak ze złości chciała mnie dziabnąć w nos czy brodę ale minęło

Cytat:
Zdrówka biedaczku!
Dziewczyny ile czasu utrzymuje się guz na głowie? Bartek jakiś czas temu miał.starcie z kaloryferem i siniak zszedł ale guz dalej jest.. Juz z dwa tygodnie
A tak poza tym tż sprzedał fife kupił miesiąc temu i sprzedał za tyle samo - uznał, że ma już dość chwalmy Pana
luli normalnie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
smutno mi i jem pierogi ruskie od mamusi czuję, że chudnę
jej !!! kaśka ty jak coś napiszesz to padam czasami
tulę cię na pocieszenie
ja jutro robię ruskie

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-10-21 o 21:38
Stary 2014-10-21, 21:36   #4126
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w przychodni panie praktykują takie telefoniczne przypominanie o szczepieniu, zastanawiam się tylko dlaczego one tak chcą was widziec natychmiast skoro mała jeszcze nie skończyła 13 m-cy, zdarzyło mi się ze przekładałam szczepienie ze względu na temp, infekcję czy zęby
i jeśli o tym powiedziałam to nie robiły mi większego problemu tylko mówiły ze jak minie to żeby się zgłosić
a spróbuj zadzwonić jeszcze do przychodni i dokładnie dopytać o co chodzi, moze się machnęły nie nie dopatrzyły wieku małej dokładnie

co do szczepionki to sama nie wiem

wow super ze tak świetnie Tusia daje radę, i dla ciebie wielkie gratki długo karmiłaś

z całego serduszka zyczę wam aby szybko wylazły te zęby , bo to strasznie męczące dla dziecka i rodziców, brrrr jak sobie przypomnę moje ostatnie tygodnie to .................
za pierwsze kroczki

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

ze starszakiem ( miał skazę białkową wiec dość długo nie dostawał tego prawdziwego, i ogólnie nabiału)
to pewna osoba pokroju twojej znajomej wręcz mnie wyśmiała, i z oburzeniem wypowiedziała się na ten temat .......także ten
nie lubię jak ktoś taki jest
No właśnie mnie tam nic do tego jak kto karmi i czym swoje dzieci ale strasznie mnie wkurzyło jak ona mnie wyśmiała. A jak się dowiedziała że zdarza nam się jeszcze karmić z cycka to w ogóle był szał

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-10-21 o 21:40
Stary 2014-10-21, 21:54   #4127
Isabell12
Zadomowienie

misia- zdrówka dla Korna, i mocy dla Ciebie oszczędzaj się trochę
inwersja- ale się uśmiałam jak obejrzałam filmik

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

[/COLOR]
Cytat:
No właśnie mnie tam nic do tego jak kto karmi i czym swoje dzieci ale strasznie mnie wkurzyło jak ona mnie wyśmiała. A jak się dowiedziała że zdarza nam się jeszcze karmić z cycka to w ogóle był szał
no masz
ale powiem ci ze niektórzy mają właśnie taki tupet zeby tak głupio i bezczelnie krytykować, boss tyle się trąbi wszędzie o tym że kp jest najlepsze dla dziecka, a tu co..... no trafi się taka wszechwiedząca

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

poziomka -kciukam za sobotę

hej dużo mamuś dzisiaj się uczy, oby wam szybko do głowy "wchodziło"

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dla Poli

biedaczek oby szybko przeszło, bo oboje się zamęczycie

a co do guza to niestety nie wiem

Szymuś zasnął z temp 38,1 zaczynam się martwić...
oj, oby to nie jakieś wredne choróbsko

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-10-21 o 21:48
Stary 2014-10-21, 21:58   #4128
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Hej czarna jak tam sytuacja z laptopem? Udało się uratować?

Kurcze muszę z kompa wejść zobaczyć to zdjęcie paznokci bo Ola tez ma duże takie dziwne, a zaczęło się to wtedy gdy dużo leżała na brzuszku i uderzala stopami a raczej palcami w podłogę i to mocno, tak sobie machala i uderzala i wtedy się nadlamal jeden
Ale nie myślałam że coś to może oznaczać
Dobrze i nie :P KOmputer cudownym trafem 'ożył;',ale niestety po kilku dniach coś mu sie poprzestawiało i obecnie potrzeba zrobić format

Cytat:
Dziś Pierwsze Urodziny świętuje:

Polusia

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

Sto Lat Kochana Śmieszko
Cytat:
misia- zdrówka dla Korna, i mocy dla Ciebie oszczędzaj się trochę
inwersja- ale się uśmiałam jak obejrzałam filmik

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

[/COLOR]

no masz
ale powiem ci ze niektórzy mają właśnie taki tupet zeby tak głupio i bezczelnie krytykować, boss tyle się trąbi wszędzie o tym że kp jest najlepsze dla dziecka, a tu co..... no trafi się taka wszechwiedząca

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

poziomka -kciukam za sobotę

hej dużo mamuś dzisiaj się uczy, oby wam szybko do głowy "wchodziło"

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

oj, oby to nie jakieś wredne choróbsko
STO LAT,MALEŃKA!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:00   #4129
Isabell12
Zadomowienie

wiecie co chciałam sobie kupić nową suszarkę do włosów, bo stara mi się spaliła czytam te rózne opinie w necie i zgłupiałam nie wiem co mam wybrać, i chcieliśmy z tż kupić mikrofalówkę i też nie wiem co wybrać
moze coś doradzicie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-21, 22:22   #4130
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co chciałam sobie kupić nową suszarkę do włosów, bo stara mi się spaliła czytam te rózne opinie w necie i zgłupiałam nie wiem co mam wybrać, i chcieliśmy z tż kupić mikrofalówkę i też nie wiem co wybrać
moze coś doradzicie?
Napisz do rusałki o suszarke bo ona pytala o to ze 2 tyg temu tutaj i zebrala wiele podpowiedzi to moze zdradzi Ci ktora podpowiedz byla dla niej najlepsza

wrocilam z rehabilitacji a tam Pola impreza w najlepsze z moja mamą. Smiechy bylo jeszcze przed drzwiami do domu slychac.. Polozylam sie z nia 10 sek i odleciala
kurka, jak juz pozno sie zrobilo. jakies tlumaczenia mi sie dostalo i dopiero skonczylam. trzeba isc w kime bo dzis jestem sama bez TZ wiec i ranek mam z Polą a nie słodko dosypiając w sypialni
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 23:33   #4131
czaszka_
Zakorzenienie

hejka
ode mnie wlasnie poszla kolezanka.Troche pobeblałyśmy, zjadlysmy zapiekanke i wypiłysmy po 2 piwa jak tu nie być grubym?

dobrze napisane
a to jest takie prawdziwe... "I uwierzcie mi, że nie minie kilka chwil, a będziecie tęsknić do momentów, kiedy jedyne czego potrzebowało wasze dziecko, to przytulenie. Kiedy wszystkie jego problemy mogliście ukoić, poprzez ukołysanie go do snu. Będzie wam tego niesamowicie brakowało, więc zamiast z tym walczyć – nacieszcie się tym, póki macie możliwość"
Cytat:

Oj strasznie. Nawet w kafle z parapetu próbował się wbić

Cytat:
moze coś doradzicie?
ja mam suszarke remington d5010 i jestem b.zadowolona
a z mikrofalą nie pomogę bo nie używam
Cytat:
eeeeeeeee ja też tak chce
mój pozbył sie starej ale za to kupił nową 2015....
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dzięki. Dokładnie, jeszcze nic nie jest podciągnięte, wkrótce będziemy to robić
To jak brat przerysuje projekt to dam Ci znać i napiszę priv do Ciebie.

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 06:16   #4132
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
hejka
ode mnie wlasnie poszla kolezanka.Troche pobeblałyśmy, zjadlysmy zapiekanke i wypiłysmy po 2 piwa jak tu nie być grubym?

dobrze napisane
a to jest takie prawdziwe... "I uwierzcie mi, że nie minie kilka chwil, a będziecie tęsknić do momentów, kiedy jedyne czego potrzebowało wasze dziecko, to przytulenie. Kiedy wszystkie jego problemy mogliście ukoić, poprzez ukołysanie go do snu. Będzie wam tego niesamowicie brakowało, więc zamiast z tym walczyć – nacieszcie się tym, póki macie możliwość"

ja mam suszarke remington d5010 i jestem b.zadowolona
a z mikrofalą nie pomogę bo nie używam

eeeeeeeee ja też tak chce
mój pozbył sie starej ale za to kupił nową 2015....
Mo mój właśnie 2015 sprzedał

