|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#1322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co się tż'owi podoba, bo na razie żadnej racjonalnej propozycji nie wysunął, a nic mu się nie podoba coś czuję, że i ta książka Ci niewiele pomoże
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, przykro mi. Trzymajcie się...
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnulka ja bym się z poduszką do spania wstrzymała, w pierwszej ciąży nie bolały mnie biodra na tyle, bym musiała korzystać, dobrze mi się spało bez, czasem tylko kołdrę zwijałam sobie i między nogi wkładałam. Kupiłam za to rogala do karmienia (wiem, że tą dużą też można tak wykorzystać ale rogal jednak mniejszy)
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje Bardzo mi przykro ![]() Aural , hehe znaczy chodzi mi o poduszke dla ciężarnej http://www.amazon.de/Motherhood-1000...BCr+schwangere no chyba to ta wasza cebula czy coś... ![]() co do imienia, ja sie poddałam, bede z nim walczyć jak doleci do mnie książka ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
znaczy muszę pomyśleć a najlepiej się z tym przespać
Edytowane przez Czarnulka7891 Czas edycji: 2014-10-22 o 20:49 |
||
|
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnulka7891 zazdroszczę apetytu! Ja juz 14 tydzień a dalej na większość rzeczy nie mam ochoty a wręcz mnie aż wzdryga
![]() Jeżeli chodzi o poduchy to mi koleżanka pożyczyła taką dużą ale podłużną poduchę i klin pod brzuch. Sama jestem ciekawa jak to się sprawdzi Wiem tylko że na pewno kupię sobie taką poduchę do karmienia ![]() weron1 bardzo mi przykro
|
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
Weron współczuję
trzymajcie się!
|
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam do klubu (wyprawka) zdjęcia
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
hej
Znowu cały dzień mnie nie było a wy tyle zapisałyście, postaram sie nadrobić wszystko jeszcze dziś. Od rana nie miałam jakoś mocy, nie chciało mi się chcieć ot tak po prostu i większość dnia przespałam, popołudniu byłam u lekarza, sytuacja nadal bez zmian wiec nadal mam leżeć i jeśli pojawi się plamienie albo jakieś silniejsze bóle to prosto na pogotowie ;/ kolejna kontrola za tydzień
|
|
|
|
#1331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Weron przykro mi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak podchodzę do sprawy i między innymi teraz jestem w ciąży, a nie miałam na nią wielkich szans, GŁOWY DO GÓRY
|
|
|
|
#1335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chłopię mi się pakuje na delegacje no cóż życie... ja z ciekawostek zrobiłam sobie listę rzeczy do spakowania do szpitala i jestem przerażona okazuje się, że u mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje nawet kosmetyki dla dziecka, pieluchy, ciuchy, rożek czy podkłady poporodowe dla mamy... a co mnie rozwaliło dokumentnie to również trzeba mieć swoje sztućce i szklankę ciekawe czy talerzyk też mam swój mieć i może jeszcze pieczywko
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem że muszę myśleć pozytywnie i staram się, ale dziś mi jakoś tak wyjątkowo ciężko... Ale tyle zrobiliśmy, żeby nam się udało, żeby te maleństwo się pojawiło, że jeśli bedzie trzeba to i całą ciąże tak będę leżeć oby tylko było zdrowe Z przyjemnych rzeczy, brzusio tak szybko rośnie, że jak się na niego patrze to od razu się uśmiecham
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musimy być twarde wtedy dzieci nam pomogą i będą się super rozwijać a tak to niepotrzebnie je martwimy będzie dobrze - BO MUSI aural - no to ładne jaja .... ja muszę wybrać szpital i sprawdzić co zapewniają
|
|
|
|
#1338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty też nie Musi być wszystko dobrze Ja jeszcze nie wybrałam szpitala nie wiem czy nie będę pod koniec ciąży jechała do moich rodziców (ponad 250km od naszego domu) jeśli się okaże, że mój przypłynie jakoś chwile po terminie ;/ wszystko sie okaże po tym kontrakcie ma coś ustalić z szefostwem, dopiero wtedy bede myśleć o wyborze szpitala.
|
|
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tu któraś z Was (nie pamiętam-kalafior
) czytałam i ma super opinie, jest bezpłatny, fachowa obsługa, za poród rodzinny w wygodnej sali nic się nie płaci - nakłaniają do porodów rodzinnych więc idealnie no i jest oddział neonatologiczny chyba w Krk najlepszy szpital
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymbardziej, że jedziemy na jednym wózku. Przeraża mnie właśnie to ze krwiak się nie zmniejsza nawet dziś zastanawiałam się co będzie jeśli się nie będzie chciał wchłonąć masakra i jak tu pozytywnie myśleć. Dla mnie to tak wgl abstrakcja, nie zupełnie dociera do mnie, że mam krwiaka. Tymbardziej, że ja zawsze zdrowa, bez problemów, nawet rzadko na grypę chorowałam, a tu takie coś Z nowości, które zauważylismy z TZ, będę miała wystający pępek, bo już w tej chwili jest jakiś dziwny i w połówie zrównał się ze skórą na brzuchu. Szok. I postanowiłam, że będę już przy każdej wypłacie kupować potrzebne gadżety dla malucha... Oczywiście online... Bo potem wyłożyć naraz tyle pieniędzy to może zabolec. Póki co będę kupować takie rzeczy przy których płeć mi potrzebna nie jest a potem ruszymy z ciuszkami
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
I postanowiłam, że będę już przy każdej wypłacie kupować potrzebne gadżety dla malucha... Oczywiście online... Bo potem wyłożyć naraz tyle pieniędzy to może zabolec. Póki co będę kupować takie rzeczy przy których płeć mi potrzebna nie jest
a potem ruszymy z ciuszkami [/QUOTE]dokładnie, jestem tego samego zdania, bo jednorazowo wydać kupę kasy to się bardzo odczuję, więc ufff że nakupowałam tych ubranek zawsze to mniej wydatków
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze trochę stracha czy to nie za wcześnie ale jak sobie pomyśle ze mebelki i wózek do najtańszych nie należy to wolę jednak już teraz zacząć
Tzn zacznę od tych tańszych rzeczy a droższe na koniec ![]() Ruska a te ciuszki to ty już sama od początku kupowałaś? Pytam bo sporo ich masz i jestem pod wrażeniem
|
#1343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż brzuch rośnie w zastraszającym tempie- smaruje się już kilka razy dziennie bo tak mnie cała skóra na brzuchu swędzi, że wariuje A co do rzeczy dla maleństwa to mam już mega ochotę coś kupić, ale sie powstrzymuję bo poprzednio jak tylko dowiedzieliśmy się o ciązy zaczeliśmy kupować ubranka i jak straciłam ciążę, wróciłam do domu i to wszystko musiałam pochować, to był dodatkowy cios
|
|
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także kolekcja urosła :P a teraz w II trymestrze już bez obaw można kupować , a już prawie go zaczynamy
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wywalilo mnie po szpitalu a teraz znowu spokój... Ale skoro TŻ zauważył, że znowu cycki urosły i z pępkiem coś się dzieje wiec to nie są jednak moje wymysły ![]() Cytat:
U mnie z ciuszkami tragedii nie będzie, bo mam większość od kuzynki... Tzn obiecała mi ze jak w pl będziemy to dostanę jednak okaże się później ile z tych ciuszków się przyda, bo u niej są 2 babeczki.... no ale jakieś to odciążenie budżetu będzie ![]() Tylko teraz pozostaje mi pokupowac resztę gadżetów.... II trymestr-pieknie brzmi może w końcu wyluzuje ![]() Nic to lecę spać, dobranoc
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam!!
Lucky co chcesz od moich kropek...kuzwa na pol zaspana bylam Aural glowa do gory bedzie dobrze Weron przykro mi...a tesc byl chory na to stalo sie nagle pamietacie ten egzamin co pisalam miesiac temu- ZDALAM!!!! teraz jestem CDA 2 (certified dental assistant 2) dobranoc laski
|
#1347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja rodziłam w Narutowiczu i tam sie wybieram. Sam szpital ma złe opinie ale porodoka i połoznictwo dobre. Mam tam lekarza. I JAk dlugo moje dziecko bylo tam w spzitalu tak długo ja tam byłam. Jak dziecko przewieźli to wtedy mnie wypisali. Kopernik to wiem że jak ma sie swojego lekarza tam to super. Żeromskiego też w maire chwalą i co mnie dziwi Galla że porodówka jest super. Kolezanka tam rodzila i mowiła ze bardzo fajnie may oddział ale bardzo przyjazny. Rydgier różnie słyszlam. Myslenice dla mnie odpadają |
||
|
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
weron1 przykro mi bardzo
olimpia wielkie gratulacje ![]() Co Wy jeszcze śpicie? Ja dzisiaj nie mogłam spać, pewnie podświadomie się stresuję, czekam dzisiaj na telefon z wynikiem z testu pappa... brrrr Jeśli chodzi o wyprawkę u mnie kiepsko, jakieś pół roku temu pozbyłam się wszystkiego po Gabi, porozdawałam , trochę sprzedałam, byliśmy pewni że drugiego dzidziusia mieć nie będziemy a tu taka niespodzianka, widocznie tak miało być.... zostało mi tylko łóżeczko ale muszę je obejrzeć bo jest schowane u teściów i nie wiem w jakim jest stanie. Znając siebie to za zakupy zabiorę się pod koniec ciąży, wcześniej chyba się nie odważę. miłego dnia bez mdłości itp wszystkim życzę |
|
|
|
#1349 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas teraz nie liczył, stwierdził, że liczyć nie będziemy, bo skoro są, to najczęściej jest wszystko ok... ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry Dziś mamy 12t6d! Ostatni I trymestru... ajajajaj ![]() Powiedziałam w pracy - nawet się ucieszyli chociaż wiadomo, że mogą się cieszyć jako ludzie, ale jako szefowie już nie aż tak, bo z czego? ;p;p Nie spać! Pracować! Dzieci produkować! ;p;p
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
jakoś dziś w nocy spać nie mogłam, budziłam sie kilka razy- a to siku a to jeść a to boczek mi się zmęczył heh a pomyśleć że to dopiero początek miłego dnia wszystkim życzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Dziś był pogrzeb i dopiero teraz mam czas żeby usiąść ze spokojem. Nawet nie wiem czy będę was nadrabiała.

coś czuję, że i ta książka Ci niewiele pomoże 

a najlepiej się z tym przespać

Wiem tylko że na pewno kupię sobie taką poduchę do karmienia 

nawet kosmetyki dla dziecka, pieluchy, ciuchy, rożek czy podkłady poporodowe dla mamy... a co mnie rozwaliło dokumentnie to również trzeba mieć swoje sztućce i szklankę
musimy być twarde wtedy dzieci nam pomogą i będą się super rozwijać a tak to niepotrzebnie je martwimy