|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - atrakcje cenowe "kup teraz" cz. XII
Cytat:
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Weridiana ja bym nie kupowała tych butów
Może kup sobie w ramach tych pieniążków coś czego jeszcze nie masz?Skoro masz już podobne to moim zdaniem nie ma sensu ![]() Przyszedł płaszczyk ,jest http://allegro.pl/plaszczyk-waterfal...672048288.html
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
aneczka 87874 ale super ten płaszczyk !gdybym nie była takim zmarzluchem sama chętnie bym go kupiła , jest naprawdę świetny
)
|
|
|
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki masz kolor? Wrzucisz fotki na sobie?
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma wełnę tak jak pisali i nawet w dotyku jest inny niż tamten. Ten wcześniejszy przypominał koc polarowy. I kolor Ceglany jest bardzo ładny, taka typowa cegła, nie pomarańcz. Mój najlepszy ciuch na zimę. Zwęziłam go tak jak mówiłam i na gruby sweter leży idealnie tylko jaki komentarz im teraz wystawić.
|
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam czarny i w związku z tym nie moge zrobić zdjęcia na którym cokolwiek widać Ale układa się tak jak na tej babce na zdjęciach w aukcji Cytat:
|
||
|
|
|
#2407 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba dlatego, że tanie są i kupon muszę wykorzystać nie no podobają mi się, a te, które kupiłam ostatnio, bym sprzedała, dwóch par bym nie zatrzymywała na pewno. Muszę się moim porządnie przyjrzeć wieczorem, zmierzyć z kurtką i wtedy zdecyduję, które lepsze ja tak mam czasami - a nawet częściej niż czasami, że kupuję coś co zakładam kilka razy. Na wiosnę kupiłam buty, których nie założyłam do dziś to się nazywa zakupoholizm Cytat:
Cytat:
Super, że płaszczyk dotarł i jesteś zadowolona - może jednak płaszczykowe fatum się kończy ![]() Moje skończyło się dzisiaj na tym, że babka stwierdziła, że potrąci mi 3 zł za uszkodzone opakowanie - folię, w której była kurtka a niech to sobie wsadzi w A komentarz sama nie wiem - chyba należy się neutral za takie zamieszanie wg mnie. Choć koniec końców jesteś zadowolona to jednak z początku namieszali.. Jak wystawisz pozytywa i tam opiszesz sytuację, to i tak tego nikt nie przeczyta bo kto czyta pozytywy.. ja przynajmniej nie.. Zwracam uwagę na negatywy i neutrale - nie wertuję pozytywów w poszukiwaniu takich historii
Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-10-21 o 14:21 |
||||
|
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś zamawiała spódniczke w tym stylu jak w linkach?
http://allegro.pl/elegancka-spodnica...716556209.html http://allegro.pl/spodnica-rozkloszo...708678576.html http://allegro.pl/pikowana-ciepla-sp...678820738.html co myslicie? Warto? Interesuje mnie głównie czarna i najlepiej z grubszego pikowanego materiału. |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was kupowała już może kurtkę puchową albo płaszcz puchowy na zimę? Chciałabym taki na prawdę ciepły, a nie niby pikowany a w środku wypełnienia jakby brak.
|
|
|
|
#2410 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
ja właśnie szukam czegoś zimowego, ten jest jesienny przynajmniej tak go opisują na aukcji. Ciężko jest znaleźć coś ładnego na zimę. |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że to zależy od człowieka. Moja mama kupiła sobie na zimę kurtkę, w ktorej bez grubego swetra byłoby mi zimno nawet teraz. Ona nie jest typem zmarzlaka więc z kurtkami nie ma problemu. Też bym tak chciała. Dla mnie każda kurtka jest za cienka. Zawsze mi zimno.