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-10-22, 06:55   #4133
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dobrze i nie :P KOmputer cudownym trafem 'ożył;',ale niestety po kilku dniach coś mu sie poprzestawiało i obecnie potrzeba zrobić format

STO LAT,MALEŃKA!
To super bo to nie duże koszty niż kupowanie nowego oby działał nadal
Stary 2014-10-22, 07:00   #4134
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem cię, bo mnie też często wkurzają czyjeś komentarze na temat żywienia Oli, że tego jej nie daję, tamtego nie daję, krzywdę robię dziecku, bo jak to przecież roczne dzieci jedzą jużWSZYSTKO Tak samo zresztą irytują mnie ciągłe pytania, czy Ola chodzi, no jak to, jeszcze nie chodzi??? Tak jakbym jej nogi wiązała, żeby ją powstrzymać swoją drogą tchórz to moje dziecko jakich mało. Jak nie czuje, że stoi bez podparcia, to stoi, parę razy już zrobiła kilka kroków tak nieświadomie, bo się skupiała na czymś innym, ale tak poza tym, jak może się przytrzymać, to się trzyma, a jak nie to na dół i raczkuje z pchaczem dojdzie do końca p[okoju, to się obraca gdzie jestem i albo mnie za nogę albo siada i się zastanawia

Motyl mi się Tusia na zdjęciach wydaje drobniejsza od Oli

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
moze coś doradzicie?
A propos suszarek, to moja mama kiedyś kupiła w lidlu suszarkę silvercrest i jest rewelacyjna, jak jeszcze będą to sama kupię, bo jakoś tak super się układają od niej włosy, ze w szoku jestem, dużo lepiej niż po remingtonach, itp. Mam proste włosy bez prostowania prawie

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-10-22, 07:01   #4135
tassia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

Rozumiem cię, bo mnie też często wkurzają czyjeś komentarze na temat żywienia Oli, że tego jej nie daję, tamtego nie daję, krzywdę robię dziecku, bo jak to przecież roczne dzieci jedzą jużWSZYSTKO Tak samo zresztą irytują mnie ciągłe pytania, czy Ola chodzi, no jak to, jeszcze nie chodzi??? Tak jakbym jej nogi wiązała, żeby ją powstrzymać swoją drogą tchórz to moje dziecko jakich mało. Jak nie czuje, że stoi bez podparcia, to stoi, parę razy już zrobiła kilka kroków tak nieświadomie, bo się skupiała na czymś innym, ale tak poza tym, jak może się przytrzymać, to się trzyma, a jak nie to na dół i raczkuje z pchaczem dojdzie do końca p[okoju, to się obraca gdzie jestem albozs zs mnie za nogę albo siada i się zastanawia

Motyl mi się Tusia na zdjęciach wydaje drobniejsza od Oli
Taki etap.
Maciej tez długo taki miał. Ze zapomniał się i szedł a jak tylko skumal to na kolana.
Myślę ze Ola tez lada ment poleeeci

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 07:02   #4136
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Taki etap.
Maciej tez długo taki miał. Ze zapomniał się i szedł a jak tylko skumal to na kolana.
Myślę ze Ola tez lada ment poleeeci
No oby Bo mi to niby obojętne, pójdzie, jak będzie gotowa, ale odpowiadanie na te wszystkie pytania mnie dobija. Kto dzwoni, to pierwsze pytanie - ile Ola ma zębów a zaraz potem, czy JUŻ chodzi

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-10-22, 07:08   #4137
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś Pierwsze Urodziny świętują:

Zuzinka i Jasiu

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Sto Lat Kochani

Stary 2014-10-22, 07:15   #4138
papalinka83
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów Rośnijcie zdrowo

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-10-22, 07:16   #4139
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś Pierwsze Urodziny świętują:

Zuzinka i Jasiu

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Sto Lat Kochani

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-22, 07:17   #4140
mariiasia
Zadomowienie

hej,
wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Jasia!

poproszę o pomysł na szybkie i pyszne śniadanie

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości