|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Nadrabiam, nadrabiam ale chyba nie nadrobie. Zostawic Was na 3 dni;p tyle stron...
30.04.2015r. godz.9:44 |
|
|
|
#1742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ruska strasznie współczuję Ci tych wymiotów i trzymam żeby minęły jak najszybciej...Cytat:
no padłam ![]() Cytat:
Idź jutro do lekarza, i powiedz że nie wyjdziesz jak Cię nie przyjmie...jak nie ten nowy to idź jeszcze do tego polskiego. Wydaje mi się, że to niegroźne plamienia ale będziesz spokojniejsza. Aaaaa i zazdroszczę Ci tych ruchów bejbulka, ja jeszcze nic nie czuję :-( ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- A w ogóle to bardzo fajnie, że wypowiadają się dziewczyny bardziej doświadczone. Mi-niedoświadczonej przyszłej mamie bardzo to pomaga, innym pewnie też. I żadna z nas na pewno nie pomyśli o wymądrzaniu z tym fotelikiem do samochodu to nawet bym nie pomyślała, że pozycja nie jest odpowiednia. Ot widać jeszcze musze się sporo nauczyć...
|
||
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
u mnie dziś samopoczucie dobre więc dzielę się nim z Wami Cytat:
oczywiście że z pomidorowym ![]() ja tyż kradnę tylko pomóżcie proszę, jak ten adres strony (juz mój odnosnik html) mam wkleić w podpis, bo zaraz zwariuję... nie wchodzi mi za cholerę Cytat:
2- Nie ma co się dodatkowo martwić i stresować, ale umów się do lekarza i skontroluj to plamienie. Lepiej się upewnić ze to nic poważnego, a może lekarz coś Ci przepisze na podtrzymanie w razie czego. Powodzenia i daj znać * Dorka- zgadzam się z Tobą , ja w kwestii dzieci jestem zupełnie zielona. Bardzo chętnie więc czytam i przyswajam (w miarę pojemności kalafiora) wszelkie informacje na ten temat ![]() Więc piszcie jak najwięcej o swoich doświadczeniach i udzielajcie nam rad
20.05.2015 punkt południe 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2014-10-26 o 13:29 |
||
|
|
|
#1744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwielbiam go kiedy śpi- wtedy ma mase durnych tekstów, a rano nic z tego nie pamięta wcześniej piłam 1 dziennie, ale odkąd TŻ usłyszał w szpitalu od lekarza, ze mam brać magnez na wzmocnienie macicy to zdurniał ![]() Co do lekarza, zgadzam sie z Tobą jak nie uda mi sie dostać do tego nowego, to pojadę do polaka jeszcze. Nie wytrzymam w niewiedzy..,chociaż rozmawiałam z mama i sama stwierdziła, ze pewnie nic sie nie dzieje, i lepiej zeby ta stara krew mi z tego krwiaka spłynęła niz miała sie rozejść po organizmie![]() Cytat:
mnie męczyła pół nocy i teraz pół dnia co do leków na podtrzymanie, jem wszystko to co jadłam w szpitalu i teoretycznie nic innego nie zapiszą mi
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż za inwigilacja
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Musze chyba częściej Tz zmuszac do gotowania
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna Fajna akcja
ruska współczuje Młody wstał normalnie bo po 6. Bałam sie że wsstanie o 5 i bedzie wesoło. Poszłam do kościoła z bratanicą bo mieliśmy ja na noc i potem do restaucji na obiad a potem do Krakowa na Grodza do Fabryki cukierków. |
|
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zgadzam się z TienShan co do fotelika samochodowego - z takim maluchem tylko wtedy kiedy jest potrzeba, bo nie dość że pozycja średnia to w nim bardzo gorąco w lecie najlepsza gondolka z odsłoniętą budka na upały i parasoleczka ![]() Na zaparcia dziewczyny polecam syrop lactulosum - mi bardzo pomógł i jest bezpieczny w ciąży, nie ma co się męczyć, bo hemoroidy to nie przelewki :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt, dzieci się okropnie pocą w fotelikach, w końcu to kawał styropianu - Czarnulka może to przekona Twojego Tż
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, ja tez juz drugi trymestr ale nic mi nie dolega oprocz zachcianek i zgagi
. Nawet cycki nie urosly, moze delikatnie nabrzmiale sa, mogloby sie cos ruszyc, chociaz brzuch, uspokoilabym sie troche
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnulka przerabane z tymi plamieniami :/ dobrze że wiesz chociaż skąd to.
Ruska współczuję wymiotow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po badaniach. Pojechalismy do szpitala, skierowali mnie pod gabinet usg na oddziale położniczym. Naoglądałam się wielkich brzuchów i nasłuchałam płaczu dzieci. Po godzinie dowiedzielismy sie, że moj lekarz prowadzi jakąś operację i wysłał kolege aby zrobił mi usg. Trwało ono długo, z 40 minut bo bejbol się schował i nie chciał wyjść gdzieś na wierzch. W końcu jakoś go złapał po pukaniu i stukaniu w brzuch i zmierzył. Zdjecia kazał przynieść do lekarza prowadzącego ale z tego co stwierdził to wszystkie parametry są ok i dzieć jest zdrowy. Nie znam się na tych literkach i nie wiem co gdzie jest
Wiem, że podtuczyłm go przez ten tydzień bo ma już 6,5 cm. Głowka ma 2,09, słyszałam serduszko ale nie umiem wyczytać tętna Na zdjęciu z przeziernością karkową jest tylko napisane 0,19 więc to chyba to. A kośc nosowa 0,29/ Nie wiem czy nie skoczył termin porodu na 2 maja ale na razie tonic pewnego. Pewnie jest po prostu duży
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-10-26 o 17:55 |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
brawo Mimi
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
Mimi dyży dzieć
mnie bolą plecy na dole od kilku dni, zawsze mnie bolą w ten sposób tylko jak sie przepracuję i po kilku godzinach puszcza, a teraz noe wiem co sie dzieje...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kawy - ja piję jedną dziennie, zawsze rano - inaczej byłabym zombie. Ogólnie bez kawy chyba żyć bym nie mogła, takie uzależnienie, kiedyś piłam więcej i mocniejszą. Teraz już dłuższy czas tylko jedną, a od kiedy wiem o dziecku - robię sobie taką słabszą, z mlekiem i cukrem. Myślę że czasem brak kawy zupełny może bardziej zaszkodzić niż sama kawa - zwłaszcza że ja ogólnie mam niskie ciśnienie, a magnez można uzupełnić, więc Czarnulka może uda Ci się przekonać tż do filiżanki dobrej kawy raz na jakiś czas Cytat:
![]() mimi_77 brawa! Piękny duży dzieciaczek!
Tymek Edytowane przez jagodowa07 Czas edycji: 2014-10-26 o 18:24 |
||
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
co do hemoroidów to ja jestem pechowcem, w poprzedniej ciąży nie miałam zaparć, załatwiałam się regularnie i bezproblemowo a i tak mi wyszły, małe bo małe ale jednak :/ kupiłam tabletki, czopki, maść i wchłonęły się, niestety przy porodzie znów wyszły, postanowiłam się nimi zająć jak już się wygoję
i same zniknęły ale boję się, że teraz może być gorzej
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wpadłam się przywitać
![]() Mimi super, że maluszek zdrowy i wszystko ok! Ja padnięta jestem, młody dostał w nocy kataru, mało spałam. Jeszcze ta zmiana czasu Obawiam się, że i mnie przeziębienie doleci, bo mi zimno cały czas wzięłam nospę przed chwilą, mam nadzieję, że to nic takiego
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie Kasi, jak wkleić tego bobaska w podpis?
![]() Wgl hit wieczoru! Skończyła sie na ebay aukcja fotelika BMW, TŻ tak patrzy i mówi "ooo, za 6 dych poszło...ale czy ja wiem czy to warte tej ceny?? przecież to sie dla noworodka nie nadaje! jakies to takie niestabilne, nie to co Romer!" Myślałam, że padne z tego jego tekstu ![]() Specjalista sie teraz dokształca w leżaczkach Mówicie o hemoroidach no ja niestety już nabyłam za gówniary potrafiłam bardzo rzadko chodzić do toalety za potrzebą, bo rzekomo mi sie nie chciało, a jak mi sie zachciało to no.... efekt? odnawiaja mi sie co rusz...koronkowe stringi juz odpadają...jak babcia normalnie Jagodowa, ja mojego TŻ nie bede wcale przekonywać do kawy...w tygodniu wypije sobie 1 dziennie do śniadania- czego oczy nie widzą.... Dziś po tej porannej kawie czuje sie 100x lepiej niż bez ![]() Plamienia już mnie nie ruszają są to są...dziś z mama sobie pogadałam, która mi przetłumaczyła, ze lepiej, ze ta stara krew sie usuwa sama a nie wchłania sie i rozpływa sie gdzieś po organizmie...Mama jest dobrej mysli to i ja też... Chyba tej rozmowy mi było trzeba.
|
#1760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne wieści Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję dziewczyny jesteście Kochane
![]() Doczytałam : tętno - 154 przeziernośc 1,9 cm nosek - 2,9 cm termin porodu wg miesiaczki - 6 maja termin porodu wg usg - 2 maja
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym w tym wszystkim.... Mimi! super, ze z maluszkiem OK!
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I bobaska w podpis też chętnie bym wkleiła ![]() W ogóle tak się zastanawiam, bo jutro mam usg to genetyczne - ono jest już przez brzuch czy dowcipne? Cichutko tu dziś, chyba po zmianie czasu tak sennie
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodowa, pewna nie jestem, bo jednak u nas nie ma genetycznego, ale mój maluch ostatnio miał 5cm i dowcipnie był już za duży żeby go obmierzać
i lekarz mi powiedział, że od teraz tylko przez brzusio ![]() Ja po tej zmianie czasu zasypiam juz od godziny
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się musi jeżdzić z maluchem to ciezko ale najlepsza gondola albo kocuk na materacu w cieniu. Ja nie miałam w ciązy hemoroidów ale przy porodzie to się takich dorobilam że masakra. Schodziły długo a teraz spokój penwie do porodu Cytat:
Bylismy wczoraj w Krakowie w tej fabryce cukierkow i od wvczoraj wcinam je cały czas. No przeciez dupa :lov e:
|
||
|
|
|
#1769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie w nowym tygodniu
![]() mimi super wieści, gratuluje wizyty Wczoraj rozpoczęłam 14 tc Sylwia też czuję się jak 80 latka, całymi dniami leże i nie mam siły na nic, kiedy to minie ![]() czarnulka tez już przyzwyczaiłam się do tych plamień, ostatnio są minimalne i koloru kawy z mlekiem, może powoli zupełnie znikną ![]() Co do wózków, ja urodziłam Gabi w grudniu więc stwierdziliśmy że głęboki odpada, mała była na krótkich spacerkach w foteliku wpinanym w wózek, większość naszych wypraw odbywała się samochodem a w maju już była w spacerówce, teraz zdecydowanie kupię głęboki bo całe lato spacerów przed nami i wystawiania na ogród i zdecydowanie wygodniej będzie w głębokim ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Co do hemoroidów miałam straszne problemy, a po porodzie to był dramat, pamiętam że bardzo pomogła mi maść z kasztanowca, teraz mimo problemów z toaletą na razie cisza ale pewnie mnie dopadną. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

żeby minęły jak najszybciej...

najwyżej będę spać na podłodze.
no padłam 
współczuje, że tak zaczyna Ci się drugi trymestr
jedzenie 

ale boję się, że teraz może być gorzej
wzięłam nospę przed chwilą, mam nadzieję, że to nic takiego

no ja niestety już nabyłam za gówniary