|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Nazwy nie pamiętam bo mam w drugim pokoju a już jestem w łóżku Na opakowaniu są słoneczniki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Rozeznanie
|
o butach nie pomyslalam ze mogą być zamale chyba się zalamie jak mi moje kozaczki na lydki nie wejda,musze jutro sprawdzic
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- a ja mam pytanie do dziewczyn kp. czy już ktoras cwiczy i czy ma to jakiś wpływ na mleko? |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nie cwicze ze względu na kp
Boje się Zresztą wszystkie ciuchy sprzed ciąży są na mnie za luźne wiec nie jest tak źle ![]() Chce schudnąć z 8-10 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze to mam już ten sam rozmiar co przed ciążą, ważę 58 kg rano, a.59 wieczorem Przy 173cm,tyle że problemem jest brzuch, w spodnie rano się zapne a już popołudniu musze je odpisać bo strasznie cisną.. A wieczorem marzenia..nie ma opcji zapięcia nawet połowy rozporka a co dopiero guzik.. Tak mi skóra na brzuchu się rozciąga i wybija brzuch
![]() Najgorsze jest to ze ja do ćwiczeń jestem ostatnia.. Wole każda dietę niż ćwiczenia,ale teraz na diety pozwolić sobie nie mogę, jem zdrowo ale tu też diety nie pomogą, trzeba nabrać mięśni i ujedrnic skórę. Buty tez mam małe, jeszcze w październiku chodziłam w sandalach,dwie pary nowych balerin leżą, a w butach jesiennych dziś byłam i chodziłam z skulonymi palcami.
#3516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ty to z czego chcesz tyle schudnać??? ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- dobra ja to idę spać bo jak moje dziecko dziś postanowi wstać wczesniej to sie nie wyśpię, a śpi juz drugą godzine ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 nie bylan jeszcze. chcialam sie umowic ale ginka nie odbierala i nie bylo jej. ide dopiero w poniedzialek ![]() ![]()
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to wyxhodzi na to ze kazda z nas praktycznie ma taki galaretowaty brzydki brzuch
![]() ![]() ![]() Wiec wniosek jest taki ze nie ma sie co zalamywac! Widocznie tak sie dzieje po ciazy i porodzie i z czasem na pewno wszystko wroci jakos do "normy" chociaz troche ![]() ![]() ![]() Takze nie ma sie co przejmowac, minely dopiero 2-3 miesiace, mamy czas do nastepnego lata zeby byc laski ![]() Mozemy sie nawzajem motywowac albo nawet zalozyc osobny watek na cwiczeniowym i pisac co kazda danego dnia cwiczyla ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zadomowienie
|
wzielam antybiotyk i przez 12h nie moge karmic Cale odciagniete na zapas mleko musialam wylac bo lodowka sie skopala grrrr
Po moim mleczku plus 60ml mm syn spal prawie 7h bez pobudki SZOK oczywiscie ja w zamiast spac ogarnialam dom Usnelam o 0:30pewna pobudki o 1:40 a tymczasem.... Wstal o 5 i wypil UWAGA 180ml mm Alez to jest zarlok! 30min odciagania mojego mleka i ide spac |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mam podobnie jak Ty zuken, nie kupię przecież połowy nowych ciuchów bo chcę to zrzucić, a jakbym kupiła to wiadomo, 30% motywacji gdzieś znika. ![]() Cytat:
![]() Aaa i ciekawostka, pytałam gina na wizycie kontrolnej o antykoncepcję, byłam pewna, że dostanę tabletki… i nie dostałam. Stwierdził, że jak był problem z poczęciem, a za 2-3 lata będziemy myśleli o drugim to lepiej nie faszerować się hormonami. Hmmm no i zaproponował używanie prezerwatyw. Niby ok., ale trzeba będzie strasznie uważać… bo jak wiadomo problemy z poczęciem były jak się dziecko chciało, a teraz może się przytrafić niespodzianka. ![]() Cytat:
Byłam tego samego dnia u lekarza i pozwolił. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą jak wy to robicie dziewczyny, że chudniecie ćwicząc do takich kg? Ja jak zaczęłam trenować ważyłam 57 kg i po 4 miesiącach ważyłam 60 kg. Obwody mi się zmniejszyły, to prawda, ale na kg nie mogłam polegać bo mięśnie ważą, tak jak ktoś to tutaj napisał. Cytat:
Nie możesz tyle dni krwawić, bo się anemii nabawisz. Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale dziś paskudna pogoda ,chyba nawet na spacer się nie wybierzemy ![]() Co do wagi to ja nawet po ciąży się nie ważyłam ![]() ![]() nie wspominając już o stanie mojego brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Rozeznanie
|
wszystkie mialyscie juz okres po ciazy? ja jeszcze nie
![]()
#3523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny strasznie mnie poruszyła historia tego chłopczyka, może macie konta na Facebooku i udostępnicie, może ktoś pomoże.
Nie dość, że imiennik mojego malucha to jeszcze mieszka niedaleko od nas. Wpłaciłam darowiznę na ich konto ale to kropla w morzu. Nie wiem co ja bym zrobiła gdyby mój maluch był chory, a pieniądze były barierą dla jego zdrowia. ![]() Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-10-22 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Wtajemniczenie
|
Ależ jestem niewyspana
![]() stęka przez sen. Co chwilę wypada jej smok i muszę go wkładać. Już Padam ![]() Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie miałam
![]() UmiZumi fajne te ćwiczenia ![]() ja we wszystkie ubrania się mieszczę, chociaż spodnie trochę ciasne są ![]()
#3527 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jeszcze nie miałam okresu. Ale biorę już tabletki więc pewnie przyjdzie jak skończę opakowanie.
A do schudnięcia 6kg. Brzuch, biodra w najgorszym stanie :banghead: Poza tym koniecznie muszę poćwiczyć dla formy. Dieta nic nie da. Moja mała cholera zjadła właśnie 150ml i zasnela mi na klacie. Oby tylko była cicho to się chwilę zdrzemnę. Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zadomowienie
|
ja też się we wszystko mieszczę, mimo że jestem na plusie, nawet niektóre rzeczy są luźne
![]() ja też okresu nie miałam, ale kp to w większości dostaje się jak się przestanie karmić, bo ja tabletek nie biorę...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-10-22 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zadomowienie
|
Ja nie. W pt będzie równo 2 m-ce po porodzie. A ja kp. Co do wagi, to już od dłuższego czasu ważę tyle co przed ciążą. W ogóle ta ciąża była dla mojego ciała łaskawsza niż 1. Nie wiem czemu. W pierwszej przytyłam 17, w tej jakoś 12-13 kg. Brzuch po 1 ciąży miałam przez pare miesięcy - tak z 3-4 miesiące (widzę to na zdjęciach). Wagę przedciążową osiągnęłam po ok pół roku. A po tej w 8 dniu po porodzie brzucha nie miałam.Wszyscy byli w szoku że tak szybko wróciłam do formy. A mam o prawie 9 lat więcej niz przy 1 dziecku, a mówi się ze im się jest starszym to gorzej z odzyskaniem formy. U mnie się to nie sprawdziło - na szczęście. Z porodem też się nie sprawdziło - wcale nie był łatwiejszy, był nawet dłuższy niż 1. U nas leje deszcz, więc czeka mnie siedzenie w domu. Jutro dla odmiany jadę na 3-4 godziny do pracy, bo TŻ zatrudnił nowego pracownika (podobno fajnego kolesia ![]() Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-10-22 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
TheFall my też mieliśmy problem z poczeciem i niby wątpliwe, że teraz by się udało, ale kto to wie... póki co stawiamy ana gumki, aleale na dluzsza metę sama nie wiem co lepsze.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zadomowienie
|
Plusem tego że moje dziecko chodzi ostatnio późno spać jest to ze długo rano śpi - tak jak teraz. Poszła spać ok 22.30, obudziła się o 5.25 na cyca i śpi dalej
![]() My też na gumkach. O dzidzie staraliśmy się prawie 2 lata ale bez gumki teraz nie zaryzykuję ![]() Jak skończę kp to wtedy prawdopodobnie założę sobie spiralę. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-10-22 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
TheFall, Mrs Dorota, a co ja mam powiedzieć? Problemy z poczęciem, in vitro, a teraz antykoncepcja?! To dopiero chichot losu, co? Dziś jadę do mojego gina i zobaczę, co nam poradzi, ten z przychodni, u którego byłam w zeszły poniedziałek dal mi tabletki, ale nie biorę ich do czasu konsultacji z moim.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
nie mialam jeszcze okresu i mi sie nie spieszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
My dopiero wstalysmy
![]() Pobudki na cyca były o 3.30 i 8.00 ![]() A zasnelysmy o 23 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
U mnie identycznie
![]() Cytat:
![]() Mnie w ogóle bardzo poruszają takie historie chorych dzieci. A od kiedy mam Hanię to tym bardziej ![]() ![]() Ja też, tylko i wyłącznie..ale widać moja macica ma to w nosie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
Ja od razu po połogu zaczęłam brać tabletki, miałam tylko 4 dni plamienia. Zaraz kończę opakowanie, zobaczymy co dalej.
Dziewczyny, napiszcie proszę, bez czego nie możecie funkcjonować w domu, tzn co zawsze musi być? Tak dawno nie mieszkałam sama, że już nawet nie pamiętam co mam a czego nie, poza tym ciągle robię jakieś zakupy już do domu, jakieś makarony kasze itp a może o czymś zapominam ;-)
#3538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Haaaa mowilam, ze tam zadne pierogi sie nie szykują ![]() Cytat:
Cytat:
tez lubie jillian ![]() Cytat:
![]() Piszecie o dodatkowych kilogramach. A ja waze mniej niz przed ciaza... nie wiem czym to jest spowodowane. Fakt, ze duzo robie w domu, cos cwicze, a z jedzeniem jest srednio. Trace apetyt, wlasciwie to sie zmuszam do jedzenia. I gorzej sie czuje juz od dluzszego czasu. Dzis szczepienie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
I o to i o to
![]() Pamiętam jak wynajeliśmy mieszkanie, kupiłam jakoś w pierwszych dniach schab na kotlety, wracam zadowolona do domu, a tam się okazuje że nie mam tłuczka do mięsa.. ;-)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.