|
|
#1741 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Cytat:
Pola ostatnio miała czarną plamkę, okazało się, że z jedzenia. A, jeśli by dziurka była faktycznie - to dentysta i tak nic teraz nie zrobi. Po prostu trzeba dbać o zęby jak do tej pory, myć, i tyle. Cytat:
Cytat:
http:// www. seans-online. eu/Absolutna norma Wszystko, co potem napisałaś te: u nas norma. Hitem jest przede wszystkim, że Pola jest brzydula i w ogóle "be", bo robi kupę do pampersa... ![]() Cytat:
Cytat:
Jak ogarnąć spanie dziecka??? Zasypia o 23 i śpi do 7, a potem ma drzemkę od 14 do 16 i znowu zasypia o północy, wstaje o 9 i nie ma drzemki, i zasypia o 19, a wstaje znowu o 9(!) i MA drzemkę od 16 do 17, a na noc zasypia znów o północy, wstaje o 6(!) i ma drzemkę od 12 do 12.30, i zasypia o 23.... By wstać o 9, nie mieć drzemki i iść spać znów o 23, i wstać o 8, i mieć drzemkę od 16 do 16.30, i zasnąć przed 22! Nie ogarniam! |
||||||
|
|
|
#1742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znac jak noc minęła EEwulka jak Anusia Cytat:
a jaki kolor bralas? Dziekuje za odpowiedz moja mama ma taki domek, ja mialam inny taki do olejkow a te woski z tej strony co te kule, to to sama, czy te yankee "lepsiejsze"? kurcze jak Nat znowu zaczela sie dusic ![]() lecę do Niej w pon badanie krwi, z paluszka, ale bedzie placz ![]() bo Ona nie lubi raczek dawac |
||
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowka dla chorowitkow ![]() HJE, dzieki za stronke! |
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam po zmianie czasu? Dadi o 6:00 na nowy wstał ![]() jak się czuje Ania i Daria? |
|
|
|
#1745 |
|
Konto usunięte
|
Ania, Daria dajcie znać
U nas szok! na stary Dorotka wstała prawie o 7:30
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Daria w nocy miala znów biegunke, a rano troche zwymiotowała.
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas w nocy, a w zasadzie nad ranem znów: mama! sisi! i kupa wodnista na pół nocnika
![]() czyli 3 noce pod rząd: kupa wodnista, wymioty bardzo ostre, kupa wodnista. Z tym że dziś biegunka się utrzymuje - od 5 45 na nowy czas do teraz 4 takie kupy i gorączka, utrzymuje się narazie na poziomie 38,2.NIE MAM POJĘCIA CO TO MOŻE BYĆ :/
|
|
#1748 |
|
Konto usunięte
|
Ewa, jelitówka zapewne jakaś. Dla spokoju szła bym jutro do pediatry, bo już kilka dni to trwa (czy tam nocy), ale nie jest to tak czy siak nic dziwnego. Gdy Agatka miała niespełna 7mcy wylądowałam z nią w szpitalu na rota właśnie, 7 dni mega biegunki było. Czy zapach jest zdecydowanie kwaśny?
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- D. śpi, ja oglądam harrego Pottera (kocham a potem teściowy obiad.
|
|
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48677554]Ewa, jelitówka zapewne jakaś. Dla spokoju szła bym jutro do pediatry, bo już kilka dni to trwa (czy tam nocy), ale nie jest to tak czy siak nic dziwnego. Gdy Agatka miała niespełna 7mcy wylądowałam z nią w szpitalu na rota właśnie, 7 dni mega biegunki było. Czy zapach jest zdecydowanie kwaśny?
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- D. śpi, ja oglądam harrego Pottera (kocham a potem teściowy obiad.[/QUOTE]tak planuję zrobić - jutro iść do pediatry, chociażby dlatego, że chciałabym mimo wszystko może jakieś badanie kału? na robaki? no nie wiem. No i w czwartek miałyśmy mieć szczepienie na pneumo - i znów odroczone, a jeszcze ospa nas czeka, ja nie wiem jak my się wyrobimy z tymi wszystkimi szczepieniami ![]() a u nas dziś oryginalna niedziela - o godzinie 10 45 wszyscy jedliśmy rosół z ryżem trzeba dawać dobry przykład dziecku ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Szajka, a co do zapachu - jest zdecydowanie silniejszy/ostrzejszy zapach, ale czy kwaśny... nie wiem czy umiem odróżnić
|
|
#1750 |
|
Konto usunięte
|
Ewulka, rotawirusową kupę specyficznie czuć, naprawdę jedyne określenie zapachu to "kwaśny"
|
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Hania przeziębiona nos zatkany do tego trochę pokasłuje:/ ehs wiedziałam, że to nas czeka przez ta pogodę:/ silver, ewulka zdrówka dla Dziewczynek nawijko genialna ta kurtka. takiej właśnie szukam ![]() mika pokażesz brzuszek?
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zdrówka dla Darii, Ani i Hani wczoraj byliśmy na na tym 65-leciu dziadków, oczywiście TŻ mnie wkurzył, ale to standard za to jak Filip się super bawił z dziećmi, szalał cały czas, nawet na chwilę nie chciał usiąść przy stole chyba by sobie poradził w przedszkoluOGŁOSZENIE! jakbyście gdzieś widziały traperki ocieplane, w kolorze camel, długość wkładki 14 - 14,5cm, to dajcie znać; tych co kiedyś pokazywałam już nie ma rozmiaru
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, sporo chorutkow u nas
buziaczki dzieciaki!MISIA, i jak bylas na zakupach? ![]() Ja dzis kupilam w koncu buty na jesien. Kuba u t. to moglam pozwolic sobie na 2h zakupow w samotnosci, co za luksus ![]() Podobaja mi sie srednio, ale przynajmniej juz mam i nie musze szukac :/ Jesien obkupiona, teraz zima
|
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
chciałam się wytłumaczyć dlaczego nie ma mnie na forum .... otóż zaczęłam studia no i mamy zjazdy praktycznie, co tydzień a poziom....walczę, żeby choć dobić do nich , a walczę dniami i nocami W grupie mam 5 babek rosyjskojęzycznych (Rosjanki i Ukrainki) w tym 1 jest nativem. Jak zaczynają rozmawiać z wykładowcą to cały czas się zastanawiam, co ja tu robię Teraz na dodatek zachorowałam, i kaszlę jak gruzlik , na szczescie Ola i tż zdrowi.Życzę zdrówka chorującym dzieciaczkom a Nawijce gratuluję udanych zakupów
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Pola wstała na nowy o 8.30
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z obietnica moj brzuchol i plusy 3 kg i bonus Jula pokoj znaczy jedna ściana przepraszamy za bajzel
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam się po przerwie, niestety mam utrudniony dostęp do komputera więc cały czas podczytuję na tel a gorzej z odpisywaniem. Pewnie jeszcze tak będzie przez kilka dni, acz postaram się byc regularniej. U nas po ospie ani śladu, dziękuję za życzenia zdrowia, jesteście kochane ![]() Julka przeszła ospę bardzo łagodnie, nic się nie drapała (tu podziękowania dla Szaji i Charlizz za rady i polecenie pudru płynnego ), krostek ogólnie nie było dużo, całościowo bardzo dobrze zniosła Przynajmniej już temat z głowy ![]() U nas już mroźno, kurtki zimowe i buty poszły już w ruch w te ostatnie dni. A propos butków, Ellmi, my mamy te http://www.mivo.pl/product-pol-12836...-E-2552-3.html w wersji dla chłopców wyglądają tak: http://www.mivo.pl/product-pol-12977...-E-2552-2.html W ostatnie dni Mała już w nich chodziła, są bardzo fajne i wyglądają fantastycznie, polecam! Tylko one nie są na jakieś super mrozy, tylko na taką pogodę jak u nas w ostatnie dni czyli ok. 0st. Ewulkaa, Silver, zdrówka dla dziewczyn! I zdrówka dla innych dzieciaczków jeśli któreś przegapiłam ![]() Neti, jak Antonio z tym zapaleniem? Mika, cudowny brzuszek ciążowy ! A Ty Marsi już tuż tuż, strasznie szybko to zleciało Jak się czujesz na finiszu?Meneq, napiszesz mi jakich pieluszek używasz dla Yae? Zaciekawiłaś mnie tym że odczuwałaś aż taką różnicę w porównaniu do tych dostępnych w Polsce i w sumie skoro da się zamówić w Polsce to chętnie bym sobie wypróbowała, zamówiłabym też dla mojego bratanka. Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-10-26 o 19:10 |
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam zjazd na uczelni i jestem. Na bieżąco bo czytałam z telefonu.
Kurczę, w jakich spodniach wasze dzieci chodzą? z podszewką, ocieplanych? Gdzie kupiłyście dla dziewczynek? Jakoś na all nic nie widzę fajnego, a potrzebuję zarówno zwykłych grubszych jak i takich na śnieg, samych spodni. |
|
|
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Ellmi, maja kozuszek i sa ocieplane i zimowe. Tylko jak bylysmy na dluzszym spacerze w piatek, bylismy w zoo i Mala miala same rajstopki na stopach bez dodatkowych skarpet to potem miala lekko chlodne stopy a było 0 stopni. Dlatego pisze ze nie na mrozy ale ogolnie na zime jak najbardziej, tylko ten kozuszek nie jest hakis bardzo gruby, my bedziemy zakladac dodatkowo skarpetki w bardziej mrozne dni jak bedziemy się wybierac na dluzsze spacery.
Debrah, my w te ostatnie dni zakladalysmy tregginsy z HM, one sa troche grubsze ale nieocieplone więc pod spodem rajstopki, takie troche grubsze, tez z HM. A na zime zime i zabawy w sniegu mamy kombinezon jednoczesciowy. W zeszlym roku ocieplane jakby futerkiem legginsy imitujace dzinsy kupowalam w Mothercare, nie wiem czy w tym roku tez maja, jak beda miec to kupie bo byly bardzo fajne. |
|
|
|
#1761 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja pamiętam, że gdy byłam mała to moja kuzynka miała tapetę w rysowane dziewczynki, ależ jej zazdrościłam! Cytat:
zimą na legginsy założę dresy albo jeansy zwykłe, a na śnieg mam spodnie z SH po agatce jeszcze, impidimpi - to ponoć seria z Aldi, genialnej jakości ciuszki, masę ich mam! w PL niedostępne :/ ale teraz dla Agatki kupiłam w lidlu, 45zł, takie narciarskie - na śnieg idealne (tamte też narciary). polecam! |
|||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śnieg mam takie ocieplane kupione w pepco. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael, Silver, Ewulka zdrowia dla dziewczynek
Mika |
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej!
mlode juz spi ![]() a wczoraj zaserwowal nam dzrzemke od 16 do 19 ![]() pwoodzenia! dasz rade! Cytat:
fajne te emelki ale cena zabojcza! ![]() Cytat:
z tym spaniem to rzeczywiscie ciezka sprawa, chyba trzeba przeczekac
|
||
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja : dzięki bo mnie mama nakręca ze młodej już teraz na pewno zimno w nogi jak ma legginsy + zwykle spodnie. Chwilowo mamy bunt na rajstopy bo się przyzwyczaiła do leginsow i nie akceptuje ze w rajstopach są zakryte stopy: P
Muszę coś kupić Ale przecież chyba bez paniki na razie ? |
|
|
|
#1766 |
|
Konto usunięte
|
Bez. Ale proszę cię
dzisiaj + 12, wg mnie spokojnie same legginsy i ocieplacze na nóżki starczą wiesz, o czym piszę?http://allegro.pl/kolorowe-getry-oci...722357561.html kupuję zawsze tutaj, ostatnio w środę wieczorem zamawiałam do paczkomatu, w piątek rano miałam
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48684293]Bez. Ale proszę cię
dzisiaj + 12, wg mnie spokojnie same legginsy i ocieplacze na nóżki starczą wiesz, o czym piszę?http://allegro.pl/kolorowe-getry-oci...722357561.html kupuję zawsze tutaj, ostatnio w środę wieczorem zamawiałam do paczkomatu, w piątek rano miałam [/QUOTE]Mam 2 pary z poprzedniego sezonu, muszę sprawdzić czy za ciasne. |
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48684293]Bez. Ale proszę cię
dzisiaj + 12, wg mnie spokojnie same legginsy i ocieplacze na nóżki starczą wiesz, o czym piszę?http://allegro.pl/kolorowe-getry-oci...722357561.html kupuję zawsze tutaj, ostatnio w środę wieczorem zamawiałam do paczkomatu, w piątek rano miałam [/QUOTE]To ciepło. U mnie +1 , mgła, wiatr i mroźne powietrze. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
jak sie chorujace dziewczynki czuja?
![]() nawijko - zapodaj raz jeszcze link do tej twojej kurtki bo widze ze szal pal byl na wizazu ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
dobrze ze chociaz slonce swiecilo. fajne te getry. ale chlopcom to jedynie pod spodnie wiec juz chyba lepiej 2 rajstopy w razie czego zalozyc
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
mika pięknie wyglądasz! taki brzusio
i mega tapeta u Julka! dziewczyny, taka mega chora wczoraj byłam niemal nieprzytomna leżałam i dogorywałam, serio myślałam, że wykituję, mąż remontował u dziadków mieszkanie całe szczęście, że do mamy mnie rano zawiózł bo gdyby nie ona to z młodym po prostu nie wiem co bym zrobiła dzisiaj już lepiej, postawiła mnie mama na nogi, aż jej dzisiaj z tej wdzięczności 6 krzeseł poskręcałam ![]() wczoraj byliśmy też w ch, taaakie miałam plany co-to-ja-sobie-nie-kupię i co? Mężowi kupiliśmy taki elegancki płaszcz i szalik a ja? poszalałam w uj, rajstopy w calzedonii ![]() ani książki kucharskiej, ani kamizelki futrzastej, ani sweterka, ani kurtki, ani butów - NIC!!!! zła byłam jak pieron;p tress kciuki trzymam! i zazdroszczę rosyjskiego, kocham ten język! Kiedyś mnie babcia nawet uczyła ale byłam młoda i głupia i nie chciało mi się kontynuować nauki ![]() moja mama za to poszła na filologię hiszpańską i ma podobne wrażenia do Ciebie - i też słyszę, że skończy po pierwszej sesji zmiana czasu dzisiaj była? jaka zmiana czasu ja się pytam czyli standard ![]() pstryku, i o której poszedł spać? ![]() hje, a próbowałaś Polci trochę nie wiem, poskładać dzień? u nas odkąd Pietraszko poszedł do żłobka i dzień w dzień ma drzemkę o 12-14, posiłki też poukładane co do minuty w sumie, nie ma najmniejszego problemu ze spaniem na noc, o 20 codziennie spać chodzi w weekendy czy jak go przetrzymujemy bo chory, w dzień sam się kładzie na drzemkę o tej 12 sam się budzi o 14, nie wiem, czy to dobre, wcześniej byłam przeciwna sztywnym rozkładom dnia, ale co poradzę, jak się tak przestawił po żłobku tak teraz funkcjonuje i no dla nas to naprawdę dobra sprawa bo wieczory mamy dla siebie a i też spokojnie możemy sobie dzień zaplanować lecę na shameless z mężem ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

http:// www. seans-online. eu/
Wszystko, co potem napisałaś te: u nas norma. Hitem jest przede wszystkim, że Pola jest brzydula i w ogóle "be", bo robi kupę do pampersa...

Dadi o 6:00 na nowy wstał