Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 09:45   #1171
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
A skończy się na dziewczynce ...
Szczerze? Nie byłoby mi już z tego powodu smutno
Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Hej

czyli się Crumble wyłamujesz i twierdzisz, że Czarnulka dziewoję na świecie powita?

spaaaaaaććććć
Hehe no chyba wylamuje się jako jedyna
Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Witam,
Aural trzymam mocno kciuki za test pappa ja jutro mam mieć wynik i też się stresuję mimo że usg wyszło ok.

Dziewczyny cały dzień wczoraj umierałam, jestem wykończona i bezsilna, później cały wieczór przeryczałam ze już nie mam siły ile można mieć mdłości i wymioty, żeby nie banany to już bym zeszła z tego świata , kiedy to się skończy ??? nadal ubywa mi wagi jest już - 6kg... ale mam nastrój... sorry
A ten spadek wagi jest normalny??
Nie wiem ile ważyłaś wcześniej ale chyba jest na ciężarną limit utraty wagi....

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Witajcie
Mnie nad ranem o tej samej porze co wczoraj znów naszedł ten okropny ból i w miarę szybko ustąpił. Bardziej boli jak wyprostuję nogi a jak podkurczam i przyciągam do siebie to mija.

My narazie nie spieszymy się z imieniem, uzgodniliśmy, że jak poznamy płeć to wtedy. W sumie co do dziewczynki to jesteśmy zgodni już od bardzo dawna a imienia dla chłopaka jeszcze nie mamy - ciężki wybór. Będziemy intensywnie myśleć później jak będzie wiadomo dla kogo

Aural aby wszystko było w porządku ( na pewno będzie )
bidulko może uciska ci tam jakiś nerw?? Bo np nerki w pachwinie to to być nie mogą
Cytat:
Wybrałyście już krem do smarowania sięęę ? :P

Ja dalej kontynuuję smarowanie oliwką Hipp , ale zamówiłam Elasti-Q do tego, a tak ok 7ms kupię już Elancyl. Szwagierka stosowała krem z Gerbera i też była zadowolona.
Ja się smaruje póki co próbkami co to dostałam od położnej, jak się wykonczy to poszukam czegoś konkretnego

Edytowane przez Czarnulka7891
Czas edycji: 2014-10-22 o 09:48
Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:46   #1172
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
mi gin powiedziała, że na początek właśnie kwas foliowy a innych witamin na razie nie przypisuje, bo woli, zeby z pożywienia je czerpać. jak to stwierdziła "na faszerowanie lekami będzie jeszcze czas" jak widać - co lekarz, to opinia ;P
no to tak jak moja tylko kwas foliowy, a później witaminy a bromergon brałam jeszcze przed ciążą, więc musiałam kontynuować.

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:48   #1173
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Coś mnie gardło pobolewa...

Stary 2014-10-22, 09:49   #1174
LuckyLove
Zadomowienie

Mi wlasnie też. Ta 2ka koszuje chyba ok 60zł 30szt. i zastanawiam sie czy nie ma jakichś lepszych i troszkę tańszych ? Moja kumpela pracuje w aptece zobacze co mi poleci.
Stary 2014-10-22, 09:51   #1175
Iluzja00
BAN stały

Wlasnie ten vita miner ktory biore jest dobry i tani.Za 60 tabletek okolo 15zl
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:51   #1176
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi wlasnie też. Ta 2ka koszuje chyba ok 60zł 30szt. i zastanawiam sie czy nie ma jakichś lepszych i troszkę tańszych ? Moja kumpela pracuje w aptece zobacze co mi poleci.
poszukaj w necie. ja brałam Pregna Plus przed ciążą (bo to też dla staraczek) i zapłaciłam w aptece ok 50zł, necie za 30zł z przesyłką znalazłam

tak jak kiedyś brałam revalid. w aptece ok 60zł, w necie za 28zł z przesyłką

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:03   #1177
201606011622
Konto usunięte

hej Wam
tz mi narobił zamętu, bo twierdzi, ze moja ginka wysyła mnie prywatnie na to usg, żeby kolegom nabic klientkę, i że pewnie prowizję trzepie z każdej poleconej pacjentki, skoro przy zapisie pytali z czyjego polecenia idę na to USG. no i żebym poczekała do wtorku do wizyty i że pewnie sama mi te pomiary zrobi, skoro następną wizyytę bd miała za miesiac kiedy będzie juz za późno o wiele...
i nie wiem, teraz się waham.
pomyślałam sobie, że jak mi nie zrobi ginka, to pójdę albo do szpitala na to USG, albo się zapiszę gdzieś indziej, gdzie na pewno nie bd musiała płacić aż 250 zł.

on to mi zawsze namiesza...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

a co do Imion, Alicja i Piotruś
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:08   #1178
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
hej Wam
tz mi narobił zamętu, bo twierdzi, ze moja ginka wysyła mnie prywatnie na to usg, żeby kolegom nabic klientkę, i że pewnie prowizję trzepie z każdej poleconej pacjentki, skoro przy zapisie pytali z czyjego polecenia idę na to USG. no i żebym poczekała do wtorku do wizyty i że pewnie sama mi te pomiary zrobi, skoro następną wizyytę bd miała za miesiac kiedy będzie juz za późno o wiele...
pomyślałam sobie, że jak mi nie zrobi ginka, to pójdę albo do szpitala na to USG, albo się zapiszę gdzieś indziej, gdzie na pewno nie bd musiała płacić aż 250 zł.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Ola no moze cos w tym jest.
Czesto idzie sie spotkac z czyms takim.
Pomiary moze lekarz zrobic Ci na zwyklym USG.Ja bylam prywatnie i nie mowil ze musze isc specjalnie do innego zeby sie dowiedziec ze wszystko ok.
W poniedzialek bede miec USG robione w szpitalu przez innego lekarza wiec zobacze co mi ten jeszcze powie
Stary 2014-10-22, 10:08   #1179
Santilia
Wtajemniczenie

Ola, miałaś zdjęcie z wesela wrzucić ;P

a w tym co TŻ mówi, niestety może być prawda..

M

Stary 2014-10-22, 10:11   #1180
irenka78
Rozeznanie

czarnulka ja przed ciążą chudzinką nie byłam, przy 175 cm 68kg więc jest co gubić a teraz 62kg dawno takiej wagi nie miałam, mam nadzieję że niedługo zacznę odrabiać stratę
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:11   #1181
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Ola, miałaś zdjęcie z wesela wrzucić ;P

Zadna sie nie slucha i nie chce fotek wrzucac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 10:11   #1182
201606011622
Konto usunięte

tez się obawiam, że może tak być. także chyba poczekam do wtorku, a jak ona mi nie zrobi, to się wybiorę do szpitala albo poszukam innego miejsca gdzie mi te pomiary zrobią.

nie mam zdj przy sobie, mamy jedno zrobione i to w tza telefonie, takie gamonie oboje
a reszta [ z densów ] będzie jak się pojawi film z wesela
miałam sobie wczoraj od niego przesłać to zdj i zapomniałam
Stary 2014-10-22, 10:13   #1183
irenka78
Rozeznanie

Ola bardzo ładnie Alicja i Piotruś, też mi się podoba Alicja ale dobra koleżanka ma Alusię wiec nie będę dublować, a Piotruś też u nas aktualnie na tapecie
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:13   #1184
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Hej

nieprawdopodobne śniło mi się coś ze mam oddać mocz i chodziłam szukałam lazienki co by siknac do kubeczka, po czym budzę się i tak strasznie chce mi się siusiu
Ja tak często miałam na dodatek siusiałam we śnie i nadal mi się chciało :/ psuło mi to cały sen... na szczęście nie sikałam w łóżko ;p

Cytat:
hej Wam

Dla mnie 250 zł to nie jest jakaś olbrzymia kwota za badanie.. to podobno musi robić ktoś, kto ma certyfikaty itp... nie wiemy jaki aparat usg ma Twoja lekarka, a to trzeba też przepływy badać itp... ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak: zadzwoniła do gin czy może Cię przyjąć w dniu badania USG lub dzień wcześniej abyście sprawdziły ile dzieciak ma cm.. powiedz, że masz objawy, że będzie za mały ... a kasę będziesz musiała wydać.. ty chodzisz na NFZ więc nie powinnaś zapłacić za wizytę u niej. Ja płaciłam 200 złotych, ale moi znajomy płacili 500, bo robili u niby najlepszego specjalisty w Warszawie...

---------------

A mi dużo osób wróżyło dziewuchę, siostra, Ciocia, siostrzeniec ... ;p a będzie prawdopodobnie chłopak ;p nic nie jest pewne
Stary 2014-10-22, 10:14   #1185
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
tez się obawiam, że może tak być. także chyba poczekam do wtorku, a jak ona mi nie zrobi, to się wybiorę do szpitala albo poszukam innego miejsca gdzie mi te pomiary zrobią.

nie mam zdj przy sobie, mamy jedno zrobione i to w tza telefonie, takie gamonie oboje
Juz na poczatku mowilam Ci ze nie ma sensu isc na takie drogie badanie.
A jeszcze jak pytali z czyjego polecenia to wgl
Stary 2014-10-22, 10:16   #1186
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
A witaminy ? Mi się właśnie skończył ten femibion 1 i zastanawiam się czy kupić teraz femibion 2 czy np PregnaPlus. Narazie biorę ten femibion classic bo bez sensu jeszcze 1nkę kupować na kilka dni.
Nie wierzę w cudowną moc sztucznych witamin, więc nie biorę w pierwszej ciąży może jedno opakowanie zjadłam a wyniki miałam bardzo dobre
Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
No właśnie co do kremów, od kiedy można je bezpiecznie stosować ?
jaki najlepszy? (ja na razie smaruję się po kąpieli balsamem nawilżającym z ziaji )
Czy używała któraś z Was o Palmer's ? dobry jest ?
można od początku

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja mam olejek ze slodkich migdałów. Używałam dla synka i mi został to bede miec dla 2 dzieciaczka
sprawdź sobie datę ważności, ja kupiłam będąc w ciąży i już przeterminowany, więc muszę nowy kupić
Cytat:
Napisane przez grubaRyba Pokaż wiadomość
no wlasnie dziewczyny, jak to jest z ta polozna? to prawda ze kazda z nas musi miec swoja wybrana?
chodzi Ci o środowiskową?

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 10:16   #1187
Crumble
Rozeznanie

Cytat:

Ale raczej USG w szpitalu nie zrobią Ci od ręki.. jeśli chcesz tak, to już się lepiej zapisz... nie wiem czy uda Ci się znaleźć termin na za dwa tygodnie...
Stary 2014-10-22, 10:18   #1188
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:

bidulko może uciska ci tam jakiś nerw?? Bo np nerki w pachwinie to to być nie mogą
Haha kasssss nerki Wczoraj się wystraszyłam że to może wyrostek bo tak mi promieniowało w tych okolicach i przechodzi dokładnie po przyciągnieciu kolana , ale zauważyłam też też to jak rano się obracam szybko z boku na bok. Teraz siedzę i czuję alee bardzo minimalny ból nie przeszkadza mi. Albo może brak magnezu ? no już sama nie wiem pewnie mi sie tam rozciąga wszystko o tej samej porze haha. zobaczę czy znów nad ranem mi się to przytrafi ))

Cytat:
Coś mnie gardło pobolewa...
Ja ostatnio też obudziłam się z bólem gardła ale wypłukałam parę razy w ciągu dnia i na noc wodą z solą i na drugi dzień już nic nie czułam

A z tymi witaminami to przemyślę

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Ale raczej USG w szpitalu nie zrobią Ci od ręki.. jeśli chcesz tak, to już się lepiej zapisz... nie wiem czy uda Ci się znaleźć termin na za dwa tygodnie...
Trudno mi doradzić bo mi ginka kazała zadzwonić dzień wcześniej przed wizytą żeby umówić się na dokładną godzinę w szpitalu na to USG
Stary 2014-10-22, 10:22   #1189
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Oj Lucky po prostu próbuje dojść do tego skąd ci się ten ból pojawił, ale faktycznie nerki to z tyłu raczej

Może i magnez... A raczej jego brak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 10:24   #1190
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Niestety sie nie zgodze.Na USG w szpitalu nie czeka sie az 2 tygodnie.
Mnie lekarz zapisal 5 dni przed (bo wtedy akurat bedzie)
Stary 2014-10-22, 10:24   #1191
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Oj Lucky po prostu próbuje dojść do tego skąd ci się ten ból pojawił, ale faktycznie nerki to z tyłu raczej

Może i magnez... A raczej jego brak
przecież wiem a no może wziełam dzisiaj , no zobaczymy
Stary 2014-10-22, 10:27   #1192
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Crumble, no też sikałam w końcu do kubeczka! jeszcze dusilam bo mi się za bardzo nie chciało Ale spoko łóżko suche

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Ola, a ja Cie zapytam inaczej.... jak Ty czujesz z tym usg?? Chcą Cię nabić w butelkę, czy nie?

Stary 2014-10-22, 10:45   #1193
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:

Ola, a ja Cie zapytam inaczej.... jak Ty czujesz z tym usg?? Chcą Cię nabić w butelkę, czy nie?
No mi to trochę dziwne. Bo np moja ginka poinformowała mnie o takich badaniach ale mówi mi że po co mam tyle kasy płacić jak ona tez może mi zrobić w szpitalu takie badania. Oczywiście nie naciskała i kazała mi się zastanowić i jak będę chcieć przyjść do niej to mam zadzwonić dzień wcześniej.

A podejrzewam Ola, że gdyby faktycznie było coś nie tak i miała jakieś obawy to by wysyłała ze skierowaniem do jakiejś konkretnej klinki czy tam miejsca gdzie robią już bardziej wyspecjalizowani lekarze te badania.

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2014-10-22 o 10:49
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 10:50   #1194
201606011622
Konto usunięte

wydaje mi się, że ona chce nabić klientkę. skoro z polecenia, to musi jakoś na tym korzystać.
a z tego co się orientuję, takie pomiary normalnie lekarz prowadzący powinien zrobić.
zwłaszcza, że tam gdzie mnie przyjmuje jest w miarę nowa przychodnia, bo kilkuletnia i ma nowiuśki gabinet...
czytałam opinie o tych "super" lekarzach do których mnie wysyła i jakos nie jestem przekonana.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

tz dał mi trochę do myślenia.
pozatym stwierdził, ze nawet jak nie daj Boże coś, to i tak nic na to nie poradzę i tylko sobie nerwów przysporzę a z moją chorobą serca to niebezpieczne..

nie wiem sama. zastanawiałam się bardzo dlugo i wydaje mi się, że skoro pomiar jest na 2D.
aparat ma dobry i wgl no to chyba sama powinna te podstawowe parametry obejrzeć a nie wysyła mnie gdzieś prywatnie.
Stary 2014-10-22, 10:50   #1195
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
wydaje mi się, że ona chce nabić klientkę. skoro z polecenia, to musi jakoś na tym korzystać.
a z tego co się orientuję, takie pomiary normalnie lekarz prowadzący powinien zrobić.
zwłaszcza, że tam gdzie mnie przyjmuje jest w miarę nowa przychodnia, bo kilkuletnia i ma nowiuśki gabinet...
czytałam opinie o tych "super" lekarzach do których mnie wysyła i jakos nie jestem przekonana.
Kiedy masz wizyte u swojego lekarza?
Stary 2014-10-22, 10:51   #1196
201606011622
Konto usunięte

a w karcie wpisała mi tylko usg " 11-13 tydz - poinformowana. "

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

wizytę mam we wtorek.
tylko jak ostatnio byłam to ona się uprała, żeby zrobić to USG i potem tak ustawiła wizytę, żeby z wynikiem przyjsc.
a zaznaczała, ze jest ryzyko, że będzie za wcześnie u tych lekarzy.
Stary 2014-10-22, 10:51   #1197
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Ja uzywam z Ziaji.Taki od 4 miesiaca.We wszystkich gazetkach dzieciowych ktore dostalam od gina i poloznej wlasnie polecaja.
A jak nazywa się ten z ziaji?? Lubię ziaję i własnie myślałam o tym żeby coś kupić
Stary 2014-10-22, 10:55   #1198
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

tz dał mi trochę do myślenia.
pozatym stwierdził, ze nawet jak nie daj Boże coś, to i tak nic na to nie poradzę i tylko sobie nerwów przysporzę a z moją chorobą serca to niebezpieczne..

nie wiem sama. zastanawiałam się bardzo dlugo i wydaje mi się, że skoro pomiar jest na 2D.
aparat ma dobry i wgl no to chyba sama powinna te podstawowe parametry obejrzeć a nie wysyła mnie gdzieś prywatnie.
To ona jakaś niepoważna chyba jest moim zdaniem. Ja bym poszła do niej na wizytę i zapytała czemu ona nie może mi zrobić takiego badania ? Bo tak powinno być, a w razie czego nie daj Boże skierować jeszcze na powtórzenie u jakiegoś specjalisty. Z resztą to badanie nie daje 100% pewności i tak.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
A jak nazywa się ten z ziaji?? Lubię ziaję i własnie myślałam o tym żeby coś kupić
Pewnie ten Mamma Mia
Stary 2014-10-22, 10:58   #1199
Iluzja00
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

wizytę mam we wtorek.
tylko jak ostatnio byłam to ona się uprała, żeby zrobić to USG i potem tak ustawiła wizytę, żeby z wynikiem przyjsc.
To przedzwon moze wczesniej do niej i powiedz ze chcialabys umowic sie od razu na USG.
Z tego w sobote zrezygnuj.Poczytaj w internecie albo popytaj znajomych o prywatnych lekarzy ktorzy to USG robia.Umow sie na wszelki wypadek, gdyby Twoja lekarka nie zrobila jednak USG

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
http://www.aptekaslonik.pl/images/pr...a-rozstepy.jpg

Mamma mia
Stary 2014-10-22, 11:03   #1200
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:

wizytę mam we wtorek.
mi się wydaje to jakieś.. dziwne. tutaj mówi, że może być za wcześniej, ale mimo wszystko żeby iść. bo to najlepsi specjaliści... a jeszcze jak przy zapisywaniu pytają od kogo polecenie śmierdzi mi ta sprawa;P

mi gin powiedziała, że sama zrobi mi te pomiary na wizycie, że nie będzie mnie kierować do specjalistów bo ona sama może to zobaczyć. co innego, jak były już jakieś choroby genetyczne, czy z tym wskazaniem wieku.
ja zaczęłam na początku panikować, bo tak wszystkie pisałyście że idziecie do tych lekarzy z certyfikatami.. ale koleżanka sprowadziła mnie na ziemię, ze ona 2 lata temu była tylko u swojego gina na tym pomiarach i też posprawdzał..

M

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości