Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 16:24   #2971
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
mój też wstaje o 6 do pracy, jemy razem śniadanie, a potem to już nie mogę zasnąć

a może konsultacja z ortopedą by pomogła na twoje bóle?

po jakimś konkretnym czasie mogę dołączyć do klubu? Czy jakie są kryteria ?

o! My też nie chcemy znać przynajmniej na razie i też się zastanawiam, czy przypadkiem na usg się nie zorientujemy

A mogę spytać, jakie leki będziesz brała? U mnie po wypadku nastąpiło trochę obrażeń wewnętrznych i popsuło niektóre narządy i jeszcze nie wiadomo, jak to będzie u mnie z kp, właśnie z racji leków.

Gosiak- ja pisałam o termosie cieszę się, że to potwierdzasz. Bo czasem u jednych się coś sprawdza, u drugich nie, a ten termos wydaje mi się w miarę sensowny.

ja się jeszcze nie łamię

miałaś badaną cytomegalię w igg i w igm? Igg to wytworzone przecwciała i stare zachorowanie, a igm nowe. Jakie ci wyszło?

Natka- ja na razie jestem w lesie z rzeczami. Może od listopada coś ruszymy, bo dotychczas nie mieliśmy do tego głowy

Ja też sporo ćwiczyłam przed ciążą, ale teraz ograniczam się tylko do wizyt rehabilitanta co drugi dzień. Na własną rękę nic nie robię
Hehe co do plci kochana to ja tez man taka nadzieje..bo powiki wymiekam..

Hehe i po co wstajesz o 6 zamiast spac?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:28   #2972
gosiak0512
Zakorzenienie

Agolandia jak mozna sobie zycie ulatwic chociazby takim termosem to trzeba korzystac ja do dzis to stosuje bo maly w nocy mi duzo pije a nie chce go zimna woda poic

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:30   #2973
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Hehe co do plci kochana to ja tez man taka nadzieje..bo powiki wymiekam..

Hehe i po co wstajesz o 6 zamiast spac?
my na razie się twardo trzymamy

a wstaję, żeby zjeść śniadanie w miłym towarzystwie i potem już spać mi się nie chcę tylko o 21 idę już spać
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:31   #2974
gosiak0512
Zakorzenienie

Skarpety podobne rozwijane kupilam w ff i u nas sie sprawdzily

Stary 2014-10-22, 16:31   #2975
soniuska
Zakorzenienie

Agolandia biore te leki caly czas,to powazna przewlekla choroba.

M pojechal sam po zakupy bo mnie boli brzunio,macica sie rozciaga..a tak chcialam wyjsc..
Ech.
Bylam z psem,musi mi wystarczyc.
Stary 2014-10-22, 16:32   #2976
gosiak0512
Zakorzenienie

Soniuska a my o 21 to sie rozkrecamy na forum dopiero ale gnijemy w lozkach do 8

Stary 2014-10-22, 16:34   #2977
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Agolandia jak mozna sobie zycie ulatwic chociazby takim termosem to trzeba korzystac ja do dzis to stosuje bo maly w nocy mi duzo pije a nie chce go zimna woda poic
U nas stoi pod ręką mała butelka wody z dzióbkiem

Cytat:
Skarpety podobne rozwijane kupilam w ff i u nas sie sprawdzily
Ile kosztują z F&F?

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Soniuska a my o 21 to sie rozkrecamy na forum dopiero ale gnijemy w lozkach do 8
Ja chodzę spać ok.22.30 i wstaję o 7
I zawsze przed snem tak mi zimno, że się nie smaruję niczym, a rano też zapominam
Stary 2014-10-22, 16:37   #2978
soniuska
Zakorzenienie

Gosiak no ja spie do 9
Hdhe a gnije w lozku do 10. I mamntez skaroety z tesco dla dzidzi

M wroci z zakupami i musze salatke zrobic..bede miala dzis w koncu znow zielone jablka i zachcialo mi sie ananasa w puszce
Moze mandarynki tez beda w lidlu..i bita smietane chcialam do kawy, oczywiscie tez lody swiderki,,mam nadzieje ze M podola zakupom

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas stoi pod ręką mała butelka wody z dzióbkiem

Ile kosztują z F&F?

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Ja chodzę spać ok.22.30 i wstaję o 7
I zawsze przed snem tak mi zimno, że się nie smaruję niczym, a rano też zapominam
Ja sie smaruje po kapieli
ALe mialam tez rano ale nie mam sily

A skarpety z tesco ostatnio kupilam na rozm 0 i wyszlo 22zl za 5par a byly tez wszystkie biale chyba za 17zl 5par
Stary 2014-10-22, 16:47   #2979
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiak no ja spie do 9

M wroci z zakupami i musze salatke zrobic..bede miala dzis w koncu znow zielone jablka i zachcialo mi sie ananasa w puszce
Moze mandarynki tez beda w lidlu..i bita smietane chcialam do kawy, oczywiscie tez lody swiderki,,mam nadzieje ze M podola zakupom

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

A skarpety z tesco ostatnio kupilam na rozm 0 i wyszlo 22zl za 5par a byly tez wszystkie biale chyba za 17zl 5par
Ja dziś bez zakupów i cały dzień mam jakieś ssanie nie wiadomo na co
Dzięki za inf.o skarpetkach
Stary 2014-10-22, 16:48   #2980
Mirelka_90
Raczkowanie

Witam Witam A ja w końcu po pracy i do niej już nie wrócę za to jutro mam w końcu długo wyczekiwaną wizytę u gina i może poznamy płeć naszego bąbla Zabieram na usg męża i Maje. Rano będę robiła badania morfologie mocz i HIV i jeszcze jedno nie pamiętam dokładnie skrótu. Dzwoniłam pytać ile badania mnie wyniosą to 86zł. I wizyta 80zł. troszkę kaski pójdzie ale przez pracę zwlekałam z badaniami oczywiście mocz i krew i tak bym teraz robiła a to koszt tylko 16zł a te drugie są droższe bo na HIV 40zł a te drugie 30zł.

Dziś na obiadek zrobiłam zupkę ogórkową już dwa razy ją jadłam wyszła pyszna a od wczoraj o niej myślałam.

Te moje wczorajsze "brudy" to już śladu więcej nie ma po nich. Może to jednorazowo coś się zrobiło nie wiadomo co. Całe szczęście że już nic się nie dzieje.

Teraz się szykuję na jutro. Buty musiałam umyć bo brudne po tym deszczu i błocie a u nas cały dzień leje. Musze się wygolić troszkę bo zapuściłam się oj nie ładnie. Rano już wyjazd na badania a potem od 12 czekać w poczekalni na wizytę zająć kolejkę gdyż u nas nie ma zapisów po prostu się przychodzi i zajmuję kolejkę.

Później poczytam was jeszcze i się odezwę.

Wiktorek 15.03.2015r.
Mirelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:49   #2981
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe dokladnie

Cytat:
Gosiak no ja spie do 9

Oo to dobre zakupki beda
Ja kupilam mandarynki u nas na rynkowym warzywniaku, pyszne soczyste sa mniam!
Zjedlismy obiad i dobrze ze mi przypomnialas o swiderku bo sobie teraz zjem jeszcze

Ja sie smaruje wieczorem po kapieli tez
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 16:50   #2982
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja urodziłam w październiku i z tego co pamiętam ok. 2 tyg.po porodzie wychodziłam juz regularnie na spacery czyli codziennie.

Mój synek właśnie witał się z brzuszkiem i mówi - zacałowałem całą dzidzię. Czy mamy dla niej sukieneczki?
To pytam, a to będzie siostrzyczka?
Synek - nie, to braciszek Adaś
Ja na to - nie, nie Adaś
A synek - a wygląda jak Adaś naprawdę
Hahaha boski

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Czy ktoś mógłby podrzucić link na allegro do tej poduszki co służy do spania a potem do karmienia ? szukam i szukam i widzę tylko takie małe typowe rogale do karmienia... a mi chodzi o tą typową dużą do spania
Ja mam tą:
http://allegro.pl/cebuszka-poduszka-...685467621.html
w środku nie ma żadnej waty, która się uleży tylko takie perełki i się tak fajnie przesypuje jak piasek.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:57   #2983
madzixx88
Zakorzenienie

Mirelka-to malo badan robisz, mi chyba zlecil z 9 roznych i musialam zaplacic prawie 200 zl :/
A pewnie niedlugo powtorka z badaniami...
Powodzenia jutro na wizycie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 16:58   #2984
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Agolandia biore te leki caly czas,to powazna przewlekla choroba.

M pojechal sam po zakupy bo mnie boli brzunio,macica sie rozciaga..a tak chcialam wyjsc..
Ech.
Bylam z psem,musi mi wystarczyc.
dopytuję, bo u mnie to problemy z wątrobą i dopiero teraz się uszkodziło lekarze mają różne obiekcje co do karmienia piersią, a jak zaczęłam czytać w necie, to mi ręcę opadły. I też mają podzielone zdanie, czy jest to bezpieczne w ciąży ;( i już sama nie wiem, jak to jest. Mam nadzieję, że u cb cokolwiek to będzie dobrze

Cytat:
wczoraj już o 20 spałam ale za to o 5 wstałam wyspana ciekawe, do której dzisiaj wytrzymam na nogach
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:04   #2985
kordelka85
BAN stały

[QUOTE=gossip_girl21;48626 347]
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

No ja tego też nie kumam rozumiem strach ale ubierasz to dziecko ciepło przykrywasz i idziesz najpierw 15 minut potem coraz dłużej itd.
nawet jak nie masz czasu to ubierasz i wystawiasz na dwór w wózku...
ja nie rozumiem jak można nie poświęcić dziecku godziny dziennie czasu na spacer zabawę czy przytulanie... ale mówię nie moja sprawa. Ale niech mi się ktoś wtrąci bez pytania lub wymądrza a pozabijam
Ja tez nie kumam.Nie chodzilo o czas tylko ze zmarznie i zachoruje.
Mimo ze nie wychodzili tak chorowal
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:04   #2986
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witam Witam A ja w końcu po pracy i do niej już nie wrócę za to jutro mam w końcu długo wyczekiwaną wizytę u gina i może poznamy płeć naszego bąbla Zabieram na usg męża i Maje. Rano będę robiła badania morfologie mocz i HIV i jeszcze jedno nie pamiętam dokładnie skrótu. Dzwoniłam pytać ile badania mnie wyniosą to 86zł. I wizyta 80zł. troszkę kaski pójdzie ale przez pracę zwlekałam z badaniami oczywiście mocz i krew i tak bym teraz robiła a to koszt tylko 16zł a te drugie są droższe bo na HIV 40zł a te drugie 30zł.

Dziś na obiadek zrobiłam zupkę ogórkową już dwa razy ją jadłam wyszła pyszna a od wczoraj o niej myślałam.

Te moje wczorajsze "brudy" to już śladu więcej nie ma po nich. Może to jednorazowo coś się zrobiło nie wiadomo co. Całe szczęście że już nic się nie dzieje.

Teraz się szykuję na jutro. Buty musiałam umyć bo brudne po tym deszczu i błocie a u nas cały dzień leje. Musze się wygolić troszkę bo zapuściłam się oj nie ładnie. Rano już wyjazd na badania a potem od 12 czekać w poczekalni na wizytę zająć kolejkę gdyż u nas nie ma zapisów po prostu się przychodzi i zajmuję kolejkę.

Ja jakiś czas temu wydałam 300 zł na badania Na kolejną wizytę już tylko 9 zł ufff, teraz też tylko mocz i morfologię mam zrobić.
Współczuję zajmowania kolejki, nie znoszę takiego systemu

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ja też muszę się zmobilizować

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Hahaha boski

Ja mam tą:
http://allegro.pl/cebuszka-poduszka-...685467621.html
w środku nie ma żadnej waty, która się uleży tylko takie perełki i się tak fajnie przesypuje jak piasek.

Ja w 1 ciaży pożyczałam tego typu poduszkę od koleżanki. Też miała te kulki i dla mnie to było wygodne bo mogłam ją uformować tak jak było mi wygodnie. Mam też małego rogalika do karmienia. Tylko na nim umiałam karmić, ewentualnie na leżąco. Teraz muszę się nauczyć karmić bez niego
Stary 2014-10-22, 17:07   #2987
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, u Was tez ciagle leje?
masakra, az nie czuje sie najlepiej ;/
Nie wspominaj o tym deszczu bo to jakaś masakra... Tak aż zasnęłam po obiedzie.
A jak godzine przestawią to już ciemno się będzie robić całkiem po niedzieli o tej godzinie.
Stary 2014-10-22, 17:11   #2988
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Kordelka ja kapalam najpierw noworodka a potem 2latka.
A kiedy mozna jakos wykapac razem? Ja maslalam ze mozna starszego do wanny a mlode do brodzika. Tylko mlode bym musiala ogarnac po kapieli w pokoju bo w lazience nie ma miesca i boje sie ze starszy sie wtedy utopi.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
[
Majka ja też bardzo lubię ciuszki z H&M. Nie są aż tak drogie a są bardzo dobre jakościowo
No wlasnie popatrzylam w sklepie intewrnetowym, ze duzo rzeczy jest 3 w cenie dwoch.Na przyszlosc sie zaopatrze.
Stary 2014-10-22, 17:12   #2989
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mirelka-to malo badan robisz, mi chyba zlecil z 9 roznych i musialam zaplacic prawie 200 zl :/
A pewnie niedlugo powtorka z badaniami...
Powodzenia jutro na wizycie
Ja robiłam tylko krew, mocz, toxo i rozyczke na poczatku. Teraz w listopadzie mam zrobić krew mocz i powtórzyć różyczkę, bo zamiast zbadać przeciwciała to zbadali czy mam różyczke =.=

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 17:16   #2990
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
O nieee mój próg tolerancji bólu kończy się zaraz nim zdąży się rozpocząć... więc znieczulenia jedynie bym nie brała ze strachu przed właśnie jakimś błędem lekarza podczas znieczulenia;/ A tak jak miałam kiedyś kolonoskopie i musieli mi kroplówkę po niej dac bo tak się darłam z bólu ;/ nie wiem czy przez głupiego jasia czy faktycznie mnie bolało Ale lekarz stwierdził jak szłam po wyniki " jak pani będzie dzieci rodzić??? " więc pewnie mnie opisza w jakiejś niemieckiej gazecie że podniosłam darciem sie całe Niemcy do stanu gotowości wojennej
Na niemieckich porodowkach sie nie dra.Ja bylam 2 razy w szpitalu podczas ciazy i na ktg chodzilam obok sal gdzie sie rodzilo i naprawde nic nie slychac, jakies tam stekniecia czy rozmoweco najwyzej.
Ale pewnie wsztystkie znieczulone.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Mi sie wydaje, że większość rodzących które wcześniej nie chciały zzo, w trakcie porodu, mając taką możliwość jednak je chce
Moga wtrecz na kolanavchj oi nie blagac badz byc gotowe podpisac cyrograf w zamian za nie
Stary 2014-10-22, 17:16   #2991
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Ja mialam mocne bole okresowe. Jednego razu byly mega mocne,a o
Innego slabsze.
Raz to mialam takie bole ze myslalam ze umre..mialam zimne poty,cieklo jak z kranu i myslalam naprawde ze umre..M pobiegl po najmocniejsze tabsy bez recepty na bol..ale musiakam zjesc dwie..no juz mielismy do szpitala jechac..
To ja taką @ mam zawsze
No chyba, że tabletkami mi cykl wyciszają. Masakra.
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja dziś dostałam pierwszego porządnego kopniaka, a potem Fasolka musiała się w poprzek ułożyć bo ledwie mogłam oddech złapać-patrzę a tu trójkątny brzuch śmiechowe to;]

Mi to wzdęcia w końcu się powoli kończą
Super!! Gratuluję kopniaka. Ja tam swoją dwójkę już dość porządnie czuję
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam się w 18 tygodniu

Ja dzidzię już czuję coraz mocniej, parę razy na dzień ma takie okresy aktywności, choć zdarzają się dni, że mało czuję

A wzdęcia to mam non stop, cokolwiek nie zjem
Gratki 18 tygodnia! My dziś też zaczynamy 18)
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
pewnie tak

U mnie sie przejaśnia

Ja dziś na obiad zawijaski chyba zrobie z pieczarkami i serem, do tego kalafior w bułce tartej i ziemniory. Na razie mi się nie chce za to brać, mam nadzieje ze wena przyjdzie
Ale zazdro obiadu:p
Ja dziś stołowałam się u mamy, a jutro mam w planach rybkę po grecku z ryżem.
Cytat:
Mam do was pytanie ? Czy was też tak bolały albo bolą plecy ? Niby początek II trymestru już mam a szczerze nie mam jak się położyć aby było mi wygodnie cały czas ból w dolnej części ;/ tak mnie teraz boli i myśle, że ja to chyba ta która będzie miała te cholerne bóle krzyżowe przy porodzie ;/

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Leże w niesprzyjającej pozycji czyli na plecach i podlożyłam poduszke pod dolny odcinek pleców :/
Mnie też strasznie plecy bolały od wczoraj robię ćwiczenia rozciagające i kurcze możesz wierzyć lub nie, ale jest poprawa
Cytat:
A jak wykapac noworodka i poltoraroczniaka
Jak mąż będzie pomagał to radzę zmianowo najpierw bobaska, a potem starszaka. Jak sama będziesz kąpać to tez najpierw młodsze (starsze niech pomaga, podaje mydełko, ręcznik, pieluszkę itd.)
Jak wszystko przy mniejsztm zrobisz to wtedy zabierz starszaka do wanny. No ale to tylko moje luźne przemyślenia.
Cytat:
Hehehe to ja w gazecie u gin przeczytalam to onaq w ciazy, a maz zatarl rece i mowi, ze tym razem my bylismy pierwsi
Bo ostatnio tez bylam w ciazy razem z nia tylko ona troche wyzej i urodzila w lipcu ja we wrzesniu.
Hehe mąż dobry
Cytat:
No ciezko. Moj na szczescie nie z tych noszonych wiec nie ma problemu.Nie wiem czy bedzie w kwietniu lepiej.Nie wiem jak on zareaguje jak mama zniknie na tydzien z domu i pojawi sie z jakas dziwna zabawka ktora bedzie sie sama bawila, a jemu nie da.
Boje sie ze on cois malej zrobi np. ugryzie, nakarmi parowka...To tylko kilka z moich obaw.
A no to chyba każda mama się boi. Ale dzieci mają zadziwiającą zdolność do szybkiego przystosowania się do nowej sytuacji. Więc będzie dobrze.
Cytat:
Oj znam to. mój brat jak był malutki leżał w łóżeczku i strasznie płakał a pomocna siostra chciała go pocieszyć i wrzuciła mu do łóżeczka wszystkie misie jakie były w pokoju całego go przykryłam i prawie udusiłam oj dostało mi się od mamy
Moja siostra też próbowała mnie misiami udusić:p
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Haha ale cudak Kochany
a moj tz jeszcze lepiej wymyślił imię dla synka Dominik...
Dominik - śliczne imię.
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
dziekuje

Po kolei na poczatku pewnie

Ja nadal w lozku. moj dziadek zmarl o 9 i sie ogarnac nie moge
Współczuję trzymaj się
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nie chce was namawiac, ale ja bym chciala znac, ale ja was nie namawiam. wcale a wcale. ale pomyslcie jakie to ma plusy, mozna zainwestowac w jakies kolorki i wzorki a nie tylko w uni. ale ja was nie namawiam. nie.
Hehe ty to jesteś udana
Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Niezawsze bardzo mi przykro

Niektóre mamusie opisywały swoje wcześniejsze porody, to i ja o swoim napiszę trochę was postraszę, co mi tam Jakby liczyć długość porodu od momentu w miarę regularnych skurczy, to mój trwał 2,5 dnia Jako, że rodziłam w UK to wiedziałam, że nie przyjmą mnie wcześniej na oddział, nim nie będę miała więcej jak 4 cm rozwarcia, więc 1,5 dnia siedziałam w domu (zaliczając w międzyczasie 1 wizytę w szpitalu na sprawdzenie rozwarcia). Nie zmrużyłam oka przez ten czas, bo z bólu się ciągle wybudzałam a w szpitali kolejne 24h.. Po drodze zaliczyłam gaz (całkiem fajna sprawa , czułam się jak po dobrej butelce wina ) i zastrzyk z petydyny w udo, po którym udało mi się zasnąć na prawie 2 godziny!!! Ale od tego momentu za wiele nie pamiętam, bo mi się taśma urwała po tych lekach . Skurcze parte miałam przez 2,5 h. Długo to trwało, bo nie miałam siły z niewyspania Córcia się wreszcie urodziła, ale miała tylko 5 punktów, bo też była zmęczona porodem. Do tego rodziłam 12 dni po terminie i miałam zielone wody płodowe i było podejrzenie sepsy u małej... Także masakra. Ale wszystko się dobrze skończyło i po 5 dniach wyszłyśmy do domu
Poród miałam ciężki, ale nie mam traumy. Ja do tematu podchodzę w ten sposób, że przecież poród musi się w końcu skończyć i ból minie Byłam nastawiona na nie branie ZZO, choć miałam taką możliwość (znam 2 dziewczyny które męczą się z bólem kręgosłupa po tym, jak anestezjolog źle się wbił z igłą w kręgosłup...) Co prawda w trakcie porodu zmieniłam zdanie co do znieczulenia, ale było już za późno i bardzo dobrze bo jakoś przeżyłam aaa i miałam te sławne bóle krzyżowe

Majka ja też bardzo lubię ciuszki z H&M. Nie są aż tak drogie a są bardzo dobre jakościowo
Dłuuugi poród.. Ale grunt, że dałaś radę i wszystko jest ok.
Cytat:
O nieee mój próg tolerancji bólu kończy się zaraz nim zdąży się rozpocząć... więc znieczulenia jedynie bym nie brała ze strachu przed właśnie jakimś błędem lekarza podczas znieczulenia;/ A tak jak miałam kiedyś kolonoskopie i musieli mi kroplówkę po niej dac bo tak się darłam z bólu ;/ nie wiem czy przez głupiego jasia czy faktycznie mnie bolało Ale lekarz stwierdził jak szłam po wyniki " jak pani będzie dzieci rodzić??? " więc pewnie mnie opisza w jakiejś niemieckiej gazecie że podniosłam darciem sie całe Niemcy do stanu gotowości wojennej
Nie no padłam jak przeczytałam o tej gotowości wojennej:p
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:19   #2992
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam tylko krew, mocz, toxo i rozyczke na poczatku. Teraz w listopadzie mam zrobić krew mocz i powtórzyć różyczkę, bo zamiast zbadać przeciwciała to zbadali czy mam różyczke =.=
Hahahah

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Na niemieckich porodowkach sie nie dra.Ja bylam 2 razy w szpitalu podczas ciazy i na ktg chodzilam obok sal gdzie sie rodzilo i naprawde nic nie slychac, jakies tam stekniecia czy rozmoweco najwyzej.
Ale pewnie wsztystkie znieczulone.
No to będę pierwsza zaje.biście!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:21   #2993
_Madison_
Zadomowienie

A wogóle to ja tak wprowałam bez przwitania więc: - Dzień dobry babole

Mąż złożył meble w pokoju dziewczynek i do wieczora część mebli synka też będzie zrobiona. Hurra!!
Ja nadal u mamt, wyniki odebrałam. Dzieciaki posnęły, a ja kawę dopijam i doczytałam te 20str co naprodukowałyście. Wstręciuchy:p

MAŁA - kciuki za wizytę!
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:26   #2994
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś bez zakupów i cały dzień mam jakieś ssanie nie wiadomo na co
Dzięki za inf.o skarpetkach
Hehe nie ma za co

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość

kochana to nie tak duzo za badania
Ja tez zaraz powtorka i juz sie boje hehe.
U nas na szczescie jest tak ze wchodzisz i elektronicznie bierzesz numereek
I super ze juz po plamieniu i spokoj z praca

Cytat:
Hehe dokladnie

Oo to dobre zakupki beda
Ja kupilam mandarynki u nas na rynkowym warzywniaku, pyszne soczyste sa mniam!
Zjedlismy obiad i dobrze ze mi przypomnialas o swiderku bo sobie teraz zjem jeszcze

mandarybek nie wzial bo oczywiscie brzydkie byly pewnie sam kwasior

Swiderka tez mam

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
dopytuję, bo u mnie to problemy z wątrobą i dopiero teraz się uszkodziło lekarze mają różne obiekcje co do karmienia piersią, a jak zaczęłam czytać w necie, to mi ręcę opadły. I też mają podzielone zdanie, czy jest to bezpieczne w ciąży ;( i już sama nie wiem, jak to jest. Mam nadzieję, że u cb cokolwiek to będzie dobrze

wczoraj już o 20 spałam ale za to o 5 wstałam wyspana ciekawe, do której dzisiaj wytrzymam na nogach

ja tez wladnie z watroba...

