|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Dzień dobry
bujam się na tablecie od 5.Jutro o tej porze będę już pewnie na nogach. Nie mogę spać, rozmyślam o wszystkim. Jak to będzie..Strasznie boję się operacji a już chyba nastawiam się na cc. Mamusie po cc, podpowiedzcie jak to jest. Po cięciu pokazują dzidziolka i co dalej? Gdzie go zabierają, o której oddają, jak wygląda pierwsze karmienie, ubieranie? Mam wrażenie, że przez to co robię jestem złą mamą. Mały jeszcze się na świat nie pcha a ja go na siłę będę wyciągać
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Nowa, ja też jestem panikara i niecierpliwiec...Chciałab ym pstryknąć palcami i już. Ale tak się nie da
Tłumaczę sobie, że w końcu wszystko się kiedyś skończy- w przypadku ciąży, oby pozytywnie i zdrowo, ale mam wielką głowę od różnych myśli Diabli, super pomysł z tym płótnem ! To też gdzieś robiliście, czy sami pokombinowaliście ? A co do życzeń ? Życzę Wam, żeby druga córcia miała charakterek pierwszej ! Z resztą każdej życzę tak spokojnego dzieciątka Samej sobie też Laila, już nie wiem jak Cię wspierać i co pisać...Mogę jedynie trzymać kciuki, żeby te zmartwienia w końcu się skończyły a Maluszek zdrowo rósł ![]() Line, ogromne gratulacje
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Purblanka, nawet tak nie myśl, że wywoływany poród to coś gorszego! Dzidziuś już jest gotowy
Ja niby też byłam 3 dni przed terminem i oprócz rozwarcia na 2 palce nic samo nie ruszyło, a podczas porodu okazało się, że łożysko już jest stare :-/ Tak że szykuj się Dziewczyny, nie ogarniam opieki nad Małym... Położne w moim szpitalu są w ogóle niepomocne, jakimś cudem Mały sam złapał pierś bo nawet nie wiedziałam jak go dobrze przystawić a położna powiedziała że nie ma czasu mi pokazać...
Edytowane przez line_87 Czas edycji: 2014-10-22 o 09:06 |
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
line_87 gratulacje
![]() jak to nie ma czasu położna, przecież to jej praca... boshe co za ludzie malutko nierozpakowanych zostało mamuś u mnie cisza, dziś mała się mniej rusza, mam nadzieje , że wszystko z nią wporządku |
|
|
|
|
#365 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
POWODZENIA!!!
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
Purblanka: nie mysl tak!! cc to porod jak kazdy inny. dzidzia jest juz donoszona, wiez i tak sie wytworzy, mozna karmic po cc, wiec poza bolem rany po cieciu nie ma minusow. sorka, ze tak chaotycznie, ale lecimy zglosic mala do urzedu.
![]() milego dnia wszystkim i czekamy na reszte ciezarowek.
|
|
#367 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nowa Zelandia, powiadasz... ![]() A śpicie z nią? Może tego potrzebuje? Albo przytulanka imitująca bicie serca, albo pielucha która będzie pachniała Twoim ciałem? Cytat:
Za ostatni poród zabrać się nie mogę, ale ja tez miałam troszkę inaczej, bo znieczulenie ogólne dostałam, więc małego nie widziałam, tylko pielęgniarki z chirurgii potwierdziły mi że chłopak, jak mnie wybudzały, bo jeszcze na stole przed cc płeć poddawałam wątpliwości Pilnuj żeby głowy nie podnosić bo potem ponoć okropne bóle... No i warto pionizować się jak każą - ja po 12 h - najpierw posiedz, potem "spacer", ale tylko przy położnej!!! No i w domu konieczna pomoc Dasz radę Cytat:
Jak coś to pisz, my coś doradzimy jak będziemy wiedziały Hi! Nocka jako tako... Bardziej męcza mnie dni bo "pikolaczka" w domu - ma jakieś biegunkowe kupy i martwię się, żeby to tylko nie rotawirusy... Iżeby ma ły nie załapał ![]() Chyba kiedyś któraś pisała o plastrach na ranę po cc Sutricon? Ja chyba się zdecyduję.... Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
aHej Mamusie i Brzuchatki
Ja już na nogach, mąż odsypia, ja nie mogłam usnąc rano ![]() Nie bójcie się nocnego wstawania, naprawdę hormony i instynkt robią swoje! Ja bym z miła chęcia wstawała w nocy! Niestety póki co nie śpimy wcale....heh ![]() Cytat:
Czekałam na te mega bóle i jak przyszły to było 8 cm rozwarcia i zaraz 10. Cytat:
Napiszę Ci jak było, bo bylam na sali z dziewczyną po CC Urodziła chyba ok. 8-9 rano, przewieźli ją na salę, dostała do pociamkania cyca na godzinę, dzieciaczka zabrali do pokoju noworodków, gdzie leża w takich wanienkach, ona odpoczywała do nastepnego dnia rano. Rano przyszła po nią położna, pomogła wstać, dała wózeczke i pod prysznic. Po południu przyjechał jej mąż, pomógł wstać z łóżka, poszli po maluszka i od tamtej pory maluszek był z nią. A ona jakoś dawała radę. Donosili jej tylko leki przeciwbólowe. Ja jej przynosiłam jedzenie, żeby nie musiala wstawać. Także spokojnie, na pewno sobie poradzisz! Cytat:
Line - u mnie tez nie pomagały nic, a nic! Tylko jedna położna była zainteresowana, a reszta nie zawracaj mi du...! Poproś kogoś, żeby Ci kupił nakładki silikonowe do karmienia, moja też nie mogła złapać, bo mam jakieś dziwne sutki, ale potem się nauczyła. Do tej pory jak się zezłości albo mocno głodna to przez osłonkę jedziemy bo jej łatwiej chwycić. A problemu z bolącymi sutkami czy krwawiącymi nie mam i nie miałam! wodaqua o pieuszce zapomniałam!!! Dzięki spróbuję! A co do bicia serca, to puszczamy jej to: http://www.youtube.com/watch?v=p8n0D1CkdhU bo rytm imituje bicie serca, na wieczór przy tym się uspokaja, ale w nocy to już za mało. Rozejrzę się za ta przytulanką jeszcze. Dzięki za rady, niby wiedziałam, a zapomniałam oczywiście ![]() Zaraz budzę smrodka, nakarmię, obudzę TŻta, odciągnę im mleko i ja idę spać! Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-10-22 o 10:15 |
|||
|
|
|
|
#369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niektórych dzidziusia zabierają na dluzej. u mnie akurat zaraz po porodzie mama może z nim chwile pobyc (podczas zszywania), później tata może kangurowac i wlasciwie od początku dziecko jest ciagle w sali z mama. zabierają je tylko na chwile na badania i szczepienie (tata może być obecny). ja z Nela bylam caly czas polozne podaja maluszka, przestawiają od cyca do cyca. lezalysmy sobie razem w lozku, obok jest ta "mydelniczka" dla dziecka i tam tez można poprosić by je odlozono (u nas wszystkim zajmowal się tatuś - przewijal, przebieral itd.). musisz dopytać czy u Ciebie dziecko wedruje na oddzial noworodkow nie jesteś zla mama, jesteś kochajaca mama, która nie może się doczekać swojego największego skarbu!---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Line - gratulacje. szybko poszlo a Twój post taaaki optymistyczny. super.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
jak już mamuska jest spionizowana to zmienia sale i radzi sobie sama.
|
||||
|
|
|
|
#370 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tymona też zawijaliśmy w kokon z tetry, ale już mu przestało odpowiadać. Cytat:
Do karmienia dostaniesz szybko, przebieranie itp dopiero jak wstaniesz. Cytat:
dla położnej! Co za małpa! To jej praca, żeby Tobie pomagać! Dobrze, że Młody współpracuje ![]() Witam się w ten deszczowy dzień Dziś nici ze spaceru. Może chociaż się powerandujemy chwile. Co robicie dziś na obiad? |
||||
|
|
|
|
#371 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tego bólu po też się boję Cytat:
![]() Lecę zaraz podczytać Twój opis cc, mam nadzieję, że go znajdę ![]() , oby to nie rotawirusy ! Cytat:
Odpocznij sobie, należy Ci się ! ![]() Cytat:
Dziękuje Wam Dziewczyny ! Nawet nie wiecie, jak dobrze się czyta takie rady, wszystkie pozytywne słowa, budują człowieka na prawdę. Nie powiem, żebym bała się mniej Ale może to nastawienie o byciu złą mamą gdzieś mija...Uściski dla Was ! ![]() Cytat:
![]() A położna ? Masakra, to jej zasrany obowiązek. Niech może jej ktoś z Twoich najbliższych uwagę zwróci ? Dziwna kobieta... ![]() Cytat:
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie pogoda/tragedia. na pogrzeb jednak nie jedziemy, nawet ubrac nie mam co. A Tz i tak utknal w poradni diabetologicznej z pilnym skierowaniem. I martwiny sie oby to nie byla cukrzyca. Ehhhh :-( :-( ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- mortisha ja spagetti robie. Purblanus ja Ci mimo wszystko zazdroszcze bo u mnie cisza :-(
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opis mojego cc masz w "poród z partnerem czy bez" str. ostatnia. Coffee, spoko - mnie też czasami mózg odbiera (trochę ciążowego budyniu widać zostało )Mielone |
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
mama podrzucila nam wczoraj caly gar faszerowanej papryki
to tak w formie rozpieszczania przed szpitalnym kleikiem hehe.
|
|
|
|
|
#375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pur, bardzo trzymam kciuki za Ciebie! W jakim mieście będziesz rodziła? Nowa, a może to cisza przed burzą? Ja tak miałam przed pierwszym porodem A my w piątek będziemy mieli równy miesiąc!! Najbardziej na świecie czekam na pierwszy świadomy uśmiech. Na razie są uśmiechy- grymasy, ale są tak cudowne, że chyba oszaleję ze szczęścia, gdy mój synek uśmiechnie się do mnie tak naprawdę Farminka, trzy razy odpisywałam odnośnie kłopotów ze starszakiem, i trzy razy wcięło mi tekst A co z Lilotką?
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotka sie od nas/wypisala.
Chyba mam dzis zly dzien. I beczec mi sie tylko chce. Martwie sie mezem, do tego Maja nie chce wychodzic. Ehhhh
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Nowa, nie wiem nawet jak Cię pocieszyć
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
I maz ma cukrzyce. Rozryczalam mu sie do telefonu a on mi
Akurat teraz to wyszlo jak czekamy na Majunie. Mam dzien beczu
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Rozeznanie
|
nowa8686 ojj
nie wiem co napisac bo kompletnie nie znam się na cukrzycy wyszło to przypadkiem czy badaniach czy miał jakies objawy? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
pierwszy uśmiech, pierwszy kroczek.. ehh to musi być wspaniałe przeżycie dla rodziców dla mnie pierwsze dziecko... Edytowane przez monic84 Czas edycji: 2014-10-22 o 14:16 |
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Mial objawy. Mega pragnienie, sikanie non stop i schudl kilkanascie kg . i kazalam mu zrobic cukier. No i masz...
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- A ja w szpitalu od 10.30... Pod ktg bylam 1,5h, malej puls skakal do 180 :O na szczescie po jakiejsc h unormowal sie... cisnienie tez wysokie, ale teraz jakos nie mam.objawow, jak.kiedys. pobrali krew i siedze i czekam.na wyniki i po tym powiedza czy do.domu,.czy.nie. w moczu nic.nie ma. Nie wiem co dalej . a Tz ladnie zalatwilam, wzielam auto, klucz.od domu, jego portfel w domu- bylam pewna, ze wroce szybko, zostawilam go w pracy, praca.niedaleko domu a on.biedy bez.picia, jedzenia, nie ma.jak wejsc do domu, a sklepy tak daleko, ze autem trzeba, no ale on nawet kasy nie ma i w pracy jest sam, musi czekac az.szef wroci to kase bedzie mial. Na ktg sporo skurczy mialam i to takich fest, ze przekraczaly 100 :O
|
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziwczyny za inspiracje obiadowe Ja mam szczawiową dziś, jutro chyba mielone zrobie, dawno nie było.Agatkia u mnie leje jak cholera i nie chce mi się wychodzić ![]() Też się doczekać nie mogę pierwszego świadomego uśmiechu Mąż właśnie przebierał młodego, mówię mu żeby uważał, bo mały ma siusiaka do góry i będzie sikał, mąż na to, że już jakiś czas tak trzyma i nie sika i zgadnijcie co Nawet śpioszki do prania
|
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie zajmowalam osobami z cukrzyca, nie jest tak zle
odpowiednia dieta i ruch i na prawde moze byc ok!!
|
|
#385 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam sporo ludzi, którzy chorują, podają sobie insulinę, i żyją normalnie, więc myślę, że nie ma większych powodów do zmartwień. Ty teraz się nie dołuj, podnieście z mężem głowy do góry, czekacie na skarb, a cukrzyca to nie wyrok. Ściskam Was oboje ! Cytat:
Nie wiem jak to jest tu gdzie rodzę. A taka ilość leków nie wpływa źle na mleko czy coś ? Dziękuje za rady O widzisz, siadam do lektury ![]() Cytat:
Będę rodziła w Miastku. A jestem ze Słupska, czyli godzina trasy ![]() Cudnie się czyta o Twoich objawach poporodowej euforii ![]() Ever, brzmi groźnie za Ciebie !
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam pojecia, czy to to, nic kompletnie mnie nie boli, hm...
|
|
#387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9070P za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam takie powyżej 100 już przy porodzie
![]() Cytat:
Co do euforii, to ja też się tak czułam zaraz po porodzie, mogłam góry przenosić i byłam mega szczęśliwa. Poród dodał mi też pewności siebie. Niestety tydzień za długo w szpitalu i choć jestem szczęśliwa i spełniona, to tej euforii już nie ma... |
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
O jaaa no to ladnie, moze rodze i nie czuje?? Fajnie by bylo
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż ma tako cukier ze doktor chciala go do szpitala dac ale sie nie zgodzil bo ja na wylocie. Nie dopuscila go do pracy. Do 6.11. L4 potem sie zobaczy. Jedynie pozytyw ze bedzie ze mna przy porodzie.
Poczwarka ale niewiadomo ile maz ma juz ta cukrzyce...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

bujam się na tablecie od 5.

Tłumaczę sobie, że w końcu wszystko się kiedyś skończy- w przypadku ciąży, oby pozytywnie i zdrowo, ale mam wielką głowę od różnych myśli
Z resztą każdej życzę tak spokojnego dzieciątka
Samej sobie też
Ja niby też byłam 3 dni przed terminem i oprócz rozwarcia na 2 palce nic samo nie ruszyło, a podczas porodu okazało się, że łożysko już jest stare :-/ Tak że szykuj się

Jak coś to pisz, my coś doradzimy jak będziemy wiedziały 

13.12.13
dla położnej! Co za małpa! To jej praca, żeby Tobie pomagać!