|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
kleo dzięki za namiary na getry
![]() Jeśli chodzi o karuzele na łóżeczko, to mamy dostać w tej paczce, która nie moze do nas dotrzeć A jeśli chodzi o szpital, to mniej więcej wiem gdzie co w naszym (dlatego, ze byłam tam dwa razy na usg u mojej gin) ale jak bede na rozmowie z położną, którą sobie opłacam, to ona mówiła, ze oprowadzi nas po oddziale, pokaze porodówke i powie jakie zwyczaje tu panują ![]() maritxelll ja kupowałam takie rajstopy jak szłam na ślub. Kupiłam z firmy Marylin (czy Marilyn - nie wiem ja sie pisze hehe). Normalnie nosiłam 3, to i te wzięłam 3. Super są tylko ja brałam takie cienkie, ale grubsze brałabym 3/4, bo są 1/2 i 3/4. Ponoc rajstopy z panelem bierze sie w swoim rozmiarze jak przed ciążą![]() co do stanikó, to póki co zamówiłam na all kiedys takie do karmienia, ale tylko dlatego, ze nie są takie sztywne i mnie nie uciskają pod biustem ![]() A generalnie to kupie dopiero po porodzie, bo zobaczymy czy biust mocno urośnie. Ale wezme takie zwykłe właśnie tańsze, a na jakieś wyjście czy coś to mysle, że z alles mama albo moze w hm zobacze
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi to ogólnie nie przeszkadza tylko nie chciałam żeby się obudziła jak mąż będzie się szykować do pracy. Ale nie obudziła się na szczęście
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pomyślałam o tym. Zaraz oblookam, dzięki
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smerfetka ale super, chciałabym coś umieć sama zrobić ja to zawsze byłam od wymyślania życzeń i wierszy a zdolności manualne to ograniczają się do zmieniania biegów ![]() nuna ja zapewne na wizycie też będę już mieć 10 kg + super, że z Małym wszystko ok ![]() lilijka widziałam w tv ten wybuch gazu, masakra... no i pięknie, nie mieszczę się jednak w moją jesienną kurtke... nie wiem co począć nie dopinam się, musiałabym nosić ciepłe swetry i się nie zapinać... chyba jednak na Wszystkich Świętych pójdę tylko pod wieczór na groby ![]() też miałam ciężką noc, strasznie kiepsko się czuję |
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę![]() pogoda fatalna kilka stopni na plusie i deszcz od 2 dni bez przerwy, jesienna deprecha mnie łapie
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Ja też coś się nie mogę dobudzić. Chyba sobie kawę muszę zapodać bo najchętniej to bym poszła spać.
A na obiad chyba zrobię placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. |
|
|
|
#2588 | |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim niewyspanym przybijam piątkę
![]() Za to teraz trochę nadgoniłam, niecałą godzinkę się kimnęłam, ale budzik szybko zadzwonił i musiałam się zwlec i szykować już drugie śniadanie. Teraz czekam na pomiar i chyba jeszcze sobie pośpię ![]() Ja kurtkę już mam. Płaszczyk bardziej. Kupiłam w top secret, ale nie ten, co Asia (cudny jest Cytat:
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
hej
czytałam Was z tel, ale nie mam ani siły, ani weny, żeby pocytować :P pogoda u mnie beznadziejna, szaro i ponuro, eh.. okazało się, że USG 3 trym, na które idę za tydzień, jest możliwość zrobienia 4D i nagrania na płytkę, a dopłata niewielka, bo 40zł tylko chcą, więc się cieszę ![]() a do mojej położnej próbuję się dodzwonić do przychodni, żeby pogadać o tych rękach i kicha ..nikt oczywiście nie odbiera obiad mam z wczoraj, więc dziś się leeeeenię ![]() zaraz się chyba wezmę za spisanie listy wyprawkowej ..czas najwyższy ! wczoraj cała blacha ciasta poszła bo i "na drogę" dałam gościom, więc chodzi mi po głowie karpatka teraz, ale chyba nie ma weny do roboty ;p |
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
Kiedy farbować włosy, czy miesiąc przed porodem będzie okej? ![]() Farbuje bo niestety muszę, mam już 3 cm siwe włosy i odrosty ![]() Nie pytałam się gina, ale farbowanie nie zaszkodzi dziecku prawda Poprzednio farbowałam w lipcu
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkleisz zdjęcie? mam nadzieję że ja swój brzuch zmieszczę, trochę tego czasu jeszcze zostało, a drugiej kurtki na pewno nie kupię ![]() ostatnio jakoś wolniej przybieram więc jest nadzieja, choć zdaję sobie sprawę że największym przyrost i tak przede mna. Ide jutro na wizytę mam nadz że wszystko ok, jakoś tak mniej małego czuje ostatnio, jest to pewnie kilkanaście razy dziennie, ale jakby mniej niż dawniej. |
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i raz na jakiś czas ma kilka takich spokojniejszych dni, zazwyczaj to w weekendy wypada :Pna pewno jest wszystko ok ! |
|
|
|
|
#2594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie farbowałam tylko przez p[ierwsze 3 m-ce (około) teraz farbuję regularnie co 1 - 1,5 m-ca farbami bez amoniaku, też mam niestety już problem z siwymi włosami u mnie odrosty +siwe włosy widoczne są już po około 2 tyg od farbowania![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() na ogół jestem spokojna raczej, raz na jakiś czas dopada mnie takie czarnowidztwo ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Teja jeśli dobrze pamiętam pisałaś że kupiliście już wózek, mogę wiedzieć czy zdecydowlaiście się na ten camarelo sevilla? kupiłaś stacjonarnie czy przez neta? 3 w1? z jakim fotelikiem? z góry dziękuję za odp
|
||
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero zawitałam do domu, a za 30 minut już muszę wyjść
![]() Proszę o kciuki, z małą do laryngologa idziemy. Byłam zaprowadzić małą, potem do biblioteki w nowej siedzibie się przeszłam (w końcu mi otworzyli ), no i na kawkę do koleżanki (zasiedziałam się 2h).
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio garnier olia ...dopiero doczytałam, że amoniak został zastąpiony monoetanoloaminą (MEA)...tak to jest jak się człowiek nie zna i wydaje mu się że bez amoniaku bezpieczniejsze. Rozmawiałam na początku ciąży z lekarzem i mówił że przeciwskazań do farbowania nie ma, żeby się wstrzymać przez 1 trymestr a póżniej farbować właśnie farbami bez amoniaku, ale ja się nie znam...farbuję bo musze niestety
|
|
|
|
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja już obiadek przyszykowałam teraz zasiadłam z kawką
![]() Bajlaga ja też tylko czekam aż się cieplej zrobi i jadę na cmentarz przed 1 listopada. potem już raczej nie pojadę chyba że by ciepło było ![]() kurtki nie dopinam ale nie będę kupować nowej. jakoś przechodzę do stycznia może. będę cieplejsze swetry pod spód ubierać. a z małym na dwór to będę mamę wysyłać hahaha albo od niej pożyczę ![]() Cytat:
ja już we wtorek idę nie mogę się doczekać mam nadzieję że maż będzie mógł się zwolnic z pracy na chwilę i synka chcemy wziąć ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bez amoniaku są z loreala, syoss oleo intense, i jeszcze jakieś w rossmanie widziałam. Ostatnio farbuję tylko z amoniakiem, bo moim zdaniem są trwalsze. Po prostu otwieram okno, aby nie wąchać smrodu. Amoniak nie przesiąka przez włosy do dziecka...
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze nie tylko ja i maz mieliśmy kiepska noc..
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Casting dobrze mi się trzymał na włosach
ale ja mam okno otwarte aby nie wąchać tego amoniaku bo to o to chyba chodzi aby nie wąchać
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A masz długie czy krótkie włosy? I nawet z tyłu sama dajesz radę farbować? Czy cały czas farbujesz na ten sam kolor czy eksperymentujesz?Ja mam włosy do końca łopatek i lubię trochę poeksperymentować, ostatnio mam fazę żeby je o 2 tony rozjaśnić (mam naturalnie brązowe włosy) i dlatego się boję sama
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Ja farbuję Castingiem
mam zamiar w połowie grudnia zafarbować (sama nie farbuję, mama robi za fryzjerkę)według mnie jedno świństwo jest zastępowane innymi świństwami... a farba do włosów tak czy siak to żadna odżywka czy naturalne cudo, to chemia ! Eirene też nie chcę kupować nowej kurtki, będę musiała chodzić w rozpiętej zazdroszczę tym, którym udaje się upolować w lumpku ciekawe rzeczy...
|
|
|
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja farbowałam pare dni przed testem ciążowym (w maju), a drugi raz we wrześniu. Wypadałoby w grudniu teraz, ale ciekawe czy bede sie dobrze czuła na takie siedzenie u fryzjera. W sumie lepiej chyba przed porodem niż po bo wtedy bedzie totalny brak czasu. A farbuje na folie rozjasniaczem u fryzjera w dobrym salonie, rozjasniacze używają loreal professional. Edytowane przez elvira44 Czas edycji: 2014-10-23 o 12:07 |
|
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że kilka osób używa i chwali Loreal Casting
![]() Może któraś mi linka np do wizażu zapodać bo jak wpisuje w wyszukiwarce to jest Loreal Castintg Creme Gloss który jest do 28 myć (szampon koloryzujący) a jak szukam farby Casting to pokazuje mi że to zapomniany kosmetyk
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to tyle
|
|
#2610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

ja to zawsze byłam od wymyślania życzeń i wierszy 

a farba do włosów tak czy siak to żadna odżywka czy naturalne cudo, to chemia !