|
|
|
|
#2412 | |
|
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Podczytuję wątek od dawna i cóż o twojej ciąży juz sporo wiem a nie to jest tematem. Spoko pytaj czy pasuje na ciąże ale moze zapisz sie do jakiegoś wątku oczekujących i tam znajdziesz więcej osób w twojej sytuacji. Nie oczekuj ze będziemy ci doradzać Co kupić dla dziecka jeśli jeszcze nie znasz płci. Nie pisze tego złośliwie tez mam juz dzieci i wiem jak to jest. Powinno być na szaro ale pisze z tel.
|
|
#2414 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owszem - rozważania ciążowe mogą Cię irytować (i nie tylko Ciebie, co rozumiem) i tak jak napisałam - nie będę tego tematu poruszać, jeżeli nie będzie dotyczył zakupów - nie tylko odzieżowych bo takich adnotacji nigdzie nie ma że tylko i wyłącznie o ubraniach można pisać, jedynie tak się tutaj przyjęło, że wszystkie o ubraniach piszemy. Ale ja poniekąd zżyłam się z dziewczynami i nie zamierzam się wynosić z wątku z powodu ciąży. Kupuję normalne ubrania, nie typowo ciążowe, więc mogę zapytać czy ktoś już daną rzecz posiada - jak każda inna dziewczyna. Kupuję jedynie większy rozmiar i tyle. I nie pisz już głupot, że pytam co kupić dla dziecka bo nigdy nie zadałam takiego pytania. Co najwyżej napisałam, że mam nadzieję, że kupon będzie jak najdłużej ważny bo nie chcę w ciemno kupować rzeczy dla malucha - bynajmniej nie pytając o to co kupić "dla dziecka bezpłciowego póki co" I sugerując się tym : "UWAGA! Niniejszy wątek służy jedynie wklejaniu linków do wyszukanych przez Was okazji. Proszę nie toczyć tutaj dyskusji na temat czy warto kupić, czy kolor/fason będzie pasował. Oczywiście zapraszam do dzielenia się opiniami, jeśli polecaną tutaj rzecz nabyłyście- relacja, real foto " to większość postów byłaby niezgodna z tematem, bo nawet o kolor nie można zapytać - jednym słowem zero rad, tylko linki i sztywne opinie.. a jednak co drugie pytanie brzmi "ma któraś takie spodnie, buty, torebkę, kurtkę itd." i dzięki temu ten wątek ma sens, bo można sobie doradzać. Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-10-21 o 22:21 |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam torebkę,było już ciemno więc żadnych wad nie zauważyłam.Jutro obczaję jak widno będzie i wrzucę zdjęcia i postaram się też zrobić foto tego płaszcza
A co do tematów ciążowych to już bez przesady.Nie było tego tyle żeby mogło razić po oczach,zresztą sama jestem matką i jakoś mi to nie przeszkadza.Ale rozumiem jasne,są od tego inne wątki. No i muszę tu Weridiane obronić bo czytam wątek dokładnie i nie pytała nigdy co ma kupić dla dziecka ,więc wyssane z palca. No a tak generalnie nie jest to wątek tylko ciuchowy ale przypominam "Allegro-atrakcje cenowe kup teraz " więc jak dziewczyny chcą mogą pisać o tosterach,szafach i garach i nikt nikomu nie zabroni. A jak będę chciałą się zapytać dziewczyn jak się czują to zapytam i tak tutaj bo nie będę zakładała specjalnie osobnego wątku Amen ,dziękuję ,dobranoc |
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
O taką http://allegro.pl/posciel-bawelniana...682645622.html wzór 029
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- A ja przyznam, że zaglądam tu często i trochę mnie rażą tematy ciążowe no bo jednak nie od tego jest ten wątek i raczej nie chciałabym czytać kto jak się czuje i czy ma już mdłości czy jeszcze nie. Wiecie.. to wątek zakupowy i nie ma się o co oburzać.
|
|
#2421 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z tym. I Weridiane ani razu nie pytała jakie kupić pampersy, laktator czy cokolwiek innego dla dziecka. A nawet jak pokazała ciuchy dla malucha to były to ciuszki z allegro. To tak samo jakbyśmy nie mogły pytać o ciuchy dla chłopaka lub o pościel np Cytat:
I nie przypominam sobie, żeby pisała o swoich objawach ciążowych. Cytat:
![]() Teraz tak sobie myślę, że jakbyśmy się trzymały tego co pisze na stronie głównej, to żadna kobieta nie powinna wchodzić na ten wątek. My nie jesteśmy w stanie prowadzić takich rozmów jak od nas wymaga ![]() Nie chciałoby mi się tu wchodzić, gdyby miało to forum tak wyglądać jak pisze na głównej, ja lubię z wami gadać, chwalić się ciuchami, wkurzać na sprzedawców ![]() Takie suche fakty i linki z aukcjami to chyba tylko na męskim forum by przeszły. I forum miałoby jedną część przez kilkanaście długich lat
|
|||
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
Każdy ma swoją rację, ale pamiętajcie, że nie każdy wchodzi tu w celach towarzyskich i czasem szukanie info na temat zakupów jest utrudnione. W tym wątku akurat nie rzuciło mi się to tak w oczy, ale w innych mocno mnie irytowało.
|
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
@Aneczka a jak jest wykończony Twój płaszcz? Zauważyłam, że część ciuchów z "dresu" jest cięta laserowo co mi się nie podoba
Na zdjęciach wygląda, że płaszcz nie jest tak wykończony ale wiadomo jak to ze zdjęciami ![]() Jeżeli któraś kupowała gdzieś (nie tylko na all) czapkę "smerfetkę" jesienną, w kolorze szarym lub czarnym z materiału typu dres i nie jest cięta laserowo tylko ładnie, porządnie uszyta to będę wdzięczna za info ![]() Ej dziewczyny tytuł wątku jest "Allegro - atrakcje cenowe "kup teraz" cz. XII", także jak będzie nawet tu temat "pampersów w okazji" to chyba też będzie się zgadzało Chyba, że gdzieś w regulaminie jest, że dotyczy tylko ciuchów a nie doczytałam
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wyszło na to, że się czepiam i jestem niedobra, więc zebrałam tylko kilka postów, które świadczą o tym, że nie powinno ich być. Ja też Was bardzo lubię i uwielbiam tu zaglądać, ale.....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie chce mi się dłużej szukać. No ale same się zastanówcie czy to dalej jest wątek o allegro. I żebyśmy się źle nie zrozumiały. Ja nie mam nic do dziewczyn, że szukają ciążowych ciuszków czy rzeczy dla malucha. Jestem jak najbardziej za
|
|
#2426 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny, które są tutaj na co dzień, piszą trochę tak po koleżeńsku, nie ograniczając się właśnie jedynie do wrzucenia linku i napisania "ta kurtka jest ok. i sprzedający też" , więc łatwiej jest nam się tutaj odnaleźć.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
także chyba nic poza odzieżą, obuwiem i dodatkami nie powinno się tu znajdować. Co nie zmienia faktu, że wątek trochę i tak biegnie swoim torem i mi osobiście to nie przeszkadza, a wręcz dzięki temu wątek jest dla mnie takim, do którego warto zaglądać kilkanaście razy dziennie Cytat:
Cytat:
![]() Na koniec dodam, że gdybym się uparła to mogłabym wrzucać tutaj zdjęcia pieluszek, czapeczek etc. - przecież to też część garderoby co prawda dziecięcej ale co w tym złego, że chciałabym modnie i ładnie ubrać dziecko -mają być atrakcje cenowe i są. Nawet o pieluchę na upartego mogłabym spytać czy mi kolorystycznie będzie pasowała czy lepiej wybrać inny kolor i czy za taką cenę się opłaca pokupowałam trochę rzeczy dla malucha, były to atrakcje cenowe - czyli kwalifikujące się do wątku. Ale nie pisałam o tym, a tym bardziej nie wrzucałam zdjęć, bo jednak nie zamierzam nikomu zawracać tyłka takimi pierdołami , bo zdaję sobie sprawę z tego, że nikogo to nie obchodzi (choć te pierdoły uwierzcie, że dla mnie są cenniejsze niż moje rzeczy I mam do Was jeszcze jedną prośbę. Taką jak kobieta do kobiety - część z Was ma dzieci, część się stara lub zamierza, część jest w ciąży. Nie chcę Was zamęczać swoimi ciążowymi problemami - nie piszę przecież o jak to ktoś wspomniał mdłościach czy o tym co mam kupić dla dziecka. Ale nie gniewajcie się kiedy czasem po prostu wspomnę coś o swoim stanie. Chciałabym żebyście postarały się choć odrobinkę wczuć w moją sytuację - ciężko przez 9 msc trzymać język za zębami i udawać, że wszystko jest jak dawniej. Ta dzidzia jest dla mnie największym cudem i po prostu czasami czuję taką potrzebę żeby coś o niej napomknąć nie o wszystkich można pogadać z koleżankami. Ja ze swojej strony obiecuję, że jak już coś wspomnę o maluchu to na szaro, bo z tego co się właśnie zorientowałam nie na temat pisze się na szaro o czym wcześniej nie wiedziałam A teraz nie kłóćmy się - Wam nerwy nie pomogą, a mi już dwa razy I tak mnie ten wątek wciągnął, że całą noc mi się dzisiaj wizaż śnił, że już nie mogę z Wami pisać ![]() AMEN
Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-10-22 o 11:31 |
||||||
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Weridiana, treści "nie dla wszystkich" piszesz kolorem szarym, zmieniając kolor czcionki
Wtedy tematy typowo offtopowe nie będą tak razić niezainteresowanych urokami ciąży czy tam innymi niezwiązanymi z tematyką ciuchową
Edytowane przez nikiii Czas edycji: 2014-10-22 o 11:18 |
|
|
|
#2428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a musi być szary kolor? Bo źle się to czyta wolałabym inny - szary jest taki jasny, że wytrzeszcz oczu dostaję :PCytat:
ja naprawdę rozumiem, że nie każdy ma ochotę czytać takie rzeczy inaczej wyglądało to pewnie z perspektywy dziewczyn, które się wypowiadały, a inaczej z perspektywy tych, które tylko czytały. Dla stałych bywalczyń wątek służy też trochę do pogaduszek, a z kolei nowym może ciężko przez to przebrnąć w poszukiwaniu konkretnych rzeczy
Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-10-22 o 11:29 |
||
|
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,ładnie wykończony ,nie cięty tylko ładnie brzegi są obszyte.Ale on nie jest z dresu tylko materiał ma jak płaszczyk ![]() Wrzucam kilka zdjęć torebki i płaszcza,zdjęcia porozjaśnialam żeby było cokolwiek widać ,ale i tak nie wyszły fajne.Na żywo płaszczyk wygląda naprawdę bardzo dobrze ![]() Linki wrzucam jeszcze jak by ktoś chciał http://allegro.pl/plaszczyk-waterfal...672048288.html http://allegro.pl/torebka-zarka-shop...682842395.html Dobra baby wrzucamy na luz ,nie kłóćmy się a poprostu treści nie związane z tematem piszmy na szaro czy biało czy jak tam i już |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

jeśli o zimę chodzi to jednak przedkładam ciepło nade wygląd. Nie chodzi o to, że mam wyglądać wieśniara ale nie będę chodziła w pięknych butach, w których po paru minutach palcami ruszać nie będę mogła - a zimą mam tak bardzo czesto
nie wiem tylko czy jest sens kupowac drugie podobne 

byłam i jestem gotowa dać nawet do 4 tys. Tylko jeden szpital oddalony o 60 km ode mnie się zgodził.. o ile nie będzie żadnych przeciwwskazań. Beczałam wczoraj parę razy na samą myśl
całą noc miałam koszmary - śniło mi się, że rodziłam w 6 msc
[COLOR=Silver] no ale co zrobić sama się nie znieczulę jakoś to będzie, teraz nie ma odwrotu
Na pewno wszystko będzie ok