Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 09:57   #2581
askaa02
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dzień dobry
u mnie poszukwania kurtki/plaszcza trwają. Na all nic ciekawego nie ma, a do lumpka nie ide bo zimno jest i nie mam sie w co ubrac haha
a sprawdzalas na szafa.pl ? tam też sporo tego sprzedają
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:03   #2582
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

kleo dzięki za namiary na getry

Jeśli chodzi o karuzele na łóżeczko, to mamy dostać w tej paczce, która nie moze do nas dotrzeć

A jeśli chodzi o szpital, to mniej więcej wiem gdzie co w naszym (dlatego, ze byłam tam dwa razy na usg u mojej gin) ale jak bede na rozmowie z położną, którą sobie opłacam, to ona mówiła, ze oprowadzi nas po oddziale, pokaze porodówke i powie jakie zwyczaje tu panują

maritxelll ja kupowałam takie rajstopy jak szłam na ślub. Kupiłam z firmy Marylin (czy Marilyn - nie wiem ja sie pisze hehe). Normalnie nosiłam 3, to i te wzięłam 3. Super są tylko ja brałam takie cienkie, ale grubsze brałabym 3/4, bo są 1/2 i 3/4. Ponoc rajstopy z panelem bierze sie w swoim rozmiarze jak przed ciążą

co do stanikó, to póki co zamówiłam na all kiedys takie do karmienia, ale tylko dlatego, ze nie są takie sztywne i mnie nie uciskają pod biustem
A generalnie to kupie dopiero po porodzie, bo zobaczymy czy biust mocno urośnie. Ale wezme takie zwykłe właśnie tańsze, a na jakieś wyjście czy coś to mysle, że z alles mama albo moze w hm zobacze

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:04   #2583
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
oj skąd ja znam takie histerie
mój często do nas przychodzi nad ranem czasem nawet o 2-3 w nocy i już zostaje
ostatnio śpi u siebie do rana i mąż stwierdził że już mu zaczyna brakować wspólnego spania nad ranem

na obiad mamy zwykłe piersi z kurczaka ala schabowe
Moja zazwyczaj śpi sama, tylko czasem przychodzi mi to ogólnie nie przeszkadza tylko nie chciałam żeby się obudziła jak mąż będzie się szykować do pracy. Ale nie obudziła się na szczęście
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:04   #2584
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
a sprawdzalas na szafa.pl ? tam też sporo tego sprzedają
Nie pomyślałam o tym. Zaraz oblookam, dzięki

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:34   #2585
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
Ja po wizycie lekarskiej, wyniki ok, serducho malego bije ksiazkowo, od przyszlego tygodnia liczymy ruchu, a jutro ide na usg do szpitala bo pojawil mi sie 3 dni temu brazowawy sluz przez jeden dzien i trzeba sprawdzic czy wszystko ok byc moze to od tego ze maly zaczal za duzo sie ruszac jutro sie okaze bo szyjka i lozysko po dzisiejszym badaniu dobrze
Mam nadzieję, że wszystko jest ok

smerfetka ale super, chciałabym coś umieć sama zrobić ja to zawsze byłam od wymyślania życzeń i wierszy a zdolności manualne to ograniczają się do zmieniania biegów

nuna ja zapewne na wizycie też będę już mieć 10 kg + super, że z Małym wszystko ok

lilijka widziałam w tv ten wybuch gazu, masakra...

no i pięknie, nie mieszczę się jednak w moją jesienną kurtke... nie wiem co począć nie dopinam się, musiałabym nosić ciepłe swetry i się nie zapinać... chyba jednak na Wszystkich Świętych pójdę tylko pod wieczór na groby

też miałam ciężką noc, strasznie kiepsko się czuję
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:44   #2586
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej hej pamięta mnie tu ktoś??

My po wizycie dużo lepiej Mały waży 1400 gram, jest baaardzo ruchliwy.Szyjka przesunęła się troszkę, jest długa i zamknięta, jak dobrze pójdzie za 2 tyg zmniejszymy dawkę luteiny. Bóle brzucha są już o wiele mniejsze Na wadze +10,5 kg. Kto da więcej??
W sumie mam wrażenie, że synuś potrafi się ruszać od rana do wieczora Ładuje nieraz tak, że aż się zrywam

No i pora powoli zacząć rozglądać się za wyprawką i wypisać, co mi potrzebne

Kinia Kolejna wizyta 5.11

Ogółem czasu mało na bycie na bierząco, bo mała mi śpi raz dziennie, znów choruje i jeszcze ząbkuje Biedne moje maleństwo

za wizytę

pogoda fatalna kilka stopni na plusie i deszcz od 2 dni bez przerwy, jesienna deprecha mnie łapie

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:55   #2587
alb
Zadomowienie

Ja też coś się nie mogę dobudzić. Chyba sobie kawę muszę zapodać bo najchętniej to bym poszła spać.
A na obiad chyba zrobię placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
Stary 2014-10-23, 10:56   #2588
Montanka
Rozeznanie

Wszystkim niewyspanym przybijam piątkę
Za to teraz trochę nadgoniłam, niecałą godzinkę się kimnęłam, ale budzik szybko zadzwonił i musiałam się zwlec i szykować już drugie śniadanie. Teraz czekam na pomiar i chyba jeszcze sobie pośpię

Ja kurtkę już mam. Płaszczyk bardziej. Kupiłam w top secret, ale nie ten, co Asia (cudny jest ), bo bałam się, że mi nie starczy do końca na brzuchu. Jednak sporą już mam piłkę, a pamiętam jaki miałam w 36, jak rodziłam

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
U nas też słaba noc. Zaczęło się od wieczornej histerii córki bo nie chciała posprzątać zabawek w swoim pokoju. Potem w nocy się obudziła i przyszła do nas to poszłam z nią do jej łóżka i jak mi się wydawało że już śpi to wróciłam do siebie. Nie minęło 5 min i znowu przyszła do nas i już została do rana. Dobrze że chociaż pospała do 8:30 ostatnio dłużej śpi ale to dobrze bo nie będzie mi wstawać za wcześnie po zmianie czasu

Podrzućcie jakiś pomysł na obiad bo coś ostatnio nie mam weny do gotowania. Lodówka pusta i muszę iść do sklepu ale nie mam pomysłu co kupić
u mnnie sama dietka, nie pomogę
Stary 2014-10-23, 10:56   #2589
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja też coś się nie mogę dobudzić. Chyba sobie kawę muszę zapodać bo najchętniej to bym poszła spać.
A na obiad chyba zrobię placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
Dobry wybór
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:58   #2590
ewka555
Zakorzenienie

hej
czytałam Was z tel, ale nie mam ani siły, ani weny, żeby pocytować :P
pogoda u mnie beznadziejna, szaro i ponuro, eh..

okazało się, że USG 3 trym, na które idę za tydzień, jest możliwość zrobienia 4D i nagrania na płytkę, a dopłata niewielka, bo 40zł tylko chcą, więc się cieszę

a do mojej położnej próbuję się dodzwonić do przychodni, żeby pogadać o tych rękach i kicha ..nikt oczywiście nie odbiera

obiad mam z wczoraj, więc dziś się leeeeenię
zaraz się chyba wezmę za spisanie listy wyprawkowej ..czas najwyższy !

wczoraj cała blacha ciasta poszła bo i "na drogę" dałam gościom, więc chodzi mi po głowie karpatka teraz, ale chyba nie ma weny do roboty ;p
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:58   #2591
heffitka84
Zadomowienie

Dziewczyny,
Kiedy farbować włosy, czy miesiąc przed porodem będzie okej?
Farbuje bo niestety muszę, mam już 3 cm siwe włosy i odrosty
Nie pytałam się gina, ale farbowanie nie zaszkodzi dziecku prawda Do fryzjera zamierzam się zapisać i myślałam o grudniu ale nie wiem czy dam radę tyle czekać
Poprzednio farbowałam w lipcu
Stary 2014-10-23, 11:01   #2592
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Wszystkim niewyspanym przybijam piątkę
Za to teraz trochę nadgoniłam, niecałą godzinkę się kimnęłam, ale budzik szybko zadzwonił i musiałam się zwlec i szykować już drugie śniadanie. Teraz czekam na pomiar i chyba jeszcze sobie pośpię

Ja kurtkę już mam. Płaszczyk bardziej. Kupiłam w top secret, ale nie ten, co Asia (cudny jest ), bo bałam się, że mi nie starczy do końca na brzuchu. Jednak sporą już mam piłkę, a pamiętam jaki miałam w 36, jak rodziłam

u mnnie sama dietka, nie pomogę

wkleisz zdjęcie?

mam nadzieję że ja swój brzuch zmieszczę, trochę tego czasu jeszcze zostało, a drugiej kurtki na pewno nie kupię

ostatnio jakoś wolniej przybieram więc jest nadzieja, choć zdaję sobie sprawę że największym przyrost i tak przede mna.

Ide jutro na wizytę mam nadz że wszystko ok, jakoś tak mniej małego czuje ostatnio, jest to pewnie kilkanaście razy dziennie, ale jakby mniej niż dawniej.

Stary 2014-10-23, 11:04   #2593
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
wkleisz zdjęcie?

mam nadzieję że ja swój brzuch zmieszczę, trochę tego czasu jeszcze zostało, a drugiej kurtki na pewno nie kupię

ostatnio jakoś wolniej przybieram więc jest nadzieja, choć zdaję sobie sprawę że największym przyrost i tak przede mna.

Ide jutro na wizytę mam nadz że wszystko ok, jakoś tak mniej małego czuje ostatnio, jest to pewnie kilkanaście razy dziennie, ale jakby mniej niż dawniej.
nie martw się na zapas, ja też przecież panikowałam, że rzadko małą czuję, na usg nawet wtedy się słabo ruszała, ale po prostu takie dni miała i raz na jakiś czas ma kilka takich spokojniejszych dni, zazwyczaj to w weekendy wypada :P
na pewno jest wszystko ok !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:24   #2594
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Nie pytałam się gina, ale farbowanie nie zaszkodzi dziecku prawda Do fryzjera zamierzam się zapisać i myślałam o grudniu ale nie wiem czy dam radę tyle czekać

ja nie farbowałam tylko przez p[ierwsze 3 m-ce (około) teraz farbuję regularnie co 1 - 1,5 m-ca farbami bez amoniaku, też mam niestety już problem z siwymi włosami u mnie odrosty +siwe włosy widoczne są już po około 2 tyg od farbowania

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
nie martw się na zapas, ja też przecież panikowałam, że rzadko małą czuję, na usg nawet wtedy się słabo ruszała, ale po prostu takie dni miała i raz na jakiś czas ma kilka takich spokojniejszych dni, zazwyczaj to w weekendy wypada :P
na pewno jest wszystko ok !
oby u mnie było tak samo

na ogół jestem spokojna raczej, raz na jakiś czas dopada mnie takie czarnowidztwo

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Teja jeśli dobrze pamiętam pisałaś że kupiliście już wózek, mogę wiedzieć czy zdecydowlaiście się na ten camarelo sevilla? kupiłaś stacjonarnie czy przez neta? 3 w1? z jakim fotelikiem? z góry dziękuję za odp

Stary 2014-10-23, 11:32   #2595
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ja nie farbowałam tylko przez p[ierwsze 3 m-ce (około) teraz farbuję regularnie co 1 - 1,5 m-ca farbami bez amoniaku, też mam niestety już problem z siwymi włosami u mnie odrosty +siwe włosy widoczne są już po około 2 tyg od farbowania

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------
Asiu, samodzielnie farbujesz bez amoniaku czy u fryzjera? A jaka to farba bez amoniaku, bo takie naturalne (henna itd) to u mnie się 2 tygodnie trzyma a szampony koloryzujące siwizny nie pokrywają. Trwałe farby zawierają w większym lum mniejszym stopniu amoniak, no chyba że coś nie wiem
Stary 2014-10-23, 11:35   #2596
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dopiero zawitałam do domu, a za 30 minut już muszę wyjść

Proszę o kciuki, z małą do laryngologa idziemy.

Byłam zaprowadzić małą, potem do biblioteki w nowej siedzibie się przeszłam (w końcu mi otworzyli ), no i na kawkę do koleżanki (zasiedziałam się 2h).
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:43   #2597
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, samodzielnie farbujesz bez amoniaku czy u fryzjera? A jaka to farba bez amoniaku, bo takie naturalne (henna itd) to u mnie się 2 tygodnie trzyma a szampony koloryzujące siwizny nie pokrywają. Trwałe farby zawierają w większym lum mniejszym stopniu amoniak, no chyba że coś nie wiem
farbuję sama,

ostatnio garnier olia ...dopiero doczytałam, że amoniak został zastąpiony monoetanoloaminą (MEA)...tak to jest jak się człowiek nie zna i wydaje mu się że bez amoniaku bezpieczniejsze.

Rozmawiałam na początku ciąży z lekarzem i mówił że przeciwskazań do farbowania nie ma, żeby się wstrzymać przez 1 trymestr a póżniej farbować właśnie farbami bez amoniaku, ale ja się nie znam...farbuję bo musze niestety

Stary 2014-10-23, 11:45   #2598
Eirene1987
Zakorzenienie

ja już obiadek przyszykowałam teraz zasiadłam z kawką

Bajlaga ja też tylko czekam aż się cieplej zrobi i jadę na cmentarz przed 1 listopada. potem już raczej nie pojadę chyba że by ciepło było
kurtki nie dopinam ale nie będę kupować nowej. jakoś przechodzę do stycznia może. będę cieplejsze swetry pod spód ubierać. a z małym na dwór to będę mamę wysyłać hahaha albo od niej pożyczę

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
okazało się, że USG 3 trym, na które idę za tydzień, jest możliwość zrobienia 4D i nagrania na płytkę, a dopłata niewielka, bo 40zł tylko chcą, więc się cieszę
u nas 30zł trzeba dopłacić też więc super opcja ja już we wtorek idę nie mogę się doczekać mam nadzieję że maż będzie mógł się zwolnic z pracy na chwilę i synka chcemy wziąć

Cytat:
Dziewczyny,
ja tam farbuję od 4 miesiąca

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

Byłam zaprowadzić małą, potem do biblioteki w nowej siedzibie się przeszłam (w końcu mi otworzyli ), no i na kawkę do koleżanki (zasiedziałam się 2h).
trzymam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:46   #2599
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
nie do mnie ale odpowiem
bez amoniaku są z loreala, syoss oleo intense, i jeszcze jakieś w rossmanie widziałam. Ostatnio farbuję tylko z amoniakiem, bo moim zdaniem są trwalsze. Po prostu otwieram okno, aby nie wąchać smrodu. Amoniak nie przesiąka przez włosy do dziecka...
Stary 2014-10-23, 11:48   #2600
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dopiero zawitałam do domu, a za 30 minut już muszę wyjść

Ty już tyle pozałatwiałaś dzisiaj a ja się z wyrka zwlec nie mogę
Stary 2014-10-23, 11:50   #2601
dusiolka
Zakorzenienie

Widzę ze nie tylko ja i maz mieliśmy kiepska noc..
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 11:54   #2602
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
nie do mnie ale odpowiem
bez amoniaku są z loreala, syoss oleo intense, i jeszcze jakieś w rossmanie widziałam. Ostatnio farbuję tylko z amoniakiem, bo moim zdaniem są trwalsze. Po prostu otwieram okno, aby nie wąchać smrodu. Amoniak nie przesiąka przez włosy do dziecka...
No właśnie, gadałam z fryzjerką że trwała farba musi zawierać amoniak, ale są takie które zawierają w śladowych ilościach i takie są najbezpieczniejsze. Ja zawsze z amoniakiem farbowałam ale jak rzuciłaś że jest Loreal bez amoniaku to popatrzyłam na Loreal INOA bez amoniaku ale niestety u mojej fryzjerki nie mają a samodzielnie jakoś się boję
Stary 2014-10-23, 11:57   #2603
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, gadałam z fryzjerką że trwała farba musi zawierać amoniak, ale są takie które zawierają w śladowych ilościach i takie są najbezpieczniejsze. Ja zawsze z amoniakiem farbowałam ale jak rzuciłaś że jest Loreal bez amoniaku to popatrzyłam na Loreal INOA bez amoniaku ale niestety u mojej fryzjerki nie mają a samodzielnie jakoś się boję
z tych tańszych loreala to casting. Powiem Ci, że raz tylko farbowałam u fryzjera, a tak od X lat sama w domu. Nigdy nie miałam niespodzianek
Stary 2014-10-23, 12:01   #2604
Eirene1987
Zakorzenienie

Casting dobrze mi się trzymał na włosach

ale ja mam okno otwarte aby nie wąchać tego amoniaku bo to o to chyba chodzi aby nie wąchać

Stary 2014-10-23, 12:03   #2605
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
z tych tańszych loreala to casting. Powiem Ci, że raz tylko farbowałam u fryzjera, a tak od X lat sama w domu. Nigdy nie miałam niespodzianek
Podziwiam A masz długie czy krótkie włosy? I nawet z tyłu sama dajesz radę farbować? Czy cały czas farbujesz na ten sam kolor czy eksperymentujesz?

Ja mam włosy do końca łopatek i lubię trochę poeksperymentować, ostatnio mam fazę żeby je o 2 tony rozjaśnić (mam naturalnie brązowe włosy) i dlatego się boję sama
Stary 2014-10-23, 12:05   #2606
bajlaga
Zadomowienie

Ja farbuję Castingiem mam zamiar w połowie grudnia zafarbować (sama nie farbuję, mama robi za fryzjerkę)
według mnie jedno świństwo jest zastępowane innymi świństwami... a farba do włosów tak czy siak to żadna odżywka czy naturalne cudo, to chemia !

Eirene też nie chcę kupować nowej kurtki, będę musiała chodzić w rozpiętej zazdroszczę tym, którym udaje się upolować w lumpku ciekawe rzeczy...
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:06   #2607
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny,
Ja myśle ze nie zaszkodzi ale lepiej jak najmniej, no i farba ktora nie śmierdzi. Bo podobno wlasnie chodzi o to co w powietrzu sie unosi bardziej niż to o to co ma sie na głowie/skórze.
Ja farbowałam pare dni przed testem ciążowym (w maju), a drugi raz we wrześniu. Wypadałoby w grudniu teraz, ale ciekawe czy bede sie dobrze czuła na takie siedzenie u fryzjera. W sumie lepiej chyba przed porodem niż po bo wtedy bedzie totalny brak czasu. A farbuje na folie rozjasniaczem u fryzjera w dobrym salonie, rozjasniacze używają loreal professional.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png

Edytowane przez elvira44
Czas edycji: 2014-10-23 o 12:07
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 12:09   #2608
heffitka84
Zadomowienie

Widzę że kilka osób używa i chwali Loreal Casting
Może któraś mi linka np do wizażu zapodać bo jak wpisuje w wyszukiwarce to jest Loreal Castintg Creme Gloss który jest do 28 myć (szampon koloryzujący) a jak szukam farby Casting to pokazuje mi że to zapomniany kosmetyk
Stary 2014-10-23, 12:24   #2609
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

Eirene też nie chcę kupować nowej kurtki, będę musiała chodzić w rozpiętej zazdroszczę tym, którym udaje się upolować w lumpku ciekawe rzeczy...
ja też. nie umiem nigdy nic znaleźć - raz tylko znalazłam letnią sukienkę bardzo fajną za 1,70zł i to tyle

Stary 2014-10-23, 12:24   #2610
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Podziwiam A masz długie czy krótkie włosy? I nawet z tyłu sama dajesz radę farbować? Czy cały czas farbujesz na ten sam kolor czy eksperymentujesz?

Ja mam włosy do końca łopatek i lubię trochę poeksperymentować, ostatnio mam fazę żeby je o 2 tony rozjaśnić (mam naturalnie brązowe włosy) i dlatego się boję sama
mam włosy do ramion, najpierw nakładam dookoła głowy przy linii włosów, a potem na resztę. Od roku tylko na brązy farbuję, ale wcześniej na jaśniejsze kolory i też sama. Polecam na domowe rozjaśnianie kąpiel rozjaśniającą (na necie jest dużo info )
Cytat:
Widzę że kilka osób używa i chwali Loreal Casting
Może któraś mi linka np do wizażu zapodać bo jak wpisuje w wyszukiwarce to jest Loreal Castintg Creme Gloss który jest do 28 myć (szampon koloryzujący) a jak szukam farby Casting to pokazuje mi że to zapomniany kosmetyk
to właśnie ten creme gloss. Mi on po 2 tygodniach się zmywa (a myję codziennie głowę), więc teraz z amoniakiem kupuję.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości