|
|
#871 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Straszny wątek. Część 2.
przeczytałam cały wątek, i ten, i pierwszą część. pozwolę sobie więc dołączyć.
Zazwyczaj jestem sceptycznie nastawiona do wszelkich zjawisk paranormalnych, mimo tego powinnam dostać jakiś Order Cykora bo boję się tak wielu rzeczy, że nie sposób je wymienić. Lata temu dręczył mnie pewien nieprzyjemny sen. Przedstawiał on cmentarny mur za którym stało drzewo. Na drzewie wisiała lina. Przez długi czas śniło mi się tylko to. Później zaczęły pojawiać się szczegóły- nagrobki, dróżki na cmentarzu. Kiedy wszytko stało się już całkiem wyraźne, lina wisząca na drzewie zaczęła się poruszać. Przez jakieś pół roku, co najmniej raz w tygodniu "odwiedzałam" w nocy ten cmentarz. Później poznałam swojego męża. Przyszedł listopad i Luby zaproponował mi, żebym pojechała z nim na grób dziadka do pewnej miejscowości. Słabo mi się zrobiło, kiedy przekraczając cmentarną bramę zorientowałam się, że znam to miejsce doskonale. Nie miałam wtedy odwagi przyznać się ukochanemu, że widziałam ten cmentarz nie raz. W drodze powrotnej do domu, chłopak powiedział mi, że kilka lat wcześniej jego dziadek powiesił się za cmentarnym murem. Z innych dziwnych zjawisk- w nocy śmierci mojej babci nie mogłam zasnąć. "Coś" było ze mną. Rano rodzice poinformowali mnie o tym, że babcia zmarła. Piszecie też o przeróżnych "nawiedzonych miejscach". Polecam odwiedzenie paryskich katakumb. Robią fenomenalne wrażenie. Co z tego, że miałam kupę w majtkach przy każdym mniej spodziewanym ruchu czegoś za mną. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2014-10-23 o 17:02 Powód: literówki |
|
|
|
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-10-23 o 13:35 |
|
|
|
|
#873 |
|
Holy Crap!
|
Ludzie, jednak przewinęłam szybciej i skończyło się krzykiem. Maksara, uffff
![]() Zawsze jak czytam ten wątek to jest pochmurno za oknem, co za zbieg okoliczności ![]() A co sądzicie o wychodzeniu z ciała podczas snu? Bajdy czy jednak coś w tym jest?
|
|
|
#874 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-10-23 o 14:21 |
|
|
|
|
#875 |
|
Holy Crap!
|
Chodziło mi o ten crack, a krzyk w ironicznym znaczeniu był ode mnie. Czytać szybko potrafię, może dla Ciebie dziwne, ale po angielsku również, więc po co nad jednym obrazkiem tkwić godzinę? A z tymi spojlerami to zauważyłam, że teraz ludzie lubią nadużywać tego terminu i krzyczą 'spojler' gdy ktoś napisze o swoich odczuciach czy wrażeniach jednocześnie nic nie wsponimając o fabule
![]() Widocznie mniej jak 100 razy powtarzano, skoro ani link ani post nie rzucił mi się w oczy
|
|
|
#876 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#877 |
|
Holy Crap!
|
Chodziło mi o mój delikatny krzyk a nie zawarty w tym linku
![]() Poszukam sobie, poczytam, bo to nawet ciekawe zagadnięcie
|
|
|
#878 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#879 |
|
Holy Crap!
|
Słyszałam o tym ostatnio skrawki informacji i chcę tylko wiedzieć o co chodzi. Ja na pewno nie będę nic kombinować, bo po co potem mieć problemy, tak samo z wywoływaniem duchów-- nie wiem czy to rzeczywiscie działa, ale lepiej nie wywoływać wilka
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Działa, ale to jakby dzwonić telefonem po ludziach na chybił trafił.
|
|
|
|
|
#881 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dobra, ciekawa jestem tych lasów i tego co dzieje się przy 875, kto odważny i ma ochotę tam się wybrać w trasę i wyprawę po lasach?
|
|
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się chętnie wybrała w trasę, ale niestety mieszkam w zachodniej części Polski i mam bardzo daleko. Jeszcze ciekawa jest historia domu z Lublina http://strefatajemnic.onet.pl/duchy/...lublinie/9bvc9
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Omg, mam taką gęsią skórkę że masakra... dobrze, że mieszkam daleko od tej drogi i mam nadzieję, ze nigdy tam nie pojadę
nawet jeśli to ściema... U mnie w okolicy (dalszej okolicy) też coś jest takiego niby, ale nie mogę poszukać, jak poszukam to wrzucę |
|
|
|
|
#884 | |
|
Konto usunięte
|
zaintrygowało mnie to
Cytat:
Też jestem z zachodniej części Polski a ta droga 875 to w jakim województwie? |
|
|
|
|
|
#885 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba narobiłabym w portki
Ostatnio jechaliśmy z tż na grzyby do Puszczy Noteckiej i do noclegu jechaliśmy z 10-12 km przez same LASY... jak ja się wtedy bałam że coś przypadkowo zobaczę
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#888 |
|
Konto usunięte
|
liczymy na coś w rodzaju Blair Witch Project
![]() kurczę podkarpackie...faktycznie kawałek jest. Trzeba się zastanowić co tu zrobić. Agnieszka, ja jadąc przez lasy nigdy nie boję się, że coś zobaczę tylko że coś wyskoczy mi pod koła. Coś typu sarna czy dzik, dlatego zwiększam czujność a już w nocy szczególnie. Pamiętam jedną trasę na Mazurach w środku nocy, biegało tyle lisów, dzików po drogach że dosłownie nie szło jechać. Pomijam fakt, że gdybym coś potrąciła na pewno bym się zatrzymała i zabrała zwierzaka do lecznicy. Ci którzy przekraczają prędkość niech się cieszą, że nie pracuję w policji drogowej bo nie wyrobiliby się ze spłatą wysokich mandatów (a myślałam poważnie o tym
Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-10-23 o 19:44 |
|
|
|
|
#889 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię lasy, ale w dzień
Bardzo lubimy na grzyby chodzić z tż Ale nie w nocy |
|
|
|
|
#891 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak, znając życie jakbym tam pojechała to też by nic nie było, ale sam fakt że może jednak coś w tym jest mnie przeraża ;D
|
|
|
|
|
#893 |
|
Biała Dama
|
Nie jestem jakimś tam jasnowidzem, ale nastroje wyczuwam nieźle, ciekawa jestem, czy tam rzeczywiście coś wisi w powietrzu. Śmiem twierdzić, że nie :P
|
|
|
|
|
#894 |
|
Konto usunięte
|
Ja podobnie jak Kisielova niby jestem sceptyczna, ale z drugiej strony pierwsza trzęsę portkami.
Jeśli lubicie historie dziwnych miejsc, polecam zapoznać się z wydarzeniami, jakie miały miejsce w gminie Bardo. http://www.bardo.info.pl/niesamowitehistorie.html W zeszłym roku wynajęliśmy na tydzień w tej gminie we wsi Laskówka bardzo fajny i wygodny dom. Dom dosyć nowy, ale urządzony raczej stylowymi meblami, klimatyczny. Na sąsiedniej nieruchomości znajdowały się stare budynki folwarczne, znajomi którzy dojechali później wynajęli tam pokój i coś nawet wspominali o dziwnych odgłosach w nocy. Nam w sumie nie przydarzyło się nic dziwnego, poza jednym zdarzeniem, które w sumie nadzwyczajne nie jest, ale historia tej okolicy i bliskie sąsiedztwo tego cholernego Wysokiego Kamienia zrobiło swoje. Siedzieliśmy sobie na tarasie w cztery osoby jakoś około 1ej w nocy, trzy osoby już spały w domu. Dopaliliśmy jointa, dopijaliśmy piwo i też mieliśmy się zbierać do spania. Noc była super pogodna, bezwietrzna i dosyć ciepła. Ale dosłownie w jednej sekundzie zerwał się mega wiatr, pozwiewał poduszki z leżaków, przewrócił kilka doniczek z kwiatami i zwiał nam wszystko co było na stole łącznie z "przyborami" do skrętów, których raczej nie chcieliśmy następnego dnia szukać po okolicy. Wiatr tak jak zadął, tak nagle przestał, wszystko trwało może 30 sekund, a później znów cicha i spokojna noc. Ogólnie chyba przez to, ze naczytałam się przed wyjazdem o historii tego miejsca czułam tam jakąś dziwną energię i w nocy, gdy wszyscy już spali, a ja nie mogłam, nie czułam się komfortowo. Okoliczne lasy też dość klimatyczne, super ciche, suche i bardzo zdradliwe - dwa razy prawie spadłam z urwiska, bo ziemia po prostu się osunęła. A chodząc po nich z koleżanką w poszukiwaniu grzybów bardzo pilnowałam, żebyśmy nie zawędrowały w okolice Wysokiego Kamienia. Miejsce i dom super, ale pomimo alkoholu i zielonych dodatków cały czas odczuwałam tam lekki niepokój. Ale dobra baza wypadowa do chociażby omawianych tutaj sztolni walimskich. Edytowane przez 2016050952 Czas edycji: 2014-10-23 o 20:23 |
|
|
|
|
#895 |
|
Konto usunięte
|
Znam Kotlinę Kłodzką jak własną kieszeń ale o Wysokim Kamieniu nie słyszałam, mimo iż miałam prowadzenie po sztolniach walimskich (początki ćwiczeń terenowych...).
Na zdjęciu Kamień i jego okolice, wyglądają megaciekawie. Jeszcze ta jesienna mgła |
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
a propo nawiedzonych lasów : wierzycie w tę historie? http://www.se.pl/wydarzenia/ciekawos...ow_154616.html
|
|
#897 |
|
Konto usunięte
|
No mnie historia z nim związana skutecznie zniechęciła do tego, żeby obejrzeć go na żywo. W ogóle okoliczne pagórki i lasy je porastające wydały mi się dziwne i jak zazwyczaj w lesie czuję się bezpiecznie, to właśnie w okolicy Laskowski czułam niepokój.
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie. Podkarpacie. W razie czego zapewniam prysznic i szamkę bo ten las jest tuż za Mielcem, w którym mieszkam.
|
|
#899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#900 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)