Cytat:
Nie wspominaj o tym deszczu bo to jakaś masakra... Tak aż zasnęłam po obiedzie.
A jak godzine przestawią to już ciemno się będzie robić całkiem po niedzieli o tej godzinie.

ale chyba godzina w tyl wiec ogolem jasniej bedzie:P

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
To ja taką @ mam zawsze
No chyba, że tabletkami mi cykl wyciszają. Masakra.

Super!! Gratuluję kopniaka. Ja tam swoją dwójkę już dość porządnie czuję

Gratki 18 tygodnia! My dziś też zaczynamy 18)

Ale zazdro obiadu:p
Ja dziś stołowałam się u mamy, a jutro mam w planach rybkę po grecku z ryżem.

Mnie też strasznie plecy bolały od wczoraj robię ćwiczenia rozciagające i kurcze możesz wierzyć lub nie, ale jest poprawa

Jak mąż będzie pomagał to radzę zmianowo najpierw bobaska, a potem starszaka. Jak sama będziesz kąpać to tez najpierw młodsze (starsze niech pomaga, podaje mydełko, ręcznik, pieluszkę itd.)
Jak wszystko przy mniejsztm zrobisz to wtedy zabierz starszaka do wanny. No ale to tylko moje luźne przemyślenia.

Hehe mąż dobry

A no to chyba każda mama się boi. Ale dzieci mają zadziwiającą zdolność do szybkiego przystosowania się do nowej sytuacji. Więc będzie dobrze.

Moja siostra też próbowała mnie misiami udusić:p

Dominik - śliczne imię.

Współczuję trzymaj się

Hehe ty to jesteś udana

Dłuuugi poród.. Ale grunt, że dałaś radę i wszystko jest ok.

Nie no padłam jak przeczytałam o tej gotowości wojennej:p
gratki 18tyg
Suoer ze u mamy odpoczelas

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Pije kawe i koncze robic salatke
Kawa z bita smietana
Stary 2014-10-22, 17:29   #2995
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahah

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

No to będę pierwsza zaje.biście!
Mówisz, że w teleexpresie o Tobie usłyszymy w humorystycznej częsci wiadomości?

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
ale chyba godzina w tyl wiec ogolem jasniej bedzie:P
Czyli to co teraz jest o 18 bedzie o 17, czyli szybciej ciemno
Stary 2014-10-22, 17:37   #2996
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Oby nie Mimo wszystko mam nadzieję że przejde przez to bez darcia się

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:38   #2997
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Czyli to co teraz jest o 18 bedzie o 17, czyli szybciej ciemno
no tak aler w sumie dzien dluzszy ;p
Stary 2014-10-22, 17:39   #2998
kordelka85
BAN stały

Cytat:
no tak aler w sumie dzien dluzszy ;p
A ja nie cierpie zmian czasu od kiedy mam dziecko bo musze przesuwac mu pory karmienia i drzemek
Stary 2014-10-22, 17:40   #2999
soniuska
Zakorzenienie

zrobilam na szybko salatke - makaron, ser zolty w duze kostki, fasola czerwona, jajko.. miala byc jeszcze wedlinka ale nie chcialo mi sie isc do miesnego;p
i do tego jogurt grecki i majonez i sol i pieprz.
jak sie przegryzie to fajna przekaska bedzie

koncze kawe i zaraz odpale chyba swiderka ale musze odpoczac;p

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
A ja nie cierpie zmian czasu od kidy mam dziecko bo muszue przesuwac mu pory karmienia i drzemek
hehe bede miala okazje sie o tym przekonac
Stary 2014-10-22, 17:42   #3000
kordelka85
BAN stały

Ktos tu uzywal wielorazowek
Moj synek ma odparzony tylekvi mu zalozylam dzisiaj, ale po 30 min, maks do godziny ma mokre spodnie i body. Ma te otulacze w PULU i welniany i mimo to przecieka tak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości