![]() |
#1741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Nadrabiam, nadrabiam ale chyba nie nadrobie. Zostawic Was na 3 dni;p tyle stron...
![]()
![]() ![]() 30.04.2015r. godz.9:44 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ruska strasznie współczuję Ci tych wymiotów i trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idź jutro do lekarza, i powiedz że nie wyjdziesz jak Cię nie przyjmie...jak nie ten nowy to idź jeszcze do tego polskiego. Wydaje mi się, że to niegroźne plamienia ale będziesz spokojniejsza. Aaaaa i zazdroszczę Ci tych ruchów bejbulka, ja jeszcze nic nie czuję :-( ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- A w ogóle to bardzo fajnie, że wypowiadają się dziewczyny bardziej doświadczone. Mi-niedoświadczonej przyszłej mamie bardzo to pomaga, innym pewnie też. I żadna z nas na pewno nie pomyśli o wymądrzaniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() u mnie dziś samopoczucie dobre więc dzielę się nim z Wami ![]() Cytat:
![]() oczywiście że z pomidorowym ![]() ![]() ja tyż kradnę ![]() tylko pomóżcie proszę, jak ten adres strony (juz mój odnosnik html) mam wkleić w podpis, bo zaraz zwariuję... nie wchodzi mi za cholerę ![]() Cytat:
![]() 2- ![]() ![]() ![]() ![]() Nie ma co się dodatkowo martwić i stresować, ale umów się do lekarza i skontroluj to plamienie. Lepiej się upewnić ze to nic poważnego, a może lekarz coś Ci przepisze na podtrzymanie w razie czego. Powodzenia i daj znać ![]() * Dorka- zgadzam się z Tobą , ja w kwestii dzieci jestem zupełnie zielona. Bardzo chętnie więc czytam i przyswajam (w miarę pojemności kalafiora) wszelkie informacje na ten temat ![]() Więc piszcie jak najwięcej o swoich doświadczeniach i udzielajcie nam rad ![]()
![]() ![]() 20.05.2015 punkt południe ![]() 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! ![]() Edytowane przez kasienka1985 Czas edycji: 2014-10-26 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uwielbiam go kiedy śpi- wtedy ma mase durnych tekstów, a rano nic z tego nie pamięta ![]() wcześniej piłam 1 dziennie, ale odkąd TŻ usłyszał w szpitalu od lekarza, ze mam brać magnez na wzmocnienie macicy to zdurniał ![]() ![]() Co do lekarza, zgadzam sie z Tobą ![]() ![]() Cytat:
![]() mnie męczyła pół nocy i teraz pół dnia ![]() ![]() ![]() co do leków na podtrzymanie, jem wszystko to co jadłam w szpitalu i teoretycznie nic innego nie zapiszą mi ![]()
![]() |
#1745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
Cóż za inwigilacja
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Musze chyba częściej Tz zmuszac do gotowania ![]()
#1747 |
Wtajemniczenie
|
Czarna Fajna akcja
ruska współczuje Młody wstał normalnie bo po 6. Bałam sie że wsstanie o 5 i bedzie wesoło. Poszłam do kościoła z bratanicą bo mieliśmy ja na noc i potem do restaucji na obiad a potem do Krakowa na Grodza do Fabryki cukierków. |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zgadzam się z TienShan co do fotelika samochodowego - z takim maluchem tylko wtedy kiedy jest potrzeba, bo nie dość że pozycja średnia to w nim bardzo gorąco w lecie ![]() ![]() Na zaparcia dziewczyny polecam syrop lactulosum - mi bardzo pomógł i jest bezpieczny w ciąży, nie ma co się męczyć, bo hemoroidy to nie przelewki :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Zakorzenienie
|
To fakt, dzieci się okropnie pocą w fotelikach, w końcu to kawał styropianu - Czarnulka może to przekona Twojego Tż
![]()
#1751 |
Raczkowanie
|
Hejka, ja tez juz drugi trymestr ale nic mi nie dolega oprocz zachcianek i zgagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
Czarnulka przerabane z tymi plamieniami :/ dobrze że wiesz chociaż skąd to.
Ruska współczuję wymiotow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
Jestem po badaniach. Pojechalismy do szpitala, skierowali mnie pod gabinet usg na oddziale położniczym. Naoglądałam się wielkich brzuchów i nasłuchałam płaczu dzieci. Po godzinie dowiedzielismy sie, że moj lekarz prowadzi jakąś operację i wysłał kolege aby zrobił mi usg. Trwało ono długo, z 40 minut bo bejbol się schował i nie chciał wyjść gdzieś na wierzch. W końcu jakoś go złapał po pukaniu i stukaniu w brzuch i zmierzył. Zdjecia kazał przynieść do lekarza prowadzącego ale z tego co stwierdził to wszystkie parametry są ok i dzieć jest zdrowy. Nie znam się na tych literkach i nie wiem co gdzie jest
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-10-26 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
brawo Mimi
![]()
#1755 |
Raczkowanie
|
Mimi dyży dzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kawy - ja piję jedną dziennie, zawsze rano - inaczej byłabym zombie. Ogólnie bez kawy chyba żyć bym nie mogła, takie uzależnienie, kiedyś piłam więcej i mocniejszą. Teraz już dłuższy czas tylko jedną, a od kiedy wiem o dziecku - robię sobie taką słabszą, z mlekiem i cukrem. Myślę że czasem brak kawy zupełny może bardziej zaszkodzić niż sama kawa - zwłaszcza że ja ogólnie mam niskie ciśnienie, a magnez można uzupełnić, więc Czarnulka może uda Ci się przekonać tż do filiżanki dobrej kawy raz na jakiś czas ![]() Cytat:
![]() mimi_77 brawa! Piękny duży dzieciaczek! ![]()
Tymek ![]() Edytowane przez jagodowa07 Czas edycji: 2014-10-26 o 17:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
co do hemoroidów to ja jestem pechowcem, w poprzedniej ciąży nie miałam zaparć, załatwiałam się regularnie i bezproblemowo a i tak mi wyszły, małe bo małe ale jednak :/ kupiłam tabletki, czopki, maść i wchłonęły się, niestety przy porodzie znów wyszły, postanowiłam się nimi zająć jak już się wygoję
![]() ![]() ![]()
#1758 |
Wtajemniczenie
|
Hej, wpadłam się przywitać
![]() Mimi super, że maluszek zdrowy i wszystko ok! Ja padnięta jestem, młody dostał w nocy kataru, mało spałam. Jeszcze ta zmiana czasu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie Kasi, jak wkleić tego bobaska w podpis?
![]() Wgl hit wieczoru! Skończyła sie na ebay aukcja fotelika BMW, TŻ tak patrzy i mówi "ooo, za 6 dych poszło...ale czy ja wiem czy to warte tej ceny?? przecież to sie dla noworodka nie nadaje! jakies to takie niestabilne, nie to co Romer!" Myślałam, że padne z tego jego tekstu ![]() ![]() Specjalista sie teraz dokształca w leżaczkach ![]() Mówicie o hemoroidach ![]() ![]() ![]() Jagodowa, ja mojego TŻ nie bede wcale przekonywać do kawy...w tygodniu wypije sobie 1 dziennie do śniadania- czego oczy nie widzą.... Dziś po tej porannej kawie czuje sie 100x lepiej niż bez ![]() Plamienia już mnie nie ruszają ![]()
#1760 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję dziewczyny jesteście Kochane
![]() Doczytałam : tętno - 154 przeziernośc 1,9 cm nosek - 2,9 cm termin porodu wg miesiaczki - 6 maja termin porodu wg usg - 2 maja
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym w tym wszystkim.... Mimi! super, ze z maluszkiem OK!
![]()
#1763 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I bobaska w podpis też chętnie bym wkleiła ![]() W ogóle tak się zastanawiam, bo jutro mam usg to genetyczne - ono jest już przez brzuch czy dowcipne? Cichutko tu dziś, chyba po zmianie czasu tak sennie ![]()
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Jagodowa, pewna nie jestem, bo jednak u nas nie ma genetycznego, ale mój maluch ostatnio miał 5cm i dowcipnie był już za duży żeby go obmierzać
![]() ![]() Ja po tej zmianie czasu zasypiam juz od godziny ![]()
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się musi jeżdzić z maluchem to ciezko ale najlepsza gondola albo kocuk na materacu w cieniu. Ja nie miałam w ciązy hemoroidów ale przy porodzie to się takich dorobilam że masakra. Schodziły długo a teraz spokój penwie do porodu Cytat:
Bylismy wczoraj w Krakowie w tej fabryce cukierkow i od wvczoraj wcinam je cały czas. No przeciez dupa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1770 |
Rozeznanie
|
Witajcie w nowym tygodniu
![]() mimi super wieści, gratuluje wizyty ![]() Wczoraj rozpoczęłam 14 tc ![]() ![]() ![]() ![]() czarnulka tez już przyzwyczaiłam się do tych plamień, ostatnio są minimalne i koloru kawy z mlekiem, może powoli zupełnie znikną ![]() Co do wózków, ja urodziłam Gabi w grudniu więc stwierdziliśmy że głęboki odpada, mała była na krótkich spacerkach w foteliku wpinanym w wózek, większość naszych wypraw odbywała się samochodem a w maju już była w spacerówce, teraz zdecydowanie kupię głęboki bo całe lato spacerów przed nami i wystawiania na ogród i zdecydowanie wygodniej będzie w głębokim ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Co do hemoroidów miałam straszne problemy, a po porodzie to był dramat, pamiętam że bardzo pomogła mi maść z kasztanowca, teraz mimo problemów z toaletą na razie cisza ale pewnie mnie dopadną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.