|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
fajnie, t teraz możesz zając sie mężem
![]() to sie bedzie działo ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często wystarczy im po prostu coś takiego pomyśleć, albo powiedzieć, aby to negatywne napięcie rozładować. I właśnie od myśli do czynu droga jest bardzo daleka! Możecie to też potraktować, jako wypowiedź psychologa ![]() Generalnie ja jestem wielką zwolenniczką odczarowywania tego mitu polukrowanego macierzyństwa. Macierzyństwo to ciężka praca, harówka. Oczywiście jest to też piękne doświadczenie i wspaniałe przeżycia...ale dajmy sobie szansę być ludźmi. Zmęczonymi, sfrustrowanymi, czasem bezradnymi, którzy mają czasem dość! Łooooo...to się będzie działo
|
|
|
|
|
#3573 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- wow godzina 17mnasta już a moje dziecie spało dziś od 8 całe 3 godziny! rekord! Więc licze na piekną noc a i bujaczek w takich chwilach jest bezcenny ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
może przez to ze nastawiałam sie ne3gatywnie to zostałam mile zaskoczona(każdy mi mówił ze będe miała nie znośne dziecko, bo byłam nerwusem i panikara w ciaży, mówiłam co myślę i potrafiłam być bezlitosna )jednak jak urodziłam małego wszystko wróciło do normy
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-10-22 o 17:11 |
||
|
|
|
#3574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uuu będzie się działo
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od którego miesiąca dzieci zaczynają ząbkowac?
|
|
|
|
#3576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nasz Franek dzisiaj też mega marudny. Spaliśmy do 8:40 ale później było coraz gorzej... Już byłam z nim na dwugodzinnym spacerze, a teraz zabrał go mąż na spacer. Tylko w ten sposób udaje nam się go uśpić ![]() A propo obrazu macierzyństwa to ja nie mogę patrzeć na reklamy, gdzie kobiety karmią piersią swoje dzieci. Taki iddyliczny i spokojny obraz. A u nas karmienie to czasem mała bitwa z szarpaniem sutków w trakcie. Zresztą ja świetnie rozumiem co chciała Halinka przekazać swoim postem. Ostatnio nerwowo też już nie daję rady. W sobotę przepłakałam wieczór po kłótni z mężem. Chyba nieźle go nastraszyłam. I teraz mam przykaz od niego, żeby bardziej zaangażować babcie do opieki, żebym nie oszalała sam na sam z małym
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
No niestety macierzyństwo nie jest takie różowe i słodkie jak w telewizji i gazetach. Myślę, że gdyby pokazywali prawdę to dużo kobiet by zrezygnowało z posiadania dzieci. Ja sama byłam zawsze antydzieciowa. Zresztą obce dzieci nadal mnie denerwują. Ale swojego galgana kocham ponad wszystko
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
ale super! Kurde swietny ten misiak ![]() Cytat:
widac, ze jestescie zaangazowani. Tym bardziej, ze szybko zauwazyliscie problem.My juz po szczepieniu. Nie wiedzialam, ze to az 3 klucia na nastepne szczepienie wygonie chyba tż teraz wiki sobie lezy , troszke spi i od czasu do czasu poplakuje jakby sie zalila.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko z drugiej strony rozmawiam właśnie z kumpelą i ona mi mówi, że stara się o drugie. A wcześniej nie planowała mieć dzieci wcale. Tylko, że po kilku latach od urodzenia synka stwierdziła, że to jest jednak tak cudowne uczucie i tyle radości daje, że chce jeszcze jedno BO z czasem zapomina się o złych chwilach itd..
|
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
misiek jest super, mata też fajna
![]() Cytat:
Cytat:
żeby mała szybko z tego wyszła ![]() to możecie szaleć ![]() to zależy od dziecka, moja Zosia pierwszego ząbka miała dopiero w 8 miesiącu, a są dzieci które już w 3 ząbkują
|
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy to myslalam, ze juz po mojej wolnosci, po mojej szkole itp... A teraz? Za nic w swiecie nie oddalabym Wikuni nikomu! Kocham ja tak strasznie i bezgranicznie. Jak spi 3 godziny to juz za nia tesknie. Gadam do niej w taki sposob, ze czasem wydaje mi sie, ze jestem jakas popier... Juz tyle razy plakalam ze szczescia patrzac na nia... Dziecko to jest taki skarb! Mam tylko nadzieje, ze bedzie zdrowa ze te powiekszone komory,torbielki itp nie beda mialy znacznego wplywu na jej rozwoj mimo wszystko jest dla mnie cudem, i za kazdym razem dziwie sie, jakie macierzynstwo i więź miedzy matka a dzieckiem potrafi byc magiczne. Jasne, ze ciagle nie bedzie swietnie cud miod i rzyganie tęczą. Kazda matka przez to przechodzi. Ale tych pieknych chwil jest tyle, ze te zle kasuja sie automatycznie
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było, że u nas taka pełnia szczęścia, to jutro mi rozwalają pół mieszkania w zwiazku z wymianą rur
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ponoć dzieci zaczynają sie ślinić kilka miesiecy przed pierwszym ząbkiemJa z kolei uwielbiam dzsieci z racji zawodu Jednak ostatnimi czasy stwierdziłam ze dwójka jest w sam raz ![]() ale już mi przeszło i nadal chcę drugie, ale za jakieś 3-4 lata Mi już kiedyś koleżanka powiedziała, ze w telewizji macierzyństwo jest przereklamowane ![]() Najbardziej mnie rozbawiło, jak były jakis czas temu u mnie dwie koleżanki(ok2 godziny) przez ten czas ze 3 razy przebierałam małego, a jedna z nich mówi"tak często przebierasz?" :b rzydal: Za jakiś czas okazało sie ze jest w ciaży, wiec niedługo sie przekona jak to jest...Bo też mam wrażenie, ze ona sobie to inaczej wyobraża, jak z nią rozmawiam....Zresztą nie rozumiem ludzi którzy chca miec dziecko"bo tak wypada", "bo inni mają". Ona wprost mi to powiedziała ze chciała by mieć bo wiekszość jej znajomych ma.... ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
Moja miała roczek jak dostała 1 ząbka.
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że to też w dużej mierze zależy od dziecka jednak bo na przykład Mela jest strasznie grzeczna według mnie(żebym tylko nie przechwaliła
) i dotychczas to u nas jest trochę tak jak w filmach i reklamach właśnie![]() Poza tym ja zawsze bardzo chciałam mieć dzieci, nawet jak byłam jeszcze młodsza bo zawsze wszystkie dzieci uwielbiałam... No i macierzyństwo przerosło moje najśmielsze oczekiwania ale bardzo pozytywnie bo nie zdawałam sobie sprawy z tego jak bardzo można kochać i już od pierwszych sekund życia takiego maluszka zrobić dla niego wszystko
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Zuken wiesz ze na wątku jest fatum, że jak pochwalisz dziecko to na drugi dzień jest armagedon
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Martynka przy niej to diabełek. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() I szkoda że to nie działa w drugą stronę. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Czy Wasze dzieci wyciągają języczek często? Bo moja od ok 2 tygodni często wypycha. Jak sobie włączyłam google czy to normalne to się przeraziłam tym co przeczytałam. Że może być to objaw zaburzeń neurologicznych. Od razu wzięłam album ze zdjęciami 1 córy i się uspokoiłam bo na co 2 zdjęciu ma język na wierzchu tak do ok 6 miesiąca życia. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-10-22 o 20:07 |
||
|
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
A co Ty tu robisz? Do łóżka! :-P
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś napisałam, że Hania pięknie spała w dzień i od tego momentu nie zmrużyła oka ![]() Cytat:
Kurcze, nie strasz nawet, bo ja i tak mam tendencje do wkręcania sobie róznych rzeczy ![]() Dziewczyny, przyszło mi do głowy, że mogłybyśmy sobie założyć grupę na facebooku, bo tam jest najłatwiej wstawiać zdjęcia....Co Wy na to? |
||
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciągle wywala język i się nim bawi i robi balony ze śliny
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I cmoka Nauczyła się tego kilka dni temu. Tak jakby zawija język o górną wargę i robi takie śmieszne cmok
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
Grupę na fb można chyba zamknąć i nikt oprócz nas tego nie przeczyta i nie zobaczy. Dużo lepsze rozwiązanie co do zdjęć,tu może każdy zajrzeć.
Mój mały tez wystawia język, często klikam do niego,wydaje różne dźwięki a on wyciąga język i tak jakby chciał po mnie Powtórzyć
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

to sie bedzie działo
U nas to jest "sit me up cosy" 

na nastepne szczepienie wygonie chyba tż
28.06 
żeby mała szybko z tego wyszła
ze te powiekszone komory,torbielki itp nie beda mialy znacznego wplywu na jej rozwoj 

:b rzydal: Za jakiś czas okazało sie ze jest w ciaży, wiec niedługo sie przekona jak to jest...Bo też mam wrażenie, ze ona sobie to inaczej wyobraża, jak z nią rozmawiam....