|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Mój Bartuś pije mleko wieczorem i w nocy, jak chce mu dać wode albo coś to pluje i nie uśnie do puki nie dostanie mleka. Oczywiście wolałabym żeby przesypiał całe noce i spotkałam się już z opiniami że 1,5 roczne dziecko nie powinno pić mleka w nocy i że to moja wina że go nie oduczyłam i że będzie mieć próchnice. Czasami domaga się w dzień.
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
sarah zdrówka dla Małej
hope dziwna sprawa:/ uważaj i nic nie podpisuj bokeh ale cudny ten zajączek. i po co pokazałaś tą stonę jakie piękne rzeczy tam są hje uwielbiam esotiq, w sumie mam tylko od nich staniki ![]() silver Hania pije mleczko na noc. rano czasem zawoła ale wypije może z 30ml Hania wczoraj i dzisiaj zawołała qpe do nocnika
|
#1533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). poza tym je kaszke codziennie. po skonczeniu 2 lat planuje zmiejszyc ilosc kaszkiCytat:
![]() ![]() siostro TY moja! w maju nam padlo przez 4 miesiace byla posucha (znaczy sie czlowiek drukowal WSZYSTKO u siebie na swojej drukarce )Cytat:
![]() u nas na wujka mlody mowil dźinga reszta wszystko normalnie ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- http://demotywatory.pl/4406464/Krotk...zroznic-pajaki http://demotywatory.pl/4406160/Brawo...la-Griffindoru |
|||
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Moja....pije dużo mleczka, owszem
Ostatnio ja zapytałam czy tam jest dużo mleczka i na pewno jest ? Usłyszałam 'jeś! Duzio! " a potem 'nie ma, dudom pjosie !" Kulturalne mam dziecko, nie powiem (Ode mnie to wzięła, ja też mówię jej 'proszę " jak jej Coś daje więc ona do nas też w kolejności "pjosie maś " Nie wiem jak to się stało Ale nie zauważyłam i skończyły mi się pieluchy dziś nagle jak była kupa! Dziecko w tetrowce latalo 3H, A jak przeżywała strasznie że się skończyły, już gotowa była sama iść sobie kupić ![]() Pierwszy raz mam pieluchy z Tesco zamiast dad, znacie ? Dobre, złe ? Marsi : opis spaceru brzmi cudnie ! Gratuluję wierszyka, jaki to ? Bokeh: jak ty coś kupisz to dla mnie zawsze Droga lampka? Co do mamy : bardzo często się gryze po języku Ale to takie !! Frustrujace... Poza tym Ami moja mamę ugryzla parę razy i mama nie widzi ze sama to wzmacnia i na dobitke doda, ze jak Amelka jest nie dobra to się nie odzywa/ klapsa takie straszonko? Mama jest fajna babcia ale jak sobie nie radzi to takie straszenie jest pierwsza stosowana metodą.. Dodam że Ami mnie nie ugryzla nigdy. Albo wszystkie komunikaty są typu 'tylko nie wylej, nie biegnij, nie rozbij , nie gryz mnie " ~ to jak myślicie co dziecko robi skoro sama mu daje pomysł? Eh,.poprawiłam sobie humor i kupiłam paletę sleek a nie mam pieniędzy, głupia baba.. |
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem już. Może ona to traktuje jak uspokajacz, jest tak, że spi niespokojnie, dostanie mleko i spi super do rana...![]() Cytat:
A moja Hania wczoraj zrobiła qpe do wanny
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore daja mleko na noc - traktujecie to jako kolacje czy dajecie cos jeszcze przed snem?
Kuba pije mm przed snem, czasami w dzien jak nie chce obiadu. MISIA, nie wiem czy w koncu dodala sie moj odpowiedz o wozku. My mamy Britax b-agile. Polecam! Moja przyjaciolka tez go kupila za moja namowa i w sumie jest jeszcze bardziej zadowolona niz ja ![]() Chcielismy kupic joggera, ale wzgledy finansowe zwyciezyly ![]() Poza tym jogger ma dziwnie ulozona raczke, ktorej nie mozna regulowac. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-22 o 22:16 |
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
około 18-19, a potem przed spaniem mleczko.
|
|
#1538 | |
|
Wtajemniczenie
|
pusty śmiech mnie ogarnął
Cytat:
a no właśnie britax, nie wiem skąd mi sie wzięło, że masz joggera dziekia tak Hania je jeszcze kolacyjkę- jakas kanapkę, twarożek albo serek homo
|
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kukwa, to niedobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Silver Domcia sporo pije mleka. Zawsze po kąpieli 260 ml, i w nocy raz lub dwa po 130 ml. Nawijko kolację Domcia je ok. 18:30 - 19, a mleczko po kąpieli, przed snem już. Ile czasu Wasze dzieci zasypiają na noc? Moja zasypia teraz ok 40 min. Nie byłoby tragedii, gdyby nie to, że jest to 40 min ciągnięcia/wyrywania mi włosów i jęczenia
|
|||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
u nas staramy sie trzymac stalych por w jedzeniu
ok 7.30 - sniadanie 10-11 - serek/owoc/kanapka ok 14 - obiad ok 18 - podwieczorek po 20tej - kaszka nic wiecej juz nie je, dopiero w nocy ok 3 i 5 uu |
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
nawijko u mnie tez tak jak u wiekszosci dziewczyn około 18 - 19 kolacja później przed dpaniem mleko
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle ze my idziemy spac jak widze ze mlody odlatuje albo wrecz sam mnie ciagnie do sypialni (najczesciej to pierwsze ), opowiadam mu bajeczke o traktorku i w trakcie mlody zasypia. dzis zasnal mi siedzac na kolanach ![]() gdybym go "usypiala" to trwaloby to wieeeeeeeeki ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- sorki za drastyczna zmiane tematu ![]() czym sie roznia dzieciece sniegowce od normalnych kozaczkow? ![]() ale piź.dzi za oknem
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi
to co w takim razie podajecie na kolacje? Oprocz kanapek.Kurcze wsadzilam pokrowiec z wozka do pralki i to byl chyba kiepski pomysl. Tlucze strasznie (ma zamki, plastikowe klamry itp), a wirowanie jeszcze przed nami :P Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-22 o 22:35 |
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
u nas przeważnie trwa około 10-15 min. Czasem jest tak , że wypije mleczko, odwraca się na bok i śpi. A parę razy się zdarzyło że zasypiała ponad 40 min.
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno - pamietacie ze w sobote jest zmiana czasu?
juz to widze jak bede dluzej spac, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Hania usypia różnie tzn jak nie jest śpiąca i nie chce to nawet się nie połozy a jak jest śpiąca to kwestia kilku minut. Jak po mleku na noc widzę ze jest pełna werwy wiem ze nici z tego. A jak ładnie się kładzie i nakrywa kołderka to wiem ze jesteśmy w domu. Wtedy daje całusa wychodzę i ona po minucie śpi
patrzcie fajne nie? http://www.fabrykawafelkow.pl/kapiel...153430199.html
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
W porównaniu do waszych dzieci Oskar wypija ogromne ilości mleka
![]() Co prawda w nocy już nie pije,ale jak się rano budzi potem,przed drzemką i na noc. Czasami zdarza się jeszcze w ciągu dnia ale tak jak już pisałam on bardzo wybredny jest jedzeniowo i gdybym nie dała mu mleka (bo akurat nie chce tego co mu przygotowałam) to nie zjadłby nic albo zapił litrem herbaty Nie mam już pomysłu co mu dawać do jedzenia żeby jadł jak dziecko a nie jak niemowlak. Dziś na śniadanie zrobiłam mu jajko na płasko,zjadł szaloną ilość -całe pół ![]() ehh ciężko z nim... Dziś ominął sobie drzemkę- bo po co spać skoro można świetnie się bawić dłubiąc mamie w oczach i skacząc po brzuchu ![]() Coś jeszcze miałam... Aaa Oskar do spania zabiera 4 misie z czego jeden od wczoraj chodzi w pampersie bo chyba popuszczał Jutro mamy szczepienie,mamy wszystko przećwiczone co i jak to będzie przebiegać (tylko nie rozumiem radości mojego dziecka z tego powodu Na szczęście to już ostatnie szczepienie.
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
parowki, niezjedzony obiad ktorego szkoda mi wyrzucic czasem owoc jak nie mam innego wyjscia roznie, w kazdym razie nie traktuje tego jako typowej kolacji a raczej na zasadzie zeby "cokowiek" o tej godzinie zjadl bo potem i tak kaszke wpier.dzieli a od obiadu (14/15) do kolacji (20) raczej bez jedzenia nie wytrzyma---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- bokeh - pilka fajna, dla dzieci w naszym wieku )---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- kciuki!!!!!!! |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() parówka serek homo dziś około 18 tż zrobił naleśniki więc Daria miała zamiast kolacji. Uwielbia naleśniki.
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie u nas jest podobnie - tez jemy resztki/co popadnie "kolacja" tak szumnie brzmi, ze sie zaniepokoilam
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj kanapki je moja reakcja na kanapki wynikala stad ze oprocz kanapek moj je wlasnie zazwyczaj kanapki
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
napije się trochę i śpi dalej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daria ma chyba dziurkę w zębie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-10-22 o 23:09 |
||||||
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, ja Cie pociesze ! u nas z kolacyjno sniadaniowych produktów mamy tak szyneczka, parówka, kiełbaska drobiowa, pomidor, serek/jogurt, czasem ogórek ale zazwyczaj pluje. Jadłam kiedys przy niej cini minis na mleku to ochoczo podeszła do tematu, ale nie będę jej tego dawać
, jajecznica i wszystkie jajkopodobne produkty nie nalesniki/placuszki nie, owsianka nie...kanapki owszem ale bez chleba. Juz nie mam pomysłów---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Hania to nawet mi nie da sie zbilizyc do buzi, boje sie o jej zeby bo mycie to u nas kiepsko wygląda a tez nie chce jej zmuszac zeby nie zrazic
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
mozecos tam ma, ze nie domyte poprostu, jakies resztki...
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- może macie rację. Spróbuję jutro porządnie jej wymyć te zęby chociaż ona musi "sama". Jak ja jej chcę umyć to jest ryk a jej mycie wygląda tak , że gryzie szczoteczkę i nic więcej...
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wszelkiego rodzaju kasze z wszelkimi owocami/bakaliami i... to wszystko na sniadanie. Jogurt czy serek zje, ale nie najada sie tym, takze tluczemy te kasze czy owsianke... Nalesniki/placki chetnie, ale to daje popoludniu. |
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio juz lepiej- napewno tak bardzo mu nie świszczy jak wczoraj ale jednak jeszcze tak.
Co do mleka -u nas krowie od ponad miesiąca i rano ok 270 ml a wieczorem ok 180 ml. Mleko pije ok 8 -8.30 Ok 9.30 kanapeczka/kiełbaske drobiowa z wody i ogórek lub pomidorek ( żadne placki, naleśniki czy jajka u nas nie przejdą) Ok. Południa serek homo-owoc z galaretka budyń. Po drzemce wiec ok 15.-15.30 zupa Rzadko kiedy ma chęć na drugie danie a jeśli ma to zje nawet ok 17 . Wtedy już tylko owoc lub serek lub kanapeczka. Albo dopiero mleko po 20. Wszytsko zależy od pory kiedy hrabia wstanie ![]() Ponieważ przez drzemkę je późno zupę zastanawiam się czy mu jej nie przenieść przed drzemka. Tylko ze słabo jada drugie za to zupy uwielbia i co jak po drzemce nie zje drugiego dania ?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-10-22 o 23:27 |
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wiele dala, żeby moja zjadła kaszę!
Nawijka, przeciez to jest bardzo wartościowe! (mimo, że nudne) sniadanie! Silver: o kurcze, u nas też problemy z myciem zębów są, też musi sama i prawie mycia ni ma.. Herbaty się nie da zamienić na wodę? Mała: daj znać jak badanie poszło! |
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

jakie piękne rzeczy tam są 

przez 4 miesiace byla posucha
(znaczy sie czlowiek drukowal WSZYSTKO u siebie na swojej drukarce 

reszta wszystko normalnie 
nie wiem już. Może ona to traktuje jak uspokajacz, jest tak, że spi niespokojnie, dostanie mleko i spi super do rana...

Wtedy Ci powiem czy warto w takie cuda inwestować

Na szczęście to już ostatnie szczepienie.