Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 09:24   #2761
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Ja pochwalilam ostatnio noce to dwie ostatnie to masakra. I Jasiek tez ma ok. 2godzinne przerwy nocne...
Stary 2014-10-22, 09:25   #2762
justynaw1982
Zadomowienie

Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Szybka ja tez tak nam i tak jak dziewczyny napisały u mnie tez zależy to od podłoża na jakim leżę

Ja myślałam o chuście ale tak bardziej żeby po domu chasac z małym ale jakoś nie mogę sie za to zabrać żeby poszukać no i cholera drogie są i nie wiem czy łatwo to to zaplątac??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-10-22 o 09:34
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:30   #2763
Indra83
Wtajemniczenie

Silesianna, masz rację z szybkim porodem, moja koleżanka miała takie błyskawiczne rozwarcie i nic bardzo złego się nie stało, ale miała ogónie pokiereszowane mocno krocze i wstać nie mogła, pielęgniarki okłady zimne jej robiły, bo się czułą, jakby ktoś ją spałował w tamtych rejonach.

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko do mam co już rodziły:
Powiedzcie mi czym sie roznia bole brzuszne od krzyzowych??? Bo ja tylko krzyzowych doswiadczylam, a czy brzuszne bolą mniej? Jak je się odczuwa? Miała któraś z Was tylko brzuszne??
Ja bóli brzusznych nie pamiętam tak bardzo, to chyba te ala miesiączkowe są? Tylko mocne. Za to miałam masakryczne krzyżowe, szok, TŻ mnie masował, aż miałam skórę wytartą do krwi w jednym miejscu.

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Boziu a mnie taki stres złapał że nie wiem...aż się prawie poryczałam kurcze czy przy pierwszym dzieciu też miałyście takie dziwne lęki i stresy??
Przy pierwszym dziecku z pewnoscią stresowałam się więcej, ale też nie tak bardzo. Bardziej bałam się, jak sobie poradzę z noworodkiem w domu, skoro nigdy nie miałam nawet na rękach dziecka młodszego niż 6 miesięcy, ale okazało się, że te obawy były bezpodstawne. Dziecko przede wszystkim potrzebuje miłości i troski, a to czy będzie kąpane w emoliencie czy nie, czy będzie miało materac gryczany czy piankowy, to ma znaczenie drugorzędne

Jak urodziłam syna, to nie płakałam, poczułam ogromną niesamowitą ulgę, ze wreszcie koniec. TŻ mówi, ze on płakał, ale tego nie pamiętam. Nie zalała mnie fala miłosci, nie poczułam się nagle MATKĄ, te uczucia powoli się później we mnie budziły. Jak mnie odwieźli na salę i pielęgniarki spytały, czy chcę pospać trochę i czy mają zabrać dziecko, to się zgodziłam, choć i tak nie mogłam spać, po 3h syn do mnie wrócił.

Piszę to dlatego, że moment narodzin dziecka jest przedstawiany jako ta chwila najcudowniejsza, najwspanialsza, tworzy się niesamowita więź między matka i dzieckiem, a to niekoniecznie muszą być od razu fajerwerki, w telewizji też wybierają te bardziej wzruszające przypadki, może być tak, że tej eksplozji uczuć nie będzie, tylko stopniowe stawanie się rodzicem i bliskość.

Ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez mojego syna, choć czasem ostro daje mi w kość, uwielbiam na niego patrzeć jak śpi, uwielbiam jak się tuli do mnie i zastanawiam jak mocno można kogoś kochać, bo ja go kocham coraz bardziej.

To se napisałam.
Gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt

Ja już dziś zaprowadziłam syna do przedszkola, zawiozłam TŻ do pracy, bo leje, a on teraz rowerem jeździ i lezę.

Moja niuńka się nie rusza, nic a nic, ale w nocy tak szalała, kręciła, wypychała nogi, ze teraz moze śpi. Weź tu bądź mądra i licz ruchy, jeszcze trochę poczekam i zjem porzadne śniadanie.
Stary 2014-10-22, 09:31   #2764
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Szybka ja tez tak nam i tak jak dziewczyny napisały u mnie tez zależy to od podłoża na jakim leżę

Ja myślałam o guście śle tak bardziej żeby po domu chasac z małym ale jakoś nie mogę sie za to zabrać żeby poszukać no i cholera drogie są i nie wiem czy łatwo to to zaplątac??

Latwo. Ja najpierw cwiczylam na miśku, chwila momwnt, po 5 probach juz motalam dziecko. Oczywiscie najlatwiej sie mota na elastyku bo nie trzeba go dociagac, z tkana jest troche trudniej ale to zadnna filzofia. Z kolkowa jeszcze nie wiem, ale wydaje sie to byc rownie proste

Ela, duzo bezpieczniej jest sie wyglebić z dsieckiem w chuscie niz z dzieckiem na rekach bo jak masz zamotanego berbecia to masz obie rece wolne
Ofkors nie namawiam do chust na sile, jak ktos nie chce to nie ma po co
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:34   #2765
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka ja tez za kazdym razem rycze
A mnie wszystko boli jak ogladam ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:36   #2766
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Silesianna, masz rację z szybkim porodem, moja koleżanka miała takie błyskawiczne rozwarcie i nic bardzo złego się nie stało, ale miała ogónie pokiereszowane mocno krocze i wstać nie mogła, pielęgniarki okłady zimne jej robiły, bo się czułą, jakby ktoś ją spałował w tamtych rejonach.

Ja bóli brzusznych nie pamiętam tak bardzo, to chyba te ala miesiączkowe są? Tylko mocne. Za to miałam masakryczne krzyżowe, szok, TŻ mnie masował, aż miałam skórę wytartą do krwi w jednym miejscu.

Przy pierwszym dziecku z pewnoscią stresowałam się więcej, ale też nie tak bardzo. Bardziej bałam się, jak sobie poradzę z noworodkiem w domu, skoro nigdy nie miałam nawet na rękach dziecka młodszego niż 6 miesięcy, ale okazało się, że te obawy były bezpodstawne. Dziecko przede wszystkim potrzebuje miłości i troski, a to czy będzie kąpane w emoliencie czy nie, czy będzie miało materac gryczany czy piankowy, to ma znaczenie drugorzędne

Jak urodziłam syna, to nie płakałam, poczułam ogromną niesamowitą ulgę, ze wreszcie koniec. TŻ mówi, ze on płakał, ale tego nie pamiętam. Nie zalała mnie fala miłosci, nie poczułam się nagle MATKĄ, te uczucia powoli się później we mnie budziły. Jak mnie odwieźli na salę i pielęgniarki spytały, czy chcę pospać trochę i czy mają zabrać dziecko, to się zgodziłam, choć i tak nie mogłam spać, po 3h syn do mnie wrócił.

Piszę to dlatego, że moment narodzin dziecka jest przedstawiany jako ta chwila najcudowniejsza, najwspanialsza, tworzy się niesamowita więź między matka i dzieckiem, a to niekoniecznie muszą być od razu fajerwerki, w telewizji też wybierają te bardziej wzruszające przypadki, może być tak, że tej eksplozji uczuć nie będzie, tylko stopniowe stawanie się rodzicem i bliskość.

Ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez mojego syna, choć czasem ostro daje mi w kość, uwielbiam na niego patrzeć jak śpi, uwielbiam jak się tuli do mnie i zastanawiam jak mocno można kogoś kochać, bo ja go kocham coraz bardziej.

To se napisałam.
Gratuluję kolejnych tygodni i udanych wizyt

Ja już dziś zaprowadziłam syna do przedszkola, zawiozłam TŻ do pracy, bo leje, a on teraz rowerem jeździ i lezę.

Moja niuńka się nie rusza, nic a nic, ale w nocy tak szalała, kręciła, wypychała nogi, ze teraz moze śpi. Weź tu bądź mądra i licz ruchy, jeszcze trochę poczekam i zjem porzadne śniadanie.
Z uczuciami poporodowymi mialam baaaardzo podobnie

U mnie rozwarcie postepowalo szybko, najpierw w 15 minut 4cm, potem przerwa i w 30minut 10. W efekcie mialam kilkadziesiat szwow w pochwie i na szyjce lekarz jak mnie szyl to mowil ze wyglada to tak jakby mi ktos masaz drutem kolczastym zrobil.
Krwotok nie wiem skad mialam. Jakos zapomnialam dopytac
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:36   #2767
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A mnie wszystko boli jak ogladam ;p
Mi się zaraz ciśnienie podnosi z emocji, spięta jakaś się robię a idźźźź! wolę nie oglądać
Stary 2014-10-22, 09:39   #2768
justynaw1982
Zadomowienie

INDRA no wlasnie tez od koleżanki słyszałam podobna relacje z jej porodu...pamietam jak panikowała ze nie było tych fajerwerków tej całej telewizyjnej otoczki....była po prostu zwyczajnie zmęczona i nie myślała o niczym innym tylko odetchnąć...a potem wyrzuty sumienia miała ze tak chyba nie POWINNA sie zachować itepe
Ale dzięki dziewczyny ze mnie uspokoilyscie kochane jesteście

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

A ja żadnych pogodowej nie oglądam bo chyba bym sue sfajdka w gacie ze strachu!!!!

Stary 2014-10-22, 09:40   #2769
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama. Ja się boję miliona rzeczy. Boję się porodu, tego bólu i tych wszystkich komplikacji, które mogą się zadziać. Boję się tego czy poradzę sobie z małym dzieckiem. Boję się co będzie z naszym małżeństwem bo nie będziemy już mieć czasu tylko dla siebie. Boję się czy mała będzie zdrowa. I tak bez końca można by wymieniać. No ale staram się odganiać te lęki, myśleć pozytywnie. W końcu muszę dać radę, wyjścia nie ma
nie wszyscy dobrze znoszą taką zmianę, ale wydaje mi się, że jak małżeństwo jest dobre, to sobie poradzi, kwestia zmiany nawyków, ale to raczej naturalnie wychodzi. Jak sie zachowuje równowagę i nie stawia dziecka ponad wszystko, nie zapomina o sobie i najbliższej osobie czyli TŻ, to będzie ok. Dla mnie najgorszym pomysłem jest fundowanie sobie dziecka z związku z poważnymi problemami, w celu ratowania go, to nie działa.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Indra czyli to moze nie ospa? Dzis to wyglada tak samo jak wczoraj to moze to nie to
Wydaje mi się, że nie, bo by już się rozkręcała, choć niektóre dzieci mają bardzo mało ropnych krost i czują się nieźle cały czas, ale wtedy tylko się cieszyć.

Manieczka, może teściowa wpadnie na chwilę i pójdzie, bo bardzo ją interesuje wszystko i chce zobaczyć, ale tak otwarcie nie powie. Moja babcia bardzo przeżywa moją ciażę, ale nie zawraca mi głowy, tylko mojej mamie. Od niej to wiem.
Stary 2014-10-22, 09:40   #2770
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
taak jak to znalazłaś? ja nie potrafię szukać chyba
jak na nowy to super ekstra okazja.
Kupujesz?

Ja też miałam tylko krzyżowe, więc nie wiem czego się spodziewać po skurczach z brzucha.

Dobrze, że z maleństwem wszystko ok
Ja tez mialam tylko z krzyza ;/ Jak przy pierwszym porodzie byly z krzyza, to przy drugim chyba tez ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:46   #2771
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
nie wszyscy dobrze znoszą taką zmianę, ale wydaje mi się, że jak małżeństwo jest dobre, to sobie poradzi, kwestia zmiany nawyków, ale to raczej naturalnie wychodzi. Jak sie zachowuje równowagę i nie stawia dziecka ponad wszystko, nie zapomina o sobie i najbliższej osobie czyli TŻ, to będzie ok. Dla mnie najgorszym pomysłem jest fundowanie sobie dziecka z związku z poważnymi problemami, w celu ratowania go, to nie
Oj ja tez sie pod tym podpisuje!!! A dziec tylko cierpi na głupocie rodzicie którzy chcąc ratować coś czego często juz nie ma krzywdzą nie tylko siebie ale i dziecia...bo bez dłuższa metę to i tak nic nie daje :/

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

ale mnie brzuch swędzi!!!!!!a kapalam sie przecież

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A i mam do was jeszcze jedno pytanko tylko sie nie śmiejecie czy to prawda ze głaskanie brzusia moze wywołać wcześniejszy poród??

Stary 2014-10-22, 09:50   #2772
Monian
Zakorzenienie

Ja mam teorię, że nasze dzieciaki chcą być Skorpionami a nie Wagami i grzecznie czekają
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:51   #2773
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj ja tez sie pod tym podpisuje!!! A dziec tylko cierpi na głupocie rodzicie którzy chcąc ratować coś czego często juz nie ma krzywdzą nie tylko siebie ale i dziecia...bo bez dłuższa metę to i tak nic nie daje :/

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

ale mnie brzuch swędzi!!!!!!a kapalam sie przecież

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A i mam do was jeszcze jedno pytanko tylko sie nie śmiejecie czy to prawda ze głaskanie brzusia moze wywołać wcześniejszy poród??

Mnie gin wczesniej zabroniła dotykać brzucha i sutków bo to wywołuje skurcze, wiec moze ,teraz kazała masować ale ja masuje brzuch sutki i nic
Stary 2014-10-22, 09:51   #2774
Indra83
Wtajemniczenie

Justyna, mnie teraz też zaczął swędzieć brzuch, skóra chyba ma dość powoli. A z tym głaskaniem brzucha to częściowo prawda. Nie jest tak, ze jak posmarujesz brzuch kremem, albo troskę pomiziasz brzusia, to zaraz urodzisz, ale dłuższe i mociejsze masowanie moze poród wywołać, dlatego jest zabronione przy ciążach zagrożonych, podobnie jak masaż sutków.
Stary 2014-10-22, 09:51   #2775
manieczka1
Zakorzenienie

Indra mysle, ze cala prawda to co napisalas
A ruchy policz po posilku
Justyna o tym glaskaniu to tylko slyszalam ze bardziej sie napina przez to. Ale ja jakos tego nigdy nie odczulam
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:52   #2776
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Kostka no mowila, ze tylko na chwile wpadnie. Mieszka dosc blisko nas, bo autobusem 15 minut, zazwyczaj do nas sama z siebie njmie wpada. Dzis bedzie trzeci raz w ciagu roku chce pokoik zobaczyc.
Pochwal sie kombinezonami
popołudniu jak wyschną
Cytat:

Idę jakiegoś avatarka poszukać :P
jestes niemozliwa z tymi avatarami
Cytat:
taak jak to znalazłaś? ja nie potrafię szukać chyba
jak na nowy to super ekstra okazja.
Kupujesz?
:
kupuj jak chcesz bo u mnie taki bujaczek bedzie na liscie prezentowej bo rodzina chce taką żeby nie kupowac w ciemno prezentów a juz mi niewiele zostało propozycji
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:59   #2777
alekaz1
Zakorzenienie

takie cudo znalazłam jeśli ktoś kocha święta http://www.aliexpress.com/store/prod....1998087720.55
Stary 2014-10-22, 10:00   #2778
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Ja po wizycie...

Siedzac na poczekalni bylo tak duszno i jeszcze wychodzila jakas babka po zabiegu i po narkozie z obkrwawionym wenflonem ze od razu mi sie slabo zrobilo... no ale dobra...
Weszlam, cisnienie 135/80, na ryju sie czerwona zrobilam, jeszcze sweter taki gruby mialam wiec musialam sie porozbierac, waga 76 kg :/
Podpiela pod ktg i sie pyta czy ja szybko szlam bo tetno malej szybkie, ja jej tlumacze ze nie, tylko ze mi goraco sie zrobilo na poczekalni i ona w gabinecie ma tak cieplo.. maz w piecu napalil jak szalony....bo ona ma w domu ten gabinet... no i ona do mnie ze jak sie to tetno nie zmniejszy to szpital, no to ja juz w ogole sie zestresowalam, ale sobie mysle kurde no wez sie uspokoj.. po paru minutach przyszla no i patrzy i mowi ze jest ok... ze sie uspokoilo... ale ja na ryju wciaz czerwona i goraco mi, z tej lezanki sie podniesc to masakra... na fotel wejsc tez ciezko, no dla mnie to wysilek...
W kazdym badz razie na usg waga wychodzi 3500 +\- 200 g...
No i wszystko ok..
Zrobila mi jeszcze drugi wymaz z dooopki i z pochwy na tego paciorkowca, no i najlepsze jest to ze nie mam w koncu infekcji! I ph tez jest prawidlowe! juz myslalam ze do porodu pojde z grzybem...
Współczuję, że musiałaś tak się męczyć, też nie lubię (chyba nikt z resztą nie lubi), gdy jest gdzieś w pomieszczeniu za gorąco... ale najważniejsze, że wieści są dobre i że tej paskudnej infekcji nie ma!!

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
a ja chyba muszę policzyć ruchy małej..jak to ma być 10 na godzinę?

Jakoś dziwnie się mi wydaje zawsze dużo się wierciła a dziś cały czas bez ruchu est tylko kopnie co jakiś czas i ten kopniak też dziwny..zawsze było kop a teraz jakby wywali nóżkę i ciągnie ją pod skóra na całą długość..

kurde nie mam laktatora jakoś cały czas myślę, że to zbędny bajer. A potem to nie będzie bardzo czasu by czekać na jakaś fajną licytację na all.
Moja w weekend była taka ospała, ledwo co się ruszała, ale jak się tak usiądzie czy położy i liczy te ruchy to wychodzi całkiem pokaźna liczba i matka uspokojona

Cytat:
No właśnie a ja mogę przeznaczyć na to max 200zł ..dlatego nie wiem co wybrać
My mamy ten z lwem i zapowiada się bardzo fajnie, z fajnych materiałó wykonany, bezproblemowo można prać i ładne kolorki ma. Używany kosztował 120zł, ale uważam, że warto było tak czy inaczej, bo wygląda jak nowy.

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
hej, dzis zdradzilam Was z rolnikiem, ktory szuka zony. Znalazlam to zupelnie przez przypadek w necie i tak mnie wciagnelo, ze wlasnie skonczylam ogladac 6 odcinek na jutro zostaly jeszcze trzy
ide poczytac co dzis naskrobalyscie. Przelece tylko, czy ktoras nie urodzila, bo jakbym miala sie wczytac to swit by mnie zastal... A rolnicy jutro od rana czekaja malo ambitnie ale co tam, ciaza ma swoje prawa
Czyżbyś chciała zmienić swojego mężczyznę na rolnika?

Gratuluję wszystkich rozpoczętych, nowych tygodni i trzymam kciuki, aby te co chcą rodzić- urodziły, a te, które chcą nosić się w dwupaku- dalej się nie rozpakowały

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:00   #2779
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Kasiu moja teściowa to chciała żebym urodziła 4.11 bo teściu miał w ten dzień urodziny.....
Moja życzy sobie, żebym ucelowała w dzień jej urodzin [trzy dni przed terminem, czyli dość prawdopodobny scenariusz], bo oczami wyobraźni widzi już wspólne imprezy []. Za to jak orzekłam, że już wolę w moje imieniny [dwa dni przed terminem], usłyszałam: 'głupia jesteś? I co? Będzie się zastanawiać czy przyjść do ciebie na imieniny czy urządzić sobie urodziny?'
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:06   #2780
Indra83
Wtajemniczenie

Ja dziś planuje z TŻ nalot na sh

Z tymi prezentami to mam problem, bo ja już większość rzeczy mam, z tych większych, wózek, krzesełko do karmienia, leżaczek, matę edukacyjną, stoliczek edukacyjny. Chyba jakaś lokata by się przydała Jak zbliżały się chrzciny, to goście się pytali co chcemy na prezent i wtedy mówiłam bez wahania, że pieniądze, bo chcemy kupić fotelik samochodowy i było ok, żadnych pierdół a kasa dobrze spożytkowana.

Teraz to nie wiem, mam w domu tyle zabawek, że szok

Mała zaczyna się ruszać i wypycha nogi z boku
Stary 2014-10-22, 10:06   #2781
alekaz1
Zakorzenienie

Ja bym chciala urodzic trafic w dzien urodzin mojej mamy 9 listopad ake to 10 dni przed tp wiec raczej sie nie uda
Stary 2014-10-22, 10:08   #2782
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

za nowe tygodnie! Lola, jak widzę u Ciebie 40 w liczniku to aż niedowierzam

Cytat:
Justyna to moja pierwsza ciaza i tez strasznie sie boje. Niby powtarzam sobie, ze nie ja pierwsza, ale ja mam tak niski prog bolu...z jednej strony chce, aby maly byl juz z nami, a z drugiej mam mega stresa boje sie czy dam rade urodzic, czy wszystko bedzie dobrze, czy poradze sobie z pielegnacja itp bo nigdy takimi maluszkami sie nie zajmowalam. Tysiace mysli przez glowe przechodzi
A skąd Wy wiecie jaki macie próg bólu? Ja nie wiem po czym to mam określić... Miałam MASAKRYCZNIE bolesne miesiączki więc cuś tam o bólu wiem, ale przy aż takim natężeniu chyba nie ma znaczenia jaki masz próg bo i tak tak Cię napi**dala że chcesz umrzeć

Cytat:
Indra mysle, ze cala prawda to co napisalas
A ruchy policz po posilku
Justyna o tym glaskaniu to tylko slyszalam ze bardziej sie napina przez to. Ale ja jakos tego nigdy nie odczulam
Właśnie ja też myślę że chyba powinnam ograniczyć dotykanie brzucha, cały czas mam twardy i spięty ale jak mała się wypina to automatyznie idzie mi ręka w to miejsce
Stary 2014-10-22, 10:08   #2783
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wszyscy dobrze znoszą taką zmianę, ale wydaje mi się, że jak małżeństwo jest dobre, to sobie poradzi, kwestia zmiany nawyków, ale to raczej naturalnie wychodzi. Jak sie zachowuje równowagę i nie stawia dziecka ponad wszystko, nie zapomina o sobie i najbliższej osobie czyli TŻ, to będzie ok. Dla mnie najgorszym pomysłem jest fundowanie sobie dziecka z związku z poważnymi problemami, w celu ratowania go, to nie działa.
Zgadzam się co do tego, że dziecko związku nie naprawi. No ale patrząc po znajomych to widać, że niejedna para ma kryzys choć wcześniej fajnie się dogadywali. Mnie przeraża to, że nie będziemy mogli wyjść sobie we dwoje bo z braku rodziny nie będzie z kim dziecka zostawić więc zero randek. Takie kino we dwoje to coś z czym pożegnamy się na dłuższy czas.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:08   #2784
alekaz1
Zakorzenienie

Chcemy z tz dzis porobic zdjecia jakies ciazowe tylko nie mam pomyslu jak marazie
Stary 2014-10-22, 10:08   #2785
Indra83
Wtajemniczenie

Alekaz, aż tak świąt nie kocham

Mgds, ja teraz też mam ten z lwem, dostałam

Futbolowa, coż ci powiedzieć, ego twojej tesciowej wydaje się przerastać pałac kultury
Stary 2014-10-22, 10:10   #2786
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
kupuj jak chcesz bo u mnie taki bujaczek bedzie na liscie prezentowej bo rodzina chce taką żeby nie kupowac w ciemno prezentów a juz mi niewiele zostało propozycji
nie wiem czy jest jeszcze aktualne to ogłoszenie bo na liście nie mogę znaleźć, a dodane wczoraj i już miało ponad 100 wyświetleń. Napisałam do babki, zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
takie cudo znalazłam jeśli ktoś kocha święta http://www.aliexpress.com/store/prod....1998087720.55
no niezłe kocham święta ale....

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość

My mamy ten z lwem i zapowiada się bardzo fajnie, z fajnych materiałó wykonany, bezproblemowo można prać i ładne kolorki ma. Używany kosztował 120zł, ale uważam, że warto było tak czy inaczej, bo wygląda jak nowy.
Mam właśnie możliwość kupna tego z lwem, używany też za 120 zł, podobno stan idealny.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:10   #2787
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Chcemy z tz dzis porobic zdjecia jakies ciazowe tylko nie mam pomyslu jak marazie
Przeglądałaś Pinterest? Tam jest mnóstwo inspiracji
Stary 2014-10-22, 10:11   #2788
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:15   #2789
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kurcze wy z tymi skurczami w nocy, a u mnie nic!

Lola chyba musimy dać na luz maluszki i tak się urodzą jak będą chciały i tu chyba żadne okna i masowanie sutków nie ma znaczenia.

Futbolowa Twoja teściowa nie przestaje zadziwiać

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Indra mój maluszek też jest raczej aktywny w nocy a w dzień spokojniejszy.
Też się boję czy będę dobrą mamą, czy od razu go tak pokocham każda ma jakieś obawy.

Napewno jak się urodzi to będę ryczeć i przypuszczam, że tż też.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:15   #2790
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się co do tego, że dziecko związku nie naprawi. No ale patrząc po znajomych to widać, że niejedna para ma kryzys choć wcześniej fajnie się dogadywali. Mnie przeraża to, że nie będziemy mogli wyjść sobie we dwoje bo z braku rodziny nie będzie z kim dziecka zostawić więc zero randek. Takie kino we dwoje to coś z czym pożegnamy się na dłuższy czas.
Niestety, przy dziecku to generalnie odpadają spontaniczne wypady.
Trzeba zabrać duzo rzeczy, przewidzieć wiele sytuacji.
Jak starsze trochę, to juz lepiej, można do niani podrzucić, można w specjalnych punktach przy centrach handlowych zostawić i skoczyć na film albo obiad we dwoje.

Jak patrzymy z TZ na zdjecia znad morza jak syn miał prawie rok i prawie 2 lata, to masakra, wózek, jedzenie, picie, ubrania, bo może ciepło, moze zimno, moze wiatr, moze się obesra cały, zabawki, parasol... i potem z takim bagażem po piachuW tym roku wystarczyło picie i coś pod tyłek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości