Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-23, 21:36   #2701
charliss
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego...nie-powie.html

Moze któraś zainteresowana? Na temat krwi pepowinowej.

przeczytalam, absolutnie sie z trescia artykulu nie zgadzam

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
ej, ostatnio któraś kupiła te chusteczki gaga fresh fioletowe, bo na sroce polecają-chciałam też zakupić dziś, patrzę-a tam inny skład, jakiś koszmarny! trzeba jednak porównywać, bo coś pozmieniali

UWAGA! Teraz będzie nieopłacona reklama Angelcare
podłączyliśmy to z mężem
tam jest taka opcja, że można dodatkowo włączyć, żeby pikał jak wykryje ruch-i to nam się pozwoliło przekonać o czułości (daliśmy "2" na 5 (5-największa))
mamy materac 12 cm, na to ten zakazany klin (materiał, co niby nie można używać przy tym monitorze) i lekko musnęłam palcem po tym klinie i za każdym razem prawidłowo wyczuł
-czuł pyknięcie palca nawet w rogu materaca z dala od płytki
-chodzenia koło łóżka nie wyczuł (przy "3" czuł tupnięcie nogą-czyli drgania się przenosiły, dlatego "2")
-wiercenia się na naszym łóżku nie czuł, ale wiatr spowodowany silniejszym zarzuceniem naszej kołdry już tak

także ja będę spać spokojnie i cieszę się, że ten klin też mogę stosować, bo żal mi było, jak myślałam, że nie
nie dalej jak kilka dni temu ptalam ktory model kupilas i nie moge znalezc… przypomnisz?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

gratuluje wszystkich wizyt dziewczyny
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 21:47   #2702
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

przebiłaś mój ceną ( i wyglądem też... )
ja nie chciałam wełny, bo się bałam, że może gryźć i że za ciepła będzie, bo w moim rejonie zima taka słaba zawsze

też dumałam, ale dziś w sklepie w łożeczkach mieli tą większą pościel na ekspozycji i stwierdziłam, że jest ok
zamawiam wszystko z allegro w ciemno

a ja już nawet dziś na wizycie nie pytałam o płeć...a kto ma być to będzie

są też takie apteczne naturalne (ale nie henna) farby BIOKAP-trzymają niby do 4 tyg., typowo na siwe włosy stworzone

1 tydz wit D
potem 3 m-ce K+D
a potem dłuuugo samą D
(przy karmieniu piersią, przy sztucznym mleku lekarz modyfikuje)

u mnie 28t 1 dz -dzidzi waży ok 1550-1600g (m-c temu 940 g)
także mu się tyje-w przeciwieństwie do mamusi , szyjka bez zmian-krótka ale ok
leży główką w dół, a nogi już nie koło głowy, tylko na górze
Ale duże dzidzi Szyjka ważne, że trzyma i niech nie puszcza
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Hej,
Ja już po wizycie, od ostatniego razu nic się nie zmieniło. Na szczęście szyjka bardziej się nie skróciła. Niestety lekarz nie oglądał małej, więc nie wiem ile waży, bo ja 7,5 kg na plusie. W dalszym ciągu mam zażywać całą garść leków.

A ja właśnie z takich krótkich postanowiłam zapuścić przynajmniej do ramion, na razie mam za ucho i cały czas się waham czy ściąć

Byłam w pracy zanieść L4 i zostałam skomplementowana, że ładnie wyglądam

Dziewczyny, a czy wszystkie kupujecie te leżaczki bujaczki? Zastanawiam się nad tym i nie wiem.

Poza tym cały czas mam mętlik w głowie odnośnie wózka Chyba nigdy się nie zdecyduje. Teraz się jeszcze waham, czy kupować spacerówkę, czy się opłaca, czy lepiej samą gondolę i później spacerówkę już taką mniejszą zgrabniejsza, ale taką która się rozkłada na płasko?
ja leżaczka na razie nie kupuję. Mam taki jakiś tańszy po córci, ale może wymienie... Zobaczymy

za wizytęM

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
Po wizycie na usg z malym wszystko ok wazy 1332 g - 29 tydzien, polozenie miednicowe. roblem jest tylko z szyjka bo zaczela sie skracac i ma 2,2 cm kolejna wizyte kontrolna szyjki mam 03.11 jesli jeszcze sie skroci to lezymy w szpitalu, mam nadzieje ze conajmniej do 35 tygodnia malutki wytrzyma w brzuchu.
Mam nadzieję, że szpitala nie trzeba będzie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Odkąd się oudziłam do 14 miałam problem z internetem i nie mogłam Was poczytać! a później pojechaliśmy na usg, do mojej siostry i dopiero niedawno wróciliśmy.

Po USG waga dzidziola 1360 g. Jak to lekarz stwierdził maluszek do największych nie należy więc raczej mam się nie spodziewać małego słonika. leżał sobie z rączką za główką i ziewał kilkakrotnie podczas podglądania. Szyjka skróciła się do 2,8 cm, ale ponoć na tym etapie to niemało.

Nuna super, że wszystko ok i maluszek pięknie rośnie Ja jutro u ginki wskoczę na wagę, ale skoro ostatnio miałam + 10 to na pewno będzie więcej
Monique musiała być super zabawa, aż sobie wyobraziłam te wymalowane brzuszki przez tatusiow
Ma.ko mam nadzieję, że szybko znajdziesz jakąś kurtkę, bo pogoda nieciekawa - ja dziś jak wyszłam z domu to doznałam szoku, że jest tak ziomno!
Tomorrow no to maleństwo konkretnie rośnie
Mmgi dobrze, że szyjka bez zmian
Ewka Super, że z małym wszystko ok, a Ty musisz być dobrej myśli
Eirene ja duuużo eksperymentowałam z włosami, już kiedyś wspomniałam że zaliczyłam od kilku centymetrowych czerwonych do długich blond, a po drodze był jeszcze czarny bob mąż śmieje się, że przy takiej kobiecie nie ma czasu na oglądanie się za innymi bo i tak co chwilę ma wrażenie, że budzi się przy innej a teraz, kiedy już wszystko przerobiliśmy też uwzględniam jego zdanie, bo lubię mu się podobać. na razie od roku nie farbuję i pozwalam im rosnąć, a po porodzie szykuję się na jakąś konkretną zmianę
Przynajmniej nie będziemy się martwić, czy nasze dziecko nie ma 4500 i czy się nie machnęli. za wizytę
Stary 2014-10-23, 21:50   #2703
ellyunia
Wtajemniczenie

Akrolowa super ze mogłam podejrzec dzidziola, tez bym chciała :p
Przybierają te nasze pociechy na wadze

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Tomoroww przegapilam twojego posta
Ale twoje dzidzi spore

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:32   #2704
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
przeczytalam, absolutnie sie z trescia artykulu nie zgadzam

nie dalej jak kilka dni temu ptalam ktory model kupilas i nie moge znalezc… przypomnisz?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

gratuluje wszystkich wizyt dziewczyny
Ja sie nie znam na tej krwi pepowinowej ale znalazłam to na innym forum i pomyslałam ze wkleję. Tak czy siak ja sie na to nie pisze.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:41   #2705
heffitka84
Zadomowienie

Ja polezalam sobie w wannie wiem ze nie wolno goracej wody dawać ale jest tak zimno a ja chce sie rozgrzać :-P dalam dość ciepła wode i chyba tak można co nie ;-) a wy lubicie leżeć w wannie i czy sprawdzacie temperature wody czy tak po prostu na czuja?
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:43   #2706
Myszunia19
Zakorzenienie

ja na czuja taką letnią. ale normalnie to uwielbiam gorąca kąpiel
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:45   #2707
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
ja na czuja taką letnią. ale normalnie to uwielbiam gorąca kąpiel
Letnia woda to nie to samo co dość ciepła :-D zreszta woda mi w wannie szybko chłodzi i w sumie tak dlugo to nie poleze ;-)
Stary 2014-10-23, 23:20   #2708
Kinqaa
Zakorzenienie

Ja się kapie normalnie w ciepłej. W letniej bym zmarzla

Dzisiaj rożek przyszedł

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 23:25   #2709
dusiolka
Zakorzenienie

Rownież biore prysznic w cieplej wodzie nieraz nawet bardzo;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 23:47   #2710
ellyunia
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Jak sie zaczną skurcze porodowe to dobrze jest wziąć prysznic lub kąpiel (nie gorąca bo można krwotoku dostać) przynosi ulgę
Koleżanka mi mówiła ze przy drugim porodzie była mądrzejsza i nim pojechała do szpitala to pogrzala sie wodzie najpierw

Ja tez kąpie sie w cieplej wodzie (teraz) bo normalnie to w gorącej

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-10-23 o 23:49
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 03:50   #2711
Brawurka_29
Zakorzenienie

Aaaaaa tak mnie w pracy wnerwili ze myslalam ze pozamiatam tam wszystko !

Gratuluję udanych wizyt !

I nie mam sil na nadrabianie takze uciekam spać

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 04:58   #2712
simonee
Zakorzenienie

Nie mogę spać od 03:00 na dodatek zrobiłam się głodna wiec jem
badania krwi, moczu, cukru i toxo są ok, mała jest główką w dół, serduszko 150 uderzeń, szyjka długa zamknięta, jedynie jak zawsze mam ograniczyć chodzenie
Dziś na 14:00 jadę na usg

Wczoraj na SR mieliśmy ćwiczenia na piłce, masaż pleców i ćwiczenia oddechowe z przepony, byliśmy zwiedzić szpital i jestem mile zaskoczona, odnowione sale max 4 os, nowe łóżka, nowy sprzęt na IP i porodówce, ogólnie czysto, cicho i spokojnie.

Odnośnie żelu porodowego to w szpitalu w którym chcę rodzic nie był on jeszcze stosowany w odróżnieniu od np szpitali w wa-wie. Ponoć jest on mega śliski i trochę ułatwia poród. Dobra rada od położnej to poród aktywnych który przyspiesza cały proces a nie tylko leżenie na łóżku
Stary 2014-10-24, 06:54   #2713
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry dziewczyny Mdłości do mnie zawitały Mam problem z przyjmowaniem tabletek ehhhh

Wczoraj tak ładnie pocytowałam, pozaznaczałam i zasnęłam…..

Eirene, Brawurka, Montanka dziękuję za kciuki
Smerfetka obiecuję sobie zwolnić, ale tyle się dzieje, że nie daję rady. Do tego jeszcze w przyszłym tygodniu też będzie się dużo działo.
Tommorow, mmgi, Ewka, akrolowa, simonee Dziewczyny brawa za wizyty
mmgi dbaj o siebie i niech szyjka nie robi sobie więcej jaj
ewka555 co do witamin, zależy od szpitala. Są takie szpitale, gdzie dają dużą dawkę Wit. K i nie musisz już podawać, a tak to po wyjściu podajesz przez 3 miesiące Wit. K i cały czas Wit. D.
nuna ja też w tej ciąży mam hasło „jeszcze jest czas”
bajlaga ja nie będę miała poduszki klina, tylko tak jak przy córce pod materac podłożę dwie książki telefoniczne (jedna obok drugiej, bo tak się mieszczą) – przynajmniej do czegoś ta makulatura się przydaje

Byłam z córą u tego laryngologa i zaczęła się wojna między specjalistami, bo logopeda nie ruszy z ćwiczeniami dopóki nie będzie podcięte wędzidełko, a laryngolog stwierdził, że on nie widzi dużych powodów, a podcięcie byłoby minimalne komu tu uwierzyć Niemniej napisał nam skierowanie na to wędzidełko z dopiskiem „na polecenie logopedy”. Ciekawe jakie są terminy?
Za tydzień znowu idziemy do niego, bo mała musi mieć przeczyszczone uszy przed badaniem słuchu.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 06:58   #2714
Karoloo
<3 <3 <3

hej
Oczywiście dzisiaj mam wolne i nie śpie już od 6:15

Dzisiaj jadę do Jula

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
badania krwi, moczu, cukru i toxo są ok, mała jest główką w dół, serduszko 150 uderzeń, szyjka długa zamknięta, jedynie jak zawsze mam ograniczyć chodzenie

Wczoraj na SR mieliśmy ćwiczenia na piłce, masaż pleców i ćwiczenia oddechowe z przepony, byliśmy zwiedzić szpital i jestem mile zaskoczona, odnowione sale max 4 os, nowe łóżka, nowy sprzęt na IP i porodówce, ogólnie czysto, cicho i spokojnie.

Odnośnie żelu porodowego to w szpitalu w którym chcę rodzic nie był on jeszcze stosowany w odróżnieniu od np szpitali w wa-wie. Ponoć jest on mega śliski i trochę ułatwia poród. Dobra rada od położnej to poród aktywnych który przyspiesza cały proces a nie tylko leżenie na łóżku
za wyniki i wizyte

A trzymam za dzisiejsze USG

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 07:19   #2715
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
no i pięknie, nie mieszczę się jednak w moją jesienną kurtke... nie wiem co począć nie dopinam się, musiałabym nosić ciepłe swetry i się nie zapinać... chyba jednak na Wszystkich Świętych pójdę tylko pod wieczór na groby
ja wczoraj na maxa przesunęłam guziki w płaszczu a i tak mnie ciśnie
ale rodzice mi dali 100zł do kurtki, wiec jak tylko cos znajde do kupuje

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Ja kurtkę już mam. Płaszczyk bardziej. Kupiłam w top secret, ale nie ten, co Asia (cudny jest ), bo bałam się, że mi nie starczy do końca na brzuchu. Jednak sporą już mam piłkę, a pamiętam jaki miałam w 36, jak rodziłam
ooo to moze i ja skocze to Top Secret bo mamy

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
zaraz się chyba wezmę za spisanie listy wyprawkowej ..czas najwyższy !
chyba też muszę swoją lekko zmodyfikować

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Ide jutro na wizytę mam nadz że wszystko ok, jakoś tak mniej małego czuje ostatnio, jest to pewnie kilkanaście razy dziennie, ale jakby mniej niż dawniej.
ja też dziś mam wizyte na pewno wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Takowy granatowy Ma fajne gumki wszyte i jest bardzo rozciagliwy. Leży na mnie ładnie, dość dopasowany, a jak naciagnę, to jeszcze kupę miejsca mam . I dałam za niego 129 zł w stacjonarnym sklepie
http://www.topsecret.pl/kurtka-damsk...olor=KOLOR_123
sliczna

Cytat:
dziewczyny, robiłam dziś jaja na twardo i zjadłam żółtko z zepsutego jajka ! Żółtko wszamałam, a potem coś mi zaczęło białko śmierdzieć... w dodatku wypiłam mleko z czosnkiem i miodem i się czuję fatalnie... ale chyba nic się nie stanie
po protsu chyba za cięzkie połączenie
a jak sie dzis czujesz?

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Hej
Ja mam nadzieję do listopada już zamknąć listę wyprawkową. Dostaliśmy w końcu pieniądze na wyprawkę, więc teraz pozostało robienie zakupów aktualnie szukamy wózka
ja tez planuje miec wszystko kupione, poprane, poprasowane i spakowane do konca listopada

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 07:51   #2716
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Wgl wczoraj złożyliśmy łóżeczko... taaa raczej poprosiłam brata żeby to zrobił, wyprałam pościel i niech się wietrzy

Cytat:
Mi się nigdy nie trafiło...
a właśnie jak to jest ze sprawdzaniem jajek, bo kiedyś to słyszałam... jak wypływa to świeże czy nie?

heffitka ja też się zdrowo odżywiam... wczoraj na kolację z wygody lasagne z Biedry dobrze, że bony się skonczyly z Mcdonalds
jak wypływa to nieświeże.
ja też zdrowo. Wczoraj na kolacje małżowi zrobiłam sałatke nicejską, a dla siebie tosty

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Heffitka wczoraj po 22 jadłam kfc bo mąż mi przywiózł uwielbiam twistery

mąż wczoraj kupił sobie b-smarta z twisterem i zdenerwowany mówi do mnie ze dostal z longerem, ale nie miał czasu sie z babka kłócic hehe

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Hej,
Ja już po wizycie, od ostatniego razu nic się nie zmieniło. Na szczęście szyjka bardziej się nie skróciła. Niestety lekarz nie oglądał małej, więc nie wiem ile waży, bo ja 7,5 kg na plusie. W dalszym ciągu mam zażywać całą garść leków.

Dziewczyny, a czy wszystkie kupujecie te leżaczki bujaczki? Zastanawiam się nad tym i nie wiem.

ja chcę leżaczek fajna sprawa.

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
Po wizycie na usg z malym wszystko ok wazy 1332 g - 29 tydzien, polozenie miednicowe. roblem jest tylko z szyjka bo zaczela sie skracac i ma 2,2 cm kolejna wizyte kontrolna szyjki mam 03.11 jesli jeszcze sie skroci to lezymy w szpitalu, mam nadzieje ze conajmniej do 35 tygodnia malutki wytrzyma w brzuchu.

Cytat:
UWAGA! Teraz będzie nieopłacona reklama Angelcare
podłączyliśmy to z mężem
tam jest taka opcja, że można dodatkowo włączyć, żeby pikał jak wykryje ruch-i to nam się pozwoliło przekonać o czułości (daliśmy "2" na 5 (5-największa))
mamy materac 12 cm, na to ten zakazany klin (materiał, co niby nie można używać przy tym monitorze) i lekko musnęłam palcem po tym klinie i za każdym razem prawidłowo wyczuł
-czuł pyknięcie palca nawet w rogu materaca z dala od płytki
-chodzenia koło łóżka nie wyczuł (przy "3" czuł tupnięcie nogą-czyli drgania się przenosiły, dlatego "2")
-wiercenia się na naszym łóżku nie czuł, ale wiatr spowodowany silniejszym zarzuceniem naszej kołdry już tak

także ja będę spać spokojnie i cieszę się, że ten klin też mogę stosować, bo żal mi było, jak myślałam, że nie
OOO dobrze wiedzieć
i wcięło Mi Twoja wyp odnośnie wizyty. Pięknie Ci dzidziol rośnie

Cytat:
Po USG waga dzidziola 1360 g. Jak to lekarz stwierdził maluszek do największych nie należy więc raczej mam się nie spodziewać małego słonika. leżał sobie z rączką za główką i ziewał kilkakrotnie podczas podglądania. Szyjka skróciła się do 2,8 cm, ale ponoć na tym etapie to niemało.

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
tylko rozgrzać się tak w środku zimy

Cytat:
za wizyte i za usg

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Byłam z córą u tego laryngologa i zaczęła się wojna między specjalistami, bo logopeda nie ruszy z ćwiczeniami dopóki nie będzie podcięte wędzidełko, a laryngolog stwierdził, że on nie widzi dużych powodów, a podcięcie byłoby minimalne komu tu uwierzyć Niemniej napisał nam skierowanie na to wędzidełko z dopiskiem „na polecenie logopedy”. Ciekawe jakie są terminy?
Za tydzień znowu idziemy do niego, bo mała musi mieć przeczyszczone uszy przed badaniem słuchu.
\
z lekarzami

Dziewczyny kupowałyście coś z Happy Mum? jak u nich z rozmiarówką? znalazłam na all fajną kurtkę, ale nie mam pewnosci czy bedzie dobra

Ja dziś wyprawiłam małża do pracy i później już nie mogłam zasnąc. Wstałam, zjadłam śniadanie i nadrobiłam Was
oczywiscie w międzyczasie lapek wyłaczył się 2 razy i zawiesił z 15

Dziś mam wizyte. Ciekawe co słychać. Tylko moje dziecko rośnie tak powli, ze w zeszłym tyg 29/30 ważył 1200g?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-24, 08:05   #2717
Eirene1987
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Eirene proszku do szpitala nie biorę
no właśnie tak myślałam wolałam się upewnić

Cytat:

Eirene ja duuużo eksperymentowałam z włosami, już kiedyś wspomniałam że zaliczyłam od kilku centymetrowych czerwonych do długich blond, a po drodze był jeszcze czarny bob mąż śmieje się, że przy takiej kobiecie nie ma czasu na oglądanie się za innymi bo i tak co chwilę ma wrażenie, że budzi się przy innej a teraz, kiedy już wszystko przerobiliśmy też uwzględniam jego zdanie, bo lubię mu się podobać. na razie od roku nie farbuję i pozwalam im rosnąć, a po porodzie szykuję się na jakąś konkretną zmianę
brawa za wizytę

ja też już wszystkie kolory miałam. blond potem brąz, potem czarny potem rudy potem znów brąz i teraz mam jasny brąz i tak na razie zostanę mężowi najbardziej się podoba jak mam ciemny mega brąz prawie czarny i najbardziej nie lubi jak nie mam grzywki czoło na wierzchu - sama nie lubię siebie takiej

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Ja polezalam sobie w wannie wiem ze nie wolno goracej wody dawać ale jest tak zimno a ja chce sie rozgrzać :-P dalam dość ciepła wode i chyba tak można co nie ;-) a wy lubicie leżeć w wannie i czy sprawdzacie temperature wody czy tak po prostu na czuja?
ja na czuja. raczej gorąca jest woda ale nie aż tak jak przed ciążą
uważałam bardzo w I trymestrze bo gorąca woda grozi poronieniem, teraz kąpię się tak z raz w tygodniu w takiej gorącej wodzie ale ona ma ja wiem z 37-38 stopni. aż sprawdzę następnym razem

przed porodem to będę codziennie gorącą robić tak sobie pomogłam poprzednio super sprawa na skurcze to gorąca woda właśnie też nie za bardzo ale taka ciepła dosyć

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Aaaaaa tak mnie w pracy wnerwili ze myslalam ze pozamiatam tam wszystko !

Cytat:
Dobra rada od położnej to poród aktywnych który przyspiesza cały proces a nie tylko leżenie na łóżku
super że wyniki ok i z małym ok

też mi to położna radziła i kazała chodzić i na piłce siedzieć. dziecko wtedy wstawia się do kanału szybciej. faktycznie tak było.
gorzej jak miałam chęć na parte to już się położyłam i wstać nie chciałam

Cytat:
o jeny.... i ufaj tu lekarzom... jeden co innego drugi co innego.... no oby udało się bezproblemowo to załatwić.

lecę do pkola

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 08:08   #2718
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

AAA, jeszcze Wam nie pisałam.
Teściowa kupiła Leosiowi kurtke na zime... w rozmiarze 84, jak na nią patrzę to tak na 2 letnie dziecko

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-24, 08:24   #2719
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny Mdłości do mnie zawitały Mam problem z przyjmowaniem tabletek ehhhh

Mdłości niech się wynoszą
Uwielbiam takich lekarzy Hmm a to muszą być duże powody żeby podciąć więzadełko

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Teściowa kupiła Leosiowi kurtke na zime... w rozmiarze 84, jak na nią patrzę to tak na 2 letnie dziecko
No zaszalała A nie może wymienić na inny rozmiar
Uff dobrze, że moja mi nic nie kupuje

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 08:27   #2720
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
No to faktycznie większa kurtka
ale myślę że zimą 2015/2016 na pewno będzie pasować
Stary 2014-10-24, 08:36   #2721
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
No zaszalała A nie może wymienić na inny rozmiar
Uff dobrze, że moja mi nic nie kupuje
nawet nie chce pytac, ale widzę, że z Lidla, więc pewnie małych już nie było, albo była kolekcja na większe dzieci po prostu.
Położe w szafie i moze za rok albo dwa sie przyda
powiedziała "małych już nie kupuje" jakby cokolwiek małego kupiła haha. Ona mysli, ze te kilka par spiochów itp co mam, to mi wystarczą na pół roku chyba

Cytat:
No to faktycznie większa kurtka
ale myślę że zimą 2015/2016 na pewno będzie pasować
taaa, odleży swoje w szafie, nabierze mocy urzędowej i akurat bedzie hehe

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Wylukałam dziś, że w c&a -20% do niedzieli na wszystko

Dziewczyny pomóżcie, bo mysle już co kupić kruszynkom mojego brata na Mikołaja? będą miały już po 6 miesięcy

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-24, 08:40   #2722
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny pomóżcie, bo mysle już co kupić kruszynkom mojego brata na Mikołaja? będą miały już po 6 miesięcy
wiesz co, skoro to takie malutkie kruszynki to ja bym się zapytała brata lub bratowej co by tu kupić rodzice najlepiej będą wiedzieć czego im brakuje
Stary 2014-10-24, 08:43   #2723
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
wiesz co, skoro to takie malutkie kruszynki to ja bym się zapytała brata lub bratowej co by tu kupić rodzice najlepiej będą wiedzieć czego im brakuje
może i racja, dzieki

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-24, 08:46   #2724
kleo111
Zakorzenienie

Witam się z rana z delikatnym przeziębieniem
Dziś znowu mam dzień wyjazdowy, mam nadzieje, że jak wrócę będę mogła Was nadrobić.
Miłego dnia

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 08:47   #2725
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej dzień dobry
jakoś mi ta noc minęła chociaz nie powiem żeby całą przespała

Lilijka, co za lekarze dobrze że chociaż to skierowanie dostałaś a nie musiałaś gdzie indziej uderzać...

Ma.ko, moja chrześnica ma 5miesięcy i już na 80cm zaczynaja kupować, więc może do nastepnej zimy będzie dobra ta kurteczka
też bym się zezłościła jakbym longera zamiast twistera dostała

heffitka, ja tez biorę ciepłe kąpiele bo w zimnych czy letnich mi jest za zimno a prysznica nie mamy

simonee, super że wszystko oki i powodzenia na USG
fajnie ze jesteś miło zaskoczona szpitalem, zawsze to lepiej rodzić z taką świadomością

Karoloo, czy Ty się kiedyś wyśpisz??
i zazdroszczę wizyty u Julinka

kurde dziewczyny powiedzcie mi jak wyglądają zaczynające się żylaki?
bo chyba mi się na piszczelu robi
Stary 2014-10-24, 09:19   #2726
alb
Zadomowienie

Cytat:
Jak sie zaczną skurcze porodowe to dobrze jest wziąć prysznic lub kąpiel (nie gorąca bo można krwotoku dostać) przynosi ulgę
Koleżanka mi mówiła ze przy drugim porodzie była mądrzejsza i nim pojechała do szpitala to pogrzala sie wodzie najpierw

Mi na porodówce też polecili prysznic i miałam lać wodę na podbrzusze i na plecy na dół. Jedno miało łagodzić ból a drugie wspomagać rozwieranie szyjki i na ból rzeczywiście pomagało spędziłam pod prysznicem dużo czasu i bałam się wychodzić. Ale u mnie na porodówce był jeden prysznic na chyba 4 sale i miałam szczęście że akurat był wolny

Cytat:

Na porodówce mi pokazali jak mogę ćwiczyć na piłce ale jak się zaczęły mocne skurcze to już nie dałam rady. Ale leżeć nie chciałam bo wtedy boli bardziej więc albo chodziłam albo stałam pod prysznicem tylko do badania się kładłam. Ale u mnie to i tak nie pomogło

Cytat:
Spoko, będzie na zapas. Moja w kombinezonie 80 chodziła na roczek i dwa
Cytat:
hej hej dzień dobry
jakoś mi ta noc minęła chociaz nie powiem żeby całą przespała

Lilijka, co za lekarze dobrze że chociaż to skierowanie dostałaś a nie musiałaś gdzie indziej uderzać...

Ma.ko, moja chrześnica ma 5miesięcy i już na 80cm zaczynaja kupować, więc może do nastepnej zimy będzie dobra ta kurteczka
też bym się zezłościła jakbym longera zamiast twistera dostała

heffitka, ja tez biorę ciepłe kąpiele bo w zimnych czy letnich mi jest za zimno a prysznica nie mamy

simonee, super że wszystko oki i powodzenia na USG
fajnie ze jesteś miło zaskoczona szpitalem, zawsze to lepiej rodzić z taką świadomością

Karoloo, czy Ty się kiedyś wyśpisz??
i zazdroszczę wizyty u Julinka

kurde dziewczyny powiedzcie mi jak wyglądają zaczynające się żylaki?
bo chyba mi się na piszczelu robi
Ja nie miałam żylaków więc nie pomogę. Pokaż lekarzowi na wizycie. Odpoczywaj z uniesionymi nogami - to chyba pomaga.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:27   #2727
bajlaga
Zadomowienie

Ahoj

simonee super, że wyniki ok, no i zazdroszczę USG

kciuki za dzisiejsze wizyty

ma.ko dzisiaj już się czuję lepiej, dziękuję no to chociaż masz kurtkę w razie czego

lilijka kurde, miałam kiedyś pełno książek telefonicznych, a teraz ani jednej a tak by się przydały...

kleo zdrówka

ja mam prysznic, nie lubię wylegiwać się w wannie, no i kąpie się w ciepłej wodzie, ale nie gorącej

smerfetka nie strasz ja nawet nie wiem czy mi się rozstępy gdzieś nie pojawiły, bo nie oglądam swojego ciała chyba wolę nie widzieć i nie wiedzieć ostatnio myślałam, że hemoroidy mi się robią... a ponoć wszystko przed nami

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-24 o 09:30
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:45   #2728
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam się na początku 30 tygodnia

Ostatnie dwa dni miałam intensywne dość i nie miałam czasu na net.
Kupiłam kolejne rzeczy do wyprawki(butelkę,czapeczk ę grubą,prześcieradło z podkładem od razu, skarpeteczki,pieluchy flanelowe) i odwiedziłam nowy bardzo fajny sklep w moim mieście dla niemowlaków - wszystko jest i b.fajne ceny, więc w razie w będę miała gdzie dokupywać jakieś rzeczy
I świetne ciuszki na wyprzedaży za 1zł w lumpku

Muszę Was troszkę ponadrabiać
Dzisiaj muszę odkurzyć, poudawać porządek w tym rozgardiaszu - mąż dalej chory i go ni wykorzystam, bo jutro ma do mnie na weekend przyjechać przyjaciółka.

Dzisiaj miałam zły sen - śniło mi się, że krwawiłam, a we śnie jakoś dość spokojnie do tego podchodziłam :|
Ale mała sięcały czas boleśnie dla mnie przewraca, brzuch niesamowicie ciągle rośnie, ja tyję :P także spokojna jestem.
Najgorzej że plecy mi całkiem siadają... nie mogę ani leżeć za długo (ze spaniem mam ogromny problem) ani siedzieć(wtedy plus pleców boli jeszcze strasznie śledziona:/) a ile można chodzić po mieszkaniu:P
Stary 2014-10-24, 10:09   #2729
simonee
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Lilijka współczuję nudności . Zastanawia mnie czemu córka nie dostała ćwiczeń na wedzidełko tylko podcinanie .
To taka trochę droga na skróty

Mako wydaje mi się ze happy mum ma zawyżoną rozmiarowkę ale bardziej chodzi o luz jaki się ma niż przyleganie ubrań.
Co do wagi dziecka to się tak nie przejmuj bo może pomiar nie być dokladny i to jest cos normalnego bo wage podaja szacunkowa a nie faktyczna albo maluszek jest młodszy o kilka dni w stosunku do tc.

Eirene, Alb też mi się wydaje ze na piłce można być ale do pewnego momentu a później leżenie i kwiczenie z bólu.

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-10-24 o 10:13
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:20   #2730
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dodzwoniłam się do Szpitala w sprawie tego skierowania, a Pani do mnie "proszę zadzwonić między 12, a 14" a ja jestem w pracy w tym czasie ehhhhh
Cytat:
z lekarzami

oczywiscie w międzyczasie lapek wyłaczył się 2 razy i zawiesił z 15

Dziś mam wizyte. Ciekawe co słychać. Tylko moje dziecko rośnie tak powli, ze w zeszłym tyg 29/30 ważył 1200g?
a no to Polska właśnie
lapki tak czasami lubią robię, a ja lubię tę emotikonkę

pocieszę Cię nie wiem ile moje dziecko waży Dowiem się po porodzie.
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
o jeny.... i ufaj tu lekarzom... jeden co innego drugi co innego.... no oby udało się bezproblemowo to załatwić.
tzn. laryngolog wypisał skierowanie bez przeszkód....
Cytat:
spokojnie, moja matka kupiła córci rajstopy UWAGA na 104 cm, które ubierze dopiero teraz
Powiem Ci, że lepiej tak, niż w ogóle, a jak kurtka z lidla to warto było brać Poczeka do następnej zimy i będzie jak znalazł.
Cytat:
Mdłości niech się wynoszą
Uwielbiam takich lekarzy Hmm a to muszą być duże powody żeby podciąć więzadełko
Pisałam, że mamy poważne problemy z mową. Logopeda stwierdziła, że mała nie może dobrze pracować właśnie przez to wędzidełko.
Cytat:
a co powiesz na coś takiego? Moja córka to ma i to była rewelacja!!!!! Trwałe, niezniszczalne
http://allegro.pl/smily-play-kostka-...694106967.html
Cytat:
a nie, to od ręki dostałam
Cytat:
lilijka kurde, miałam kiedyś pełno książek telefonicznych, a teraz ani jednej a tak by się przydały...
popytaj dziadków, stare ciotki, ujków oni na pewno mają jeszcze, ja właśnie te dwie wzięłam od dziadka

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Lilijka współczuję nudności . Zastanawia mnie czemu córka nie dostała ćwiczeń na wedzidełko tylko podcinanie .
To taka trochę droga na skróty
ćwiczenia mamy, ale nie dają żadnych efektów...... ona dość sprawnie operuje językiem (sam laryngolog wczoraj to potwierdził) ale niestety ma te cechy wędzidełka za krótkiego

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

do pracy :papa:
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości