Wszystko o Avonie - Część III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-27, 11:57   #3211
kochamkube
Raczkowanie

GG do kochamkube
Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
(...)
tak przy okazji co uwazace\ie o zestawie do manikiuru dla pan z oferty netto czy nozyczki i inne czesci sa wytrzymale i w miare dobre??
Nie polecam. Kiedyś zamówila go jeszcze z katalogu pewna klientka i zwróciła bo nie spełnił jej oczekiwań. Otworzylam z ciekawości i przez przypadek zdarłam ten różowy nadruk czy raczej naklejke w badziewne kwiatuszki. Prawde mówiac zestaw sklada sie z normalnych, metalowych akcesoriów obklejonych różową tandetą która szybko sie zetrze.
kochamkube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 11:58   #3212
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kochamkube Pokaż wiadomość
Nie polecam. Kiedyś zamówila go jeszcze z katalogu pewna klientka i zwróciła bo nie spełnił jej oczekiwań. Otworzylam z ciekawości i przez przypadek zdarłam ten różowy nadruk czy raczej naklejke w badziewne kwiatuszki. Prawde mówiac zestaw sklada sie z normalnych, metalowych akcesoriów obklejonych różową tandetą która szybko sie zetrze.
zgadzam się. badziwie.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 12:00   #3213
kochamkube
Raczkowanie

GG do kochamkube

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4865600]a gdybyscie miały wybrac najlepszy produkt z avonu wg was ?[/quote]

Kuleczki brązujące
kochamkube jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 12:02   #3214
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

ja też kulki bym wybrała
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 12:29   #3215
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
te chusteczki tez mnie podrazniły - okropieństwo.
podobnie jak maseczka nawilżajaąco-kojąca Lirene - kojąca? dobre sobie! myślałam że mi skórę na twarzy wypali

z avonu jeszcze nic mnie nie podrazniło.
mnie z avonu nic poza tymi nowymi chusteczkami solutions- tylko oczka mnie szczypały. buzi nic nie było na szczęście

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4865678]ja też kulki bym wybrała [/quote]

może pur blanca? ale jeszce nie jestem w 100% pzekonana że to ona jest naj dla mnie tak mi teraz przyszło do głowy

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 12:29   #3216
dziewczyna00
Rozeznanie

GG do dziewczyna00

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, co sądzicie na temat biżu ABRIL z katalogu 9 na str 41? Czy może któraś z was ma to cudo? Co o nim sądzicie? Zastanawiam się nad kupnem ,ale boję się, że to może być jakiś bubel
Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć...
Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć...
Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
dziewczyna00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 12:36   #3217
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ja też sie powstrzymałam Już znalazałam "mój" ukochany kolor: Mauvelous metal
A moglabys zrobic fotke na ustach, bo mnie ten kolorek strasznie kusi
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 12:46   #3218
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy powinno się o tym głośno mówić ale zauważyłam, ze bardzo dużo produktów z Avonu znalazło się w zakładce najniżej ocenianych kosmetyków na KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/theworst.php
Avon, Advance Techniques, Daily Results Fresh Hair Extender (Spray przedłużający świeżość włosów) a dla mnie to byl super produkt na 5 gwiazdek. I bardzo zaluje ze go wycofali. Mialam chyba z 5 lub 6 opakowan. Codziennie nakladam na wlosy zel i lakier i czesto rano wygladam jakby mi piorun we wlosy strzelil. Wystarczylo spryskac tym sprayem i byly jak nowo umyte. Moglam od nowa nakladac inne kosmet do stylizacji. Przynajmniej nie musialam myc codziennie glowy. Bardzo zaluje ze go juz nie ma. Nadal poszukuje i łudze sie ze moze jeszcze ktos ma gdzies na polce i nieuzywa i zechce sie zamienic.

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4865600]a gdybyscie miały wybrac najlepszy produkt z avonu wg was ?[/quote]
Kulki brazujace i krem koloryzujaco-nawilzajacy czy jakos tak
Stary 2007-07-27, 12:56   #3219
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

ja mam poytanie, czy skarpetki z planet spa sa juz dostapne?? bo skladam zamowienie jeszcze raz z K9 i wychodzi mi na 45 zł, a czekam na 2 pary skarpetek, to czy będę musiała płaćić za przesyłkę czy te skarpetki mi doliczą do nowej fakturki? I co będzie jak dalej będzie ich brakować, będę musiała zapłacić za paczkę te 10 zł czy wystarczy mi to zamówienie na 45 zł żeby nie płacić?
Narazie z K10 mam zamówienie na serum rozświetlające z planet spa ale mam nadzieję je dostać w promocji więc je sprzedam i mam już 22,90 dla siebie
Mam pytanie jeszcze co do kolorów czy błyszczyk UCR Ich Nude jest w kolorze troche podobny do szminki nabłyszczającej Champagne Glow? bo strasznie mi pasuje ten odcień.
i tak hurtem jeszcze jedno pytanie ma ktoś może real foto bransoletki Ocean Breeze? bo zastanawiam się czy nie kupić sobie, ale nie jestem do końca przekonana, byłabym wdzięczna za opinie
madzik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:00   #3220
magnolia79
Irenosława Pierwsza

prosze napiszcie jak nazywa sie naszyjnik pierwszy z lewej (nie kieł
http://www.allegro.pl/item217959287_...avon_bcm_.html
magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:05   #3221
ika2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
prosze napiszcie jak nazywa sie naszyjnik pierwszy z lewej (nie kieł
http://www.allegro.pl/item217959287_...avon_bcm_.html

Naszyjnik Yarra. jest dostępny w dodatkowej ulotce kat. 10 za 24,90.
ika2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:06   #3222
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeszcze co do kolorów czy błyszczyk UCR Ich Nude jest w kolorze troche podobny do szminki nabłyszczającej Champagne Glow? bo strasznie mi pasuje ten odcień.
To są całkiem inne kolory, champagne glow jest ciemniejszy od icy nude, z resztą to widać na fotce

1 to champagne glow
2 to icy nude
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01191.JPG (59,1 KB, 32 załadowań)

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:07   #3223
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
ja mam poytanie, czy skarpetki z planet spa sa juz dostapne?? bo skladam zamowienie jeszcze raz z K9 i wychodzi mi na 45 zł, a czekam na 2 pary skarpetek, to czy będę musiała płaćić za przesyłkę czy te skarpetki mi doliczą do nowej fakturki? I co będzie jak dalej będzie ich brakować, będę musiała zapłacić za paczkę te 10 zł czy wystarczy mi to zamówienie na 45 zł żeby nie płacić?
Narazie z K10 mam zamówienie na serum rozświetlające z planet spa ale mam nadzieję je dostać w promocji więc je sprzedam i mam już 22,90 dla siebie
i tak hurtem jeszcze jedno pytanie ma ktoś może real foto bransoletki Ocean Breeze? bo zastanawiam się czy nie kupić sobie, ale nie jestem do końca przekonana, byłabym wdzięczna za opinie
Skarpetki dalej sa w brakach. Wczoraj mialam podglad fakture i dalej ich nie ma.
Musisz cos jeszcze domowic do tych 50 zl bo inaczej policza ci 10 za przesylke
Stary 2007-07-27, 13:11   #3224
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
już wklejałam zdjęcie Icy Nude na ustach...
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1185199909
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:16   #3225
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Janetka_m
Dziewczyny nie wiem czy powinno się o tym głośno mówić ale zauważyłam, ze bardzo dużo produktów z Avonu znalazło się w zakładce najniżej ocenianych kosmetyków na KWC
[/url]http://www.wizaz.pl/kosmetyki/theworst.php[/url]
większość to starocie dawno wycofane, więc nie rozumiem po co jeszcze są brane pod uwagę w tym zestawieniu, no i rzeczywiście wszystkie wymienione były do d....
Cytat:
Napisane przez Ja_MoNa Pokaż wiadomość
czy ktoś jeszcze zamawiał i nie dostał?
ostatnio miałam opust 30% ale zrobiłąm zwrot, potem zakupy w sklepie. Okazało sie potem że gdybym zakupy zrobia dzień wcześniej mialabym te 30% na jeszcze jedną kampanie a tak to brakło mi 10 zł :/

poproś swoją liderkę lub OMS, może wstawi się za Tobą w Warszawie

a możesz też napisać że przy zamówieniu na np 50 zł jakaś wybrana (wybrane - żeby klientki też mogły wybrać) przez Ciebie rzecz połowe albo np 70% taniej - wtedy coś zroższego mogą wybrać

chyba lekka przesada, przecież wyszłoby na to, że dziewczyna dostaje produkt gratis, bo konsultantka oferuje coś poniżej swojego opustu

Co do klientki pytającej sie o upust to nieraz konsultantki dają upust aby zystać nową klientke, bo zawsze lepiej nic nie zarobić a zwiększyć zamówienie... A klientka na tym korzysta.
tak postępuje większość hurtowników na Allegro

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
ja zawsze zamawiam gratisy z katalogu, bo mam od nich zniżke, podbijaja mi wartość zamówienia, no i jak się coś klientce spodoba, to może potem sama zamówi... a to, że klientka będzie wiedziała, ile to kosztowało, to co z tego??
może właśnie doceni naszą hojność

Cytat:
na Twoim miejscu bym nie ryzykowała, bo jak nadal tych skarpetek nie będzie, to na bank doliczą Ci za małą paczkę

Edytowane przez MaT
Czas edycji: 2007-07-27 o 13:51
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:26   #3226
illusija
Raczkowanie

O ja mam w Avonie kilka hitów. Kosmetyków najlepszych na rynku wg mnie. Są to:
- peeling Clearskin
- mleko do kąpieli PS
- pojedynczy cień do powiek (baaaardzo trwały)
- intensywnie nawilżający krem do stóp

A z tych wszystkich taki MEGAHICIOR to jak dla mnie peeling (o prym walczył z mlekiem ).
illusija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:30   #3227
magnolia79
Irenosława Pierwsza

ika2
dziekuje
magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:34   #3228
kittyyy1
BAN stały

Moim numerem jeden jest odżywka AT do włosów zniszczonych
Całą serię bardzo lubię, ale odzywkę to zamawiam co katalog
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 13:36   #3229
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

dzięki za odpowiedź, wkurza mnie troche avon tym że mają coś od początku katalogu w brakach a w nowym K10 dalej dają na promocji a pewnie znowu nie będzie :/
A co z tą bransoletką Ocean Breeze, miał ją ktoś? bo na zdjęciu wygląda troche dziwnie i nie wiem czy zamawiać
Stary 2007-07-27, 13:37   #3230
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

a właśnie ja mam nowy pomysł na zwrócenie uwagi kientek na promocje, pisze po katalogach i zaginam strony, dla każdej przygotowuje katalog wg. jej upodobań, mam nadzieję że to się sprawdzi. Zobaczymy jak będę zbierała zamówienia
Stary 2007-07-27, 13:42   #3231
illusija
Raczkowanie

Ja opracowuję katalog dla jednej klientki. Ona w ogóle nie ma zielonego pojęcia o kosmetykach więc jej zaznaczam opisanymi żółtymi karteczkami co ciekawsze pozycje. Np. krem z wysokim filtrem, krem ze średnim filtrem, ten kolor błyszczyka jest naturalny itp.
Chyba zacznę też opisywać dla drugiej ale jeszcze niespecjalnie znam jej upodobania (ona sama też ich raczej nie zna bo też zaczyna dopiero przygodę z kosmetykami).
Trzecia klientka to kupuje w Avonie od lat więc zna się na rzeczy, a teściowej nic nie wklejam bo ona ma baaardzo mało kasy i nie chcę zeby się poczuła naciskana. Ona już się martwi, co będzie jak nic nie zamówi, że mi będzie przykro... chyba w ogóle jej nie będę dawać katalogów. Głupia sytuacja wychodzi...
Stary 2007-07-27, 13:56   #3232
Gagix
Rozeznanie

Moim number One jest serum na zniszczone końcówki AT, niewiem co ja bym bez niego zrobiła.

W sezonie letnim także dochodzi to tego balsam z beta karotenem do opalania

Gagix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 14:00   #3233
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
Ja opracowuję katalog dla jednej klientki. Ona w ogóle nie ma zielonego pojęcia o kosmetykach więc jej zaznaczam opisanymi żółtymi karteczkami co ciekawsze pozycje. Np. krem z wysokim filtrem, krem ze średnim filtrem, ten kolor błyszczyka jest naturalny itp.
Chyba zacznę też opisywać dla drugiej ale jeszcze niespecjalnie znam jej upodobania (ona sama też ich raczej nie zna bo też zaczyna dopiero przygodę z kosmetykami).
Trzecia klientka to kupuje w Avonie od lat więc zna się na rzeczy, a teściowej nic nie wklejam bo ona ma baaardzo mało kasy i nie chcę zeby się poczuła naciskana. Ona już się martwi, co będzie jak nic nie zamówi, że mi będzie przykro... chyba w ogóle jej nie będę dawać katalogów. Głupia sytuacja wychodzi...
Tak mi radziła moja OKS, jak zaczynałam zabawę z Avon, ale większość moich klientek była z tych, co się znają na rzeczy i teraz już nawet tym całkiem nowym nie przygotowuję, tylko podpytuję co je interesuje.

Jak przestaniesz dawać katalog teściowej, to poczuje się jeszcze gorzej, że dlatego to robisz, bo nie ma kasy by zamawiać Pozwól jej się napatrzeć, ale staraj się, aby nie czuła się zobowiązana do zamawiania, może czasem zaproponuj dużą zniżkę
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 14:08   #3234
illusija
Raczkowanie

To jest tak, że ja jej już 100 razy mówiłam, żeby sobie po prostu pooglądała, mój mąż też jej tłumaczył. Ja w ogóle nie podnoszę tematu avonu w rozmowie. A ona swoje: "ojej, a jak nic nie zamówię?" głosem pełnym trwogi. To już ja się w tym momencie czuję jak jakiś wyzyskiwacz.. zupełnie nie wiem jak to rozwiązać. Jak jej daję katalog to co bym nie mówiła to ona się czuje zobowiązana a ja się czuję jakbym ją właśnie zobowiązywała.
Ostatnio na kolejne pytanie "a jak nic nie zamówię?" odpowiedziałam, że będzie kara finansowa
Może faktycznie dam jej stałą zniżkę 50%... tylko, że ona strasznie honorowa jest... raczej się nie zgodzi.
Stary 2007-07-27, 14:09   #3235
Hosenka*
Zakorzenienie

hmm...
# 1 peeling Clearskin
# 2 maseczka peel-off z drzewem herbacianym Naturals

(byłby jeszcze Tusz Stylista, ale jest wycofany... mam nadzieje ze wróci )

a z zapachów:
# 1 Surreal

Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
Chyba zacznę też opisywać dla drugiej ale jeszcze niespecjalnie znam jej upodobania (ona sama też ich raczej nie zna bo też zaczyna dopiero przygodę z
ja tak czasami opisywałam, ale i tak klientki brały to co chciały

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 14:16   #3236
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
na Twoim miejscu bym nie ryzykowała, bo jak nadal tych skarpetek nie będzie, to na bank doliczą Ci za małą paczkę
Tak czy tak by płaciła za małe zamówienie bo skarpetki były dołączone(w sensie zwiększały wartość zamówienia) do tej faktury gdzie były zamawiane. Teraz już się nie liczą.
Lepiej coś dobrać i mieć nawet za te 10zł niż 10zł zapłacić za zamówienie.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 14:19   #3237
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

moje ulubione produkty to :
1. szminka nabłyszczająca Champagne Glow
2. serum na zniszczone końcówki AT
3. zmiekczający krem do pięt z FW
4. cała seria PS a szczególnie mleko do kąpieli, rozświetlające serum do twarzty i śródziemnomorska nawilżająca maseczka do twarzy z oliwką.
Stary 2007-07-27, 14:19   #3238
lemoorka
Zakorzenienie

Debeściaki z Avonu na dzień dzisiejszy, bo reszta została wycofana

1. strong results

2. pełnia rzęs
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 14:21   #3239
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Tak czy tak by płaciła za małe zamówienie bo skarpetki były dołączone(w sensie zwiększały wartość zamówienia) do tej faktury gdzie były zamawiane. Teraz już się nie liczą.
Lepiej coś dobrać i mieć nawet za te 10zł niż 10zł zapłacić za zamówienie.
zamów coś co juz nie przychodzi - np. czarny tusz stylista. podniesie ci wartość zamówienia a go nie dostaniesz

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 14:31   #3240
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
OK, mam fakturkę. Melduję, że nie przyjdzie: Torebka Irlande x2 (ryzyk fizyk), tusz Stylista x2, oraz paletka CT beżowa też x2 A co, jak szaleć to szaleć. A opust 25 % jest Dzięki dziewczyny za info raz jeszcze
czyli te wszystkie rzeczy są już wycofane i na 100% ich nie dostanę ani teraz ani w następnej paczce?
I jak to będzie jeśli to zamówię to wartość zamównia będzie większa, większy opust i nawet jesli tak naprawde na fakturze mam 20 zł do zapłacenia ( bo np. zamówię tylko jeden produkt a reszty nie będzie ) to nie doliczą mi za przesyłkę?
Jeszcze się w tym tochę gubie :P

Jakby ktoś mógł napisać numerkich tych produktów które są na 100% wycofane, bo niestety nie mam katalogu K9 ze sobą
z góry dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości