![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Witam sie z mamusiami
![]() ![]() Piekne zakupy porobilyscie ![]() Pozniej zagladne w smyka na kocyki popatrzec, mam nadzieje ze uda mi sie go zamowic w Polsce, bo u nas one sa o wiele drozsze. ![]() ![]() Wczoraj spedzilam mily wieczor ze znajomymi w restauracji, a pozniej wyciagneli mnie na impreze, na ktorej siedzialam jak kolek, nie mialam ochoty, no ale co sie nie robi dla TZ, ktory nie widzial przyjaciela ze sto lat ![]() maluszek wczoraj byl bardzo aktywny, i powiem szczerze, ze nie wiem czy to z poczatku juz.... jest normalne, bo przeciez ledwo je zaczelam czuc kilka dni temu.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam lasagne!!!!!!
![]() |
#604 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też kupę lat paliłam i udało mi się rzucić dopiero w grudniu zeszłego roku i wiem, że zmuszanie kogoś do rzucania, kłutnie nic nie pomogą tylko pogorszą wasze relacje. Może mówić, że rzucił a wcale tego nie robić tylko ukrywać się jak nastolatek i palić w ukryciu. Dopuki sam do tego nie dojrzeje i nie będzie chciał to nic nie pomoże.
Tylko spokój was uratuje, próbujcie na spokojnie do tego podchodzić. Rozmawiajcie. Dobro was uratuje i tylko tk sobie pomożecie. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
To Widze że wczoraj był dzień kłótni to powiem wam ze ja tez miałam ciche dwa dni....ale wczoraj było mi już ciężko po południu i się pogodzilismy ale janjesten wredna i dwa tygodnie umiem wytrzymać ale dzidzia by nie chciała by tata z mamą darli koty.
Podpis zmieniony
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-10-26 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój też pali nie w mojej obecności, ale ma wręcz nakaz rzucenia. Ja też rzuciłam gdy się dowiedziałam o ciąży. Więc można ![]() Mój tata też pali przez całe życie i pamiętam jak byłam mała, że strasznie mi się to nie podobało, bo śmierdziało mi ciągle i jakoś wolałam przytulać się do pachnącej mamy ![]() A najgorsze było jego palenie w samochodzie gdy jechaliśmy na przykład właśnie na plażę. Bo wytrzymać nie mógł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tata pali. Na szczęście, jak dwa lata temu wzięło mu się na mycie ścian u siebie w gabineciku, gdzie przeważnie kopcił i zobaczył kolor wody z brudem z tych ścian - skończyło się palenie w domu. Teraz wychodzi na dwór za każdym razem. A jak mu się nie chce, albo jest zimno namówiłyśmy go z mamą właśnie wtedy na e-papierosa i ciumka go u siebie. A i w całym domu jest od razu przyjemniej, bo nie czuć tego okropnego smrodu....
TŻ na szczęście nie pali.... Chyba, że się zestresuje czymś. Ale to paczka starcza mu na kilka miesięcy. Wie, że przy mnie się nie pali, a przy dziecku tym bardziej.
#608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wróciły mi zachcianki i wysłałam TŻ do sklepu po budyń śmietankowy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zadomowienie
|
Asiulek- nie pamietam dokladnie ceny ale zamawialm wlasnie z la millou, z ich strony z przeslylka byl troche drozszy. Podusie znalazlam na allegro. Jak na kawalek polarku i bawelny plus wypelnienie to rzeczywiscie cena jest troche duza. Ja generalnie lubie bardziej naturalne tekstylia, welne, wiskoze bambusowa czy czysta bawelne ale na zewnatrz plastiki tez sa ok
![]() Dziewczyny widzialyscie moze na zywo gdzies wanienke marki hoppop? Bardzo mi sie spodobala taka szara ze stojakiem bo nie jest taka slodko-pierdzaca jak te wszystkie dzidziusiowe akcesoria i moglaby sobie stac w sypialni ale sie zastanawiam nad jakoscia...hmm U nas nikt nie pali, strasznie nie lubie zapachu dymu nawet jak ktos pali idac przede mna albo przed sklepem.
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat ![]() ![]() ![]() Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2014-10-26 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja się dzisiaj zle czuję chyba coś mi na żołądku zostało masakra. ale się da , oby było lepiej ![]()
#611 |
Zadomowienie
|
Od dwóch dni głównie czytam o wózkach i je oglądam na blogach i innych stronach. I wózki Mutsy mi się spodobały, czy któraś o nich myśli?
Po tych blogach stwierdziłam, że kupię chyba najpierw używana gondolę plus adaptery do fotelika i fotelik. A spacerówkę dopiero jak stelaż przy gondoli się sprawdzi. Idziemy do kina ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Alunia79 - bardzo mi przykro z powodu twojej znajomej. Dla pocieszenia dodam że moja kuzynka urodziła 15 lat temu córkę w 25 tc i teraz oprócz wady wzroku nic jej nie jest, a rodziła na polnej w Poznaniu, więc cokolwiek piszą o tym szpitalu dla takich wcześniaków jest jedynym ratunkiem. Mi też brzuch dosyć często się napina, więc jak na ostatniej wizycie powiedziałam mojej gin to zaraz mierzyła mi szyjkę i niestety szału nie ma zaledwie 32 mm dostałam luteinę i aspargin i mam obserwować te napinanie jak staną się bolesne to zaraz mam się z nią skontaktować. Został poruszony temat palenia ja rzuciłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży mój TŻ pali i moja mama też ale nie w domu bo na to nie pozwolę nigdy, nawet jak paliłam to tego strasznie pilnowałam żeby wychodzić na zewnątrz bo mi to przeszkadzało A ja jutro zaczynam 22 tc Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2014-10-26 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Ediths i jak targi, bylo coś ciekawego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi było bardzo ciężko rzucić, a jeszcze jak zobaczyłam te lecące w górę kilogramy, to już całkowita załamka. Tyłam szybciej niż będąc w ciąży. Niunia No to podamy sobie grabę ![]() Mamuska Strasznie przykre są takie sytuacje. W ciąży nie ma "bezpiecznego" czasu. Z byle powodu panikujemy o nasze brzuszki. Eh. Ale się objadłam.. mniami, pyszny obiadek. Teraz na spacerek, taka piękna pogoda i na torcika do siostrzenicy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Spodobał mi sie taki leżaczek NUNA LEAF, troche drogo, ale tak sobie myśle ze fajny gadżet i na pozniej tez sie przyda. I w sumie z droższych rzeczy to tylko wozek kupujemy wiec moze zaszaleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zadomowienie
|
Jejciu a ja dopiero teraz sobie uświadomiłam, że to od rzucenia papierosów tak na początku ciąży przytyłam
![]() ![]() ![]() Mamusie: tak z innej bajki pytanie może troche głupie, te które karmiły już cyckiem, bo słyszałam że tak to na początku strasznie boli i dlatego ciekawi mnie czy da się jakoś wcześniej "wyrobić" sutki ? Wiem o tych kremach czy tam żelach zmiękczających bodajże, ale od kiedy to stosować? mon9 świetny leżaczek bujaczek ![]() ![]() Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-10-26 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
A ja nigdy w życiu nie palilam i nie próbowałam mimo że tata i mama jarali. Tata rzucił ponad rok temu jak dostał zawału serca i bardzo dobrze bo rzucał kilka razy w życiu A później znowu. Mama pali dalej ale nie w domu. Nienawidzę palenia i tego smrodu.
Ja wróciłam że spaceru i głów mnie rozbolala ała;( TŻ pobiegł do sklepu PO PEPSI TWIST mniam . Straszne mam parcie na słodkie jedzenie okropnosc...
#623 |
Zadomowienie
|
Ojustyna- magiusa wczesniej pisala o tym hartowaniu sutkow ale ja nie wiem czy to dziala. Z tego co pamietan to sie robi za pomoca czegos podobnego do strzykawki? Ja przed pierwszym porodem slyszalam tylko o pocieraniu sutkow, jednak sama sobie nie potrafie zadawac bolu
![]() Mamuska- a czemu 32mm dlugosci szyjki to bez szalu? Norma to podobmo 2,5 do 3 cm. Gorzej jak jest krotsza... chyba, ze cos myle i masz juz rozwarcie na te 3 cm?
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat ![]() ![]() ![]() Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2014-10-26 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Zadomowienie
|
I ja ze słodkościami wariuje, miałam już się ograniczać a tu beligijskie słodkości i to caała paka przyszła, i jak żyć pytam się?
![]() ![]() olasia dzięki za podpowiedzi Kochaniutka, TŻ z wietrzenia sutków na pewno się ucieszy ![]() Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-10-26 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz pisalam kiedys o wozku mutsy. Jestem srednio zadowolona. Stelaz jest ok (ten z czteroma pompowanymi kolami). Ale gondolka i spacwrowka miala te pare lat temy sporo wad i nie wiem czy producent cos pozmienial. Jak wybiore sie do wrocka na przeszpiwgi to sobie posprawdzam bo wozek prowadzi sie super jesli chodzi o teren wiejski a i w miescie daje rade chociaz dosc szeroki jest i w waskich alejkach sklepowych bywalo ciasnawo.
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Na chwile obecna joolz day ![]() Teraz myśle nad wyborem szpitala, nie sugeruje sie za bardzo opiniami w necie, bo wiadomo burza hormonów po porodzie i często złe opinie sa tym powodowane. Chyba wybiorę ten gdzie jest anestezjolog dostępny cały czas.. Nie chciałabym bez znieczulenia rodzic.. Ciekawe czy przez telefon udziela mi takiej informacji. Dziewczyny z Warszawy gdzie chcecie rodzic? Ja skłaniam sie ku Inflanckiej- tu rodziła moja siostra , koleżanka i jej siostra , ZZO dają bez problemu i to bezpłatnie, świetne sale po remoncie, w każdej łazienka. TZ namawia mnie na szpital na Wołoskiej- mamy tu znajomego lekarza, ale tak czytam ze nie maja wlasnie anestezjologa dostępnego cały czas- musze to info potwierdzić telefonicznie- łazienki na korytarzach.. Hmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na samym początku po rzuceniu fajek przytyłam 3 kilo i nie wiedziałam dlaczego. Teraz waga od dobrych dwóch miesięcy krąży wokół jednej wartości. Od palenia odrzucało mnie już wtedy, gdy nie wiedziałam, ze w brzuchu coś się rozwija, ale za to jeszcze do niedawna strasznie kusiło nie wypicie piwa. Ale na szczęście minęło bo wiem, że i tak nie mogę. Cytat:
Mam nadzieję, że i u mnie tak będzie.
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Melduję się w kolejnej części
![]() Co do palenia to moja mama pali od wielu lat, odkąd pamiętam. Mój teść również. U nas będą mogli zapalić co najwyżej na balkonie. Raz, że maluch w domu nie powinien wsychać takich smrodów, i to jeszcze gości. Poza tym nie chce, by mi mieszkanie cuchnęło fajkami. Pisałyście o sylwestrze - my nie mamy planów. Ja bd kończyć 6 miesiąc i zakładam, że tańce mi w głowie nie będą, a TŻ nie należy do imprezowiczów. Jeszcze jakiś czas temu nie wiedzieliśmy czy w ogóle będzie miał w sylwestra wolne. Jeśli chodzi o tą pijaną w ciąży czy nawet zalecenia lekarzy co do używek to mnie już nic nie zdziwi. W środowisku, w którym się wychowywałam, to żaden ewenement. Jeszcze niedawno przechodziłam koło mopsu to tam przed budynkiem dziewczyna, może w moim wieku, w zaawansowanej ciąży i z fajką w dłoni. Z kolei TŻ po 22 na spacerze z psem spotkał 2 pary z małym dzieckiem, z czego jedna z babek w zaawansowanej ciąży i co robia. Siadają na ławeczce z piwkiem, ciężarówka również. Kolega z pracy, 3 dzieci, oboje rodzice palą. Ona w żadnej ciąży palenia nie rzuciła, bo jej prowadzący uznał, że byłoby to zbyt wielkim szokiem dla organizmu i byłoby to bardziej szkodliwe dla dziecka niż same fajki. Co do kawy to mnie od jej zapachu odrzuca, więc bardzo rzadko piję gorącą. Jeśli już to latte albo rozpuszczalną z 2 łyżeczek. A tak to rozpieszczam się mrożoną z lodami i bitą śmietaną. Gratuluję tym z Was, które w ostatnich dniach poznały płeć swoich dzieciaczków ![]() ![]() U mnie jak nie urok to sraczka. Jak przestało mnie podbrzusze codziennie boleć to zaczęło mnie boleć między tyłkiem a lędźwiami po lewej stronie. Jak pies nie szczeka na sąsiadów to okazuje się, że kot wariuje o 5 rano albo niewiadomo kiedy nabawił się ranki na szyjce i trzeba iść do weta. Dopiero 1 dziecko w drodze, a ja mam wrażenie, że już 2 mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zadomowienie
|
Mój od początku roku nie pali, takie miał postanowienie,że rzuca i rzucił. Brał desmoxan i powiedział, że to mu pomogło, ale 75% to zaparcie
![]() ![]() ![]() U mnie leci już 23tc, mała wierci się i kopie jak szalona ![]() Dzisiaj kupiłam sobie fajny miesięcznik "Twój maluszek" za całe 0.99, a informacje w nim są przydatne ![]() Ostatnio cierpię na bezsenność, pół nocy kręcę się po łóżku :/ mam nadzieję, że przejdzie mi to. Jutro wizyta kontrolna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.