Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-24, 22:01   #511
Alunia79
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Nie każda tak ma ja przynajmniej przy pierwszej tak nie miałam, może aż tak. Inie chciałabym. Śmiesznie wygląda ale miałam mniejsze,jeśli tak to mogę określić, i było to nieprzyjemne a wręcz bolesne chwilami, jakby mi skóra miała pęknąć.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 22:01   #512
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Witam po przerwie właśnie wróciłam z 2 tygodniowego turnusu rehabilitacyjnego i patrze a tu 3 część postaram sie byc na bieżąco i moze cos uda mi sid od siebie napisac
Przez 2 tyg urusl mi brzuszek i wreszcie widac ze w ciazy jestem
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 22:04   #513
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dobrej nocy
Kolorowych i miłych snów. Ja też znikam
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 22:09   #514
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dobrej nocy
dobranoc

Pojawiły mi się zajady w kącikach ust :/ I nie wiem dlaczego Biorę witaminy, jem dużo owoców i warzyw a mimo wszystko się pojawiły :/ Czy którąś z Was też to dotyczy? Jak sobie z tym radzicie??

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Nie każda tak ma ja przynajmniej przy pierwszej tak nie miałam, może aż tak. Inie chciałabym. Śmiesznie wygląda ale miałam mniejsze,jeśli tak to mogę określić, i było to nieprzyjemne a wręcz bolesne chwilami, jakby mi skóra miała pęknąć.
fajnie to wygląda, ale u innej kobiety Mi wystarczą regularne ruchy i kopnięcia Nie potrzebuje takich ekstremalnych oznak życia mojego maluszka
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 22:19   #515
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Patrzcie jaki czad http://youtu.be/3xhO8a7aI3k
Piękne to, ale mam z natury czarny humor, zaczelam wiec sobie wyobrazac, ze za chwile wyciagnie sie taka dluga noga albo reka

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 22:20   #516
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
dobranoc

Pojawiły mi się zajady w kącikach ust :/ I nie wiem dlaczego Biorę witaminy, jem dużo owoców i warzyw a mimo wszystko się pojawiły :/ Czy którąś z Was też to dotyczy? Jak sobie z tym radzicie??

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

fajnie to wygląda, ale u innej kobiety Mi wystarczą regularne ruchy i kopnięcia Nie potrzebuje takich ekstremalnych oznak życia mojego maluszka
ja mam zajady zazwyczaj po długotrwałym stresie, np jak studiowałam to zawsze po sesji mi wychodziły. Pomagała mi zawsze witamina B2. Mój tata musiał smarować detromecyną, bo mu stale wychodziły.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 22:20   #517
aneta_s13
Rozeznanie

Spokojnej nocy dziewczyny! U mnie szaleństwo bo jutro urodziny młodszego syna Przeczytałam wszystko i będę na bieżąco

Aaaaa odebrałam paczkę z smyka jutro zrobię fotki
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 22:21   #518
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Piękne to, ale mam z natury czarny humor, zaczelam wiec sobie wyobrazac, ze za chwile wyciagnie sie taka dluga noga albo reka
hahaha, zobaczyłam Twoją wizję
Stary 2014-10-24, 22:22   #519
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja mam zajady zazwyczaj po długotrwałym stresie, np jak studiowałam to zawsze po sesji mi wychodziły. Pomagała mi zawsze witamina B2. Mój tata musiał smarować detromecyną, bo mu stale wychodziły.
to u mnie na pewno nie ze stresu, bo ja jestem wylajtowana a to mogę brać witaminę B2 jak biorę kompleks witaminowy tak bez konsultacji z lekarzem?

Stary 2014-10-24, 22:28   #520
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
to u mnie na pewno nie ze stresu, bo ja jestem wylajtowana a to mogę brać witaminę B2 jak biorę kompleks witaminowy tak bez konsultacji z lekarzem?
nie wiem dziewczyny, a Wy co sądzicie? Mi juz po 2 dniach brania B2 przechodziły zajady
Stary 2014-10-24, 22:29   #521
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem dziewczyny, a Wy co sądzicie? Mi juz po 2 dniach brania B2 przechodziły zajady
może poczekam z tym braniem, za tydzień mam wizytę to spytam bo biorę dość dużo tabletek i leków, więc boję się sama podejmować decyzje

Stary 2014-10-24, 22:32   #522
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
hahaha, zobaczyłam Twoją wizję

Cytat:
u mnie zajady dawno się już nie pojawiały, ale czasem wyskakuje mi coś takiego jak "zimno" wtedy, gdy jestem przemęczona i organizm pokazuje mi to przez bubla w kąciku ust.
Albo pojawia się też wtedy, gdy przeginam z owocami egzotycznymi (wnioskuję, że przeginam wtedy z witaminą c).

Stary 2014-10-25, 07:44   #523
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jezu aż ciarki mnie przeszły he xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 08:36   #524
smv
Zakorzenienie

A mi się śniło dziś po tym filmie że dziecko wyciagnelo rączki mi przez brzuch i miało u jednej ręki 7 palców ;( okropny sen.

I chyba przez sen wyszły mi rozstępy na biuscie;(;( bo już jestem ponad godzinę na nogach a to coś nie znika a myślałam że to odgNieciona piżama ;(zalamka zalamka ;(

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-10-25 o 08:38
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 08:48   #525
EdithS
Zadomowienie

ja mam na każdej piersi po 2 kreski, o tyle dobrze, że na dole, jakby pod piersią i nie widać, ale są

dzień dobry w tak zimną sobotę!!! Brrrrr
Stary 2014-10-25, 08:49   #526
smv
Zakorzenienie

No a jeśli u mnie to rozstępy to zaraz przy rowku ale jestem wściekła ;(
Stary 2014-10-25, 08:57   #527
nusiekowa
Wtajemniczenie

Mi też dwie czerwone krechy sie zrobiły...wygladaja jak odgniecenie po nocy ehhh . Witam sie z rana,lece robic śniadanko i na shopping- musze jakies swetry sobie kupic bo wszystko sie za krótkie porobilo. Milego dzionka mamuski
Stary 2014-10-25, 09:08   #528
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Patrzcie jaki czad http://youtu.be/3xhO8a7aI3k
Jakby jakiś 'obcy' atakował brzuchola

A u nas dzisiaj imprezka, mamy chrzciny na 13 We wszystkim wyglądam już jak wieloryb a wymyśliłam że pójdę w długaśnej koszuli z długim rękawem, bo o zmieszczeniu się w jakąkolwiek marynarkę to mogę pomarzyć, cycuchy w nic starego się nie mieszczą, strach pomyśleć jaki rozmiar będzie jak wyleje się mleczna kraina A spodni żeby nie kupować kolejnych eleganckich to po prostu nie będę dopinać hahaha bo sukienki czy tuniczki w taką zimnotę? Ja wogóle średnio lubię takie siedzące imprezki, ale trzeba iść podpatrzeć jak to się wszystko odbywa bo i nas to czeka..

Miłego dnia, oby wszystkie rozstępy poznikały i więcej nie wracały.
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 09:23   #529
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dzień dobry witam w zimną sobotę, mąż mi zrobił niespodziankę i napalił w piecu i jak się obudziłam to kaloryfery cieplutkie aż miło się wstawało, ja już po śniadaniu mam chwilę wolnego bo córa ogląda Barbie w tv, ale zaraz zabieram się za sprzątanie. A i chcę się pochwalić że mój synek dzisiaj nieźle daje czadu, czuję wszystko pomimo tego mojego łożyska, bardzo miłe uczucie Od razu mam lepszy humor. Miałam dzisiaj wyskoczyć do miasta na zakupy ale chyba sobie odpuszczę w taką pogodę.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 09:40   #530
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
czyli planujecie spokojnego sylwestra, to i ja się na taki nastawię a marzył mi się kulig, tylko zaczęłam się zastanawiać czy to nie za duży wysiłek jak na 7miesiąc
a może poszukam ciekawego wyjazdu do Spa, może mąż jakoś przeżyje takie nudy powiem mu, że w sylwestra relaksujemy się na zapas, bo od marca na zdwojonych obrotach będziemy
Może namówię na coś takiego TŻ po nowym roku bo póki co nie planujemy podróży poślubnej a będzie chociaż namiastka

Cytat:
no niestety pewnych rzeczy nie przeskoczymy dlatego ja nie kupuję żadnych drogich kremów i smaruje dość obficie brzuch zwykłym balsamem
Też nigdy nie szalałam z drogimi balsamami ale od kilku lat miałam nawyk używania balsamu/oliwki codziennie po umyciu się, więc po cichu liczyłam na lepszą reakcję mojej skóry ale genetyki nie przeskoczymy, moja mama po ciąży ze mną też niestety doświadczyła rozstępów

U mnie dzisiaj wyszło słoneczko ale i tak czeka mnie cały dzień w domu, muszę zrobić masę rzeczy na uczelnię. Wczoraj przeszłam się po sklepach w poszukiwaniu cieplejszych ubrań ale mam wrażenie, że we wszystkim wyglądam źle
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 09:50   #531
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
A mi się śniło dziś po tym filmie że dziecko wyciagnelo rączki mi przez brzuch i miało u jednej ręki 7 palców ;( okropny sen.

I chyba przez sen wyszły mi rozstępy na biuscie;(;( bo już jestem ponad godzinę na nogach a to coś nie znika a myślałam że to odgNieciona piżama ;(zalamka zalamka ;(

Ja się właśnie bałam, żeby mi się takie sny nie przyśniły po tym filmiku

Cytat:
ja mam na każdej piersi po 2 kreski, o tyle dobrze, że na dole, jakby pod piersią i nie widać, ale są

dzień dobry w tak zimną sobotę!!! Brrrrr
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Mi też dwie czerwone krechy sie zrobiły...wygladaja jak odgniecenie po nocy ehhh . Witam sie z rana,lece robic śniadanko i na shopping- musze jakies swetry sobie kupic bo wszystko sie za krótkie porobilo. Milego dzionka mamuski
Rozstępy znikną, a to znaczy, że rzeczywiście mocno Wam piersi urosły. Ja jeszcze mieszczę się w "stary" stanik i wcale mi się to nie podoba, wolałabym chyba większe cyce i jakiś rozstęp

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Jakby jakiś 'obcy' atakował brzuchola

A u nas dzisiaj imprezka, mamy chrzciny na 13 We wszystkim wyglądam już jak wieloryb a wymyśliłam że pójdę w długaśnej koszuli z długim rękawem, bo o zmieszczeniu się w jakąkolwiek marynarkę to mogę pomarzyć, cycuchy w nic starego się nie mieszczą, strach pomyśleć jaki rozmiar będzie jak wyleje się mleczna kraina

Miłego dnia, oby wszystkie rozstępy poznikały i więcej nie wracały.
Ja wróciłam kilka dni temu z podróży, gdzie baaardzo dużo chodziłam, p0o powrocie padłam jak kawka i przez dwa dni odchorowywałam zmęczenie. A brzucho w tym czasie urósł bardziej chyba z niemocy Było tak gorąco, że nosiłam bluzki na ramiączkach, a z brzuchem czułam się jakbym wyjadła całą lodówkę i poszła sobie na miasto pochodzić
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam w zimną sobotę, mąż mi zrobił niespodziankę i napalił w piecu i jak się obudziłam to kaloryfery cieplutkie aż miło się wstawało, ja już po śniadaniu mam chwilę wolnego bo córa ogląda Barbie w tv, ale zaraz zabieram się za sprzątanie. A i chcę się pochwalić że mój synek dzisiaj nieźle daje czadu, czuję wszystko pomimo tego mojego łożyska, bardzo miłe uczucie Od razu mam lepszy humor. Miałam dzisiaj wyskoczyć do miasta na zakupy ale chyba sobie odpuszczę w taką pogodę.
Milutko- ja posprzątałam od razu po wstaniu z łóżka i umyciu się. Chyba tak kołysałam malutką, że póki co żadnych ruchów nie czułam

Stary 2014-10-25, 10:04   #532
marcia45
Zadomowienie

Witam się od rana. Ide sie wykapac i nasmarowac po tych waszych rozstepowych historiach. Bo wstyd, ale sie smaruje z raz na tydzien. Nie chce mi sie, zazwyczaj padam po pracy. Moja mama nie miałam, może mnie też ominą.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 10:12   #533
EdithS
Zadomowienie

A ja dziś znowu sama, bo TŻ musiał do pracy pojechać

idę po kawę, a potem nie wiem co, dom wczoraj posprzątałam, obiad już gotowy, książka przeczytana, na dworze zimno, a TŻ jeszcze długo nie będzie ehhh
Stary 2014-10-25, 10:16   #534
ojustyna
Zadomowienie

Ajajajaj moja bubcia od rana mame łaskocze od środka milusio pukając i stukając, niestety TŻ dalej nic nie czuje oby to się szybciutko zmieniło.

Co do uczucia wieloryba, to mam tak od samutkiego początku ciąży, jeszcze nawet nie wiedziałam że w niej jestem a brzuszek już miałam taki "wzdęty", że się nawet wciągnąć nie dało, a wakacje spędzaliśmy na żaglach, więc każdy patrzył na mnie jak w stroju odstaje mi brzuszek a biust jak silikony i pewnie myśleli : co to ...? a teraz będziemy cooooraz większe (już nawet przy fiku miku jakoś mi tak dziwnie, mam chyba problem z samoakceptacją zmieniającej się figurki i dodatkowych kg tu i ówdzie )

Kawoszki powiedzcie mi czy pijecie normalną kawuche? czy zbożowe/bezkofeinowe? Ja jak tylko się dowiedziałam to jej picia zaprzestałam, tak samo jak zwykłej czarnej herbaty, bo i teina jest niekorzystna dla bejbusia; ze trzy razy ratowałam się cappuccino, ale chyba niedługo polecę do bezkofeinową bo za nią tęsknię

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-10-25 o 10:23
Stary 2014-10-25, 10:25   #535
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Ajajajaj moja bubcia od rana mame łaskocze od środka milusio pukając i stukając, niestety TŻ dalej nic nie czuje oby to się szybciutko zmieniło.

Co do uczucia wieloryba, to mam tak od samutkiego początku ciąży, jeszcze nawet nie wiedziałam że w niej jestem a brzuszek już miałam taki "wzdęty", że się nawet wciągnąć nie dało, a wakacje spędzaliśmy na żaglach, więc każdy patrzył na mnie jak w stroju odstaje mi brzuszek a biust jak silikony i pewnie myśleli : co to ...? a teraz będziemy cooooraz większe (już nawet przy fiku miku jakoś mi tak dziwnie, mam chyba problem z samoakceptacją zmieniającej się figurki i dodatkowych kg tu i ówdzie )
ja miałam podobnie, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, to brzuszek miałam już wystający, podobnie zawsze przed okresem mi się robiło, tyle, ze po paru dniach puszczało, a tym razem niespodzianka a co do wyglądu ogólnego, to ja mam takie dni naprzemiennie, raz się budzę i czuję się dobrze, a następnego dnia z kolei znowu czuję się wielka i mam wrażenie, że opuchnięta. Nawet czasami mam buzię jakby wzdętą. Nie wiem, to chyba taka uroda w ciąży, myślę, że w 9 miesiącu napuchnę jak balon!

Co do kawy, ja piję normalną parzoną, co prawda nie mega mocną, z 1 łyżeczki, nie codziennie, ale jak mam potrzebę to piję. Przed ciążą piłam codziennie siekierę. Czasami piję astrę, jest delkatnieksza dla żołądka.

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-10-25 o 10:26
Stary 2014-10-25, 10:27   #536
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

Kawoszki powiedzcie mi czy pijecie normalną kawuche? czy zbożowe/bezkofeinowe? Ja jak tylko się dowiedziałam to jej picia zaprzestałam, tak samo jak zwykłej czarnej herbaty, bo i teina jest niekorzystna dla bejbusia; ze trzy razy ratowałam się cappuccino, ale chyba niedługo polecę do bezkofeinową bo za nią tęsknię

Jak mam ochotę to pije kawę i herbatę. Mozna bezpiecznie wypić 2 filiżanki kawy dziennie
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-25, 10:31   #537
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Jak mam ochotę to pije kawę i herbatę. Mozna bezpiecznie wypić 2 filiżanki kawy dziennie
Wychodzi na to, że za dużo się naczytałam i jestem zbyt przewrażliwiona, taka panikara w następnej ciąży będę już pewnie "mądrzejsza" a narazie dmucham na zimne, żebym się później nie obwiniała jak (tfu tfu) coś by było nie tak
Stary 2014-10-25, 10:38   #538
tout-petit-fille
Zadomowienie

Mój TŻ też ciągle w pracy- rano daje mi buziaka i wraca ostatnio koło 20. Koło 23/24 idziemy spać i rano znów papa.
Dziś i jutro też w pracy wariat, chociaż dziś idziemy do znajomych wieczorkiem, więc chociaż tyle dobrego.

Przed ciążą i przez jakieś pierwsze 3 tygodnie piłam nawet 3,4 latte dziennie. Nie dlatego, żeby dodały mi energii, ale dla smaku.

Gdy dowiedziałam się o ciąży piłam jedną, max dwie dziennie. Kupiłam inkę, której tak nie cierpię, że już mi się nawet kawy nie chcę, rano robię więc herbatę.

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2014-10-25 o 10:42
Stary 2014-10-25, 10:39   #539
smv
Zakorzenienie

Nawet lekarze mówią że jeśli przed ciążą się pilo kawę to w ciąży też można jedna /dwie filiżanki... Herbatę sama pije ale zielona 2 razy dziennie..
Zjadłam paczka mniam
Stary 2014-10-25, 10:42   #540
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Może namówię na coś takiego TŻ po nowym roku bo póki co nie planujemy podróży poślubnej a będzie chociaż namiastka
Myślę, że Twojemu Tż będzie coraz trudniej cokolwiek Ci odmówić szukam czegoś z "atrakcjami" również dla facetów, jak znajdę to podrzucę.

Cytat:

Kawa nie jest tak mocno szkodliwa, a przy niskim ciśnieniu to nawet wskazana, także możesz pić bez wyrzutów sumienia- byle nie za mocną i nie zbyt często. Mi gin w sumie nakazał od czasu do czasu wypić 1/3 lampki wina, a przecież alkohol też jest zabroniony w ciąży. Jednak powiedział, że lepiej jak wypiję odrobinkę wina na pobudzenie soków trawiennych niż jeśli do kolejnej wizyty znowu nie przytyję. Ogólnie to w ciąży można naprawdę dużo, byle z umiarem i rozsądkiem

W Białymstoku już taki mróz. Jak dobrze, że cieplutki kożuszek bez problemu się zapina. A jeśli przeszyję guziki to może i całą zimę się zmieszczę
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości