|
|
#2701 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
przeczytalam, absolutnie sie z trescia artykulu nie zgadzam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- gratuluje wszystkich wizyt dziewczyny
|
||
|
|
|
#2702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjka ważne, że trzyma i niech nie puszcza![]() Cytat:
za wizytęMCytat:
![]() Cytat:
za wizytę
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
Akrolowa super ze mogłam podejrzec dzidziola, tez bym chciała :p
Przybierają te nasze pociechy na wadze ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Tomoroww przegapilam twojego posta Ale twoje dzidzi spore
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie nie znam na tej krwi pepowinowej ale znalazłam to na innym forum i pomyslałam ze wkleję. Tak czy siak ja sie na to nie pisze.
|
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Ja polezalam sobie w wannie
wiem ze nie wolno goracej wody dawać ale jest tak zimno a ja chce sie rozgrzać :-P dalam dość ciepła wode i chyba tak można co nie ;-) a wy lubicie leżeć w wannie i czy sprawdzacie temperature wody czy tak po prostu na czuja?
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
ja na czuja
taką letnią. ale normalnie to uwielbiam gorąca kąpiel
|
#2707 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się kapie normalnie w ciepłej. W letniej bym zmarzla
Dzisiaj rożek przyszedł
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Rownież biore prysznic w cieplej wodzie
nieraz nawet bardzo;p
|
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Jak sie zaczną skurcze porodowe to dobrze jest wziąć prysznic lub kąpiel (nie gorąca bo można krwotoku dostać) przynosi ulgę
![]() Koleżanka mi mówiła ze przy drugim porodzie była mądrzejsza i nim pojechała do szpitala to pogrzala sie wodzie najpierw ![]() Ja tez kąpie sie w cieplej wodzie (teraz) bo normalnie to w gorącej
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-10-23 o 23:49 |
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa tak mnie w pracy wnerwili ze myslalam ze pozamiatam tam wszystko !
Gratuluję udanych wizyt ! I nie mam sil na nadrabianie takze uciekam spać
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać od 03:00
na dodatek zrobiłam się głodna wiec jem![]() badania krwi, moczu, cukru i toxo są ok, mała jest główką w dół, serduszko 150 uderzeń, szyjka długa zamknięta, jedynie jak zawsze mam ograniczyć chodzenie Dziś na 14:00 jadę na usg ![]() Wczoraj na SR mieliśmy ćwiczenia na piłce, masaż pleców i ćwiczenia oddechowe z przepony, byliśmy zwiedzić szpital i jestem mile zaskoczona, odnowione sale max 4 os, nowe łóżka, nowy sprzęt na IP i porodówce, ogólnie czysto, cicho i spokojnie. Odnośnie żelu porodowego to w szpitalu w którym chcę rodzic nie był on jeszcze stosowany w odróżnieniu od np szpitali w wa-wie. Ponoć jest on mega śliski i trochę ułatwia poród. Dobra rada od położnej to poród aktywnych który przyspiesza cały proces a nie tylko leżenie na łóżku
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Mdłości do mnie zawitały Wczoraj tak ładnie pocytowałam, pozaznaczałam i Eirene, Brawurka, Montanka dziękuję za kciuki Smerfetka obiecuję sobie zwolnić, ale tyle się dzieje, że nie daję rady. Do tego jeszcze w przyszłym tygodniu też będzie się dużo działo.Tommorow, mmgi, Ewka, akrolowa, simonee Dziewczyny brawa za wizyty ![]() mmgi dbaj o siebie i niech szyjka nie robi sobie więcej jaj ewka555 co do witamin, zależy od szpitala. Są takie szpitale, gdzie dają dużą dawkę Wit. K i nie musisz już podawać, a tak to po wyjściu podajesz przez 3 miesiące Wit. K i cały czas Wit. D. nuna ja też w tej ciąży mam hasło „jeszcze jest czas”bajlaga ja nie będę miała poduszki klina, tylko tak jak przy córce pod materac podłożę dwie książki telefoniczne (jedna obok drugiej, bo tak się mieszczą) – przynajmniej do czegoś ta makulatura się przydaje Byłam z córą u tego laryngologa i zaczęła się wojna między specjalistami, bo logopeda nie ruszy z ćwiczeniami dopóki nie będzie podcięte wędzidełko, a laryngolog stwierdził, że on nie widzi dużych powodów, a podcięcie byłoby minimalne komu tu uwierzyć Niemniej napisał nam skierowanie na to wędzidełko z dopiskiem „na polecenie logopedy”. Ciekawe jakie są terminy?Za tydzień znowu idziemy do niego, bo mała musi mieć przeczyszczone uszy przed badaniem słuchu.
|
#2714 | |
|
<3 <3 <3
|
hej
![]() Oczywiście dzisiaj mam wolne i nie śpie już od 6:15 Dzisiaj jadę do Jula Cytat:
![]() A trzymam za dzisiejsze USG
|
|
#2715 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ale rodzice mi dali 100zł do kurtki, wiec jak tylko cos znajde do kupuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też dziś mam wizyte na pewno wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak sie dzis czujesz? Cytat:
|
|
#2716 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też zdrowo. Wczoraj na kolacje małżowi zrobiłam sałatke nicejską, a dla siebie tosty Cytat:
![]() mąż wczoraj kupił sobie b-smarta z twisterem i zdenerwowany mówi do mnie ze dostal z longerem, ale nie miał czasu sie z babka kłócic hehe Cytat:
![]() ja chcę leżaczek fajna sprawa.Cytat:
![]() Cytat:
![]() i wcięło Mi Twoja wyp odnośnie wizyty. Pięknie Ci dzidziol rośnie ![]() Cytat:
![]() tylko rozgrzać się tak w środku zimy ![]() Cytat:
za wizyte i za usg ![]() Cytat:
z lekarzami ![]() Dziewczyny kupowałyście coś z Happy Mum? jak u nich z rozmiarówką? znalazłam na all fajną kurtkę, ale nie mam pewnosci czy bedzie dobra ![]() Ja dziś wyprawiłam małża do pracy i później już nie mogłam zasnąc. Wstałam, zjadłam śniadanie i nadrobiłam Was ![]() oczywiscie w międzyczasie lapek wyłaczył się 2 razy i zawiesił z 15 Dziś mam wizyte. Ciekawe co słychać. Tylko moje dziecko rośnie tak powli, ze w zeszłym tyg 29/30 ważył 1200g?
|
|
#2717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wolałam się upewnić ![]() Cytat:
![]() ja też już wszystkie kolory miałam. blond potem brąz, potem czarny potem rudy potem znów brąz i teraz mam jasny brąz i tak na razie zostanę mężowi najbardziej się podoba jak mam ciemny mega brąz prawie czarny i najbardziej nie lubi jak nie mam grzywki czoło na wierzchu - sama nie lubię siebie takiej Cytat:
uważałam bardzo w I trymestrze bo gorąca woda grozi poronieniem, teraz kąpię się tak z raz w tygodniu w takiej gorącej wodzie ale ona ma ja wiem z 37-38 stopni. aż sprawdzę następnym razem ![]() przed porodem to będę codziennie gorącą robić tak sobie pomogłam poprzednio super sprawa na skurcze to gorąca woda właśnie też nie za bardzo ale taka ciepła dosyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też mi to położna radziła i kazała chodzić i na piłce siedzieć. dziecko wtedy wstawia się do kanału szybciej. faktycznie tak było. gorzej jak miałam chęć na parte to już się położyłam i wstać nie chciałam ![]() Cytat:
lecę do pkola
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
AAA, jeszcze Wam nie pisałam.
Teściowa kupiła Leosiowi kurtke na zime... w rozmiarze 84, jak na nią patrzę to tak na 2 letnie dziecko
|
#2719 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() Uwielbiam takich lekarzy ![]() Cytat:
Uff dobrze, że moja mi nic nie kupuje
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położe w szafie i moze za rok albo dwa sie przyda powiedziała "małych już nie kupuje" jakby cokolwiek małego kupiła haha. Ona mysli, ze te kilka par spiochów itp co mam, to mi wystarczą na pół roku chyba ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Wylukałam dziś, że w c&a -20% do niedzieli na wszystko ![]() Dziewczyny pomóżcie, bo mysle już co kupić kruszynkom mojego brata na Mikołaja? będą miały już po 6 miesięcy
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana z delikatnym przeziębieniem
![]() Dziś znowu mam dzień wyjazdowy, mam nadzieje, że jak wrócę będę mogła Was nadrobić. Miłego dnia |
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej dzień dobry
![]() jakoś mi ta noc minęła chociaz nie powiem żeby całą przespała ![]() Lilijka, co za lekarze dobrze że chociaż to skierowanie dostałaś a nie musiałaś gdzie indziej uderzać...Ma.ko, moja chrześnica ma 5miesięcy i już na 80cm zaczynaja kupować, więc może do nastepnej zimy będzie dobra ta kurteczka też bym się zezłościła jakbym longera zamiast twistera dostała heffitka, ja tez biorę ciepłe kąpiele bo w zimnych czy letnich mi jest za zimno simonee, super że wszystko oki i powodzenia na USG ![]() fajnie ze jesteś miło zaskoczona szpitalem, zawsze to lepiej rodzić z taką świadomością ![]() Karoloo, czy Ty się kiedyś wyśpisz?? ![]() i zazdroszczę wizyty u Julinka kurde dziewczyny powiedzcie mi jak wyglądają zaczynające się żylaki? bo chyba mi się na piszczelu robi
|
#2726 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spędziłam pod prysznicem dużo czasu i bałam się wychodzić. Ale u mnie na porodówce był jeden prysznic na chyba 4 sale i miałam szczęście że akurat był wolny ![]() Cytat:
więc albo chodziłam albo stałam pod prysznicem tylko do badania się kładłam. Ale u mnie to i tak nie pomogło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj
![]() simonee super, że wyniki ok, no i zazdroszczę USG kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ma.ko dzisiaj już się czuję lepiej, dziękuję no to chociaż masz kurtkę w razie czego lilijka kurde, miałam kiedyś pełno książek telefonicznych, a teraz ani jednej a tak by się przydały... ![]() kleo zdrówka ![]() ja mam prysznic, nie lubię wylegiwać się w wannie, no i kąpie się w ciepłej wodzie, ale nie gorącej ![]() smerfetka nie strasz ja nawet nie wiem czy mi się rozstępy gdzieś nie pojawiły, bo nie oglądam swojego ciała chyba wolę nie widzieć i nie wiedzieć a ponoć wszystko przed nami
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-24 o 09:30 |
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się na początku 30 tygodnia Ostatnie dwa dni miałam intensywne dość i nie miałam czasu na net. Kupiłam kolejne rzeczy do wyprawki(butelkę,czapeczk ę grubą,prześcieradło z podkładem od razu, skarpeteczki,pieluchy flanelowe) i odwiedziłam nowy bardzo fajny sklep w moim mieście dla niemowlaków - wszystko jest i b.fajne ceny, więc w razie w będę miała gdzie dokupywać jakieś rzeczy ![]() I świetne ciuszki na wyprzedaży za 1zł w lumpku Muszę Was troszkę ponadrabiać ![]() Dzisiaj muszę odkurzyć, poudawać porządek w tym rozgardiaszu - mąż dalej chory i go ni wykorzystam , bo jutro ma do mnie na weekend przyjechać przyjaciółka.Dzisiaj miałam zły sen - śniło mi się, że krwawiłam, a we śnie jakoś dość spokojnie do tego podchodziłam :| Ale mała sięcały czas boleśnie dla mnie przewraca, brzuch niesamowicie ciągle rośnie, ja tyję :P także spokojna jestem. Najgorzej że plecy mi całkiem siadają... nie mogę ani leżeć za długo (ze spaniem mam ogromny problem) ani siedzieć(wtedy plus pleców boli jeszcze strasznie śledziona:/) a ile można chodzić po mieszkaniu:P
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Lilijka współczuję nudności . Zastanawia mnie czemu córka nie dostała ćwiczeń na wedzidełko tylko podcinanie . To taka trochę droga na skróty ![]() Mako wydaje mi się ze happy mum ma zawyżoną rozmiarowkę ale bardziej chodzi o luz jaki się ma niż przyleganie ubrań. Co do wagi dziecka to się tak nie przejmuj bo może pomiar nie być dokladny i to jest cos normalnego bo wage podaja szacunkowa a nie faktyczna albo maluszek jest młodszy o kilka dni w stosunku do tc. Eirene, Alb też mi się wydaje ze na piłce można być ale do pewnego momentu a później leżenie i kwiczenie z bólu.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-10-24 o 10:13 |
|
|
|
#2730 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dodzwoniłam się do Szpitala w sprawie tego skierowania, a Pani do mnie "proszę zadzwonić między 12, a 14"
a ja jestem w pracy w tym czasie ehhhhh Cytat:
lapki tak czasami lubią robię, a ja lubię tę emotikonkę ![]() pocieszę Cię nie wiem ile moje dziecko waży Dowiem się po porodzie.Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, że lepiej tak, niż w ogóle, a jak kurtka z lidla to warto było brać Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/smily-play-kostka-...694106967.html Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

i że za ciepła będzie, bo w moim rejonie zima taka słaba zawsze
(m-c temu 940 g)

Chyba nigdy się nie zdecyduje. Teraz się jeszcze waham, czy kupować spacerówkę, czy się opłaca, czy lepiej samą gondolę i później spacerówkę już taką mniejszą zgrabniejsza, ale taką która się rozkłada na płasko?

21. 04.2014 

Mdłości do mnie zawitały
Niemniej napisał nam skierowanie na to wędzidełko z dopiskiem „na polecenie logopedy”. Ciekawe jakie są terminy?
za dzisiejsze USG
nie dopinam się, musiałabym nosić ciepłe swetry i się nie zapinać... chyba jednak na Wszystkich Świętych pójdę tylko pod wieczór na groby
na pewno wszystko dobrze
w dodatku wypiłam mleko z czosnkiem i miodem i się czuję fatalnie... ale chyba nic się nie stanie
uwielbiam twistery