|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
alb, takiego czegoś to nie jadłam.
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
padam….. byle do piątku, byle do piątku a nie do soboty ciężki ten tydzieńsmerfetka a no wkopałam się, wkopałam, ale i wykaraskałam. W ciągu godziny zrobiłam dwie blachy i jutro tylko przystroję….. kleo za wizytęMontanka, Tommorow dzisiaj lepiej się czuję nie kłuje nic, ale skurcze się pojawiają….. simonee nie będę ograniczała cytrusów askaa śliczna komodateja za wizytę ale numer z tym lekarzem
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w szpitalu nie ma zadnego znieczujenia jedynie w przypadku cesarki. chyba wpadłam w panike. a do drugiego szpitala mam daleko ale mama by wpadla w szał jakbym rodziła gdzie indziej a ona pracuje na ginekologii.
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damy radę a nie wykorzystasz swojego "asa w rękawie" skierowania na cc? Taka adrenalina pewnje bedzie ze kazdy bol zniesiemy
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Moja malutka lekko mnie zaskoczyła
nie wiem jak jej się udało tak wypchnąć brzuch obok pępka
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALIENowato :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga czyli to początek?
![]() Zdziwiłam się ale to było fajne i poprawiło mi to humor.
|
#2350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka wolałabym nie być cięta. Miałam nadzieję choć na gaz rozweselający
|
#2352 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kawkę piję tylko Mama Coffe i ona raczej żołądka nie podrażnia, bo nie ma w składzie kofeiny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratki za wizytę Teja a Ty będziesz miała w końcu chłopca czy dziewczynkę? Bo już się pogubiłam![]() Ale kurka zrobili Cię z tym lekarzem, współczuję bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Eee dziewczyny to co ja mam powiedzieć jak mój wynik po 1 godzinie jest mniejszy, niż po 2 godzinach?? Też myślałam, że po takiej dawce cukru po godzinie powinien skoczyć, a potem opaść, a u mnie jest na odwrót Ale położna i lekarka oglądały wyniki i mówią, że wszytsko jest oki![]() Byłam dziś na szkole rodzenia i mieliśmy zajęcia z doulą. Bardzo mi się podobały, babeczka bardzo fajnie opowiadała nam "historie porodowe", w jakich miała okazje uczestniczyć. Któraś z Was (przepraszam, nie pamiętam nicka) zamawiała legginsy u tej babeczki: http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9867281. Ja też zamówiłam "legginsy ciążowe z panelem bez gumki", wczoraj przyszły i jestem bardzo zadowolona. Materiał fajny, z takim delikatnym połyskiem, moim zdaniem dobrej jakości. Ostatnio (z 3 tygodnie temu) w Netto były rewelacyjne legginsy ciążowe za 20 zł, termiczne (ocieplane takim meszkiem od środka), z połyskiem- no super. Ale czym się zorientowałam już nigdzie ich nie było w moim rozmiarze, bo ponoć rozeszły się zaraz pierwszego dnia. I na pocieszenie zamówiłam legginsy termiczne (też z takim delikatnym połyskiem) firmy gregx. Niestety 3 razy droższe, ale teraz będę chodzić głównie w leggach, bo oprócz 3 spódniczek ciążowych i 2 par spodni nie wchodzę w nic. Planuję jeszcze zakup sukienki A jeszcze się pochwalę, że przed chwilką kliknęłam ciążowy, zimowy, wełniany płaszczyk z H&M Powoli zbieram się do snu, bo rano jadę na badania. Kolorowych snów Dziewczyny |
||||||||||
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
witam z samego rana
ja dzis wizyta i psrawdzanie wynikow u lekarza
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
czesc
wczoraj na glos wypowiedzialam, ze dobrze mi spi, a dzis pobudka 4.30 Ewka ![]()
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zbieramy się i później ![]() simonee hehe ostatnio miałam tak, ale mniejsze
|
#2356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() Cytat:
dlatego pewnie na każdym leku profilaktycznie jest napisane żeby poradzić się lekarza albo nie stosować.Cytat:
to podkładałam książki stare. Cytat:
pomyśl że na końcu czeka cię mega nagroda ![]() Cytat:
super widok uwielbiam teraz patrzeć na brzuch - mój też zaczyna się wypychać ![]()
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie witam, niewyspalam sie
![]() Powodzonka |
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Szczury mi się śniły ![]() Elvira maluszki z każdym dniem nabierają siły Kleo fajne leginsy ja kupiłam na rynku ale takie rajtuzowate. Kleo Doula mówiła ile kosztuje jej towarzystwo przy porodzie? Lilijka no to pięknie zaczął się dzień zaspanie to poważna sprawa ![]() Eirene ja też lubię patrzeć na brzuch
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja nigdy nie oglądałam tych programów o porodach. Nie ma co się oszukiwać - poród boli i to Ci każda kobieta powie - ale poziom bólu to już sprawa indywidualna. A poza tym jak już się zacznie to nie ma odwrotu i nie ma takiej opcji że nie wytrzymasz. Większość moich znajomych wspomina poród bez traumy więc chyba nie jest tak źle. |
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Aska ja juz znalazłam fajnego sprzedawce na all - jedna literka 15zł, ale nie ma mi kto zrobic, więc zamówię. Od razu u tej samej babki girlandę na okno kupie ![]() I literka tez kazda inna hehe ejjj, mój lapek sam cofnął strone i wcięlo mi 3/4 wypowiedzi karoloo no tez nie wiem dlaczego te ceny takie wysokie. Mniejsza ilosc materiału niż w pościeli dużej, a dwa razy drożej ehh. dudiolka ta jest 5 el - kołdra z poszewką, poduszka z poszewką i ochraniacz na szczebelki. Żadnych baldachimów i innych pierdół nie chcemy, akrolowa co Ty gadasz, super ten płaszczyk ![]() ja nie chciałam kupować, ale chyba jednak tez bede musiała sie za czyms rozejrzeć na all. Bo do lumpka nawet nie mam w czym wyjsc haha teja za wizytesuszarka nie martw się tak. Ja tez mam czasem schizo - jak np. zjadłam na grillu u znajomych oscypka. Nie mozemy sie aż tak nakręcać ![]() tommorow moja bratowa mówi, ze ejdnej bliźniaczne podpasował avent, a druga nie mogła sobei z nim poradzić i pije z lovi. Ale wypróbowali chyba wszystkie dostępne na rynku firmy ![]() Kinqaa chyba wczoraj był taki dzień jakiś ciężki ![]() fashion a ja sie zastanawiam czy lepiej pościel 90x120 czy 100x130 i chyba ta większą wezme właśnie ![]() smerfetka mi na początku też ta pierwsza się podobała, ale druga jest w stylu marynarskim tą z motherhood kupie kiedys na zmiane ![]() super, żę glukoza w normie to jedz buraki, czerwone mięsko ![]() mmgi kule bede zamawiała tutaj http://www.cottonovelove.pl/COTTON-BALL-LIGHTS,c,1 kontaktowałąm się z tą babeczką przez fb i bardzo sympatyczna, pomoze dobrac kolorystyke itp ![]() Getry za 30zł super. Niby mają być jak 120 z lycry, ale dla mnie to połączenie takich bawełnianych z lycrą -super. W ogóle nie prześwitują nawet jak sie zapomne i założe białe gacie haha. I nosze je nawet do krótkich bluzek I fajna rzecz której szukałam - mają panel bez gumki na górze, więc nic nie uciska w brzuszek. Ja wzięłam największe, ale następnym razem wezme chyba o rozmiar mniejsze. A w pepitke chyba kupie ale w przyszłym miesiącu ![]() Martusia dzięki za info. Kupon już pobrany z info ze do wykorzystania do 4 listopda, więc bedzie zniżka na pościel elvira a do czego to jajo? Myszunia mam tak samo. Siadam do nadrabiania i w trakcie robi się więcej o 2 strony haha' kleo ja zamawiałam od tej babki i z jednych jestem zadowolona, ale z tych po 12zł średnio. Ale bede miała w czym siedzieć w domu ![]() A jaki rozmiar u niej brałaś? o matko, ja mam teraz jedne jeansy dobre (ciut za duże) bo drugie schowałam, bo mnie ugniatały pod biustem, jedne getry, jedne dresy i jedne typowo letnie spodnie z h&m które nie sa ciazowe ale są spoko pod brzuszek tez bym chciała jakąś spódniczke ale szkoda mi kasy jak w domu siedze.ewka za wizyteJa dziś w miare ok spałam ![]() miałam isc na spacer, ale strasznie wieje i zimno i po prostu nie mam w czym haha. Moze tato mnie dzis odwiedzi to nie bede sie nudziła
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko ja wzielam L/XL, ale one sie tak ciagna, ze zalowalam ze nie kupilam mniejszych
Ale gdybym chciala wymienic to znowu 20 poszloby mi na przesylki Te termiczne z gregx wzielam M/L,bo niby tez sie ciagna |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Alb wczoraj na SR była mowa o porodzie normalnie słabo mi było jak powiedziała o nacinaniu u 99% u pierworodek
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zastanawiam się co z tymi w pepitkę M czy XL
|
|
#2364 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() ewka za wizyteCytat:
wszystko się robi za małe ![]() Cytat:
naprawdę małe alienki ![]() Cytat:
zobaczę jak wyjdą te literki, jak ustawię łóżeczko i wtedy zadecyduję ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
heeej ..
znów się nie wyspałam, ręce dalej mi w nocy puchną, nie wiem co jest. a jeszcze mam dzis gosci, idę jakies ciasto upiec.. pozniej Was ponadrabiam, teraz oczy mi się przymykają ;p |
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma się co bać pozytywne nastawienie jest najważniejsze. ja sobie powtarzam że jak już jestem w ciąży nie ma opcji urodzisz muszę boleć będzie ale do przeżycia. i zaraz zapomnę o tym poza tym nagrodą jest mały bąbelek i to jest najpiękniejsze Cytat:
gdyby mnie nie nacięła mogłabym popękać i wtedy goi się dużo gorzej. a tu ładnie mi zszyła lekarka i dziś śladu nie ma po nacięciu.
|
|
#2367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moje podejście się trochę zmieniło później, ale takie przypadki jak mój to są raczej wyjątki od reguły
|
||
|
|
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj mi stuknął 30 tydzień
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko a co to za kule, co linka wkleiłaś :P?
sorry, nie mam teraz czasu, żeby się wczytywać, a strasznie mnie te kule zainteresowały
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene prosze czytaj ze zrozumieniem. Napisałam ze żadna kobieta nie zgodziłaby sie na takie eksperymenty. Istnieje cos takiego jak klasyfikacja Lekow w ciazy na rożne kategorie i tym samym mozna określić ze mocna stosować normalnej, co z ostrożnością a czego w ogole. Takze nie lubie pouczeń na moje tematy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

i do tego kapusta
może można by to było nazwać sznyclem albo kotletem mielonym, ale bez panierki i pieczony a nie smażony 
padam….. byle do piątku, byle do piątku
a nie do soboty
ciężki ten tydzień
za wizytę

21. 04.2014
nie wiem jak jej się udało tak wypchnąć brzuch obok pępka
ALIENowato :P

łącznie bedzie z 10 haha).
pomyśl że na końcu czeka cię mega nagroda